Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Srbijo, volim te!

Super Srbin:: pleonazam, zar ne!!!Super Srbin:: pleonazam, zar ne!!!Za pisanje ovog teksta potrebno mi je:

- Patriotska muzika: Ali gde da nađem patriotsku muziku, to ne držim, čak ni po budžacima... Onomad, pred referendum, dobio sam takozvanu himnu - remix za mobilne telefone, ali ne mogu da slušam „Gore od ljubavi“ i da pišem blog. Uz himnu se ipak stoji mirno! Nešto mi je slab signal jedine patriotske televizije u Srbiji, TV Palme, koja s vremena na vreme pušta patriotski muzički intermezzo. E gde su D’n’D kada ti najviše trebaju. Hvala bogu pa sam na internetu našao ljubavni zov dvoglavog belog orla u mp3 formatu, što će savršeno poslužiti kao patriotska muzička podloga.

 

Super Srbin XPSuper Srbin XP- Patriotska atmosfera: Stvaranje romantične atmosfere je u poređenju sa stvaranjem patriotske, mačiji kašalj. Metneš nekoliko vibratora i eto ti romantična atmosfera, ali za patriotsku se treba mnogo više potruditi. Znate li vi koliko je teško danas u Srbiji naći zarđale kašike? Morao sam pola grada da obiđem, te sam ih najzad našao, nigde drugde, no kod Kineza. Metnuo ja tako nekoliko zarđalih kašika, Sirogojno džemper, Pirotski ćilim, plus ljubavni zov dvoglavog belog orla i eto patriotske atmosfere. Kao da sam na Mokroj gori.

 

 

Drugs Are Bad!!!Drugs Are Bad!!!- Patriotski zanos: Sa ovim sam imao malo poteškoća. Eh što nisam makar malo na mog idola Matiju, njega patriotski zanos baš ’oće. Gledao sam tako slike Koštunice, Slobe, Draže, Uroša Nejakog, Stefana Prvovenčanog, Danice Maksimović, Milke Planinc, ali patriotski zanos nikako da mi se digne. Ironično je da sam u patriotski zanos upao tek uz pomoć jedne albanke, i ovom prilikom joj se zahvaljujem (Drug are bad! Ok?)

E sada, kada su svi uslovi za pisanje patriotskog bloga ispunjeni, možemo da počnemo.

Srbija je još jednom dokazala da je kada malo bolje pogledate (nikako, ali nikako na zapad), jedno divno mesto za život.

Super Srbin VistaSuper Srbin VistaVi tamo!

Da, vi!

Nezahvalne srpske bukadžije.

Da, vi što vam se ne može srpski udovoljiti!

Jeste baš vi što ne umete srpski da cenite srpske napore naše srpske Vlade, predvođenu našim dragim srpskim premijerom dr Vojislavom Koštunicom i koji će je još dugo, dugo srpski predvoditi, zamislite da živite u Burundiju, Haitiju, Istočnom Timoru ili Nikaragvi. To bre razmaženo i besno, naviklo na tri srpska obroka dnevno, plus dve srpske užine! Oćete preko srpskog ’leba pogače? Nemoj da ostanete i bez srpskog ’leba!

A vi nezahvalni srpski pederi, srpske lezbejke i ostali srpski perverznjaci i srpski nezahvalnici, zamislite da živite u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Iranu ili možda Emiratima. Umesto da budete zahvalni našim srpskim političarima, pre svega dr Vojislavu Koštunici, koji su doneli srpski Ustav, u kome samo još srpski pedofili nisu zaštićeni. A one vaše srpske pederske i srpske lezbejske organizacije su još pozivale na srpski bojkot. Kako vas bre nije sramota!?

A ti što čitaš ovo! Imaš kompjuter! Imaš internet! Bitango jedna nezahvalna! A sigurno si se i školovao na srpski račun ove srpski napaćene, ali srpski ponosne zemlje! Umesto da vraćate srpski drug svojoj srpskoj otadžbini, sigurno si pobegao u neko inostranstvo da uživaš! A tvoja srpska domovina grca i muči se! E tako te srpski volim, čekovnu knjižicu u ruke pa da padne neka srpska donacija za srpsku otadžbinu.

Srbija je naše najlepše i najvrednije zajedničko srpsko vlasništvo! Zato dosta više bukanja i kuknjave. Volite našu Srbiju, njenu srpsku himnu, njenu srpsku zastavu, njenog srpskog predsednika i srpskog premijera. Živela srpska Srbija!

