Gost autor| Zabava

Svemirski selfi

angie01 RSS / 18.10.2023. u 20:33

 

 ili Nole "AI-Persona Non Grata"?!

Danasnji gost autor je nas blogokolega Gavros-Bojan Ljubomir

 

 Na svom Instagram profilu sam 28. juna napisao blog sledećeg sadržaja:

Dragi svi, prije svega Srećan Vidovdan i srećan Kurban bajram svima koji slave i poštovanje za sve one koji su ateisti i agnostici. Želim da podijelim s vama jedan efektan ali vizuelno kvalitetan geg/fazon/štos kako možete da obradujete sve ljude koji vas inspirišu u životu - svoje najbliže i najmilije, familiju, rodbinu, javne ličnosti, naposlijetku svjetske zvijezde koristeći Midjourney vještačku inteligenciju za generisanje fotografija. Ideja je originalno moja, #spaceselfie kao termin naravno postoji ali ništa slično ovog kvaliteta se trenutno ne nalazi na internetu i "brendirao" sam ga kao - #svemirskiselfi @svemirskiselfi - a fazon je dobar i može poslužiti za širenje pozitivne energije u "Matrix"-u.

 

1.png  2.jpg  3.jpg  4.jpg

Moja zamisao je da ponekad kad stignem objavim Svemirski Selfi meni drage žive ličnosti od koje sam nešto naučio i čiji sam fan - zaista su brojne a dolaze i nove mlade snage čiji sam fan. To je čisto zezanje i zapratio sam na Svemirski selfi profilu trenutno samo humanitarnu fondaciju Budi Human ali zapratiću ih još da bi fokus onih koji "otkriju" profil bio na što većoj svijesti o doniranju simboličnih iznosa ljudima kojima je pomoć zaista potrebna.

Zabava i zezanje ali možda nekome pomogne. Evo kako se Svemirski selfi radi: 1. U Midjourney učitate fotografiju osobe (samo glava i ramena) 2. Kopirate link fotografije 3. PROMPT /imagine [link] as astronaut in Space wearing fully closed plastic astronaut helmet with beautiful white astronaut suit, floating and levitating in Space taking selfie, realistic beautiful view of planet Earth in the background, clear facial features, Cinematic, 35mm lens, f/1.8, accent lighting, global illumination 4. Pogledajte YT video Midjourney V5 - How To Swap Faces

Toliko, srećno svima i hvala na pažnji, Bo

p.s.

Naravno da volim Noleta ali mnogo većim fanovima od mene ostavljam da urade njegov Svemirski selfi ako žele. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

To je bila ta nekomercijalna "AI-generated fan art" ideja koja neizostavno u koraku 4. koristi Midjourney bot "InsightFaceSwap" koji omogućava sasvim uvjerljivu zamjenu identiteta (lica) generisanog astronauta sa željenom osobom koja je poslužila kao početni model i u sasvim neobaveznom, neredovnom i opuštenom ritmu sam do sada bez problema uradio nekih 20-tak javnih ličnosti koje "gotivim" dok zaista nisam pokušao da generišem Noletov Svemirski selfi. I tu je nastao problem.

Dakle, toliko puta ponovljen isti postupak:

1. Noletova fotografija (glava i ramena),

2. Zatim prompt kojim se generiše astronaut sličan Noletu (ali nije Nole)

3. Zamjena identiteta u " InsightFaceSwap "-u astronauta (sličnog Noletu ali nije Nole) sa Noletovom fotografijom

generiše samo ovakve "rezultate":

5.jpg  6.jpg 

što samo upućuje na to da su kreatori Midjourney bota "InsightFaceSwap " zapravo "instruisali" vještačku inteligenciju da u slučaju Noleta (i možda još nekih drugih svjetski poznatih ličnosti) generišu nešto što zaista NIKAD ne generišu kada su u pitanju druge ličnosti (na IG profilu Svemirski selfi možete vidjeti uvjerljivo generisane Džima Džarmuša, Dejvida Linča, Sleša, Kejt Vinslet, Ser Dejvida Džejsona, Brus Dikinsona, Nikolasa Lindhersta, Dejvida Burna i druge).

Elem, danas je Istok napisao na X-u (bivši Tviter) nešto što bi upućivalo na interesnu kontrolu ChatGPT-ja (takođe AI servis samo za generisanje tekstova) koji generiše različite rezultate na osnovu istog upita za Izraelce i za Palestince što me je navelo na to da i danas nakon otprilike dva mjeseca pokušam ponovo da generišem Noletov Svemirski selfi i - dobio sam isti "rezultat":

7.jpg  8.jpg  9.jpg 

 ali mi je palo na pamet da umjesto portretne Noletove fotografije koja prva izađe kada se u Gugl ukuca njegovo ime (ATP Tour - Overview) kao osnovnu fotografiju uzmem neku drugu i konačno sam dobio normalan rezultat:

10.jpg

Ne izvodim sada nikakav zaključak ali je - u najmanju ruku - zanimljivo.

 

 Komentari (416)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gavros gavros 21:00 18.10.2023

Veliko hvala EndžiDame u tekstu su Jelena, Tena, Hana i Lana + samo da još ubacim Džarmuša i neću više :)angie01 angie01 21:06 18.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

nema na cemu i drugi put.
angie01 angie01 21:28 18.10.2023

maxo, nije problem,

znaci, mene si banovao sa istim razlogom kao i ovu dvojicu, oni napdadaju, a ja se branim- svaka ti cast i tebi i tvojoj klackalici...ono da bi sprecio njihove sramotne nastupe, a da se ne uvrede, amortizovao si banovanjem mene.

mene ne moras da odbanujes- to bi bilo to.
gavros gavros 21:32 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Na Wassap blogu? Ne liči na njega da banuje, znam da koristi svoju skriptu a to mi je sasvim okej.
angie01 angie01 21:41 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ne liči na njegapredatortz predatortz 22:36 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

mene ne moras da odbanujes- to bi bilo to.


Ni mene!
Čovek koji je o jebenim amsterskim drvodeljskim radovima sjebavao tolike postove, jer je to zaboga njegovo interesovanje, kaže da ga je nešto smorilo?!
Ja ga na njegovim postovima više smarati neću.
Niti bi se na ovomngde sam banovan javio da oni kojima je to dozvoljeno nisu počeli da seru o DM.

Dakle, Makso, pravi frajer bi reagovao na taj prvi komentar ako ne želi da priča ide u tom pravcu.

maksa83 maksa83 22:52 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Dakle, Makso, pravi frajer bi reagovao na taj prvi komentar ako ne želi da priča ide u tom pravcu.

Ja računam na razum al vi svirate svirate al' ne umete za pojas da zadenete.

Da mi je tata ostavio fabriku (a i da nemam zanimljivije načine da gubim vreme) napravio bih skript koji zađe i izbroji koliko ste vas troje blogova zasipali bukvalno STOTINAMA a-p-g-a-p-g-a-p-g ćurko budalo glup si glupa si komentara na jednu istu "temu", verujem da su u zbiru sad već ozbiljne hiljade u pitanju. Ja lično mislim da ste smorili sve žive za sve pare i da je ljudima pun kurac tog vašeg plesa, ali pošto ne mogu da zavirim u tuđe glave ostaće na tome da je to moja pretpostavka.

gvozden1 gvozden1 22:59 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ni mene!

Koji je tebi krasni?
Ajd Anđa, ona je utripovala da je neka izuzetna riba, pa je ovo pogodilo ko grom.

Ali bre pa Maksa je vrlo blizak njenim stavovima, samo neuporedivo inteligentniji, kako on može da trpi naše stavove, posebno kad su argumentovani?

Ja ću, ako me odbanuje, opet isto pisati.

A on neka radi po svom.
maksa83 maksa83 23:01 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ja ću, ako me odbanuje, opet isto pisati.

Odbanovaćete se sami automatski posle jednog dana, bar mislim da to tako radi.
predatortz predatortz 23:03 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83
Dakle, Makso, pravi frajer bi reagovao na taj prvi komentar ako ne želi da priča ide u tom pravcu.

Ja računam na razum al vi svirate svirate al' ne umete za pojas da zadenete.

Da mi je tata ostavio fabriku (a i da nemam zanimljivije načine da gubim vreme) napravio bih skript koji zađe i izbroji koliko ste vas troje blogova zasipali bukvalno STOTINAMA a-p-g-a-p-g-a-p-g ćurko budalo glup si glupa si komentara na jednu istu "temu", verujem da su u zbiru sad već ozbiljne hiljade u pitanju. Ja lično mislim da ste smorili sve žive za sve pare i da je ljudima pun kurac tog vašeg plesa, ali pošto ne mogu da zavirim u tuđe glave ostaće na tome da je to moja pretpostavka.Udubljuješ se u ulogu neke veličine, savesti ovog mesta.
To je smešno!
A što bi rekli bosanski muslimani, ni tvoje maslo nije za ramazana.
Znatan broj komentara u kojima se s visine, nadobudno ili podjebavački obraćaš ljudima bi taj tvoj brojač izbrojao. Znatan broj postova si lično istrolovao.

Da, verujem, da je moja, gvozdenova i još nečija priča mnoge smorila.
Kao što je i mene smorila priča nekih drugih, jer se ne radi o temama koje su meni zanimljive.

Samo, za razliku od tebe, ja na takve komentare uopšte ne reagujem, naročito ne sa visine, glumatajući redara.
Pustim ljude da pričaju o čemu se im sepriča, a ja te priče preskočim.

Da sam autor, kao što ti jesi, i da ne želim neke teme ili neke ljude na svom postu, rekao bih to na prvi takav komentar.
Ne bih gledao ko ga ostavlja, a posebno ne bih ja lično podjebavao i širio temu koju ne želim, a potom banovao selektivno, dok je drugi, koliko vidim, nastavljaju bez tvojih moralnih packi.gvozden1 gvozden1 23:04 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83
Ja ću, ako me odbanuje, opet isto pisati.

Odbanovaćete se sami automatski posle jednog dana, bar mislim da to tako radi.

Ništa, kad vidim opciju da pišem, ja ću da pišem.

A ti, sinko, samo radi svoj posao.
gvozden1 gvozden1 23:11 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Udubljuješ se u ulogu neke veličine, savesti ovog mesta.

Nego, ne pitah te tamo, to sa Brankom Prpom na pumpi....

Jel to našla novog švalera, i ima li taj stan, ako slučajno znaš?

