Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

The Name of the Game Changer

He was born scentless and senselessHe was born scentless and senselessKo o čemu.

Pogledavši dvodelno finale izvesne serije po imenu Lost - više puta - osećao sam se kao neko ko je bezrezervno voleo svoj omiljeni fudbalski tim kroz pola sezone poraza i kritika, da bi dočekao da ovaj na kraju osvoji šampionsku titulu. Osećao sam se i kao Tom Rigan, lik Gebrijela Birna u Milerovom raskršću, koji sada može da ide okolo i govori: "I told you so." Izvinjavam se što likujem, moram malo.

Ima onih - doduše ne mnogo - koji tvrde da su provalili glavnu caku, tzv. game-changer o kome se toliko šuškalo da je već brujalo.

Nisam jedan od njih. Izvukli su mi tepih ispod nogu.

Ko ne želi da se spojlira, sad je pravi trenutak da nas napusti.

Ispostavilo se da je naizgled još jedan flešbek o Džekovom sunovratu sve vreme bio zapravo flešforvard u budućnost, tj. sadašnjost, pošto su junaci napustili ostrvo. Ne verujem da je u pitanju vizija ili jedna od mogućih budućnosti (kao u Heroes). Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je mozak zašlajfovao na izranjanje Kejt iz mraka, naglašeno hororičnim skorom neverovatnog Majkla Đakina.

Budući da su u napornim pregovorima sa producentima tvorci postigli dogovor bez presedana, za tri zaključne skraćene sezone od po šesnaest epizoda i definisan kraj serije koju su 'ladno mogli da muzu u nedogled, moje viđenje je da će naredna sezona imati staro-novu strukturu: flešbekovi na ostrvske događaje do trenutka kada su likovi "spaseni", naizmenično sa sadašnjošću u 2007. (i nadalje). Između ostalog, na to ukazuje i aluzija na Alisu s onu stranu ogledala u samom naslovu finala.

Jer, tako izgleda kada se popneš na vrh brda i počneš da se spuštaš sa druge strane. Evidentno je da su autori ovo želeli da urade još ranije, bliže preciznoj polovini serijala, jedino što do zaključenog dila sa bosovima nisu mogli da znaju gde im je tačno ta polovina. Verujem i da im je dogovor bio bitniji za ovaj zahvat nego za ubitačnu završnicu sa kojom se hvale od početka.

A imalo bi smisla: simetrična struktura u odnosu na dosadašnju, izvrnuti rukav, koja se preslikava na živote junaka "posle", otvarajući još bogatiji svet za preostalih 48 epizoda (ili pločica, kako vole da ih zovu autori).

Neću ulaziti u to da li je Kristijan Šepard stvarno živ, ili je Džek samo bio lud od droge kada je pričao o njemu; pominjanje hrama kao moguće najavljeno razrešenje četvoroprste statue; na šta je mislio Mihail Bakunjin kada je rekao devojkama iz podvodne stanice: "Mislio sam da ste raspoređeni u Kanadu."

U svakom slučaju, čak i ako ne bude od reči do reči kao u mojoj verziji, očekujem da će se nastaviti sa flešforvardima u nekakvom obliku. Za većinu likova, flešbekovi iz života pre pada aviona ionako su isrcpljeni. Zamislite samo koliko ćemo uživati otkrivajući kako je ko završio u stvarnom svetu (i koliko su još sjebaniji nego što su bili, gnjah gnjah). Gledaćemo, nagađam, kako je Kejt izbegla zatvor, kako Sun otkriva da je tatica umešan u sve, kako Sojeru ne idu conovi, kako Kler saznaje da joj je Džek polubrat, zatim susret Dezmonda i Peni, Sajidovu potragu za Nađom, i tako dalje, i tako dalje.

A Zavera, na primer, ometa Džekove pokušaje da ih sve redom regrutuje za povratak; ne zaboravimo, ekipa koja može da vas pregazi autobusom još je out there.

Kako god da bude, ne sumnjam da će biti dobro. Ne bi bilo prvi put da izigraju svačija očekivanja. Nabolje.

Koliko mi je puno srce?

Odavde do februara.

 

Greatest Hits iz Through the Looking Glass:

#5 Čarli mora na tastaturi da otkuca "Good Vibrations" od Beach Boys da bi onesposobio radio ometanje.

