Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sitnice koje život znače (permanent update)

previše realnopreviše realnoJoš odavno smo svi shvatili da suština i nagoveštaj budućih događaja leže u sitnicama koje već sada možemo videti.S obzirom da me ceo dan zovu pitajući o daljem razvoju događaja u Srbiji, pokušaću da na ovom blogu dodajem stalno male detalje koji bi nešto više mogli da nam kažu o bliskoj budućnosti:

(scroll down for updates; latest May 11 at 11h)

1. Tomislav Nikolić je ranije bio izričit da neće biti Vlade sa DSS,a sada već govori da je to "malo verovatno" i raspoložen je da SRS dobije mandat od Predsednika Republike.
UPDATE: Odgovarajući na pitanje da li će biti formirana Vlada Srbije, Nikolić je rekao da se o "Vladi intenzivno pregovora".(RTS)

2.DSS ipak nije dovoljno pritisnut. Naime, Angela Merkel je u razgovoru sa Koštunicom govorila o zabrinutosti glede pakta sa SRS, ali je iz Vlade Srbije potpuno prećutana ova činjenica i saopšteno da je dearest Premijer "изразио велику забринутост због садашњег европског става у вези са будућим статусом Косова и Метохије." U Bosni se za ovo kaže- "baš joj ga je šuknuo"

3. Novi hit je i vanredno stanje. Najavio ga Tomislav Nikolić na RTS i cela stvar uopšte nije smešna. Malopre sam pročitao Ustav. O vanrednom stanju odlučuje Skupština, na predlog Vlade (za ovo će svakako tehnička vlada biti VLASNA). Prema važećem Ustavu, uopše im nije potreban pristanak Predsednika Republike, a ako se proglasi vanredno stanje, Predsednik Srbije ne može raspustiti Skupštinu.Tom prilikom se može ograničiti većina ljudskih i manjinskih prava garantovanih Ustavom. Koliko dugo ? 90 + 90 dana (znači pola godine)

4. Tomislav Nikolić izjavio da je bio evroskeptik, a da je sada "protiv EU".

5. Moji izvori u DSS kažu da je tamo sada malo frka jer bi oni najradije da naprave Vladu sa SRS, ali je pritisak ogroman. Šef im još uvek nije prelomio "preko kolena"

6. Nikolić je prvo odbacio, a zatim potvrdio navode da je delegacija SRS-a otišla u Hag da sa liderom te stranke Vojislavom Šešeljom pregovara o vladi. (MONDO)

NOVO

7. Kako sada stvari stoj, usvajanje budžeta je sasvim izvesno, ali i još nekoliko zakona. Vesti o tome su bile tačne. Više novca će biti za vojsku iako im se ne sviđa što je tu Z. Ponoš.

NOVIJE:

8. DSS i DS opet pregovaraju. Kako čujem od izvora u DSS, oni uopšte ne shvataju ozbiljno te pregovore već im je želja da "popusti pritisak spolja" i da posle toga "DS bude malo više kriva za sve".

PODSEĆANJE (10.maj):

Pre samo 10 dana, Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu SRS (transkript na http://www.srs.org.yu/konf/index.php )

UPDATE (10. maj u 14.30):

SRS malo zateže oko usvajanja budžeta, tražeći da se usvoji ponešto što ima baš "radikalni pečat". Moguća žrtva: neki papir vezan za pregovore o statusu Kosova.

UPDATE (10.maj u 19.44):

DSS i dalje bliži bilo kakvoj varijanti sa SRS (izbori pa onda Vlada, Vlada sa SRS odmah, manjinska vlada ili samo usvajanje budžeta i još par stvari). Najviše im ide na ruku što međunarodni pritisak polako opada. Nervira ih što se Nikolić izleteo sa "vanrednim stanjem".

UPDATE (11. maj u 11.00):

DSS nikako neće da se u ponovnim pregovorima odrekne Tomislava Nikolića, a ako to već mora onda želi da to bude na neki elegantan način. I dalje im je primarna Vlada sa SRS, a ponovne pregove sa DS shvataju kao nužno zlo, jer su počeli da shvataju da im novi izbori ne donose ništa dobro. Prema mojim izvorima, uopšte nisu spremni na neke velike kompromise.


.


DOSTA !

bravo Jelice!

Sta drugo sem toga!


Otpor, slazem se

ali ko sada da ga pokrene?
Osim LDP-a ne vidim da jos neko ima energiju za suprostavljanje ovom REZIMU.

P.S. Eto posle toliko godina ponovo smo pod rezimom tiranina


Pa pokrenuce ga LDP i

Pa pokrenuce ga LDP i nevladine organizacije najverovatnije. Samo prvo da sacekamo da nada sasvim umre...


Moraju to biti studenti

mladi. Oni koji su motivisani da ne prodju kroz zivot ko budale kroz bajku.
Ja sve cekam da buknu studentski protesti.


daj nemoj

se palis...

i opet bi glavni zahtevi bili da smanje uslov za trecu i snize skolarine...


Da, da...

Ovo je skroz tacno. Nazalost mislim da su se studenti izgubili medju knjigama..Osim kada su strucne teme u pitanju.


A zasto bi studenti sada

A zasto bi studenti sada ponovo mrzli napolju i dobijali batine? Da ponovo dovedu nekog ko ce na kraju da se okrene protiv srbije i pusti korenje na svojoj fotelji?


koliko se sećam

upravo su studenti prvi nagraisali sa visokim školarinama. s druge strane, to je jedina snaga u koju verujem.


LaMar,

mrznuce se na frontu , pa neka izaberu.


sta da izaberu? izmedju

sta da izaberu? izmedju NATO-a i cega jos?


izmedju NATO-a i bacanja

izmedju NATO-a i bacanja "kamena s ramena"


prase

odlicno, zalozi se da sav porez ide na vojsku, pa nece biti kamena


vec ce biti satelita...

vec ce biti satelita... vauuuuuu


prase

nece biti satelita, odvojicemo pare i za skolovanje vojnih kadrova koji ce sklapati racionalne ugovore. ima da postanemo vojna drzava po tvojoj meri. sa NATO-om ili bez.


kadrovi

vojna drzava po mojoj meri!? Pa vidis niksone da su mi mera ne pashe

a ovo bi valjda bilo po tvojoj meri

mada znam da ti zapravo sanjas ovo


prase

ne sanjam, jer je meta na pogresnom mestu...


nixone

aaa, na pogresnom mestu! Pa, evo, mosh me poljubis u pravo mesto


prase


i ja tebi


hahaha

niksone, dokle god budemo krivicu trazili u drugome (citaj NATO , Zapad) , a ne u sebi (citaj Milosevic , Kostunica , Nikolic, Tadic), bice nam ovako kako jeste. Kazem , josh malo pa cemo postati Albanija za vreme Enver Hodze.
Pazi , Nikolic kaze da mu je zao sto nismo ruska pokrajina. Pa istog momenta bi morao biti uhapsen zbog te izjave , a ruski ambasador proteran iz Srbije , no ,medjutim, predsednik Tadic cuti!


kapi

enver hodza je izgradio rekordan broj bunkera, a nato ce rekordan broj raketa. nema sta doslo je do modernizacije!!!

a sto se tice proterivanja ambasadora, to su ipak nikolicevi metodi inacenja, koje vidim da rado preuzimas


Niksone,

Pa to ti kazem , dok nama dodje iz dupeta u glavu. Pazi, Albanija zeli da postane clanica NATO.
Nikolic je predsednik Skupstine. Mislish da kao predsednik ne treba da ima odgovornost za ono sto prica?


kapi

evo licno da ti odgovorim. ja ne mogu da promenim silu kao sto je nato, ali mogu da ne ucestvujem u akcijama nato-a koje mi nisu po volji i to za tudji racun. pogotovo ne protiv nekog ko mi je na bilo koji nacin blizak

nikolic treba da ima odgovornost. ali kakve veze ima ambasador? uostalom radi se o rusiji, koja je, svidelo se tebi ili ne, vojna i ekonomska sila, a i video sam na slikama da je lepa zemlja


e, pa

ne mogu da poverujem! Nikson licno!!!
Video na slikama!!!

Quote:
radi se o rusiji... a i video sam na slikama da je lepa zemlja

vidim ja da tebe ceka svetla buducnost i sjajna karijera


niksone

ti kao malo dete razmisljash. Vidish, kad Albanija udje u NATO , ona ce preko NATO-a da ostvaruje svoje prohteve, a mi cemo da jedemo govna.
Rusija je toliko lepa zemlja za zivot, da svi zele da pobegnu iz nje , kao uostalom i iz Srbije.
Naravno da ima veze, posle njegove posete Nikolic je izjavio da mu je zao sto nismo ruska pokrajina i sve ostalo.


kapi

e vidis, meni je zao sto albanija ne trci za nama nego mi za njom, ali to je druga stvar. ja samo necu da moja zemlja ratuje za neciji racun, protiv nekog ko nije nikada ratovao protiv moje zemlje

a zasto ``svi zele da pobegnu iz rusije``??? zbog onoga sto se dogadjalo ili onog sto se sada dogadja? ako covek ima nadu da ce biti bolje on nece da bezi, a u rusiji ide na bolje. ne i ovde

to je problem nikolica, a ne ambasadora. u svakom slucaju mogu samo da pretpostavim kako se ponasaju svi ti ambasadori rusije, sad-a, nemacke, britanije...


niksone,

a voleo bi da drugi ratuju za tebe? nego evo, i kosovo ce uskoro da i zvanicno postane nezavisno, hrvatska dobila drzavu , slovenija i bosna i hercegovina takodje, a srbi koji su btw. raspolagali sa jna , dobili su izbeglice, sankcije i epitet da su genocidni.samo da te potsetim ,posle drugog svetskog rata, ameri su bili ti koji su izgradili jugoslaviju. i vojsku , da se ne zaboravi. ne rusi!

kome to u rusiji ide dobro? narodu? u zemlji u kojoj je na vlasti diktator , nikako ne moze da bude dobro, valjda ti je to jasno.


kapi

a ko to da ratuje za mene? i gde da ratuje i za sta? za naftu u iraku? zbod atomskog oruzja koje ne postoji? ja se suprostavljam tome i to je stvar odgovornosti!

to sa epitetom genocidan je politika. a politika je interes. a u cijem je interesu da budemo oznaceni kao genocidni? i da li si uopste svesna da su zbog tog epiteta koji se kacio nekim narodima mnogi i cinili zlocine?