Moralna vertikala je to:)
angie01 angie01 23:14 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

napravio bih skript koji zađe i izbroji koliko ste vas troje blogova zasipali bukvalno STOTINAMA a-p-g-a-p-g-a-p-g ćurko budalo glup si glupa si komentara na jednu istu "temu", verujem da su u zbiru sad već ozbiljne hiljade u pitanju. Ja lično mislim da ste smorili sve žive za sve pare i da je ljudima pun kurac tog vašeg plesa, ali pošto ne mogu da zavirim u tuđe glave ostaće na tome da je to moja pretpostavka.


evo, meni nije jasno, zasto imas potrebu da jos dodatno obNjasnjavas nesto sto nije istina-ta neka ravnopravnost u tim desavanjima, gde se ja bukvalno branim od napada- koje sam jedno desetak godina ignorisala,... sa sve dodatnom ekipom koja se nalepi da zajednicki bulinguju, to ti nije smetalo,...pa ni sada nisam ucestvovala u zalaufavanju, dok nisu presli granicu, vredjajuci nas ostale, a ti si u tom pocetku uredno pristao na narativ i sam ucestvovao u istom,...

ono,...bas me briga da li ti to vidis kao jednako, a jeste uvredljivo to tvoje trpanje u istu vrecu dve dijametralno suprotne stvari,...al rekoh ti vec, to tvoje klackanje je meni bas gadno,....no nije ni bitno, ti si uradio sta si mislio da treba i ok, sta me briga sta imas jos da dodas na to, kako bi se opravdao, sa sve uplitanjem drugih u to.

tvoj blog, tvoje pravo, mozes da mislis sta god hoces- rekoh, nije problem-prihvatam....necu te vise uznemiravati i sve ok.
dragosevacprekjuce dragosevacprekjuce 23:14 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

a računam na razum al vi svirate svirate al' ne umete za pojas da zadenete.


koji si ti tenkre!

a mene nisi banovao, sram te biloeverybody in the office is suing you for sexual harassments. but you did not harass me, so i will sue you for discrimination
predatortz predatortz 23:15 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gvozden1

Udubljuješ se u ulogu neke veličine, savesti ovog mesta.

Nego, ne pitah te tamo, to sa Brankom Prpom na pumpi....

Jel to našla novog švalera, i ima li taj stan, ako slučajno znaš?

Moralna vertikala je to:)


Ne bih znao, poodavno je to bilo.
A i nebitno za priču.
Htedoh ukazati na stepen bahatosti.
Ono, staneš tako da zakrčiš putanju vozilima sa bar tri točiona mesta i ležerno bunarip po gepeku računajući da su svi dužni da u miru čekaju dok završiš.

Prostakluk dostojan starleta!
maksa83 maksa83 23:25 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

a mene nisi banovao, sram te bilo

Miki nema potrebe, ti malo pišeš pošto je kako smo utvrdili tebi tastatura jako komplikovana stvar. Dodatno i to malo što pišeš su potpune gluposti pa se ljudi ne upuštaju u generisanje šuma sa tobom, tebe rešava skript, nema potrebe za banovanjem.
angie01 angie01 23:42 18.10.2023

Re: maxo, nije problem,

...e,da, zaboravila sam,...nacin na koji si to banovanje objavio, je manir nadobudnog krelca.
gavros gavros 06:03 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Možda ću zvučati pomirljivo ali razumijem obje strane: s obzirom na situaciju na blogu da nemaju svi autorsku opciju a postoji potreba za komunikacijom ta važna i trenutno nerazmrsiva tema se redovno javlja kao trol a bilo bi logičnije da je neko (pa i kao gost autor) pokreće uslijed dnevno političkih aktuelnosti.

Što se mene tiče, već sam to napisao kod Doka - jedan djed po ocu mi je bio u četnicima a drugi po majci komunista a brat mu je bio u partizanima i obilježavao je kao glavna figura u lokalnom udruženju boraca NOB-a događaje iz Drugog svjetskog rata sve do smrti prošle godine. U SFRJ moji djedovi su ostavili po strani svoja opredjeljenja i poštovali se kao prijatelji zbog mojih roditelja - od malih nogu sam išao na selo kod djeda, kasnije bake, na proslavu krsne slave (čitava familija se skupljala za praznik) i niko nije imao problema zbog toga. Takođe, kod prvih komšija u zgradi, vrata do vrata teta Hajra i čika Eršef - išlo se na Bajram, ne znam kako je bilo drugdje ali su se poštovale vjerske slobode.

U Prnjavoru se njeguje sjećanje na NOB
https://www.prnjavor.info/prnjavorcani-cuvaju-sjecanje-na-nob-obiljezeno-80-godina-od-oslobodenja-grada-foto/

A na glavnom memorijalnom skveru tu su jedan pored drugog spomenici borcima NOB-a i vojnicima RS iz poslednjeg rata.

Znam da je tema kompleksna i zahtijeva maksimalno ozbiljan istorijski pristup da bi se prevazišla ta velika podijela u narodu.
gavros gavros 06:38 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

predatortz
mene ne moras da odbanujes- to bi bilo to.


Ni mene!
Čovek koji je o jebenim amsterskim drvodeljskim radovima sjebavao tolike postove

Samo ću kao arhitekta po obrazovanju (za vrijeme studija završio sam i kurs dizajna namještaja sa predavačima dizajnerima iz Banjaluke i Milana) i vrlo dobro znam šta znači zapravo realizovati estetsku ideju - reći da za to što Maksa "drvodelje" imam samo respekt!
predatortz predatortz 07:06 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gavros
predatortz
mene ne moras da odbanujes- to bi bilo to.


Ni mene!
Čovek koji je o jebenim amsterskim drvodeljskim radovima sjebavao tolike postove

Samo ću kao arhitekta po obrazovanju (za vrijeme studija završio sam i kurs dizajna namještaja sa predavačima dizajnerima iz Banjaluke i Milana) i vrlo dobro znam šta znači zapravo realizovati estetsku ideju - reći da za to što Maksa "drvodelje" imam samo respekt!


Pazi na pertle, zemo!
gavros gavros 07:14 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Pazim samo ukazujem na tvoju krajnje potcjenjivačku ocijenu što može ispaliti samo neko ko nije ništa slično realizovao pa nema blage veze o čemu priča ali razumijem da se svašta u afektu kaže!
predatortz predatortz 07:19 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gavros
Pazim samo ukazujem na tvoju krajnje potcjenjivačku ocijenu što može ispaliti samo neko ko nije ništa slično realizovao pa nema blage veze o čemu priča ali razumijem da se svašta u afektu kaže!


Nema tu afekta, zemo. Samo konstatacije dvostrukih standarda. A za drvodeljstvo i teme koje me ne zanimaju, rekoh već da preskočim.
promoter promoter 08:49 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

gavros


Dame u tekstu su Jelena, Tena, Hana i Lana + samo da još ubacim Džarmuša i neću više :)
Čim pročitam da nekoo počinje neku priču sa 'Dragi svi', odmah me zbog ovoga 'svi' nešto žigne u predelu prepona.
To 'sranje' je preuzeto iz kojekakvih serija gde prevodioci prevode bukvalno, pa umesto kada neko uđe u neku prostoriju u kojoj ima jedno ili manji broj ljudi nego što bi trebalo, budaletine su to počele da prevode sa 'Gde su svi', umesto da prevedu onako kako je u duhu našeg jezika, to jest, 'Gde su ostali?'.
Dobro, te prevodioce sam nazvao budaletinama (ako su to, uopšte živi ljudi, a ne komjuterski prevodioci), a kako da nazovem naše ljude koji koriste tu idiotsku formulaciju, još nisam odlučio.
promoter promoter 08:58 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gavros
predatortz
mene ne moras da odbanujes- to bi bilo to.


Ni mene!
Čovek koji je o jebenim amsterskim drvodeljskim radovima sjebavao tolike postove

Samo ću kao arhitekta po obrazovanju (za vrijeme studija završio sam i kurs dizajna namještaja sa predavačima dizajnerima iz Banjaluke i Milana) i vrlo dobro znam šta znači zapravo realizovati estetsku ideju - reći da za to što Maksa "drvodelje" imam samo respekt!

Auuuuu!
Gavrose kako se čepiš, što bi rekli klinci, svaka ti čast.
Još se sećam kako sam te branio kada te je bagra proganjala u nekom ranijem periodu na blogu.
I, da iskoristim priliku, kada je već o banovanju reč, tom komunjarskom reliktu zapušavanja usta nepoželjnima, da se javim Sprirdonu koji me drži banovanog, naravno, bez razloga - koji ti je kurac Spiridone!
gavros gavros 08:59 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Sve okej, znam, ali bar je Maksa free spirit na blogu koji dopušta stvarno komentare na slobodne teme i kontam momenat da mu je prekipilo ako je toksična razmjena (uvrede i taj rad). Ja tebe poštujem kao borca RS i komentatora na blogu kao i sve ljude koji su se našli u toj hebenoj situaciji (stari i stric mi bili na ratištu, ujak ranjen i jedva preživio, rođak nenamjerno ubio brata čika Sekija sa kojim sviram koji je takođe bio na ratištu pa onda ubio sebe u centru grada pred očima nas prisutnih, živio sam i živim ovdje znam teške priče ljudi ali mi ne pada na pamet da se uključujem u takve i slične teme niti da ih tematizujem kroz art - jer nisam to prošao i realno nemam pojma - ali isto tako ono što dobro znam jasno mi kad neko ne zna - treba se nekako kolektivno okrenuti stvaranju, produktivnosti, kreaciji na svim poljima, koliko god ko može - nešto sam od toga prošao i sam i stvarno cijenim kad neko nešto stvori otuda mala odbrana
gavros gavros 09:54 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

promoter


Još se sećam kako sam te branio kada te je bagra proganjala u nekom ranijem periodu na blogu.Hvala ti na tome, bilo pa prošlo, dobio zasluženu suspenziju za svoju žutu minutu na blogu - idemo dalje.I, da iskoristim priliku, kada je već o banovanju reč, tom komunjarskom reliktu zapušavanja usta nepoželjnima, da se javim Sprirdonu koji me drži banovanog, naravno, bez razloga - koji ti je kurac Spiridone!


Nema ljutiš, ali kad vidim kako i šta komuniciraš na blogu - uopšte me ne čudi. Upale se crvene notifikacije - autor bloga usmjeri pažnju kad ono kilometarski citat i realno ništa. Opet ponavljam - ti da hoćeš da napišeš nešto ozbiljno - možeš i imaš kapacitet i siguran sam da bi te prvi Dok ugostio na svom blogu. Do tebe je šta hoćeš da komuniciraš i kakav trag ostavljaš na ovom mjestu (važi za sve društvene mreže i internet)
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 10:04 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

predatortz
gavros
Pazim samo ukazujem na tvoju krajnje potcjenjivačku ocijenu što može ispaliti samo neko ko nije ništa slično realizovao pa nema blage veze o čemu priča ali razumijem da se svašta u afektu kaže!


Nema tu afekta, zemo. Samo konstatacije dvostrukih standarda. A za drvodeljstvo i teme koje me ne zanimaju, rekoh već da preskočim.


brate predatore da je maksa postovao deseti dio broja tvojih postova upućenih uvijek istoj temi i istoj ekipi ljudi bi ga dosad otjerali u tri krasna kurca svi do zadnjeg..
bukvalno..
baš toliko odsustvo ne samokritike nego elementarnog ocjenjivanja..
pa zar te nije blam da toliko vremena potrošiš u tako glupoj komunikaciji.. jel moguće to..
predatortz predatortz 10:09 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

pa zar te nije blam da toliko vremena potrošiš u tako glupoj komunikaciji.. jel moguće to..


reče žena čije bitisanje ovde je utemeljeno na tome da ona zna ama baš sve i da će svima da objasni.

rećo ću ti što i maksi - i ja vas neke smatram za velike smarače, ali vas preskačem ne držeći vam lekcije.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 10:14 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

predatortz
pa zar te nije blam da toliko vremena potrošiš u tako glupoj komunikaciji.. jel moguće to..


reče žena čije bitisanje ovde je utemeljeno na tome da ona zna ama baš sve i da će svima da objasni.

rećo ću ti što i maksi - i ja vas neke smatram za velike smarače, ali vas preskačem ne držeći vam lekcije.


to ti je opet paralela kao sa tim maksinim diy pothvatima..
nije nikako isto ako neko ima želju da pametuje na temu svjetske geopolitike, ekonomije, imunologije ili čega trećeg a to radi loše i ispada stalno glup..
i ako ima želju da stalno istoj osobi stalno na istu temu govori da je glupa..

to ti je ona
kako ide
ljudi koji pričaju o drugim ljudima i ljudi koji pričaju o idejama..
dal imaju i treći..
kako ti tako fali distance da prepoznaš šta radiš i uvidiš koliko je to.. bezveze.. možeš bolje mnogo ne znam što si upao u tu matricu..
da se trgneš pa da pričamo opet ko normalni ljudi o roštilju, krečenju, djeci, vikendicama i morima
nikvet pn nikvet pn 10:17 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83

Da mi je tata ostavio fabriku

Фабрику коју је сам створио или, кхм, освојио?

