Mediji| Politika| Religija| Sex

Lokalni mediji u pandemiji uskraćivali pravo građanima

omega68 RSS / 05.11.2021. u 12:04

na drugačije mišljenje

 Postavlja se pitanje - koliko je važno tačno, pravoremeno i objektivno informisanje građana o ovoj temi?

 

Informisanje građana je toliko važno, da je regulisano i Ustavom , koji u čl.51. utvrđuje da: „svako ima pravo da istinito ,potpuno i blagovremeno bude obaveštavan o pitanjima od javnog značaja, i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju".
Pravo građana da budu obavešteni o svim pitanjima vezanim za zaštitu i mere za suzbijanje i sprečavanje zaraznih bolesti ,posebno je regulisano čl.49.Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ,kojim je utvrđena obaveza zavoda , instituta za javno zdravlje i zdravstvenih radnika da informišu stanovništvo o razlozima i načinu sprovođenja posebnih mera za suzbijanje i sprečavanje zaraznih bolesti.
Takođe i Zakon o zaštiti prava pacijenata , u čl.11. utvrđuje da pacijent ima pravo da dobije obaveštenje koje mu je potrebno kako bi doneo odluku da pristane, ili ne pristane na predloženu medicinsku meru. To obaveštenje (između ostalog) obuhvata : dijagnozu i prognozu bolesti ; cilj i korist od predložene medicinske mere; moguće posledice preduzimanja, odnosno nepreduzimanja predložene medicinske mere ; vrstu i verovatnoću mogućih rizika, sporedne ili trajne posledice ; alternativne metode lečenja...i dr. Pored prava na ova obaveštenja, vrlo je značajno pravo pacijenta na drugo stručno mišljenje (čl.13 Zakona o zaštiti prava pacijenata). Dakle kad dobije sva napred navedena obaveštenja, pacijent ima pravo da traži, da čuje, da bude informisan i o drugačijem stručnom mišljenju.


Informisanje građana , ne samo u Kragujevcu, o ovoj zaraznoj bolesti je bilo jednoumno, unisono, horsko, bez ijednog disonantnog tona, skoro kao dirigovano, sa katastrofičnim i crnim vestima, što je dovelo do „informativne pandemije" , koja je kod ogromnog broja ljudi izazvala anksioznost, strah i paniku i osećaj krivice. Takve informacije su plasirane svakodnevno, 24 sata, bez ijedne ohrabrujuće vesti .To je bio psihološki teror. Čak su mnogi psihijatri, psiholozi .., doktori pozivali građane da se klone ovakvih vesti , da ne čitaju i da ne slušajKad govorim o ovome, ne mislim na lokalne medije, već na najtiražnije štampane medije i televizije sa nacionalnom pokrivenošću (sa retkim izuzetcima), i najgledanije kablovske televizije. Lokalni mediji su uglavnom umereno izveštavali , bez katastrofičnih naslova i tekstova .
Informacije o zdravstvenoj situaciji, konkretno u Kragujevcu , preko lokalnih medija, uglavnom su se svodile na objavljivanje broja testiranih, zaraženih, na respiratoru i broja umrlih. Sve ostale potrebne informacije, kao npr. cilj i korist od predloženih mera, mogući rizici, moguće posledice i dr.na lokalnim medijima, uglavnom su bile u saglasju sa informacijama koje su plasirali najtiražniji i najgledaniji mediji (sa nacionalnom frekvencijom i kablovski).
Ni na lokalnim , kao i ni na svim ostalim medijima, građani nisu (ili su vrlo retko) imali priliku da čuju mišljenje onih stručnjaka čije se mišljenje razlikuje od mišljenja, takođe, stručnjaka koji su dobijali medijski prostor.
Zašto je građanima uskraćeno pravo da budu obavešteni i o drugačijem stručnom mišljenju? Zašto su mediji davali, i daju prostor, uvek istim predstavnicima struke, koji su iznosili gotovo istovetna mišljenja - da nema štetnih posledica , da su sve vakcine bezbedne, da svi, pa čak i deca i trudnice treba da se vakcinišu i da je imunizacija JEDINI spas od ove bolesti .
Doduše njihova mišljenja su se razlikovala utoliko ,što su jedni promovisali Fajzer i Modernu, drugi Sputnjik, a treći Sinofarm vakcinu. Da li je medijima neko naložio ili su oni sami ocenili da je građanima dovoljno da čuju mišljenje samo ovih 7-8 doktora koji se redovno pojavljuju na skoro svim medijima i koji čak drugačije stručno mišljenje svojih kolega ocenjuju kao šarlatanstvo.

Kako su mediji ocenili da samo ovi , uvek isti, doktori iznose stručno mišljenje vredno pažnje pa im daju medijski prostor? Zar nisu predstavnici struke i doktori koji drugačije misle, doktori koji odbijaju imunizaciju, koji su kao i svi ostali, do juče ,u medijima predstavljani kao heroji nacije ,pozdravljani aplauzom, a danas se etiketiraju na razne načine, neki predlažu da se novčano kažnjavaju, da se suspenduju, da se testiraju o svom trošku, pa čak i da se getoiziraju u posebne bolnice zajedno sa nevakcinisanim pacijentima.

Bilo je mnogo propusta , a najočigledniji propust je gotovo potpuni izostanak informacija i mišljenja koja se razlikuju od zvaničnih .Ovakvo informisanje od strane skoro SVIH medija, i tzv. režimskih, i tzv.opozicionih i tzv. nezavisnih, nije viđeno od 2009, od tzv. pandemije „svinjskog gripa". Zašto mediji nisu podsetili građane kako se završila tzv. pandemija „svinjskog gripa" (Savet EU je doneo Rezoluciju kojom je utvrđeno da je SZO proglasila pandemiju bez razloga i da su postojali pojedini stručnjaci SZO bili u sukobu interesa jer su radili za farmaceutsku industriju)
Kao i tada, tako i sada ,svi ovi mediji plasiraju istovetne informacije o globalnoj opasnosti koja preti čovečanstvu od ovog virusa i da je imunizacija JEDINI spas od ove bolesti.
Pri tome se koristila katastrofična terminologija, ratna terminologija (npr.rat protiv nevidljivog neprijatelja ,mrtvi po ulicama Italije, nema dovoljno kovčega, zabetonirana pluća...pošast...) .

Propust je i izostanak informisanja o različitim ,odnosno drugačijim mišljenjima naših i svetskih predstavnika struke. Mediji objavljuju različita mišljenja o svim pitanjima, počev od izbornih uslova pa do Rio Tinta, ali o ovoj pandemiji ne objavljuju. Propust medija je otvoreno ili prikriveno etiketiranje građana koji nisu vakcinisani ,kao „ravnozemljaše" koji misle da Bil Gejts ubacuje čipove u vakcine da bi ih špijunirao.
Većina informacija koje smo imali prilike da čujemo i vidimo na medijima o ovom virusu i ovoj bolesti su paušalne i neproverene. Svi tvrde da je ovo jedinstven i poseban virus čije se ponašanje ne može predvideti.
Svi tvrde da ne postoji drugi lek ,osim vakcina. Niko se ne poziva na relevantne naučne studije i svetske stručnjake, čak Nobelovce, koji bi to potvrdili. Niko ne objavljuje iskustva zemalja (npr.Izrael) u kojima je veliki obuhvat vakcinacije, i zemalja gde je nizak broj vakcinisanih, napr Belorusija. Zašto novinari nisu zainteresovani da to istraže i objave?
Posledice su očigledne, nove podele u društvu, na vakcinisane i nevakcinisane, vaksere i antivaksere, ravnozemljaše i one koji veruju u struku (ko je struka i nauka a ko nije ), nepoverenje u objektivno informisanje, nepoverenje u struku,Krizni štab ,institucije .

Mediji sami biraju izvore informacija i sami plasiraju informacije. Statstika je vrlo bitna u razjašnjenju mnogih pitanja vezanih za ovu epidemiju. Ako dobiju iz dva različita izvora dve različite statistike, treba to da istraže i obaveste građane. I član Kriznog štaba, dr Kon je izrazio sumnju u zvaničnu statistiku i rekao da će se revidirati.
Mnogi sumnjaju u zvaničnu statistiku.Jedni tvdre da se smanjuje broj umrlih, a drugi tvrde da je broj umrlih od ovog virusa mnogo manji od zvaničnih podataka, ne samo kod nas, nego i globalno...da treba razdvojiti broj umrlih od ovog virusa od broja umrlih sa ovim virusom. Traže uporedne statistike umrlih od ovog virusa i od sezonskog gripa...broj umrle dece od ovog virusa. Nikome ne treba blanko verovati. Tako da je potrebno zaista sve to istražiti i obavestiti građane. Mnogi mediji su pitanja statistike, pored ostalih, istraživali nakon tzv. pandemije „svinjskog gripa" i došli do skandaloznih podataka koji su doveli u pitanje kredibilitet SZO.

Ne potcenjujte građane. Ne štedite ih obilja informacija, i različitih informacija Građani su zabrinuti za svoje zdravlje i upravo zbog toga žele više informacija ,od raznih stručnjaka.

Piše: Vesna Stojadinović, lokalna ombudsmanka u Kragujevcu

 Komentari (324)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

macak_tosa macak_tosa 12:55 05.11.2021

Da.

Postavlja se trivijalno pitanje.
Kako informisati poprilično nepismene građane o tako kompleksnim pitanjima?
Ko treba da bude Informator - pevaljke, influenserke, jutjuberke, tiktokovke i tiktokovi - ili npr. lekari, mikrobiolozi, biohemičari i slične 'neznalice'?
omega68 omega68 15:54 05.11.2021

Re: Da.

macak_tosa
Postavlja se trivijalno pitanje.
Kako informisati poprilično nepismene građane o tako kompleksnim pitanjima?
Ko treba da bude Informator - pevaljke, influenserke, jutjuberke, tiktokovke i tiktokovi - ili npr. lekari, mikrobiolozi, biohemičari i slične 'neznalice'?

Лекари који нису плаћеници фармакомафије и самим тим нису у служби доктора "Смрт" који је у служби фармакомафије.
Још нешто?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 17:12 05.11.2021

Re: Da.