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com


"Ali gde da nađem

"Ali gde da nađem patriotsku muziku, to ne držim, čak ni po budžacima... "
Imas na youtube koliko volis. Samo uneses Srbija, i svakave gadosti ti se ponude. Eto, opet smo jedinstveni u svetu


Srbijo, volim te!

Srbijo, volim te!


Zardjale kasike??!

A ja mislila da su u pitanju bile srebrne viljuske!


A, ne Dunjice...

...to su bile zlatne. Ali sa njima smo jeli u srednjem veku, dok su u Jevropi jeli prstima.
No, neko nam maznu escajg.o)))


Eee, Drago,

ovo je već gradacija od posljednjeg što čuh. Uvijek su bile srebrne, a ovamo prsti k´o prsti...


Ma da...Dunjice..

..ali, kako da ti kažem. Od vremena kad su nam maznuli escajg, nama su strašno zadebljali prsti, toliko da npr. teško možemo vaditi jaje iz friža.o)))
I to nosi razne posledice glede upotrebe escajga, tako da od toga vremena više preferimao meso. To ne traži baš besprekorni escajg.0))


A sad jedno ozbiljno pitanje, Drago,

ili tko god moze reci. Citam cesto ovdje na blogu, koristi se rijec "glede". Od kada je to i kod vas Novohrvatski usao u upotrebu? Mi smo se, naime, u medjuvremenu poceli distancirati od tih novotarija. Mada glede "glede" nisam sigurna, mozda nam je ostalo, ali nisam primjetila jer ne koristim Jezik svaki dan.


Dunjice...

...ja naš jezik smatram jednim, sa dve varijante i više imena.Ma koliko imao osporavtelja, a imam ih svakako. Iz "zapadne varijante" koristim sve reči koje mi se dopadnu, a među tim rečima imam dva favorita. To su "glede" - što bi se još moglo reći "u odnosu na" i "tankoćutan ili tankoćutna", što bi znaćilo senzibilna ili profinjenih osećanja.Koristim i druge reči, ali bi nabrajanje trajalo. Recim "zorno", "poglavito","stanovito", "vratar".
Ima naravno reči koje su budalaštine i silovanje jezika, i njih ne koristim. Reči poput "mrakobjes", "hinidba" i slično.
Eto...


mrakobjes, hinidba i sl.

nisu nikada ni bile u upotrebi. to je bilo cisto preser.....

Stanovito i vratar? Ja sam mislila da je to univerzalno primjenjivo. Kao sto sam do nedavno mislila da se "vani" kaze i amo i tamo, a ono nije vani, nego napolju.

Netko me jos kao zutokljunu b92 blogericu pitao sta znaci "zorno"? To nisi bio ti, ili?


Ne nisam ja...

....meni je sasvim jasno i razvidno šta znači zorno.o)))


Zargonska upotreba termina

Zargonska upotreba termina 'glede' uvukla se u jezik ponajvise zahvaljujuci 'osobenom' novinarskom peru Pere Lukovica i njegovom jos osobenijem stilskom doprinosu; negde sam vec ranije na ovom blogu rekao, i stojim i dalje iza toga, da je u stilskom pogledu - da ostavimo sve drugo po strani - srpsko novinarstvo u sve ocajnijem stanju i da su najgori novinari upravo oni koji pisu 'prepoznatljivim' stilom i cija su imena najrazvikanija.


glede Petra Lukovica

a u svezi s topikom, citat:

"Pitao sam ga sta mi nudi, sta mogu da budem; Srbin, naravno, u svim srpskim varijantama: hard-core Srbin, soft-core Srbin, Srbin do Kosova, Srbin do Srbina, Samo Sloga Srbina Spasava, Srbin Srbinu Sestru Seksualno Sortira (pet S, jebote!), Srbin iz kace, Srbin po prilici, Srbin onako, Srbin Velicanstveni, Srbin iz Hrvatske, Srbin iz Bosne, Srbin iz Slovenije, Srbin all over...."

Dalje >>>


Pera Lukovic

je "uvezao" taj "glede", pretpostavljam, zbog svog ucesca u hrvatskom novinarstvu (Feral, npr.).


