Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

PREDLOG DEKLARACIJE

Donosim ovde integralni tekst predloga dekalaracije koalicije okupljene oko LDP-a, tekst koji mi imponuje i koji je jedino što ovoga trenutka očekujem da čujem u Skupštini svoje zemlje. Ova deklaracija oko sebe mora da okupi sve progresivne, demokratske i elementarno razumne ljude, bez obzira na partijsko opredeljenje i lične preference, ovde nema mesta besramnoj trgovini glasovima gradjana Srbije, lažnim pregovorima i stranačkim paktovima. Ovo je tekst osude zločina, ali i konačnog raskida Srbije sa zločinačkim nasledjem, kukavičkom relativizacijom i sramnim teretom pod kojim naša zemlja posrće. Ovo je prilika za pomirenje, za razumevanje onoga što se dogodilo i za konačno poštovanje mrtvih, ovo je prilika da iz svega jednom izadjemo kao ljudi. Molim vas da tekst deklaracije pažljivo pročitate i da ozbiljno komentarišete. Neka barem jedno mesto bude poštedjeno podle stranačke politike koja ubija Srbiju.

DEKLARACIJA O OBAVEZAMA DRŽAVNIH ORGANA REPUBLIKE SRBIJE U ISPUNJAVANJU ODLUKA MEĐUNARODNOG SUDA PRAVDE 

Član 1. 
Republika Srbija priznaje odgovornost svojih državnih organa za povrede Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida onako kako je utvrđeno u presudi Međunarodnog suda pravde. 
Republika Srbija će preduzeti sve neophodne mere, izvršiti bez odlaganja sve naloge iz presude Međunarodnog suda pravde i uhapsiti sve optužene pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. 

Član 2. 
Narodna skupština smatra da: 
Prihvatanje odluke Međunarodnog suda pravde i ispunjavanje naloženih mera nije samo obaveza po sudskoj odluci jer nije moguća izgradnja demokratskog, otvorenog i pravednog društva u Srbiji bez suočavanja sa zločinima u prošlosti, uključujući naročito genocid izvršen na području zaštićene enklave Srebrenica; svako veličanje, opravdavanje ili relativizacija genocida i svih drugih povreda međunarodnog prava predstavlja zločin koji ugrožava ustavni poredak, sadašnjost i budućnost Republike Srbije; poštovanje ljudskih prava i prihvatanje odgovornosti podrazumeva i poštovanje žrtava i preduzimanje svih neophodnih mera za zadovoljenje prava na istinu, pravdu, simboličnu reparaciju i garanciju da se zločini iz prošlosti neće ponoviti; zaboravljanje zločina i rehabilitacija ideja koje opravdavaju zločin i njegove izvršioce predstavljaju nove zločine koji su u Republici Srbiji nedopustivi i kažnjivi; potreba suočavanja s prošlošću zahteva sistem institucija, mehanizama i procesa kоје će nadležni organi Republike Srbije bez odlaganja formirati i u potpunosti podržavati.

Član 3. 
Narodna skupština upućuje iskreno izvinjenje i najdublje saučešće svim žrtvama i porodicama žrtava počinjenog genocida u Srebrenici i svim građanima Bosne i Hercegovine koji su žrtve zločina počinjenih u naše ime. 

Član 4. 
Narodna skupština i svi državni organi Republike Srbije vodiće unutrašnju i spoljnu politiku na temeljima poštovanja međunarodnog prava, odluka međunarodnih institucija, dobrosusedske saradnje i poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. 

Član 5.
Republika Srbija se obavezuje: 
Da, u skladu sa svojim ustavnim poretkom, krivičnim zakonodavstvom i potvrđenim međunarodnim ugovorima efikasno goni i kazni svako pozivanje na izvršenje genocida iz Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida i članova 370 i 375 Krivičnog zakonika Republike Srbije; da, u skladu sa svojim ustavnim poretkom, krivičnim zakonodavstvom i potvrđenim međunarodnim ugovorima, efikasno goni i kazni svako izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i propagandu rata; da kroz svoj pravni sistem i postupanje državnih organa jasno osudi svaki pokušaj relativizacije zločina počinjenih u naše ime tokom rata u Bosni i Hercegovini, a naročito na području zaštićene enklave Srebrenica; da kroz svoj pravni sistem i postupanje državnih organa jasno osudi svako poricanje genocida u Srebrenici; da odmah počne primenu Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava i u zakonitom postupku izrekne meru zabrane obavljanja javnih funkcija licima za koja se dokaže da su odgovorna za masovna kršenja ljudskih prava tokom rata na teritoriji bivše Jugoslavije; da svim sredstvima državne politike ojača pravosudni sistem i stvori uslove za efikasno i nepristrasno gonjenje svih učesnika u krivičnim delima koja u sebi imaju elemente genocida, kršenja humanitarnog prava, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, ratne propagande ili pozivanja na agresivni rat; da podstiče politički i javni dijalog u kojem neće biti moguće opravdavanje zločina, održavanje ili uspostavljanje društvenih uslova za slično ponašanje u budućnosti; da u svom obrazovnom sistemu insistira na jasnoj osudi zločina koji su počinjeni u prošlosti i da čitav sistem obrazovanja zasnuje na potrebi da se mladi u Srbiji vaspitavaju u skladu s opšteprihvaćenim civilizacijskim vrednostima i gnušanjem prema svakom pokušaju opravdavanja zločina, uključujući naročito ratne zločine i zločin genocida.

Član 6. 
Donošenjem ove Deklaracije Narodna skupština iskazuje nedvosmislenu nameru da raskine kontinuitet s politikom kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina  genocida koja je dovela do odluke Međunarodnog suda pravde i pokazuje spremnost da svoju buduću državnu politiku gradi na vrednostima koje podrazumevaju postojeći međunarodni poredak i opštepriznate moralne vrednosti. 


Lepo su...

Lepo su (smo) to napisali!

Ali mislim da ce ipak u Skupstini usvojiti opet nesto sa previse glasova ZA petnaest PROTIV i par suzdrzanih, kako to rade u zadnje vreme.


nasa je obaveza da vrsimo pritisak

da srbija izadje iz stranackih talova i da politicki predstavnici odgovaraju gradjanima cijim glasovima su izabrani, a ne tajnim paktovima svog rukovodstva.


absolutno exact point!

absolutno exact point!


Biljana !

Kada ne bi bilo toliko forsiranja da je to LDP ( automatski otpada tvoj navod kako, eto, nećemo stranački ... ), te kada ne bi bilo toliko patosiranja kako eto, ako ne ovako itd ... onda propast, i ja bih dao paraf na tekst.
Ja kao ja, te ko hoće - hoće, ko neće -- ne mora !


Potpis

U svojstvu elementarno razumnog (znachi ne preterano) choveka, podrzavam u potpunosti Predlog deklaracije.
Za njen sadrzaj zbilja je dovoljan elementarni razum, shto me opet navodi na zakljuchak da ovaj predlog nece proci u Skupshitni Srbije.

edit:
Ups, izvinjavam se; nakon pazljivijeg chitanja uvodnika, uochavam da nisam poshtovao zadate kriterijume za raspravu.
Poneo me ochaj.


donalde, dobro si shvatio

upotrebu reci "elementarno"

nikakav barok, radi se o najosnovnijem.


Potpis

sa posebnim osvrtom na ovo što je za srpsku "denacifikaciju" trenutno najvažnije:

"...svako veličanje, opravdavanje ili relativizacija genocida i svih drugih povreda međunarodnog prava predstavlja zločin koji ugrožava ustavni poredak..."

Relativizacije i opravdavanja zločina će, kod nas, uvek biti. Ali možda nakon ovakve Deklaracije te kategorije više neće smeti da se kandiduju kao zvanična državna politika? To je onda dobar početak.


AMIN

AMIN


Da...

Logično, normalno, ali i najmanje šta se dade uraditi.
No, većina je već (SRS,DSS,SPS) saopštila da od toga nema ništa.
Čak je i Dragoljub Mićunović najavio da će se deklaracija usaglašavati sa većinom, a to znači sa nekim od gore navedenih, znači sa DSS-om. Mogu zamisliti na šta će ličiti taj tekst, i koliko će tona relativizacije u njemu biti.
Mislim da tekst ove, LDP-ove rezolucije treba da ide na potpisivanje, uz peticiju, i da tako ojačana ide pred Skupštinu. Da vidimo ko će je odbiti. Ne treba se uopšte opterećivati time hoće li to imati većinu u parlamentu, nego one koji to odbace optužiti kao one koji negiraju zločin. Jer pristane li Tadić na neki razvodnjeni tekst, a to može vrlo lako da se desi, onda njega treba, što se demoratije, vrednosnog sistema i civilizovanog odnosa prema međunarodnim normama tiče, definitivno otpisati.
Ova rezolucija je teren na kome će zaista svako pokazati svoj trag.


tacno tako, drago.

i bas zbog toga mislim da treba ubediti predsednika da odbaci poziciju gubitnika i glasno i odlucno odbrani ime i nasledje svoje stranke.


Apel

Zbilja, misli li taj Tadic da konachno ukljuchi mozak i Srbiji pruzi alternativu?
Ima li nekog u DS ko bi mu shapnuo, sugerisao, predlozio, posavetovao, da srpsko drushtvo odmakne od ambisa pred kojim ono stoji?


Sto mu vi ne dosapnete? U

Sto mu vi ne dosapnete? U svakom slucaju izgleda da niste pazljivo pratili sta se dogadjalo u poslednjih par dana jer je Tadic jos pre LDP-a predlozio deklaraciju


Niksone...

...daj tekst te rezolucije ili ne zanovetaj.
Gde je objavljena?


Nije nigde objavljena, ali

Nije nigde objavljena, ali nije bitan sam tekst. Bitno je da je iskazao volju da je donese. Mogu i ja da je napisem, bitno je da se izglasa


da, naravno, kako da ne

iskazao volju! I sta je bilo posle!? probudio se pored kostunjavog, a ovaj ga gleda namrgodjeno i kaze: gde je moje jaje na oko?


Da li je ovo....

...homofobija, ili samo feminizam? :)

V.


samo iskazujem volju

da im obojici ispecem jaja na oko...nebitno


Da i ovaj mu kaze isprzio bi

Da i ovaj mu kaze isprzio bi ga Ceda, ali nema sa cim


ajmo sada malo o dzip-u?

ajmo sada malo o dzip-u?


I konjima? A kad to iscrpimo

I konjima? A kad to iscrpimo prelazimo na podochnjake


zebre, prah i gajbe

bodyguard, petarde i bicikl

jj
instalirala si ono sto sam ti poslala?


Sonja

nije stiglo. Odo sad, pa kad se vratim frljem ti mejl :))


A, ne...

..nećemo lako preko konja. Konji su u trendu. Proleće ide, i ne kasni.o)))


Ma koji konji ...

... ma zebre bre, ma je*e se meni za trend, ja ovog proleća jašem zebru :o)


Mozes da pocnes, izvoli. A

Mozes da pocnes, izvoli.
A mozes da nastavis i o tatici , dobrici, kravatama, cipelama...


Jeeeeee

Ako si se meni obratio ne znam ko je tatica. Tadic ima loshe kravate, ne znam ko mu ih bira i stavlja, a i odela su mu sumnjiva. Ponekad deluje ko sumo rvach, ali to na blogu, kod Pedje, ako nisi prEmEtio :))


Znao sam da je u karavati

Znao sam da je u karavati problem


niksone

Kad se o njemu rad, chak je I kravata problem :)


Ti mi stvarno nisi jasan...

..a šta je bitno, ako nije tekst?
Kakve poruke treba taj tekst da uputi? Kako da se odredi?
E, stvarno mi prosečan DS glasač nije jasan...


Titem

Kad je spomenuto, kao da je i napisano :)


Pa kako su znali...

..napisati onu o Kosovu.o)


Drago,

kako bre ne s'vataš, prvo će da se izglasa volja da se jednom-nekad-amoždaikasnije izglasa deklaracija...onda će jednom-nekad-amoždaikasnije da se ista izglasa, e onda će se pristupiti pisanju teksta iste, koja mož' da bidne, ali ne mora da znači. Šta si tu navalio, tekst pa tekst, bitno je da postoji ideja o volji...nego da se mi malo odmorimo...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Ne znam Jelice...

..ali ovo je sve teže i teže podnositi.
Kao da je u punoj primeni ona maksima iz Marfijevog zakona. Na Zemlji je uvek ista količina pameti, samo što raste broj stanovnika.o)))


Jelice pozdravio te Platon :)

"bitno je da postoji ideja o volji." zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Ovo Jelice...

..sve više liči na Platonovu pećinu..o)))
P.S. ovo ti je bilo super..o)))


Sećam se Platona,

sedeo je u školi iza mene, širokih pleća, po tome je i dobio ime :)

Nego, najžalosnije je to što deklaraciju podržavaju oni, koji nisu podržavali i koji su se borili protiv svega što su počinili ili podržavali, svojom politikom, upravo oni, koji ne bi da se izvine, ni u formi deklaracije.

Ova deklaracija je preko potrebna i to pre svega Srbiji, koja već jednom mora da korakne napred, a bez te deklaracije ili bilo čije druge (bilo koje druge pol.stranke), ali tog sadržaja, to neće moći. Teško je priznati grešku, ali guranje glave u pesak i pokrivanje očiju rukama - nema me- najviše će štetiti samoj Srbiji. Za Srbiju je ovaj tekst mnogo više od deklaracije.

I još ovo...Biljana, mislim da je dobro što si ostavila opciju komentarisanja (uostalom, blog nije oglasna tabla). Iako je za očekivati da će većina ovdašnjih komentatora podržati deklaraciju, ipak treba o tome pisati, razgovarati, neka se zna da i mi postojimo. I mi smo Srbija.


Pa valda je to jasno.

Pa valda je to jasno. Sustina je osuda i ogradjivanje od zlocina. Treba da uputi poruke pomirenja, bez obzira sto se mogu ocekivati glupavi odgovori od nekih u BiH (politicara, organizacija...)

Meni je interesantno sto je sporno sto je Tadic pokazao spremnost da se deklaracija donese. Eto, to je vama sporno. Pa da je rekao da je ne treba donositi u cemu bi se razlikovala vasa reakcija?


Ti ili zezaš...

..ili ne možeš da dokučiš. Nije sporna Tadićeva spremnost da donese deklaraciju. Sporno je što nije kazao šta pod tim misli, što nije napisao sadržaj, što se ne zna ni kad će je pisati, ni ko će mu je pisati, ni hoćer li u opšte napisati ono što je minimalni red. Razumeš. Ne treba deklaracija da se njome dodatno vređaju žrtve, nego gde ćeš jasno reći zašto se izvinjavaš, gde ćeš reći da garantuješ da se to neće ponoviti i da jasno iskažeš kajanje,solidarnost sa žrtvama i spremnost da na svaki način učiniš njihovu statisfakciju.
I kako ti znaš kakav će biti odgovor iz BIH?


Znam jer sam danas video

Znam jer sam danas video reakciju na Dodikovo izvinjenje.
A DS je jos pre, cini mi se, dve godine podrzao deklaraciju Koraca i Micicke.
Dobro ti si u pravu, ali daj da vidimo sta ce predloziti Tadic. U krajnjem slucaju, bila je jasna i njegova izjava nakon donosenja presude


Nije podržao Niksone...

..poslao je Dušana Petrovića kod Peđe Markovića i onda su tekst rezolucije izdiktirali u horu Aligrudić i Toma Nikolić, a DS se složio. Onu, što su predložili Korać i Nataša nisu ni stavljali u opticaj.
I sada će biti tako.


