Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ruke su mi prljave, savest mi je čista

Treba ruke prati!Treba ruke prati!Ko ima čistu savest, obično dobro spava. Nije baš naučno dokazano, ali mnogi veruju u to. Ko ima prljave ruke, u normalnim zemljama ide u zatvor. Kod nas u politiku.Sada će se opet mnogi javiti da mi objašnjavaju šta je to metafora. Znam ja šta je to metafora, ali da li oni znaju šta je to demagogija, i to loša. Ili bar šta je to moral. Koliko sam shvatio, čovek više ne može ni u crkvu ako mu je stalo do morala. Morala izgleda jedino ima u filmovima DžonaForda.    

 Nedelju dana je prošlo od prošlog bloga. I od referenduma. Ja sam o tome rekao šta mislim. A bogami rekli si mi i drugi šta misle o meni. Moram reći da sam počastvovan da jedan eminentni srpski umetnik posveti meni svoj blog (meni i ostalim referendunskim luzerima). Malo sam razočaran. Očekivao sam malo više duha, malo više humora. Zatim tu su razni neki novinari, bivši članovi bivše vlasti, razni pisci i spisateljice, proroci, članovi i simpatizeri, anonimusi. Svi su osetili potrebu da mi objasne da sam na pogrešnom putu. Samo su izabrali pogrešan način. Tolika količina histerije i bezobrazluka nije baš primerena za nekog ko pokušava da objasni kako je Srbija na pogrešnom putu, i kako je njihova demokratija ona prava.Zanimljiva je pojava, što se nekad zvala Slikom na sliku (RTS vs HRT). Evo ja sam doživeo Blogom na Blog. Znači matrica je ista. Mehanizam je isti, ideologija se promenila. I to sam doživeo nekoliko puta na VIP blogu. Jednio što im zameram je nedostatak humora. Ostalo neka rade kako hoće. Sve je već viđeno.

Mojim blogom posebno su bili iritirani članovi i Bando crvena!Bando crvena!simpatizeri jedne vanparlamentarne koalicije. One koja je nekad bila na vlasti. Smešno je to što su me baš ti članovi i simpatizeri do juče tapšali po ramenu kada opljunem nekog na vlasti. Posle bloga "Septička jama", mogao sam verovatno da računam na mesto potpredsednika Koalicije.Još smešnije je kada ta Koalicija krene u protestne šetnje sa crvenim zastavama, pa onda ispred RTS-a viču: BANDO CRVENA. Nije da RTS to nije zaslužio, samo problem je u onome ko to viče.

Ovde na Blogu je sve dozvoljeno. Da pljuneš po svemu: Srbiji, istoriji, partijarhu, ministrima, vladi, opoziciji, SANU, ali kada takneš Svetu kravu, onda si najebao. Otvara se sezona lova, i pišu se nove stranice Rečnika mržnje prema neistomišljenicima. I to oni koji imaju Tapiju i Đinđića i na Istinu.Mi deca...Mi deca... Što se mene tiče, meni su i ruke i savest čisti. I odlično spavam. I baš zbog zdravog sna, hteo sam da prekinem ovaj virtuelni život. Hteo sam da odem uz prasak sa jednom gadnom karikaturom (kao legitimnim vidom kritike, npr. Čeda kao dete sa kolodvora Zoo.) Kod mene nema nedodirljivih.

Nisam samo želeo da pravim naslovnu stranu jednom tabloidu. neka se snađu sami.Ne želim da budem tamo gde nisam poželjan, gde remetim nekakvu harmoniju. Međutim počele su da stižu poruke i mailovi ljudi koji misle slično kao ja. I shvatio sam da nisam baš toliko usamljen. I hvala im na tome. Zbog njih nastavljam sa blogom. Ovi drugi će morati da ulože više napora da me se reše, mene nebtinog. I da porade malo na humoru ako žele da nastave akciju Blogom na blog.   

Blog je postao jedna strašna stvar. Ko ne pazi, može da stekne pogrešan utisak o nekim stvarima. Na primer ko će pobediti na sledećim parlamentarnim izborima. Čini se da najveće šanse ima nekakva nevladina, vanparlamentarna koalicija. Koalicija Bivših. Koalicija onih koja nam je pokazala kako se vlada Srbijom. Koalicija koja ima bar dve Tapije. Doduše, svaka politička stranka ima bar jednu Tapiju. SRS na patriotizam, DS na demokratiju, G17plus na PP (pamet i pare), SPS na Miloševića (to mogu slobodno da zadrže), DSS na legalizam, Velja na asfalt, i oni sa prljavim rukama na Istinu i Đinđića.