Питање није тек реторичко. Сви у Кругу двојке порасли сте у становима који вам нису дедовина. Размислите колико људи из свог окружења познајете а да им је стан оставио отац (деда, стриц, теча, ујна, тетка ...осим Вулина)? На нивоу статистичке грешке. То није природно ни нормално.

И животиње анекмоли људи своје потомство желе да обезбеде. То је тамонекима у Бг и Србији '44/45 ускраћено а тамонеким другима поклоњено. Такво стање је прешло у некакву ишчашену нормалност да је просто непријатно-неумесно-неваспитано о томе и причати. Ево и ја овде смарам са тим, ризикујем бановање

Мој пок.стриц архитекта знао је безмало сваку предратну зграду у Београду чија је била, ко је пројектовао, ко градио. Онако из хобија. И где су данас ти некадашњи власници и њихови потомци? Не постоје, нестали.

Иначе бановање (али лајт, жути картон) због простаклука и бесмисличарења поздрављам и подржавам.promoter promoter 10:23 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gavros
promoter


Još se sećam kako sam te branio kada te je bagra proganjala u nekom ranijem periodu na blogu.Hvala ti na tome, bilo pa prošlo, dobio zasluženu suspenziju za svoju žutu minutu na blogu - idemo dalje.I, da iskoristim priliku, kada je već o banovanju reč, tom komunjarskom reliktu zapušavanja usta nepoželjnima, da se javim Sprirdonu koji me drži banovanog, naravno, bez razloga - koji ti je kurac Spiridone!


Nema ljutiš, ali kad vidim kako i šta komuniciraš na blogu - uopšte me ne čudi. Upale se crvene notifikacije - autor bloga usmjeri pažnju kad ono kilometarski citat i realno ništa. Opet ponavljam - ti da hoćeš da napišeš nešto ozbiljno - možeš i imaš kapacitet i siguran sam da bi te prvi Dok ugostio na svom blogu. Do tebe je šta hoćeš da komuniciraš i kakav trag ostavljaš na ovom mjestu (važi za sve društvene mreže i internet)

Kakvu, kurac, zasluženu suspenziju?
Govna koja ne trpe tuđe stavove ako oponiraju njihovim, su te, u udruženom zločinačkom poduhvatu, banovala na pravdi Boga.
I ti sada, nakon toliko vremena, imaš razumevanje za ta, tadašnja, govna.
Što se tiče ovoga drugoga, vezano za citiranje - ja citiram ono što ja smatram da je (za mene) značajno da citiram.
Jebe se meni za to što značajno drugima.
Ako smatram da je potrebno da napišem više od jedne reči, to i uradim.
Za većinu je dovoljna i jedna reč.
Nisam ja Tadejus da moram da napišem dvanaest redova buljšita, umesto da nekima jednostavno, svima razumljivo, kažem - nemoj da sereš.
Ili slično.
maksa83 maksa83 10:26 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Питање није тек реторичко. Сви у Кругу двојке порасли сте у становима који вам нису дедовина.

Kod mene nijedan od stanova nije nečiji salonac, da se razumemo, sve izgrađeno posle pedeset i neke. Moja dedovina sa jedne strane su vinogradi na Fruškoj gori i kuće u Novom Sadu i radnja/knjižara u centru od čega je posle 2. svetskog rata pradeda uspeo da zadrži jednu kuću (nekoliko kuća od Mileve Marić). Sa druge strane dedovina mi je mlin i trgovina brašnom u centru Kraljeva koje je odnelo '45 mada moram da priznam da je tamo negde krajem devedesetih Sloga tu izgradila zgradu i nekim restitucijama je do mene od toga došlo tadašnjih par 'iljada maraka, tako da sam ja tu u priličnom minusu kada je nasleđivanje deda u pitanju. Ali tak'a ti je ovo teritorija, svako malo neki kermez.
angie01 angie01 10:31 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Kakvu, kurac, zasluženu suspenziju?
Govna koja ne trpe tuđe stavove ako oponiraju njihovim, su te, u udruženom zločinačkom poduhvatu, banovala na pravdi Boga.


carli, o kome govoris, ko je u udruzenom zlocinackom poduhvatu nestonesto,...je l znas o cemu pricas, ili uobicajena pesmica, samo iz zabave...
docsumann docsumann 10:37 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

ljudi koji pričaju o drugim ljudima i ljudi koji pričaju o idejama..
dal imaju i treći..


imaju.ljudi koji pričaju o stvarima.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 10:41 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

docsumann
ljudi koji pričaju o drugim ljudima i ljudi koji pričaju o idejama..
dal imaju i treći..


imaju.
ljudi koji pričaju o stvarima.


e naćero si me da potražim (demencijo, teška li si)
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people

to je orginal..
al i o stvarima je sasvim ok samo što bi možda i prepjevala dokoni umovi pričaju o idejama, praktični o stvarima a budale o drugim ljudima..
pa onda može i preprjev
pretenciozni o idejama, ljudine o stvarima, budale o ljudima..
pa može i na druge načine..
al svakako pričati o drugim ljudima je u principu rđava rabota mada i neizbježna
gavros gavros 10:46 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

promoter
gavros


Dame u tekstu su Jelena, Tena, Hana i Lana + samo da još ubacim Džarmuša i neću više :)
Čim pročitam da nekoo počinje neku priču sa 'Dragi svi', odmah me zbog ovoga 'svi' nešto žigne u predelu prepona.
To 'sranje' je preuzeto iz kojekakvih serija gde prevodioci prevode bukvalno, pa umesto kada neko uđe u neku prostoriju u kojoj ima jedno ili manji broj ljudi nego što bi trebalo, budaletine su to počele da prevode sa 'Gde su svi', umesto da prevedu onako kako je u duhu našeg jezika, to jest, 'Gde su ostali?'.
Dobro, te prevodioce sam nazvao budaletinama (ako su to, uopšte živi ljudi, a ne komjuterski prevodioci), a kako da nazovem naše ljude koji koriste tu idiotsku formulaciju, još nisam odlučio.


Pazi to sa serijama o čemu pričaš mi je nejasno ali postoji termin "dear all" dakle "dragi svi" kada se obraćaš ne jednoj već više osoba. To je blog sa Instagrama na kojem mene prate neki ZAISTA dragi ljudi, neke od njih nisam nikad sreo uživo ali imam bolju komunikaciju s njima nego sa poznanicima ovdje u Prnjavoru i starim drugarima sa kojima nisam u redovnom kontaktu. Nedavno sam objavljivao "Male misli" na TikTok-u i tu sam preuzeo takvo isto obraćanje jer je u suštini pozitivno i u dobroj volji rečeno što našem mentalitetu može zazvučati "ljigavo" ali puca mi prsluk za tim jer vrlo dobro znam da postoje i oni ljudi koje nervira kad na društvenim mrežama poželiš dobro jutro jer pomisle šta je ovom dobro kad ništa nije dobro. Takvi me ne interesuju.

Dejvid Linč koji je zaista mnogo radio u životu i bio u teškim situacijama i uspio da se ostvari kao umjetnik i živi art life - shvatio je da je to velika privilegija da se u životu uspješno baviš onim što voliš - i nekoliko godina svojim fanovima je svaki dan na svom Jutjub kanalu snimao kratku vremensku prognozu poželivši im svaki put "Dobro jutro svima" i "Želim vam zlatno sunčano vrijeme!" čisto da im pošalje pozitivnu energiju za novi početak dana.

Nisam isprva kapirao video sa "Srećnim brojem" (takođe SVAKI ubogi dan bi u plastičnu "teglu" ubacio 10 loptica označenih brojevima od 1-10 i vadio bi jedan broj i to bi bio srećni broj) ali neki Ameri vjeruju u tu numerologiju i nekima taj dan to nešto znači tako da mu skidam kapu na istrajnosti - to nije bilo vođenom profitom (kao ni njegov ostali rad) ali je sigurno fanovima mnogo značilo ma kako nama iz ove perspektive izgledalo besmisleno.


Milan Novković Milan Novković 10:47 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

gavros
...
Hvala ti na tome, bilo pa prošlo, dobio zasluženu suspenziju za svoju žutu minutu na blogu - idemo dalje.
...

Iako sam ja malo konzervativniji sad kako starim, i mogu da opravdam poneku suspenziju (npr kad muške budale kidišu na malu devojčicu sa kikama koja ne ume da se brani) tebe su suspendovali ...

... oni najgori među nama, kilave pičke koje se čuju samo kad priskoče da i one šutiraju one koji su pokleknuli.

Ajd da suspenduju, u nemanju ideja kako da pomognu, na kratko (nekad nešto i nema ideja i razumem "očaj", ali primitivna policijska svest (ima cool policajaca, naravno, neprimitivaca) koja kažnjava svako malo i na dugo ili zauvek se formira po bizarnim gradijentima koji se vrte oko toga da su ljudi oko nas, u stvari, vreće za udaranje, samo ne možemo to non-stop da radimo nego nam treba pokriće, ma koliko jeftino

Smajli na kraju zato što je život lep i pun prostora za kreativnost, što i sam svakodnevno otkrivaš, pa je poslednje što treba raditi patnja nad istorijskim nepravdama koje su ti učinili drugi - zaboraviti uz iskreni smešak je cool
nikvet pn nikvet pn 10:54 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Milan Novković
poslednje što treba raditi patnja nad istorijskim nepravdama koje su ti učinili drugi - zaboraviti uz iskreni smešak je cool


Тако је. Али... Матрица је остала па зебем. Из историје ваља понешто и научити. Заледиће нам се искрени смешак кад дознамо шта је све наше Власник управо поклонио Кинезима.
gavros gavros 10:57 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Smajli na kraju zato što je život lep i pun prostora za kreativnost, što i sam svakodnevno otkrivaš, pa je poslednje što treba raditi patnja nad istorijskim nepravdama koje su ti učinili drugi - zaboraviti uz iskreni smešak je cool


Da, važna riječ - oprostiti - i ići dalje.