Nisu je stavljali u opticaj

Nisu je stavljali u opticaj upravo taj Aligrudic i Nikolic, a ne DS


'Ajde da vidimo,

šta će predložiti ali KADA ?!! Sve je jasno i izjava i iskazivanje volje, ali KADA? Kako ono beše, da parafraziram, samo jedan život imamo.


Pre dve godine je predlozio

Pre dve godine je predlozio DS (Korac u okviru poslanicke grupe) i nije prihvacena. Zbog koga? Zbog DS kazu LDP-ovci, jer ko zna mozda ce i novi izbori


eh dodik i njegovo

eh dodik i njegovo maliciozno izvinjenje. taj pjevac ispod satora moze objesiti "izvinjenje" na znas ti sta...
nigdje se ne spominje genocid. jedino iskreno izvinjenje ce biti kada sami od stida ukinu genocidom stvorenu sumsku republiku, a sa ovim traljavim seoskim gafovima moze farbat' one u majicama sa likom i djelom.....


eh tuzlanac...

a sta je sa ubistvom 200 mladica u "tuzlanskoj koloni", kako se to zove?


niksone, to mu dodje ko misaoni fudbal.

nije nigde objavljena, nije ni napisana,
ali bitno da postoji. u mislima.


Uloga Borisa Tadica u srpskoj evoluciji

niksone,
Sa zadovoljstvom cu prokomentarisati vash prekor da nisam dovoljno pazljivo pratio rad i zalaganje prelepog em avangardnog Borisa.

Prvi predlog deklaracije o odricanju od djavola je sachinila grupa NVO (8) a podnet je u NSRS od strane gospodje Micic i gospodina Koraca.

Ali, da vam kazem, niti je problem u Deklaraciji, niti je to najvaznije. To, uostalom, od nas niko ni ne trazi. (Ne)Donoshenje jedne ovakve deklaracije ce biti samo izraz mere nasheg morala ili nasheg beshchashca - nishta vishe ni manje od toga.
U tom smislu, barem shto se mene tiche, od Borisa Tadica ne ochekujem nishta.

Ono shto se, pak, od Srbije ochekuje, ovoga puta u formi sudskog izvrshenja jeste izruchenje ratnih zlochinaca, serijskih ubica.
Kada pishem da bi Tadic morao da ponudi alternativu ovom naopakom zlu u koje nas uvlachi Vojislav Koshtunica, mislim prvenstveno na jasnu i nedvosmislenu inicijativu, pretochenu u pitanje gradjanima - zelite li u Evropu ili ne? Hocete li da budete slobodni gradjani prosperitetne drzave ili jataci shumskih ljudi u zaboravljenoj vukojebini?
Isto pitanje-razreshnicu bi trebalo da postavi i povodom nadrealne politichke platforme "Ne damo Kosovo" i "Srspka policija bice specijalno obuchena da chuva crkve i manastire".

Naprosto, od Tadica ochekujem preuzimanje politichke odgovornosti, politichku hrabrost, viziju, uverenje, ali i spremnost na rizik. Da nacionu saopshti stanje stvari, da je ratko mladic kukavichko djubre koga se svako sa IQ vecim od 70 treba radosno odreci, da ce Kosovo biti nezavisno, da nece biti nikakvog veta, da nam valja stremiti evropskim standardima i civilizovanom svetu.
Moje je duboko uverenje da bi dobio vecinsku podrshku za jedan takav iskorak.


Tadic je ta pitanja postavio

Tadic je ta pitanja postavio u kampanji i dobio za to izvesnu podrsku. Od kada je predsednik on vodi proevropsku politiku i na svakom mestu osudjuje zlocine. S`toga i ne treba da nesto ocekujemo ili da ne ocekujemo kada se vec desilo.
Da je Kosmet blize nezavisnosti je rekao u predizbornoj kampanji. Medjutim ja ne vidim nijedan razlog da odustane od borbe za teritorijalni integritet. I to je hrabro. Pa zamislite kako je to da vam kazu u lice Kosmet je nezavisan, a vi to pokusavate da osporite smireno i sa argumentima. Pa on se nalazi u poziciji da mu Ceda Jovanovic nudi deklaraciju u kojoj se kaze da se postuje teritorijalni integritet Bosne (Bese Ceda ono rekao da granice nisu bitne?) i to nije vise upucivanje poruke zrtvama, vec jasna politicka poruka politicarima u Bosni koji s`druge strane ne uvazavaju autonomiju R. Srpske (Jel` Ceda bese rekao da je najbolje da svako upravlja onako kako najbolje ume na teritoriji na kojoj zivi?)
Pa neka cuva policija manastire, bolje nego da se opet dogodi 17 mart. Kao da je neko srecan sto je to tako. Kada to predlozi tim Tadica to nije nekakva nasilna politika, vec jednostavno konkretna mera da bi nekom bilo bolje.

P.S.: cini mi se da se deklaracija trazi, ali svejedno delim vas stav da je treba doneti zbog nas samih


Kada...evo nas opet

kod KADA to predloži ekspertski tim...i kako ćemo mi znati dok se to ne desi, da je to "konkretna mera da bi nekom bilo bolje", dok ne bude konkretnog predloga, sa konkretnim sadržajem, teško je govoriti o konkretnim merama.
A to što je ta pitanja Tadić postavio u kampanji i što svuda osuđuje zločine, na žalost, u ovoj situaciji, 10 godina posle i dalje (ili tek sada posebno) nije dovoljno. Treba konkretno, prošla su vremena za volju...Jasna poruka je jasna i konkretna deklaracija.

To što Tadić uprkos svesnosti da je Kosovo bliže nezavisnosti i dalje ne odustaje od borbe za ter. integritet, ne znam da li je to hrabro...svestan je on, kao i mi svi, da kada bi jasno i glasno rekao sa tog mesta, da je će Srbija ostati bez dela teritorije, to bilo njegovo političko samoubistvo. Koji predsednik bi, bez borbe, pristao da u svoj CV upiše da je, za njegova vakta, država ostala bez dela teritorije? Ne znam koliko je hrabro, zarad svoje karijere, biti nažalost i najverovatnije izgubljenu bitku. Možda da je počeo ranije, a ne u poslednjem trenutku, bi bilo ubedljivije.

I još ovo, Tadić je na poziciji, na kojoj bi bilo dobro da više odgovara i predlaže konkretne stvari, a manje postavlja pitanja (pa makar i u predizbornoj kampanji).


Pa ima konkretnog predloga

Pa ima konkretnog predloga sa konkretnim sadrzajem. Danas na pregovorima.
Deklaraciju ne donosi Tadic. Donosi je skupstina. Tadic predstavlja zemlju sto je najvaznija funkcija predsednika zemlje. Taj koji je predstavlja osudio je zlocine. Jasno i glasno. Ono sto je za skupstinu deklaracija, to je za predsednika izjava i ovde se radi o elementarnim stvarima. On moze samo da je inicira. Vucic i neki ovde na blog-u su to nazvali glupim.

Cini mi se da gresite kada kazete da mu je problem CV u kojem ce biti napisano da je ostao bez teritorije. Niko nije naivan da misli da je Tadic to izgubio. Cini mi se da je veci problem da u CV-u bude zapisano da je potpisao nezavisnost. To sto odbija je hrabro. Hrabro zato sto ima podrsku od zapadnih zemalja od kojih neke imaju suprotan stav od njegovog. Kada bi ostao bez te podrske i to bi bilo politicko samoubistvo. Ja ne mislim da je pitanje Kosmeta jednostavno pitanje, nimalo.

E sada jeste Djindjic jos ranije zapoceo inicijativu oko Kosmeta, ali to Tadic ipak nastavlja sa slabije pozicije(predsednika)


Nisam

ni rekla da Tadić donosi deklaraciju, ali on je predsednik stranke, koja bi mogla da je predloži.

Izmedju potpisivanja nezavisnosti i gubljenja teritorije razlike nema, to je to. Niko nije ni rekao da je pitanje Kosova jednostavno, ali je sigurno da nije trebalo čekati poslednji trenutak, da su bili tako aktivni prošle godine ili pretprošle, gde bi nam kraj bio...A što se tiče hrabrosti da se suprotstavi mišljenju nekih zapadnih zemalja, pa nije on predsednik tih zemalja, on mora da pazi, pre svega, na svaki korak kod kuće, na domaćem terenu.Koliko ga te zemlje podržavaju, to ćemo tek da vidimo, što se tiče Kosova. Jer, njihovu podršku će on imati, kao predsednik demokratske stranke i sa suprotnim mišljenjem o Kosovu. Što verovatno i govori o tome, da je priča završena i da, uprkos njegovom deklarativnom protivljenju nezavisnosti Kosova i on i oni znaju kako će se sve završiti.

Što se tiče slabije pozicije predsednika, Tadić je uz tu slabiju poziciju i dalje predsednik svoje stranke, što nije malo na domaćoj političkoj sceni, ako se igra zaista hrabro, bez kompromisa, da ne ne kažem nekohabitatorski.


Avangarda

Dragi niksone,
Bojim se da se ne razumemo. Ono shto ja podrazumevam pod ponudjenom alternativom gradjanima Srbije su konkretna dela.
Srbija se davi u tvrdim proglasima, neiskrenim deklaracijama, teritorijalnim tumachenjima i velikim a ispraznim obecanjima.
Hitna reakcija i dela, to je ono shto trazim od vodeceg politichara demokratskog bloka.
Necu da osudjuje zlochine - hocu da skloni manijake.
Ne zelim isprazno politikantsko trucanje o teritorijalnom integritetu - hocu stvaranje civilnog, otvorenog drushtva.
Necu da policija chuva manastire u neprijateljskom okruzenju - hocu da Srbija, za promenu, obrne curak i pruzi albanskom narodu ruku pomirenja, ponudu da zivimo u prijateljskom suzivotu uz potpuno uzajamno uvazavanje.

Reci cete mi, naravno, to nije moguce u koaliciji sa Koshtunicom.
Naravno da nije.
Ali ja i ochekujem da jedan istinski proevropski politichar raskine sa tom mrachnjachkom asasinskom ekipom.
Da Srbiji ponudi neshto drugo, neshto katarzichno, samooslobadjajuce.
Da na njihovo "Ne damo Kosovo" odgovorimo "Prvi cemo priznati Kosovo".

Kada to chini Cheda, to je lepo ali u ovakvoj Srbiji nedovoljno. Ako bi se DS opredelio za takvu politiku, to bi Srbiji pruzilo realnu shansu.


Da priznamo Kosovo

Mogu li da pitam zasto se pruzanje ruke pomirenja obavezno povezuje sa priznavanjem nezavisnosti?

Da li to znaci da ako pruzimo ruku pomirenja a protiv smo nezavisnoti Kosova - da mozda nismo iskreni?

Da li neko uopste trazi da se ruka (druga) takodje pruzi onako iskreno, ili je ta iskrenost uslovljenog tipa?

Tutun


Forest Gump

Donalde, pa zar te to cudi? Od sina koji svako malo ide na konsultacije kod tatice, a bogami i kod kalemara....

Ne zovu ga uzalud Forest Gump!!!


Čini mi se...

...Biljana da je to već dugo firma na čijim vratima ne piše "ovde stanuje razum", nego piše "kako podići partneru". No, evo prilike da to i u praksi proverimo.


Nema nažalost šanse da

Nema nažalost šanse da ovakva deklaracija bude usvojena.

SRS to neće prihvatiti.

Neće ni DSS (među šljivama). Njihov Vođa još nije demantovao ili pojasnio ili promenio ili bilo šta svoju izjavu iz 1995. da je u Srebrenici reč bila o „kontraofanzivi i odbrambenoj akciji Vojske Republike Srpske na delovanje muslimanskih snaga iz nečega što bi trebalo da predstavlja zaštićenu zonu“.
Nisam siguran ni da bi Tadićeva DSS glasala za ovo.

Slažem se Biljana da treba "ubediti predsednika da odbaci poziciju gubitnika i glasno i odlucno odbrani ime i nasledje svoje stranke". Ali kako? Je li to moguće? Da li bi mu to donelo nove glasove? Samo tako oni razmišljaju.
Vidiš da Tadić ni nakon presude ne govori o genocidu nego o "strašnom zločinu" ili kako već.

Reče gore Drago da treba LDP da organizuje da ovo potpisuju građani pa da onda tako ide u Skupštinu da se vidi ko će da glasa protiv toga. Upravo na to je sračunat Tadićev poziv saopšten još u ponedeljak uveče, na dan objavljivanja presude. On je pozvao Skupštinu da odmah usvoji deklaraciju. Znači da usvoji tekst koji će on dogovoriti sa Koštunicom & radikalima. Onda bi ovakav ili bilo koji drugi tekst poput ovoga LDP-ovog glat mogli da odbace sa obrazloženjem da je Skupština već usvojila deklaraciju o tome. Tu bi SRS i DSS bile čak poštenije nastupom da se ne slažu sa ovim tekstom. Tadićevci bi tako izbegli izjašnjavanje.

Sa druge strane LDP ne može to da ponudi pre nego što eventualno bude dogovorena Razvodnjena deklaracija jer Bankrot Baba ili ko već bude predsedavao Glupštinom uvek može da mulja.

Znači nažalost mrka kapa.


Srđane...

Evo, i blog ti je indikator.
Svi deklarisani glasači Tadićevog DSS-a, su rezoluciji našli neku manu. Negde im nepotpuna, negde preglasna, negde eksplicitna, negde stranačka...negde treba zameniti redne brojeve članova..o)))
Nije to "firma" od pre 5 godina, a kako će tek tata reagovati.o)))


Ha ha tačno odlično

Ha ha
tačno odlično primećeno. Rđavu .... i dlaka smeta.


To Срђане,

волим да чујем и прочитам, једно су жеље, једно су препоруке, да се ова деклатрација усвоји, а реалност да се иста усвоји је на нивоу како си и сам рекао мрке капе и шарених чарапа.

Што у преводу значи теорије нема, а ни праксе.

Да се не лажемо, ни ја ову декларацију овако интонирану и конципирану небих никада подписао, јер из ње произилази да је Србија заједно са руководством Р. Српске тамо жарила и палила, а друга страна је сво време тамо мирно ткала ЋИЛИМЕ и везла ГОБЛЕНЕ.

Неће баш тако бити, писци ове декларације су нечувено пристрасни и једнострани, и по мени у истој декларацији је требало у најмању руку да пише бар једна мала реченица и препорука другој страни да иста донесе своју декларацију где се ограћује од својих доказаних и евидентних злочина.

Који нису да се не лажемо , ништа мањи него они који су починили појединци и групе од којих се тражи да се ова декларација усвоји, да се то учинио, бар декларативно, шансе да се ова декларација усвоји у скупштини Србије би биле огромне.

Овако ствари стоје као немогућа мисија,писци ове декларације су је баш тако и написали, да би се ствари заоштриле, да би конфротације биле неизбежне, и да би се сукоби наставили до унедоглед.

Џаба текст који није могуће конзензусом и договором усвојити, или је можда такав текст намерно тако и написан да би био одбачен.

Ова декларације служи како рекох да би се политичка већина у Србији оптужила да неће да се ослободи прошлости, и да би се сукоби проширили.


Cilimi i gobleni Milutina Mladjenovica

Postovani Milutine Mladjenovicu, Vi tvrdite da iz Deklaracije proizilazi da je Srbija zajedno sa rukovodstvom R. Srpske zarila i palila a da je druga strana tkala tepihe i vezla goblene. Smisao Deklaracije i jeste u tome da se prizna da smo tamo zarili i palili i DA SMO BILI SA POGRESNE STRANE TAPISERIJE.
Pisci Deklaracije i treba da budu, u ovom slucaju, pristrasni i jednostrani jer je neljudski biti nepristrasan i ambivalentan prema zlocinu koji vapi do neba.
Preporucujete drugoj strani da donese svoju deklaraciju? Druga strana su, u ovom slucaju, seni hiljada pobijenih ljudi. Od njih mozemo da trazimo samo oprostaj. Predlozena Deklaracija je samo molba da nam se dozvoli da ponovo pocnemo da se osecamo kao ljudi.
Nastavak Vaseg teksta bi neko okarakterisao kao jeftino politikantstvo ali ja to necu uciniti. To je politikantstvo koje je toliko skupo da je nemerljivo pa ga necu uzimati u obzir.


