Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Samo transparentno ! (obećanje iz BiH)

srbija!srbija!Kad vide moj blog, pojedini ovde pomisle da ću opet da pljujem po državi & njenim predstavnicima. Za divno čudo, umem ja i da pohvalim ponešto. Iako je u zemlji Srbiji postao običaj da se sve skriva (od ratnih zločinaca, preko broja prisluškivanih građana, do bezazlenih informacija od javnog značaja), ima primera kada predstavnici ove države ne kriju stvari koje mogu biti bitne građanima, našim susedima, a bogami i Evropi. Jedan od svetlih primera desio se tijeko priprema za Eurosong.

Dakle, naša predstavnica (Marija Šerifović) i njena pesma Molitva (Prayer), krenuli su po regionu da se predstave (i pevačica i pesma), a ja sam to sve uredno pratio preko odgovarajućeg zvaničnog sajta www.marijaserifovic.net . Elem, Marija je bila u BiH i Hrvatskoj, ali je svakako najvažnija vest pod naslovom „Komšije obećale 12 poena“. Pored Marije, koja baš i ne predstavlja vas, u ovim tekstu se oglasila i Duška Vučinić-Lučić, koju svi mi plaćamo, izdvajajući novac za pretplatu. Dakle, u tom paragrafu se kaže:

„Marija je u Bosni neverovatno popularna i njena pesma se neprestano vrti po svim radio-stanicama i televizijama. Gostovali smo u Banjaluci i Sarajevu gde su nas prolaznici pozdravljali uzvicima: „Gde si Carice“ i „Najbolja si!“, neretko zaustavljajući naš automobil samo da bi se pozdravili sa Marijom i da bi joj čestitali i poželeli sve najbolje - oduševljena je turnejom Duška Vučinić-Lučić, zvanični predstavnik Srbije za „Eurosong“.”

Međutim, ovo je tek zagrevanje. Najveći hit je zadnji deo vesti, gde se zaista veoma transparentno vidi kako to Srbija misli da ide u Evropu:

“Tako je i pao i čvrst dogovor da će predstavnici bivše republike dati najveći broj poena upravo srpskoj pesmi, kao i da će Srbija uzvratiti istom merom i dvanest poena dati Mariji Šestić! Niko ne pominje eventualno neulaženje naše predstavnice u finale, već se razmišlja samo o borbi za pobedu. Marija je boravila i u Zagrebu, gostujući i na „TV Nova“ u njihovoj najpopularnijoj emisiji „Red karpet“. U Hrvatskoj takmičenje za pesmu „Evrovizije“ nije baš popularno, ali su svi posle slušanja „Molitve“ bili oduševljeni i iznenađeni dobrom interpretacijom naše predstavnice.”

Za kraj vam ostavljam ono najslađe. Na sajtu RTS (to plaćamo), u delu posvećenom Eurosongu, ima kratak tekst (mada ne znam čemu taj tekst služi) koji se odnosi na Srbiju. Da vidimo šta su čike i tete smislile o Srbiji:

“Srbija - zemlja čiste energije

Raskršće Istoka i zapada, Evrope i Balkana, tradicije i novog – stvara posebnu čistu energiju. Ona iznenađuje svakog posetioca Srbije i Beograda i vraća ga nanovo u našu zemlju. Turisti iz Evrope vide Srbiju kao izvor takve energije koja potom stvara posebnu atmosferu otvorenosti i srdačnosti. Izvanredna hrana, gostoprimstvo, skijaški tereni, banje, dve velike evropske reke, obale krcate splavovima gde se uz muziku zabavlja do jutra, novi hoteli i iznad svega ljudi, čine sliku Srbije koja čuva najbolje iz proslosti otvarajući se prema budućnosti.”

Svaka čast ! Eurosong je 10. i 12. maja 2007. Ima još vremena, ali treba nastaviti ovako.


meni je danas postalo jasno

meni je danas postalo jasno zasto mi nikako da postanemo nebeski narod - pa kriptonijum! zato mi nikako da postanemo supermen nacija :D


Jeste li videli

ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=00RESdTd6Zg

Meni stiglo preko Kanade.

