Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Diana Ross

Napokon!Napokon!Napokon! Album za koji se mislilo da je samo mit se pojavio u prodaji posle skoro 35 godina! Album BLUE je povratak jedne od najvećih diva današnjice, Dajane Ros.

Sve je počelo davne 1972. godine kada je Dajana Ros ostvarila fenomenalnu ulogu u filmu o životu Bili Holidej (još jedne velike zvezde). Toliko je bila fenomenalna da je bila nominovana za Oskara. Nažalost, dve stvari joj nisu išle u prilog: to što je crna žena i što je te godine u nominaciji za oskara za glavnu žensku ulogu i Lajza Mineli (koliko zvezda u ovom blogu!) za ulogu Seli Bols u filmu Kabare.

Lajza je dobila Oskara, a Dajana je objavila album sa muzikom iz filma. To je i dan danas jedan od mojih najdražih albuma (verovatno na iznenađenje mnogih mojih prijatelja).

Album BLUE je sniman 1972. godine, odmah posle filma LADY SINGS THE BLUES. Nekoliko pesama sa albuma se nalaze i u filmu. Nažalost, te davne 1972. godine, producenti su mislili da je to opasan korak za karijeru Dajane Ros  jer su želeli da je usmere više ka široj publici i pop muzici, pa je vrlo brzo izašao njen novi singl “Touch Me in the Morning" koji je naravno postao hit. I tako je ovaj fenomenalan materijal bio skriven od ušiju javnosti sve ove godine. Nikad nije kasno. Eto doživeo sam i to da prisustvujem kako jedan mit postaje stvarnost. A to nije mala stvar.