Dr M-u,

нема шта културно сте се осврнули на мој текст, али бити културан не значи уједо бити правоверан, говорити једини овоземаљску истину.

Мислим да Ви нисте спознали шта заправо значи реч ПОЛИТИКАНСТВО, јер то никада не провејава у ниједном мом коментару, ма како га ја интонирао.

Ја једноставно сам анти-таленат за политиканство, јер да то није тачно био би лидер једне политичке странке у власти сигурно, а за сваки случај имао би и једну странку у опозицији злу нетребало.

Дакле, елем и Бонд, стање ствари вам тако стоји, а негде то стање и лежи.


Dakle, LM i Bond?

Milutine, počeli ste da reklamirate cigarete?!?!?!?

Sram vas bilo.


Извини, опрости,

Красићко !

Испред Бонда сам заборавио да ставим ЏЕМС, а Елем значи исто што и *дакле* чини ми се.

Мене си нашао да радиш Драго, а !?


E. Milutine...

To je direktni atak na narodno zdravlje. To promicanje duvanskog lobija.o)))


Politikantstvo

Postovani Milutine, postovacu Vasu izjavu da nisam spoznao sta je politikantstvo ali Vam je onda dijagnoza mnogo gora a prognoza sasvim losa. U tom smislu, zahvaljujem Gospodu sto niste lider bilo koje stranke, bilo u vlasti ili opoziciji. Hvala na iskrenosti, Dr M


apsolutno

podrzavam ovakav stav. dosta vise demagogije. daj prvo da ocistimo sebe i nas, a onda mozemo da se bavimo drugima!
zalosno je samo sto smo u manjini u onakvoj srbiji.


IDE PETICIJA

bas kao sto ste rekli, ova Deklaracija, bice ponudjenja gradjanima Srbije na potpis, u najskorije vreme.


dobar dan

dobar dan.


Drago,

odmah da se razumemo - podrzavam ovakav tekst deklaracije.

Sta mislis kakvu cemo poruku u svet poslati ako recimo Tadic ne uskladi tekst deklaracije bar sa ekipom iz DSS-a pre skupstinskog zasedanja i na samoj sednici se dogodi da vecina odbije deklaraciju?


Kao da je LDP-u bitno kakvu

Kao da je LDP-u bitno kakvu cemo poslati sliku svetu o Srbiji

``Nema ljutnje kada moramo da se oprostimo od tih teritorija. Niti ljutnje sto smo genocidan narod.I sto moramo da predamo ratne zlocince i sto moramo po vize jer nas niko nece..``- Biljana Cincarevic poslanik LDP


B.C,

Nije clan poslanicke grupe LDP-a, a i sama je rekla da na blogu govori u svoje ime. Toliko o tome.


Ali je bila na poslanickoj

Ali je bila na poslanickoj listi. Naravno da govori u svoje ime, u moje ne govori, ali nesto i to hoce samo sto je bilo malo glasova pa nije upala u parlament


Niksone...

..ovo je tvoje vreme. Koštunica premijer, tvoj uzor Kosta Čavoški rektor, Tadić predsednik,Vuksa ministar prosvete, Kosovu u preambuli...o)))
Divota...diplomiraj i sa tom dozom patriotizma, možeš odmah u diplomatiju.o)))
Šta su ti čari kohabitacije...


Lepo sam govorila,

... biće još dokohabitacije, a neki se smejali.

E sad, možda to i ne bude odmah. Jer, danas čujem da vladu možda nećemo ni imati do jeseni. Kažu, dotle će se naći načina i uredbama će se "tehnički" vladati. Onda idu đuture izbori na svim nivoima, predsednički, parlamentarni & lokalni. Jer, navodno, mnogo bi bilo teško bilo kojoj vladi da prihvati ovo oko Kosova...

Drago, da li vam to zvuči moguće?


Kostunica premijer

Djelic i Dinkic podpredsednici ex-equo.
Gotova stvar.


lele & kuku,

nisi nam ostavila ni zrnce nade?


Postoji ta mogućnost..

...i to može stvarno teorijski da se vuče do oktobra.
No, ne verujem, jer moraju doneti budžet. Ovo je zadnja godina za privarizaciju 1000 društvenih preduzeća. Imaju pritisak iz EU da formiraju vladu.
Kosovo će već 10. marta biti izvesno,Ahtisari daje konačnu verziju plana, a zapravo je već izvesno. To je njima samo izgovor.
Dohabitacija, u pravu ste kao i uvek.


Da, da,

eto izgleda prevagnula dokapitalizacija & privatizacija. A vide li ti gore šta reče nemilosrdna KK?


Ovo za potpredsednike...

...da, moguće.
Celu stvar su dogovorili kohabitanti davno. Plan je onda da Tadić bude još jedan mandat predsednik, a Bogdanović gradonačelnik. Ostavljaće utisak da se svađaju, a oni pravog nesporazuma nemaju.
Osnovna bitka nije za policiju. Osnovna bitka je za ministarstvo energetike. NIS, EPS, tamo je novac.


Da, kao i u svakom filmu,

prati trag novca.

Pozdrav od statiste. :(


Samo nemoj Vuksu molim te.

Samo nemoj Vuksu molim te. Pristao bih i na petoricu Cavoskih samo da Vuksa ne bude ministar. A u diplomatiju i druge unosne sluzbe zele (uglavnom, velika cast izuzecima) oni koji shvataju stranku kao profitabilno preduzece. Ima jedan takav omladinac u DS-u, koji ce me naterati da se i ja uclanim u DS, pa da pokrenem unutarstranacku sablju...


Pa nije Tadić..

...tu da čuva ugled DSS-a u svetu. Ili jeste?
A da tebe pitam ja..Kakvu ćemo poruku poslati ako Tadić pristane na DSS-ovu deklaraciju koja relativizuje i vređa žrtve,kao prošli put?


Koju poruku?

Pa: "Come to cohabitation* paradise".

*emotional, physical, and intellectually intimate relationship


sliku u svet koju saljemo

od ove gora biti ne moze.
i sto je najgore, organizovano je sami saljemo.
juce je u le monde, na dnu stranice o svetskim dogadjajima, u cosku, kao sramota koju bi bolje bilo zabasuriti, kao jos jedna govnarija dosadnih srba, stajala vest o demonstracijama ispred ambasade usa. ali to nije poenta teksta, poenta je da pise da ove grupacije (sa seseljevim slikama, pusi te ga hag i sl) podrzava premijer dss.
bilo nekad, da li je i ovu sliku predsednik uskladio sa ekipom dss-a?
sta mislis, kakvu ce sliku u svet poslati kada takvog coveka ponovo predlozi za premijera, a coveka za koga je srbija glasala, stavi na istu poziciju kao predstavnika marginalne stranke i kuma finansijske interesne grupe.
uskladjivanje, uskladjivanje, ali jednom najveci mora reci Ja sam bre najveci i ima da bude kako ja kazem.
ovakvim uskladjivanjem, dozivecemo da to iduci put cujemo od radikala.
s tom razlikom, sto se oni nece bojati da stvarno udare rukom o sto.


Po glavi!

Ma tu krezubu stoku sa Kosova (zar ne znaju da je odavno albansko?) treba dobro namlatiti i poslati odakle su dosli! A ne da nam prljaju Beograd. Oni su glasali za Milosevica i navukli nam NATO intervenciju na vrat. A sad nas sramote po Le Mondu, i ko zna kojim jos uglednim svetskim novinama. Dokle vise?

(Kako se zvase ona sto ih inace samara? Jel bila ovog puta?)


sta ste jeli Alberte,

pa da Vam je tako zlo, da sipate takve gadosti?
Ovo sto ste napisali je prilicno ruzno. Vi mislite da su ljudi sa Seseljevim slikama na kojima se svet poziva da "mu ga popusi" isto sto i jadni ljudi s Kosova, koji strepe za svoju buducnost? Vi mislite da je u redu da premijer jedne evropske zemlje podrzava dobrodoslicu na felacio debelom klovnu koji je zatvor zaglavio jer je organizovao bandite, a da bi klali zardjalim kasikama?
Sramota, je Alberte, velika sramota.

Inace, znate kako se zvase ona sto samara? Desna Ruka, Humberte. Zveknite sebi samar da se osvestite, inace Vam pusenje ne gine.


Ja sam napisao nesto ruzno?

Mozda, draga Kraljice, da promenite dioptriju?

Quote:
Vi mislite da su ljudi sa Seseljevim slikama na kojima se svet poziva da "mu ga popusi" isto sto i jadni ljudi s Kosova, koji strepe za svoju buducnost?

Ne. A vi jos jednom procitajte Biljanin tekst.

Sto se tice odgovornosti premijera, mislite da je licno trebao da pravi red medju demonstrantima i izbacuje one koji nose neprimerene transparente?

Eh, ta zlatna vremena kad se komesarima nije gadilo da zaprljaju ruke i sami srede stvar...

PS
Setih se - ta sto samara zove se Natasa. Jel bila?

PPS
Zadnja vam je recenica bas lepo srocen prostakluk i pretnja. Nemate srece, necu vam odgovoriti istom merom. Vi sebe pomazite desnicom po glavi. A mozete i malo nize. Cini mi se da vam TO fali.


Uh bre Alberte...

...sta ti bi? Pa ne mislis valjda da se Kraljici i slicnima moze doskociti prihvatajuci njihov prostakluk u ophodjenju. Oni u tome plivaju kao u vodi, to im je zivot. Lucidni komentari poput onih tvojih iz diskusije sa Annom Bogdan ih nateraju da zaneme...


Bas otkrih

da gospoda Srdjan Kusovac i Ivan Marovic (posebno ovaj drugi) tvrde nesto potpuno suprotno od Anne. (U stvari, njih sam citao pre nego sto se ona javila - zato mi nesto i bilo cudno).

Sta ti mislis, da li je ovaj blog dovoljno velik za tolike strucnjake iz medjunarodnog prava?


Sad si i ti prestrog...

... pa potrebno je malo vremena za usaglasavanje ;). I jos nesto, veceras si sklon vredjanju, porediti Barda Nezavisnog Novinarstva sa bilo koim drugim...


Moja greska!

Omaklo mi se, majke mi, veceras nisam svoj. Povredilo me valjda sto su mi cak dve dame otkazale daljnju komunikaciju... Ali zna Bard da se mene ne treba uzimati zaozbiljno, pa valjda nece zameriti.


Potpis

Računam da je ovo neka vrsta peticije, pa se u tom smislu pridružujem.

Jedino što vidim od stvari za izmenu je da se tamo gde se kaže "da se počne primena" ... pa onda nekih postojećih zakona - da se kaže "da se izvrši revizija primene" ... pa tih istih zakona, u smislu da se utvrdi gde zakoni nisu bili primenjivani (a trebalo je da budu) i da se prema onima koji su po zakonu odgovorni za primenu tih zakona primene odgovarajuće sankcije.

Mislim da skupština nije mesto koje treba da podseća da zakone koje usvoji odgovorni moraju primenjivati.

E da - Biljana, ne zameri, ali možda bi ovi pojačani delovi teksta mogli da se vrate u normalu - mi uglavnom umemo da čitamo.

Pozdrav,

Vučko


izvini, vucko,

ali znas da ja uvek imam taj dramski pristup. ja bih ovo da vam glasno citam, pa sam u nedostatku tehnickih mogucnosti boldovala.
nemoj sad da me teras da se opet mucim, da vracam.

PS: opet pocinje da mi pada sajt, ako nestanem odavde, znaci da ne mogu da se ulogujem. nadam se da ce da se nadje neko normalan da udalji bagru koja ce u tom slucaju da navali.


Tehnička pomoć ;)

Vidi ovo:

The selected file can not be attached to this post, because it is only possible to attach files with the following extensions: jpg jpeg gif png txt html doc xls pdf ppt pps mp3 ogg.

Predlažem .mp3 - ovaj .ogg je slabije rasprostranjen, koliko ja znam.

Pozdrav,

Vučko

P.S. sajt pada svima istovremeno, nema veze sa tobom konkretno, ništa nisi propustila.


Mislim da bi,

cak i u tom neverovatnom slucaju da rezolucija prodje, taj gest bio krajnje licemeran prema ljudima koji su stradali u Srebrenici, sa obzirom na cinjenicu da bi za predlog morali da glasaju i SPS i SRS.

E sad, ako je bitna forma to je u redu. A ako je bitna sustina...


Postovana Gospodjo Srbljanovic

Kao sto ste i hteli krajne dobronamerno i pazljivo sam procitao predlog deklaracije. iskreno trazilo je vise vremena nego sto sam mislio.
Sto se tice sadrzaja, da budem precizniji ideja koje su iskazane Deklaracija nije sporna i moze se, po mom skromnom vrednosnom sudu podrzati.
Medjutim sam tekst, odnosno nacin na koji je srocen, nije dobar. Cini mi se, da mu treba srdjivanje.
Kad pisemo na forumu u redu je, moze da prodje, ali posto se radi o Skupstinskoj deklaraciji ovo ne valja. ne znam ko je sastavio ali trebalo je da tekst, pre nego sto ga puste u javnost da daju nekom dobrom pravniku. Znam da ih imaju.

Da probam redom
Clan 1 je u redu.

Clan 2 nije u redu. Procitajte ga sami pa cete pre svega videti da je nepismen.

Clan 3 je u redu

Clan 4 sadrzi stvari koje su visak i koje se na osnovu ve cpotpisanih akata podrzumevaju. Politici ispravnim mi se cini insistiranje na postovanju teritorijalnog integriteta BIH. Sve ovo u osnovi moze da stoji samo da se preformulise.

Clan 5 opet nista ne valja. treba da stoji narodna skupstina republike srbije obavezuje (vladu , sud , policiju i redom) Ovo ovako je besmislieno. Kad se kaze da sad ne idem stavku po stavku sta se mora uraditi i ko sta treba da uradi, mora se voditi racuna sta pociva na ustavu i zakonima koji postoje.

Clan 6 je u redu. ja bih ga sadrzinski i pojacao.

Eto. koliko mi je poznato ovde ima ljudi iz LDP-a pa neka prenesu sefovima da im ovo sredi neki pravnik ili ako je vec sredjivao nake nadju novog.

Da zakljucim ideja je u redu, forma nista ne valja.

Krajne dobronamerno

Pozdrav


kapiram da je sustina vazna, ne?

ne mogu da se sada bavim tim detaljima.
i nisam gospodja. zovem se biljana.


Igi,igi...

..ovo mi liči na traženje dlake u jajetu.
Šta ovde vrednosno ne valja, od čega bi odustali, šta je višak.
Deklaracija je kako znamo, izjava volje, a ne pravno - tehnička norma.
Nešto me je ovde asociralo na kiselo grožđe, sa vaše strane.o)))


gosn Kovacevicu :)

nije grozdje kiselo no su merdevine trule, pa reko da neko ne slomi vrat.

:)

Salim se naravno.

Rekoh gore da je sustina u redu. Biljana je rekla da natenane procitamo. i ja tako uradih.

Meni je struka izmedju ostalog pravo.

Radi se o potencijalno pravnom aktu pa sam ga tako i citao.