Evo ga čika Seki, ratište, porodična tragedija, 300 čuda, on mi govori da opraštam kad me (ne često) ljudi i situacije izbiju iz ravnoteže - evo ga u kreativnim momentima, uveseljava nas ovdje na lokalu svojim "projektima" (znam da ovo u Srbiji nije ljudima prijemčivo ali ovdje je nešto naše krajiško autentično - ćoćanska savremena pjesma meni čista terapija kad slušam:
promoter promoter 11:07 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

newimprovedtadejus
docsumann
ljudi koji pričaju o drugim ljudima i ljudi koji pričaju o idejama..
dal imaju i treći..


imaju.
ljudi koji pričaju o stvarima.


e naćero si me da potražim (demencijo, teška li si)
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people

to je orginal..
al i o stvarima je sasvim ok samo što bi možda i prepjevala dokoni umovi pričaju o idejama, praktični o stvarima a budale o drugim ljudima..
pa onda može i preprjev
pretenciozni o idejama, ljudine o stvarima, budale o ljudima..
pa može i na druge načine..
al svakako pričati o drugim ljudima je u principu rđava rabota mada i neizbježna

A zašto ti, onda, pričaš o ljudima?
promoter promoter 11:11 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

gavros
promoter
gavros


Dame u tekstu su Jelena, Tena, Hana i Lana + samo da još ubacim Džarmuša i neću više :)
Čim pročitam da nekoo počinje neku priču sa 'Dragi svi', odmah me zbog ovoga 'svi' nešto žigne u predelu prepona.
To 'sranje' je preuzeto iz kojekakvih serija gde prevodioci prevode bukvalno, pa umesto kada neko uđe u neku prostoriju u kojoj ima jedno ili manji broj ljudi nego što bi trebalo, budaletine su to počele da prevode sa 'Gde su svi', umesto da prevedu onako kako je u duhu našeg jezika, to jest, 'Gde su ostali?'.
Dobro, te prevodioce sam nazvao budaletinama (ako su to, uopšte živi ljudi, a ne komjuterski prevodioci), a kako da nazovem naše ljude koji koriste tu idiotsku formulaciju, još nisam odlučio.


Pazi to sa serijama o čemu pričaš mi je nejasno ali postoji termin "dear all" dakle "dragi svi" kada se obraćaš ne jednoj već više osoba. To je blog sa Instagrama na kojem mene prate neki ZAISTA dragi ljudi, neke od njih nisam nikad sreo uživo ali imam bolju komunikaciju s njima nego sa poznanicima ovdje u Prnjavoru i starim drugarima sa kojima nisam u redovnom kontaktu. Nedavno sam objavljivao "Male misli" na TikTok-u i tu sam preuzeo takvo isto obraćanje jer je u suštini pozitivno i u dobroj volji rečeno što našem mentalitetu može zazvučati "ljigavo" ali puca mi prsluk za tim jer vrlo dobro znam da postoje i oni ljudi koje nervira kad na društvenim mrežama poželiš dobro jutro jer pomisle šta je ovom dobro kad ništa nije dobro. Takvi me ne interesuju.

Dejvid Linč koji je zaista mnogo radio u životu i bio u teškim situacijama i uspio da se ostvari kao umjetnik i živi art life - shvatio je da je to velika privilegija da se u životu uspješno baviš onim što voliš - i nekoliko godina svojim fanovima je svaki dan na svom Jutjub kanalu snimao kratku vremensku prognozu poželivši im svaki put "Dobro jutro svima" i "Želim vam zlatno sunčano vrijeme!" čisto da im pošalje pozitivnu energiju za novi početak dana.

Nisam isprva kapirao video sa "Srećnim brojem" (takođe SVAKI ubogi dan bi u plastičnu "teglu" ubacio 10 loptica označenih brojevima od 1-10 i vadio bi jedan broj i to bi bio srećni broj) ali neki Ameri vjeruju u tu numerologiju i nekima taj dan to nešto znači tako da mu skidam kapu na istrajnosti - to nije bilo vođenom profitom (kao ni njegov ostali rad) ali je sigurno fanovima mnogo značilo ma kako nama iz ove perspektive izgledalo besmisleno.Ma!
Da prostiš, kako se ti kao ti obraćaš dragim svima, mene samo intrigira u smislu idiotskog kopiranja i prevođenja tuđih fraza.
Ja kada želim da se obratim sebi dragim ljudima, kažem, u duhu našeg jezika - dragi moji!
Kakvi kurčevi dragi svi.
gavros gavros 11:27 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

Ma!
Da prostiš, kako se ti kao ti obraćaš dragim svima, mene samo intrigira u smislu idiotskog kopiranja i prevođenja tuđih fraza.
Ja kada želim da se obratim sebi dragim ljudima, kažem, u duhu našeg jezika - dragi moji!


Ima smisla - Hana Adrović se šarmantno obraća svojim pratiocima sa "Mili moji" i to mi je toliko super. Nedavno mi se u DM - kad objavljuješ tako neki pop art kao sa ovim Svemirskim Selfijima - privlačiš raznoraznu pažnju stranaca (NFT prevaranti posebno) - javila "Iscjeljiteljka" iz San Franciska (guru, soul healer, izgleda "legitimna" profesija u SAD) i obratila mi se sa "My dear, (pa poruka)" i insistirala na tom izrazu tokom cijele komunikacije - i meni je to bilo too much a poenta priče je "želim da ti iskreno pomognem - imaš u svom okruženju bliske prijatelje koji ti ne žele dobro" prodaje svoje "iscjeljiteljske" usluge, što sam odmah sasjekao otvorenim pozivom za biznis - nađi u svom okruženju klijente kojima trebaju usluge grafičkog dizajna (radio sam i za mnoge preprodavce na tom tržištu) i uzmi sebi koliko hoćeš a mene ispoštuj sa mojom frilenserskom cijenom i žena reče: Ok Nije se javljala više ali toliko o "Dragi moj".
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 11:37 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

promoter

ja

al svakako pričati o drugim ljudima je u principu rđava rabota mada i neizbježna

A zašto ti, onda, pričaš o ljudima?


jer je... neizbježno?
ja ovo tebi kad pišem osjećam se recimo kao da brišem pseće govno sa cipele..
slutim da ti to znaš pa me zato i pitaš..
a opet gajim neku sitnu nadu da možda ne shvataš da su tvoja pakosna a glupa pitanja ljudima kao to pseće govance na pločniku..
samo što ih ima baš baš mnogo
kad bi mogao bar da smanjiš količinu to bi baš dosta značilo
promoter promoter 11:45 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

newimprovedtadejus
promoter

ja

al svakako pričati o drugim ljudima je u principu rđava rabota mada i neizbježna

A zašto ti, onda, pričaš o ljudima?


jer je... neizbježno?
ja ovo tebi kad pišem osjećam se recimo kao da brišem pseće govno sa cipele..
slutim da ti to znaš pa me zato i pitaš..
a opet gajim neku sitnu nadu da možda ne shvataš da su tvoja pakosna a glupa pitanja ljudima kao to pseće govance na pločniku..
samo što ih ima baš baš mnogo
kad bi mogao bar da smanjiš količinu to bi baš dosta značilo

To ti kažem!
Vidi se, nepogrešivo, kako kratka i jasna komunikacija daje efikasne odgovore.
Tako da si, nepogrešivo, iskazala svoj karakter - pakost tvoga lika je, upravo, pravi odgovor.
No, nebitno, idemo dalje.
Volim da razotkrivam takve sitne duše.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 11:51 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

promoter

To ti kažem!
Vidi se, nepogrešivo, kako kratka i jasna komunikacija daje efikasne odgovore.
Tako da si, nepogrešivo, iskazala svoj karakter - pakost tvoga lika je, upravo, pravi odgovor.
No, nebitno, idemo dalje.
Volim da razotkrivam takve sitne duše.


ma brate može i glupa i pakosna i šta oćeš al ako bi bar sa pitanjima mogao da oladiš značilo bi..
skripte nažalost nema nego stalno se žute ti tvoji brabonjci po trotoaru..
angie01 angie01 12:16 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Иначе бановање (али лајт, жути картон) због простаклука и бесмисличарења поздрављам и подржавам.


zanimljivo,...prvo, jer se ovde godinama izgovaraju takve gadosti, da to nije normalno, ja nigde drugde nisam videla takvo ponasanje i svi se prave ludi,..evo, ti si reagovao jedno dva puta, kamilo jednom i odmah je bio napadnut, fri isto nekoliko puta, kada je kako raspolozen, svi drugi cute i suste, stoje u blatu i kao lalalala,... tu i tamo neko drekne, kada je sam nesto pogodjen,...cak su se napasnici i branili od tih nekih ok ljudi:)))-kao sloboda govora i te munje.

autori ladno ne moderisu svoje blogove od kada nema moderacije, ono, barem da opomenu ili obrisu svinstine, ma neee, cela palanka uziva u tim desavanjima,...pa se jos hvali Filip sto ne brise licni mobing, a on jos kaze, kako su mu poseceni blogovi sa puno komentara, od kojih je 90% onih sa licnim uvredama.

i sada lik, koji krene da ucestvuje u neprimerenom narativu, banuje mene, zajedno sa onima koji taj narativ prostiru na svaki blog, sa sve vredjanjem neistomisljenika i kao, evo, vas troje smarate,...a ja jedno 10000 puta pozivala na unomralizaciju komunikacije i prestanak sa trolovanjem jednom te istom temom na svim blogovima.

da ne ispadne da se bunim za banovanje- ma sve jedno, banovali su me i pre i brisali, kakve veze ima, ja nisam sisi da se treskam zbog toga- svako nek radi kako misli,...moj jedini komentar je oko tog uvredljivog poistovecenja sa onima koji napadaju i mene, koja se branim....al mozda i nije lose videti konacno punu sliku.

sta se ovde desava i ko su kolovodje i grupe- znaju svi, samo sto postoje razne interesne sfere da se to prizna.

da se lose stvari desavaju od losih ludi, dovoljno je da oni dobri cute.


promoter promoter 12:24 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

newimprovedtadejus
promoter

To ti kažem!
Vidi se, nepogrešivo, kako kratka i jasna komunikacija daje efikasne odgovore.
Tako da si, nepogrešivo, iskazala svoj karakter - pakost tvoga lika je, upravo, pravi odgovor.
No, nebitno, idemo dalje.
Volim da razotkrivam takve sitne duše.


ma brate može i glupa i pakosna i šta oćeš al ako bi bar sa pitanjima mogao da oladiš značilo bi..
skripte nažalost nema nego stalno se žute ti tvoji brabonjci po trotoaru..

Ko ti je rekao da si glupa?
Ja!
Nisi u pravu.
Ja ti nisam nikada rekao da si glupa.
Zašto bih ti to rekao.
A da si pakosna - pakosna si do jaja.
I to pokazuješ nepogrešivo.
Ono što te posebno odlikuje je poprilično nepodnošenje istinski pametnih ljudi, pametnijih od tebe.
Recimo, Milana Novkovića, kako su to klinci nekada govorili, ne podnosiš organski.
Samo zato što je mnogo pametniji od tebe.
Ali, ti njega, još dodatno ne podnosiš - iz dodatnog razloga.
Što zna toliko toga o tome što bi trebalo da bude tvoja struka.
Sa mnom je lako, ja tu tvoju struku nešto i ne cenim, jer mi to sve liči na neke vradžbine - šta znam, možda i nisam u pravu.
predatortz predatortz 12:24 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

duplo

predatortz predatortz 12:27 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

.moj jedini komentar je oko tog uvredljivog poistovecenja sa onima koji napadaju i mene, koja se branim....al mozda i nije lose videti konacno punu sliku.


zašto ti misliš da mi nismo uvređeni što nas maksa trpa u isti koš sa tobom?
Uzgred, na njegovom blogu sa kog smo oboje banovani, naša komunikacija je počela tako što si ti krenula da sereš meni.
Ja se tebi obraćao nisam.
Na onom, prilično nezanimljivom postu (meni, drugima verovatno jeste) se ne bih ni javljao jer mi tema nije zanimljiva, da sam autor u sadejstvu sa komentatorom koji je ostavio prvi komentar, nije počeo da troluje na temu koja meni jeste zanimljiva.