#4 Triling grešne muške zadovoljštine: vezani Sajid nogama lomi vrat neimenovanom dušmaninu; Dezmond harpunom proburazi jednookog ruskog neuništivliju; Sojer upuca Toma k'o psa (i kaže da mu je to zato što je oteo klinca sa splava). Sva trojica momentalno unapređeni u status superheroja.

#3 Hurli spasava stvar; Magični Kombi iz epizode koja je možda najviše tapkala u mestu ove sezone isplatio se ne jednom, već dvaput.

#2 Džek izjavljuje ljubav Kejt.

#1 Džek u kolima sluša "Scentless Apprentice" od Nirvane.

 

Nagradno pitanje: Ko je u kovčegu?

a) Lok

b) Ben

c) Rouz

d) Majkl

e) patuljak


Najgluplja serija...

... u poslednjih 20 godina. Razvucena kao testo da se bedna prica rastegne na sto vise epizoda/sezona. Bljutavo.


Nisam gledao seriju, ali mi

Nisam gledao seriju, ali mi je tesko da poverujem da ista moze da bude gl..lje od Twin Peaks-a


nismo ispratili LOST

ali HEROES preporučujemo


...

Moram priznati da ste me razocarali gos'n Oltvanji. Mislim ja kao drooling fanboy koji u slobodno vreme studira anglistiku nisam imao sanse da predvidim kraj sezone s bilo kakvom dozom uspeha. S druge strani vi ne samo kao neko ko je odavno zaglibio u smutne vode angloamericke klunjezvnosti tako da mu samo trepavice vire, vec kao i autor on its own merit ste morali biti pronicljiviji kad se radi o ovakvim stvarima. :)

Usput, ja glasam za Bena u kovcegu. Sta cu kad mi je omiljeni lik, uz moguc izuzetak Loka.


ah

Dođavola, nisam pratio seriju, rešio sam da sakupim celu
na DVD-u i onda odgledam sve za nedelju dana... i, naravno,
nisam mogao da odolim da pročitam tvoj spoil..Curiosity
Killed the Cat!!!

www.ivanbevc.blogspot.com


Gledala sam Lost prvu i pola

Gledala sam Lost prvu i pola druge sezone i odustala, mnogo je bre, razvodnjeno..
Od dobrih serija preporucujem Sleeper Cell, 2 sezone, odlicne, pojavljuje se cak i Sergej u jednoj ili 2 epizode.
Ako jos niste gledali The Shield, obavezno odgledajte, ima sest sezona, za sada.
Inace, dobri dijalozi i najbolji humor je u Boston Legal. A MUST!


da li se kod nas prikazuje

little britan?


Lost - Love/ Hate relationship

Moj odnos sa Lostom se polako pretvorio u love/hate vezu. Season finale me je shokirao i stavio me u hate mode, ko ce da ceka do februara, odnosno do 2010 kad cemo dobiti sve odgovore (ako ne ostave nesto za dugometrazni film, vrlo verovatno)

Istovremeno taj odnos od mene stvara privrzenog junkiea koji uvek hoce jos.
Elem u kovcegu je hmmmm... Majkl...svidja mi se ona varijanta da on jedini zna put do ostrva, a time je Jakeu onemogucen povratak.
Ma nemam pojma ocuuuuu JOOOS!!!


najbolji frajer u Lostu je

najbolji frajer u Lostu je Sawyer.


heh, frajer

quote:
Coco Rosie (1 Jun, 2007 - 17:14)
najbolji frajer u Lostu je Sawyer

Tako i moja devojka misli, a ja nisam ljubomoran?! Odlican je Sawyer, sa njegovim vrcavim upadicama i duhovitim nadimcima za svakoga.
Znaaaam da se vama svidja iz drugih pobuda. Ah, zene...


meni je bas zato kul, uvek

meni je bas zato kul, uvek neka duhovita opaska, uvek vrcavi komentari...a i ne izgleda lose...priznaj!:)


Osim da kazem 'you read my

Osim da kazem 'you read my mind' ne smem da citam dalje.
Nedavno sam kupio komplet a 'sinoc' vratio se Michael tj bez walt-a. Nije mi bas jasno zbog cega su doveli onaj Michelle Rodrigez pa tako brzo cao.