posle drugog svetskog rata srpska inteligencija je proterana, popovi ponizavani, seljacima cupani brkovi i oduzimana im zemlja, stvarana je zemlja koja je bila totalitarna, urusene demokratske institucije koje su jedva i postojale, a posle ju je kao neko gradio? na osnovama komunizma koji je propao.

a sto se tice rusije, izvini koje su to demokratske ustanove koje je putin urusio? meni ne smeta da rusija bude sila, interes mi je i da se demokratizuje, ali pokusavam da nadjem da li se neko demokratizovao za par godina i nesto mi ne ide.

verovatno cemo i uci u nato, ali ako dodje do intervencije kao sto je irak, onda sam za inat i to zestok inat. neki su to i uradili, dakle moguce je.


nije Putin

nista urusio , sve je ostalo isto kao i za vreme Breznjeva.
Gde je ta srpska inteligencija sada? Eno je u dijaspori , glasa za Radikale. Gde su ti popovi sada? Eno ih ,likuju sto je Nikolic postao predsednik Skupstine.


kapi

ta inteligencija je ili pobijena ili su vec odavno umrli prirodnom smrcu. ne mislim na ``inteligenciju`` koja je otisla kasnije usled socijalnog pritiska-gastrabajteri.

i ne radi se o konkretnim popovima vec o odnosu prema crkvi koja je u pocetku bila antikomunisticka


nikson (10 Maj, 2007 - 02:59) *novo

nikson wrote:''....ja ne mogu da promenim silu kao sto je nato, ali mogu da ne ucestvujem ...''

Da li si znao da su clanice NATO-a zasticene i da NIKO ne sme da ih napada? Ako bi Srbija bila u NATO-u ona bi takodje bila zasticena i ne bi bilo straha od napada. Isuvise smo mi mala zemlja da bi imali samo svoju vojsku a narod ziveo u siromastvu da tu vojsku odrzava. Znas li ti koliko je bruto nacionalnog dohotka islo na odrzavanje tzv. JNA vosjke u bivsoj SFRJ? Mislis li da i dalje u Srbiji treba da zive dobro samo vojni generali a da narod ispasta u siromastvu? Razmisli o tome.


A Partnerstvo za Mir?

Srbija je Partnerstvu za mir te joj NATO i sad garantuje nepovredivost granica - bas da vidimo kako ce to da uradi kad u isto vreme trazi da nam se oduzme 15% teritorije na racun 'kolektivne odgovornosti' drzave za postupke Milosevica, i to pre desetak godina.


Cika Miloje,

prvo se informishi:

6.2.1 Partnerstvo za mir

http://www.nato.int/issues/pfp/index.html

Partnerstvo za mir (Partnership for Peace) inicijativa je Sjevernoatlantskoga saveza – NATO (North Atlantic Treaty Organization) započeta 1994. godine radi proširenja obrambene suradnje na države srednje i istočne Europe. Partnerstvo im ne jamči obranu u slučaju napada, već podrazumijeva samo vojnu suradnju.

Stranice o Partnerstvu, koje se nalaze na poslužitelju Sjevernoatlantskoga saveza (http://www.nato.int), pružaju informacije o toj inicijativi i dokumentima u vezi sa zemljama članicama.

NATO je organizacija 17 europskih država (Belgija, Češka, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Island, Luksemburg, Mađarska, Njemačka, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Španjolska, Turska i Velika Britanija), SAD-a i Kanade zadužena za sigurnost i obranu te gospodarsku, socijalnu i kulturnu suradnju njezinih članica. NATO je nastao 1949., a sjedište mu je u Bruxellesu. Ciljevi su Saveza: vojna suradnja, zajednička obrana država članica, rješavanje kriza i održanje mira i stabilnosti u Europi. Članice se međusobno konzultiraju i o aktualnim političkim i gospodarskim pitanjima.

Adresa NATO-a:

NATO Headquarters
Blvd Leopold III
B-1110 Bruxelles
Belgium

© 2000-2004, IMO
odjel europskih integracija


Blago Vama Kapi

sto znate adresu NATO pakta. Medjutim da ste malo skrolovali po stranici partnerstva za mir videli bi i sledecu obavezu drzava i NATO kao podpisnika sa druge stane

Quote:

to maintain the principles of international law;
to fulfil obligations under the UN Charter, the Universal Declaration of Human Rights, the Helsinki Final Act and international disarmament and arms control agreements;
to refrain from the threat or use of force against other states; to respect existing borders;

and to settle disputes peacefully.

Mislim sta reci...?


Cika Miloje,

O tome da li se NATO pridrzava tih pravila, treba da brine Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija


Operativna rec je treba

a kao sto vidimo "glede" Ahtisarijevog plana sve to moze ali i ne mora. Tipa stavicemo povelju UN van snage 10 minuta da izglasamo otimacinu 15% teritorije suverene i u UN priznate drzave, a onda cemo ponovo da je stavimo na snagu....


Zao mi je Cika Miloje

ali ne radi se o otimacini , osim da mi zelimo da otmemo nesto sto smo poklonili (mislim na Kosovo). Azem Vlasi je u pravu kad kaze :

DANI: Zbog čega je, po Vama, srpski prijedlog za Kosovo u potpunosti neprihvatljiv?

VLLASI: Srpski zvaničnici se javno deklarišu da su protiv svakog oblika nezavisnosti Kosova, a to je ono što se apsolutno ne može prihvatiti. Što se suštinske autonomije Kosova tiče, mi smo to imali po Ustavu od 1974. godine i to u povoljnijim okolnostima, okolnostima postojanja Jugoslavije, kada je Kosovo bilo federalna jedinica i participirala direktno u saveznoj vlasti, a ne preko Srbije. Dakle, sada nema Jugoslavije, a Kosovo - iako po nazivu autonomna pokrajina - nikada nije bilo autonomija unutar Srbije: Srbija nije bila državni okvir za autonomiju Kosova nego je državni okvir bila Jugoslavija. Treće, u Srbiji se stalno ponavlja ideja o suštinskoj autonomiji, ali niko nije vidio napisana ni dva slova kako bi izgledala ta suštinska autonomija, a kako bi zapravo izgledala mi vidimo po Ustavu Srbije koji je usvojen prije nekoliko mjeseci: tamo ima posebno poglavlje o autonomnim pokrajinama, kako oni kažu - Kosovo i Metohija i Vojvodina. To je direktno prepisano iz Miloševićevog Ustava iz 1990. godine. I, konačno, pozivanje Srbije na to da je Kosovo dio teritorije Srbije i pozivanje Srbije na povelju UN-a o nepovredivosti tih granica, u ovom slučaju je potpuno neosnovano, jer kada je nastala kosovska kriza, kada je Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti 1999. na neki način internacionalizirano kosovsko pitanje i suspendovan svaki oblik vlasti Srbije, Srbija nije bila ni suverena ni međunarodno priznata država niti je imala međunarodno priznate granice. Već je, kao što znamo, do 2006. godine - kada je bio crnogorski referendum - sve od prvog decembra 1918. godine bila dio i u sastavu neke druge međunarodno priznate države sa međunarodno priznatim granicama. Dakle, moglo bi se puno tih argumenata nabrojati zbog čega jedino varijanta da Kosovo bude unutar Srbije, u sastavu Srbije, makar i samo formalno pod njenim suverenitetom, ne dolazi u obzir.


JNA je nesto drugo i to mi

JNA je nesto drugo i to mi je jasno... ali pitanje je koliko cete vi da placate i NATO? zahteva se najmodernije naoruzanje... a da niko ne sme da ih napada, pogledaj samo sta se dogodilo od 11. septembra...


Rusija je lepa zemlja...

...a, zahvaljujuci globalnom zagrevanju, Sibir ce biti prijatno mesto za zivot.


Prvo i prvo

Nece mrznuti ponovo jer su to sada novi studenti.
Oni koji su mrzli onda, sada imaju 35-40 godina.

Drugo studenti nece pokrenuti nista jer su zatupljeni sistemom vrednosti koji je postavio Seselj boraveci na univerzitetu.

E sad, kao sto bi ovi voleli da mi postanemo Ruska Gubernija ja bih voleo da postanemo Evropska...

I jos nesto, i Kradikali dobijaju naloge iz inostranstva pa sta sad ?
Osnovna zamerka Cedi je da dobija nalog od stranih mocnika.
Pa i Kradikali dobijaju instrukcije iz Haga, Moskve i Pekinga i to im ne smeta niti ih cini izdajnicima. Pazi bogati !


Da

jos da dodam.
Jos jedna zamerka koju stalno cujem za Cedu jeste da dobija pare od Amerikanaca pa mora da podrzava nezavisno Kosovo.
To je toliko smesno da postaje odurno.
I ja kazem, ako, neka i dobija pare od Amerike. Bolje od Amerike nego da mi sedi na grbaci kao ove svinje i paraziti.

Izgleda nista od Stounsa...


Naravno da ne dobija - ta

Naravno da ne dobija - ta dezinformacija je iz iste kuhinje kao i to da je djanka.

90% para iz drzavnih rezervi je sa Zapada - od privatizacije i depozita stranih banaka, na to mozes uvek da se pozoves kad te neko proziva za Cedu. Pa nismo ih valjda mi zaradili sa ovolikim deficitom??

Mene na poslu stalno prozivaju vezano za to neki nacosi, rasisti i rusofili (koji nikad nisu bili u istoj) - ali s obzirom da lovu dobijamo u evrima ja im samo odbrusim da od sefa onda potraze platu u domacoj valuti jer ovako ispadaju licemeri.

Da ne spominjem hrvatsko drzavljanstvo zbog kojeg me prozivaju da sam ustasa (kad im nabijem na nos da su fasisti koji podrzavaju nacose tipa Ratko Mladic i Vojislav Seselj) mada sa hrvatima nemam nikakve veze.

Svi oni znaju da to nije tako ali uh svrbi to sto im politicari iz LDP-a kazu pravo u lice da podrzavaju fasiste, lopove i ubice, cega su svesni i sami ali su licemeri i ljudi sa laznim moralom (navodno "patriotskim" ali neplaca niko porez).

