Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

DA LI SRBIJA IMA DIVE ?

Hm, jučerašnji blog kao i komentari na njega (što privatni, što javni), inspirisali su me da malo razmislim da li Srbija ima dive ili ne. Tolika rasprava o Ceci (za koju, btw neznam čemu), pokazuje da Ceca (opet dopalo se to nekom ili ne), jeste diva. No, hajde da vidimo da li postoje neke druge dive osim nje. Ovo što sledi je samo predlog, pls budite slobodni/ slobodne/ slobodna pa dodajte vaše favoritkinje :)Ovo su moje DIVE KOJE IMAJU MOĆ: mnogi bi da ih pljuju ali nemaju argumente !

Biljana Srbljanović

Biljana Srbljanovic: Skupe cipele pripadaju samo pravim divama !Biljana Srbljanovic: Skupe cipele pripadaju samo pravim divama !

Biljana je prva i poslednja DIVA ovdašnje drame, jedina koja sa stilom ume da govori i piše o tragediji totalitarizma i fašizma koja kida ljudsko meso iznutra. Biljani sam vrlo odan, iako je nikada nisam zvanično upoznao, a bilo je nekoliko prilika. Jednom sam je video kako pred predstavu Amerika, drugi deo, trči da ne bi zakasnila na početak predstave. Tada sam se pitao da li neka od onolikih firmi koje prave šampone ikada pozvala Biljanu da ih reklamira: dok je trčala, njena kosa je letela po vazduhu u apsolutnom wash and go fazonu. Takođe, nekom drugom prilikom Biljanu sam sreo u kafeu Ateljea 212, ali nisam imao hrabrosti da joj priđem, ta žene je tako lepa da me je strah da nisam bolestan: šta da radim ako sam hetero ? Sa jednom svojom prijateljicom sam trajno ohladio odnose nakon što je kritikovala Biljanu da nosi skupe cipele, što sam protumačio kao nedopustivo drsko ! B.S. (sa kojom čak imam i iste inicijale), je živi dokaz da žena koja piše, ne mora da bude dosadna kao Desanka M.

Radmila Lazić

Radmila Lazic: Jedina macka srpke poezije koja ume da grebe !Radmila Lazic: Jedina macka srpke poezije koja ume da grebe !

Ona je najskuplji puder na ukaljanom obrazu srpskog pesništva. Njena poezija dovodi do egzaltirajućeg mentalnog orgazma, i nikada mi neće biti jasno zašto Rade nema u lektiri za osnovnu školu ? No, kako je na čelu Ministarstva obrazovanja, pravoslavni i bez-libidni Vuksanović nije ni čudo, važno je da imamo gomile mrtvih, ali herojskih leševa u udžbenicima. Po skromnom mišljenju, Rada je uticala na senzibilisanje Srpske akademije nauka i umetnosti po rodnim pitanjima mnogo više nego svi naši ovdašnji feministički napori zajedno. Valjda je zato i ne vole u Udruženju književnika Srbije. Uz sve to, Rada ume da bude tako divna, da sasvim opravdano zaslužuje status Dive. Tako je savremena da je pod svoje noge bacila i američku pesničku scenu, a mene je zauvek kupila zbirkom Doroti Parker bluz. Negde intimno maštam da doživim romansu, sličnu onoj koju je imala Margaret Diras. Svakog jutra sebi kažem njene stihove: Neću da budem poslušna i krotka !

Anabella Basalo

Anabela Basalo: Na nju je hladan jedino Kostunica !Anabela Basalo: Na nju je hladan jedino Kostunica !