Још нешто?Posto Maksa, Free i ostali banovani ne mogu a ja jos uvek mogu evo jош нешто za nesvrsenog doktora, piramidalnog omegagic pseudoistoricara i netalentovanog macan-piskarala: FECK OFF!Da jos nesto. Najbolje sto si do sada ovde na blogu napisao je bilo ono o tandrkanju zamrzivaca da proradi.
macak_tosa macak_tosa 18:51 05.11.2021

Re: Da.

Neues aus der Nachbarschaft
Још нешто?Posto Maksa, Free i ostali banovani ne mogu a ja jos uvek mogu evo jош нешто za nesvrsenog doktora, piramidalnog omegagic pseudoistoricara i netalentovanog macan-piskarala: FECK OFF!Da jos nesto. Najbolje sto si do sada ovde na blogu napisao je bilo ono o tandrkanju zamrzivaca da proradi.

Čekaj!
Pa koliko ima (još) tih ostalih banovanih?!
To nije u redu.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 19:09 05.11.2021

Re: Da.

macak_tosa
Neues aus der Nachbarschaft
Још нешто?Posto Maksa, Free i ostali banovani ne mogu a ja jos uvek mogu evo jош нешто za nesvrsenog doktora, piramidalnog omegagic pseudoistoricara i netalentovanog macan-piskarala: FECK OFF!Da jos nesto. Najbolje sto si do sada ovde na blogu napisao je bilo ono o tandrkanju zamrzivaca da proradi.

Čekaj!
Pa koliko ima (još) tih ostalih banovanih?!
To nije u redu.U redu je kako nije. Opasni su jer onemogucavaju pravoremeno i objektivno informisanje gradjana. Njihovo onemogucavanje se moralo onemoguciti.
magnus magnus 20:12 05.11.2021

Re: Da.prepirke u mojoj glavi

Meni je Kovid samo rasplamsao ambivalentnost,
naime ja nisam uopće siguran da danas u vrijeme površnosti , feminizacije politike ( bira se onaj ko lepo izgleda i šarmantan je .. ) i kratkoročnih preferencija ( bitno je obečat nešto i zamazat oči kratkoročno do prvih izbora) demokratija uopšte ima smisla kao dugoročno dobro. Očito da je današnjem "površnom svijetu " potreban prosvječeni apsolutizam
no za njega ne treba " vjerovanje u nauku" nego uspostavljanje autoriteta struke u svom delu , ali i "vjerujuća vlast" ( ovo je gotovo nemoguće) koja če osjećati odgovornost pred Bogom i pred narodom i raditi sve sa spoznajom na sud naroda i Sud Gospodnji. A sa druge strane tvrdi sam libertarijanac i vjerujem jedino u lične slobode . Nać presjek ova dva skupa je teško .. ono jedino što znam je inverzija toga , da diletantska vlast , bez skrupula , straha ali i bilo kakve vizije osim svoje pohlepe i egotripa . ne bi nikako smjela imati pristup vašim životima , tijelu i slobodi.
omega68 omega68 20:39 05.11.2021

Re: Da.prepirke u mojoj glavi

magnus
Meni je Kovid samo rasplamsao ambivalentnost,
naime ja nisam uopće siguran da danas u vrijeme površnosti , feminizacije politike ( bira se onaj ko lepo izgleda i šarmantan je .. ) i kratkoročnih preferencija ( bitno je obečat nešto i zamazat oči kratkoročno do prvih izbora) demokratija uopšte ima smisla kao dugoročno dobro. Očito da je današnjem "površnom svijetu " potreban prosvječeni apsolutizam
no za njega ne treba " vjerovanje u nauku" nego uspostavljanje autoriteta struke u svom delu , ali i "vjerujuća vlast" ( ovo je gotovo nemoguće) koja če osjećati odgovornost pred Bogom i pred narodom i raditi sve sa spoznajom na sud naroda i Sud Gospodnji. A sa druge strane tvrdi sam libertarijanac i vjerujem jedino u lične slobode . Nać presjek ova dva skupa je teško .. ono jedino što znam je inverzija toga , da diletantska vlast , bez skrupula , straha ali i bilo kakve vizije osim svoje pohlepe i egotripa . ne bi nikako smjela imati pristup vašim životima , tijelu i slobodi.

Потпуно си у праву.
Проблем је што они, који би да владају Светском владом над свима, ово и раде да нас слуде.
Неке, чак и паметне, су успели.
omega68 omega68 21:17 05.11.2021

Re: Da.

Čekaj!
Pa koliko ima (još) tih ostalih banovanih?!

Лаже овај
Нема више никог.
Је л сад у реду?
gvozden1 gvozden1 21:20 05.11.2021

Re: Da.

omega68
Čekaj!
Pa koliko ima (još) tih ostalih banovanih?!

Лаже овај
Нема више никог.
Је л сад у реду?

Ajd Omega, po drugi put te molim, ajd bre ukidaj to.
omega68 omega68 21:30 05.11.2021

Re: Da.

gvozden1
omega68
Čekaj!
Pa koliko ima (još) tih ostalih banovanih?!

Лаже овај
Нема више никог.
Је л сад у реду?

Ajd Omega, po drugi put te molim, ajd bre ukidaj to.

Много се лепше осећам, не прескаче ми моје свеже оперисано срце због учитавања, троловања, намерног лагања или извртања оног што бих рекао.
Имам ту опцију, док она постоји бићу овде и користићу је зарад очувања здравља.
Мислим да су и остали блогери, који то желе, заштићени непријатности које не желим ни себи.
Ако хоћеш да се надгорњаваш, са овде банованим, имате сву слободу и море блогера и још веће море њихових блогова.
Хвала модерацији ако буде имала разумевања за ове моје ставове.
Ово ваљда није форум да се прича о свему другом осим о теми.
Не мораш да ме пратиш или да коментаришеш.
Сви они имају опције писања па...
shmoo shmoo 21:45 05.11.2021

Re: Da.prepirke u mojoj glavi

magnus

( bitno je obečat nešto i zamazat oči kratkoročno do prvih izbora)
Рејонизуј своје електроне, буди леп, млад и свеж к'о на реклами за дезодоранс како и доликује Њу Ејџу! (ЛИНК)


Očito da je današnjem "površnom svijetu " potreban prosvječeni apsolutizamТо исто тврди и мој Кум после две деценије живота у Кењади.

Ја му онда пошаљем

ОВО (ЛИНК)

па се он мало утеши и каже:

"Коначно и нека лепа вест!"

shmoo shmoo 21:52 05.11.2021

Re: Da.

omega68

Имам ту опцију, док она постоји бићу овде и користићу је зарад очувања здравља.
Мислим да су и остали блогери, који то желе, заштићени непријатности које не желим ни себи.
Бануј и немој уопште да се осврћеш на примедбе.

Њих уопште не гризе савест када тебе банују па зашто би тебе гризла савест због њих.

А и ако ме памћење добро служи, нико од њих се није ни најмање насекирао ни тебе спомињао када си био банован и када ти је први пут одузета ауторска опција на Блогу Б92 на захтев једне некадашње старлете Блога Б92 коју данас, гле курца у жутом капуту, сви ти исти мрзе из дна душе јер је прешао на страну Вучића.

(А заборављају при томе да и он ради за онога ко му више плати исто као и ти што га мрзе овде и да су му, сходно томе, променљиви и политички ставови исто као и тим мрзитељима.)

Дакле, бануј свакога за кога мислиш да га треба бановати и не осврћи се, сине, више ни на бановане ни на примедбе због бановања.

gvozden1 gvozden1 21:57 05.11.2021

Re: Da.


А и ако ме памћење добро служи, нико од њих се није ни најмање насекирао ни тебе спомињао када си био банован

Pa onda te loše služi pamćenje.
Itekako je pominjan, a pominjan je i u kontekstu da mu se vrati autorska.

Naravno, nikom ništa za to ne duguje, niti ga to ikako obavezuje da banuje ili ne banuje, to treba da radi po svom osećaju, bez obzira na to ko jeste a ko nije bio na njegovoj strani, samo, istine radi, jeste pominjan.
omega68 omega68 22:16 05.11.2021

Re: Da.

gvozden1

А и ако ме памћење добро служи, нико од њих се није ни најмање насекирао ни тебе спомињао када си био банован

Pa onda te loše služi pamćenje.
Itekako je pominjan, a pominjan je i u kontekstu da mu se vrati autorska.

Naravno, nikom ništa za to ne duguje, niti ga to ikako obavezuje da banuje ili ne banuje, to treba da radi po svom osećaju, bez obzira na to ko jeste a ko nije bio na njegovoj strani, samo, istine radi, jeste pominjan.

Добро, јесте, мислим да је алс био један од ретких, и да се не огрешим - можда још по неко.Извињавам се ако сам заборавио неког, алса се сећам.
Али то је друго, борба за слободу против окупатора ( модеррације ), њих није модерација бановала.Шта их брига за мене и да ли баш код мене морају да се изонанисавају.
Рекох, имају своје ауторске и имате све друге блогове блога Б92.
shmoo shmoo 22:21 05.11.2021

Re: Da.

gvozden1

Pa onda te loše služi pamćenje.
Itekako je pominjan, a pominjan je i u kontekstu da mu se vrati autorska.Сећам се да сам га ја помињао. И још неки.

Али тебе ту тада не могу никако да се сетим.

Нека буде да грешим и могу само да ти се извиним што се тебе не сећам у том контексту.

Али ови које Омега банује данас... Они свакако нису били тада ту са тобом и са мном.

Више их се сећам како сваки пут ликују када год буде банован било ко ко није њима по вољи.

Према томе, дабоме.

Омега, бануј!

И не бригај.

Отвориће већ неко од њих банованих неки блог о киселим краставчићима (о ајвару и киселом купусу је већ било речи па би реприза тога била депласирана), шрафовима, дрвној грађи, баштенским патуљцима, печуркама, сиру и америчанским пумојебинама, вотевер, па ће онда моћи на томе да се дописују до миле воље о чему год хоће.
omega68

Али то је друго, борба за слободу против окупатора ( модеррације ), њих није модерација бановала.Шта их брига за мене и да ли баш код мене морају да се изонанисавају.
Рекох, имају своје ауторске и имате све друге блогове блога Б92.
gvozden1 gvozden1 22:34 05.11.2021

Re: Da.

Али тебе ту тада не могу никако да се сетим.

Ni ja, pravo da ti kažem.
Ne znam da li sam gde napisao, a znam šta sam mislio.

Ali nevažan sam ja, nisam banovan, dakle nije bitno jesam li ili nisam.