Dunjice,

Dunjice,

Glede je počelo još negde '92. da koristi iz zezanja nas nekoliko novinara koji smo tada za vreme rata išli tamo i amo. Radili smo to u kafanskim i sl. razgovorima, a posle i van zezanja dok to negde 1994. nije krenulo i u tekstovima. Čini mi se da je led probio Miša Vasić. Onda je krenulo. Pre neku godinu čujem jednog političara "nacionalno patriotske" provenijencije da na javnom partijskom servisu koristi to glede.

Sve ostalo što je Drago napisao (kao i obično) potpisujem.

Budalaštine tima čimbenika i sl. se naravno nikada nisu primile van Hrvatske i verovatno neće (ni tamo se nisu naročito primile). Ali ovo je toliko kratko i efikasno da se primilo. I to je normalno. Jezik se menja, postoji pogotovo sada kada su granice otvorene interakcija. Iznenadila bi se da vidiš koliko čisto srpskih reči odnosnio termina karakterističnih po nekakvoj "definiciji" isključivo za istočnu varijantu srpskohrvatskog koriste ljudi normalno po Hrvatskoj iako se tamo naci jezikoslovci upiru iz petnih žila da "čiste" jezik od "srbizama". Mada i oni malo popuštaju u odnosu na ono vreme.


"Čistoća jezika"

je nemoguća. To je možda pošlo Fincima za rukom, i baš bi me zanimalo zašto ne koriste internacionalizme kao i veći dio ostatka svijeta?

Što se tiče "srbizama" u hrvatskom jeziku ... zli jezici svaki internacionalizam nazivaju srbizmom. Kako kome paše. Eto, ja npr. ne dolazim iz Zagreba, pa odbijam da koristim svuda rasprostranjeni "bok" pozdrav. Za mene je to bio i ostao regionalizam. E, problem se javlja kada je "zdravo" postao nepopularan. Tu nije pomogao ni argument da se katolička molitva "Ave Marija" na hrvatskom moli "Zdravo Marijo", a ne "Bok Marijo". Onda sam se ja pri svakom posjetu domovini nasla na mukama. Ponekog pozdravljala "Zdravo", ponekog "Dobar dan", ponekog "Ćao", a prijatelje Zagrepčane "Bok". I šta se dogodilo? Objasniše mi da je i "Ćao" srpski pozdrav!!! Šta ga rodi majka tako blesavog!?

Dok sam ja došla k sebi, vratio se u javni govor "Zdravo" pozdrav, svuda, jedino još Slavonci "bokću".

Inače, nije uvijek očigledno kada je nešto tzv. istočna, a kada zapadna varijanta. Dobar primjer već pomenuh na jednom drugom blogu: kuća - kućanica, dom - domaćica. Također i s "tisuću", koja dolazi od Srbima milijih (nego Hrvatima) Rusa. Ili: "četnik" je stara hrvatska riječ, a "ustaša" se originalno koristio u srpskom.


Drago Kovačević...

...ministar iz RSK?


Je l´ može pitanje?

Moj muž, Švabo jel´te, otkada je prvi prvi put čuo za Srbiju, stalno mu govore da Srbi imaju najveći. Pa koga god pita, pogrešna adresa (incl.myself). Pa brine još više, i više, ... Zato te molim, Queeria, u tebe polažem posljednju nadu, da kažeš, je l´ to istina, to što pričaju srpski baje?? Pomagaj!


Dunjica: "je l´ to istina,

Dunjica: "je l´ to istina, to što pričaju srpski baje?? Pomagaj!"

Naravno da nije. To kod Srba stoji u obrnutoj proporciji sa njihovom spremnoscu na preterivanje i samohvalisanje. Dakle, nista nisi propustila. Tvoj muz moze biti miran.


Zoks,

eto čuh kako mu kamenčina sa srca spade.

(Da pojasnim, mada nije potrebno: moje dileme su bile druge prirode. Da li sam propustila ili ne, nije izrazivo metrickim sistemom ;-) )


Dunjice, znas vec kakva

Dunjice, znas vec kakva opterecenja i zastranjenja nosi moj pogled na svet.


Ne znam

.


Zokster, jesi li ti

Zokster, jesi li ti Queeria!? Što se trtiš tamo gde ti nije mesto?! A još se u subject ne razumeš!!!


Razumem se u subject, al se

Razumem se u subject, al se ne razumem u object; just for the record.