Biljanu ili Vas ako niste pravnik, razumem. I mene naravno vise intersuje sustina.Ali ja bih morao ili bih barem trebao uvek da budem svestan sta lose napisana norma moze da napravi. (U stvari u toj rupi se krije jedan od razloga zbog koga srbija nije sto bi trebala da bude.)
Evo mozemo zamoliti jos nekog pravnika, u ciju nepristasnost apsolutno verujete, da se izjasni.Tesko ce reci bilo sta drugo.

Da ponovim sadrzina je u redu, forma, ne valja.

Ali eto, da ne bude da zanovetam, glasacu za. Nema stete.

:)


Ma, ok Igi...

..izvine na mom neposrednom načinu, nisam hteo da dezavuišem vaše mišljenje.
No, obojica znamo(a nisam pravnik) da rezolucija nije pravni akt. Osobito ova i ovakva, je prevashodno simbolički i naročito politički akt, jedna manifestacija volje, saučešća i kajanja. Ona može i treba da najavi obavezu države da neke stvari iz rezolucije pretoči u pravne norme i sa te strane je potencijalni izvor.
No, kako i sami primetiste, ovde je etička strana, daleko, daleko, ispred pravno - tehničke.
Pozdrav,


thanks

za upotrebljeno ime.
a i ostalo razumem. ili pokusavam.


Deklaracija/peticija

Volela bih da se jednom usvoji neki dokument u toj skupstini koga se ne moramo stideti. Bilo bi lepo da nash predsednik jednom poslusha i one koji ne misle kao on, njegova partija i vecinska Srbija. Volela bih da ovu deklaraciju nekako uchinimo obavezujucom za ovaj skupshtinski saziv. Jedino ne znam kako? Koliko nas treba da potpishe ovu deklaraciju/peticiju?


Pa računam

da bi bilo idealno da bude negde oko 3.326.053 (tj. više od pola od 6.652.105) ili više.

Ali ako sustignemo 100.000, to je takođe upotrebljivo.

Nego hoćeš li ti da potpišeš ili ne? Čisto sam, onako, radoznao ;)

V.


Vuki

sad se vajkaju na dnevniku RTSa kako deklaracija nije nasha obaveza, to je bio losh prevod iz sudnice u Hagu, bla, bla, bla......ja naravno potpisujem, jedino mi nije jasno kako cemo naterati i one u skupshtini na chelu sa Tadicem da izglasaju isu? To me buni.


Ma na RTS-u...

..će, nastavi li se ovim tempom, za nedelju dana neko tražiti da BIH nama nadoknadi parnične troškove. To je čudo.


Drago

jel' si video? Ludilo! Evo i ovde se vec javljaju likovi koji su umorni od "deklaracija koje niko od nas ne trazi" !! Choveche, bash se nerviram, odo' u Kinoteku na Zizeka :)


Eto...

..bar si na trenutak našla pribežište.o))
Ali,ludilo oko nas je u opasnom usponu.o))


Sine, u galopu :)

Sine, u galopu :)


Znači...

..ovo će biti godina vratolomnog jahanja..o)))


Besnog, za one na konjima

Besnog, za one na konjima orgastichnog chak :))


Bebo,

mislim da postoje dva čarobna broja: 30.000 i 100.000.

Pogledaj članove 106 i 107 onog Ustava za koji nisi glasala ;)

Pozdrav,

Vučko


E bash ti fala Chubaka,

E bash ti fala Chubaka, referendumi, glasanja, bolje da ni ne sklapaju ona birachka mesta. Ima do sledeceg Vaskrsa samo da glasamo, ako tako krene :)
PS Bolje sad da na sav glas trazimo deklaraciju nego da se muvamo po biralishtima


Re. član jedan nije u redu

clan 1.
dragan je moron.
A onaj ko je ovo napisao zloupotrebljava web.
Zabranjeno je prepravljati tuđe postove

Ovo počinje da liči na tarabu na kojoj razni idioti pametne nazivaju moronima.


Podrzavam ovu deklaraciju

Sadrzi sve sto treba da sadrzi.
Narocito mi je drago sto je podvuceno da je od izuzetnog znacaja vaspitanje u skolama i porodici.To je najbitnije od svega.


too good to be(come) true

ako se sama Skupstina na ovaj najsuvisliji podsticaj u istoriji srpskog skupstinskog zivota ne uzvisi do shvatanja, prvenstveno svoje krivice za nenormalno stanje u Srbiji, ubedjen sam da joj nasa otkravljujuca bespomocnost nece u tome pomoci.

ne zato manje, i ja tekst deklaracije dozivljavam kao svetlo na kraju tunela.

ali, zamislimo da ova deklaracija bude usvojena, recimo- knap. to bi podgrejalo strasti do maksimuma. Srbi imaju gadnu naviku da se popishavaju na oportunizam bilo koje vrste - ono shto je zabranjeno uvek ce biti sladje.

zamislimo sada deklaraciju koja kroz zakone krece da se ostvaruje: vidite, korov i sam sebi donekle smeta u razvoju - i shto bi ga vishe bilo iskorenjeno, to bi vishe prostora i hrane bilo za novi- mladji i postojaniji korov.

ali, nema druge izgleda;
ipak mislim je ovo riskantan vid ophodjenja prema srpskoj problematici.(shta ce biti ako deklaracija bude unisono odbijena?)
shta je- tu je ; krajnje je vreme bilo da se u srbiji pojavi ovakav oblik otpora "mumificiranom ludilu".

ps. jbg, nismo izgleda sposobni ni za to da genocid pochinimo, a kamoli sprechimo. stvarno smo zadnji dembeli- dilberi.

zanimljiva je takodje i sama presuda medjunarodnog krivichnog suda - otkuda sada to da Srbija nije kriva za zlochin: kako to, majku mu?
ova sudijska odluka samo je neporecivi dokaz da je ovaj svet odavno otishao u gratz. i da ce ga Majka Zemlja, shto se u gnevu znoji, sa zadovoljstvom i nemalim olakshanjem odbaciti - kao dosadni grip.


Da se ja pitam, ovo bi se

Da se ja pitam, ovo bi se narednih godinu dana, svako vece citalo na pocetku II dnevnika onog nesrecnog javnog medijskog servisa evropske Srbije.

A posle dnevnika uvek po jedan dokumentarac.


A da se ja pitam

trebalo bi da Biljana ukine pravo na komentare na ovom blogu. Deklaracija sama po sebi govori sve. Nema potrebe da sada 15 istih ljudi vrti u krug istu pricu. Neka ljudi procitaju na miru ponudjeni tekst iza koga je stala Biljana, pa neka postupe po savesti. Dosta je bilo zajebancije.


dule,

stvarno bi tako i trebalo da uradim. ali ne mogu da izdrzim.


Totalno bezveze

Otkud vam oboma tako rigidne ideje?!
Tras predlog deklaracije, lock blog i svi na svoje radne zadatke.
Dajte onda Predlog deklaracije u formi oglasa u novinama.
Bash bih voleo da mi Dule objasni zashto je problem da ljudi shalju svoje komentare?


takodje se pitam

uostalom predlog deklaracije je skinut sa site....a ovde na blogu se nalazi da bi se podrzao....zasto je dule protiv podrske predlogu deklaracije?


nisam, naravno

ali mislim da nema sta da se komentarise. Sve smo price izvrteli u krug po vise puta. I svi znamo epilog. Ustvari necu da sirim defetizam. Moj stav je: Ja sam za Deklaraciju.


Pridobijanje istomishljenika

Pa jeste, ali izvrteli smo i priche o punk-u, rock-u, novom talasu, film noir-u, Zvezdi i Partizanu, pa nas to ne sprechava da trtljamo i dalje.

U Srbiji pod mantijom, dragi moj Dule, za mene je neopevano blazenstvo da chujem i prochitam ljude koji me, ako nishta drugo, uveravaju da nisam sam u ovom ludilu.
Nekako mi, makar to bili i sebichni razlozi, nekako lakshe.


ti si ocigledno...

za Juzno/Africhki model...


A ti bi znaci

lobotomiju zvanu "svi smo mi zrtve" sada zamenio lobotomijom "svi smo mi genocidni"? Pa ko drukcije kaze, klevece i laze? Hvala lepo, i dobro je sto se ti ne pitas.


Devile ...

... ma gde si bre :o) Evo samo da mahnem :o)


Pa evo mi Tammy

gde si ti danas na Gazimestan-blogu, zabusavala si ceo dan!!


Ma bila ...

... ja vredna ali na nekim drugim terenima, ali evo, nadoknadila za ceo dan :o)


A ja blogovao

ceo dan, pa gledao novi film Al Pacina (88 minutes), sada idem na pocinak...da ne trolujemo i ovde, nema smisla.


Videla. videla ...

... pročitala više-manje, baš se ponosim tvojim razmišljanjem :o) Ajd' pa čujemo, nek' ti je laka noć, i ja ću polako.


nisi samo ti bila vrijedna danas;-)

za deklaraciju cemo lako, kad i ako bude dosla ova koju je postavila biljana, bit ce primljena k srcu i s ljubavlju a ovu kompromisnu, sto bi trebalo da je usvoje u parlamentu, mogu da objese domazetu o rep.


oibibio..

..ili da je ispišu kukom po ledu, i primaknu vatri, kad je skinu sa repa.o)))


:o))

:o))))))))))))))


Joj...vreme je za spavanje..

..laku noć.o)


Joj ...

... baš htela da kažem: najlakšu noć :o)


laku noc vam:-)

samo da kazem da mirno spavate, ja cu pripaziti na domazetcica:-)


Ne ...

... daj se oibibio, mi verujemo u tebe :o)


Laku noć,

miran san. I ja sam tu, zlunetrebalo.


Hej Krasići,

pa nego šta, u slozi je moć :o)

Laku noć :o)


i tuta je tuJ

za svaki slucaj.


Od ...

... viška glava ne boli :o)


drago

dobro si, ta kompromisna je vjerovatno namjenjena eskimima;-)


Da...

..i još fokama, pride..
No, strašno je to. Ludilo je u velikom galopu, što reče Beba.


Dragec

stampedo od ludila nam se priblizava s' martom


P.S.

Deklaracija je u principu OK.


...

Sustina je u redu. Clanovi 1, 3 i 6 su u redu kako stoje. 2 i 5 su potpuno nepismeni. 4 mi nije jasan sta su hteli da kazu jer su stavili i unutrasnju i spoljnu politiku i medjunarodno pravo sve u isti kos. Ovo za BiH je u redu.


Izvini Biljana

Tekst deklaracije tesko da moze biti bolji, jasniji, posteniji, potrebniji, razumniji i sta god u tom smislu i tesko da iko razuman, normalan, posten ga ne bi potpisao.
E, sad zasto izvini:
odakle meni ideja da ovaj tekst ne moze da prodje u srpskoj skupstini?


Nisam član ni jedne stranke

Niti sam ikada bio član bilo koje stranke.
Ipak, ovo bih potpisao. Sa punom moralnom odgovornošću.


Dobrodošli u stranku...

... razuma.:)) Mala, ali raste.


suvishe imperativa

umesto njih realnije zvuci : "Srbija ce UCINITI SVE U NJENOJ MOCI"... da bi se uhapsili....i td.

Srbija je odlukom Medjunarodnog suda pravde osudjena da je prekrsila Konvenciju o sprecavanju i kaznjavanju genocida, jer nije ucinila sve u njenoj moci da genocid u Srebrenici spreci i zbog toga sto nije uhapsila, osudila i isporucila optuzene za ovaj zlocin genocida.


Deklaracije

Još jedna od............

Doklećete vi da deklarišete umesto da živite.
Od jutra do sutra se po zemlji Srbiji deklariše pa če uskoro i
od države (koja ne funkcioniše) ostati SAMO DEKLARACIJA O POSTOJANJU DRŽAVE (AKO VEĆ NIJE TAKO)

DEKLARACIJE,PETICIJE,ZAKLETVE....
Ovo više nije ni Domanovićeva Stradija već VIRTUALNO=STVARNO
LUDILO kojem se ne vidi kraj.

Deklarativni kapitalizam !!!
Deklarativna demokratija !!!
Sve deklarativno !!!

U stvarnosti jad,čemer i beda za VEĆINU STANOVNIŠTVA na čelu sa OLIGARHIJOM I POLITIKANTIMA !!!

OVO JE BRE 2007 GODINA ČAK I PO PRAVOSLAVNOM KALENDARU KOJI
JE UVEO JULIJE CEZAR KOJI JE BIO PAGANIN,

Okrenite se životu a ne PRAZNOM DEKLARATIVNOM DREKENJANJU.
PO VAMA POSLE SVAKE SUDSKE PRESUDE (UKRADENA KOKOŠ) OPTUŽENI TREBA DA DEKLARIŠE ŠTA??????

DEKLARISANJE SVINJE DA VIŠE NEĆE JESTI G....

Glasajte za onog ko može da povede i motiviše a ne za IZLIZANE DEKLARATIVNE PROFESIONALNE POLIT KOMESARE KOJI OD VAŠE NAIVNOSTI PRAVE SEBI KAPITALE.


Dragane,

imate i vi talenta za deklaracije ;)

V.


Re: vucko

x


evo moje deklaracije, da tebe vise ovde nema.

dragane.
znas zasto? za ovo:

Quote:
posle svake sudsek presude (ukradena kokos) optuzeni treba da deklarise

zbogom.


Re: evo moje......

Baš parlamentarno ,treba da postanete kadija za verbalni delikt,
To je prava stvar za one koji hoće da svi misle kao oni.


Pamfletizam

Quote:
da kroz svoj pravni sistem i postupanje državnih organa jasno osudi svaki pokušaj relativizacije zločina počinjenih u naše ime tokom rata u Bosni i Hercegovini, a naročito na području zaštićene enklave Srebrenica;

Ovo podebljano pokazuje koliko je autoru deklarcije stalo do poticanja civilizacijskih tekovina, a koliko do politickog pamfletizma. Sta to znaci zlocini u nase ime, ako Srbija nije pocinila genocid? I ko smo to "mi"? To je potpuno prazna fraza.

Problematicno je i to sto oni koji se ubise od uveravanja kako je Srbija kriva za genocid, unatoc presudi ICJ-a, zele da uvedu verbalni delikt onima koji osporavaju neke druge presude. Oni i ovom "deklaracijom" pokusavaju da preokrenu presudu ICJ-a. Kakav cinizam!

Nemam nista protiv da Skupstina usvoji neku deklarciju ovim povodom (prvi clan predloga uopste nije sporan), ali drustvo se ne razvija deklaracijama i pamfletima.

Da je predlagacima i simpatizerima uistinu stalo da Skupstina razmatra i usvoji njihov predlog, on bi izgledao drukcije. U ovoj (ili kozmeticki izmenjenoj formi) nema sanse da prodje. U pitanju je cisto politikanstvo i zalosno je sto se ljudi casnih namera (kao npr. autor bloga) lepe na to.


alberte humberte boldovala sam ja

a ne autor deklaracije. ako ti je lakse.
meni je do pamfletizma. ako to tako vidis.
aj sad, nadji drugu dlaku. to jest, u jajetu.


nesporazum, Biljana

Ipak sam boldovao ja :-)

Znaci nije sporno boldovanje (jasno mi je da ste vi naglasili neke delove predloga). Sporno je (za mene) to o "zlocinu u nase ime".

Jedno je kad se na ulici uzvikuje "ne u nase ime!", a drugo je kad skupstina neke drzave kaze da su se u susednoj drzavi desavali zlocini "u nase ime". A to nije dlaka u jajetu.

Znaci moj predlog je da se iz deklaracije uklone ta opsta mesta o "zlocinu u nase ime".