Ima nas još ovakvihIma nas još ovakvihI šta da radimo mi koji smo patriote, pošteni, mislimo da znamo po nešto o svom poslu, glasamo za predlog novog ustava i bliski smo politicii Zorana Đinđića? U očima svih političara i njihovih simpatizera ja sam Frankenštajn.

Političke partije i ona Koalicija se i onako obraćaju samo svojim glasačima. Šta će ima glasovi onakvih kao što sam ja. I što reče neko, moj glas niko neće, postao je siroče. Zato i trpim udare sa svih strana. Međutim ove sve poruke koje sam dobio, pokazuju mi da nisam usamljen. Da nas ima dosta. Mnogo. Da izađemo na izbore i glasamo za sebe, bili bi pojedinačno najjača stranka. Mogu samo da mi zavide. 

Ja sam uvek spreman da nešto naučim. I da to naučeno primenim. A evo šta sam naučio u poslednjih sedam dana:

- Najvažnija stvar je zamena teza. kad ti neko kaže nešto što ti se ne sviđa, a ti odmah kaži: A ti (on, vi, oni...).

- Kad kod ti se ne sviđa pitanje ili konstatacija ti potegni Srebrenicu, Vukovar. Ako ti se čini da to nije dovoljno ubedljivo onda potegni naciste i Aušvic. To uvek deluje ubedljivo.

- Ako nisi baš siguran šta da odgovoriš, a ti koristi reči kao budalo, idiote, kretenu... u kombinaciji sa ti to ne razumeš.

- Kada te neko pritera u ćošak zbog političkih stavova, ti se odmah ogradi kako nisi član nego samo simpatizer.

- Po mogućnosti prikači neku sliku, karikaturu. što vulgarnije, to bolje jer je to legitiman način kritike.

- Ako te neko baš mnogo nervira, jednostavno mi uzbriši ono što je napisao.

- Ako te mnogo nervira izbriši mu SVE. kad već ne možeš da izdejstviješ njegovo banovanje.

- Budi u dobrim odnosima samo sa onima koji misle 100% kao i ti i tvoja politička opcija. Ako neko malo štrči, javno kamenovanje ODMAH. Regrutacija svih članova i simpatizera na dotičnom blogu i onda UDRI...

- Ako ne možeš da izađeš na kraj sa neistomišljenicima, najbolje je da im editiješ postove, i dopišeš ono šta ti misliš da je najbolje za tebe.

- I naravno psovke i ružne reči su OBAVEZNE. Kad ih ti koristiš, onda je to ok i demokratski, jer to rade i naši eminentni novinari i spisateljice. Ako to koristi suprotna strana, onda se skandalizuj i viči na sav glas kako je to veliki prostakluk.

- I na kraju, ako imaš nešto iz prošlosti čega se stidiš, ti se pravi blesav! Kao nisam glasao nikad za one druge, nisam nikad pisao za desničarske časopise....

Ja ću svoje znanje početi da primenjujem od danas. Verovatno će prve mušterije da mi budu ovi članovi i simpatizeri Koalicije. Verovatno su se već osetili prozvanim. Čudno je da čitaju ovaj blog jer je pisan na SRPSKOM, a ne na srpsko-hrvatsko-crnogorsko-vojvođansko-bošnjačkom. Ili što reče jedan "zvaničnim jezikom haškog tribunala".

Ko razume, shvatićeKo razume, shvatićeMožda ima jedan jezik na kome će me sigurno razumeti:  

Pfmpffmpp mmpmffmfp pfmpffmfffmmfmpmmmppf mpmmmm ppmmff pfmfmfmmfmmmpmmfmf fmf pmpppfpmfmpppppppf pppmppmfmppf mpmmmm mfmpmfmmmfmmmmmppm ffpmmm Čmppmpmfmf mff ppppmmmppmfmppffpm PmfMpmMmp.    

 nekima služe za spavanje, a nekima za glasanjenekima služe za spavanje, a nekima za glasanje

Jadna je zemlja koja ima ovakvu vlast. Izgubljena je zemlja koja ima ovakvu opoziciju. Propala je zemlja kojij je ova Koalicija alternativa. 


"Ruke su mi prljave, savest mi je ccista"

Odmah zakljuccaj blog :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


s vremena na vreme...

...sam navraćao na vaš blog. nešto od onoga što ste pisali bilo mi je zanimljivo, nešto i nije. uglavnom se ne slažem sa vašim razmišljanjima. kako god, drago mi je da ste pokušali da pokrenete poneki dijalog. molim vas, ostanite na blogu 92. ozbiljno.