Kada nemaju sta lose da pronadju onda moraju da lazu kao psi jer ih grize savest i znaju da ih niko ne podnosi (cak su i braca crnogorci pobegli od njih).

poz.


dejane, nemojte

dejane, nemojte cekati.
poslednjih godina studentski savez se bavi (kada im ostane vremena od naplacivanja ispita i kradje sitne love za ekskurzije i apsolventske veceri) organizovanjem tribina u saradnji sa obrazom. vidjam cesto te plakate po novom sadu i pripada mi muka.
danas sam ocajna i potpuni pesimista. goranov blog nije nimalo ohrabrujuci (i uz to je sasvim racionalan). help....


Gorane, Jelice...

..chekajte... evo i mene. Samnom su Modesty i SonjaK, naravno


Tu sam.


Yes, we can do it, but ...

Yes, we can do it, but ... ako naprave vladu, ova lista blogera ce im biti idealna za "privođenje na informativne razgovore radi prikupljanja obavestenja"


Meni

mogu da pljunu pod prozor, pod uslovom da dobiju šengen pre toga.


Prijateljica...

Kaze meni pre izvesnog vremena jedna prijateljica iz NGO sektora: "Jao, pa kad krenu presude + ovo oko Kosova, ima da puste neka NN lica da nas pobiju kao zeceve". Ja se smejem, a posle dva dana bomba Anastasijevicu...

A zamisli tek kad se dodaju radikali u tu jednacinu.


Strašno,

ali zaista.


Jeste Vi to,

draga Jelica, simbolično odmerila lakat,dalekobilo?Takvim ljudima, gromadama državničkim,cccc:)

p.s. Mislim da sam prvi put čuo tu kombinaciju jednine i množine u "Ljubavnom slučaju" kada onaj pravi Aligrudić pita Evu Ras:
-Izvinite, jeste Vi kompletno sama?


Od

srca, levitane, lakat od srca :)


a da mi ipak JJ pozovemo i ovog zelenog


Sonja

..i njega i sve zelene ovog sveta. Zelenih nikad dosta :)


ej JJ, a jesmo li mi SAMI???????

jel postji NEKOOO kad moram da se derem, neka organizacija, neki politicar, NESTO..osim nas ovde sacica blogera????

f*** the fascist regime!!!!!!

edit
evo salje Jasna P.L.

Tko preživi, tražiće hrvatsku putovnicu! Verujem: Alah je milostiv!


Pa to ti ka'em Sonjo moja.

Pa to ti ka'em Sonjo moja. Par zena, neshto mushkaraca.. znam i nekoliko mladjih ljudi... Nie'ne NVO, DPMNE, ..nokog. A mene usvoji, za tu putovnicu?


to sonja k.

postoji.
samo ako je u srbiji trenutno drhti od straha. bar ja....
lepo je vama tamo. sto rece jelica, mogu da joj pljunu pod prozor. da se razumemo, skidam kapu sto ste na vreme pobegli i potpuno podrzavam.
el ima nekog ko ce da mi pise garantno pismo? ili bar dajte neki info o azilu, ja mlada i zelena pa neupucena....
ljubcek


Ja nisam

pobegla, frajlice. Ja cu da ti napisem garantno pismo. Uvek. Infoa o azilu nemam, ali može da se nađe, pretpostavljam na sajtovima MZZ (Ministrstvo za zunanje zadeve) i MNZ (Ministrstvo za notranje zadeve).
ljub


ups sorry

posmatram iz svoje perspektive. ako ovi uvedu vanredno stanje bogami, ja cu da begam. nikada vise me ovdasnji olos nece voditi na informativni razgovor - 2000. sam imala 17 godina, lepila plakate otpora i prisustvovala istim bez roditelja i advokata.
ne ponovilo se...
tada sam naucila jedno: uvek prvo zastiti sebe, ja za ovu zemlju necu da ginem...
thx srce si :)


nemoguce!!!

ja samo cekam kad ce neko da kaze da je sve ovo masna sala..


mislili smo...

Eh sta smo sve mislili da je nemoguce:

Da ubiju Djindjica...
jednom, drugi put... A kad su uspeli, onda smo poverovali...

Mislili smo da nisu toliko ludi da prave vladu sa socijalistima... pa opet... sada to deluje kao veoma ljupko resenje...


ja samo

ne znam vise kojom logikom da se drzim - sta objashnjava ovu situaciju!?

..pritom da objashnjenje bude logicno


SRS i DSS su oduvek mislili

SRS i DSS su oduvek mislili ama bas isto. Totalno isto. Ovo je samo pogodan momenat (tzv. sticaj okolnosti) koji im je pogodovao da započnu coitus.

Jednostavno.


ma kapiram

sada se sve vidi ...
samo sam zabezeknut ljudima koji sve ovo vode


čujem...

... i pitam se koliko će nas biti...

Svi na protest!
Hobit (9 Maj, 2007 - 19:57) *novo

Cetvrtak, 10. maj Trg Republike od 12h

Proveri da li su evropske vrednosti tvoj izlaz iz lavirinta?! MoJA inicijaTIva - ZA EVROPU SVAKI DAN!


A ko je ovo pokrenuo?

A ko je ovo pokrenuo?


Ok, mozda tripujem ali kada

Ok, mozda tripujem ali kada je neki lik iz DS danas u Skupstini prozvao DSS kako je izabrao predsednika Skupstine na 5 dana, TN je izgledao potpuno mirno, kao da zna _nesto vise_. Nisam mogao da odolim tom utisku...

Kao sto rekoh mozda tripujem, ali delovalo mi je jako cudno njegovo drzanje u tom trenutku.


Naravno da zna. Ono što

Naravno da zna. Ono što ustvari čekaju i DSS i SRS je da opadne medjunarodni pritisak (jer i jedne i druge bas briga za unutrasnji pritisak, a i njihovi glasaci ne vide ovo kao problem).


vanredno stanje!

uzas...ja bih ih tukla dok se ne osveste


...

gorane

Quote:
a i njihovi glasaci ne vide ovo kao problem).

licno sam juce jednog od njih podrzao da se isclani iz dss-a . sada je u fazi da glasa za ldp!!!

hocu da kazem da glasace i clanove dss-a ne treba da omalavazavamo jer se mnogi sada kolebaju. velika bi stvar bila da svako ovde sa blog-a bar jednog njihovog clana ``preobrati``. to je nesto sto se tice svih nas, jer sa tim ljudima zivimo


Daj Boze.

I meni se cini da IPAK postoji neko "urbano" jezgro DSSa koje se nece tako lako pomiriti sa svim ovim. Sumnjam da ce dati glas LDPu, ali ako predju na DS, to je odlicno.

DSS je pre 5. oktobra uvek bio ispod cenzusa. Vreme je da se vrate tamo gde im je mesto.


Idealno...

Naravno da ce se vratiti tamo gde im je mesto, ali ne bas tako brzo, jer Velja Ilic upadljivo cuti sada, a on ce da im namakne makar tih 5%.

Sto se tice radikala, samo treba sto vise da lupetaju u fazonu "ja sam protiv EU" i polako ce poceti da se tope.Sada ni oni nisu imuni na autogolove, ako sve ovo potraje.Ako ipak bude izbora, onda ce da rastu...


Nisam sigurna...

..da ce da rastu ako bude bilo izbora. Ono sto je meni bilo interesantno jeste da u trenutku kada su mogli da namaknu veci procenat, oni nisu. Ipak je tu Kosovo, Mladic & co, a oni su dobili tek 30%. Ocekivalo bi se da ce u ovom trenutku pokupiti mnogo vise, ali nisu i to je ono sto mi vraca nadu u zivot. Ne kazem da je 30% malo, ali mislim da ne mogu da idu iznad toga.

Sto se tice DSSa, ako bude bio sa Veljom, verovatno ce jos neko vreme prelaziti cenzus, ali se iskreno nadam da ce ljudi odustati od magistra koji preporucuje kraduckanje..


NAROD

Mi uvek zaboravimo najbitniji faktor : NAROD.

A taj narod po selima voli Velju kao lebac jer im je napravio 5 km puta koji nisu uradili ni Kralj, ni komunisti, ni Sloba, ni Djindjic ni Kostunica. A Velja jeste. Takve glasace bas briga za EU, za Nikolica na celu Parlamenta (mada im se svidja kako on to prica i radi)...

Nije sustina u meni i tebi koji upotrebljavamo mozak, nego o vecini ljudi koji rezonuje na gore pomenuti nacin.


jeste..

..ok, svi ce to gledati na osnovu toga. Mada je jednom neko iz DSa pricao na B92 (ne secam se da li je bio Petrovic ili Sutanovac. Ili mozda Bogdanovic?) i dao je primer nekog beogradskog naselja gde su DSovci u lokalnoj upravi odradili sve: put, uveli bus, sve zivo, a ovi glasali za SRS vecinom, koji za vreme svog mandata nije nista uradio.

E, to meni nije jasno. Ovo sto si ti napisao i negde ima logike, a ovo drugo...blage veze sa mozgom nema..


Gorana

problem mnogih koji su glasali za dss je u tome sto ne postoji zdrava stranka desne orijentacije u srbiji. u dss-u postoji urbano jezgro, ali je ono sve manje jer je dss na ovim izborima uzeo najveci broj glasova u centralnoj srbiji i to su u stvari glasaci nove srbije, palme, bidze...

p.s.: nemoj da sumnjas da ce dati glas ldp-u jer ga ja nagovaram da da ds-u, ali on zapeo :o)


KO je ko

Niksone,

Ja mislim da je DS ustvari desnica jer oni obozavaju popove, izjavljuju kako su gay ljudi bolesni (rekao u Blicu licno gospodin Tadic,a i neki drugi), govore o tome da crkva treba da se pita itd.

LDP je liberalna partija, sto mu valjda dodje neki centar.

Levicu jos uvek nemamo.

U svakoj normalnoj drzavi, DSS i NS bi bili extremna desnica, a radikali ne bi ni postojali.


Ti,

imenjace, siguran da je Tadic to izjavio? Prosto mi je neverovatno da cujem nesto tako (tu mislim na ono o gay ljudima).

Ja mislim da je DS suvise levo orijentisan sto se tice ekonomije, pa ih to koci, ali moguce je da imaju odredjenu dozu konzervativizma. Neko mi skoro rece da LDP ima zapravo najliberalniji ekonomski program, sto ih dakle vuce dalje od levice.. Uh bre.


Sigurnost :)

Eh Gorana, ne da sam siguran, nego se secam kako umalo nisam pao sa stolice.

