Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kuda idu divlje svinje

Kapitalni divlji vepar.Kapitalni divlji vepar.Ustao sam rano, tako rano da zora još zacičala nije, toliko rano da pošteni neradnički svet još legao nije. Sve me je bolelo, od glave do pete, kao da sam danima orgijao (ne da znam kako to izgleda). Kako ću ja ovakav u lov na krupnu kapitalnu divljač?

Sigurno se pitate odakle meni bolesna ideja da idem u lov na krupnu kapitalnu divljač?! Kao antimilitarista, pacifista u telu i duši, prigovarač savesti, nesposoban za vojsku, nikada ne bih išao u lov, ali me je naterala velika muka.

Od moje pokojne jetrve nasledio sam lepu vikendicu u Kačulicama. Mala prizemna kuća, lepo sređena i s ukusom opremljena. Odlična za romantične vikende u divljini. Ali izigravanje prirodnosti u prirodi pored one primamljive lepe romantične strane, ima i onu odvratno blatnjavo realnu. Tu su nevaspitane veverice, siktave zmije, prljavi miševi i njihovi rođaci pacovi, navalentne buba švabe, ljigave kišne gliste, dosadne vaške i ostala nezvana gamad (Živeo beton, živeo beton). I sve ja njih tolerišem, kao što su me učili po nevladinim organizacijama, ali jednog krupnog kapitalnog divljeg vepra više ne mogu. Il’ on, il’ ja! Kačulice su male za nas dvojicu!

Skoro svaki vikend odlazim u Kačulice da provedem lep, miran, ljubavi i seksa pun vikend. Odskora je asfaltiran put do sela, tako da više nema truckanja do vikendice. Volim kada otvorim zaključana vrata moje male, lepe, s ukusom opremljene vikendice i kada me pukne ustajali vazduh po sred nosa. Unesem polako stvari i primetim na tepihu tragove da je neko ulazio u vikendicu a da nije obrisao papke na ulazu! Pogledam u wc i vidim da neko nije pustio vodu sa sobom! Uđem u spavaću sobu i primetim da je neko preturao po mojoj fijoci gde držim donji veš, i da je isprobavao moje nove Victoria secret tangice. Opet je bila ona svinja! Kako li je samo ušao!?

I ovaj scenario se ponavlja svakog vikenda, ali sam ja ovog puta odlučio da mu stanem na put. Jeste da još uvek nije otvorena sezona lova na divlje svinje i da je pod zaštitom države kao retka zverka, ja sam odlučio da svoju stvar pustim iz svojih ruku i da uzmem pušku i da krenem u lov.

Naravno da tu postoji problem da nikada nisam išao u lov i da nikada nisam pucao iz puške, zato sam morao prvo da se obrazujem i pripremim za ovu, po život, opasnu avanturu. Obrazovao sam se tako što sam nekoliko puta pročitao Vasketov blog o lovu, tu sam saznao sve što mi je bilo potrebno – čak i više.

Obukao sam svoje maslinasto zeleno lovačko odelo (by Vivienne Westwood), ravne cipele (štikle nisu najbolje za hod po blatu), nisam se šminkao (to bi uznemirilo divljač) i krenuo pre zorocika. Pratio sam tragove ove nevaljale svinje od vikendice do obližnje mračne, kako kažu u selu, začarane šume. Na samom ulazu u šumu podiđe me jeza i ja ne smedoh da uđem. Zajebi ti to, meni je život ipak mio.

Zato sam odlučio da postavim zamku na samom ulazu u šumu i da čekam da nevaljali kapitalni divlji vepar dođe k meni i u istu upadne. Iskopao sam duboku rupu, malo fizičkog rada nije na odmet, prekrio je šibljem, travom i lišćem. Nema šanse da neko provali da je ispod rupa. Kao mamac sam iskoristio najnovije La Perla gaćice, jer na to kapitalni vepar najbolje trza, kao som na varalicu.

Vratio sam se u vikendicu i dozvolio sebi da odspavam, jer vepar može da upadne u rupu i bez moje pomoći. Čim sam se probudio, otrčao sam do zamke u koju je, ima Boga, upao nevaljali kapitalac.

Gledao sam ga tako sa visine, smeškao se zadovoljno, dok je on u rupi i blatu sa La Perla gaćicama u ustima besno groktao. Dozvolio sam sebi da stojim nekih petnaestak minuta i da uživam u ovom prizoru. Baš sam uživao u njegovoj muci.