Ipak, ponavljam, sumnjam u dobre namere LDP-a; mislim da idu sa predlogom za koji znaju da sigurno nece proci u Skupstini, a onda ce tu cinjenicu koristiti u svoje politicke svrhe. Mogli su da budu nosioci ideje, da preuzmu inicijativu, da se cak ponude kao koordinator. Sto ne mogu sa ovakvim predlogom. Ali njihovo biracko telo to nebi cenilo pa su izasli sa necim sto garantuje da LDP ostane drugacija, posebna. Ako dodje do usvajanja neke deklaracije dogovorene konsenzusom vecine, siguran sam da LDP nece glasati.

Meni se takodje gadi euforija "ipak nismo krivi, presudio sud!" koja je zahvatila neke (mnoge?) i slazem se da je potrebno nesto sto ce pokazati ozbiljnost presude na nacin da to vecina drustva shvati i prihvati. Ubedjivati ljude Srbije da su svi odgovorni za genocid u Srebrenici mi se ne cini dobrim nacinom.


"zlocin u nase ime"

ne implicira krivicnu odgovornost. da ne davim sa jaspersom, da probam sa prostom logikom.
tamo se klalo u ime srpstva.
mi smo gradjani srbije.
mnogi od nas su i srbi.

tamo se mahalo nasim imenom, dok je krv tekla.


"srpstvo u nase ime"

Skupstina ne predstavlja Srbe niti to vase "srpstvo". Predstavlja gradjane Srbije koji nikome nisu dali pravo da kolje u njihovo ime. Ako je neko, sa kamom u ruci vikao "U ime srpstva!" to je njegov/njen problem. Kakve veze sa tim imaju SVI gradjani Srbije?

Ako zaista insistirate na kompromisu, morali bi da prihvatite da je ovo problematicna tacka. Ukoliko vam je samo stalo da lupate cuske neistomisljenicima, onda se mora posumnjati u vase motive i zelju da dodje do usvajanja deklaracije.


Daj malo Jaspersa...

...nije loše, edukativno je. Sve četiri vrste odgovornosti.


Politikantstvo?

Ova deklaracija je najdalje od politikantstva što iko normalan može da pomisli. Čist apel na razum i savest.

Politikantstvo je reći da nije bilo genocida samo zato što je tako, usled loše sročene optužnice i nedostatka dokaza, presudio ICJ.

Nemaš ništa protiv da skupština usvoji NEKU deklaraciju, ali ne i ovu, je li?

Jel' ti to zamišljaš kako OVA deklaracija počinje kroz zakone da deluje, pa te nešto žulja? Kaži, šta?


Re: politikanstvo 1

x


Blago tebi...

tako REALNOM...


Krasnici

Da je deklaraciju, kao neku npr. gradjansku inicijativu, predlozila Biljana Srbljanovic onda ne bi bilo govora o politikanstvu.

Predlog je dala politicka partija. Predlog deklaracije, koji treba da usvoji Skupstina, napisan tako da ju Skupstina sa sigurnoscu nece prihvatiti. Pa ce onda ta politicka partija tu cinjenicu koristiti u politicke svrhe. Obozavatelji su, vidim, vec u delirijumu.

A pamflet je zbog opstih mesta o "zlocinu u nase ime". Ko smo to mi? Npr. siguran sam da ti ne bi, ni po cenu zivota, pristala da tebe i mene stave u istu vrecu. Jel tako?


Hamberte, pa zar to nije dobro

što više ne moramo da čekamo da nezavisni intelektualaci pokreću građanske inicijative & peticije, nego sad postoji jedna partija koja hoće brzo, smisleno i blagovremeno da reaguje na našu političku realnost, i u prilici je da to uradi u Skupštini?

Pretpostavljam da u ovoj deklaraciji ima mesta dogovorima i fajn-tjuningu.

Ali, odbacivati je samo zato što ju je predložila jedna mlada, progresivna, partija koja kao da je osetila da ostatak ucrvljalih & nagojenih aparatčika-političara još dugo neće izvaditi ruke iz zadnjice i početi da zaruđuju svoje platetine makar sastvaljanjem ove deklaracije... To je potpuno nerazumna zamerka s tvoje strane. U najmanju ruku.

Ti i ja u istoj vreći? Kakav je sad to vele-obrt? o))


Krasici

Isprika zbog male greske. Trebalo je da pise:

Da je ovu deklaraciju

iako mi se cini da je taj smisao jasan iz konteksta. Ova deklaracija, predlozena od LDP-a, ovakva kakva jeste, je po meni politikanstvo (iz vec navedenih razloga).

Ne mislim da je treba odbaciti samo zato sto ju je predlozila "jedna mlada, progresivna, partija" vec da treba odbaciti/promeniti neke delove.

Medjutim, siguran sam da LDP ne bi prihvatio da predlozi bitno izmenjen predlog koji bi, nedaj boze, i druge partije usvojile. Ako iznosis pred skupstinu nesto sto tvrdis da je jako vazno, ali u formi koja vecini nije prihvatljiva, a nisi spreman za kompromis - koji je tvoj doprinos?

Smesno je sto se vodja LDP-a stalno kune u Djindjica i sto je uzurpirao pravo na tekovinu. Mislis da bi Djindjic predlozio rezoluciju koja ne moze da prodje?

(Pa bas se radi o tome da mi nismo u istoj vreci - zasto da nas onda Skupstina proklamacijom trpa u isti skup?)


Alberte...

S obzirom na to da su stavovi u tackama 1, 3, 4 i 6 nesto sto, uz ispravke gluposti koje je cak i moje hobisticko oko uocilo, svako normalan mora da prihvati, one predstavljaju stating of the obvious. Iz toga zakljucujem da je sustina predlozene deklaracije u clanovima 2 i 5. U kojima kroz politkantsko parolasenje provejavaju tri osnovna motiva:

- pokusaj da se postane veci katolik od Pape (proglasiti svako krsenje medjunarodnog prava zlocinom koji ugrozava ustavne temelje drustva, ili kako vec ide formulacija, je stvarno budalastina koja bi nam obezbedila titulu prvaka sveta u broju prekrsaja koji ugrozavaju nas ustavni poredak)

- pokusaj da se prenebregne odluka ICJ interpretirajuci je u sto nepovoljnijem svetlu i uz manevrisanje zarad uvodjenja verbalnog delikta koje bi ovo prenebregavanje olaksao

- pokusaj da se Republika Srpska dovede u sto tezi polozaj

Prva dva pokusaja su mi sasvim racionalna. Predlagaci i tifozi se bore za svoju egzistenciju. I to ne samo materijalnu vec i onu esencijalnu. Bez genocidne Srbije mnogi ostaju bez prihoda. A neki od tifoza i bez razloga za postojanje...

Treci pokusaj mi deluje vise iracionalno. Mislim da su optereceni ubedjenjem da ih svet prezire i pokusavaju da nadju oduska u pronalazenju nekog koga bi i oni mogli da preziru. Sputani svojim nakaradnim shvatanjem politicke korektnosti objekat prezira vide u 'Sumarima'...

Tako da si u pravu kada kazes da LDP ne bi prihvatio bitno izmenjen predlog, zapravo predlog sa izmenjenim tackama 2 i 5. Bez tacaka 2 i 5 ili sa tim tackama znacajno izmenjenim, predlagacima ta deklaracija nije potrebna. Ali sta znas, mozda nas zivot demantuje. Mozda LDP i pristane da se Proklamacija pretvori u Deklaraciju...


Zivi bili...

Nikad se na zna, ali mislim da su poklici sa galerije jasni. LDP ima jako mali prostor za manevrisanje.


Slazem se.

Polazem, medjutim, nadu u instinkt za samoodrzanjem. Mora da uvidjaju koliko je galerija uska. I da shvataju da kao partija ne mogu funkcionisati kao NGO.


LDP NGO

Pa evo im dobra prilika da pokazu da li su politicka partija ili NGO. Ko sto rekoh, mogli bi da uloze maksimum energije u tu rezoluciju, da probaju da nadju kompromis kao nosioci. Na kraju uvek mogu da kazu: ovo je bio nas predlog, ali vecina je htela ovo. Ipak je usvajanje deklaracije uspeh itd.

Medjutim, zar ih nije Tadic vec preduhitrio sa idejom pa time ogrebao malo sjaja? Mislim da su bili malo shell shocked posle presude. Sto bi mi, u stvari, bilo jako cudno. Pa ovakav se epilog naveliko ocekivao.


clan 19

Jedina deklaracija koja je za mene zakon svih zakona je Univerzalna deklaracija ljudskih prava UN od 10.12.1948 i to njen clan 19:
"Svako ima pravo na slobodu misljenja i govora......"
Potrudite se malo i sami pa potrazite.
Zahvaljujuci njoj cak i LDP moze da pise, misli i govori razne lazi, poluistine a ponekad, kad bas drugacije ne moze, i po neku istinicu.
G.djo Ambasadorko, a da se malo vise posvetite dekici, da mu kuvate mediteransku hranu, evo, mogu da vam dam neki recept, cini mi se da bi vam bolje islo nego politicarenje i pisanje "pseudoumetnosti".
Pozdrav
"People have the power!", Patti Smith, to je nasa himna, a nase geslo je "Knjiga nas je odrzala, njojzi hvala!"
Mnogo nas je, ne mozete svima da odstranite deo mozga.
pozdrav


Miju,

Vi se toliko nisko spuštate ovde na blogu, da se sve više pitam da li uopšte i ima nešto što se kod Vas može odstraniti, osim paranoje i mržnje.

Vaše ponašanje je uvreda za naciju kojoj pripadate, a koju na ovaj način mislite da "branite".

Pošteno govoreći - ne verujem da je takvih kao što ste Vi mnogo. Imam previše vere u ljude, da bih u tako nešto mogao poverovati.

I da se razumemo - ne govorim o Vašem mišljenju o političkim partijama (svako ima neko svoje) - nego o načinu na koji komunicirate sa ljudima ovde.


Znas Alberte,

da se želi da neku deklaraciju, šta god, bude usvojena u ovakvoj skupštini, trebalo bi da piše da da Srbija nije bila u ratu, da mi s tim nemamo veze, da su Srebreničane poubijali neki Francuzi, da smo braći slali 'leba i na leba, lekove, oružje ne, majkemi, i da smo "mi", da baš mi, najviše stradali. Kad kažem "mi", of course, mislim na Srbe.

E, ali takve deklaracije, preaumbule i slične fine opšte i bez značenja stvari su već u skupštini usvajali oni koji su hteli da idu radikalima i dss niz dlaku. A mene baš briga za takve kompromise.

Ja želim da se ovakva deklaracija usvoji, kad već nije moglo nešto više da se pomgne žrtvama, zbog poštovanja tih žrtava.

Jasna Bogojević


Jasna

Malo preterujete. Neka se LDP ozbiljno zalozi za usvajanje odgovarajuce deklaracije pa da vidimo rezultat. Izmedju njihovog predloga i ovoga sto ste vi napisali ima puno prostora.

Vi hocete da se bas ovakva deklaracija usvoji? Bez da se zarez promeni? Kao malo dete kad hoce sladoled. Pa dobro. Ja zelim uspeh toj deklaraciji, sa sve onim "u nase ime" sa kojim se ne slazem. I ako se usvoji prihvatam. A ako se ne usvoji, sta cemo onda? Lamentirati nad necivilizacijskom Srbijom?

Znate, to mi je malo arogantno. Ne sumnjam ja da vi imate dobre namere, ali nisu ni svi oni koji ne dele vase poglede na svet nepismeni idioti i ljudi bez duse i morala.


Pesimista

Imam osećaj da će ovi prevaranti u skupštini usvojiti nekakvu delaraciju kako bi mogli reći da su eto ispunili obavezu, ali da ta svojim smislom neće biti ni nalik ovoj. Ovakva deklaracija preuzima punu odgovornost i na taj način bi sigurno pomogla Srbima van granica Srbije, na koje je čini mi se Hag prebacio veći deo iste. Ali ova bagra, koje još uvek ima previše u skupštini, ih je isuviše često koristila da bi na krilima bratskih emocija dobila koji glas na izborima, dok bi ih na kraju ostavljala na cedilu. Ovo im je prilika da konačno urade nešto časno, ali ne mogu sebe da nateram čak ni da se nadam da časti u njima ima.


Deklaraciju smatram dobrom i

Deklaraciju smatram dobrom i neophodnom.

Ono sto me plasi je njena sudbina.

Stalno mi kazu da sam optimista, pa u tom stilu i smatram da bi ta deklaracija trebalo da bude pred svakim gradjaninom Srbije koji ce da se opredeli, da je potpise ili ne, kako ne bi opet "neki tamo" odlucivali umesto nas a u nase ime.

Uverena sam da kada bi u potpisu te Deklaracije stajalo, "nezavisna grupa gradjana", umesto "koalicije okupljene oko LDP-a" - dobila bi znatno vise potpisa. Razlog - paranoja.

Da li je tako nesto ostvarljivo ?


u borbi protiv paranoje,

najbolje pomaze videti sta je realnost. a realnost je da je grupa gradjana bas zato okupljena oko LDP-a, jer je ova politicka organizacija jedina sposobna da ovakav tekst predlozi.
sta je tu sramota?
zasto samo LDP nema pravo da se ponasa kao stranka?
za mene je najveca bruka trenutno na imenu ds-a, zbog kradje glasova koja je u toku, glasova gradjana koji su glasali za djelica, a ne za kostunicu i za dinkica, i to stici na naplatu na sledecim izborima.
kako to da dinkiceva interesna grupa, koja je osvojila samo jedan mandat vise od ldp-a time svom lideru moze d aobezbedi isto mesto u buducoj vladi koje ce dobiti i djelic, covek za koga je demokratska srbija mislila da glasa.
ovo nije tebi, snezana.
ovo ja sama sebi, krseci ono sto sam sama propisala, da se ne govori o stranackoj politici.
evo necu vise.
samo jos ovo.
ko stavi djelica i dinkica na isti nivo, a ispod coveka koji je izbore izgubio, pitace ga sta ga je snaslo kad ljudi vise ne budu hteli da izlaze na izbore.
eto kako radikali pobedjuju u beogradu, tako sto glasaci ds-a vise nece hteti da glasaju. a i sto bi, kad se njihov glas ne postuje.
uzivajte, drugari, kolko do septembra, pa kad u beogradu pobedi vucic, racun ispostavite onima sto su vase glasove prodali.

necu vise, sad stvarno.


Svaka ti je poslovica

Upravo i glasah za LDP zbog grupe građana okupljene oko njega. Puno više volim Peru Lukovića ili Žarka Koraća nego bilo kojeg "ozbiljnog" političara. Tu ima svakakvih likova ali čini mi se i dosta pozitivne energije i alternative koja me poseća na nešto što nisam osetio još od onog gnusnog atentata kad je čini mi se sve stalo.


KAKVO POLTRONSTVO!