Ali se sećam nečeg drugog, maksinog stajanja na Omeginu stranu, baš u razlazu sa mnom.
Nešto u smislu, iskren je, zaista živi u skladu sa stavovima, za razliku od, eto baš mene.

Opet, nebitno u kontekstu prava na banovanje, ali je istina.
shmoo shmoo 23:28 05.11.2021

Re: Da.

gvozden1
Али тебе ту тада не могу никако да се сетим.

Ni ja, pravo da ti kažem.
Ne znam da li sam gde napisao, a znam šta sam mislio.

Ali nevažan sam ja, nisam banovan, dakle nije bitno jesam li ili nisam.

Ali se sećam nečeg drugog, maksinog stajanja na Omeginu stranu, baš u razlazu sa mnom.
Nešto u smislu, iskren je, zaista živi u skladu sa stavovima, za razliku od, eto baš mene.

Opet, nebitno u kontekstu prava na banovanje, ali je istina.Верујем ти, имаш боље памћење од мене.

А Макса свакако није овде тема.

Тема су двоструки аршини који се практикују у међусобним односима блогера на Блогу Б92.

И тема је принцип да је у таквој ситуацији онда свако газда у свом блогодворишту, како то неко одавно рече.


omega68 omega68 23:43 05.11.2021

Re: Da.

shmoo
gvozden1
Али тебе ту тада не могу никако да се сетим.

Ni ja, pravo da ti kažem.
Ne znam da li sam gde napisao, a znam šta sam mislio.

Ali nevažan sam ja, nisam banovan, dakle nije bitno jesam li ili nisam.

Ali se sećam nečeg drugog, maksinog stajanja na Omeginu stranu, baš u razlazu sa mnom.
Nešto u smislu, iskren je, zaista živi u skladu sa stavovima, za razliku od, eto baš mene.

Opet, nebitno u kontekstu prava na banovanje, ali je istina.Верујем ти, имаш боље памћење од мене.

А Макса свакако није овде тема.

Тема су двоструки аршини који се практикују у међусобним односима блогера на Блогу Б92.

И тема је принцип да је у таквој ситуацији онда свако газда у свом блогодворишту, како то неко одавно рече.Ех, да, био је и неки дебели Таса који је позивао модерацију због мене
Је л тај жив ил је умро?
или га убили душмани?
Макса свакако није овде тема.

shmoo shmoo 00:06 06.11.2021

Re: Da.

omega68

Ех, да, био је и неки дебели Таса који је позивао модерацију због мене
Је л тај жив ил је умро?
или га убили душмани?Прича се све и свашта... Па онда тај наратив тече у више токова и бифуркација.

Као и код сваке добре народне легенде, предања или митолошке приче.


shmoo shmoo 01:29 06.11.2021

EDIT

Не желим да буде трол, нећемо да настављамо, само се накнадно сетих...

А сетих се да је и Фукс трајно банован.

Тебе је Фукс угостио док си мардељао на Блогу Б92 (или што би Фукс рекао, био у Киншаси, тј банован).

А ти писао о Ротшилдима, колико се сећам.Пази, Јеврејин те је угостио да пишеш о Ротшилдима.Па је л' схваташ онда колико се данас овај Блог Б92 срозао по том питању зато што су га претворили у окупљалиште и дружилиште суженог круга оних одабраних истомишљеника који мисле да је слобода узајамно миловање идиотских глава?

И зато је Соло у праву када ти каже:

solo

Što se trošiš na nepotrošivo.

Ovi što znaju šta rade i zašto rade jako dobro znaju šta rade i radiće.

Ovi što ne znaju a prate ih nisu ni bitni. To je prateći potrošni materjal poželjan da se dobije na nebitnoj voluminoznosti.

Kako god džaba se trošiš.

No ako ta potroišnja tebi pričinjava neki selamet ondak ok.Али је исто тако у праву и када на крају тог коментара каже:


No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,, a najslađe se smeje onaj koji se zadnji smeje ako dočeka.Он ти то каже из најбоље намере.

omega68 omega68 01:35 06.11.2021

Re: EDIT

shmoo
Не желим да буде трол, нећемо да настављамо, само се накнадно сетих...

А сетих се да је и Фукс трајно банован.

Тебе је Фукс угостио док си мардељао на Блогу Б92 (или што би Фукс рекао, био у Киншаси, тј банован).

А ти писао о Ротшилдима, колико се сећам.Пази, Јеврејин те је угостио да пишеш о Ротшилдима.Па је л' схваташ онда колико се данас овај Блог Б92 срозао по том питању зато што су га претворили у окупљалиште и дружилиште суженог круга оних одабраних истомишљеника који мисле да је слобода узајамно миловање идиотских глава?

И зато је Соло у праву када ти каже:

solo

Što se trošiš na nepotrošivo.

Ovi što znaju šta rade i zašto rade jako dobro znaju šta rade i radiće.

Ovi što ne znaju a prate ih nisu ni bitni. To je prateći potrošni materjal poželjan da se dobije na nebitnoj voluminoznosti.

Kako god džaba se trošiš.

No ako ta potroišnja tebi pričinjava neki selamet ondak ok.Али је исто тако у праву и када на крају тог коментара каже:


No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,, a najslađe se smeje onaj koji se zadnji smeje ako dočeka.Он ти то каже из најбоље намере.


Не
Фукс је мој текст избацио без да ме је питао
То није било фер, чак ни по овим двоструким стандардима
А да ће да се на крају крајева посипати људи пепелом - то знам од почетка
П.С.
И није било само о Ротшилдима.Било је о србској масонерији.
И није био мој текст него извесног Дарка Пејића чији сам текст препрадио.
shmoo shmoo 01:38 06.11.2021

Re: EDIT

omega68
shmoo
Не желим да буде трол, нећемо да настављамо, само се накнадно сетих...

А сетих се да је и Фукс трајно банован.

Тебе је Фукс угостио док си мардељао на Блогу Б92 (или што би Фукс рекао, био у Киншаси, тј банован).

А ти писао о Ротшилдима, колико се сећам.Пази, Јеврејин те је угостио да пишеш о Ротшилдима.Па је л' схваташ онда колико се данас овај Блог Б92 срозао по том питању зато што су га претворили у окупљалиште и дружилиште суженог круга оних одабраних истомишљеника који мисле да је слобода узајамно миловање идиотских глава?

И зато је Соло у праву када ти каже:

solo

Što se trošiš na nepotrošivo.

Ovi što znaju šta rade i zašto rade jako dobro znaju šta rade i radiće.

Ovi što ne znaju a prate ih nisu ni bitni. To je prateći potrošni materjal poželjan da se dobije na nebitnoj voluminoznosti.

Kako god džaba se trošiš.

No ako ta potroišnja tebi pričinjava neki selamet ondak ok.Али је исто тако у праву и када на крају тог коментара каже:


No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,, a najslađe se smeje onaj koji se zadnji smeje ako dočeka.Он ти то каже из најбоље намере.


Не
Фукс је мој текст избацио без да ме је питао
То није било фер, чак ни по овим двоструким стандардима
А да ће да се на крају крајева посипати људи пепелом - то знам од почетка
П.С.
И није било само о Ротшилдима.Било је о србској масонерији.
И није био мој текст него извесног Дарка Пејића чији сам текст препрадио.А извини онда... Нисам испратио тада догађања до краја приче... Нити сам пажљиво читао...

(Не замери, начитао сам се те врсте текстова онолико током деведесетих, то ми је био посао за који су ме плаћали да радим лектуру на њима, па чим видим речи попут масони, Ротшилди итд, одмах прескачем или површно читам.)

Ако хоћеш, бриши онда овај мој едит коментар да ти не оптерећује овај блог јер нисам у праву, сећање ме вара, па је самим тим тај мој едит коментар депласиран.


omega68 omega68 01:38 06.11.2021

Re: EDIT

Ма нема фрке
shmoo shmoo 01:42 06.11.2021

Re: EDIT

omega68
Ма нема фрке


Али ово што ти Соло рече, то стварно мислим и ја.
Ко се последњи смеје, најслађе се смеје.

omega68 omega68 01:52 06.11.2021

Re: EDIT

Pazi
stvarno mi nije namera da se smejem
Umrli su mi neki poznati ljudi u svom ovom sranju.
Samo pokušavam da, na svom primeru, ohrabim druge ljude da ne upadnu u talas panike
Ništa više
Veruj mi
Da se ne kunem u decu


Evo, ovih dana mi je troje ljudi umrlo u komšiluku:
Iznad mene - čovek 90 godina.
Preko puta mene, u zgradi , dečko malo mlađi od mene - narkoman
Pre dva dana, ortak koji mi je pomogao u vezi knjige, stariji godinu - karcinom.
Niko od korone.
A možda ih tamo vode u statistici...
shmoo shmoo 08:18 06.11.2021

Re: EDIT

omega68

Evo, ovih dana mi je troje ljudi umrlo u komšiluku:
Iznad mene - čovek 90 godina.
Preko puta mene, u zgradi , dečko malo mlađi od mene - narkoman
Pre dva dana, ortak koji mi je pomogao u vezi knjige, stariji godinu - karcinom.
Niko od korone.
A možda ih tamo vode u statistici...
Да, то је оно што се у Србији не зна јер нема никаквих извештаја ни статистика о узроцима смрти откако је почела корона.

А смејање је овде употребљено у пренесеном значењу. Знам да ти није до смеха као ни мени...

И не верујем да ће било коме бити до смеха испод те једне шљиве испод које ће се на крају окупити.

dogodinedragosevac dogodinedragosevac 13:33 05.11.2021

.

.
alselone alselone 14:01 05.11.2021

Re: омега

suze slica ti si moja naslednica
omega68 omega68 15:35 05.11.2021

Re: омега

Да
Eдит:
Троловао си
Ако имаш нешто паметно - испеци па реци
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 22:14 05.11.2021

Re: омега

u pravu si - imam nesto pametno a i u vezi sa temom, nije trol.

duvaj ga.

(c) by maxa.
omega68 omega68 22:18 05.11.2021

Re: омега

dogodinedragosevac
u pravu si - imam nesto pametno a i u vezi sa temom, nije trol.

duvaj ga.

(c) by maxa.

хахаха
ниси знао сам то да смислиш?
shmoo shmoo 22:33 05.11.2021

Re: омега

dogodinedragosevac
u pravu si - imam nesto pametno a i u vezi sa temom, nije trol.

duvaj ga.