Izjava je objavljena u sred predizborne kampanje za predsednika (prvi krug), u Blicu, secam se jako dobro. Bila je kratka izjava (par recenica) i bas je lepo covek rekao da je bolesno biti gay.

Moreover, Leila Ruzdic, koja se ispred DS bavi lobiranjem za Zakon o ravnopravnosti polova, insistira vec dugo vremena da se u isti NIKAKO ne unosi seksualna orijentacija. Imala je i ona slicnu izjavu u istim novinama.

Nazalost, siguran sam.


Da, Tadić je to izjavio i

Da, Tadić je to izjavio i izjavio da je protiv abortusa jer je on pro-lajfer... Pa ti vidi...


e ali to da si prolajfer

e ali to da si prolajfer uopste nije sporno. to uopste ne mora da bude u koliziji sa pravom na abortus. sloboda da volis, nije isto kao i abortus koji je za svaku zenu sok i neprijatna stvar...


Cekaj..

..prolajfer je po definiciji u koliziji sa pravom na abortus, ne? To jeste sok i neprijatna stvar, ali je licna stvar svake zene i iskljucivo je njeno pravo da o tome odlucuje.

I dalje sam u soku oko Borisa. Mozda je to samo predstava za javnost, da bi se priblizio biracima DSSa. Ne kazem da je opravdanje, ali bih da verujem da je tako.


Quote:prolajfer je po

Quote:
prolajfer je po definiciji u koliziji sa pravom na abortus, ne?

pa po meni nije, bas zbog ovoga

Quote:
ali je licna stvar svake zene i iskljucivo je njeno pravo da o tome odlucuje.

jer zena slobodno odlucuje da abortira ali i da radja!!!

naravno svako ima pravo na svoje misljenje, mada je za mene pravo zene da odluci da li ce da abortira neprikosnoveno, ali i radjanje kao nesebicnost i stvaranje novog zivota


abortus

to su uravo suprotne strane istog pitanja.

u SAD se trenutno prelama oko toga, jer traje neki sudski proces cija ce presuda da utice na sve buduce. zato ove dve suprotstavljene strane protestvuju i lobiraju za svoj cilj.

Pro-Life - je orijentacija da je fetus zivo bice i da je onda abortus ubistvo

Pro-Choice - je orijentacija da zena ima neprikosnoveno pravo da bira da li hoce da rodi ili da abortira

Biju se i oko te granice kada fetus 'postaje' zivo bice.


shaunapul

pazi postoji jedna bitna razlika. u vrednosnom smislu ja mogu da budem prolajfer, ali ne osporavam zeni pravo na abortus.

u pravnom smislu, princip je da se fetusu priznaje pravni subjektivitet ako se dete zivo rodi.


gorana

treba uzeti u obzir da liberalni ekonomski program nije na prvi pogled toliko lose resenje, jer po meni takav program ne odgovara mnogim tajkunima, koji su stekli ogromno bogatstvo izmedju ostalog i zbog nepostovanja socijalnih prava. to bi u nekim sredinama bio direktan udarac na monopol koji su zaveli mnogi bahati i navodni biznismeni


Pa Niksone taj liberalizam

kod nas u privredi vlada i te kako, ono tipa zarada preko 50%, mogucnosti da ti radnik radi i preko 12sati a da prima istu platu kao za 8h, mogunost otkaza po kratkom postupku, recenice u ugovorima "i sve ostale poslove i zadatke koje poslodavac smatra neophodnim".
Taj liberalizam uigran sa omalovazavanjem Sindikata i njihovim svodjenjem na farsicnu instituciju dovodi nam ekonomiju koja se moze meriti samo sa onom iz Dikensovog Olivera Tvista - tj vraca nas u polurobovsko vreme primarne akumulacije kapitala.
To je taj "liberalan" LDP ekonomski program. Ni sad nije dobro, ali bar jos nisu uveli okivanje lancima za radno mesto i isplatu u cinijama psenice


gorane

ds je vise puta napadana zbog ``problematicnog`` odnosa prema crkvi (uvodjenje veronauke, da se crkva pita itd.). ali svi znamo da i mnogi iz ds-a zestoko napadaju crkvu, bili medju retkima koji su osudili napad na gay aktiviste(2001), skoro ucestvovali na skupu gay ljudi (doduse u predizbornoj kampanji, ali ajde)

pogresna je percepcija ljudi da je kostunica umeren nacionalista. nije on postao cak ni toliko ekstreman, koliko je primitivan (cecin koncert, podrska palme...)


OSUDA

ja se zaista ne secam da su osudili nasilje na Gay pride 2001. Cak i da jesu - zasto nisu nista preduzeli ? Policija je bila u njihovim rukama.


Nije ekstreman.


slazem se jelice, ali

slazem se jelice, ali skrecem paznju i na njegov primitivizam. ovo smo znali i 2000-te...


Izvinjavam se čobanima.

Ovako rahitično, pušku može držati samo on. Očigledno da mu ne leži ni mozak ni oružje.
Neka ide čuvati ovce (izvinjavam se čobanima).


Tacno..

...skroz se slazem sa ovim oko desnice, ali zdrave.

Ako, ako, samo lobiraj, nece da skodi. :) sto ti napisa ranije, pa makar svako po jednog da preobrati, bice nesto.


hoce, baci se i ti u

hoce, baci se i ti u lobiranje ima posla koliko hoces :o)


Neko je pitao ko moze da

Neko je pitao ko moze da pokrene proteste protiv vlasti... Slazem se da trenutno nema tog coveka ili grupacije koja moze to da uradi. Niko nije dovoljno jak.

Ali se zato moze pristupiti depersonalizovanom pristupu. Zamislite da za dva dana ceo grad bude oplepljen _crnim posterima sa belom pesnicom_. To bi bio itekakav pocetak. Nema lica, nema predstavnika, samo misao, ideja.


Ne moze

Bili izbori, najvise glasova dobili radikali, treci bio DSS... Ne mozemo mi sada da dizemo bune kada su oni tu gde su demokratskim putem

Lepo rece neko gore: ajmo kod prijatelja komsija poznanika i nepoznanika, na druge sajtove i forume a ne samo na B92 gde svi ionako mislimo (priblizno) isto i pricajmo i objasnjavajmo da se ljudi trgnu....da glasaju pre svega, a onda i da glasaju za bolje opcije a ne za nazadnjacke i kvazi-patriotske stranke

ne treba nama ustanak treba nam zdrav razum


Gorane,

pošto smo mi očigledno nesposobni i nevoljni da rasčistimo sa zločinačkom i lopovskom prošlošću, da li postoji mogućnost nekakve intervencije sa strane koja bi nekako logistički progurala DS, LDP i čitav samosvesni deo Srbije u borbi protiv fašista? Ili su digli ruke od nas i spremaju izolaciju? Očigledno je da se ni na kog iz Srbije više ne možemo pouzdati. Čitavo glasačko telo LDP-a, sav NGO, svi mi po blogovima, nismo ni 10% Srbije. DS čini mi se još uvek levitira između kohabitacije i vizije moderne Srbije, šta god da uradi politički ogranak zemunskog klana oni se nekako prilagođavaju, umesto da podviknu i prekinu sve odnose. Jebote, ima li nam pomoći?


Ау...

какав flash back,евро расте,берза прсла,ванредно стање,карлобаг-карловац-вировитица,писмо из Чикага,одложена пресуда,војвода у фотељи,..весело,весело...нисам дун'о мару 10 годова,сад ми баш дошло....