IZVINJAVAM SE STO JE GRESKOM ODGOVOR ISAO 2 PUTACekao sam da prespavam, pa da po onoj narodnoj: "Jutro je pametnije...", ali, izgleda, slaba vajda. Stavise, ustao sam sa jos cvrscim ubedjenjem da sam sinoc (od predizbora u Srbiji, cak) bio sasvim u pravu (Za vas koji ovo citate ne moram biti) kad sam stekao utisak da se oko Cede (koga vrlo cenim - to sam vec jednom rekao - zbog svoje licne hrabrosti i sto se trudi da tamo gde je Srbija stala momentom pogibije dr. Djindjica, produzi) okupio veliki broj poltrona i jednoumnika. Onih koji nemaju ni malo volje da cuju (makar TO) i drugacije misljenje. Samo osluskuju sta ce Ceda reci pa da to "razrade" tako sto ce opaliti po onome ko drugacije misli i TO kaze. Ceka se, naravno, i Biljana Srbljanovic: "E, ako je i ona za TO, onda je TO nesto dobro i TO sigurno treba TAKO." Da je totalna NEKRITICNOST u pitanju, pokazije i naslov posta na koji kao odgovaram: SVAKA TI JE POSLOVICA (A takav i slican "post" nije jedini).
Sio mi ga Djura!
Nisam nicija savest (samo svoja i o njoj je ovde najvise rec), ali, ti, Biljana, nemas pravo da stajes iza jednog ovakvog dnevnopolitickog pamfleta (Pamflet je zato sto je - u to sam ubedjen - napisano da ne bude usvojeno u Skupstini da bi se posle moglo likovati); pamflet je zato sto je vodnjikavo (vec su uptrebili kvalifikaciju "pun opstih mesta") i prenatrpano poltizovanim floskulama, tako da se gubi bit (sustina): OSUDA GENOCIDA U SREBRENICI.
Ti Biljana, nemas pravo da se stavljas u sluzbu DNEVNE POLTIKE (Dnevna politika NIJE genocid u Srebrenici) i zbog SVETA (le monde entier) koji u tebi sigurno vidi PRAVU VREDNOST (Kako drugacije protumaciti to sto i ovde preko Okeana pisu da si dobitnik nagrade koju "mnogi smatraju Nobelovom nagradom za teatar" - Evropska nagrada Nova pozorišna realnost za 2007. godinu).
Nemas pravo ni da se povodis za poltronima ("ulizica" je vrlo, vrlo gruba rec). Laskaju. Zbog toga i vasa stranka trpi. I to zestoko (Pogledajte samo izborni rezultat). I zbog tih - poltrona - od sveg srca Srbiji zelim da NIKAD ne dodjete na vlast i da se takvima ne ukaze prilika da provode "svoju demokratiju".
Stvarno nemam namere da bilo koga ucim pameti (Ko sam ja da to radim!). Jedina mi je namera da umirim svoju savest sa neslaganjem sa NOVIM JEDNOUMLJEM.
I da zavrsim:
Ne opterecujem se sta ce biti sa ovom mojom pisanijem. Ako ga, kako se to na visokoucenom srpskom kaze banujes, pa... ni prvo ni poslednje "banovanje". Ja vise na blog necu. Isuvise je deprimirajuce jednoumlje i vredjanje jedi drugih.
Pozdrav i sa nestrpljenjem te ocekujem kao dramskog stvaraoca.


KAKVO POLTRONSTVO!

Cekao sam da prespavam, pa da po onoj narodnoj: "Jutro je pametnije...", ali, izgleda, slaba vajda. Stavise, ustao sam sa jos cvrscim ubedjenjem da sam sinoc (od predizbora u Srbiji, cak) bio sasvim u pravu (Za vas koji ovo citate ne moram biti) kad sam stekao utisak da se oko Cede (koga vrlo cenim - to sam vec jednom rekao - zbog svoje licne hrabrosti i sto se trudi da tamo gde je Srbija stala momentom pogibije dr. Djindjica, produzi) okupio veliki broj poltrona i jednoumnika. Onih koji nemaju ni malo volje da cuju (makar TO) i drugacije misljenje. Samo osluskuju sta ce Ceda reci pa da to "razrade" tako sto ce opaliti po onome ko drugacije misli i TO kaze. Ceka se, naravno, i Biljana Srbljanovic: "E, ako je i ona za TO, onda je TO nesto dobro i TO sigurno treba TAKO." Da je totalna NEKRITICNOST u pitanju, pokazije i naslov posta na koji kao odgovaram: SVAKA TI JE POSLOVICA (A takav i slican "post" nije jedini).
Sio mi ga Djura!
Nisam nicija savest (samo svoja i o njoj je ovde najvise rec), ali, ti, Biljana, nemas pravo da stajes iza jednog ovakvog dnevnopolitickog pamfleta (Pamflet je zato sto je - u to sam ubedjen - napisano da ne bude usvojeno u Skupstini da bi se posle moglo likovati); pamflet je zato sto je vodnjikavo (vec su uptrebili kvalifikaciju "pun opstih mesta") i prenatrpano poltizovanim floskulama, tako da se gubi bit (sustina): OSUDA GENOCIDA U SREBRENICI.
Ti Biljana, nemas pravo da se stavljas u sluzbu DNEVNE POLTIKE (Dnevna politika NIJE genocid u Srebrenici) i zbog SVETA (le monde entier) koji u tebi sigurno vidi PRAVU VREDNOST (Kako drugacije protumaciti to sto i ovde preko Okeana pisu da si dobitnik nagrade koju "mnogi smatraju Nobelovom nagradom za teatar" - Evropska nagrada Nova pozorišna realnost za 2007. godinu).
Nemas pravo ni da se povodis za poltronima ("ulizica" je vrlo, vrlo gruba rec). Laskaju. Zbog toga i vasa stranka trpi. I to zestoko (Pogledajte samo izborni rezultat). I zbog tih - poltrona - od sveg srca Srbiji zelim da NIKAD ne dodjete na vlast i da se takvima ne ukaze prilika da provode "svoju demokratiju".
Stvarno nemam namere da bilo koga ucim pameti (Ko sam ja da to radim!). Jedina mi je namera da umirim svoju savest sa neslaganjem sa NOVIM JEDNOUMLJEM.
I da zavrsim:
Ne opterecujem se sta ce biti sa ovom mojom pisanijem. Ako ga, kako se to na visokoucenom srpskom kaze banujes, pa... ni prvo ni poslednje "banovanje". Ja vise na blog necu. Isuvise je deprimirajuce jednoumlje i vredjanje jedi drugih.
Pozdrav i sa nestrpljenjem te ocekujem kao dramskog stvaraoca.


Biljana - u potpunosti se slazem

moj predlog, da se ne spominju stranke - niukom slucaju nije bio zbog "sramote" i ostalog, vec iz jednog jedinog razloga:
Deklaracija nam je prioritet - uverena sam da je hitno usvojiti je.
"U borbi protiv paranoje najbolje pomaze videti sta je realnost" - apsolutno tacno. I uverena sam da ce tako i biti (moram biti da bih prezivela), no za to treba vremena.
Eto, otuda se stvorilo moje pitanje gore.


Evo danas je Dodik poslao

Evo danas je Dodik poslao izvinjenje, pa nije bilo nikakvih pozitivnih reakcija. Izviniti se gradjanima, Sulejmanu Tihicu i ostalima ne!


Jeste Niksone,

a juce rekao da nije bilo genocida, a prekjuče da je Sarajevo teheran.
Šta će sutra da kaže, ne zna ni on.

Jasna B.


Nemam nameru da branim

Nemam nameru da branim Dodika, ali samo da napomenem da se i on izvinjava izmedju ostalih i onima koji kazu za Republiku Srpsku da je genocidna tvorevina, a takodje ja nisam ni cuo sa druge strane da se neko ne izvinio, nego uopste i spomenuo tako nesto. Jednostavno te stvari moraju da se resavaju u sudovima, a pomirenje kroz druzenje mladih iz oba entiteta. Tesko da ce se Tihic i Dodik miriti, a jos teze da oni budu nekom u tome uzor. Jednostavno ja kada sam se pre par godina upoznao sa dve devojke iz Hrvatske pricali smo bukvalno par sekundi o ratu, konstatujuci da nas to ne zanima i nastavili smo da se zezamo. Inace imam prijatelje koji su proterani u etnickom ciscenju u oluji za sta se jos niko nije izvinio, mada mi nije palo na pamet da to spominjem, jer nisu valjda te devojke krive za to. Zato je moj zakljucak da je za mene kao coveka kada se sretnem sa drugim covekom iz druge drzave(Hrvatske) bitno kakve ima ljudske kvalitete. Ali to je jedno. Drugo je to sto se niko od politicara ne izvinjava iz druge drzave zbog zlocina koji su ucinili. Zbog toga ja i ne zahtevam da se Tadic ili Dodik ubijaju od izvinjenja, a drugi da likuju


Hmmm,

Clan 1:

Prvi pasus u redu.
Drugi pasus neprecizan. Da li to znaci da bi srpski pravosudni organi morali da deluju na teritoriji Crne Gore ukoliko se ispostavi da je, recimo, Radovan Karadzic tamo?

Clan 2:
Politicki pamflet pun opstih mesta. Da li iko od pisaca deklaracije ima ikakvu ideju sta znaci proglasavanje, recimo,

Quote:
i svih drugih povreda međunarodnog prava

za ugrozavanje ustavnog poredka. Da li iko od predlagaca ima ikakvu ideju u koliko instanci bi se u slucaju usvajanja ovako necega ugrozavao ustavni poredak? U 50, 100, 500, 5000...

Neophodno je da ovaj clan prvo pravnici ociste od pravnih diletantizama a zatim da se u saradnji sa drugim parlamentarnim strankama (koje su zainteresovane za saradnju) ocisti od ideoloskih poklika.

Clan 3:

U redu.

Clan 4:

Uglavnom u redu. Izbaciti imenovanje Bosne i Hercegovine (sta je sa ostalim susedima). Izbaciti postovanje teritorijalnog integriteta, ko moze da garantuje da obavezivanje na postovanje teritorijalnog integriteta suseda nece dovesti Srbiju u sukob sa nekim buducim odlukama Medjunarodnih institucija.

Clan 5:

Slicno kao i clan 2 (za konkretne primedbe videti tekst Alberta H.)

Clan 6:

U redu.


u ime clanova 4. i 6.

koji su se upravo usrali od straha da li ce da prodju kod domazeta, da vam javim da im je sad mnogo lakse.
pustio ih brajo da prodju.


Braja, Biljana the Tall,

Braja. Nije Brajo. Nemoj da te hvataju u gresci. Znas kako su neki ovde osetljivi na greske u kucanju imena, prezimena i nadimaka.

Nego, kazi mi kao javna licnost i neko ko puno razmislja o buducnosti Srbije, sta bi trebala Srbija da radi u slucaju da medjunarodne institucije donese odluku da se delovi makedonije naseljeni Albancima izdvoje iz sastava Makedonije. Da zarati sa Medjunarodnim institucijama?


Domazete

Kažeš:

Quote:
Znas kako su neki ovde osetljivi na greske u kucanju imena, prezimena i nadimaka.

Ja znam. Dobih ovde par puta batina zbog takvih grešaka.

Nego, htedoh da te pitam čime tebe onaj Na Ex ucenjuje? Šta hoće da kaže tvojoj ženi? Mislim ... ako nije indiskretno. Ubih se tražeći, ne nadjoh ništa naročito.


Eh bre Dracena...

...kako sad ne nadje nista narocito? A ja jadan ziveo u u ubedjenju da sam bas narocit;)...

A Ex Novikov? Ma on to vise onako, nesto mu obecala Biljana pa eto...


Domazete,

Koliko ja znam, žene uvek znaju da im je muž "...baš naročit" i obično ih ne biju zbog toga, pa je muževe teško time ucenjivati.


dobro braja, i kad bi se tvoj sf scenario dogodio,

kakve bi to veze imalo sa srbijom?

Quote:
u slucaju da medjunarodne institucije donesu odluku da se delovi makedonije naseljeni Albancima izdvoje iz sastava Makedonije

kakve bi to veze imalo sa nama?
ili mi, braja, ne priznajemo autokefalnost makedonske drzave, bas kao ni crkve?

to nisu nase stvari.


Sve ima veze sa nama.

Sumatraizam. Ili ekologija. Kako god želite, Biljana.
U svakom slučaju, sve je ovo Naša priča.

Sve ima veze sa svačim. Čak i kad ne posmatrate to na taj način. Uvek ispadne da nekakve, čudnovate, veze, postoje.

Izvinjavam se zbog gnjavaže.


Ucis, polako, ali ucis...

Biljana The Tall,

...vidim prisetila si se cikotickog vokativa.

Medjutim, nemoj da te pocetni uspesi zavedu. Pa da dodjes u situaciju da javno izvaljujes, kako da kazem, nepametnosti poput ove gore.

'Ajmo polako. Krenuli smo od toga da se Deklaracija nikako ne moze odnositi samo na Bosnu i Hercegovinu. Jer ako u Deklaraciji bude figurisala samo Bosna i Hercegovina svi ostali nasi susedi bi imali itekako prava da se zabrinu. Mislim da smo se oko toga slozili.

E sada, ako podjemo od toga da se iz deklaracije mora izbaciti poimenicno navodjenje Bosne i Hercegovine, onda, ako ne daj boze zadrzimo ono insistiranje na teritorijalnoj celovitosti, mozemo doci u situaciju da se ponovo sukobimo sa Medjunarodnom zajednicom. Normalno pod uslovom da ono sto tvrdimo u deklaraciji zaista mislimo a ne tvrdimo deklarativno tj. zarad kratkotrajne politikantske dobiti.

Jer, ma koliko to mozda izgledalo kao sf scenario, moze doci do situacije u kojoj Medjunarodna zajednica, na inicijativu zainteresovanih strana donese odluku o promeni granica jedne balkanske drzave, u mom primeru, recimo, Makedoniije. A onda bi mi, ako ne usvajamo deklaraciju samo zarad jeftine dnevne polze, morali da ustanemo i kazemo: "cekaj Medjunarodna Zajednico, mi smo nesto rekli i to zato sto smo to ozbiljno mislili (a ne zarad prikupljanja jeftinih politickih poena i mahanja Mondu da mi nismo (svi) bas tako ruzni, prljavi i zli), nema nista od vasih odluka, MI garantujemo teritorijalnu celovitost Makedonije".

Kada se Deklaracija usvoji onda tu nema trte-mrte (sem naravno, ako se to ne ucini zarad zadrzavanja uloge samoproklamovanih moralnih arbitara) i onda ne mozes ti Biljana the Tall da trcis okolo i vices, na primer: "Bas me briga za teritorijalnu celovitost Hrvatske i za teritorijalnu nezavisnost Crne Gore, to nisu nase stvari!"

I odakle ti sada ovo o autokefalnosti? Kakve sada to veze ima sa onim o cemu smo pricali? Posebno ovo oko autokefalnosti Crkve. Kakve veze imaju medju-crkveni odnosi sa drzavnim poslovima? Pa nemoj mi reci da si ti protivnik odvajanja drzave i crkve? I, neka crkve, nisam vernik pa necu mnogo o tome. Ali kakve veze ima priznavanje, kako ti slikovito rece, 'autokefalnosti' makedonske drzave sa garantovanjem njenog teritorijalnog integriteta. Nemoj mi reci da se ti zalazes za teritorijalni integritet samo onih drzava kojima ne priznajes 'autokefalnost'? Biljana!?

Znas sta, nemoj vise da se javljas ovako nespremna. Ne mozes ti sa mojom malenkoscu tako! Pa mene, Biljana the Tall, ovde porede sa Emilom Cioranom! Ej, bre, Biljana bre!! Da se spremis za sledeci put ili da cutis. Inace cu da podviknem Krasicki da preuzme. Od nje se bolje i ne ocekuje...


Komentatori, izvinite ako nisam upucena,

ali KO JE OVA NEOPISIVA BUDALA?

Vidim da svi znate, ako je nevazno, zaboravite pitanje.
Mislim da i ovako ima dovoljno mucenika na ovom blogu.


Kraljice, šta ima?

Što te nema danima?

Na ovog zaboravi, potpuno nevažan. Još nisam shvatila da li radi na glupost ili na pakost. Povremo ima duha u natruhama ali to ti je samo ironija & cinizam, znaš ono - ružnije sestre humora. I tako, ima dana kad smo raspoloženi pa mu puštamo da leči svoje enormne komplekse i maniju veličine i da nas usput uveseljava. Ali, bojim se da danas neće biti njegov dan...

Pozdrav i uvrći češće!

P.S. Biljana zagovara njegovu surovu lustraciju, pa se na nju najviše ostrvio.


Kojeg ustava,

bojim se Domazete da će jednog dana trebati nekakava deklaracija da nas opere od ovakvog ustava i legalista što ga sačiniše.


