Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ko o čemu...

Eto me na kratko.

Ovo da vam kažem: Do tamo negde posle 21 januara retko ću svraćati, jer unapred osećam da nemam nerava za ono što sledi, a imam i nekih prečih poslova. Videćemo se kad se sve završi pa da razmenimo utiske.

 


hrabro

ukratko: a sta to sledi ?

moze li se problem te borbe za vlast izreci u dve recenice.ili u jednoj ?


ama neću

ama neću ništa da definišem i izričem dok mi neko gornji iz firme eksplicitno ne naredi. svejedno mi je muka što ću sve to morati da gledam isponovke i da o tome pišem (po sili posla i sa sve uključenim mozgom). sila boga ne moli (bog silu ne voli) i od nečega valja živeti, jel' te? eto vam tamo pametnijih, ideološki svesnijih i izgradjenijih pa neka objašnjavaju, analiziraju, smatraju i ukazuju.

preči poslovi do 21 januara (ne nužno ovim redom): dva rodjendana, zamena kvačila & druk-lagera, spona, oba diska & kaiševa, zatim, nova godina (sa kupovinom & kićenjem jelke), proslavljanje božića kod keve i ćaleta, slava (kod istih), dihtovanje vrata & prozora u dnevnoj sobi, kupovina hrane za kera, nameštanje police u kujni, plaćanje obdaništa, odlazak u lov na zeca u gornju gorevnicu kod čačka, klanje svinje, kuvanje čvaraka i kavurme (mljac), sušenje pršute & slanine & paufleka (mjac mljac mljac), poseta tetki, itd...


slatka penzijica

haha...ma uzivaj dok mozesh ..

razocaranost je sveopsta boljka u danashnje vreme..

nadam se da ce taj zec ipak da ti utekne..
ne volim ubijanje...slabijih od sebe :))


i svinja

Valjda ce i svinja da utekne nekako... Nadam se.


kavurma ? kavurma ?!!??

i ja se tome nadam,iako sumnjam...znajuci stare srpske obicaje (iz gostionice " Veprov dah")

Svakome sloboda za holesterolsku ishranu,ali ....

ovo je spisak mojih najomrazenijih tzv "srpskih" jela:

1.Pihtije (ili "piktije" sa svinjskim njushkama iz koje josh vire dlake)
2.Skembici ( gledao sam kako ih izvesni jedu za dorucak)
3.Shvargla
4.Kavurma

zasto ? pa...
nije " kosher " :))


...

Quote:
Skembici ( gledao sam kako ih izvesni jedu za dorucak)

питам се како ли су прегурали дан?


Mačka je dobro prošla ...


... maskirala se, za zeku se još ne zna da li će da prođe :o)


e to za zeca me je baš

e to za zeca me je baš zabolelo i žurno odgovaram:

da bi se istoimeni zec skembao u lonac, mora se odstreliti, a za to je potrebno ustati rano, po mrazu (najbolje je po mrazu), gacati nekoliko sati po oranju i trnju, a valja i dobrog kera imati. i istoimenog zeca valja i pogoditi jer on prijatelju moj, beži i to brzo.

kad se istoimeni zec odstreli, onda se u dvorištu odere i očisti, pa se kožica okači da se suši (valja da se privije ako nekog bole krsta ili kad ih se skupi dvadesetak proda se u kožari da se od njih prave borsalino šeširi).

onda se istoimeni, onako odran zec dobro opere, potopi u čistu, hladnu vodu (u poveliku šerpenju) pa se tako drži 24 sata (sa menjanjem vode na 12 sati, ne bi li voda izvukla krv u ukrtila meso (inače bude tvrdo k'o djon). kojeko dodaje u vodu i sirće i vino i začine, a ja vala ništa jer se tako sačuva šmek divljači i čovek zna da jede divljeg zeca, a ne kokoš.

kad prodje 24 sata, zec se lepo iskomada oštrim nožem pa se onda tim istim nožem ukloni mišićna opna, posoli se i ostavi malo da stoji. od one vode u kojoj je stajao odlije se, pa otprilike, dva litra i ostavi sa strane.

u medjuvremenu se isecka crveni luk (dve glavice), nekoliko čena belog (beli luk kao što je poznato ide u sva jela sem u neke retne vrste torti), dve-tri šargarepe, paškanat, koren peršuna, malo (dao nam je bog zamrzivače) zelene paprike i dva tri lepa paradajza.

u najvećoj šerpi koju imate ugreje se ulje (ne mnogo - da pokrije dno), pa se prvo proprži beli luk, pa crni, pa se unutra strovali ono meso i proprži dok ne posivi. onda se doda iseckano povrće, pa začini od svake ruke, nalije se onom vodom u kojoj je zec stajao da ogrezne i ostavi na tihoj vatri da šapuće. voda se pušta da skoro sasvim ispari, barem dva puta (valja i tri), pa se nalije nova.