Svi kazu da ce "oni" zavladati svetom, treba da se privalimo na vreme.

Olga


cuo sam za to, ali sam

cuo sam za to, ali sam mislio da je sala.
pa, onda da se privaljujemo! sta cekamo? :)


neverovatno.

ostadox bez reci.


sta ti je globalizacija...

sta ti je globalizacija... srbija do sangaja!


Kako ono beše...

Da nije tužno, bilo bi smešno, ...ooovaj...

ili obrnuto...

Srbija do mojega...I ne mora do Shangaia, Shangai dodje k njojzi...

:-)


Olga,

ovo je odlicno! u pravu si, "oni" ce zavladati svetom, ali zato "oni" ne j***u nikog drugog osim "njih" samih.

pozdrav


ijao, sad sam tek ovo

ijao, sad sam tek ovo videla!
a ima i brojanicu na ruci:)) pakao.


:)))

srbi super nacija. nema sta. pogledaj ovde


Sad kad se provali

da se od kriptonita pravi nešto mnogo bitno, i kad te investicije & profit odu u privatne džepove svetskih monopolista farmacijom, mineralima, čime već... radikali ima da slave! Gde baš sad to da nađu dok Vlada još 'visi u vazduhu'? ;)


:)

pa gde ga ne nadjosmo ranije...


tu je on

sad ce

novi naslov u profilu da bude: Supermen je Srbin! Ispovest njegove babe koja zivi u loznici i cuva tajnu kriptonita:)
u ninu cemo sigurno u rubrici Jovana Cirilova citati o etimoloskom znacenju kriptonita....


Postovani Mileticu,

ovde, naravno, kao i u svakoj istinitoj prici iz zivota, ima dve vesti: jedna losa i jedna dobra. Losa je da je Eurosong (ili kako se vec zove) spala na cenjkanje sa komsijama i drugima. Losa po Europu, ili kako se to vec zove ta vasa zemlja preko bare.
Dobra je da su komsije uvidele da samo zajedno imaju sansu da nesto postignu.
Bila je neka basna, ucili smo u skoli, o tome kako je zmija ujela neko dete, dete umrlo, a otac uzeo sekiru i odsekao zmiji rep. I sede sad oni, svako unserecen, a otac kaze: "Ajde da se pomirimo - ja sam tebi odsekao rep, a ti meni otrovala sina, mi smo na istom". A zmija ce: "Doklegod ja gledam svoj odsecen rep, a ti svog mrtvog sina, mi se ne mozemo pomiriti".
Potrebno je hrabrosti i nade da se unesreceni utese, svi zlocinci po pravdi kazne, svi pokojni i odseceni dostojno sahrane. Tek tada vise necemo gledati u "svoj odsecen rep" i "svog mrtvog sina".
E, ali onda cemo doci u stanje koje T. Williams opisuje kao: "Prilazimo jedni drugima rasirenih ruku i otvorenog srca. Ako ima dobre volje i razumevanja, zagrljaj je neizbezan".
Nek pobede nasi.
Ja sam, naravno, naivan u ovim pitanjima. Vi cete jamacno bolje znati realnu situaciju.


bratstva i jedinstva

na estradi gotovo da nikada nije zafalilo. mojoj se porodici nekako uvek zalomi da izaberemo pogrešnu kafanu kad, putujući kroz bosnu stanemo da protegnemo noge i srknemo kafu da valja. još se nismo odrekli predrasude da je na delu puta koji prolazi kroz federaciju manja verovatnoća da nam će nam se kafa iz fildžana talasati od turbo-arlaukanja. ni govora: nijednom, ali nijednom nismo bili poštedjeni njenog veličanstva cece.

raja prosto voli i ne mari za kontekst, te čoveku još i dodje milo, al se onda okrene oko sebe, iščita poruke sa izbornih plakata pa mu se zavrti u glavi. politička estrada tim istim potrošačima prodaje robu koja se hvata za gušu sa ovom turbofolk tolerancijom, svi kupuju i jedno i drugo, svi srećni i zadovoljni. kao da je neukus jedini kriterijum pred kojim se sva vrata otvaraju, ne mari o kojoj je sferi života reč.


nsarski

moram da konstatujem da je komentar odlican !