Seht geehrte Dunjica, Ich

Seht geehrte Dunjica,
Ich werde mich bemühen dieße frage in meinen nexten blog zu beantworten. Aber ich kann es sagen daß serbische baje sind große lügner. Kiss, kiss :)

Jesam li mnogo izgrešio?


herr pedja

verovatno nisi cim sam i ja razumela! :-)))))
ps. kazu da ovi brazilci i to....a? kakva su iskustva na tom planu? (nudilo se a ja se uplasila da sam 'mala maca za brazilca', trep, :-la frrrrrrr)


Mala maco, ako nisi

Mala maco, ako nisi razradjena, nemoj da se kačiš pa posle da ti bude kriv đavo... Drži se ti srpskih frajera... Svuda prođi na srpske baje dođi :P


pa mislim da imamo razlicito

pa mislim da imamo razlicito iskustvo, mislim na rastegljivost razlicitih organa ;-)
a i ja preferiram amere u poslednje vreme.
ps. a i ne poznajem nijednog srbina ovde u nemackoj...znas pedja, pored srba postoje i drugi moskarci, a da to nisu samo brazilci, trep.


Nein danke, nur srbische

Nein danke, nur srbische baja ficken, ficken, ja, ja, fantastisch...
Pa ja sam se sestro slatka negde navikao na srpski... što da se rastegljivam pod stare dane... Nisam ja alav!!!


Queeria,

nije fer, meni kazes jedno, a BoL drugo o srpskim bajama. Kakva je to traljava propaganda ;-) ?! Mislim, hvali ih malo i tu s druge strane grane.


Sehr geehrte(r) Queeria,

Dein Deutsch ist ausgezeichnet. Wo hast Du es so gut gelernt? (Das ist sonst die Zweitlieblingsfrage, die mir die Deutschen stellen; und jetzt freue ich mich, sie weiter geben zu können ;-)) )

Vielen Dank im Voraus (wg. dem nächsten Blog), freue mich sehr!

Liebste Grüsse aus Berlin!


Die perfekte Antwort

Quote:
Wo hast Du es so gut gelernt?

Ein Freund von mir, Iraner, der diese Frage ein Mal zu oft gehört hat, hat die perfekte Antwort gefunden:
"Im Bett ;)"


Natürlich!

(sem kad se u nemackoj vise 'druzis' sa amerima, norvezanima...i taaakooo :-)))


;))))))

Čar perfektnog odgovora...univerzalno primenjljiv :))))
ti Bebi kad te pitaju gde si tako perFektno naucila norveski (engleski...;)), zauzmi svoju najbolju Rita Hayworth (valjda si vec JEDNOM promenila farbu) pozu, trep, trep ©BoL i primeni IRANSKI RECEPT


Schwule, Schwule in die Schule :)

Ich bin in Deutschland geboren, und ich hatte sieben Jahren dort gelebt... und ich hatte deutsch in die Schule gelert :)
Ajooooooj, mamooooooo, vidi kako spikam švapski :))


Ich frage mich,

wo kommt das Wort "Schwule" her? Immer wenn ich "Schule" sagen will, kommt irgendwie "Schwule" raus?

Queeria, deine Mutti muss stolz sein...


Ich will es nich sagen

Ich will es nich sagen :)
Ja, meine Mutti ist seher stolz :)


A, Peđice...

znam šta si zaboravio: "Aliii pedaljj moga sela, Amerika cela"..o)))


Nash patriotski zanos zavisi

Nash patriotski zanos zavisi iskljuchivo od stranaca: albanki i kolumbije. Ja ne vidim drugi nachin.:)


A ima još jedan način...

...aganistanac.o)))


i turchin ludak :))

i turchin ludak :))


Bebo o)))

...e gde se ovaga seti.o)) A zvuči totalno politički nekorektno.o))
Nego, nije loša ni pogača.o))


Drago :)

ponestalo geografije? Hm, pogacha? Okica?


E da...

..okica je žargonski izraz.o))
Nego setih se sada Radeta Šerbedžije u filmu "Banović Strahinja". Nabijen na kolac, a ište okice.o)))


Pa Dragec

svi nazivi istog po svojstvu a razlichitog po dejstvu, su zargonski :))


Vidi, vidi, kako nam

Vidi, vidi, kako nam nacionalni zanos zavisi od mahom islamskog elementa... Eeeee ima nečega u tome :)


Pa da...

...to je sudbinski povezano.o))


:)

Quote:
i turchin ludak :))

A, što ne koristite našu lepu reč, šeboj?