Sto ste se uhvatili

za politiku, partije, ustav...Ej ljudi pa ovo je pitanje svesti, humanosti..morala....kakve to ima veze sa politikom ako smo ljudi ?

Sram bilo svakog ko ceka na lokal ili zaposlenje ili na vezu za makar sta, pa nema vremena da misli kao covek.Od toga ce mnogima biti jos veca muka nego sto im je muka sada , a sto nece sebi da priznaju.


Ma...

..gde nam je Domazetić, ma ko je to nama došao..ma buci, buci...o)))


Drago,

bez šale, ja sam oduševljen činjenicom da su Domazet i Albert Humbert na ovaj način reagovali. To mi daje neke nade za celu stvar.

Lepo je što je LDP brzo reagovala na situaciju, ali bi još lepše bilo da se jedna kvalitetna rezolucija zaista i usvoji u skupštini. Čini mi se da su primedbe od Domazeta i Alberta Humberta bile kvalitetne - ako bi se uz takve izmene napravio sporazum sa DS, G17+, i manjinama - onda bi ovo moglo i da prođe.

Baš bih voleo da DSS bude situaciji da bira da li će da glasa protiv, a LDP, DS, G17+ i manjine za ovakvu rezoluciju, sa ovim korekcijama kao što su od Domazeta i AH.

Nije poenta da budemo u pravu, a osujećeni. Poenta je da damo gol, a za to su nam potrebni partneri, spretnost i brzina. Ovako nešto bi možda pomoglo i formiranju nove vlade.

Molim moje predstavnike u parlamentu da se ne kur*e oko ovoga, nego da probaju da urade nešto kao ovo gore, dok je stvar još vruća - kad su bili ovako brzi sa "radnom verzijom" i poveli loptu.

Pozdrav,

Vučko


I da dodam još nešto

Član 107.

Pravo predlaganja zakona, drugih propisa i opštih akata imaju svaki narodni poslanik, Vlada, skupština autonomne pokrajine ili najmanje 30.000 birača.
Zaštitnik građana i Narodna banka Srbije imaju pravo predlaganja zakona iz svoje nadležnosti.

Što da se mlatimo nas 30.000 da potpisujemo, kad imamo, ne jednog, nego 15 poslanika.

Molim svih 15 da bar sada, neposredno posle izbora, smanje doživljaj sa dobijanjem poena na herojstvu. Da, ako treba, podele kredite za ovu svoju odličnu inicijativu i sa drugim partijama koje žele da se stvari u državi pomere na bolje i vrate nam malo konkretnih rezultata za poverenje koje su dobili.

Poverenja da će se boriti za ove stvari, stvarno, u parlamentu, za ulazak u koji su od nas poverenje tražili, a ne samo kroz saopštenja za štampu.

Eto i od mene proglas ;)

Pozdrav,

Vučko


presedan

"---Najelementarnija prava čovjeka gažena su bez ikakvih skrupula. Sigurnost života i imetka, sloboda vjere i savjesti prestali su da važe za veliki dio naroda ovih krajeva.
Ubijanje svećenika i drugih prvaka bez suda i presude, stri­jeljanja i mrcvarenje u gomilama često posve nevinih ljudi, žena pa i djece, gonjenje u masama iz kuće i iz postelje čitavih porodica s ro­kom od jedan do dva časa za spremanje te njihovo deportiranje u nepoznate krajeve; prisvajanje i pljačkanje njihove imovine, ...

...u tu svrhu tražimo i predlažemo s njima zajedno sledeće:

1.) Da se što prije zavede stvarna sigurnost života i imetka, sloboda vjera svima stanovnicima ove države.

2.) Da se nevini svijet zaštiti jačom vojnom obranom.

3.) Da se ubuduće ne dozvole nikakve akcije koje će izazivati pobune u narodu.

4.) Da se pozovu na sudsku odgovornost svi krivci koji su počinili kakvo bilo nasilje ili zlo djelo bez razlike na položaj i na vjeru kao i oni koji su takva djela naređivali ili potsticali te kazne po zakonu.

5.) Da zakone primjenjuju samo redovna vlast i redovna vojska.

6.) Da se onemogući svaka vjerska netrpeljivost da se što prije pruži dovoljna materijalna pomoć onima koji su postradali u neredima.

Banja Luka 22 studenog 1941"

Pismo grupe istaknutih muslimana iz Banja Luke vladi NDH kojim se pridružuju deklaraciji sarajevskih muslimana od 12. oktobra 1941. u kojoj se protestuje zbog proganjanja pravoslavnog stanovništva. Slične zahteve sastavili su i potpisali i muslimani iz svih drugih većih zahteva.

Njima je trebalo par meseci, a mi se evo natežemo već 15 godina...


Where have all the flowers

Where have all the flowers gone?
Long time passing,
Where have all the flowers gone,
long time ago.
Where have all the flowers gone?
Young girls picked them every one.
When will they ever learn
when will they ever learn.....


da se vlasi ne sete...

pa im je onda dosao glavni hodza iz jerusalima da kao potvrdu tog apela formira ss handzar diviziju da bi mogli da ih satiru kao redovna vojska...


ima i toga

svako je spasenju svoje duše i svom obrazu doprineo koliko je umeo i znao. A i časti i slavi svog naroda...

Mi kao da se stidimo da učinimo nešto dobro...


Conditio sine qua non!

I sta kazes Codex, to je bila dakle koordinisana akcija - muslimanski intelektualci i hodza iz dzeruzalema????

WOW!

nego, nesto te dugo nije bilo, al zato bljesnes svojim retkim biserima kad god nas udostojis svog prisustva.

a vlasi....nece se nikad dosetiti i podsetiti i setiti i smisliti osnovnoj ljudskosti. moral, etika, covekoljublje....to su vec o-ho-ho vise instance, ali kazu DA SE NAJGNUSNIJI ZLOCINI POCINJENI U EVROPI POSLE II RATA MORAJU OSUDITI. pa bez obzira na handzar diviziju, a i te kako uzimajuci u obzir skorpione, tigrove i ostalu menazeriju!!!


zaboravila si mimi,

crne mambe...
p.s. ne znam da li im je bila koordinisana akcija, ali sta mislis da li ce dobar musliman pre poslusati hodzu ili intelektualca? ;O)


ma kakvi zaboravila...

tu su jos i labudovi, pa kalesijski tigrovi, pa zute ose, pa gracacki lavovi....koloritan jedan zverinjak-osinjak!

da ti odgovorim kontra-pitanjem (iako je "dobar musliman" blasfemija! postoje samo dobri i losi LJUDI!!!!) - a koga ce pre poslusati "dobar srbin". ili mozda po tvojoj klasifikaciji/terminologiji treba "dobar srbin-pravoslavac"?

ne znam, hebiga, kako idu te tvoje podele! ja sam stvarno gradjanka majke zemlje, homo ludens, ja zivim za to da "bulevari sveta pamte muziku mojih koraka". meni je i ova planeta malo...


nemoj ti meni kontra pitanje.. :)))

nego odgovori lutko ako znas odgovor ili ako ga naslucujes? ;o)

sto blasfemija? pa muslimani su valjda ljudi te ne pogresih kad rekoh dobar musliman..

dobar srbin mora da slusa popa naravno :).. a dobar pop ne osniva handzar divizije ;o)

i bas mi je drago sto si gradjanka majke zemlje...ajd otidi do pristine pa im to objasni ili probaj da to objasnis onim srbima na kosovu koji 7 godine zive na parcetu zemlje precnika pola kilometra

kako idu te moje podele? ne delim ja nikoga.. sami se dele...

p.s. "bulevari sveta pamte muziku mojih koraka". meni je i ova planeta malo..?!
drago mi je da si pesnicka dusha.. ;o)


Brajo,

evo, ja ću drugačije: hvala na konstruktivnom učestvovanju.o))

Ima nekoliko članova Deklaracije oko kojih smo se, eto, složili. To em je lepo jer nagoveštava neka približavanja razumu na političkoj sceni, em predstavlja napredak u našoj komunikaciji.


Svaki čovek može da se popravi,

kaže Swedenborg, a to i ne može drugačije nego polako. Mislim da se Domazet već lomi. Ima nade za njega.


Ti si Drazene,

promucuran mladac. Bilo ti je dovoljno samo 5 dana i 22 sata da u postpunosti spoznas tananosti moje duse. Nekima sa, da kazem, nesto grubljom rezolucijom nije dovoljno ni 40 nedelja i 4 dana...


Domazete

interesantan si ti meni puno duže. Kao verujem i hiljadama ljudi koji prate ove blogove, za šta im nije potrebno otvarnje naloga. Interesantan si mi kao fenomen. Znam da ideš na živce Biljani, ali ona je takva. Emotivna. Uvek oštra. Ti nisi tipačan predstavnik politika za koje se zalažeš. Ne sporim ti znanje i talenat, ali nekako si neostvaren. Ima nekog cinizma i nihilizma u tebi koji se ljudima ne sviđa. Daleko si od Emila Ciorana. Kad bi samo mogao da ponekad pokažeš i svoju lepšu stranu. U svakom slučaju smatram te jednim od "dragulja" ovih blogova, jer u meni za razliku od Biljane, ne izazivaš bes - nego smeh. A to je redak talenat.


Mislim, Dražene, da je...

... Brajo taj cinizam navukao od preteranog forumašenja.

Pa se tako, fasovanjem tog forum-HIVa, uspešno pelcovao protiv virusa ljudskih prava & virusa kritičke misli.

Nego, kao da mu je nešto, ovih dana, narušilo imuno-zaštitu? o)))


Ljudi prave granice

a ljubav ih briše. Nadam se da je taj virus u pitanju :)) Domazete srećno i nemoj da se lečiš!


He, he...

..sta kazes, nisam tipican predstavnik politike za koju se zalazem. Pa daj, kad me vec dugo pratis (9 nedelja i pet dana?), kazi mi molim te za koju se ja to politiku zalazem.

I stani malo sa Emilom Cioranom. Sta kazes, daleko sam od njega? Ma 'ajde? Pa sta ti mislis da je za podbadanje sujetne i nesigurne Laureatkinje potreban neko njegovog kalibra? Za nju sam dovoljan i ja. Bolji i viši podjoše boljima i višijema, a ja jedva nju dopadoh!


Ma Domazete dušo,

sve ćemo to da regulišemo, ma šta će ti Dracena, do sledećih izbora ima da glasaš za LDP :o)


Pa, da, Tamara,

treba i mi da imamo našeg Matiju!

EDIT: Mali trol, evo gledam Srđu Popovića na Studiju B. Kakav car. A Tamara, i dalje je zgodan muškarac, nema šta. :o))


Najpametniji Srbin koga znam

Srdja M. Popovic. Car, nema shta.
Krasici (imate li vi neko prikladnije ime koje bih mogao koristiti?), zamislite samo kakvo bi cepanje novina nastalo u TV duelu Koshtunica-Srdja Popovic.
Ili, na primer, urnebesna zahebancija, Macan Vladeta vs Macan Srdja.
;)


Lune, pa to bi bio

stvarno karambol, taj duel. Još ako bi ga vodio ovaj Satrapa ilikakoveć, pa ja bi to narezala na DVD i gledala svako veče!

Mislim da bi masnije bilo sa maca-Vladetom, jer je on sav prpošan, ko petlić neki, pa bi čerupanje bilo slađe. A maca-VK bi samo nešto unjkavo protestovao i frktao, i spuštao glavicu sve niže i niže i niže, kao u onom Nikad Izvini.

A imena imam raznih, nego ni jedno nije tako zvučno kao Krasiqi.


Ne budi Lune..

..nemilosrdan.o) No, ako bi bilo, onda bih voleo više Vladetu na turi preznojavanja.o)))


Krasici,

ma šta mali trol, veeeliiikiii. Srđa je čudo svetsko. I znaš ko još? Nećeš verovati. Sudija Vesko Krstajić. I kao sudija i kao lik. Pametan. Elokventan. Pravedan. Zgodan.

Jasna B.

EDIT: Zamisli Srđu Popovića kao ministra pravde. je l' možeš? Meni lako.


:)) Hag je Drag(o),

nego šta nego je lako. Čuj zamišljam, evo već ga kandidujem!

Sudiju ne poznajem, ali potpuno verujem tvojoj preporuci i evo i njega kandidujem. Za zamenika ministra. :o)

A gde radi taj sudija? Možda nam je on izgledniji, ne verujem da bi Srđa hteo da se bakće...

Nego, Jasna, što bi lepo bilo kad bi nam neko dao da na blogu sastavljamo vladu, ali kontra od one Nacionalnog Stida & Srama, što smo pravili kod SK-a. Vladu Svesti & Razuma.

BTW, jesi gledala Srđu na Studiju B? Pun pogodak.


Krasićka,

Vesko Krstajić je bio predsednik Pretresnog veća u Predmetu Ovčara. Imao je završnu reč za 10 +. I vodio je maestralno postupak. Druga stvar je što je Vrhovni sud to vratio, jer je sve vratio.
Takođe je sada član pretresnog veća u Predmetu Škorpioni.

Evo Žarka Koraća na STB. Gledaj pa se čujemo, naravski ako vidiš.

pozz

Jasna


:)

Vidim i gledaću, naravno. Hvala.


Krasici,

ajde da ukrasim ovaj blog da se vidi zašto mora deklaracija, da ne bi komunalno štampalo ovakve knjige savetnika za rogove i kopita.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

NOVI SAD (1. mart 07) - Kancelarija Inicijative mladih za ljudska prava u Novom Sadu protestvuje zbog promocije knjige “Srbi rimokatolici, takozvani Hrvati", koja će se održati danas u Matici srpskoj.

Promocija ovakve knjige ne služi na čast Novosađanima i ozbiljno dovodi u pitanje ugled jedne od najstarijih i najuglednijih kulturnih i obrazovnih institucija u Vojvodini.

Inicijativa podseća da je autor ove publikacije je dr Nikola Žutić, naučni savetnik Instituta za savremenu istoriju, a izdavač knjige Srpska radikalna stranka. Organizator promocije knjige u Matici srpskoj je Javno komunalno preduzeće "Lisje", odnosno takozvana Vlada Republike Srpske Krajine u progonstvu, čiji je premijer direktor "Lisja" Milorad Buha.

Knjiga, u kojoj se tvrdi da su do početka 20-og veka u Istri i na Kvarneru većinsko stanovništvo činili Srbi, koji su sa namerom i planski asimilovani i "rasrbljavani", samo podstiče fašisoidne ideje i poziva na obnovu neprijateljstava između dva naroda

Ja mislim da mi je otvorena opcija za mail. Ajde javi se ako nemas sta da radis pa da uprilicimo neki kofi.

Jasna


Podbadanje

Pa koja ti je satisfakcija u podbadanju nečije sujete i nesigurnosti? Ne bi li bilo lepše, ako već ne postoji namera da nekome pomogneš, da se barem skloniš u stranu? Ili je ona ipak Laureat, a tvojoj sujeti godi bilo kakav kontakt s njenom veličinom, makar i negativan? Ako bi napisao lepu satiričnu knjigu o tvom stavu prema Biljani bio bih spreman da je kupim. Ne poznajem te lično i ne ulazim u tvoje razloge, ali mržnja nikom dobro nije donela.


Dražene, ne samo da

mržnja nikome nije dobro donela,

nego mržnja nikome nikad nije LEPO STAJALA. Ovo podcrtavam jer mislim da bi Braja možda estetika više privukla. o)))


Pokloni svoj nam foto...