Takođe, nisam reagovao na to što je mene maksa banovao, ja u njega nisam zaljubljen kao većina vas ovde, reagovao sam na pizdunski potez da nekog banuješ zbog nečega u čemu si i sam učestvovao, takoreći započeo, a onda se vadiš na pedersku foru "smorio" kada rasprava ne ide u pravcu u kojem je očigledno želeo da ide.

Dakle, potez je pederski (u smislu karakterne osobine).


Milan Novković Milan Novković 12:31 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

nikvet pn
Milan Novković
poslednje što treba raditi patnja nad istorijskim nepravdama koje su ti učinili drugi - zaboraviti uz iskreni smešak je cool


Тако је. Али... Матрица је остала па зебем. Из историје ваља понешто и научити. Заледиће нам се искрени смешак кад дознамо шта је све наше Власник управо поклонио Кинезима.

Nedavno ja spomenu vile na Dedinju ženi sledeći nevezani kontekst čuđenja kako većina Prigrevčana mog vremena (recimo 95%) nije nikad bila u Beogradu - čudno mi da na 180Km od Beograda nisu nikad uspeli da skoknu do velikog grada - i ona mi spomenu kako je mom stricu bila ponuđena vila na Dedinju ali ju je on odbijo, pa dobio novi stan na Novom Beogradu (vojak koji je završio karijeru u Karlovcu - Hrvatska).

Pa joj spomenem kako se sećam da su ćale i stric vrteli glavom nad novim vlastima i ona me potseti (znam to odavno) kako su moji imali sreće pošto je njen deda (partizansko-komunističi ogranak - ja u stvari nemam pojma ko je uopšte i od bliže familije bio učlanjen u partiju) - tako se poverio najboljem prijatelju (obojica Beograđani) pa zaglavio nekoliko godina na Golom otoku - prijavio ga prijatelj.

Pa tako moja žena bolje zna i moju ličnu istoriju, al meni nije žao (dobro, ona je poseban talent, ona zna svaku moju grešku koju sam ikad napravio, and beyond).

Ovako ti ja to gledam: sećam se kad sam Britaniku, operativni SONY WiFi system, neke comps - poklonio Poljaku moleru (2008-2009) - gledo nešto tu Britaniku - samo mi bila dekoracija na policama, davno plaćena 1000-2000 funti i vanredno retko otvarana, skoro pa nevina. Od tad je na ovaj ili onaj način otišlo nekoliko stotina knjiga - poslednji put su interesenti potezali uglavnom za raznim monografijama.

Pa ljubomorno čuvam samo outdoors knjige, baštovanstvo, interior and exterior designs a od ostalog ionako prelazim na Kindle, čak imam bar nekoliko desetina Kindle knjiga koje imam/sam imao i kao hard-copies.

Rezon - šta će mi kad ne koristim. Ajd što kupe prašinu, to bi njihova dekorativna vrednost pokrila, nego ima tamo ljudi koji će to možda stvarno čitati.

U to ime, mojih 5 centi na temu Vlasnika, političara uopšte:

- Ja ogromnu većinu političara prezirem. Davno, za vreme Goce Č na blogu sam rekao "sve političare" pa sam popio prekorni pogled i sad sam samo neznatno politički korektniji. Lopovi, jbg, na ovaj ili onaj način.

- Mislim da ako bi sad pravio neku uporednu tabelu da bi Kinezi ispali za ne poverovati pri vrhu kvaliteta (i dalje o političarima pričam). Nisu ni mnogi njihovi sirotinja, al bar neki završe u ćuzi, oni posebno talentovani na stadionskim vešalima ukrašenih perom posebno talentovanih umetnika.

- Uglavnom nevin vic o zapadnoj demokratiji:

Otac: Sinoć sad decu učio šta je to demoktratija na primeru njihovog glasanja koji film da gledamo na TVu i koju picu da naručimo.

Otac: A onda sam naručio ono što se meni gleda i jede zato što je lova kod mene

A otac se zeza, plus ne šamara, šutira, sakati i ubija decu, pa im ne pljačka ono što su zaradili ili imaju zato što je jači.

Nači ja ne znam srpsku priču sa Kinezima, pa pričam uopšteno:

- Siromaštvo je jedan od najudara na dostojanstvo poštenog i vrednog, pa nesebičnog čoveka, ako ne računamo outright siledžijske metode drugih, ili očigledne siledžijske derivate.

- Možda samo jedan život imamo - lepo je verovati, ali risk management nalaže da razmotrimo i scenario gde su večna lovišta nikakva, konji kilavi, a Bugara ko žutih mrava, pa se naš Dragoljub čudom čudi kako je bio naivan za života.

U to ime, držati tamo neku livadu generacijama i ne znati šta sa njom, dok narod gladuje i generacije su protraćene, nema preteranog humanističkog smisla ako neko sa strane zna šta sa tim pa tako i donese nekog posla ili bar jedva vidljiv skok u standardu.

Malo je bolnijih mentalnih slika od nevine dece koja nisu dobila jednaku šansu kao oni kojima se posrećila bolja sredina ili roditelji.

Ovo jeste jeftino mišljenje nekog ko bimuje iz udobne sobe i bez većih egzistencijalnih problema, ali je priča bitna i nad-lična, i iako joj razni naratori dodaju razne težinske faktore ona ima i svoju značajnu base-line težinu.

U par reči ...
angie01 angie01 12:39 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


zašto ti misliš da mi nismo uvređeni što nas maksa trpa u isti koš sa tobom?


pa budite, ko vam brani.


naša komunikacija je počela tako što si ti krenula da sereš meni.


pa izvini, a kakve to veze ima, obicno je obratno i to vi kao grupa, a ja sama,...ceo jedan dan nisam rec rekla, dok nisi krenuo da nas sve grupno vredjas, na sta je reagovala i zili,..al to nije nista novo, i pre si jedno 1000 puta izgovarao te generalne optuzbe u vazduh.

nisi svestan, da samo velicanje zlocina i zlocinaca, nije bas najnormalnija stvar,...jos kazes, e pazite, to su necije porodice, ma hajde, to bi bilo isto, kao kada bi unuk nekog naciste rekao, e ne smete ruzno da pricate o nacistima, vredjate moje pretke.....al da se ne vracamo na te krugove.


da sam autor u sadejstvu sa prvim komentatorom nije počeo da troluje na temu koja meni jeste zanimljiva.


pa evo, to sam i ja rekla, ja sam sve vreme komentarisala nesto sasvim drugo.


ja u njega nisam zaljubljen kao većina vas ovde,


kojih vas- mene molim te izuzim iz takvih kombinacija, ja se nikada nikome ovde nisam obratila ni dvosmisleno, a kamoli sa nekim insinuacijama,....mene su ovde neke ludace jos proganjale, ucitavajuci mi maxu, koji je na tu svinstinu ladno cutao.


Dakle, potez je pederski (u smislu karakterne osobine).


o ovome sam rekla sta sam imala i to bi bilo to....ja na svojim blogovima prvo opomenem, pa obrisem jedan, pa drugi nezeljeni komentar- a to su iskljucivo uvrede, a ne drugacije misljenje, pa tek onda banujem, ako neko bas insistira da bude zao,....kako drugi radi, ne mesam se,...do sada nije reagovao ni na jednu svinjariju, mnogo goru od ove, al ok,...sto se mene tice, zavrsili smo pricu.
maksa83 maksa83 13:22 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Da ne citiram sad nešto pošto bih morao otpr. sve, pa ću ovako.

Iz vaše reakcije zaključujem da ste osupnuti što sam prekinuo vašu onlajn interakciju.

Očigledno je ta razmena informacija bila dovoljno bitna da mi već dvaes kilobajta objašnjavate kako sam jako loš čovek što sam prekinuo sedamdesetu sezonu tog vašeg Meloruz Plejsa, ali vam ta razmena plemenitih misli i mišljenja nije baš toliko bitna da je nastavite ovde. To me ćuudi.

Iz toga zaključujem da vas ne zanima razmena mišljenja ni četnici ni partizani ni preci ni unuci nego da imate nepresušnu potrebu da objašnjavate drugima kako su glupi i pokvareni.

Žao mi je što sam se umešao u tu vašu fiksaciju sad kad vidim koliko vam je do toga stalo.

Zajebavam se nije mi žao uopšte.
angie01 angie01 13:32 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Očigledno je ta razmena informacija bila dovoljno bitna da mi već dvaes kilobajta objašnjavate


koliko vidim, ti imas potrebu da obNjasnjavas,...ja rekoh sta mi je zasmetalo- a to nije banovanje-bozemoj, jaka stvar,....mogao si i da kazes, Endzika, nemoj da dolazis, ja ne bih vise dolazila, ... da si rekao- prekinite, ono sto si sam zapoceo- ja bih prekinula,...sta god-uradio si kako si mislio i jos objavio to kao nadobudni krelac i sada jos pokusavas da sve svedes na nesto sto to nije- opet nadobudno,...

znaci, za banovanje me bas briga, izjednacavanje je nekorektno i uvredljivo- al dobro, sad smo i to videli, resili i kraj price, sta ti vise hoces oko toga- nemam pojma...tebi licno, sam se obratila samo onim svojim kratkim komentarom na pocetku, a ti evo ispisujes ne znam koji po redu traktat o tome, kako si ti neka specijalna faca.
gvozden1 gvozden1 20:47 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83
Ja ću, ako me odbanuje, opet isto pisati.

Odbanovaćete se sami automatski posle jednog dana, bar mislim da to tako radi.

Loše misliš, ali svejedno, pitaću te ovde
Tamo su napisao samouvereno
maksa83

Tip je SPS-ov koordinator za Zlatiborski okrug i član GO već godinama


Odakle ti kupiš informacije?

Ova ti je apsolutno pogrešna, večeras slušam čoveka uživo i decidno kaže, nisam član SPSa, ja sam poslanik Naše Drine, koja je u koaliciji sa SPSom.
A ti ga smesti visoko u partijsku hijerarhiju, i to vrlo odlučno.

Mani se malo tih izvora tipa antifa, zelenoleve koalicije, i Branke Prpe.

angie01 angie01 20:52 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Odakle ti kupiš informacije?


je l pricas za braunovica,

ISTINOMER


Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i koordinator SPS za Zlatiborski okrug.

Osnivač je i predsednik Udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“.
gvozden1 gvozden1 21:05 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

je l pricas za braunovica,

ISTINOMER

E ako istinomer tako kaže....
Oni valjda bolje znaju.