Evo piše Pera Luković umesto mene a ja ću kasnije

Feral

Svečanom sednicom srpskog Parlamenta na kojoj se petnaest sati, do četiri ujutru, birao predsednik Skupštine, država Srbija praktično je proslavila svoja dva najveća praznika: Dan Europe i posebice Dan antifašističke borbe. U čast evropskih tekovina kojima je Srbija odana (hrvatski: skrhana) do bola, naročito u herojskoj borbi protiv ultranacionalizma i megašovinizma, impresivnom skupštinskom većinom za predsednika Parlamenta izabran je Tomislav Nikolić, šef Srpske Radikalne Stranke, uzgred četnički vojvoda. Hinjeno iznenađenje na granici šoka zbog činjenice da su za popularnog Tomu Grobara (poetski nadimak iz mladosti) glasali ne samo radikali, miloševićevski socijalisti nego i koalicija oko dr Vojislava Koštunice – moglo je samo da zaprepasti samo one budale koje su još pre tri i po meseca, posle izbora, poverovale u dve najveće laži: a) da je većina građana u Srbiji proeuropski raspoložena i b) da Demokratska Stranka Srbije (DSS) ima nekakve veze s vizijama moderne civilizacije.
Tobožnji pregovori o formiranju Vlade „demokratskog bloka“ u koju su strpani uplašeni demokrati na čelu sa izgubljenim Borisom Tadićem, mafijaši iz G17+ predvođeni finansijski neurotičnim Mlađanom Dinkićem i, konačno, sam Koštunica okružen svojom pronacističkom svitom – brzo su se pretvorili u klasičnu ucenu; bez obzira na matematičku činjenicu da u ovom bermudskom trouglu njegova Demokratska stranka ima najviše mandata, predsednik Boris Tadić počeo je da popušta i puca po šavovima. Odmah je odustao od premijera iz svojih redova; brzo pristao da dr Kalašnjikov opet bude predsednik Vlade; složio se i da ministarstvo policije ostavi Voji & drugovima; nije imao ništa protiv ni da legendarni Velimir Ilić i dalje bude ministar kapitalnih krađa... i sasvim je logično bilo da Koštunica ispravo pomisli da će Tadić pristati na sve, kad je već pristao da se onako piše Ustav, pristao da ćuti kad se na ustavnom referendumu kralo šakom i kapom, pristao da bude Koštuničin portparol u danima kad dr Voja nije bio raspoložen da prima diplomate iz sveta. I kad je puklo tamo gde je najtanje – na pitanju tko će kontrolisati tajne službe, Tadić je iskusio staru narodnu poslovicu „ko s decom spava, popišan se budi“.
Upravo zato, zbog kilavog Tadića i njegove malaksale popustljivosti ne samo poslednja tri meseca već poslednje tri godine – Koštunica se osetio superiorno jakim; glasanje Vojinih klonova za Tomu Nikolića magareća je šamarčina za DS, jer su odbijali da shvate ono što se videlo iz kosmosa: da Koštuničinu stranku zabole q za Europu, reforme, integracije i slične budalaštine, da Koštuničini glasači nisu nikakva „proevropska“ kategorija nego, baš kao radikali, kolektivna šljam-klasa ponosna na svoj primitivizam. Na praktičnom oglednom času, tokom maratonske sednice u Skupštini, iz redova ljubavne DSS-SRS koalicije čuo se pravi Srpski Glas: da su pristalice Čede Jovanovića „kukolj“, da je Solana šef Tadiću i da je ovaj vele-izdajnik koji šuruje sa osovinom „Tači – Čeku – Mesić – Silajdžić“, da „neće nama Evropa i Karla Del Ponte birati ministre“, da je Slobodan Milošević bio „heroj i patriota“, da je Haški Tribunal „mučilište za srpski narod“...uz kočijaške psovke i epitete kojima su polivani poslanici Tadićeve stranke. Kad je izgledalo da makar mrvica ponosa neće dozvoliti demokratama da zaborave ko im je kofe govana sipao na glave neprekidno petnaest sati – dočekali smo da šef njihove poslaničke grupe kaže da još uvek „postoje šanse da se napravi zajednička vlada“! Kako bi ta retardirano-poremećena Vlada izgledala nakon svega što je preko dva miliona građana Srbije čulo i videlo u direktnom tv prenosu – niko još nije objasnio, jer se ovakvo ludilo duha objasniti ne može.
I taman kad smo se na Dan Europe pripremili na činjenicu da su novi izbori neizbežni, jer samo kreten nad kretenima posle ovakvog zasedanja Skupštine može da pomisli da sa Koštunicom tikve sadi – javila se gore pomenuta Europa! Iz nemačkog ministarstva inozemnih poslova stigla je poruka u kojoj se kaže da Predsedništvo EU „apeluje na sve reformski orjentisane partije u Beogradu da ne propuste Ustavom dat rok i da do 15. maja formiraju većinsku, demokratsku vladu koja će obnoviti evropsko usmerenje srpske politike“! Alo, bre, Nemci! Mora da ste skroz pukli kad DSS vidite kao „reformski orjentisanu partiju“, ali smisao za šalu niste izgubili kad govorite o obnovi „evropskog usmerenja srpske politike“. Kako to obnova izgleda, videlo se onog časa kad je Toma Grobar, kao Speaker of Parliament, u zvaničnu posetu primio ranoranioca Aleksandra Aleksejeva, ruskog ambasadora u Beogradu, koji mu je preneo oduševljene čestitke majčice Rusije. Tokom razgovora, nasmejanom Nikoliću zazvonio je telefon: ringtone mu je, logično – ruska himna, što je dodatno rastopilo već u šlag od ljubaznosti pretvorenog Aleksejeva. Na krilima ruskog telefonskog zvona (što Nemci prevode kao „obnovu evropskog usmerenja srpske politike“), Nikolić je u čast EU pred poslanicima izgovorio rečenicu: „Nažalost, Srbija nije ruska provincija“, objašnjavajući da se nada da još važi Sporazum o prisajedinjenju Rusiji i Belorusiji, izglasan u proleće 1999, dodajući da se nada da Srbija neće postati „kolonija EU“.
Sličan nemački simptom dementnosti pojavio se kod šefa Evropske komisije u Beogradu Žosepa Ljoverasa koji je 24 časa posle Nikolićeve lekcije otkrio da je „većina građana na izborima izrazila volju i želju za reformama i evropskim integracijama“! Kako upokojiti budalu Žosepa: da je većina građana htela reforme i EU, ne bi radikali, socijalisti i Kalašnjikov dobili blizu dva miliona glasova, što je više nego DS + LDP + nesrećni G17 Plus. Kako optimisti po zadatku objasniti da je dolazak Tomislava Nikolića na državnu poziciju No2 dokaz da je Srbija našla sebe i da se zemlja tek sad oseća sasvim relaksirano i normalno, naročito kad Rusija brine o nama!
Ipak, najzanimljivije je da će čitavu ovu smrdljivu priču morati da okonča onaj kome nikako nije prijatno što se zove Boris Tadić i koji je, gle malera, baš sad Predsednik Srbije: samo od njegove odluke – a to je jedino problematično jer će morati da razmišlja – zavisi šta će se dešavati tokom idućih sedam dana. Hoće li Boris ponosno obrisati pljuvačku i Koštunici dati sve što poželi? Ili će Koštunici dati mandat da s radikalima pod ruskim zvonom pravi buduću pravoslavnu Vladu? Ili će raspisati nove izbore, što bi bilo normalno?
Ali kako je „normalno“ najneprecizniji pojam u Srbiji – Tomislav Nikolić, recimo, tvrdi da je normalan – ostaje nam vera da ne paničimo, nego da odmah poležemo ispod kreveta i dovratka, pokrijemo se ćebadima i, pošto smo prethodno isključili aparate iz struje i ugasili svetlo, u mraku čekamo Big Bang 15. maja.
Tko preživi, tražiće hrvatsku putovnicu! Verujem: Alah je milostiv!

Hag


Da li sanjam?

Ovo sve jako, jako BOLIIIIII...

:-(
:-(
:-(
:-(
:-(


Знам доста људи који су

гласали за ДСС,нису то никакви сељаци,кољачи,руски гувернанти,итд.Ти људи су желели здраву националну странку.
По госп. Пери дође нам да је пола Хрватске нацистичко смеће јер је на власти ХДЗ,да су Французи полудели кад су гласали за Саркозија,итд.
Иначе,остатак текста је о.к.


HDZ?

HDZ je normalna stranka koliko je to DSS ili SPS. Stvarno treba da budes kreten nizeg ranga da bi glasao za njih. Ili za DSS.


Па о томе причам,

а ХДЗ је владајућа странка у Хрватској xy година.


Prilicno sumnjam ...

Prilicno sumnjam da PL ima posebno visoko misljenje o glasacima HDZ-a.


Milosrdni Anđele,

ne postoje zdrave nacionalne stranke, pogotovo ne u poratnoj Srbiji. Nisu ti glasači hteli ništa zdravo, oni su saučesnici u stvaranju bolesne, fašističke Srbije.


Francuska Vam je odgovorila

Postovani gospodine, izborom nacionaliste za predsednika, cime je pokazala da je nacionalna opcija i te kako vazeca i prihvacena u EU. E sad da li kreteni u nasim strankama shvataju da svojim recima, ponasanjem i teznjama, kao i zloupotrebama polozaja omalovazavaju nacionalnu opciju Srbije to je druga stvar i problem Srbije.


moj sin

ima idealnu kovanicu za glupost i lupetanje : GLUPETANJE.
E , pa glupetanje je porediti SRS sa UMP ( Sarkozijem) , mozda si ti cica M. mislio na LUKASENKA?


A kako Vas cenjeni sin

zove ne citanje teksta.
Rekao sam da Sarkozi predstavlja legitimnu Nacionalnu opciju u Francuskoj, a da nasi politicari svojim glupostima tu opciju upropascavaju u Srbiji. Ali evo i da pojasnim - svakakvi kreteni su proglaseni za desnicare i vojvode, sovinisti se samoproglasavaju nacionalistima, i zbog toga ne postoji ni jedna legitimna partija desne orijentacije koja bi imala prava da se zove nacionalnom opcijom onako kako je to uradio Sarkozi. Jasno?


Sarkozi

sebe ne naziva nacionalistom. To radi Le Pen.

Sarkozi je desnica. Desnica nuzno ne znaci nacionalisticka stranka.
Cinjenica da ga Levica naziva nacionalistiom ne znaci da to jeste. Makar zvanicno.

Meni je problematicno vase odusevljenje nacionalistima. Bese

Canak odlicno rekao da je biti nacionalista a ne biti istovremeno i sovinista je isto kao da verujete da postoji krokodil vegetarijanac.


Не бих се сложио

са Вама да не постоје здраве националне опције у свету и самој Европи.Мислим да је то Ваше мишљење више идеолошке природе.Лично знам људе који су гласачи ДСС који су разочарани потезима врха партије у погледу избора Николића за председника парламента.Знате,на изборима у Хрватској Санадер лично је галамио на сплитској риви како он никада неће изручити генерале Хагу,како ће одбранити домовински рат,штатијазнам.Европа је ћутала 3 недеље али је након тога утврђена политика која је водила Хрватску ка ЕУ,која је Хрватској омогућила низ уступака од стране ЕУ,потписивање многих споразума Хрватске са истом и пре хапшења Готовине,чак и договор да он буде ухапшен на Тенерифама.Па ко би нормалан поверовао у причу да је Готовина 6 година био на шпанским острвима?
Иста могућност се нудила Србији да су ДСС и ДС направили договор о влади,у бриселским ходницима се чула прича о наставку договора Србије са ЕУ уколико се формира "демократска влада".
Нажалост јаз између политичких врхова ДС и ДСС је огроман.
ДСС изгледа да није у стању да увиди у ова три дана у шта су нас увалили,ако то не схвате до понедељка бојим се да ће Србија отићи не удесно,већ у Божју матер.


a u tom trenutku...

... stiše poruka od MTS-a

"dobićete dve karte za koncert zdravka čolića na kućnu adresu ako pređete na postpaid... pozovite broj i podnesite zahtev za zaključenje ugovora na 24 meseca"...

i ko je bre ovde lud?


...

Quote:
i ko je bre ovde lud?

Zdravko Čolić?


Ljubi ga majka,

jel' ono Draško u pozadini?


...

Quote:
Ljubi ga majka

Ma ne, bre, ljubi ga Koštunica.


Čedomir Jovanović: Poziv

Čedomir Jovanović: Poziv građanima na demonstracije ako Nikolić dobije mandat

http://www.cedajovanovic.com/code/navigate.php?Id=923


sad samo jos neko da mi spomene dzip, petarde i zebre

A debeli, kilavi, mlitavi Tad je naravno zauzet - pregovara, vodi covek real politik, sto rekao onaj moj ex for president..a ni tog nema svi cute ko poslednje p*** i cekaju STA???


vanredno stanje

Da li neko ima podatak koja vecina je potrebna za izglasavanje vanrednog stanja u Skupstini?