Pa Nebojsha, nismo mi to

Pa Nebojsha, nismo mi to izmislili, to je oficijelni argo :))


a sta bi sa onim: mnozite se

a sta bi sa onim: mnozite se i radjajte srpsku decu za srpsku otadzbinu (sa sve srpskim premijerom)?! nismo mi materijalisti, mi smo nebeski narod, nama treba nebesko potomstvo, a ne neke tamo prizemne ovozemaljske donacije :)


Ah ta bela kuga...

Ma bila slaba albanka... nisam ni stigao do bele kuge...
Ali zato imamo tebe da na taj veliki problem podsetiš...
Pa neko daje novčane donacije, a neko donacije za "one" banke...


made in serbia


keine macht den

keine macht den drogen..

naturlich


Ist da shpricen, spricen? :))

Ist da shpricen, spricen? :))


Ich

verstehen das nicht:(


Jugoslovenka...

Ah, nostalgijo... Živela Lepa Brena i kolege!!!


Ljupka oko pupka?

Ljupka oko pupka?


Bitanga jedna nezahvalna???????

.....Zar ja? Zar ja koji svaki dan klečim, pred dragim mi Vojom, tim oličenjem dvoglavosti i ocila, kao pred oltarom uzvišenog stremljenja.
JA SAM ZAHVALNI SRBIN!!!!!
Strastveno aplaudiram
Glavom klimam bar tri puta dnevno
Mozak ne uključujem
.....I sve zarad teritorijalne celovitosti.


Mislio si mene da

Mislio si mene da prevariš!!!
Prvi korak u izlečenju jeste da priznaš da imaš probelm!
Prvo treba da priznaš da si bitanga nezahvalna...
Pa na grupnu terapiju...

Hajde, možeš ti to...
Zdravo, ja sam G r o f, i ja sam bitanga nezahvalna...


Samo je jedna mama...

...a mi pored majčice Srbije i Rusiju svojatamo, kao da nam jedna ovolika, vesela i debela nije dovoljna.


Što bi rekao vladika

Što bi rekao vladika Nikolaj Velimirović, najpametnija srbska glava: "Ako deca nisu besna, Srbija nije tesna!"


"Ako deca nisu besna, ni

"Ako deca nisu besna, ni guza nije tesna".


Kad reche Srbi

shto reche patrijajah "Budimo ljudi i ako smo Srbi"


Pedja,

kakav je to nacin da ove pozive za donacije saljes u Subotu uvece?!?! Pa ja sad moram 2 besane noci i dana da provedem cekajuci da u ponedeljak ispraznim svoj stedni racun za uvecanje s'jaja Srbije!!! I to da se mislim da li da platim da se udari jos zlata sa svake strane Hrama, ili da se digne u vazduh Narodna Biblioteka, ne bi li pogled na 'Ram bio sto lepsi!!!

E bas ti hvala, zasra mi weekend!! ;))a ne, sorry, evo hvata me zanos...mozda i bude nesto od weekenda ;)


Primamo mi i online

Primamo mi i online donacije...
Vadi kreditnu karticu, priča se da je velika :P


eh,

bilo bi lepo..evo vec 3 nedelje je zalivam gnojivom za bonsai, al' kad odem da proverim balance, samo sto me ne pljunu :D:D


Pa sarume, da sam na tvom

Pa sarume, da sam na tvom mestu ja se time ne bih hvalio. Otišao si u inozemstvo a postao slepac, pa to si mogao da budeš i ovdi, međ svojima, na ognjištu vekovnom!!!


;))

a ne pile, imas ti jos da ucis...nije poenta u balance-u, nego u prometu ;))


mnogo trošiš,

mnogo trošiš, rasipaš???
jel može bunda, naravno od veštačkog krzna, jer ja ipak ne nosim krzno, ja sam emancipovan...


Moze!!!

Mada, ako hoces, mogu da oderem i Sandu Raskovic ili Isidoru - dobijes pravu, a prezive i zvercice! Moze? ;))


Može... ali

Mmmmmmmmmmmmmože... ali neću ja kratku...
zato dohvati i Lidiju Vukićević...
a od Brane Crčevića i Matije Bećkovića da mi napraviš muf...


sarume

A od Shamija, Shormaza i Shuvakovica da napravish Pedjici shubare i rukavice. Shubare od 3 SH :))


Ah taj Šormaz

He he he Šormaz...
Moram malo da ga izogovaram :)
On je nekada bio ugostitelj, imao čovek kafić u Smederevu... Zvao se L.A. Mesto je bilo totalna r'n'r narkomanska rupa.
Često su i samog vlasnika primali u hitnu pomoć na ispiranje želuca...
A vidi ga sada... Bogougodan čovek...