Ne znam, u srustini serija zaista ima smisla mada ponekad imam utisak kao da mi neko je 'yanking my chain'.

Dobro, izgleda da cu da se razocaram do kraja serije. Nema veze sledeca serija je Six Feet Under pa onda Nip and Tuck. Tuzno je da program kod nas je toliko losa da moram... s druge strane mozda i bolje ovako.


Michelle...

Evo sta kaze IMDB: "When interviewed to join the cast of "Lost" (2004) as a tough LAPD cop, she insisted that she would only sign on for one year because she is a "nomadic spirit". The producers came up with a story line and sold the idea of the short contract to the network."

U kovcegu ce biti Ben, mislim. Nego, sta sad da gledam? 24 gotov, Lost gotov, Battlestar Galactica isto, Weeds ocel' biti necel' biti ne zna se, Six Feet Under i "raspamecene kucanice" gledam pa ne gledam, malo dosadno...


Emire prison break nije

Emire prison break nije lose. Ne znam sta volis ali sigurno ima ih dosta.

Ma ok devojka nije htela vise od sezona ali bez veze je to zavrsilo. U stvari pojavila se kasno u drugoj sezoni pa je nestala pre kraja. Malo mi je i bez veze sto sam negde citao da nece bit vise Walt-a.

Veceras cu da gledam poslednji iz drugog :)


Oto, majstore!

Svaka cast, odlican blog. Moras malo cesce o tim serijama, jedini si od ovih vi-aj-pi-ovaca koga to interesuje.
Progutao sam svaku epizodu Losta, s nestrpljenjem cekao svaki sledeci cetvrtak kako bih saznao jos koju informaciju i pokusao da sklopim pricu o ekipi, ostrvu, othersima... Iako su to bili mostly bezuspesni pokusaji, nisam se dao obeshrabriti. I dalje nisam obeshrabren, iako sam iz tvog texta saznao da moram da cekam februar za cetvrtu sezonu (?!) Plasim se da Heroes koje sam cuvao da gledam kad se zavrsi Lost nece moci da se razvuku cak do februara. Prison Break ne iscekujem, od njih sam odustao jer su se pretvorili u spansku sapunicu u drugoj sezoni.
Odlican zavrsetak trece sezone Losta! Oto, pitanje ko je u kovcegu i mene proganja. Otprilike su mi isti kandidati padali na pamet (Rouz i Majkl zbog crnackog kraja, Lok i Ben zbog: "Friend or family?" "Neither"). Tesko da cemo to saznati ubrzo... mucice nas jos. A zao mi Charlyja...
Ne znam da li si gledao "Answers", specijal koji daje osvrt na sva desavanja do pred sam kraj sezone, a sve uz komentar autora serije. Tu su pomenuli da ih nece spasavati sa ostrva, jer bi se onda serija zavrsila. Ne znam da li je i to bilo zavlacenje ili ce ipak jos malo zakomplikovati odlazak sa ostrva.
A imam i ja pitanje za kraj. Jel si i ti shvatio da Kate zivi sa Sawyerom i da joj on ne odobrava druzenje sa Jackom? To mi je bas romanticno! :)

Live together, die alone.


iako sam TV freak

nesto me Lost nije dojmio,gledao sam kraj serijala..ali opet,ne znam mozda sto sam gledao na preskok..Dr Haus je dobra serija..sad cekam kraj Sopranosa (ali bojim se vraticu se kuci pa ce mi promaci)..Ali me je oborila s'nogu 400-ta epizoda Simpsons..parodija na 24..Savrseno..

J


Hej Toltek:

Može biti Sawyer, Nathan Fillion (suprug policajac iz "I Do") ili neko treći.

Izgleda da se svašta izdešavalo u međuvremenu. Kada Jack pozove Kate da ugovori sastanak, on joj kaže: "I know what you said, but I just need to see you."

S druge strane, Jack je delovao kao da mu je još stalo... a ni Kate kao da baš nije bilo svejedno. Ima tu mogućnosti za svakakve romantične (i manje romantične) obrte :)

Nažalost, načekaćemo se da otkrijemo. Svaka naredna sezona startuje početkom godine, ali zato ide bez pauza.


..

Sta mislite kolike su sanse da je u kovcegu neko ko se jos nije pojavljivao?