Ti, Maksa i istinomer.
angie01 angie01 21:07 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

E ako istinomer tako kaže....
Oni valjda bolje znaju.


upravo!
maksa83 maksa83 21:17 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ova ti je apsolutno pogrešna, večeras slušam čoveka uživo i decidno kaže, nisam član SPSa, ja sam poslanik Naše Drine, koja je u koaliciji sa SPSom.


E pa ako čovek kaže to menja stvari iz osnova.Treba to da kaže i sajtu Skupštine gde se nigde ne pominje nikakva Naša Drina ni na njegovom profilu, a na spisku poslanika SPS-a se vodi kao poslanik SPS-a, takođe bez pominjanja ikakve Naše Drine, a bio je kandidat za poslanika na izborima ne neke Naše Drine, nego pod brojem 21. na listi SPS-a. I da, jeste član GO i koordinator za zlatiborski okrug.

Posle izbora promene u OO SPS Prijepolje - Braunović - vreme je da mladi ljudi zauzmu svoje mesto.

Odande:

Prijepolje – Socijalistička partija uvek spremno dočekuje izbore i ima jednu od najboljih infrastruktura. Uvek smo radili i radimo u najboljem interesu za zemlju rekao je Igor Braunović, koordinator SPS za Zlatiborski okrug.

Mani se malo tih izvora tipa antifa, zelenoleve koalicije, i Branke Prpe.

Ne nego ću da čekam da mi ti preneseš šta kaže Igor Braunović.

gvozden1 gvozden1 21:19 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

angie01
E ako istinomer tako kaže....
Oni valjda bolje znaju.


upravo!

Bolje i od samog Braunovića?

Poslušaj njega samog

OVDE

Tamo pred kraj oko 23 minuta.
Ili ćeš da veruješ Maksi i istinomeru.


gvozden1 gvozden1 21:22 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Treba to da kaže i sajtu Skupštine gde se nigde ne pominje nikakva Naša Drina ni na njegovom profilu, a na spisku poslanika SPS-a se vodi kao poslanik SPS-a, takođe bez pominjanja ikakve Naše Drine, a bio je kandidat za poslanika na izborima ne neke Naše Drine, nego pod brojem 21. na listi SPS-a. I da, jeste član GO koordinator za zlatiborski okrug.

I za tebe važi isto kao i za Endži, eno ti linka gore.

Laže garant, jer si ti na internetu pročitao nešto, i zaključio nešto:)
angie01 angie01 21:23 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Bolje i od samog Braunovića?


bolje!
bene_geserit bene_geserit 21:23 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Milan Novković

El si video što su kod tebe stavili "The Online Safety Bill" u proceduru.
Što si pričao, pričao si. Ostaje ti još ovaj blog, to teško da proveravaju ...
angie01 angie01 21:24 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Laže garant,

gvozden1 gvozden1 21:25 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

angie01
Bolje i od samog Braunovića?


bolje!

E ako je tako:)

Ribo, kontroliši se.
maksa83 maksa83 21:28 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Poslušaj njega samog

OVDE

Tamo pred kraj oko 23 minuta.
Ili ćeš da veruješ Maksi i istinomeru.

Ti ćeš MRTAV OZBILJAN da poturiš video star tri sata u kome SPS njuška koja se pre 3 godinie dokmentovano puvakala kao koordinator SPS kao izvor neke istine? Klikni slobodno na ovaj link, nije Branka Prpa.

Fora je što je sad zbog ovog sa Dražom počeo da pije po pičci u sopstvenoj partiji koja preživljava na sceni od baba i deda zabodenih u komunizam i verovatno je dobio signal da mora da se distancira od njih.

Vrlo sam razočaran.
angie01 angie01 21:29 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

huci, upristoji se mojne te maxa banuje,...procitaj i na drugim portalima, lik te lagao danas, a ti veruj kome hoces.
maksa83 maksa83 21:31 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

I za tebe važi isto kao i za Endži, eno ti linka gore.

Laže garant, jer si ti na internetu pročitao nešto, i zaključio nešto:)

Brate pa eno ga pre 3 godine kako se slika i puvaka rezultatima SPS-a u svojstvu koordinatora SPS-a za zlatiborski okrug.

Pročitaj i ti to nešto pa se vrati.

Ej, REKO ON DA NIJE.

Fora je što oni sa punim pravom računaju da je njihova publika dovoljno tupa da zguta laži koje mogu lako da se provere.

U sledećem javljanju Igor Braunović, ekskluzivno: Branka Prpa je sela u vremeplov i vratla se u 2020. i poturila lažni članak o meni gde se puvakam rezultatima SPS-a na regionalnom sajtu Prijepolja.

Da ne poveruješ..
gvozden1 gvozden1 21:37 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Fora je što je sad zbog ovog sa Dražom počeo da pije po pičci u sopstvenoj partiji koja preživljava na sceni od baba i deda zabodenih u komunizam i verovatno je dobio signal da mora da se distancira od njih.

Link ti je tri godine star, u međuvremenu se svašta moglo promeniti, a za njega su sad prvi put čuo, i odmah sve o njemu znaš.

Naivno i tebi svojstveno.

Prepričao si priču onog mamlaza sa klipa iz valjda antifa, koju pas s maslom ne bi progutao.
Ali ti jesi.

Poslušaj Bjelajca, generalskog sina, sina narodnog heroja, šta on priča o "kolaboraciji", i da li Draža zaslužuje spomenik.
gvozden1 gvozden1 21:38 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

, lik te lagao danas, a ti veruj kome hoces.

Tebi i Maksi ću da verujem:)
I naravno, Istinomeru.

maksa83 maksa83 21:45 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Link ti je tri godine star, u međuvremenu se svašta moglo promeniti

Da, evo recimo mogao je i da ne bude sada poslanik SPS-a ... ali gle! Ipak jeste!

Serviraš ovde SPS njušku koja kaže NISAMKEVEMIKAKAVJASPS, ali kada se ispostavi da Internet pamti kreće kineski cirkus.

Ovo je tačka kada bi pošten čovek rekao "zajebo me Igor nisam znao da postoji još toga" ali imam osećaj da gimnastici nije kraj.

Prepričao si priču onog mamlaza sa klipa iz valjda antifa, koju pas s maslom ne bi progutao.

Kog mamlaza, kog klipa? Klip koji si postavio je star tri sata, prvi put sam kliknuo na njega kada si ga ti stavio ovde kao Izvor Istine jer REKO IGOR DA NIJE.
maksa83 maksa83 21:46 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Tebi i Maksi ću da verujem:)
I naravno, Istinomeru.

Ozbiljno se brukaš.

Ovim sam završio sa ovom "rek'o Igor da nije u SPS-u" budalaštinom.

gvozden1 gvozden1 21:54 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

og mamlaza, kog klipa? Klip koji si postavio je star tri sata

Znači taze, aktuelan, ne kao tvoji od pre tri godine.

Onaj mamlaz što vrti komunističke parole o kolaboraciji.
A čitam i Ivan Ivanji slično priča.
Da i njemu verujem?

Serviraš ovde SPS njušku koja kaže NISAMKEVEMIKAKAVJASPS

Šta je bitnije, postavljanje spomenika, ili ko je inicijator?

Za Braunovića smo i ti i ja sad prvi put čuli, ko god da je u pitanju nebitno je u odnosu na to da su muzej i spomenik tu.

Možeš ti sad da kopaš po internetu, da nađeš šta Prpa piše na peščaniku, da preko biografije Braunovića pokušavaš da diskredituješ spomenik, ali on je tu.

Ostaje ti samo da se nerviraš.
maksa83 maksa83 22:00 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ostaje ti samo da se nerviraš.

Mene iskreno boli kilometar đoke za Dražu i njegov spomenik, mogli su i pod prozor da mi ga stave jebe mi se živo - toliko mene ta tema ne zanima, celo to loženje je paralelni univerzum koji nema veze sa mnom. Kao da gledam ribice u akvarijumu, eto tako otpr.

Ono oko čega se stvarno nerviram je lakoća sa kojom ljudi - konkretno u ovom slučaju ti - zgutaju i serviraju laži koje im serviraju režimske njuške. Tako smo zapravo dospeli ovde gde smo, i zato odavde nećemo mrdnuti.
angie01 angie01 22:01 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

da preko biografije Braunovića pokušavaš da diskredituješ spomenik, ali on je tu.gvozden1 gvozden1 22:06 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


Ono oko čega se stvarno nerviram je lakoća sa kojom ljudi - konkretno u ovom slučaju ti - zgutaju laži koje im serviraju režimske njuške. Tako smo zapravo dospeli ovde gde smo.

I da jeste laž, nebitna je.
A, zamisli, verujem više svojim očima i ušima nego tebi i Anđi.

A što je toliko važno da li jeste ili nije član SPSa?

Umanjuje značaj spomenika ili nešto drugo?

I nemoj te fundamentalne zaključke, da smo tu gde jesmo zbog mene.

Pre će biti da smo tu zbog Anđe i tebe.
gvozden1 gvozden1 22:08 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

angie01
da preko biografije Braunovića pokušavaš da diskredituješ spomenik, ali on je tu.
Opet smajli?

Ajd smisli nešto pa ma kako glupo bilo, leba ti.
angie01 angie01 22:13 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

A, zamisli, verujem više svojim očima i ušima nego tebi i Anđi.


pa ja ti i rekoh, veruj kome hoces,..al mislim da je tebi nebitna istina i sam se sluzis slicnom metodologijom.
A što je toliko važno da li jeste ili nije član SPSa?

Umanjuje značaj spomenika ili nešto drugo?


U pravo vreme na pravom mestu našle su se istovremeno dve različite političke grupe, što je rezultiralo spomenikom Draži Mihailoviću, podignutom mimo važećih zakona, bez dozvole nadležnih organa, „na privatnom posedu“. Spojile su se, dakle dve struje, i izazvale rekaciju. Kao kad se u istoj boci nađu vodonik i azot, oba gasa bez mirisa, pa nastane amonijak (koji smrdi).

Elem, na jednoj strani imamo antikomuniste koji su čitav svoj životni i radni vek proveli u komunizmu i opšte im nije bilo loše – ordenje, tiraži knjiga, sinekure, akademije nauka i slično… Posle pada komunizma nahuškali su Miloševića da krene u pravljenje Velike Srbije, što im, znamo, nije uspelo, delom i zato što su srpstvo izjednačili sa četništvom.

Na drugoj su nedoučeni političari koji su istoriju učili iz filmskih i televizijskih oblandi Radoša Bajića i iz tvitera. Kao što vam se, kad čekate u jednom redu, čini da se onaj pored vas kreće brže, tako i njima, slučajno svrstanim levo, desni put ka pobedi na izborima izgleda lakši. Pretrčavanje se, naravno, obavlja-bez problema, jer ih prtljag ideologije ne opterećuje, Oni nemaju ni leve ni desne ideje.

Ideje su proizvod mišljenja, a da su mislili, znali bi da su četnici izgubili rat još 1945.


nisam samo shvatila ono o znacaju spomenika- koji znacaj?....
maksa83 maksa83 22:16 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

A što je toliko važno da li jeste ili nije član SPSa?