L.A u Smederevu :))

Pa onda je sve jasno - gudriranje mu ispeglalo mozak. Taman da preostane za Srbomena i srbovanje A))


malo srbovanja


brishi ovo ispirachu

brishi ovo ispirachu


što ble, baš je

što ble, baš je supel
ispilač mozga je baš supel


Pa zato shto nema copy rajt

Pa zato shto nema copy rajt na sliku


bebo

koliko vidim, samo upotreba u komercijalne svrhe je zabranjena.
dakle bebo, sad mozes da odahnes;-)


oibibio

copyrigt je samo eufemizam za "kad nam dodju potpisana deca" sa , pocepace nas ko' svinja torbu:))
al' da znash odahnucu., fala ti :)


kako

sad da obrisem kad si postovala ispod?hmz:(


cekaj,

kome su zahvalna deca? ;))


pa ovom pederu što zgazio

pa ovom pederu što zgazio tatka... makar ja tako mislim


i ja

i ja


hmmm, vidis sad nedoumicu...

hmmm, vidis sad nedoumicu... mozda ako se odgonetne ovo s.p resilo slucaj ;))))


pa to je valjda "spomenik

pa to je valjda "spomenik podigla"...eto cime se mi bavimo a mogli smo da imamo sexy intercourses (copyright by Borat) veceras...:D:D


tako je inspektore sarume

tako je inspektore sarume -spomenik podigla. Taman smo pocheli da se bavimo sexy intercourses kad nam ispirach zavali ovu sliku. E ako ga u(t)guze za povredu autorskih prava bice veselo :))


ne prizivaj mi

zhandare na vrata:)


pa, ako utguze, onda je

pa, ako utguze, onda je vredelo! eto nam sexy intercours :))))


za sve

je odgovoran administrator:)
ccc


ccc

ne nego tvoj foto :)


a bash sam mislio

da Vas obradujem jos jednom fotkom:P
ccc
Admine,ako postavljanje ove fotke nije u skladu sa zakonom br 13w123e52,donetog dana 09.21.3007.,clan 2,bla,bla....molim Vas da uklonite sliku,ubuduce cu je "krasti" samo za svoj hard and soft disc,hvala:)


naravno stavi, to se od tebe

naravno stavi, to se od tebe ovde ochekuje


pozdrav iz......

:)


s.p. = seka persa

s.p. = seka persa


sp

s.p=shatro varijanta p.s. :)


:))

a moze i sa sajsi, ali necu :))


meni se ovo tumacenje vise

meni se ovo tumacenje vise svidja, ali to je moja privatna stvar :)))


Ne kužim,

crkniti će prije ili kasnije, bio peder ili ne bio.

A u čemu je problem?


joj,

nemoj, njih troje prvo moram da uprskam insekticidom :D:D ko zna sta se u tim kudravim pokrovima koti...

btw dosao sam do epohalnog otkrica - najlepsi ljudi na svetu dolaze iz Libana!!!!


ekipasaBanjice: "radim na

ekipasaBanjice: "radim na sebi. Ne rodio sam se kao Srbin a u moje ime nije niko nikada nista radio.Ja sam sam svoj majstor."


Kad smo kod super Srba,

evo vesti iz Njujork Tajmsa:

The New York Times
February 17, 2007
World Briefing | Europe
Serbia: Monument to Tarzan

By AGENCE FRANCE-PRESSE
The village of Medja, on the border with Romania, plans to build a monument to Johnny Weissmuller, the best-known film Tarzan. Mr. Weissmuller, who won five Olympic gold medals in swimming, was born in Medja in 1904. He died in 1984. Residents said they were inspired by a decision this week by another Serbian village, Zitiste, to erect a statue of Sylvester Stallone’s film boxer Rocky Balboa to rid itself of bad luck.

P.S. Iliti, kako pevase oni u filmu "Ko to tamo peva": 'Voleo bih majko mila/ da sve ovo samo sanjam...'