Kad smo kod Brajana i estetike.
Gledam ga kako se jedva suzdrzava te ne reaguje na ono Biljanino "Kepec".
Naime, nash Brajan je atletski gradjen delija koji se, od sportova, bavi jahtingom (zamislite samo mishice koje cimaju ona jedra pod naletima chikashkog vetra).
Medjutim, zna lisac da ne bi valjalo da prosledi demanti u vidu slike jer bi mu Biljana Rachvastog Jezika pojasnila da pod "kepecom" ne podrazumeva fizichke osobine. ;)


:)))

Znam tačno kako izgleda, ali je prijatno čuti da se nije zapustio. Osim duhom. ;)

A zvali smo ih "Brodovlasnici", hahaha. Voleli su svi da nose i one teget "kardigane" sa zlatnim dugmetima.o)))) I "brodarice".

Joj, umreću! :O))))


Vidi ti molim te...

Krasicka,

...ti kao da nemas bas neko misljenje o mom drustvancetu. A ja mislio da bas volis da caskas i smejes se sa njima...


ma, sve ja volim.

Ali to ne znači da ne smem da se prisećam onomađašnjih modnih "bisera" koji su bili za urgentnu akciju fashion-policije.

Nije valjda da si zaboravio te kardigančiće?

Ih, što odmah padaš u vatru i spletkariš...


Haute couture

Neshto nece, shteta. Bio je ovo dobar kompletic.


Je li da jeste?

I meni nešto milo kad se setim te muške mode iz 80-tih. :)) Ali, treba priznati da su joj naginjali mahom inženjeri. Ne znam iz kog razloga. ;)))

Mada, ruku na srce, da ne bude da je samo Brajan & inžInjeri. Svako od nas je imao, tih 80-tih, neke svoje bisere koje bi da zaboravi. Mene čisto sramota uhvati kad se setim šta sam ja sve oblačila, hahaha. :)))) Čuj, setim, ja se najrađe ne bih ni sećala, nego fotografije svedoče, majkumubožju.


Glam Shpajz

Krasici,
Smeo bih se opkladiti da je Brajan modni pretecha metroseksualaca koji je furao zavrnute rukave na sakou. :D ;)

Na "mokasine" ulazem sto evrica, chip.


Ha, ha, Lune,

smešno mi ovo sto evrića čip, mada priznajem da mi pamćenje ne seže toliko daleko za te detalje oko rukava sakoa. Ali sistemom dedukcije bismo moglo zaključiti da je nosio. Za mokasine također ne jamčim, osim ako to nisu te brodarice, one su bile hit!

Ali, ajde, ruku na srce, šta ste vi nosili 80-tih? :)))


Strashno

Zvoncare!


Ček, ček, Lune,

da niste promašili deceniju? :)))


Tu negde

Ako me pamcenje dobro sluzi, a nisam mator koliko insinuira Brajan, mislim da sam 1978, u Shibeniku, imao zvoncare na sebi.
Shto je najgrdje, ima i jedna fotografija koja to svedochi. Moji klinci, kad su to videli, odvalili su se od smeha. Zato je i chuvam. ;)


pa da, sedamdesete,

to i moj žmu kaže. A kaže, ko je imao PLIŠANE zvoncare, taj je bio ekstra-baja. I one sa umetcima od jambolije!!! :))))


Ma nemoj da pričaš,

plišane :o))) Bljak :o)))


Je li da zvuči

malo čudno? I meni je. Ali, sad bi ovi kostimografi što oblače klince za MTV spotove d*pe dali za jedne takve... Već dugo su sedamdesete in. :0))))

A šta tek reći za one sa trouglastim proširenjima sa strane od čupave JAMBOLIJE?! Vrh!

EDIT: Biljana, čim nadješ za shodno briši ove modne diskusije slobodno. Nismo hteli da kvarimo temu. Povuko nas znaš već ko.


Moram da priznam ...

... šta se "vizuelnog" tiče, sedamdesetih nikad kapirala nisam :o) Na plišane moje bi dete (inače nemam dete, nemam još :o) dobilo "house-arrest" dok ne smiri doživljaj :o)))


Zvoncare..

su se nosile '70.


He, he Loonadinjo...

..ne znam da li je bas pametno da je zoves Biljana Racvastog Jezika, ali dobro. Ne moraju svi da budu upoznati sa simbolikom Native Americans.

A sta imam ja da budem lisac pa da znam sta Biljana misli. Sama se zena izjasnila. Misli na osobine koje se mere u santimetrima...


Zmija i zaba

Zashto "ne znash da li je to bash pametno"?
Kakav je to attitude?

Mislish, ako zentujesh ti od Biljane, mora da svi zentuju?
Zar delija podno Zabjela da drhti pred "suknjom"?


Cekaj, cekaj...

...ti si znaci stvarno mislio ono sto si rekao. I nije te strah da to ovako javno kazes? Pa ti si stvarno onda pravi delija delija. Jos malo pa iz Andrijevice, he, he...

I kakav ti je ovo naslov. Ajde ko je zaba to cak i Tamika pogadja. Ali ko bi mogao biti zmija iz tvog naslova?


Cekaj, cekaj...

...ti si znaci stvarno mislio ono sto si rekao. I nije te strah da to ovako javno kazes? Pa ti si stvarno onda pravi delija delija. Jos malo pa iz Andrijevice, he, he...

I kakav ti je ovo naslov. Ajde ko je zaba to cak i Tamika pogadja. Ali ko bi mogao biti zmija iz tvog naslova?
________________________________________

Uf, opet nenamerno. Ali nema mi pomoci, sad ce svi da misle da sam ovo namerno, da Biljana slucajno ne propusti


Domazete dušo,

Quote:
Ajde ko je zaba to cak i Tamika pogadja.

šta ti znači ovo čak?


Račvasti jezik?

I Vi ste čitali Karla Maja?
Usput, kakve to veze ima sa g-đom Srbljanović?

Verovatno ste Vi nekakav Old Šjurhend. Hehe.


Glasniče, ma zar naš Brajo

... da nasedne na referencu iz Winnetou-a? Nemoguće.

Vi mislite na nekog drugog. Ovaj na koga ja mislim, taj Ničea sipa ko iz rukava. Razbacuje se Cioranom. Seneka, i taj rad...

Ne, to je neka zabuna.


Ma,

Ma, ja sam budala. Durak. To je dokazano. Nemam dokaz crno-na-belo, ali, i to bih, verovatno, mogao da dobijem, ako zatražim.


:)) Pa nemojte tako oštro.

Baš ste skloni samokritici. :)))


Pa sad ne znam za Loonalda ali si ga...

Krasicka,

ti, vidm, citala. Alo lepo je to, nacitana zenska.


Izgleda Drazene...

...da ti devet nedelja i pet dana ipak nije bilo dovoljno da razlucis metod od motiva. Podbadanje sujete i nesigurnosti je sredstvo a motiv je ruganje njenom samo (na blogu i opste)proklamovanom statusu Seneke i Petroniusa.

A sto se tice moje sujete, da znas da sam o tome razmisljao. Strecnula me ona Niceova o borcima protiv azdaja koji na kraju i sami postanu azdaje. Medjutim imam srece da radim gde radim. Pa cak i da mi sujeta poleti zbog ishoda mojih okrsaja sa blogovskim Velicinama brzo bi se prizemljila. Svaki dan na putu do moje kancelarije prolazim pored kancelarija ljudi cije sposobnosti deluju vrlo prizemljujuce na uzletele sujete. Tako da cenim da sam, za sada, siguran...

I na kraju, sto se tice satiricne knjige, pravo da ti kazem ja bih ipak radije da se zadrzim na ovim mojim vodviljcicima (u nedostatku bolje reci), nekako mi deluju primereniji i mojim literarnim mogucnostima a i objektima moje literarne paznje.


pazi se, krasicka,

navucices bedu na vrat.
posle muzu moras da objasnjavas ko je kepec sto ti dahce pod prozorom.

lepa rec gvozdena vrata otvara, ali mozda neka vrata treba dzati zatvorenim.

idem da gledam film. preuzmi!


Ja sam, sestro,

nepopravljivi optimista. ;) A i muž liberalan, dopušta politički rad.o)

Nego, koji film sad kad će da poiskaču ovi drugi što su samo njuškali okolo?! Ko će da brani nas, "elementarno razumne ljude"? Da li se tu, delimično, (shodno tačkama 4 & 6), možemo osloniti i na ove što su dali oročeni potpis?


Vita jela, zelen bor...

Brajane,
Osim shto ti je pravna nauka hobi, ne reche da li bi ti potpisao ovakvu Deklaraciju? Naravno, doradjenu prema tvojim struchnim sugestijama.


Loonaldinjo...

...Normalno da bih potpisao. Uz mali dopunu, oslobodjenu gluposti koje sam cak i ja pravni hobista uocio i doradjenu prema strucnim sugestijama ljudi za takve stvari zaista strucnih. Medjutim, postavlja se pitanje da li bi onda ti potpisao Deklaraciju ociscenu od politikantskih pamfleta?


Pedu-Vugla transfer?

A, pa lepo od tebe, Brajane, shto bi potpisao.
To je kvalitativni pomak u odnosu na ono shto si nekada podrzavao.


Ma jok, Lune...o)

..već dole je povukao potpis.o)


Brajan u ulozi pravne plavushe

Zaboravih; u onim tvojim hobi-amandmanima nisi bio dovoljno jasan u vezi sa politikantskim pamfletima iz chlana 2.
Na shta si tachno mislio i kako bi glasio hobi-amandman u vezi sa tim?

Detaljnija elaboracija, uveren sam, garantuje urnebesnu celovechernju zabavu. ;)


Domazete dušo,

ovo je vrh:

Quote:
pravni hobista

:o)))))))))))


Peti elemenat..o)

...deluje. Ma ne liči na starog Domazeta.o)


Love Is In The Air

(kao onomad na konvencijama)...


Ma ovaj naš Domazet

kao da je ispod hipnoze, izgleda da stvarno deluje to što Drago kaže :o)


Love Is In The Air...

..sasvim moguće. Možda ima subjektivni doživljaj konvencije?o))))
Ali, sve mi se čini da vuk dlaku menja, ali...
No, da ne ureknem.o)))


Ma šta li mu je Drago?

Kao da je progutao žabu :o)))


Ne znam veruj mi.o)

....i sam sam zapanjen. Počinjem verovati da deluješ na daljinu kad si u kreativnoj ekstazi. Pet poruka,jedna sličica, i čovek potpuno promenjen.o)))
Još da si mu postirala za odmor onaj dvosed od kutija sa jajima, misli da bi sada bio prvi potpisnik peticije.o)))


Jao, jao ...

... ako tako nastavim, još da mu stavim dvosed, do sledećih izbora će da glasa za LDP, a Dracena će da se onesvesti od ljubomore :o))))


Ma za Dracenu...

...trosed.o))
To bi mogla biti kompenzacija. Šta je još desetak onih korneta.o)))


Pa da ...

... onaj je trosed ...

u stvari DS-ov "smeštaj" ...

... ti znaš o čemu pričam :o)


hahaha...o)))

Ringa, ringa, raja..o)
Hajde jedan prigodan citat..o)


:o)

"Nemam nameru da prebrojavam žrtve, već da uspostvaljam normalne odnose među ljudima." - B. Tadić, 8. 12. 04.

Ovaj ni ne znam da li je smešan, ali je aktualan :o)


``Nema ljutnje kada moramo

``Nema ljutnje kada moramo da se oprostimo od tih teritorija. Niti ljutnje sto smo genocidan narod`` -Biljana Cincarevic poslanik LDP


Povelja slobode:

1. Slobodni smo da živimo kako želimo, obavezni da štitimo život. - LDP


Ni jedan narod

nije genocidan, samo pojedinci sa imenima i prezimenima. Nacionalna pripadnost još nikog nije učinila boljim ili pametnijim čovekom, niti može ikoga dobrog da učini lošim. Dela opredeljuju ljude, a ne njihova nacionalnost.


Ovo je ...

..smešno aktuelno.o) I vrlo fensi.o)
Pa ovo je bio pripremljen izgovor za prošlu rezoluciju, koju i sada DSS predlaže.
Ali, sad je ulog veći.sad će na obaveze podsećati Savet bezbednosti. Kad ne uradiš na vreme, neobavljeno te uvek čeka. I cena je uvek veća.


Pa ovako Boki kaže:

"Uvek govorim ono što mislim." - B. Tadić, 8. 12. 04.

"U regionu je bilo zločina na svim stranama, očekujem i od drugih da se izvine." - B. Tadić, 6. 12. 04.


Bilo je...

..ali nije bilo presuda za kršenje konvencije o genocidu.
To su stavovi tipa - misli brašno da ja nemam vode, misli voda da ja nemam brašna.
Evo, sad slušam vesti i Boki podseća da je on dao incijativu za deklaraciju, kao da mu to neko spori. Samo ne vidimo deklaracije, mlin se čuje, ali brašna nema.o)


Ovo brašno i voda,

ma svaka čast :o)))) Šteta samo što mu brzina baš nije neka vrlina, inače je baš super da mu se konačno "dig'o" pa da mu na vrhuncu došlo do inicijative :o)


Ovo znači još nešto.o)

Kabinet izgleda pomno prati blog.o)


Ma nemoj da pričaš :o))))

Prate oni, a :o) Oda ću samo da kažem: ma Boki, ja tebe volim, Domazeta mi :o)


A možeš dati...

...još koji prilog u nameštaju.o)
Bar za Narodnu kancelariju.o))))


Evo, kad su već uradili i foto-sešn :o)


Joj ne smem lajati...o)

..ali bila je jedna opaka pitalica koja je glasila.-
- Šta se dobije na čelo, kad se stave dva jaja na oko..o))) Sad bi zokster rešio taj rebus..o)))


Pa gde li je već taj Zoxter ...

... pa da kaže šta je to na čelu :o)))

Evo mog predloga za Bokijev ofis :o)


To je to...

..u avangardnom fazonu.o))))


i avantgardni ...

... kohabitacioni doručak :o))



Hahaha.o)

..došao, video, rešio.o))))


No ...

... comment :o)))))))


Da li se secate pesme...

Pen(n)i(e)s from ...haven..


Pa i ja bih čitala blog,

da sam na njihovom mestu. Sve lepo objašnjeno, sažvakano i pametno.

I za dž.

Samo da još nešto odavde i usvoje...

Možda im naš Matija došapne nešto, on ima veze kod Savetnika.


Mogli bi baš da se oduže,

pa da ubede pajtose iz Vlade da iz NIP malo obnove ovaj blog. Svako malo gledamo onog drupla kako ne može da uturi MySql-u.

Red je da se malo crknute krave uloži i u ovaj nacionalni resurs, a ne samo u Veljine puteve, napravljene od kradenih deonica autoputa ;)


Eh, Vučko...

..kako ti bolno, normalno zvučiš.o)))
To za njih nije ulaganje u nacionalni resurs, nego u protivnike.o)))


Pa što da ne ...

... bićemo "najverniji" protivnici :o)


Pa ono...

Za Božu znamo da i čita i piše - a za druge pretpostavljamo da makar čitaju - a možda i pišu, samo im još nismo provalili nick-ove.

Računam da, ako čitaju, njih takođe nervira mali plavi sa rošćićem (ili u Tamarinoj varijanti: mali crveni sa dva roščića). Ulože narodnu kintu, pa uštede vreme i sebi i nama - kao da bi to bilo prvo nenamensko trošenje državnih para ;)

Pozz,

Vučko


Kako to misliš, Vule

Quote:
Ulože narodnu kintu...

Misliš Narodne Kancelarije? Pa, sad, ne znam da li to može.

Mada, ako provuku kao da je humanitarna akcija, možda bi i moglo. ;)))


Ovaj...

rekoh da ubede pajtose iz vlade - oni raspolažu tim parama.

Ne znam da li Kancelarija daje nešto više od psihološke pomoći ;)

V.


Da, da, razumem,

mada mi i to sa Narodnom k. odnekud zaličilo na rešenje... o)))