Ne znam to ti moraš da vidiš sa sobom, ako malo premotaš na gore videćeš da si TI meni krenuo da objašnjavaš kako sam opanjkao poštenog čoveka koji nikakve veze sa SPS-om nema a ja rek'o da je on ovo i ono, pa se ispostavilo da ipak ima itekako veze sa SPS-om i evo sad volšebno to više nije bitno, a zvučalo je bitno kada si mi objašnjavao da to nije istina. Još uvek ne mogu da pojmim da si mi poturio njega samog kao izvor.
gvozden1 gvozden1 22:22 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

nisam samo shvatila ono o znacaju spomenika- koji znacaj?....

Pa značaj mu daje otpor države da se takav spomenik postavi o državnom trošku, nego mora ovako, ispod žita, na mala vrata, i poluprivatno.

Vučić, Dačić Vulin i ostali su sigurno na tvojoj strani, ne daju dozvole, neće Dražu na javnim mestima, neće da ruše "tekovina NOB"

A sa druge strane, američki predsednik Truman je posthumno odlikovao Dražu, odlikovanje uručeno njegovoj ćerci Gordani, ova ga odnela u SANU, i tamo stavljeno u neku fioku.

gvozden1 gvozden1 22:25 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

TI meni krenuo da objašnjavaš kako sam opanjkao poštenog čoveka koji nikakve veze sa SPS-om nema

Ti si na tome insistirao tamo na tvom blogu gde si me banovao.

Ja sam i tamo govorio da je on nevažan.

Ajd seti se, nije tako davno bilo.
maksa83 maksa83 22:31 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Ti si na tome insistirao tamo na tvom blogu gde si me banovao.

Ja sam samo primetio kako je spomenik Draži napravio visoki zvaničnik (član GO i koordinator nemalog okruga) SPS-a a koji je (SPS) otvoreno deklarisani i pravni naslednik Komunističke Partije. Meni je to bilo malo smešno i zbog toga sam izneo očekivanje da vi koji svuda okolo vidite komunjare prestanete da se žalite na njih sada kada vam oni sami dižu spomenik Draži. Da sam u SPS-u (a falabogu nisam niti je iko koga poznajem) pitao bih "pa dobro šta još treba?!".
angie01 angie01 22:39 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Pa značaj mu daje


znaci- nema znacaja, pogledas fotke podrzavalaca i to ti je taj znacj, plus ovaj buzdovan spesovac, predvodnik laznog ekoloskog pokreta i korisnik brojnih drzavnih fotelja,...i ti:)

orden je valjda dat zbog spasavanje onih pilota,...kakve veze to ima sa uzinjenim zlocinima i kolaboracijom sa nacistickim okupatorom,...mislim, znas ti sve to, al bas te briga.
gvozden1 gvozden1 22:41 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

pa dobro šta još treba?!".

Treba dozvola, treba javna površina, trebaju pare, i treba počast od strane države.

A protiv svega toga je bio taj isti SPS kad se u skupštini glasalo za izjednačenje prava dva pokreta, komunističkog i "ravnogorskog "

Čak je i tu igra reči bila na sceni kako bi se makar izjednačio značaj regularne vojske sa partijskom, i izmišljen je "ravnogorski" pokret kako bi se legitimisao drugi, partijski, revolucionarni, komunistički.


Ta igra reči se često javlja, a uvek je u funkciji zaštite komunista, u takvoj državi postojimo.
Komisija koja je trebala da istraži komunističke zločine posle rata se zvala komisija za istraživanje masovnih grobnica.

Nisu se ni u nazivu pominjali komunisti.
gvozden1 gvozden1 22:45 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


orden je valjda dat zbog spasavanje onih pilota,...kakve veze to ima sa uzinjenim zlocinima i kolaboracijom sa nacistickim okupatorom,...mislim, znas ti sve to, al bas te briga.

E, Anđo, ajd da te pustim da pomisliš da si u pravu.

Nije Amerika znala za kolaboraciju pa se zajebala i odlikovala kolaboranta i zločinca.

Pišeš gluposti, stvarno.


angie01 angie01 22:54 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Treba dozvola, treba javna površina, trebaju pare, i treba počast od strane države.

A protiv svega toga je bio taj isti SPS kad se u skupštini glasalo za izjednačenje prava dva pokreta, komunističkog i "ravnogorskog "


pa ti ne kapiras jednu stvar,


Da odmah razjasnimo onima koji ne znaju, i onima (takvih je više) koji se prave da ne znaju šta zapravo znači sudska rehabilitacija Draže Mihailovića. na koju se ovi četnici-početnici pozivaju.

Elem, presudom donetom 2015. godine samo je utvrđeno da Čiča u Titovo i Udbino vreme „nije imao pravično suđenje“. Gledano iz današnje perspektive, to je možda i tačno, Isto, izvesno je, važi i za suđenje nacistima u Nirnbergu. Tamo, recimo, niko nije mogao da traži izuzeće sudije ili tužioca zbog pristrasnosti… što je danas neotuđivo pravo. Ali, nijedan sud nije osporio istorijsku činjenicu – niti to može – da je Draža Mihailović bio vođa četničkog pokreta čiji su pripadnici sarađivali sa okupatorom i ubijali i klali civile i partizane.


kakve pocasti ti zamisljas za nepobitno dokazane zlocine i kolaboraciju?!

Čak je i tu igra reči bila na sceni kako bi se makar izjednačio značaj regularne vojske


a da ti pogledas malo, kako se zvanicno vodi ta tvoje regularna vojska u istorijskoj i svoj ostaloj literaturi.

isto, partizani nisu partijska vojska, nego revolucionarna.
dragosevacprekjuce dragosevacprekjuce 22:57 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Miki nema potrebe, ti malo pišeš pošto je kako smo utvrdili tebi tastatura jako komplikovana stvar. Dodatno i to malo što pišeš su potpune gluposti pa se ljudi ne upuštaju u generisanje šuma sa tobom, tebe rešava skript, nema potrebe za banovanjem.


makso ja sam resen da stalno s' tobom plesem...

(dobro, aj i sa andjelijom (a nije arbutina)).

(by the way, nesto ti ne radi taj script dobro)


angie01 angie01 22:57 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Nije Amerika znala za kolaboraciju pa se zajebala i odlikovala kolaboranta i zločinca.1948. godine američki predsednih Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga zbog učestvovanja u operaciji spasavanja američkih pilota oborenih iznad Jugoslavije.

dragosevacprekjuce dragosevacprekjuce 23:05 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

To 'sranje' je preuzeto iz kojekakvih serija gde prevodioci prevode bukvalno, pa umesto kada neko uđe u neku prostoriju u kojoj ima jedno ili manji broj ljudi nego što bi trebalo, budaletine su to počele da prevode sa 'Gde su svi', umesto da prevedu onako kako je u duhu našeg jezika, to jest, 'Gde su ostali?'.


nije iz serija nego je 'deal all'.

jeste dragi ste mi svi. do mojega..


angie01 angie01 23:07 19.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

Bojane, izvini na trolovanju,..eto, tako je ispalo,

evo za iskupljenje ti kacim Spirin klip, mnogo mi se svidja,...opsan matorac, snimi mu oci kada pogleda,...opasan,

Milan Novković Milan Novković 23:11 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

bene_geserit
Milan Novković

El si video što su kod tebe stavili "The Online Safety Bill" u proceduru.
Što si pričao, pričao si. Ostaje ti još ovaj blog, to teško da proveravaju ...


Jesam - pičimo pa rasturamo

Mnoge EU vlade su pred bankrotstvom - pobuna mnogo ali BBCjevi to ne prenose više razvlače Gretu i slične ko seosku mečku, i slične druge igre iz iste lige ...

Al i vi imate više gazda - iz evrope bar dva, nas i WEF.

- Wef bi da vas napujdaju na Kinu pa da se međusobno oborite i Evropa ispliva

- Mi bi da vam komandujemo gde i kad da pucate, šta i kad sa rates i lovom (iznenađeni i uvređeni smo što ste zamenili LIBOR sa SOFRom pa vam više ne komanduju londonske banke, ajd i JPMorgančić ispostavica ovde.

Vrlo je prosto - postajalo je sve nemogućije servisiranje dugova i pre ovih poslednjih frka.

A otplaćivati stare pozajmice novim pozajmicama je sve teže kako se svet dedolarizuje i zapadni image urušava.

Ok, Bliski Istok danas i sad:

- Ne zna se tačno šta se dešava

- Zna se tačno šta se dešava - kako stati na put BRICS-u uz pomoć poteza koji se izvlače nasumice iz šešira

- Ajd, ok, i da se Netaniahu spase mažnjavanjem (dela) Gaze i ako može delova južnog Libana (vidi pod ima vode tamo)

Ne bi me iznenadilo da se raspucaju malo više, čak ni da vam potope poneki brod (to sad može i Hezbolah, pa Iran - za Ruse znamo, kažu glasno, al kažu da ne prete, nego samo kažu, kako im je patroliranje u južnom crnom moru round the clock sada - malo verovatno, al moguće

I hoće li se veći rat rasplamsati ako se tako nešto desi - neće, puko je zapad, Ameri će podviti rep, vratiti se posle nekog koškanja kući, zavrnuti Evropi još malo ruku, iscediti je, i izaći kao jedini većii zapadnjaci iz opasne po život krize uz pomoć superiornog R&Dja, superiornog preduzimačkog sistema, i plaćkanja Evrope koja ne može da pruža otpor kao Iran i slični pošto ima samo 7-8 tenkića i pešest aviončića nad kojima ima kontrolu ...

... ipak, ipak, ako vam sjebe Evropa sledeće izbore - za sad jedino mogu da uhapse trampa ili ponište izbore, uhapse još ponekog, možda odstrele tu i tamo nekog kapitalca, onda će ona ipak da isparazitira i vas donekle - nemam pojma ko će prvi pasti na kolena da se više ne ustane olako.

A svet ode, čeka da zapad iskrvari uz ovako neka iznuđena koškanja.

Zapad na Bliskom Istoku sad, u stvari, priča sa samim sobom, ignoriše ga svet.

Ajd, frljam se, ko bi ga znao - 500 godina britanske imperije i rotšilda raznih prilazi kraju i oni nisu na to navikli.
gvozden1 gvozden1 23:25 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,


kakve pocasti ti zamisljas za nepobitno dokazane zlocine i kolaboraciju?!

Dokazane kako?
nije imao pravično suđenje“

Saberi se makar malo.
U istom komentaru sama sebe. demantuješ.

I pošto suđenje nije bilo pravično, šta da radimo sad?

Da mu mrtvom sudimo ili da ga smatramo neisuđuvanim?


Rehabilitacija je upravo to, poništavanje osuđujuće presude.

A da, može se ići i u arhiv:)
maksa83 maksa83 23:33 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

I pošto suđenje nije bilo pravično, šta da radimo sad?

Ja predlažem da anđa banuje i tebe i sebe i predatortza preeemptivno. Da, moguće je banovati sebe na sopstvenom blogu - proverio sam malopre. 'Ladno može.
bene_geserit bene_geserit 23:59 19.10.2023

Re: maxo, nije problem,

A otplaćivati stare pozajmice novim pozajmicama je sve teže kako se svet dedolarizuje i zapadni image urušava.