Ja lično ne znam,

a mislim da bi trebao da zna

Quote:
debeli, kilavi, mlitavi Tadić
, ipak je on zajedno sa RADIKALIMA pisao ustav, a bogami ga i krvnički propagirao. Mada ne bih se kladio u to. Šta više, ne verujem da je uopšte razmišljao o takvim "finesama", ili ne daj bože, o mogućnosti da njegovi referendumski drugari počnu vedriti i oblačiti zahvaljujući njihovom zajedničkom ustavnom čedu. Moreover, niko ne garantuje da su ti genijalni ustavopisci uopšte predvideli koja većina je potrebna za to (nisam sguran za to), a u slučaju da nisu, nešto mi govori da će se ustav čitati prilično ekstenzivno, ako može nelegalno i protiv-ustavno da se donosi budžet, a zašto ne bi moglo i vanredno stanje? Ljudi, mnogo sam ljut, smirio sam se juče predveče malo, ali me ponovo obuzima bes!


al da čujemo odgovor od nekog iz ds,

koji su nas ubedjivali da glasamo za ustav koji su skrojili voja i toma.

u celom ovom cirkusu maliciozno uživam dok slušam kako vučić kena zove čekuovim vojvodom i solaninim kaplarom, ili tako već nekako. dobio je tačno ono što je i tražio prihvativši da se sa vadikalima i vadikalima lajt takmiči u naci-disciplinama.


vanredno stanje!

Narodna skupština većinom glasova svih narodnih poslanija, odnosno sa najmanje 126 glasova, proglašava i ukida vanredno stanje i propisuje mere odstupanja od ljudskih i manjinskih prava u ratnom i vanrednom stanju.


i naravno skupstina ne moze biti raspustena

i naravno samo za TOMU (i debelog Kena... i on se namucio da sastavi ustav)

.....skupstina može propisati mere kojima se odstupa od Ustavom zajemčenih ljudskih i manjinskih prava.


Quote:.....skupstina može

Quote:
.....skupstina može propisati mere kojima se odstupa od Ustavom zajemčenih ljudskih i manjinskih prava.

ta ustavna odredba je sasvim u redu i sadrzi je svaki ustav na svetu bez izuzetka. razlika je samo u tome sto sada postoji mogucnost da ona bude zloupotrebljena!


da,

na da POBEDE nad FASIZMOM


sta ih briga

imaju svoju kohabitaciju, prevedeno na srpski: smrt Srbije (sto se svakim sekundom pokazuje kao tacno)...ti, koji se kunu u kohabitaciju, mogu mirno da spavaju.
mi smo nagrabusili


Sećate se kada je u toku

Sećate se kada je u toku pred-referendumske histerije, niz pravnika govorilo da je jedna od mana predloženog Ustava i velika mogućnost njegovom manipulacijom? Naravno, tada su ih predstavnici ad hoc crno-crveno-plavo-žute koalicije ućutkivali frazama "bolji je od Miloševićevog" i "lakše se menja" i sl. idiotlucima. Halo, Ken, drugari, gde ste? Profunkcionisao vam Ustav bre!!! Pročitao ga Toma!!!


naravno da se secamo Lado

a sada na tacki -17 - panika, strah, daj sta das, samo ne vanredno stanje.....
pazi vanredno stanje!!!??


Zapravo nikakva posebna

Koliko ja znam da bi se glasalo o bilo cemu treba da ih je tu pola+1, a da bi se izglasalo treba od toga pola+1, iliti circa oko cetvrtina plus 0.5 poslanika (Dacic drzo dijetu pa moze on) :P. Koga nema bez njega se moze...


sonja k.

evo ja cu da spomenem dzip . da smo izasli na ulice onda kada su cedi postavili eksploziv pod dzip, umesto na izbore , sada ne bismo imali nikolica za predsednika skupstine, nego nikolica u zatvoru , zajedno sa kostunicom i ostalom bagrom.


Aha

Vidim i kako ste na izborima to pokazali. Da je onih koji su glasali za DS i LDP bilo vise, sad ne bi pregovarali sa DSS-om o formiranju vlade, a Radikali bi samo bili skupstinska opozicija.
Svima je "hindsite" 20 20, tj svi znamo sta je trebalo ranije da se uradi. ALi niko to nije uradio. Bolje je da izadjemo i izvrsimo pritisak da svi politicari DS/LDP/g17/DSS/SRS/SPS... odu u zatvor, jer trenutno (bez obzira na vase obligatorno reklamiranje LDP-a) u Srbiji ne postoji politicka snaga koja
1. Sme da preuzme odgovornost za buduca desavanja (priblizavanje EU pri cemu nam oni blatantno otimaju 15% zagarantovane teritorije a za uzvrat daju lakse dobijanje viza)
2. Sme da raskrsti sa centrima moci u zemlji (pri cemu ti centri nisu ni u Vladi ni u Skupstini a gde su ako ne znate otidite do svog komsiskog Maxi diskonta)
3. Smeju da zrtvuju svoje pozicije i buducnost svoje stranke za dobrobit Srbije(jer ko sve ovo uradi tesko da ce politicki preziveti sledece -2011 - izbore)


Hvala bogu da je neko shvatio ovu igru

Quote:
(priblizavanje EU pri cemu nam oni blatantno otimaju 15% zagarantovane teritorije a za uzvrat daju lakse dobijanje viza)

U potpunosti se slazem.

Zato Majka Rusija pokusava da spase Kosovo jer kad im predamo 100% nase teritorije moze da im zafali Kosovo.

Bravo!!!

Tomo majstore!!!


Cika Miloje,

nazalost za ukidanje "centara moci" smo zakasnili. Nego ,daj da te centre moci iskoristimo za potrebe drzave, a ne oni Srbiju da koriste za njihove potrebe. O tome se radi. Inace , ko to iz LDP-a treba da ide u zatvor i zbog cega?


Nekoga ovde nema

Nestali nam (D)SS-ovski trovaci na blogu, izgleda da su zavrsili svoju misiju pa vise ne moraju da brane stavove "zdrave","domacinske" i svoje na svome ili na cemu vec Srbije. 'Ajde da se nadamo da su se povukli da razmisle o svojim stavovima. Malo optimizma pred surovo otreznjenje :(


Otišli da promene ruho,

... pa na povečerje.
Uz molitvu naravno.

Imali su naporan dan.


...

B92 22:24
Šta kaže ustav

Ustav Srbije predviđa da, u slučaju proglašenja vanrednog stanja, koje može trajati najviše 90 dana, Skupština Srbije ne može biti raspuštena.

Prema Ustavu Srbije, kako prenosi agencija Tanjug, nadležnost Narodne skupštine je, pored ostalog, da odlučuje o ratu i miru i proglašava ratno i vanredno stanje.

Narodna skupština većinom glasova svih narodnih poslanija, odnosno sa najmanje 126 glasova, proglašava i ukida vanredno stanje i propisuje mere odstupanja od ljudskih i manjinskih prava u ratnom i vanrednom stanju.

Predsednik Republike, kako je predviđeno najvišim državnim aktom, može na obrazloženi predlog vlade raspustiti parlament, kao što to mora da učini ako skupština u roku od 90 dana od dana konstituisanja ne izabere vladu.

Ustav, međutim precizira da Narodna skupština ne može biti raspuštena za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

Najviši državni akt predviđa da skupština koja je raspuštena vrši samo tekuće ili neodložne poslove, a u slučaju proglašenja ratnog ili vanrednog stanja, ponovo se uspostavlja njena puna nadležnost, koja traje do okončanja ratnog ili vanrednog stanja.

Članom 200 predviđeno je da Narodna skupština proglašava vanredno stanje kada javna opasnost ugrožava opstanak države ili građana.

Odluka o vanrednom stanju važi najduže 90 dana, a po isteku tog roka, Narodna skupština odluku o vanrednom stanju može produžiti za još 90 dana, većinom od ukupnog broja narodnih poslanika.

Za vreme vanrednog stanja, Narodna skupština se sastaje bez posebnog poziva i ne može biti raspuštena, dok, proglašavajući vanredno stanje, skupština može propisati mere kojima se odstupa od Ustavom zajemčenih ljudskih i manjinskih prava.

Kad Narodna skupština nije u mogućnosti da se sastane, Ustavom je precizirano da odluku o proglašenju vanrednog stanja donose zajedno predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade, pod istim uslovima kao i Narodna skupština.

Kad odluku o vanrednom stanju nije donela Narodna skupština, ona je dužna da tu odluku potvrdi u roku od 48 sati od njenog donošenja, odnosno čim bude u mogućnosti da se sastane.

Ako skupština tu odluku ne potvrdi, ona prestaje da važi završetkom prve sednice Narodne skupštine održane po proglašenju vanrednog stanja.

Kad mere kojima se odstupa od ljudskih i manjinskih prava nije propisala Narodna skupština, Vlada je dužna da uredbu o merama odstupanja od ljudskih i manjinskih prava podnese na potvrdu Narodnoj skupštini u roku od 48 sati od njenog donošenja, odnosno čim parlament bude u mogućnosti da se sastane.

U suprotnom, mere odstupanja prestaju da važe 24 sata od početka prve sednice Narodne skupštine održane po proglašenju vanrednog stanja.


avaj

kuku, lele, avaj, joj. kakav 'lagani' ustav u rukama idiota, bojkot je bio pravi odabir, ali sta to sada vredi...


...

to isto ili slicno propisuje svaki ustav na svetu, bez izuzetka.


Pri cemu nigde

ne vidim da li poslanici u to vreme dobijaju plate - na kraju krajeva oni treba da radde za "drzavnu dobrobit" pa bi to trebalo da rade za slavu a ne za pare. Kad tih 180 dana ne bi bili placeni i te kako bi ih skratili.
Sa druge strane, neprihvatljivo je da nam se uzme 15% teritorije a mi to da prihvatimo(jer cemo prihvatiti) bez Vanrednog stanja. Pa i kad Vads odzepare na ulici vi ne ocutite nego odete u Policiju. Sad kad je ta "policija" (citaj EU i SAD) ta koja vas je odzeparila - to je malo teza situacija, ali niko mirno ne bi prihvatio takvu situaciju


Jeste

nepravda do mojega.
bas kao kada ti nasa policija pisa pod prozor, parkira pred garazom i naplacuje reket a ti mozes da se zalis samo njoj.
E pa drago mi je da nad popom ima pop.
I milo mi je kad svaki taj seronja zavrsi u Hagu jer je svaki taj seronja bio u stanju i mene i dete da zgazi na pesackom i da ne trepne a ja kao treba da brinem o sudbinama tih dupista...


Pa nemojte tako, ima nas

Pa nemojte tako, ima nas koji smo ga i bojkotovali ali dzabe.

A sto se tice DSS-ovaca, pa neko je danas i na skupstini lepo konstatovao da ih nesto nema i da su verovatno otisli po bele majce i bedzeve.

Ako hocete razmisljanje klasicnog DSS glasaca evo vam razmisljanje jedne babe iz prve ruke: "To je Nikolic kostunici dosadio sa pridikama kako bi on bolje vodio zemlju pa ga sada ovaj malo pustio da se pokaze kako ne ume, pa bolje i to nego tvoj narkoman". I sta sada ja dalje da pricam sa tom babom?!?
Doduse sada kada se vrate radikali imacemo opet procvat crnog trzista i svega isvacega za par evra odnosno par hiljada dinara pa izmedju ostalog i madjarskih i hrvatskih pasosa, EVO REEEEESEEENJAAAAAA!!!


Mogucnost pamcenja na nivou retardiranog pileta

Nekoliko puta sam cuo od glasaca SRS-a, da je red i njih jednom da pustimo pa da vidimo kako ce to da izgleda.

Kao sto svi (normalni) znamo, SRS je bio na vlasti od 1997 do 2000. I oni se toga ne secaju??? Pa to nije bilo pre 70, to je bilo pre 7 godina!

PS Ovo je bilo u kontekstu rasprave sa babom.


Slazem se, i radikali su

Slazem se, i radikali su bili UZ vlast u periodu od '92-'95 i slali para-vojne formacije u rat koji su zajedno sa Slobom i skrojili.
Ali DSS-ovo glasacko telo je takvo kakvo je i njih nemozes sada nauciti zasto je Evropa dobra za nas. A radikali? Oni su jos gori, prica meni jedan (ne)radnik iz kragujevacke "Zastave" da ce sada kada oni uzmu vlast da otpuste sve "zute" pa da zaposle svoje, ja ga pitam da li on misli da je to normalno a on kaze da je dosta sto su prodali sve sto je vredelo u zemlji i da ce sada svi da ispastaju. ja kazem 'pa daj onda da se ja uclanim a vi me zaposlite' i on kaze da moze i da ce da poprica sa Natasom Jovanovic o ovome ali da smatram da je gotovo jer im trebaju mladi i pametni. Ja kazem da ih pre uzeo australijsko drzavljanstvo i vise nikad ne vrati ovde nego da sada menjam nesto zasta sam se borio,izborio i izgleda izgubio. A on kaze da mi nije gusto ali da ima dosta njih koji ce to znati da iskoriste, i znate sta U PRAVU JE. Sada kada pomislim trebao sam ovo da snimim na mobilni ali zaboravio sam, moram ponovo da ga isprovociram nekako pa da okacim na youtube.


Kako je skuvana žaba

Ima onaj eksperiment kada stavite žabu u vodu, i polako grejete tu vodu. Ako to radite dovoljno lagano, žaba neće primetiti da temperatura raste i biće živa skuvana.

Neko bi sada pomislio da se ova teorija može primeniti na srpsko društvo, ali nije u pravu. Teorija skuvane žabe kaže da to treba raditi lagano, a srpsko društvo je spremno da postane živo skuvano očigledno vrlo brzo.

Samo do pre neku nedelju raspravljali smo o sklapanju DS-DSS vlade, i glavni problem je bio da li će VK biti premijer ili ne. Onda smo već prihvatili da će VK biti premijer ili vlade neće biti (barem ne sa DS), kada smo već morali da prihvatimo i Velju i Jočića. Nekim čudom, kada je trebalo progutati i Bulatovića, BT to više nije mogao da izdrži.

Tu prestaje teorija lagano skuvane žabe, jerbo je Tadić shvatio da postaje pretoplo. I tu stvari postaju mnogo brže.

U nedelju smo se zgražavali nad idejom da će TN postati predsednik skupštine; u ponedeljak smo shvatili da je to realnost; u utorak smo počeli da se brinemo da će vladu formirati DSS i SRS; danas (a tek je sreda!) već se brinemo o tome da li će TN obistiniti svoje pretnje o vanrednom stanju.

Da li vi shvatate koliko su se stvari naprasno ubrzale? Shvatate li o čemu mi sada pričamo??? Hebote, pričamo o vanrednom stanju!!!

Šta će biti dalje? Da li ćemo biti sretni što na kraju nije uvedeno vanredno stanje? A kada ga uvedu, bićemo sretni što nisu napravljeni i koncentracioni logori? Pa kada otvore i njih, onda ćemo biti sretni što mi još uvek nismo u njima, nego smo u vojsci. Gde ćemo biti sretni što nismo na liniji fronta nego u pozaditi. Posle ćemo biti sretni što smo na prvoj liniji, ali na manje opasnom frontu.

A onda ćemo valjda biti sretni što smo preživeli rat.


Evo jedne lepe vesti

u ovom cemeru:
naime, ekipa sa Dedinja, koji su okorele komunjare (SPS), kao i njihovi bliznji, nakon sto su po svom dzepu osetili kako Toma deluje na berzu, psujuci njega i Kostunjavog, tvrdo se zakleli da glasaju za Cedu!
Prave krizni stab i sve one letargicne neglasace koji gluvare po Bg kaficima mobilizuju da se sprame za glasanje na izborima!
Tako da sto su radikali(& DSS) radikalniji, to ce se svi spavaci probuditi a i oni koji su glasali za DSS iz dosade sada vise enece!


Moje mislenje je da samo

Moje mislenje je da samo najgluplji od glupih glasaca SRS-a veruje u njihove bajke - vecina ih je ukapirala da je ovo sve ista ekipa.


zastititi gradjane od mobilizacije u vanrednom

Ovo vanredno stanje, to moze lako biti upotrebljeno za neka zveketanja oruzjem i mobilizaciju
Bas su ga preterali sa ovim, valjda nece i ovo da uvedy\u, mada mi to jos uvek deluje kao neka Tomina sala .

Ako nije sala moramo (LDP) da OBJAVIMO da ljudi imaju pravo da se odupru mobilizaciji(ako dodje do tako necega ) I ne samo da se odupru vec i da ako ne uspeju da se odbrane od mobilizatora da imaju pravo da za odbranu od mobilizacije (vojne policije) upotrebe Bilo KOJE SREDSTVO pa i oruzje, Da imaju pravo da se odbrane od slanja u smrt.Jer odluku o tome da li ce ici u rad treba svako za sebe da odluci. Niko nema prava da salje ljude u smrt i da salje ljude da cisto onako ubijaju druge ljude , radikali imaju dovoljno svojih glasaca , pa neka njih mobilizuju, ako im je tako nesto po volji !

Forum LDP :
http://www.ldpcukarica.org.yu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl


Izvini

jel' vi to propagirate da se "mobilisani" oruzjem obracunavaju sa vojnicima VS koji su samo dobili zadatak da ih mobilisu???
Pa ja prvi trazim da se likvidira svako ko oruzje uperi na srpskog vojnika, koji nikakav drugi greh nema osim sto je pristao da ode u vojsku. Bezi, buni se ali da pucas po drugima koji ti nista nisu uradili??? Idite pucajte na predsednistva stranaka koja zbog svojih ekonomsko-politickih interesa nisu mogle da se dogovore 90 dana da formiraju vladu. Boze ko sve ovde ne pise?


Cika Miloje

da, ko sve ovde ne pise? Ti si prvi primer. Kažeš ništa ti nisu uradili. Nista ti nisu uradili, osim sto hoce da te "ukebaju na ulici" da te vode da se boriš za nešto što nikad nisi doživljavao kao svoje i što ne treba da bude tvoje! I to sve na početku 21. veka? Stvarno svakakvi pišu ovde!


Izvinite Vlado ali Vi

mesate teze. Prvo taj koji TEBE i ukeba dobio je naredjenje da to uradi, a ako odbije da to uradi sleduje mu zatvor. Takvog bi gornja spodoba da ubije vatrenim oruzjem. A to da nesto ne osecas kao svoje i da li treba da bude tvoje je samo dokaz da svakavi ovde pisu svasta. Da li smatras da ulaz Tvoje kuce treba da bude tvoj, i da li mislis da je u redu da ti neko zabrani da izadjes iz kuce/stana koji si sam platio (izvinjavam se na napustanju persiranja, ali Ti si prvi to poceo). Da li bi pokusao da odbranis ulaz tvoje kuce/stana. Da li bi pokusao da se odbranis ako pripadnik EU udje u tvoj stan i kaze, "znas tvoje kupatilo vise nije tvoje, jer ja to tako 'ocu - nego evo ga komsiji"?


Ja sam dobio naredjenje da

Ja sam dobio naredjenje da idem u vojsku, a on je dobio naredjenje da me privede, a njegov nadredjeni je dobio naredjenje da skupi 100 ljudi kako zna i ume, a njegov nadredjeni da popuni celu vojsku, koji je dobio naredbu od ...

Dosta, bre! Neko mora da prekine taj lanac! Ili cemo posle svi da se branimo "ja sam samo izvrsavao naredjenja".


Resenje je to da se formira

skroz profi vojska, pa vise nema mobilizacije, nego neko o nesto uradi je uradio zato sto je hteo. Tj ako izmitraljira gomilu Iracke dece u Basri onda nije zato sto ga je neko mobilisao, nego zato sto je dosao da zaradi vecu platu nego da drezdi u Luizijani. A onaj ko uzme da ubije puskom pozivara je isto tako izabrao da robija.


Poenta koja se tesko vidi

Je da je taj pozivar koji (teoretski) zeli da mene puskom otera u rat isto tako izabrao da puca na mene. Ako je njemu draze da puca na mene nego da ide u zatvor, brate, ima i ja da pucam na njega da ne bih isao na front. Uostalom, on je prvi poceo.


Ja ne znam ni jednog

pozivara koji je pucao, znam mnoge koji su zavrsili u zatvorima, a ako vam se na nekoga puca idite na streljanu, ili ste isti kao UCK/OVK kojima se isto puca, ali im srbija nije izgradila dovoljno streljana pa su morali po ljudima.


E, bas zbog ovakvih nama i

E, bas zbog ovakvih nama i jeste kako nam jeste. Da smo pustili vecinski narod na kosovu da odluci da li hoce sa nama u zajednici ili samostalno vise bi srba glasalo pa bi nesto i dobili, ovako nista. Najlakse je kako ste Vi rekli, niko ne valja i sve ih treba pobiti, ali hajde da ne idemo linijom manjeg otpora.
Evo, ako Vam nije jasna moja teza da prbam ovako. Ako uzmemo fudbalsku utakmicu u kojoj je nasa veoma mala i slaba (mislim na ekonomsku slabost a ne kao vecina odmah na oruzanu silu) zemlja ustvari samo jedan nebitni rezervni igrac, mi moramo shvatiti da se oko nas ne vrti svet vec oko najjaceg i najmocnijeg (i ekonomski i oruzano) igraca ako uopste zelimo da budemo na utakmici i dobijemo deo nagrade za pobedu. ili mozda mislite drugacije?


Podrzavam vasu prvu recenicu

Quote:

E, bas zbog ovakvih nama i jeste kako nam jeste.

ali Vam je i vracam nazad.
Po kom zakonu EU, SAD i UN bi izrazito manjinski narod koji je vecinski narod na jednom delicu teritorije priznate drzave(da vidimo.. Baski, Irci, Korzikanci, Skotlandjani, Kurdi....) mogao da samoizborom dobije nezavisnost. Jedini naci da se to desi je bio da vecinski narod prikaze kao agresora i to tako sto se podigne ustanak, trenutna vlast ili pocini neopevani kretenizam, ili ostvari neciju vec unapred dogovorenu opciju, pa onda reaguje svetska javnost te zbog par ljudi kazni vecinski narod i drzavu oduzimanjem teritorije na kojoj postoje nebrojna kulturna blaga vecinskog naroda koja dokazuju njegovo postojanje na toj teritoriji kroz istoriju, uz ogromne prirodne resurse koje manjinski narod uz svoje strane sponzore moze da eksploatise u buducnosti.
Dobra strana je garantovanje manjinskih prava vecinskom narodu koji je na silu izdvojen iz sopstvene drzave koja bi mu ta prava i onako garantovala kad joj ta teritorija ne bi bila oteta.

Naravno Vas drugi argument je u sustini najjaci - sponzori manjinskog naroda su mnogo jaci od nas pa koga briga za pravo i UN i sto smo mi u pravu - moracemo da sagnemo glavu. I pored svega to ne cini otmicu ispravnom i ne bi se oni lomili onoliko da je formalizuju kroz SB UN-a da je pravno moguca.

Zato se i vracam nazad - bez ustanka OVK i neodmerene Miloseviceve reakcije nije bilo nikakvog nacina da Kosovo postane nezavisno. Ni sad ga formalno nema - ali ako smo docekali da nas Rusi brane onda smo nagrabusili.

Sto ne menja cinjenicu o kojoj smo govorili - ubistvo pozivara je ipak ubistvo i kao takvo zlocinacki cin isto kao i ubistva koja su pocinili OVK i VJ/Policija/Dobrovoljci/Bande.


a sta biste vi Cika Miloje

a sta biste vi Cika Miloje uradili, da neko udje u vas stan i odvede vam sina u rat protiv US i EU ?


Ja ne vidim da iko poziva na rat.

Cinjenica je da je nasa politika nesrecna, ali to otimacinu koju US i EU propagiraju ne cini legitimnom, a to sto su jaci od nas ih ne cini u pravu.
Da li vi birate da budete ubica isto tako mobilisanog vojnika koji je dosao kao pozivar pa da vas dete gleda kako robijate za ubistvo, ili gore da poginete i vi i ono u toj pucnjavi?

Ovde se ne govori o pravu osobe da odbje da se odazove na mobilizaciju (i za to snosi ili ne snosi odgovornost)vec pozivu da se likvidiraju vatrenim oruzjem pozivari. I odobravanju onih koji su kroz LDP videli nacin da se bas takve ubice privedu pravdi.

Ono sto je meni prosto neverovatno je se svi mi pozivamo na tekovine EU, ali vidite ubistvo je kod njih tesko krivicno delo. SVI gradjani u EU bez obzira sta hteli i za koga glasali snose odgovornost prema drzavi u kojoj zive i bivaju kaznjeni u koliko izaberu da ne postuju pravila i zakone tih zemalja.
Mi, medjutim trazimo pravo da ne postujemo ono sto nam se licno ne svidja - a da vidim koliko se "odbeglih" iz Srbije zadnjih godina odlucilo da ne placa porez u zemljama u kojima zive i kako bi se proveli da to ne urade. Ili da djubre bacaju u vreme kad opstina propise a ne kad oni hoce.


Quote:Da li vi birate da

Quote:
Da li vi birate da budete ubica isto tako mobilisanog vojnika koji je dosao kao pozivar pa da vas dete gleda kako robijate za ubistvo, ili gore da poginete i vi i ono u toj pucnjavi?
. Ne, imam pametniji nacin. A vama slicno pitanje: Da li vi birate da budete ubica ? To je pitanje koje postavljam svima koji se odazovu na mobilizaciju, pa i tom pozivaru.

Quote:
Ono sto je meni prosto neverovatno je se svi mi pozivamo na tekovine EU
Ono sto je meni neverovatno su parole :

Kosovo je nase - po cemu je nase - dokazite mi da nije vec prodato i da se nova bitka ne sprema da se otme ono sto je vec prodato

Kosovo je kolevka srpskog naroda - zar Srbi ne dodjose sa neke severnoistocnije teritorije ?

Kosovo nam otima EU i US - mozda nam samo ne daju da mi otimamo ono za sta smo vec dobili novac - mislite o tome!

I posle ovoga ce verovatno biti potrebno da kazem - NE nisam clan LDP-a, niti bilo koje druge partije, ali imam cudnu osobinu da pamtim rat i da posle jednog budem pametnija u prepoznavanju onih koji na njega pozivaju.


Bolja pitanja...

Quote:
. Ne, imam pametniji nacin. A vama slicno pitanje: Da li vi birate da budete ubica ? To je pitanje koje postavljam svima koji se odazovu na mobilizaciju, pa i tom pozivaru.

Dobro postavljeno pitanje. Mada ja to uvek preformulisem u "Odakle pravo da se nekome oduzima zivot?" U ovome se slazem sa Milojem, niko nema pravo da pozivaru oduzima zivot, jer nije pozivar nama kriv sto nas poziva. Ako necemo da dodjemo u tu situaciju da budemo pozvani, moramo da ucinimo sve moguce da to izbegnemo.

Quote:
zar Srbi ne dodjose sa neke severnoistocnije teritorije ?

Svi su dosli odnekle, pa i Albanci sa Kakvaza. Medjutim, Raska i KiM cine teritoriju gde je nastala srednjovekovna Srbija pod Nemanjicima. KiM jeste kolevka Srbije kao drzave.

Quote:
mozda nam samo ne daju da mi otimamo ono za sta smo vec dobili novac - mislite o tome!

sami sebi da otimamo nesto? Mad ako mislite na odpalcivanje kredita kojima nas je Tito zaduzio, e pa onda jeste ovo otimacina teritorije u vidu naplacivanja dugova.


E pa vidite Cvijus, ako i

E pa vidite Cvijus, ako i jeste kolevka - otudjenjem od Srbije ona nece nestati, a pamecu se moze uciniti da i pozeli da se vrati - ratom, tesko.

Ne mislim na Titove dugove, vec Milosevicevu pogubnu politiku.

Ni u privatnom zivotu ne zelim da dva puta placam za jednu stvar, pa se zbog toga odricem "kolevke" svog naroda za koju jos samo Srbi ne znaju da vise nije njihova. Odricem se u ime zivota - da kolevka ne postane grob moga naroda.


Jeste Snezana

Mi Srbi imamo problem sa time sto nase emocije pookusavamo da materijalizujemo. KiM je odigralo svoju ulogu u nasoj istoriji i to ne smemo da zaboravimo, pa i ako nije nase u materijalnom smislu. Treba da se ugledamo na Grke, izgubili su svoju Malu Aziju i Carigrad, prihvatili su tu cinjenicu ali nikad se u emotivnom smislu ne odricu vec stalno naglasavaju da je to nekada bilo njihovo. A svo znamo kakvu poziciju ima Grcka u Evropi. Voleo bi i mi tako...
Meni se ne gine za kolevku a da debele gazde uzivaju u svojim foteljama, jer zivot je jedan.


upravo tako.

upravo tako.


Uh...

Quote:
Ja ne vidim da iko poziva na rat.

Od kud onda prica o pozivarima ako niko rat ne pominje ?
Sta ce onda garda cara Lazara ?

Dozvolite da posle 20 godina posto su svi poludeli eto bas neko vise nema psihicke snage da sve to sranje ponovo gleda iz pocetka i eto ubije pozivara.
Nije to dozvoljeno, ali je razumljivo u jednoj totalno imbecilnoj atmosferi.
Bure baruta.


Cika Miloje

Mozda sam bio nepristojan sa izbacivanjem persiranja, pa cu to od sada popraviti. Miloje, kako vam nije jasno da mi nismo podanici, da smo svi mi nosioci vlasti. Građani jedne zemlje su izvorni nosioci vlasti, koju delegiraju političarima. Znači, po vama ako je neko tamo rešio od sutra da nas hapsi ili nasilno mobiliše, sve ostalo je pitanje subordinacije i lanca spuštanja odluke do onih najnižih, izvršitelja. Niko ih nije birao da rade to. Čak ni glasači radikala koji se stalno busaju u grudi i zveckaju oružjem bi se ućutali pri prvom pravom nagoveštaju rata. Onaj deo o kupatilu, zabrani izlaska iz stana i ostalog ne bih komentarisao, površno je i populistički


Postovani Vlado

nije stvar u gradjanskoj neposlusnosti - svaki pojedinacno ima prava na to. Ja sam reagovao na poziv da se likvidiraju pozivari oruzjem - a to je ubistvo nekoga ko nije naredio mobilizaciju nego je samo drzavni cinovnik/vojnik. Svako ko je spreman i pomiren da snosi posledice gradjanske neposlusnosti ima pravo da je sprovodi - ali ne i ubistvo.


i opet Corax


I bravo za Corax-a,

ajd' da me nešto oraspoloži ovog jutra pre nego izađem van.


Занимљивост,

јел знате чији је то уствари знак?


Dilema

neutralnog dobacivaca:

Da li je serpa konacno prolupala (jer na vodu ide dok ne zahrdja) ili je ipak u pitanju samo Ajvarska Republika, iza koje slijedi Treci Krah?


Odgovor

mi je upravo stigao:

Ipak je Ajvarska Republika.