I mi hocemo Rockyja

Eeeee, kamo lepe srece da su nasi gradski oci (i "majka", da najveznijeg "oca" ne zaboravim) podigli spomenik Johnny Weissmulleru ili Rocky Balboa-i da oteramo maler.

Umesto toga nadigli su nam (da ne kazem 'erektirali') Jasu Tomica , u sred grada ;-((( sa sve uzdignutim prstom. (nemam nazalost sliku da prilozim)

Prica se medjutim da je skulptor pogresio i prikazao JT sa uzdignutim kaziprstom dok je u stvari JT Vojvodjanima pokazao izvestan drugi (tj. treci) prst.

Inace na vest o podiznju spomenika RB jedan moj poznanik je prokomentarisao: "Najzad neko ko je normalno nenormalan."

Couldn't agree more.

Kamo lepe srece da se u svetskim medijima spominjemo samo po ovakvim stvarima a ne po izvesnim sudovima (sa kojima ne saradjujemo), po izvesnim generalima (koje "ne krijemo") i izvesnim zlocinima(sa kojima "nemamo bas nikakve veze").


Ja predlažem da napravimo

Ja predlažem da napravimo spomenik Weird Al Yankovicu...


VRH!

"...Zitiste, to erect a statue of Sylvester Stallone’s film boxer Rocky Balboa to rid itself of bad luck."

sarski, ovo je fenomenalno! :)))


i metro

je o tome imao afirmativno-zabavni mini-napis u sportskoj sekciji, pa su onda izlistali nekoliko nasih zvezda uspelih u belom svetu (jednoj devojci se ni imena ne secam, neka australijanka naseg porekla, a vrh su bili darko milicic i nemanja vidic - ovo poslednje poseban uspeh u zemlji koja fudbal zove soccer), a tu se i, nekim cudom, nasla baklava kao dezertna preporuka i srpski brend (jos jednom - ?!)


Nsarski & queeria

Especially for you:

I'm every Srbin, it's all in me
Anything you want done baby, I'll do it naturally
I can cast a spell, with secrets you can't tell
Mix a special brew, put fire inside of you
But whenever you feel danger or fear
Instantly I will appear
Cause I'm every Srbin, it's all in me...


Pedjice,

noch einmal,
fiele Dank!


Nema na čemu :))

Nema na čemu :))


Pratim pa ne kapiram

sto na njemackom kad je za sve kriva jedna albanka? to bi, btw, bio dobar narodnjak -
jedna albanka mi mozak popila,
pamet uzela, mozak zavrtela, osasavila, izbezumila, itd.


patriotizam nije sund kojeg se gadimo

Dragi Predraze, mislim da je patriotizam pogresna rijec u tvom blogu. To cega se ti gnushash i "Gore od lljubavi", a jadnije od jadnica koje pjevaju zaista jeste vrijedno ismijavanja.
Ipak, kamo srece da smo odavno imali bas pravi patriotizam u cistom smislu ljubavi preva "patrii", prema otadzbini, onda mozda ne bi bilo mjesta shundu na glavnim binama. tada bi se sund poznavao lako kao takav, a ne bi se mogao lazno predstavljati kao rodoljublje.
Meni se cini da postkomunisticki kompleks vlada medju nasim mladjanim intelektom pa sve se nesto stidimo tog "patriotizma". Kao, to je za neku furku etno hibrida isl... Svuda se u svijetu reciklira istorija, to je valjda postmodernizam, mada kod nas postokomunisticka depresija. Nije sramota to sto se narod lozi na Mokru Goru isl nostalgicne fazone, sramota je sto nema nesto kvalitetnije, sto nema pravog Srbina medju "cool" kosmopolitama.

Ako, sta smeta slusati trubace i imati cilim, i sta jos... To sto se politicari poput Kostunice pozivaju na srpstvo to je njihovo licemjerje, a ne prava slika iskrenog rodoljublja.

nemoj se ismijavati njima pod optuzbom "patriotizam", vec pod "licemjerje" ili nekim adekvatnijim atribut.

Lijep pozdrav.
Lara


Libanci...mmmm

Joj,potpuno se slazem da su Libanci ko lutkice. Mogu reci da imaju i oni neki cudan mentalitet k'o da su i oni rasli usred Balkana... Ma garant su neki nasi preci tu umesali prste, i oni su Srbi 100%....
Jos su i pravoslavci...........
I u ratu su sa svima........
Ma i oni su Srbi pazi sta vam kazem!