Diva je zato što je pametna, lepa, zgodna i upravo onakva kakve muškarci vole. A ona im uvek zabode koleno u muda. Zato mi se i dopada. Oko Anabelle se podiže neviđena prašina, što je takođe čini Divom, posebno oko njenog pisanja. I to je najviše napadaju impotentni muškarci: dosadni i nerealizovani književni moljci, koji bi rado da budu jedan od onih sa spiska muškaraca o kojima Anabella piše. Ali avaj....mogu samo da je mrze. Za razliku od frigidnih književnica, Basalo se ne stidi sebe niti svog tela, ona je jedna od onih koje itekako zarivaju prst u oko patrijarhatu. U jednoj od svojih knjiga, piše o tome kako se porodici javno i skandalozno outovala da je kurva, pa je isti princip preporučila i svim ovdašnjim gejevima. Divno je bilo zamišljati kako na svakoj slavi imamo po jedno outovanog pedera. Joj.........samo pusta masta. Svako ko zameri nešto Anabelli Basalo nezna da uživa u životu! Anabella, mi te volimo !!!

Danica Maksimović

Danica Maksimovic i Ja: Sa omiljenim divama neophodno je imati licne fotografije!Danica Maksimovic i Ja: Sa omiljenim divama neophodno je imati licne fotografije!Diva Danica - to je njeno ime i prezime. D je savršena glumica, pametna i lepa žene i jedna od retkih iz koje isijava ta tako neodiljiva divine energy. Da nije nje, odavno bih potonuo u moru apatije, te, hvala ti Danice za još jednu pedersku dušu koju si spasila. E, sad, Danica je jedna od gay ikona posebno od kada je napravila maestralnu ulogu u Gorkim suzama Petre fon Kant, a kontinuitet divljenja zadržala je svojim glamuroznim pojavljivanjima i neverovatnom garderobom koju nosi. Govori se i da ima prezgodnog sina, nisam ga upoznao pa komentar moj nećete da čitate (poziv svima koji ga znaju, neka nešto napišu). Posle mnoštva fantastičnih uloga i replika po kojima je ostala poznata, pamtičemo je i po izjavi: Naočare nosim jer su fensi, kako kažemo mi mladi. Iako glumice bije glas da su egoistične, Dana je svoju žensku i sestrinsku solidarnost pokazala na delu kada je pre par meseci obukla Lolu iz serije Korak napred, jer je ovoj beskrajno kasnio prtljag. Iz pouzdanih izvora znam da se majica toliko dopala španskoj glumici da je na kraju zadržala.

Adriana Zaharijević

Adriana Zaharijevic: Diva treceg programa Radio Beograda i treceg talasa feminizma, u drustvu Beti Riardon i moje malenkosti.Adriana Zaharijevic: Diva treceg programa Radio Beograda i treceg talasa feminizma, u drustvu Beti Riardon i moje malenkosti.

Za one koji možda još nisu čuli za Adrianu (a takvih je malo), pored toga što je jedna od retkih ovdašnjih feminističkih Diva, ona je i moja drugarica. Na ovo drugo sam posebno ponosan, jer kao i svaki pravi obožavalac Diva, volim i kada Dive poznajem. No, ova je posebna, jer sam sa njom proveo jako puno vremena, što je bila sjajna prilika da se osetim kao važna drugarica važne ličnosti. Tako sam, dok smo u predivnoj, vodopadima bogatoj bašti hotela Rodos Palace ispijali predivne i skupe koktele, razmišljao kako se oseća najbolja drugarica npr Jennifer Lopez ili Monice Belluci, koje mi za razliku od Adriane deluju suviše naporno. Za razliku od ostalih Diva, od A imam i jedan od najskupljih predmeta u kući: album za fotografije od presovanog lista banane sa ručno rađenim aplikacijama. Uz to, nezaboravne shoppinge po Atini i lutanja po lovištu Homolje. Uz navedeno, Adriana, pored neverovatnog šarma, poseduje i nejveću kolekciju unikatnih majica. Ukoliko želite da se upoznate sa njom kreće se na relaciji Treći Program Radio BGD + svetske metropole!

 

Borka Pavičević

Zato što je Borka!

Borka Pavicevic: Borka je Borka je Borka....Borka Pavicevic: Borka je Borka je Borka....

 

 

 

 

 

 

 

PS: Ovo su moji predlozi i moje omiljene Dive! Budite slobodni i dodajte vaše, možemo zajedno da kreiramo drugačiju istoriju !!!

Kiss and hugs,

Boban S for www.queeria.com