(c) by maxa.Јбт, кога ти цитираш.

Па зар не знаш да такве референце лоше утичу на твоју репутацију?

А ако очекујеш да ти Омега одговори у истом маниру па да њега онда модерација Блога Б92 банује...

Хм...

Не верујем у то.

Исувише је наш домаћин искусан на Блогу Б92 да би се навукао на овакве псине.

shmoo shmoo 16:14 05.11.2021

И?

Да ли је било који од медија сносио било какве последице за своје "информисање" грађана? (ЛИНК)
П.С. - "Тиранија је када твоја влада зна све о теби. Демократија је када ти знаш све о својој влади. Врло једноставно."


omega68 omega68 17:02 05.11.2021

Re: И?

shmoo
Да ли је било који од медија сносио било какве последице за своје "информисање" грађана? (ЛИНК)
П.С. - "Тиранија је када твоја влада зна све о теби. Демократија је када ти знаш све о својој влади. Врло једноставно."
Све је то нама наш запад дао
И наша насушна потреба за фармеркама и грилонкама.
П. С.
Да се кладимо у 10 марке да ће Анђа да се јави да оповргне ово и да нам каже да сам назадан и домаћин.
А да је она напрдна
shmoo shmoo 21:19 05.11.2021

Таблоиди и таблоидиоти

omega68

П. С.
Да се кладимо у 10 марке да ће Анђа да се јави да оповргне ово и да нам каже да сам назадан и домаћин.
А да је она напрднаПа таква је ПРЦЕДУРА овде.

Или ће да се јави лично и персонално или преко својих изасланика, "другара" са Блога Б92 из оне познате нам екипе под називом Све мој до мојега па преко мојега.

Они сматрају сами себе некако посебно одговорнима за опстанак овог места на интернету, то им је дужност и обавеза.

А логично је, брате Омега, и да се јаве. Иде викенд, види ово време, напољу цијели дан киши ли киши (copyright by Габи Новак), људима је досадно... Дај онда мало блогерске Фарме и Парова да се забавимо.

Треба некако продати и овај таблоид звани Блог Б92 на ионако већ презасићеном тржишту таблоида у Србији.


П.С. -
Да се кладимо у 10 марке да ће...Много је, куме!

Због те поменуте amore eterno међ' блогерима на Блогу Б92.


omega68 omega68 16:57 05.11.2021

Струка

Biće potrebno oko milijardu godišnje za radnu grupu za pandemiju na nivou SZO, koja će vršiti nadzor i zapravo raditi ono što ja zovem 'igre mikroba' gde vi vežbate", rekao je on. "Vi kažete, OK, šta ako je bioterorista doneo velike boginje na 10 aerodroma? Znate, kako bi svet reagovao na to?"

"Postoje prirodno izazvane epidemije i epidemije izazvane bioterorizmom koje bi čak mogle biti mnogo gore od onoga što smo iskusili danas, a ipak, napredak medicinske nauke treba da nam pruži alate koje bismo, znate, mogli da uradimo dramatično bolje", rekao je Gejts.

On tvrdi da će zemlje poput Velike Britanije i Sjedinjenih Država morati da potroše milijarde dolara ali bi krajnji rezultat mogao biti ukidanje svega, od gripa do obične prehlade.


"Lepa stvar je što mnogo istraživanja i razvoja koje treba da uradimo da bismo bili spremni za sledeću pandemiju - kao što su jeftine vakcine, velike fabrike, iskorenjivanje gripa, oslobađanje od obične prehlade, pravljenje vakcina u vidu malog flastera koji stavljate na ruku - [su] stvari koje će biti neverovatno korisne čak i u godinama kada nemamo pandemije", rekao je on.

Gejts je izjavio da će pripreme za pandemiju biti glavni fokus njegovog budućeg rada.

"Zajedno sa klimatskom porukom i tekućom borbom protiv bolesti siromašnih, spremnost za pandemiju je nešto o čemu ću mnogo pričati. I mislim da će to naići na plodno tlo jer smo, znate, izgubili trilione dolara i milione života, a građani očekuju da njihove vlade ne dozvole da se to ponovi", rekao je on.
Черевићан Черевићан 16:59 05.11.2021

in corpore

potrebno је sve to* istražiti i obavestiti građane

проблем треба глобално гледати
ми смо само делић тог програма*,
биолошки рат је ..........на зачетку
последице тек претстоје .....нама
omega68 omega68 17:04 05.11.2021

Re: in corpore

Да, госн Чер
Али само да знате колико су мамљиве ове бабетине од 240 месеци...
omega68 omega68 17:17 05.11.2021

Г

Из "лекарске коморе" а стварни плаћеници и јаничари србског рода:

Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА

Покренут поступак због Вибер групе о ивермектину: Пред Судом части 15 лекара
17:05 05.11.2021
Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021

Чак 15 лекара из Србије суочено је са могућношћу губитка лиценце због учествовања у Вибер групи о ивермектину.
Лекарска комора Србије је по пријави здравствене инспекције покренула поступак пред Судом части, против лекара за које постоји основана сумња да су на Виберу саветовали и лечили пацијенте од ковида-19 леком ивермектин, објавио је „Блиц“ незванично. Према сазнањима тог медија, ради се о 15 лекара.
Међу администраторима Вибер групе због које је покренут поступак нашла су се имена лекара из Београда и Ниша.
Лекарска комора Србије раније је саопштила да је Законом о здравственој заштити „забрањено пружање здравствене заштите од стране здравственог радника ван здравствене установе, односно приватне праксе“.
„Закон предвиђа даље да „ако здравствени радник поступи у супротности са ставом 2. овог члана, надлежна комора здравствених радника здравственом раднику одузима лиценцу, у складу са законом“. Тренутне активности које се спроводе у циљу формирања случаја везаног за Вибер групу у којој се промовише употреба лека ивермектин, односе се на утврђивање идентитета лица, као и чињенице да ли су у питању лекари, односно да ли су у питању чланови Лекарске коморе Србије. Лекари који су чланови Лекарске коморе Србије, моћи ће да одговарају пред Судом части и Етичким одбором, а остали ће бити у надлежности других органа Републике Србије“, саопштено је из Лекарске коморе Србије.

Смрадови, нећете бити заборављени кад ово прође!
alselone alselone 17:39 05.11.2021

Re: Г

Из "лекарске коморе" а стварни плаћеници и јаничари србског рода:

U odnosu na koje informacije ti misliš da ti doktorni nisu u pravu nego da namerno lažu?
omega68 omega68 18:29 05.11.2021

Re: Г

U odnosu na koje informacije ti misliš da ti doktorni nisu u pravu nego da namerno lažu?

Linkovao je Novković na svom blogu, ne želim da tražim linkove jer je zatrpano propagandom kao protiv Srba devedesetih. Ko je iole intelektualac taj već zna. Neću da se sa tobom prepirem, ovde se zaustavljam.
solo solo 17:57 05.11.2021

.
p.s.

solo solo 18:03 05.11.2021

Re: .


A u međuvremenu ........


shmoo shmoo 23:33 05.11.2021

Кад већ причамо о медијима и информисању

solo

A u međuvremenu ........


А ако ова дуне на другу страну, шјор дотуре, шта ће онда овоме да изађе позади?
solo solo 01:16 06.11.2021

Re: Кад већ причамо о медијима и информисању

А ако ова дуне на другу страну, шјор дотуре, шта ће онда овоме да изађе позади?


Što da duva?
Ako povuče uvući će mu se čaršaf u bulju. Ako ima dobar cug.
Izgleda da nema bar po prikazanom

Nego..... čeka me tetka....

shmoo shmoo 09:10 06.11.2021

Re: Кад већ причамо о медијима и информисању

solo

Nego..... čeka me tetka....Е, буђави један!

Па где ћеш сад када је најзанимљивије? Ено и Пајић отворио блог...

П.С. -

Мада...

Када мало боље размислим...

У праву си ти.

Се видијамо негде на неком другом месту.


solo solo 10:27 06.11.2021

Re: Кад већ причамо о медијима и информисању

Па где ћеш сад када је најзанимљивије? Ено и Пајић отворио блог...


Jebeš baru gde klenovi plivaju.

Bez mene.

alselone alselone 18:20 05.11.2021

Veliki pozdrav za doktora Jankovića

omega68 omega68 18:43 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Ma svaka čast
Ali pitanje je kako su ga lečili?
Evo šta kaže jedan Primarijus
истакао бих да је, по мом искуству, лечење пацијената тренутним препорукама СЗО ( тренутно је у оптицају 13. протокол лечења пацијената од ковида ) погрешно. На жалост, индивидуални приступ лечењу појединих пацијената (прилагођен тренутној клиничкој слици и тренутном стању пацијента) у Ковид одељењима наших болница је немогуће спровести, како због недовољног броја здравствених радника, тако и због недостатка уско стручног лекарског кадра. Посебно бих се осврнуо на лекаре који тренутно раде у Ковид одељењима.
Због недостатка лекара, посебно интерниста, пулмолога, пнеумофтизиолога, анестезиолога често су у Ковид одељењу распоређени лекари и других специјалности (гинеколози, хирурзи, офталмолози, дермато-венеролози, итд) па и лекари почетници који нису савладали рад у општој пракси или хитној помоћи већ су директно с факултета распоређени за рад са пацијентима којима је потребно праћење виталних функција за шта су неопходни искусни уско специјализовани лекари.
У болницама се иначе налазе пацијенти којима је клиничка слика попримила озбиљнији ток и често се драматично мења из сата у сат. Некада је немогуће консултовати специјалисту па се лечење своди на Протокол и појачање протока кисеоника некада и до максималних граница, чак и када нема одговора на дату терапију. Овако неоправдано коришћење високих протока кисеоника је последица препоруке СЗО која се налази у најновијем Протоколу. ( Протокол лечења за Ковид пацијенте не ослања се у потпуности на досадашње протоколе лечења кисеоником ).
Последице давања кисеоника су често погубне за пацијента, посебно ако није адекватно дозиран. Терапија кисеоником је врло деликатна и уско специфична за сваког пацијента уловљена тренутним општим стањем и коморбидитетима. Примена протоколарног лечења подразумева терапију О2 која је директно везана за тренутну сатурацију на пулсном оксиметру или сатурацију из артеријске крви. Због тога је неузимање у обзир индивидуалног стања пацијента и примена протоколарног, па самим тим, и нестручног лечења погубна у тренутку када је потребна индивидуализација терапије. Сетимо се уџбеничких чињеница о лечењу кисеоником. Клиничке манифестације токсичних ефеката кисеоника, у току лечења класификоване су као:

Токсичне манифестације на централном нервном систему (ЦНС) или кисеоником изазвана епилепсија, позната под називом „Бертов ефекат“.

