Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

O ABORTUSU: čuvari srpskih materica!

Pajo...cuvaj me malo!Pajo...cuvaj me malo!Da, čini mi se da beleženje nekih važnih ili manje važnih ličnosti i događaja iz novije istorije postaje veoma važno. Svi pobornici zavere protiv Srba i Srbije, na najneverovatnije načine uspevaju da koristeći političku klimu za tili čas vaskrsnu i ponovo se pojave kako bi skrenuli pažnju sa svakodnevice i javni prostor zauzeli nekim manje važnim temama. Jedna od onih koje se najčešće provlače kroz usta javnosti i javnih intelektualaca je ABORTUS! Ali, odakle nekome pravo da morališe o tuđem telu i životu!


Što je najgore, silna upozoravanja na fenomen bele kuge su veoma licemerna. Politička i kulturna klima tokom devedesetih, omogućila je javnim moralistima da raspredaju naveliko i naširoko o abortusu kao najgorem ubistvu, kao (kako ga sami nazivaju) genocidu najgore vrste! No, pre nego što se otvori bilo kakva rasprava o ovoj temi, da se podsetimo ko su neki od najvatrenijih zagovornika/zagovornica borbe protiv abortusa!


Marko za OpstanakMarko za OpstanakMarko Mladenović: ovaj vitalni starčić osnivač je jedne od vodećih pro-natalitetnih grupa u Srbiji, inventivnog naziva Opstanak! Prošao je dug i trnovit put od sudskog pripravnika do profesora Porodičnog prava. Uprkos svim svojim naporima da postane Akademik, to nije uspeo jer ga je Akademija dvaput ispalila. Drugu kandidaturu je, kao, povukao sam. Da je reč o osećajnom čoveku, govore i njegove brojne pesme i sonetni venci. Prema poštovaocima njegovog pesničkog dela, neke od najjačih pesama su Otadžbina, Ispovest penzionera samoubice, Poruka gerontolozima u Vrnjačkoj Banji kao i Prva (o)poruka Predsedniku SAD. Ko ne veruje da su ovo naslovi pesama, neka baci pogleda na link UG:Opstanka – zabava je zagarantovana! Svoj umetničko aktivistički angažman protiv abotusa, rečima je ovekovečio u pesmi Zašto majko čupaš mlado voće? Jedna od najvažnijih aktivnosti njegovog udruženja bilo je prisustvo na konferenciji za opstanak mongolskog naroda, koji takođe zapada u zlo zvano bela kuga! Istoriji nikako ne može da oprosti seksualnu revoluciju i pokret za oslobođenje žena! Kao način za povećanje nataliteta imao je sledeće predloge: štampanje poštanke marke sa likom bebe u kolevci i deteta na ljuljašci, osnivanje Fondacije Srpska porodice-Beli Anđeo i osnivanje Saveta mudrih!


Biljana kugu beleše!Biljana kugu beleše!Biljana S.Spasić: učenica i sledbenica MM. U njenoj biografiji stoji da je ceo svoj život posvetila obrazovanju ljudskog lika i vaspitanju mladih! Ipak, proslavila se kapitalnim delom Zašto Srbi nestaju/ Zašto su u Srbiji kolevke prazne. Za istu knjigu recenzije su dali Matija Bećković, Slobodan Rakitić i episkop Vasilije. Pored toga što su pola knjige zauzela pisanija MM, Bilja Spasić je iznela niz uznemiravajućih podataka o padu nataliteta. Tako npr, odgovornima smatra i Vanesu Šokčić jer propagira veštice, Viki Miljković zbog Koka Kole i Jelenu Karleušu - „zbog koje se u Srbiji više ne čuje Laza Kostić“ !? Šta god! Kroz svoj angažman pružila je podršku za uvođenje kategorije majke-nemajke, kao oznaku, društveni žig, za ženu koja je izvršila abortus.


Bela Rada Pobornica!Bela Rada Pobornica!Patrijarh Pavle: jedan od očeva nacije koji u svakoj Božićnoj i Uskršnjoj poslanici podseća žene da rađaju i rađaju i rađaju i rađaju....a ako rode, pa ne žele da zadrže bebu, neka je daju Crkvi! Jedna od osoba koja se vrlo javno pozivala na ispravnost reči Partijarha Pavla, bila je Rada Trajković, dodajući tome i zastrašujuće činjenice o planovima Albanki sa Kosova da rađaju sve dok Srba ne nestane! Btw, Patrijarh Paja je onaj isti Paja koji je propisivao koliku kosu treba da imaju žene, govorio da su prljave dok imaju menstruaciju kao i da mogu da nose pantalone samo kada jašu konja!


E, sad – čemu ovaj text! Pre nekoliko dana, sasvim slučano sam pronašao mail koji mi je poslala jedna „obožavateljka“ iz Valjeva, u kojoj me je grdno nagrdila što promovišem pederluk u trenutku kada u Srbiji opada natalitet! Uz sve one krvave pretnje, pozvala me da se predomislim i da svoju muškost izbacim iz fekalija i počnem da je koristim da bi se rađala srpska deca! I posle komentarišu kako mi, gejevi, stalno namećemo sex!

No, da živimo u normalnoj državi, pitanje abortusa ne bi dovodili u vezu sa seksualnom orijentacijom.

Međutim, porast različitih -izama doveo je i do porasta netrpeljivosti prema grupama za koje se tvrdi da smanjuju natalitet, ugrožavaju srpstvo, truju omladinu...! Zbog takve propagande, koje svoje korenje ima u nacionalističkoj politici, neprestano raste netrpeljivost prema ženama koje abortiraju, ali i prema svima koji su društveni „neproduktivni“. Još je strašnije što svaka netrpeljivost prouzrokuje nasilje! I dokle tako... Kada ćemo prestati da pristajemo zamorčići nazadnjaka i njihovih satelita?

Da li ste znali da je abortus kod nas legalizovan još 1952.godine, a da se sada skupljaju peticije da se zabrani?

Ko nam i šta time govori?

Ipak, ono što je zanimljivo da su najveći protivnici abortusa desničari i Crkva: inspiratori i blagoslovitelji ratova, mržnje i netrpeljivosti ! bojim se upravo onih koji prouzrokuju ratove i smrt!

Licemerno, jel da?

Za State of Queeria – Boban S.