Ni ti nas ne voliš :(((

Quote:
Po mogućnosti prikači neku sliku, karikaturu. što vulgarnije, to bolje jer je to legitiman način kritike.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


što bi rekla tina tarner...

Whats love got to do with it. U pitanju je samo mera ukusa. A ljubavi, koliko vidim, imate i previše :-)

When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.


Podrška, podrška, podrška

Volimo i mi tebe :)

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Srdjane

Pre nego sto budes nekoliko puta bezuspesno pokusavao da napises nesto novo na svom blogu, i shvatis da tvog naloga vise nema, samo da ti recem da te potpuno podrzavam i ako si im rekao sve. Stvarno su prevrsili svaku meru!


Šta čekaš...formiraj alternativu...vreme je za to...

.


.

.
stvarno covek naucio
.


.

.
i primenjuje
.


nebojša

čovek se uči dok je živ...
najbolje tek dolazi :-)

When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.


E...

Quote:
čovek se uči dok je živ...

... sa ovim se slazem!

_____________
ok, pobedio si.... sm


Poruka pametnim ljudima

obavezno pročitati blog i slati dalje na čitanje!!!!


ljudi

covek menja sadrzaj postova!!!
................
ovaj ću da ti ostavim. tek da se zna.


shatio sam

da sam zaveden, i jako me je sramota zbog toga...


sta znaci ucenje...

...fantasticno!


nebojša

kažem ti, učio sam od najboljih.
sorry za ono "I", prosto si naleteo prvi. ja sam tipovao na uroša

When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.


WOOOW...

Quote:
sorry za ono "I",

...pa to nisam ni primetio(mislio da sam u brzini pogresio)-pazi eno ga opet-ludilo ova mogucnost moderiranja!


Srdjane,

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman

************

što bre uroše ne poslušaš Kartman!!!! idi već jednom tamo gde misliš da ti je dom!


Copyright by Queeria

Kakva flagrantna krađa Queeria fora...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


draga q

već sam rekao da sam učio od najboljih!! ako može de palma od hičkoka, mogu i ja od Q.

ps. obrati pažnju na novog člana kuće Veliki brat. Sava je hit!

When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.


Srpska posla

Izvinjavam se S. Mitroviću što će ispasti da je ovo reakcija na ovaj njegov post. OK, jeste reakcija i na njegov post al ovaj post je negde 156.234-i na listi. Elem, potpuno mi je fascinantno kako, majku mu, da je u ovoj zemlji pored svih gluposti uvek nekako među najvećim problemima LDP, ili kako ga je Srđan M. nazvao (vanparlamentarna koalicija).

Eto, i ovaj blog prozvaše glasilom LDP-a, i to ljudi iz same 92-ke, a na celom blogu jedan i po LDP-ovac, čak ni ovaj nesrećni Uroš koji smara po komentarima nije u LDP-u nego u Koraćevoj stranci.

Majku mu, nema veze što smo svakim danom sve bliži članstvu u Savezu Rusije i Belorusije, a sve dalje od Evrope, nema veze što smo možda najsiromašnija zemlja Evrope, nema veze što je najviši pravni akt donesen na najblaže rečeno sumnjiv način iz čega će proizaći da je ceo pravni sistem sumnjiv. Ne, problem je mala stranka u nastajanju i njeni aktivisti.

Ova "tapija na Đinđića" mi je tek posebno bizarna. Problem je što LDP prisvaja Đinđića, a nije problem to što su oni koji su prisvojili Đinđićevu stranku aktivno učestvovali u krađi referenduma (o ovome nema potrebe da razglabamo - dovoljno je to što svaki iole časni aktivista DS-a gleda u pod kad se priča o krađi referenduma. Lopovske bitange koje su u tu stranku ionako većinom ušle ili na položaj došle posle Đinđićeve smrti nema smisla komentarisati).

(autor komentara je član DS-a od 90 i do prošlog vikenda "siguran glas" ove stranke. Od prošlog vikenda je apstinent. Ponovo će glasati za DS kad iz istog budu odstranjeni oni koji su od Đinđićeve stranke napravili Koštunicinu marionetu)


VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Dragi prijatelji i oni drugi,
blog je privremeno zaključan za komentare. ja odoh na sinemaniju da gledam film kloda šabrola. preporučio bih ovaj film članovima i simpatizerija jer je jako poučan. govori o tome kako vlast kvari čoveka. u ovom slučaju ženu...
vidimo se posle filma.
uroše, pokušaj da se nenevriraš...

When I'm good I'm very good, but when I'm bad I'm better.