Ali kao iz vedra neba pojavi se lokalni lovočuvar.

Dobar dan druže, šta se ovde dešava? – pita mene lovočuvar.

Ništa, uživam u pogledu.

Šta je ovo? – i pokaza na rupu.

Vepar kapitalac.

Vidim da je vepar, nego šta će on unutra.

Pa, upala svinja. Videla svinja La Perla gaće, pa navalio kao mutav, pa upao.

Aha, znači vi lovite?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Jel vi imate zakonsku dozvolu za lov?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Jel vi imate potrebna dokumenta za lov?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Da li vi imate glavni projekat lova?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Jel vi imate glavni lovački plan?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Jel imate akt o lovačkim uslovima?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Jeste li vi prijavili lov?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Zašto niste postavili tablu sa imenom lovca i predviđenim završetkom lova?

Pa... ovaj... mislim... znate...

Morate da platite kaznu i da pustite ovu jadnu, nevinu životinju na slobodu, a rupa će biti zatrpana o vašem trošku. Molim da se odmah uklonite sa lica mesta, da ne bih primenio silu.

I tako se završila moja neslavna lovačka avantura. Kapitalni vepar je i dalje na slobodi, živ, zdrav i dalje pretura po mojoj vikendici i dirka moje gaćice.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com


Peđa,

ova slika kapitalnog vepra ti je crkla k'o neonka - treperi. A veći deo vremena se vidi neka čudna kosmata životinja sa velikim ušima i očnjacima.


Jesi i ti primetio?

Mislim se, da li mi se pričinjava, ili nešto fercera? Ali, onako baš RUŽNO fercera! Znači, i kod tebe isto?

A priča je bila divna, divna! Sve dok se nije dokopao slobode, svinja ona preispoljna...


Neki vudu, izgleda... I meni

Neki vudu, izgleda... I meni nešto blinka... :))


Vudu kazhesh...

... a jel' i bocka?
:):):)


Šta...

Eh da, šta ti je život i šta godine učiniše od onako lepog čoveka.


Pedja!

Jesam li ti rekla da si mi najomiljeniji od svih omiljenih blogera? Sve biser do bisera, od "nesbosoban za vojsku" do "tangica..." uvek mi ulepsas dan.
btw- mislim da ti link o vasketovom blogu o lovu ne radi...
imam jedno malo trol pitanje, nadam se da ti ne smeta: da li queeria kao org prima donacije iz inostranstva (ili bilo koja druga sa kojom si involved)? Da li bi ovo zakonom bilo dozvoljeno?


Hvala draga, hvala :)) Pa

Hvala draga, hvala :))
Pa Queeria kao org živi od donacija iz inozemstva, što je zakonom dozvoljeno :)


Donacije

pa ja bila na sajtu i nisam videla opciju za make a gift ili nesto slicno sto recimo postoji na sajtovima americkih univerziteta koji su takodje non profit. Pa ne znam jel to funkcionise preko neke sister org napolju ili mogu i pojedinci da naprave donaciju?


Draga, Hajde taj money talk

Draga,
Hajde taj money talk da nastavimo preko mail-a.


vazi, no prob, saljem mejl,

vazi, no prob, saljem mejl, to je predpostavljam tebi licno..


Jeste, ja lično i

Jeste, ja lično i personalno :)
Molim da razni frajeri, koji me proganjaju, ne zloupotrebe ovaj e-majl :P


Pedja,

prvo, probaj da napuniš fijoke nekim anti-fensi gačama na koje se svinje ne lože i
drugo, gde su, do vraga, Kačulice?


Kačulice su kod Veljengrada

Kačulice su kod Veljengrada :)
Anti-fensi gaćama na koje se svinje ne lože??????
Izvini, za koga me ti držiš?!?! Pa koja bi onda svrha gaća bila???


pa pobogu,

ne mislim da ih ne nosis, ne daj boze, puj, puj, pomerih se smesta s mesta, ali ne moraju ti tamo stajati. sve svoje sobom nosi...


Pedja amater

Ocigledno ste u lov na kapitalne divlje svinje posli potpuno nespremni.

Koriscenje skupih tangica za mamac je bacanje bisera pred svinje. Mamac za kapitalne divlje svinje je lova koja se stavi na dno rupe a rupa se ne pokriva travom nego novcanicama. Do rupe se prilazni putevi asfaltiraju.