Токсичне манифестације на плућима, позната под називом „Смитов ефекат“
Токсичне манифестације у очима, која су познате као Ретролентална фиброплазија.
Остале манифестације у појединим ткивима, у облику;

Хроничне токсичне манифестације с поремећајем функције аутономног нервног система и дуготрајним спазмом периферних крвних судова,

Слободнорадикалске болести.

Дуготрајно лечење кисеоником болесника са хроничном обструктивном болешћу плућа (ХОБП) на обдукцији показује пролиферативне фиброзне промене у плућима (задебљање алвеоларне мембране) која настаје као нека врста одбране организма од продора вишка кисеоника из алвеола у капиларе плућа. Док код лечења кисеоником у акутним стањима, већина структуралних оштећења у организму може настати, нагло (акутно) у присуству високих вредности кисеоника због ослобађања различитих реактивних врста (кисеоничких радикала) који нападају, ензимске системе, ДНК, липиде и протеине ћелија и изазивају појаву оксидативног стреса у организму, што може бити узрок врло озбиљних оштећења и патолошких стања.

Захваљујући добро изученим особинама кисеоника, бројним протоколима за правилну употребу и усавршеним уређајима за праћење виталних параметара болесника, тровања кисеоником су изузетно ретка код примене на мањим притисцима и у краћим временским интервалима 24-48 часова. Код дуже употребе кисеоника, (уколико је она неопходна), обично се примењују концентрације које су не веће од 50% и које ретко дају нежељена дејства. ( Видети: Варагић В., Стевановић М. Фармакотерапија у пулмологији, Медицинска књига Београд-Загреб, 1990; McSwain NE ed. PHTLS – Pre-Hospital Trauma Life Support. 5th ed. Mosby, 2003).

Дискутабилна је и употреба антибиотика широког спектра без основане потребе за истим као и употреба резервних антибиотика (антибиотика “последње линије“ одбране) након чије употребе нема даљих могућности за лечење. Ова злоупотреба антибиотика неретко доводи до појаве инфекције клостридијом (бактерија која често изазива интрахоспиталне инфекције) што додатно компликује даљи ток лечења.
alselone alselone 19:08 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Ma svaka čast
Ali pitanje je kako su ga lečili?

Ma je l' moguće da su odjednom skoro svi lekari ni manje ni više nego ubice?
omega68 omega68 21:21 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Ma je l' moguće da su odjednom skoro svi lekari ni manje ni više nego ubice?

Нису сви
И није одједном.
Одавно важи да те процене - што колико си стар, што ко ти је веза, а мало колико си спреман да се одужиш.
Причао ми Хипократ

alselone alselone 21:25 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Одавно важи да те процене - што колико си стар, што ко ти је веза, а мало колико си спреман да се одужиш.

To su dve različite stvari. Mito i otaljavanje posla porediš sa namernom pogrešnom terapijom kako bi se osobe ubile.
omega68 omega68 21:35 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Mito i otaljavanje posla porediš sa namernom pogrešnom terapijom kako bi se osobe ubile.

не алсе, прочитај поново пост.
Прича се о недостатку квалификованих лекара и о погрешним протоколима лечења јер су у ковид болницама друге струке.
zilikaka zilikaka 21:53 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Прича се о недостатку квалификованих лекара и о погрешним протоколима лечења јер су у ковид болницама друге струке.

PA to je opšte poznata priča i važi svuda, mislim na Srbiju, za druge ne znam, mogu da pretpostavljam što je nezahvalno.
Ako ti odjednom imaš na odeljenjima hirurgije, pedijatrije, interne (ovo opisujem stanje u mojoj varoši početkom godine, iz prve ruke), isključivo bolesne od kovida, onda ih leče lekari koji inače tamo rade.
A inače, teško da neko ima u rezervi armiju pulmologa koji mogu da utrče i pokriju toliko pacijenata odjednom.

I da, ni lekari nisu srećni zbog toga. Ni onaj ortoped koji leči kovid, ni neki od retkih pulmologa koji treba da radi sa takvim timom.
Ne znam da li ti je poznato, al jednog momenta su popisivali čak i stomatologe, kao poslednju opciju, da utrče ako bude bilo drugih.
To jeste poražavaćuje al ja ne vidim kako inače. Ne možeš ljude ostaviti bez ikakvog osoblja.
omega68 omega68 22:08 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Али онда имаш на располагању превентиву, па имаш протоколе лечења до којих си дошао својим искуством а не препорукама СЗО, па имаш ивермектин а не да слушаш мајмуне који нису лекари ( Гејтс, онај црнац из СЗО...) који продају фајзерове и остале модерне вакцине...али онда долазимо до политике и до тога да треба да се приклонимо истоку а не да трпимо терор запада.

На почетку, марта прошле године, неки дечји пулмолог из Хрватске је рекао да је превентива инхалирање јер било који вирус, па и ковид, не може да опстане на 70+ степени.
Кад се мој син разболео нисам дозволио да се било ко издваја и изолује.
Свако вече сам се инхалирао над кипућом водом, колико сам могао да издржим.
Имао сам благе симптоме, треба ли рећи, јер сам очигледно смањио количину вируса.
Све сам то проверио на себи.
Зар је било тешко то рећи народу.
А не само вакцина, вакцина...
zilikaka zilikaka 22:29 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Али онда имаш на располагању превентиву, па имаш протоколе лечења до којих си дошао својим искуством

Ali ovo je za sve potpuno nova bolest, nisu stigli da steknu iskustva. Posebno ne jer, u tome se uglavnom svi slažu, teško da postoji virus koji se tako različito ponaša kod različitih pacijenata. Pazi, nemoguće da baš ni jednom lekaru ne veruješ. Eto, tebe su uspešno operisali neki, valjda su znali svoj posao.
E, pa kad od ozbiljnog iskusnog internoste čuješ da ne mogu da ga uhvate ni za glavu ni za rep, da ume da iznenadi na sve moguće načine, i uz one teškoće nedostatka stručnog kadra za koji nemaš rešenje, radiš po nekim preporukama koje si dobio.

A inače, od vrlo bliske osobe koja nije imala sreću da preživi, znači, iz prve ruke, sam slušala kako su probali više različitih terapija, menjali na nekoliko dana.
Nekom nešto pomogne, drugom možda baš pojača.
Ne branim ih al sigurna sam da dobar deo bar nije potkupljen. Koliko je motivisan, to ne znam ali ima onih koji izgaraju ali mnogo toga ne zavisi od njih.

A ivermektin...možda može da pomogne no ja ne bih zaboravila ni ono što nam je Nikvet ovde rekao, a on ga koristi mnogo duže od bilo kojeg lekara.
To nije lek koji potežeš ako baš ne moraš. Izgleda da tek on ima niz neželjenih dejstava, najblaže rečeno.
omega68 omega68 22:48 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Ne branim ih al sigurna sam da dobar deo bar nije potkupljen

наравно да није већина.Али она мала мањина влада и њима и ови морају да слушају да не изгубе плату, симпозијуме, семинаре (швалерације приде), титуле, звања, професуре на ,,аутономним факултетима'' где се не зна где почињу плате а где престају хонорари и додаци, где су грантови за пројекте, рабат на лекове, а где ванредна предавања по Фочама, Звечанима и осталим ПМ...
Али да, понеког и добро одраде
Кад је преко везе.
И немој више да ме вучеш за језик
omega68 omega68 22:57 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

ono što nam je Nikvet ovde rekao, a on ga koristi mnogo duže od bilo kojeg lekara.

Шта нам је рекао?
Рекао је да се користи и за људску употребу.У Африци посебно.И да је одличан лек.
Ali ovo je za sve potpuno nova bolest, nisu stigli da steknu iskustva

Није.
Корона је врста грипа, ова јесте вештачка и зато зајебанија али је врста јаког грипа и зато је требала да се лечи јачим лековима а не непровереним вакцинама.
Ако се не вакцинише 7 милијарди људи за неколико дана - ништа није урађено, јер се јављају мутације
Наравно да је то било немогуће.
Онда је требало пустити да се цео свет прокужи, како је причао нобеловац Монтањије.
Много више би умрло људи али би већ било свршено.
И не бисмо се више мучили.
zilikaka zilikaka 23:18 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Корона је врста грипа

Nije, omega, samo seslično ispoljava uu mnogim slučajevima i prenosi na isti način. Virus je skoz drugačiji, toliko čak i ja znam.
A ovo za mnogo više umrlih...lako je dok nije neko tvoj. A i tek u tom slučaju bi bio haos po bolnicama. I ovako je bilo da neki nisu mogli da dobiju mesto.
To ni jedan zdravstveni sistem ne pokriva.
omega68 omega68 23:40 05.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Nije, omega, samo seslično ispoljava uu mnogim slučajevima i prenosi na isti način

Значи није шија него врат.

U poslednjih nekoliko decenija za sve sezonske epidemije gripa odgovorne su dve podvrste virusa gripa - H3N2 i H1N1. I, kako kaže prof.dr Darko Nožić, infektolog u Bel Medicu, za nas u Srbiji mnogo je opasniji sezonski grip od korone, koja je zasad daleko od nas.

H1N1 i H3N2 pripadaju dvema odvojenim granama "porodičnog stabla gripa".

Infekcija bilo kojim od ova dva tipa virusa rezultira boljim imunim odgovorom na svaku sledeću infekciju. Ipak, čovek će znatno lakše podneti grip izazvan sojevima virusa iz iste grupe protiv kojih se već borio nego iz grupe sa kojom se sreće prvi put.