Kinezi su prodali preko 300B naših bondova u prilično kratkom periodu, godinu i po možda (otkad je rat u Ukrajini koincidentli), smanjili sa 1.15T na 0.8T ili tako nešto. Deluje da izlaze skroz, samo će im trebati još nekoliko godina da to odrade.
Slutim da to ne deluje baš dobro na inflaciju kod nas.
za sad jedino mogu da uhapse trampa ili ponište izbore

Taj deo sa zloupotrebom sudskog sistema za progon političkih protivnika je stvarno jako loš znak.
A svet ode, čeka da zapad iskrvari

Da deluje da Azija piči i ne okreće se.
Više ni onih par vojnih baza tamo po Filipinima, Koreji, Japanu slabo mogu da pomognu.
A da presečemo naftu Kinezima, ko nekad Japancima, ne može više.
No dobro, sve ima svoj kraj, pa i imperije.
Milan Novković Milan Novković 00:38 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

bene_geserit
A otplaćivati stare pozajmice novim pozajmicama je sve teže kako se svet dedolarizuje i zapadni image urušava.

Kinezi su prodali preko 300B naših bondova u prilično kratkom periodu, godinu i po možda (otkad je rat u Ukrajini koincidentli), smanjili sa 1.15T na 0.8T ili tako nešto. Deluje da izlaze skroz, samo će im trebati još nekoliko godina da to odrade.
Slutim da to ne deluje baš dobro na inflaciju kod nas.
za sad jedino mogu da uhapse trampa ili ponište izbore

Taj deo sa zloupotrebom sudskog sistema za progon političkih protivnika je stvarno jako loš znak.
A svet ode, čeka da zapad iskrvari

Da deluje da Azija piči i ne okreće se.
Više ni onih par vojnih baza tamo po Filipinima, Koreji, Japanu slabo mogu da pomognu.
A da presečemo naftu Kinezima, ko nekad Japancima, ne može više.
No dobro, sve ima svoj kraj, pa i imperije.

Prodali, znam. najverovatnija je priča da je Yelen išla tamo nedavno i neočekivano da ih "zamoli" da uspore malo dok ste plasirali nova izdanja.

Naravno, Kinezima, sa još uvek tolikim holdings, ne odgovara da bilo šta puca i izašli su joj u susret.

Ali gledaj samo koliko je naglo skočio promet između Rusije i Kine, i sad je oko 85% toga u njihovim valutama, a zamisli tek kad definišu njihov sistem ala SDR - koji jeste komplikovan - pa usisaju ceo BRICS i mnogo šire.

Ja znam dosta jako pametnih Amera i ni jedan ne bi onomad od dolara pravio onako brutalno oružje, bez obzira na naivnost na temu koliko brzo Rusi mogu da se bace na kolena - po kojoj to logici neko ne bi počeo da izlazi iz dolara koji se otvoreno koristi kao oružje, i gde samo čekaš da ti uvrću ruku zbog ovog ili onog razloga.

A ako nafta ode previsoko, sad se svi frljaju sa 150 dolara, kaže jedan da će se zlato i SP500 naći na 3000 (za neupućene zlatu skočiti cena 50%, a index 500 velikih US firmi opasti za skoro 30% - što kažu kad su nafta, zlato i bitcoin postali flight-to-quality nešto veliko samo što nije puklo.

A ne mogu ni u veliki rat da ih spasi - nemaju potrebnu kontrolu nad commodities i manufakturom, pa će ga brzo izgubiti da je pitanje da li će uspeti da se resetuju.

Sa veselom naftom ovih dana ne možete olako da se izmigoljite inflaciji, još kad vam s vremena na vreme Kinezi zadrmusaju malo supply-chain ...

... a kad kažem vi pa vi u ovim problemima pa onima, to je samo zato što smo mi već na aparatima - koliko je ovde naštancovano jadne sirotinje, ne njihovom krivicom, jedino što iole stariji dostojanstveno ćute i umotavaju se u ćebad - sad nemaju ni za hranu ni za grejanje dovoljno, mladi štrajkuju ali to MSM ne prenose, u Londonu se jš relativno lako snaći, a ovim novim zakonima prete onima koji bi da informišu raju preko nekog kritičnog praga.

Imperije, da, priča jedan pravnik/istoričar da je isto ovako otišao i Rim u 4. veku, 5., kojem li već, ja sam nikakav sa istorijom.

A pametnih ljudi nikad više oko STEM-a, kod vas preduzimački eko-sistem superioran, al negativna selekcija - univerzalni proto-obrazac, samo se pomalo drugačije instancira u raznim regionima doveli na vlasti narativ kreatore, menadžere i operativce - kažu da su pre Covida bili duboko ubeđeni da narativom mogu da kontrolišu šta hoćeš.

A ne možeš, možeš dok si najmoćniji - kaže onaj što je bio mozak Brexita i dovođenja Borisa na vlast da će sad da krene generative AI polava narativ-controlling izmišljotina (ja u scene lepih građevina po lepim džunglama što je AI "smislio" verujem ko da stvarno postoje) - kaže on (ludo pametan, Dominic Cummings) da MSM nemaju više šanse da pristignu raspojasani Ai na tu temu i kad bi MSM sasekli đubre - spori, kilavi, svi na ogromnim platama) i kako će neki start ups smisliti nešto pametnije i samo tako može da se pobedi.

A ja mu skrenem pažnju da sad njih pametnih ima više nego dovoljno na substackovima i slično, ali je ovaj naš vrli zapad podigao sve nas na kult individualnosti, i ne može niko da plača 100 substack autora 7 funti mesečno - ajd daju oni dosta toga besplatno, ali je i dalje svaki od njih individualac i sva svakog ogromna većina potencijalnih čitalaca uopše ne zna.

Da bi se skrenula pažnja na destruktivnu stranu individualnosti ja bih uveo novi pojam, nešto kao neo-individualnost po neoliberalnoj matrici - ljudi, na kraju krljanje kako im se da previše slobode... itd

Ovo sad u Kini je jako veliko, uskoro će, valjda, i detalji do nas - oni tamo jure ogromne infrastrukturalne projekte od zajedničkog više-nacionalnog interesa, ovde gledaju kako jedni drugima da miniraju infrastrukturu - NS2 je, sad kažu, bio u planovima za razaranje još pre ukrainskog rata, da bi se sprečio anglosaksonski gubitak kontrole nad Nemačkom pa EU, koje plutaju ka Rusiji i Aziji.
bene_geserit bene_geserit 01:20 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Sa veselom naftom ovih dana ne možete olako da se izmigoljite inflaciji, još kad vam s vremena na vreme Kinezi zadrmusaju malo supply-chain

Pa mi smo zadnjih par godina neto exporter nafte.
A evo i skinuli smo neke sankcije Venecueli preventivno.
Tako da nisam siguran kako visoka cena nafte utiče na nas, ja bi se više brinuo za vas evropljane.
A supply-chain drmusanje jes problem ...
A ako nafta ode previsoko, sad se svi frljaju sa 150 dolara, kaže jedan da će se zlato i SP500 naći na 3000 (za neupućene zlatu skočiti cena 50%, a index 500 velikih US firmi opasti za skoro 30% - što kažu kad su nafta, zlato i bitcoin postali flight-to-quality nešto veliko samo što nije puklo.

E sad, nemoj samo stokove da nam diraš. Meni oboje dece na studijama sledeće godine, ne mogu da držim stokove 5 godina da ih ne prodajem dok prođe kriza.
gavros gavros 06:09 20.10.2023

Re: Veliko hvala Endži

angie01
Bojane, izvini na trolovanju,..eto, tako je ispalo,

evo za iskupljenje ti kacim Spirin klip, mnogo mi se svidja,...opsan matorac, snimi mu oci kada pogleda,...opasan,Nema veze, shvatam situaciju na blogu

Lijep tekst, lijepa melodija + vidim da je obrada u pitanju, thx
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:22 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83

Mene iskreno boli kilometar đoke za Dražu i njegov spomenik, mogli su i pod prozor da mi ga stave jebe mi se živo - toliko mene ta tema ne zanima, celo to loženje je paralelni univerzum koji nema veze sa mnom. Kao da gledam ribice u akvarijumu, eto tako otpr.

Ono oko čega se stvarno nerviram je lakoća sa kojom ljudi - konkretno u ovom slučaju ti - zgutaju laži koje im serviraju režimske njuške. Tako smo zapravo dospeli ovde gde smo, i zato odavde nećemo mrdnuti.

Последњих недеља сам се мотала по забаченим увалама и селима у грчко-турским водама Егеја, па сам пропустила бурна дешавања и на блогу, и ван блога.

Лично немам ништа против споменика, али имам против свега што продубљује поделе.

Не разумем твоју незаинтересованост пошто мислим да је друштвено помирење од виталне важности за српско друштво јер је погубно да се деценијама огромна енергија троши на препуцавање о четницима и партизанима.
predatortz predatortz 08:00 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Не разумем твоју незаинтересованост пошто мислим да је друштвено помирење од виталне важности за српско друштво јер је погубно да се деценијама огромна енергија троши на препуцавање о четницима и партизанима.


Nije to podela na četnike i partizane. To je mentalitetska podela! Na one kojima je Srbija i njena državnost splet tragičnih okolnosti u kojima se njihova divna zemlja jednakih naroda i narodnosti raspala i one kojima su Srbija i srpski narod na prvom mestu, a ne neki jebeni region.

Ove prve su komunisti ubedili du to da šta god da se događa da su Srbi krivci, pa i kad ih kolju u Jasenovcu krivi su jer jedan poremećen čovek pucao u neke Hrvate u skupštini. Nametnuli su im težak kompleks krivice, sva sranja o velikosrpskoj hegemoniji u koju stvarno veruju, pa im je normalno da svi imaju svoje nacionalne države, makar se i sama Srbija delila u nečiju korist.
Jedino Srbi, u njihovim ispranim mozgovima, ima da sede, ćute i slušaju u tim novonastalim državama, da im prekrajaju jezik, da im seku veze sa maticom, da ih dele na bosanske, makedonske, hrvatske, crnogorske Srbe, a da Srbe sa Kosova zovu Kosovarima.

Dakle, to je ozbiljna mentalitetska podela!
Primećuješ li koliko ih je ovde koji bi sad Srbiju menjali za kakvu takvu Jugoslaviju ili neku drugu izmišljotinu, samo da ne bude Srbija?

Neki od njih, oni gluplji, to otvoreno zagovaraju, vređaju i javno priželjkuju, ovi mudriji pokušavaju da budu vickasti i u fazonu "boli mene kurac za sve to"...

angie01 angie01 08:33 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

Rehabilitacija je upravo to, poništavanje osuđujuće presude.


jos jedan krug iste ove price, koja je ispricana 100 puta, jer ti ne razumes napisano i boldovano, ili ono teras svoje, bas te briga:)))
angie01 angie01 08:38 20.10.2023

Re: maxo, nije problem,

maksa83
I pošto suđenje nije bilo pravično, šta da radimo sad?

Ja predlažem da anđa banuje i tebe i sebe i predatortza preeemptivno. Da, moguće je banovati sebe na sopstvenom blogu - proverio sam malopre. 'Ladno može.


cekaj, ti kod tebe zapoceo raspravu o drazi, pa banovao one koji su posle nastavili zajedno s tobom-sve sa mnom koja sam se kasno odazvala,

posle dodjes ovde da nastavis istu temu i predlazes da ostali prestanu?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana