Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Dvojac bez kormilara

Dvojac bez kDvojac bez kJedina dosadnija stvar od gledanja fudbala i pričanja o istom (sa sve imenima, godinama i statistikom, a o evociranju uspomena na utakmice i da ne govorim) je jedna mala knjižica na koju sam nabasao. Ako imate problema sa spavanjem, ne dajte pare farmaceutskoj mafiji nego nabavite ovu knjigu! Uspavljuje 100%. Izdao je Institut društvenih nauka, a pisali su je zajedno u četiri ruke niko drugi do dva doktora: Ratko Marković i naš Neobavešteni (još uvek) Premijer Vojislav Koštunica!!!

Uvek sam znao da tu postoji neka tajna veza, uspavana ljubav, ili neki još neraspaljeni žar. Nih dvojica, kao dvojac bez kormilara sitna slova pišu o SAMOUPRAVNOM ODLUČIVANJU U DRUŠTVENIM DELATNOSTIMA sa sve teorijskim i praktičnim problemima. Knjiga jeste iz 1978. ali ne gubi na aktuelnosti.

Ne znam ko je od njih dvojice ŠTROKER, iliti onaj koji sedi bliže krmi, ali dr Ratko se bacio na samoupravno odlučivanje, a naš Premijer na radnike u društvenim delatnostima o samoupravljanju, pa onda dve tačke rezultati istraživanja.
Prosto ne mogu da zamislim našeg Premijera kako nešto istražuje. Žao mi je, al ne mogu.

Lepa knjiga. Ima i grafikona. I to od samog Premijera lično.
Da skratim priču, jer ću zaspati naš Premijer je došao do spektakularnih zaključaka. Upozoravam one sa slabim srcem! CITIRAM SA SVE ŠTAMPARSKIM I OSTALIM GREŠKAMA:

...I najzad, rezultati istraživanja pokazuju da u radnim organizacijama preovlađuje demikratska raspodela uticaja u samoupravnim procesima. radnici ne samo da smatraju da savet i zbor radnika u njihovoj sredini imaju najveći uticaj, već isto da bi takav uticaj trebalo da imaju. To znači da su i mogućnosti dalje demokratizacije u ovoj oblasti još uvek otvorene, kao i to da se vrednosti za koje se samoupravljači zalažu veoma visoke. ZAVRŠEN CITAT.

Pa ti onda vidi ko ti piše ustav, i ko se zalaže da legalizame, patriotizme, i ostale izme.