„Naš imuni sistem često se bori da prepozna i odbrani se od blisko povezanih vrsta sezonskog gripa, iako su to u osnovi sve sestre i braća koji su kružili pre samo nekoliko godina. Budući da je korona izolovana pre oko 30 godina, a onda je godinama nije bilo, teško da postoji osoba koja je izgradila odbrambeni mehanizam na ovu vrstu virusa. Međutim, nema razloga za paniku jer je rizik da korona stigne do naše zemlje minimalan, dok je sezonski grip puno opasniji”, kaže prof. dr Darko Nožić, infektolog u Bel Medicu.


solo solo 01:34 06.11.2021

Re:zilikaka

u tome se uglavnom svi slažu, teško da postoji virus koji se tako različito ponaša kod različitih pacijenata.


da ne mogu da ga uhvate ni za glavu ni za rep, da ume da iznenadi na sve moguće načine


Nekom nešto pomogne, drugom možda baš pojača.


ali mnogo toga ne zavisi od njih.


Evanđelje po Mateju - 13. glava

Ko ima uši da čuje neka čuje.
I pristupivši učenici rekoše mu: zašto im govoriš u pričama?
A on odgovarajući reče im: vama je dano da znate tajne carstva nebeskoga, a njima nije dano. Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.
Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumiju.
I zbiva se na njima proroštvo Isaijno, koje govori:
ušima ćete čuti, i nećete razumjeti; i očima ćete gledati, i nećete vidjeti.


solo solo 10:08 06.11.2021

Re: Veliki pozdrav za zilikaka

Virus je skoz drugačiji, toliko čak i ja znam.


Stvarno?

omega68 omega68 12:53 09.11.2021

Re: Veliki pozdrav za doktora Jankovića

Ma je l' moguće da su odjednom skoro svi lekari ni manje ni više nego ubice?

Ovo je prevod komentara nekog Amerikanca:
Ујак Клаус и публика у Давосу већ неколико деценија раде на стварању савршених услова за почетак њиховог глобално координисаног плана за Велико ресетовање.

И ја сам доста размишљао о овоме. Искрено, било би фасцинантно видети неке од оригиналних глобалистичких оквира од пре деценија.

Случајни пример: Коментатори на мрежи су се питали како толико лекара, медицинских сестара, болничких администратора, оператера у домовима за старе, итд итд. може да иде уз протоколе који заправо штете и/или чак убијају пацијенте? Моје мишљење је да је одговор прилично једноставан – за разлику од пре 50+ година, већина људи у западним земљама има приличан износ дуга и мора да се плати. Не знам како је у АУС-у, али у Америци већина одраслих има хипотеке и плаћања аутомобила, најмање. Многи такође имају дуг по кредитним картицама, дуг за студентски зајам и још много тога.

Дакле, људи стављају своју савест у орман и прате ужасне наредбе својих послодаваца јер не могу себи да приуште да то не ураде!


Не можете да сте одрасли у Америци од 60-их и да нисте приметили екстремно гурање дугова људима, на сваки могући начин, заједно са такође екстремним трендовским материјализмом представљеним у свим врстама медија и забаве. Зашто... ово двоје заједно су рецепт за добровољно поробљавање.

И тако, постало је. Све је то део глобалне замке која је осмишљена пре неколико деценија и систематски развијана под другим сјајним изговорима (тј. факултет је обавезан, потребан је цоол ауто или уређена кућа) и на начине које је већина људи ОДАБРАЛА да прихвати. Грађани су дозволили да буду сатерани у ћошак и сада почиње физичко силовање.
Ujak Klaus i publika u Davosu već nekoliko decenija rade na stvaranju savršenih uslova za početak njihovog globalno koordinisanog plana za Veliko resetovanje.


kome je lakše:

Uncle Klaus and the Davos crowd have been working for quite a few decades now to bring about the perfect conditions to spring their globally coordinated plan for the Great Reset.

I’ve been thinking about this quite a bit too. Frankly, it would be a fascination to see some of the original globalist framework from decades ago.

Random example: Commenters online have questioned how so many Doctors, nurses, hospital administrators, nursing home operators, etc. etc. could go along with protocols that actually harm and/or even kill patients? My thinking is that the answer is fairly simple – unlike 50+ years ago, most people in Western countries have a fair amount of debt and it has to get paid. I don’t know how it is in AUS but, in America, most adults have mortgages and car payments, at minimum. Many also have credit card debt, student loan debt and more.

So, people stuff their conscience in a closet and go along with horrid orders from their employers because they can’t afford not to!

You can’t have grown up in America since the 60s and not noticed the extreme pushing of debt on people, in every way imaginable, coupled with the also extreme trendy materialism presented in all manner of media and entertainment. Why…the two combined are a recipe for voluntary enslavement.

And so, it has become. All part of a global entrapment that was designed decades ago and systematically unfurled under other shiny pretenses (i.e. college is a must, a cool car or decorated house is needed) and in ways that most people CHOSE to accept. Citizens allowed themselves to be cornered and now the physical raping commences.


https://www.unz.com/mwhitney/excess-deaths-point-to-depopulation-agenda/#comment-4994226
macak_tosa macak_tosa 18:58 05.11.2021

Re: Novo, novo...

omega68
Клиничка испитивања вакцине Pfizer била су и мањкава и фалсификована – објавио је британскинаучни магазин British Medical Journal.

Daj link na Britiš Medikal Žurnal da vidimo šta to tamo piše!
omega68 omega68 18:59 05.11.2021

Re: Novo, novo...

https://srbin.info/svet/jeziva-manipulacija-italijanska-statistika-o-broju-preminulih-od-kovida/а.

Италијански Виши институт за здравље драстично је смањио званични број умрлих од Ковид-а у земљи и то за преко 97 одсто након што је променио дефиницију смртног случаја за некога ко је стварно умро од Ковид-а, а не од “Ковид”-а.

Италијански лист Ил Темпо извештава да је Институт ревидирао наниже број људи који су умрли са Ковид-а, а не од “Ковида” са 130.000 на мање од 4.000. Алудирајући на бројке које су, чињеница је биле “надуване” и резултат пре свега политике, а не стварног стања.

„Да, добро сте прочитали. Испоставило се да 97,1% смртних случајева до сада приписаних Ковид-у није било директно узроковано Ковидом“, пише Тоби Јанг.
Од 130.468 смртних случајева регистрованих као званични смртни случајеви од Ковид-а од почетка пандемије, само 3.783 се једино могу директно приписати овом вирусу.
vrabac_onaj vrabac_onaj 18:59 05.11.2021

Re: Novo, novo...

macak_tosa

Daj link na Britiš Medikal Žurnal da vidimo šta to tamo piše!


:)
omega68 omega68 19:00 05.11.2021

Re: Novo, novo...

Daj link na Britiš Medikal Žurnal da vidimo šta to tamo piše!

Ako ne znaš sam pitaj jednog stručnjaka koji sve zna pa i to
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 19:20 05.11.2021

Re: Novo, novo...

Daj link na Britiš Medikal Žurnal da vidimo šta to tamo piše!


Ovo jeste objavljeno i ova lupetala to odmah uzimaju kao D.O.K.A.Z za svoje tvrdnje - sta god da su. Cak i da prihvatimo da je Biotech ovo namerno uradio to se desilo na 2.3% ukupnog uzorka. Plus ovo bi imalo smisla kao primedba da vakcina ne radi. Ali jebiga radi. Cak i kod vakcinisanih antivaksera.
djoka_l djoka_l 19:17 05.11.2021

Pitanje

Da li ima na ovom blogu mogućnost da se setuje isključivanje prikazivanja nekih autora.
Pitam za druga...
shmoo shmoo 22:01 05.11.2021

Re: Pitanje

djoka_l
Da li ima na ovom blogu mogućnost da se setuje isključivanje prikazivanja nekih autora.
Pitam za druga...Мислиш да се на Блогу Б92 примени онај рад:


Па примењује се то овде одавно. Од самог настанка Блога Б92, а има томе деценија и по.

Зато Блог Б92 данас и јесте овакав какав је.

Никакав.


П.С. - Да ли се ти то залажеш за то да се забрани да свако има право да гласно каже шта мисли и да се не омогући свакоме да му буду доступне информације које се тичу њега лично и његовог живота (и смрти)?

1) Да

2) Не

(заокружи тачан одговор)


Питам за друга.


djoka_l djoka_l 03:19 06.11.2021

Re: Pitanje

Zalažem sa za pravo izbora, kao antivakseri.
Ne želim da gledam ovakve gluposti, pa ni slučajno. Ideja je da ja za sebe setujem da ne želim da čitam omegine postove (kao što ne čitam srbin.info ili objave levijatana).
Ko hoće, neka gleda.
shmoo shmoo 08:22 06.11.2021

Re: Pitanje

djoka_l
Zalažem sa za pravo izbora, kao antivakseri.Добро, хвала. Пренећу другу.


Ne želim da gledam ovakve gluposti, pa ni slučajno. Ideja je da ja za sebe setujem da ne želim da čitam omegine postove .За тебе глупости, за неког другог нису.

Зато је свет и леп због тога што нисмо сви исти.

И онда сходно томе ти немој ни да гледаш оно што не желиш да гледаш ако већ не можеш да трпиш да неко мисли другачије од тебе. И онда немој ни да се јављаш да би тражио сетовање у име других који не мисле као ти.

Не треба ти никакво опште сетовање Блога Б92 за то. Само прескачеш оно за шта немаш жељу ни да погледаш. Тако барем ја то радим.

Дакле, може то и без сетовања Блога Б92, довољно је да сетујеш самог себе, зар не?

(kao što ne čitam srbin.info ili objave levijatana).
Ko hoće, neka gleda


Ово те уопште нисам ни питао па ми није јасно зашто си нашао за сходно да се пред свима изјашњаваш и опредељујеш као да си на неком партијском састанку.

Но, добро... Коме је тако лепо нека се јавно изјашњава... Ако се већ залажемо за право избора, немам ништа против ни права на избор да ли ће се неко изјашњавати за кога је и против кога је на тим партијским састанцима који су појединима постали једини друштвени живот који имају.

И то се, та изјашњавања на партијским састанцима, такође може прескакати ако сетујеш тако самог себе.

А кога занима, нека се слободно изјашњава и нека не брине за манастир.

Само нека се после не љути што је прескочен.
Данас су Задушнице (додуше оне православне али нема везе, човек је човек ма које вере био) па се сетих овог човека, Бог да му душу прости... Ако може.


solo solo 19:39 05.11.2021

Omega druže


Što se trošiš na nepotrošivo.

Ovi što znaju šta rade i zašto rade jako dobro znaju šta rade i radiće.