Problem sa lovocuvarom(covekom koji cuva lovu) se resava tako sto se doticnom stavi u izgled da ce biti lovocuvar i dalje, do sudnjega dana, iako, obzirom na dokazane sposobnosti, moze da cuva samo macke.

Inace, pojedinac u lovu na kapitalne divlje svinje nema mnogo sansi za uspeh. Efikasna je samo hajka.


Čemu suvišni trošak?

Sasvim je dovoljno na dno rupe staviti jednog novinara (u Srbiji ugrožena, ali zato nezaštićena vrsta) i vepar kapitalac će navaliti da se gica papcima novinaru po bubrezima. U nedostatku novinara, po' kile neke brlje će obaviti posao.


Dobar metod

Postovana Umetnice,

Smatram da je Vas metod efikasan ali pomalo minimalisticki. Glavni nedostatak je sto je pravih novinara-mamaca vrlo malo a oni drugi bi mogli da popiju brlju i da tako povecaju dosadasnji nivo brljivosti.

Metod za koji se ja zalazem ima i tu prednost sto je lova mamac "sirokog spektra" pa se mogu namamiti i druge zverke razne velicine.

Za pacove, hijene i tvorove postoji druga metodologija ali to prevazilazi zadatu temu.

Pozdrav, Dr M


Dragi Dr M, Puno vam hvala

Dragi Dr M,
Puno vam hvala na ovom savetu. Hajka znači... Blogerska hajka na divlje svinje... Mmmmmmmm sviđa mi se...

Quote:
Koriscenje skupih tangica za mamac je bacanje bisera pred svinje.

He, he, he, he, sad se setih kada je Samanta iz serije Seks i grad dobila na poklon biserne tange :)))


e da mi je S&C ponovo, sve

e da mi je S&C ponovo, sve epizode vec odgledah sto puta...


Pedjice

ja sam tebe uvek zamišljala kao nežnog i nejakog al sad si me bacio u razmišljanje sa ovim textom.
Volim hrabre dečkiće


I ja isto volim hrabre

I ja isto volim hrabre dečkice... Zato i jesam single :))


tako mi i treba kad pratim linkove...

...odma' mi skoci pritisak.

Quote:
...poslanici DSS su ostali uzdržani pri glasanju uz obrazloženje da "sud nije bio dovoljno precizan kada je tražio ukidanje imuniteta". Obrazlažući ovakvo ponašnje predstavnici ove partije su potencirali da bi "prihvatanje ukidanja imuniteta značilo opasan presedan po kome bi svakom poslaniku ubuduće mogao imunitet da bude ukinut na bilo kakav zahtev tamo nekog sudije".

cuj, "tamo nekog sudije". kako ih nije sramota. kao da su sudije gomila neobrazovanih cobana kojima je zivot dosadan i nemaju pametnija posla pa su se okomili na poslanike cisto sporta radi.

idi, bre, pedja. ovako divan dan, a ja se sad sva naoblacila. :)


Ko ti kriv kada pratiš

Ko ti kriv kada pratiš linkove i još čitaš šta tamo piše!!!


cek, gazda, pa zakaj si ih

cek, gazda, pa zakaj si ih turio onda u tekst? ja sam savesna citateljka! doduse, danas mi se to obilo o glavu...


Pa udario malo linkove da

Pa udario malo linkove da tekst ne bude monoton, volim ja ovu narandžastu boju :))
Neka, volem ja tebe savesna čiteteljko :)


volim i ja vas!

a ova narandzasta me bas, onako, iritira... ruzna boja, bre. tekst si mogao da pises u duginim bojama, sto se mene tice, samo nemo' narandzastim bojicama. :)


Peđice,

mnogo dobra njasvi. Samo zrela za ortodonta. I mnogo nešto zarasla. Izgleda kao i da voli da se rita.


A o kojoj pričaš? Prvoj

A o kojoj pričaš? Prvoj ili drugoj? :)))


Pa, o

kapitalcu, trofejcu.


Ma skroz je divan za jedne

Ma skroz je divan za jedne PRADA cipele :)
Kobasice ekstra...