:)

Sharski je moj drug.


a zamislite

da je ovaj mucenik izabran da nas predstavlja na eurosongu? http://www.youtube.com/watch?v=BEi1ZXx3idw

mozda zbog toga shto ova muska narikaca nije pobedila, tijanic pravi probleme mariji sherifovic da napravi spot.


kapi

chuo sam da taj muchenik ima shanse da se ove godine pojavi na Noord zee jazz festivalu u Roterdamu... sva sreca da ne ide na eurosong:):):)


izjava Marije Serifovic

'kada pobedim u finskoj, sigurna sam da ce Marti Ahtisari biti blazi prema srbima'


vic

zasto Marija Serifovic ide na evroviziju?
da bi bila oslobodjena vojne obaveze:)


:o)))

i još: :o))))))))))


gde je to izjavila ?!

gde je to izjavila ?!


pa gde bi mogla da se

pa gde bi mogla da se procita takva izjava osim u Nin-u. u izjavama nedelje.


Unazad nekoliko godina

Unazad nekoliko godina Evrovizija se pretvorila u nadglasavanje blokova zemalja, a izgleda da su najbrojniji blokovi sa Balkana i iz bivšeg SSSR-a. Države sa tih područja dele jedne drugima poene i u početku mi je bilo zanimljivo da predviđam koliko poena će neka država dodeliti drugoj (susednoj, recimo) državi. Posle sam shvatio da za takvo predviđanje i nije potrebna neka umeštnost, pa sam odustao od praćenja Evrovizije u totalu. Bilo je i ranije takvih stvari doduše, sećam se da je predstavnik naše tadašnje države (SFRJ) skoro svake godine dobijao po 12 poena iz Turske (to nam je bila "zagarantovana suma", k'o na Milioneru...).


Da, da

kineski treba uchiti! To ja vec neko vreme tvrdim ... Nego kriptonit je znachi razlog svih nemira na Balkanu!?!? Znate one priche koje stand by cirkulishu o mogucim i nemogucim razlozima ratova i interesa vezanih za Srbiju ... ono sta li su kod nas hteli ili sta li mi to imamo, a oni hoce da nam otomu ... Eto nam konachno odgovora!!!

:)))


Doskočice

Nema tog dila koji je stran bilo kome ko je bar jednom slušao doskočice britanskog Eurovision komentatora Terry Wogana. Za strance u UK Eurovision nije o tome da najbolja pesma pobedi, nego da Terry Wogan izgubi, čak i kad skoro svim srcem želimo da podržimo i britansku pesmu :)

Što je najgore tip izgleda da uopšte ne stari, kao da su ga preparirali i ko zna koliko godina će još da komentariše :)


:), Terry Wogan.

Kakav lik!


meni je

sjajno da slusam njegov prenos i komentare. Ponekad tupavi, ali coveka nije blam, a s obzirom kakva je manifestacija u pitanju nema veze...


Da, da...

Tip je POTPUNI genije... Pre neku godinu sam bukvalno plakao od smeha slusajuci njega... U najboljoj britanskoj tradiciji humora... And now, the Swedes are voting... Oh My God, 12 points for Norway! What a surprise, who would expect anything like that? I can not beleive my eyes... i sve u tom stilu...

Car.


Ma koja molitva, bre!