Ovi što ne znaju a prate ih nisu ni bitni. To je prateći potrošni materjal poželjan da se dobije na nebitnoj voluminoznosti.

Kako god džaba se trošiš.

No ako ta potroišnja tebi pričinjava neki selamet ondak ok.

Ove teme su suštinski ispričane i predvidive.

Ništa tu nema novo niti će šta promeniti.Za sada.

Ovi što znaju šta rade imaju predvidivu dobru prednost.

No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,, a najslađe se smeje onaj koji se zadnji smeje ako dočeka.
macak_tosa macak_tosa 19:42 05.11.2021

Re: Omega druže

solo

Što se trošiš na nepotrošivo.

Ovi što znaju šta rade i zašto rade jako dobro znaju šta rade i radiće.

Ovi što ne znaju a prate ih nisu ni bitni. To je prateći potrošni materjal poželjan da se dobije na nebitnoj voluminoznosti.

Kako god džaba se trošiš.

No ako ta potroišnja tebi pričinjava neki selamet ondak ok.

Ove teme su suštinski ispričane i predvidive.

Ništa tu nema novo niti će šta promeniti.Za sada.

Ovi što znaju šta rade imaju predvidivu dobru prednost.

No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,, a najslađe se smeje onaj koji se zadnji smeje ako dočeka.

Molim pojašnjenje!
Nisu mi jasne ove hiperbole.

Usput - bloger Šmuu kaže da su (i) on i Tasa OK.
solo solo 19:43 05.11.2021

Re: Mačak druže


Bolje hiperbola nego ebola

bloger Šmuu kaže da su (i) on i Tasa OK.


A štonebibili?

Da,usput na vestima čuh da je coronica opet mutirao u delta + soj koji je mlogo gori od prethodnog.
Moja iskrena očekivanja su da će Željko Mitrović i njegov naučnoistraživački centar konačno shvatiti da je vreme da se ozbiljno uključe u ovu problematiku.
Ako ništa drugo da se bar onaj klen maximalnianus odmori od pcovanja na blogu i počne da kantuje bez opterećenja.
omega68 omega68 19:59 05.11.2021

Re: Omega druže

Ove teme su suštinski ispričane i predvidive.

Сећамо се да је 2009/10. такође услед рђаве процене надлежних, које су предводили, гле чуда – Бранислав Тиодоровић и Предраг Кон, пропала вакцинација против „свињског“ грипа у Србији, а буџет оштећен за 1.6 милиона еура. Тада окружењу нисмо донирали, јер нисмо имали шта. Потоња истрага и судски процес нису све одговорне стрпали иза решетака, али народ јесте запамтио, па је нове/старе актере „наградио“ аплаудирањем на кућном прагу.
Српско здравство нашло се у колапсу. Бивши министар, Томица Милосављевић добио је надимак „кичма“, не зато што ју је савијао, већ зато што је на операцију утекао у Немачку. Толико је имао поверења у оно што води. Овај данашњи добио је надимак „др Смрт“, а надимак „Менгеле“ остаће забележен у историји српског здравства, као и оних 1.6 милиона пропалих евра који можда и нису у целости пропали. Остаће забележено и то да вакцинација не успева и поред награда од 2-3 хиљаде динара по тржним центрима и више хиљада еура у Ер Србији.
solo solo 20:09 05.11.2021

Re: Omega druže

Српско здравство нашло се у колапсу. Бивши министар, Томица Милосављевић добио је надимак „кичма“, не зато што ју је савијао, већ зато што је на операцију утекао у Немачку.


Da,oporavio se čovek,čujem lepo mu šljaka privatna ordinacija.

macak_tosa macak_tosa 20:11 05.11.2021

Re: Omega druže

solo
Српско здравство нашло се у колапсу. Бивши министар, Томица Милосављевић добио је надимак „кичма“, не зато што ју је савијао, већ зато што је на операцију утекао у Немачку.


Da,oporavio se čovek,čujem lepo mu šljaka privatna ordinacija.


Laku noć!
Pozdravi Šmuua ako svrati!
nsarski nsarski 20:13 05.11.2021

Re: Omega druže

Ovi što znaju šta rade imaju predvidivu dobru prednost.


solo solo 20:20 05.11.2021

Re: Omega druže

Laku noć!
Pozdravi Šmuua ako svrati!


Tako rano?

Ti imaš kovid propusnicu, primio si dva rusa i amer je u buster najavi.
Možeš posle 22h.

Eto,može mu se a neće.

Nije lako vakcinisan biti.

Samo za Čarlija za laku noć.

omega68 omega68 20:33 05.11.2021

Re: Omega druže

No kako iskustvo uči ,,konac delo krasi,

Или
На крају канџија пуца
shmoo shmoo 22:06 05.11.2021

Re: Mačak druže

solobloger Šmuu kaže da su (i) on i Tasa OK.


A štonebibili?
Ма то се Чарли нешто сетио оних ноћи када су му Криденси свирали на увце.Da,usput na vestima čuh da je coronica opet mutirao u delta + soj koji je mlogo gori od prethodnog.
Moja iskrena očekivanja su da će Željko Mitrović i njegov naučnoistraživački centar konačno shvatiti da je vreme da se ozbiljno uključe u ovu problematiku.
Ako ništa drugo da se bar onaj klen maximalnianus odmori od pcovanja na blogu i počne da kantuje bez opterećenjamacak_tosa macak_tosa 06:01 06.11.2021

Re: Omega druže

solo
Laku noć!
Pozdravi Šmuua ako svrati!


Tako rano?

Ti imaš kovid propusnicu, primio si dva rusa i amer je u buster najavi.
Možeš posle 22h.

Eto,može mu se a neće.

Nije lako vakcinisan biti.

Samo za Čarlija za laku noć.


Gospodine Solo, ne pratiš radnju!
Buster rešen pre 14 dana.

Usput - neka je nama frizerki, bravara, influenserki, tiktokovki, pevaljki i sličnih - ko jebe glupe lekare.
Eeee, da - da ne zaboravim i neupisane studente medicine.
solo solo 09:55 06.11.2021

Re: Omega druže

Buster rešen pre 14 dana.


Da,sad je jasno zašto ti se rano leže. Opravdano.

Nego kad smo već kod pocinkovanog lima šta misliš da ga malo pošaramo.

Tasa zajebava kaže da je najbolje ako pevac trokira i ne okreće se na vetru da se namaže ovim. Ja sam više za wd 40. Vas dvoJica svraćate tamo na limarski blog pa ako nešto pametno iskrsne dojavite.Jesu klenovi ali prate linkove jbg.
PogotovU onaj novokomponovani rednek odakle ono beše iz Kanzasa,taj je doktoriro sanitarne čvorove i to tamo kod njiha, mora mu se priznati.
omega68 omega68 20:13 05.11.2021

Наравно


,, Ваксери" су у праву.
Децу нису вакцинисали!
Пре неколико дана је на радио БГД1 неки познати педијатар рекао да су деца до 16 година вакцинисана 1 %.!
То значи да и они савесни родитељи, који су се пелцовали због одласка на море, нису хтели да своје наследнике евентуално лише, може бити, потомства. Иначе би их вакцинисали.
Дакле, не знам у чему је ствар - они који куну и проклињу, као Радета и Наташа, своје потомке чувају и себе не карају.
Аферим и свака част
solo solo 20:51 05.11.2021

Re: Наравно


Reče Kristijan Golubović jednom ,,ova pandemija nije ništa u poređenju sa epidemijom ako krene,,

Kristijan zna šta priča. Tako da nadam se da neće da krene ta epidemija oca joj 'ebem u vr' prkna.
omega68 omega68 00:05 06.11.2021

Re: Наравно

Упс,
ово нисам ни ја очекивао:

Академик и професор Александар Алексејевич Редко, доктор медицинских наука, уздрмао је Русију својим открићима о вакцинацији и правим разлозима умирања оболелих од корона вируса.
Овај виролог сматра да се смртност у пандемији уопште није повећала зато што је вирус толико опасан. Разлоге види у жалосној организацији здравствене заштите, застарелим мерама и спорном начину лечења.
„Ја улазим у ковидне болнице. Ја пратим тај рад… Ја сам свестан шта се тамо догађа… Тог вируса који је некада био, сада већ нема. То за шта се спремају да направе вакцину, а то се обично ради 6 година, ето тога вируса нема.
Сада постоји неки Делта сој…, могу га названи како хоће, али то је нешто друго. А сада вас вакцинишу против нечега што је било пре 2 године, јер тог вируса више нема. То је обмана и злочин. И говоре да нам (вакцина) не помаже, јер је висус мутирао. Па зашто нас онда вакцинишете? Зато, ово што нам предлажу, то није вакцина.
Ја кажем: А – вирус нисте видели (САРС КоВ 2 није изолован), Б – вакцине против њега нема, В – трећа фаза испитивања биће завршена 31.12.2022. године. А сада је 21. година… Испитивања нису завршена. Нису објављени резултати прве фазе… Нису објављени резултати треће фазе, зато што она није ни завршена. И када неки медицински лажови кажу да су читали 2. фебруара резултате треће фазе у часопису „Ланцет“, они лажу из једног простог разлога, јер сам и ја то читао. Написано је да је тип антитела неодређен, противепидемијског ефекта нема, имуни одговор није утврђен. Па које резултате имају? По тим „резулатима“ треба затворити пројекат. А они почињу масовну вакцинацију. Ја сматрам да вакцине нема.
То што постоји није ни проверено ни доказано. То што је одобрено, ја верујем да је одобрено на комерцијалној основи, ово што тренутно постоји, као што и претходне четири вакцине које је произвео „Гамалеи“, ни једна није прошла сертификацију СЗО.
И неки кажу: „Па мене су вакцинисали, и осећам се добро“. Момци, 25% је плацебо! Ви сте добили плацебо. Зато се и осећате добро.
Ја имам велики број познаника и познаница, који су А – оболели, Б – сада не живе на овом свету. После вакцинације. Управо после вакцинације.
По подацима патолога, 62% од укупно заражених, су вакцинисани.
Шта има конкретно у вакцини „Спутњик“ Какав је механизам формирања антитела?
Када говорите о формирању антитела, рећићу вам да сам ја бранио докторску дисертацију о имунологији, али сам се бавио и ћелијским имунитетом, па сам у том погледу скептичан. Зашто вреднујете имунитет по висини антитела? Ко вам је рекао да је добро, ако имате много антитела? Ја, на пример, сматрам да је лоше имати много антитела. Све је обратно… Треба утврдити ћелијски имунитет…
Човек долази у ресторан са QR кодом, којим се доказује да је човек вакцинисан. Или да је преболео. Може ли он преносити собом инфекцију? Може. Дакле, QR код не штити од оног ко је ту дошао. Значи, то је просто СТИГМАТИЗАЦИЈА! QR код одређује: ови су добри, а ови су лоши. Здрави су – лоши, а болесни и вакцинисани су – добри! Ето шта вам показује QR код. Ништа више.
Нема пандемије. За пандемију је потребна епидемија у свим земљама. Пандемије нема. За пандемију је потребно 5% оболелих истовремено. А ми имамо 7% заражених за две године. 7% за две године! Нема епидемије. Они ово само називају пандемијом, али је не проглашавају. Јер, онда треба да уведу ванредно стање, и да испуне све своје обавезе према друштву. Али, онда морају да плате компензацију свима који су изгубили посао, свима који гладују, учините све што од вас зависи. Можете и полицијски час да прогласите. Али, објавите ванредну ситуацију. Ви ово називате пандемијом, али је не проглашавате. Ни у једном документу тога нема.
Ви све законе нарушавате. Не постоји информисана сагласност грађанина. Ви му кажете да је вакцинација добровољна. У реду, ако је добровољно ја онда нећу. Ако је такав протокол, онда ја нећу. Онда идите, ви сте слободни. Тако говоре на вакциналним пунктовима. Ми вас нећемо вакцинисати. Само добровољно. А ако је добровољно, а то је експеримент, платите ми страх, платите ми зато што ја жртвујем своје здравље, и компензирајте мојим рођацима губитак хранитеља. Е, тако, момци. У том случају сам ја за вас. До тада сам против!
ПЦР тест уопште неупотребљив за анализу ковида. Вирус ковида је кратког ланца вирус, а пцр тестира вирусе дугог ланца. То је потпуно друга сфера. И не може утврдити корона вирус.
Ми ћемо умрети од лажи. Од тоталних лажи. Зато што куда год да се окренемо видимо лаж.
Деца се уче на дистанци, а онда у апотеку или кино и тамо покупе вирус.
Ово није епидемија, већ политички, социјални и економски експеримент над нашим становништвом“, истиче руски академик.
omega68 omega68 21:44 05.11.2021