kad je skoro gotovo (kad što kaže patin kuvar "poiskaču kosti, a viljuška kroz meso prolazi onako") dolije se 1 deci nekog slatkog vina (najbolje prošek) pa se još malo krčka. onda se dolije 2 deci lepog belog vina (nikako krševi poput smederevke i banatskog rizlinga), pa se i to još malo krčka. e onda se ostavi još malo da onaj sos ispari otprilike tri frtalja i gotovo je.
e to je mnogo lepo.

pa se primakne kuvan krompuir, vruć 'leb i ajvar i pije se crno vino. a posle palačinke sa džemom od borovnica i espreso.

pa što onda da ne lovim zeca, po bogu prijatelju?!


zec u " pacu "

ma jeo sam ja zekane..

al ne bi ga mogao ubiti..srce bi mi se steglo..

a i nije "demokratski" :))

jel vide kako su englezi zabranili lov na lisice?

njih 20 dzukaca juri jednog lisca !!?

a...vishe volim ribu..i zdravije je..

evo,na pr. mladica upecana na Tari,u Zaovinama .. kako ti to zvuci ?

PS. hvala za recept....tebe bash ne mrzi da kucash :)


volem ja da pecam i na tari,

volem ja da pecam i na tari, na zaovinama. imam sad, baš za to lep abuov stap od 2,70 akcije do 80 i gomilu cofova sto mi je napravio jedan prijatelj iz čačka. a volim da pecam i pastrmku po gornjem toku lima. lepo je izaći na lipljana na mušicu na sutjesku ili hrčavku. ni štuka i smudj na dunavu nisu loša opcija. na moravu valja ići na klena i skobalja, bucova i soma.


ta divna stvorenja,

film o opstanku i zakonima prirode, u kome je veoma poucno i istinito ispricana prica o lovcu i plenu.Ima jedna scena, ako se jos dobro secam, kada medved vesto, u nekom rukavcu ulovi ribu, i publika tu ne uzdise, kao na prethodne, mnogo krvolocnije prirode,
i tu onda ide komentar Alberta Moravie, da iako ovaj prizor deluje skoro umirujuce poeticno,(parafraziram), ipak je u sustini surov, kao i onaj gde lav rastrze antilopu, iz istih razloga.


Ебо зеку

Сад ми жао тебе како се напатиш због једног обичног зеца.

Quote:
da bi se istoimeni zec skembao u lonac, mora se odstreliti, a za to je potrebno ustati rano, po mrazu (najbolje je po mrazu), gacati nekoliko sati po oranju i trnju, a valja i dobrog kera imati. i istoimenog zeca valja i pogoditi jer on prijatelju moj, beži i to brzo...


Ne usvaja se! Hoćemo jedan

Ne usvaja se! Hoćemo jedan blog o lovu i to do 21.01.
Posle ćeš da iznosiš utiske odande, da pišeš kako je taj cirkus izgledao iznutra itd. Evo sad je novembar love se fazani i prepelice. Nek ti pošalju neku sliku da imaš kao ilustraciju, a ti piši blog.

Slušao sam Vasketove priče o lovu (ne mislim na lovačke priče). To je nešto jako dobro.

Da ne pričam o tome kako nam je jednom ovde u Pragu kad je bio spravljao zeca, tj on diktirao, a ja spravljao i to prvi put u životu. Prste smo prste polizali (Vaske, još čuvam negde onu sliku gde posle "obilnog obroka" (da budem fin) sedimo, tj. poluležimo ko mrtvi).


Клање и убијање

Јадне зеке и гуде.


Zeka rules !!!

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Prijava

Prijavljujem se da ti pomognem oko dole navedenog:

odlazak u lov na zeca u gornju gorevnicu kod čačka, klanje svinje, kuvanje čvaraka i kavurme (mljac), sušenje pršute & slanine & paufleka (mjac mljac mljac)

Za ostalo se ne prijavljujem

Gremlin


A sto se 21og tice

Diplomiram za par dana, imam u izgledu ozbiljan posao u inostranstvu na duze staze, ako se nista ne izjalovi, glasacu 21og za radikale, iz sve snage cu navijati da pobede radikali, a onda cu sa 1700km razdaljine, sa zadovoljstvom gledati kako ljudi uzivaju u blagodetima radikalske srbije, kako cekaju u redu 3 sata za hleb od 3 dinara, kako prestaje saradnja sa Hagom, kako prekidamo odnose sa pola evrope i SAD jer su priznali Kosovo, kako nam Hugo Chavez i Kastro mladji dolazi u posetu, kako razvijamo bilateralne odnose sa bratskim nam narodom severne koreje. Kako se vraca obezbedjenje na fakultete koje batina studente i pokojeg profesora, kako se ljudi klizaju po korama od banane, kako ce Pana da postane prvi covek DBa, sudjenje izdajnicima srpstva na svakom koraku.
Nadam se da ce i da vrate dnevnikov dodatak koji ce pratiti povratak vojske na kosovo sve u skladu sa rezolucijom 1441. UPHHHHH. KOji je to fetish.