Ja preslušala sve pesme zemalja bivše Yuge za ovogodišnji Eurosong. Totalno razočarana, a i pozitivno iznenađena u isto vreme. Ove godine su "yugo" pesme totalno razočarenje, ali mi je pozitivno iznenađenje slovenačka pesma. Nikada nisam navijala za Sloveniju, nemaju nikakav "osećaj za filing" šta se muzike tiče, ali ova je pesma konačno "pesma". Šta je najbitnije, naslov pesme je Cvet z juga (Cvet s juga), a peva o muškarcu s juga, možda čak Srbinu, ko bi znao :o)
Dakle, ja ove godine navijam za Sloveniju.


Cvet z juga

posebno je interesantan onaj deo kada prelazi na opersku varijantu. To se vidi kakva je pevacica i kakvu tezinu pesma ima. Moracu da kupim njen CD ili da je stavim u moju favorit play listu.

Jos sam pod utiskom, ne mogu da se povratim.

Mislim, sav sam se najezio.

=]


Ovo je

strašno...


cvet z juga, slucajno nadjoh jedan


Samo za Nuneta:

Ne, ovo je bolje, a ima i simbolike

Jeremy Clarkson destroys Yugo

http://www.youtube.com/watch?v=C2bEG8BdN7g


A ima i ovo


Drowning Mona :)


ucenje kineskog jezika

je uvedeno u neke privatne skole po Engleskoj. Isto tako povecao se zahtev za kineskim dadailjama. Englezi se spremaju polako.
a sto se eurosong tice to je miki maus takmicenje. ovde se samo gleda da bi smejelao ne komentarima terry wogan nego njegovim GLUPIM komentarima. cak je i on prevaziden.


A nekada ?

Nekada su svi koji su se danas dogovorili navijali za nju:

http://www.youtube.com/watch?v=o3dnI3vk3Rw

i za nju:

http://www.youtube.com/watch?v=YnisPEsQ7jI

Naravno, obe su gotovo zaboravljene.Da žive u SAD,danas bi se pripremale za svoje letnje turneje.
Ali,ovo je Srbija,zemlja "kriptonitskog" zaborava.

Branislav J. Ćirić


Quote:Srbija - zemlja čiste

Quote:
Srbija - zemlja čiste energije

Raskršće Istoka i zapada, Evrope i Balkana, tradicije i novog – stvara posebnu čistu energiju. Ona iznenađuje svakog posetioca Srbije i Beograda i vraća ga nanovo u našu zemlju.

Bas me cudi da se ljudi vracaju u zemlju, narocito kad se uzme u obzir rezim sengenskih viza.


Dvojac bes kormilara

"Srbija - zemlja čiste energije

Raskršće Istoka i zapada, Evrope i Balkana, tradicije i novog – stvara posebnu čistu energiju. Ona iznenađuje svakog posetioca Srbije i Beograda i vraća ga nanovo u našu zemlju. Turisti iz Evrope vide Srbiju kao izvor takve energije koja potom stvara posebnu atmosferu otvorenosti i srdačnosti. Izvanredna hrana, gostoprimstvo, skijaški tereni, banje, dve velike evropske reke, obale krcate splavovima gde se uz muziku zabavlja do jutra, novi hoteli i iznad svega ljudi, čine sliku Srbije koja čuva najbolje iz proslosti otvarajući se prema budućnosti"
Jel ovo prepisano iz autorskog dela dvojca bRez kormilara Parivodic & Dimitrijevic-Nacionalna strategija razvoja turizma Republikje Sebije do 2015 god?


JJ,

pored,

"Izvanredna hrana, gostoprimstvo, skijaški tereni, banje, dve velike evropske reke, obale krcate splavovima gde se uz muziku zabavlja do jutra, novi hoteli i iznad svega ljudi, ..."

zaboravili su da navedu smrdljive klonje ciji bazd stipa za oci. mislim, ako cemo vec da budemo realni :)


Irvas

ovo je strategija- znachi tvrdimo strancima da smo takvi a mi treba brzo da nauchimo da se pridrzzavamo tih tvrdnji. Prljave i smrdljive klonje ignorishemo :)


bebo,

"Prljave i smrdljive klonje ignorishemo :)"

ok, moguce je ignorisati vizuelno, zatvoris oci ili okrenes glavu. pitanje je sta da se radi sa smradom draga moja?

mada ni taj smrad nije bas toliko strasan, priznajem, preterao sam ;)

postoji izreka u nas srba: "od smrada jos niko nije umro, ali od promaje jeste" :-O


Badenac, samo da podsetim...

... i na ovakve lepe saradnje. o))
YU EUROSONG, SKOPLJE 1984.

PS. Jedini put kad sam iskreno navijala, i nije me bilo sramota... A, eto, ko bi tada rekao da već za koju godinu ...


Kvazimodo

Iskreno receno, Marijina pesma je njesra, peva njesra, a o nastupu da ne pricamo.
Moj glas bi ove godine isao Nemcima, ali posto iz Nemacke ne mogu da glasam za Svabe, ipak cu glasati za Adolfa Topica. Nekako me smorili etno motivi.


Ja glasam za Ukrajinu :)

Hehehe...

Pa kad je ovaj/ova/ovo pobedio '98, sto nebi i Ukrajinac :)))


Cvijuse... šta si ovim hteo

Cvijuse... šta si ovim hteo da kažeš???
Kakvo je ovo nipodaštavanje?
Hajde malo razlikuj transseksualnost od kemp trandžiranja!!!

Za sve neupućene
Dana International biografija


Sta si se bre odmah najezio

Sta si se bre odmah najezio ? pricam o kic pesmama, ne o trandzama. Odmah ti mozak ide na diskriminaciju. Relax a bit.


ovaj / ova / ovo - je meni

ovaj / ova / ovo - je meni zasmetalo... Dana je ova...


E bre sto si osetljiv, samo

E bre sto si osetljiv, samo sam pokusao da budem politicki korektan, a ti to tako cenis. Nije lepo s tvoje strane, stvarno nije.


Sorry, baš sam osetiljiv po

Sorry, baš sam osetiljiv po pitanju trans osoba... pošto ih posebno volim and cenim :)


Nema frke, nisam mislio da

Nema frke, nisam mislio da ih zaj....., samo sam aludirao na kic pesme. Mada i ova Ukrajinska pesmica nije za bacanje. Bas je jolly


Danina pesma je skroz

Danina pesma je skroz trash... ali Verka je skroz zabavna :)
Super je za vežbanje :))


VERKA NEGO KO !!!

I ja za nju glasam...

Srbija glasa za Verku!


Verka, Verka, Verka a nije Rakočević

Ona trandža iz Danske, DQ, uopšte nije zanimljiva... dok je Verka skroz fantastisch :)


kvirija,

evo mojih kandidata za pesmu evrovizije:

http://www.youtube.com/watch?v=rTsw388QK5Q


Bravoooo :o)

Verka rulles :o)


Nemoj više majke ti da sa

Nemoj više majke ti da sa najboljim iz prošlosti idemo u budućnost.


Tako je

Ma jok

Ovo smo trebali da saljemo na Evroviziju:

http://www.youtube.com/watch?v=u-OClptuMHE&mode=related&search=

Bas bi bio fazon :)))


Cvijus&Spiridon,

vas dvojica ste bolesni! evo gleda me ekipa na sljaci i ne mogui da veruju cemu umirem od smeha:)))))

VRH!!!


obratite paznju na debelog celavog

Lithuania L.T.United Eurovision 2006

http://www.youtube.com/watch?v=dHSpFwUsL-k


Austria 2007

Vote for Eric Papilaya :)

http://www.youtube.com/watch?v=cYQVxXrJaWs

Decko je stvarno super, talentovan izvodjac,

staging ce biti sa red ribbonom, znaci, pjesma je i drustveno angazovana, (izvodjena na Life Ball-u, najvecem Charity Event-u u Evropi za borbu protiv side)

pozitivna i energicna u svakom smislu,

i valjda je i Austrija zasluzila nesto od Srbije :)...