A od

zuba da se napravi čiviluk.


kakve crne kobasice... od

kakve crne kobasice... od divlje svinje su najbolje krmenadle. prste da polizes.


od cekinja cetka..

da se bora corba ceslja iz pocetka


Hahahahahahaha genijalno

Hahahahahahaha genijalno Pedja!
Primetise ljudi vec, samo da podsetim, da si na slici pomesao simpaticnu zivotinju zvanu divlja svinja sa okorelim veprom! Nije ti palo na pamet da ce ORKA i PETA zestoko reagovati zbog ovog skrnavljenja biologije?! Moras da angazujes advokata (ima ih na B92 Blogu kolko osh), i pre okacivanja bloga konsultacije o mogucim sudskim tuzbama! Cisto preventive radi...(seti se zapisa o SPB - stavi legalisticku gumicu! :))

Inace, stric pokojni mi bio lovac/ronilac u ex-JNA...lovio on i krupnu divljac. Jedino cega se secam je da se ne sme u poslednjem trnutku predomisliti i sazaliti. Veprine opasne zivotinje - cim primete da se neckas uvale ti kljove! Ili te mlatnu glavom! Samo pazljivo...pa da nas pozoves na vepretinu kada bude vreme!


Quote:Veprine opasne

Quote:
Veprine opasne zivotinje - cim primete da se neckas uvale ti kljove!

I posle me optužuju za govor mržnje kada kažem da su muškarci svinje!!!


Pa to jeste govor mrznje,

Pa to jeste govor mrznje, ali prema svinjama! :)


He, he, he, Borise obožavam

He, he, he, Borise obožavam te :)


Zaboravio si dodatak: "Ti si

Zaboravio si dodatak:
"Ti si moj idol. A sad idi...radimo!" :)

Ja to po onom vicu:
Muskarci su zivotinje - zivotinje izvinite! :D
Al' u odbranu svog roda da kazem da nismo svi...


Quote:Al' u odbranu svog

Quote:
Al' u odbranu svog roda da kazem da nismo svi...

Eeeeee sad si ga baš uprskao :P
Evo ja veruje da ti nisi baš svinja, ali jesi prasence?!


pedja, on se to pravi fin i

pedja, on se to pravi fin i kulturan. feminista... to je sad moderno. nemoj, borise, da me bijes. ;)

nego, prestanite da mi blatite muskarce! dokle bre vise... pa nisu toliko losi.

lep pozdrav,
mizogina citateljka ;)


Je-ne-a

Quote:
Inace, stric pokojni mi bio lovac/ronilac u ex-JNA

Što je JNA imala raznovrsne specijanosti... :)

V.



no comment:)))

Ma gde ti nabavljaš sve te fotke?


Ako ti to bude rekao,

Ako ti to bude rekao, moraće da te ubije :))


Imala je bogami. Mocna bila

Imala je bogami.
Mocna bila ta JNA...zvanicna literatura je svojevremeno svrstavala medju 4-5 armija sveta (konvencionalnog naoruzanja sto se tice, kao i borbene gotovosti)! Al da ne orkujemo blog...stati ovde!


Super, super, super

Super, super, super :)))

Molim te, samo malo izmeni kraj - volim optimisticke price.
Samo dodaj :

TO BE CONTINUED....

Doci ce i taj dan :)


Samo zbog tebe cica maco...

Samo zbog tebe cica maco... Klopaćemo kobasice :)


e to !!! :)))

e to !!! :)))


E, pa stvarno

te obožavam (ovako na neviđeno:). Okani se puške, drž' se tastature, pišeš fenomenalno!


Hoćem... hoćem... Ako

Hoćem... hoćem...
Ako zaluta neki knjigoizdavač, nek me ima u vidu :))


Re. Queeria

Ot srceto preperučujem Predraga Bradonjića vo izdavateljska kućata Bradonje & co.


ne mogah da odolim :) . . . večeras na pinku:


Fenomenalno :))

Fenomenalno :))


jeste mi vi

sredili ove tagove?
mislim, mrzelo me da tražim mustru, pa sam samo postavio linkove :)

hvala


Mi smo, mi smo :)) Nema na

Mi smo, mi smo :))
Nema na čemu i drugi put :))


Baš vam je lepo narode, uz

Baš vam je lepo narode, uz Pink i Lepocveće.


sta to vepar skriva rukama?

sta to vepar skriva rukama? inspirisala ga 'mlada dama'? :)


Totalni opoziv :)

I love this man.....


Volim i ja vas :))

Volim i ja vas :))