Него,

Dve trećine ljubavnika kaže da imaju srećnu vezu, uprkos tome što varaju svoje partnere. Samo 33 posto onih koji su u vezi i varaju svog partnera su rekli da su u nesrećnoj vezi.
Studija sa 2000 ljubavnika otkrila je da žene češće kažu da su još u srećnom braku – 71 posto, u poređenju sa 63 posto muškaraca.


Цццц


Muškarci kažu da je afera poboljšala njihove brakove, a 81 posto ih je reklo da je varanje dobro za njih u odnosu na 72 posto žena.
Istraživanje je takođe pokazalo da, uprkos priznanju da varaju svog partnera, 94 posto bi bilo besno kada bi otkrilo da isto to radi i njihov partner.Цццццццццц

U jednom od prethodnih istraživanja koje je sprovedeno nad 900 ispitanika ova stranica je došla do zanimljivih podataka o varanju. Neki od ispitanika koji varaju svoje partnere imali su ljubavnike i u trenutku sklapanja braka – dok su stajali pred oltarom. Većinom su to muškarci, u čak 64 posto slučajeva.

Rezultati istraživanja su onda pokazali i sledeće iznenađujuće podatke:

- 8 posto ljudi je imalo ljubavnika/ljubavnicu u trenutku sklapanja braka(ммм,хм)

- 55 posto je priznalo da im je podjednako stalo i do partnera i do ljubavnika/ljubavnice, pa su nastavili obe veze(хмм)

- 27 posto nastavilo se viđati s ljubavnikom/ljubavnicom godinu dana nakon što su ušli u brak (хммммм)

- 23 posto preljubnika prekinulo je vezu s ljubavnikom/ljubavnicom pre sklapanja braka jer su strahovali kako će im partner saznati za aferu ( )

- 5 posto je aferu nastavilo duže vreme (neki čak duže i od pet godina) ( о Боже )
bene_geserit bene_geserit 00:03 06.11.2021

Belorusija vs. Izrael

Niko ne objavljuje iskustva zemalja (npr.Izrael) u kojima je veliki obuhvat vakcinacije, i zemalja gde je nizak broj vakcinisanih, napr Belorusija.

Nisam siguran šta si ovim hteo da kažeš, ali pogledaj graf dole.
Belorusija nije poslala podatke tamo negde od marta a u tom trenutku su delili "prvo mesto" sa Rusima sa oko 3300 excess deaths na milion, danas su izvesno i dalje u vrhu sa Rusima, Bugarima i Srbima (svi smo blizu 6000, kad se doda oktobar za nas, koji je bio gori od septembra) a sa druge strane Ješe su na ~800 excess deaths na milion ili 7 puta manje.
Poređenje nije baš fer pošto nemamo istu demografiju (više dece po ženi kod Ješa, dakle manji procenat starije populacije nego u Srbiji-Bugarskoj-Belorusji-Rusiji), ali svejedno 7 puta je dovoljno indikativno, jel se slažeš ?

omega68 omega68 00:15 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

bene_geserit

ФАЈЗЕРМЕКТИН Сорошевци сатанизују Ивермектин, а Фајзер га рекламира као нови лек


А ко је објавио тај графикон?
Не видим, напиши ми па ћу да ти кажем да ли му верујем.
Можда је неки Сорош у питању?
vrabac_onaj vrabac_onaj 00:30 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

Ma pustite ljudi Beneta samo zajebava pošten svet. Ne obazirite se na njegovu propagandu.
Klasičan soroševski libtard odmah se vidi.
omega68 omega68 00:53 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

ФАЈЗЕРМЕКТИН Сорошевци сатанизују Ивермектин, а Фајзер га рекламира као нови лек
Широм света независна струка говори о томе да је нови Фајзеров лек заправо препаковани Ивермектин, са веома сличним саставом и учинком, који доказано спашава људе од короне (у Индији је уврштен у протокол лечења) и за кога је лекар добио Нобелову награду за медицину, али Сорошевци сатанизују јефтин Ивермектин док ће скупи Фајзермектин препоручивати као "чудо од лека против короне".
Пошто је Бил Гејтс већ најавио нову пошаст, као и да ћемо са короном заувек да завршимо до пролећа, амерички фармацеутски гигант Фајзер је објавио да има експериментални лек који је веома ефикасан код короне и смањује број хоспитализованих и смртност за више од 90 одсто. Састојци су му као код јефтиног Ивермектина, озлоглашеног код Фајзер екипе и Сорош медија, са којим је Индија за недељу дана зауставила делта сој.

Када су независни лекари говорили да се помоћу Ивермектина може брзо зауставити корона, вређали су их, а сада ће скупи „Фајзермектин“ да рекламирају као чудо над чудима.

Саопштење из Фајзера долази дан након што је Велика Британија објавила да је дала зелено светло за ковид пилуле компаније „Мерк“, чиме је постала прва земља на свету која је то урадила.

Фајзер је у петак објавио прелиминарне резултате своје студије на 775 одраслих. Пацијенти који су узимали нови лек заједно са другим антивирусним леком имали су 89% смањење комбиноване стопе хоспитализације или смрти након месец дана, у поређењу са пацијентима који су узимали лажну пилулу. Мање од 1% пацијената који су узимали лек морали су да буду хоспитализовани и нико није умро. Своју вакцину више и не спомињу против короне, а и није популарно јер сваки дан излазе нови и нови трагични случајеви смрти и тешких оболења чак и код младих и здравих.
Надали смо се да имамо нешто изванредно, али ретко је да видите одличне лекове са готово 90% ефикасности и 100% заштитом од смрти“, рекао је др Микаел Долстен, главни научни службеник компаније Фајзер у интервјуу.
Учесници студије су били НЕВАКЦИНИСАНИ, имали су благе до умерене ковид симптоме и били су позитивни, али су сматрани високим ризиком за хоспитализацију због здравствених проблема попут гојазности, дијабетеса и срчаних обољења. Лек су почели да пију у року од три до пет дана од првих симптома и трајало је пет дана, након чега су сви симптоми нестали. Баш као у Индији након узимања Ивермектина који су достављали на кућне адресе болесних о државном трошку и зауставили хоспитализацију и смртност.
Медицински факултет у Београду је пре неки дан и званично прогласио Ивермектин „нехуманим“ леком који не лечи корона вирус, али ће сасвим сигурно да препоручује и рекламира „Фајзермектин“ са истим саставом и учинком.
omega68 omega68 00:57 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

vrabac_onaj
Ma pustite ljudi Beneta samo zajebava pošten svet. Ne obazirite se na njegovu propagandu.
Klasičan soroševski libtard odmah se vidi.

Хахаха
шутни па побегни
сад ће тамо да ти дају бону за храброст
vrabac_onaj vrabac_onaj 01:04 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

omega68
vrabac_onaj
Ma pustite ljudi Beneta samo zajebava pošten svet. Ne obazirite se na njegovu propagandu.
Klasičan soroševski libtard odmah se vidi.

Хахаха
шутни па побегни
сад ће тамо да ти дају бону за храброст


Nisam nigde pobegao.
Reci? Imaš neki problem?
omega68 omega68 01:14 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

vrabac_onaj
omega68
vrabac_onaj
Ma pustite ljudi Beneta samo zajebava pošten svet. Ne obazirite se na njegovu propagandu.
Klasičan soroševski libtard odmah se vidi.

Хахаха
шутни па побегни
сад ће тамо да ти дају бону за храброст


Nisam nigde pobegao.
Reci? Imaš neki problem?

E па сад ћеш већ да заслужиш и Карађорђеву звезду, са иглом
као и хучи
Разумем да хоћеш и ти да будеш херој који је пао заједно са осталом кафанском братијом.
Ал ја нећу
vrabac_onaj vrabac_onaj 01:16 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

omega68

E па сад ћеш већ да заслужиш и Карађорђеву звезду, са иглом
као и хучи


А ти ћеш Србине(.инфо) да заслужиш једну Карађорђеву шницлу. Повелику.
omega68 omega68 01:20 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

vrabac_onaj
omega68

E па сад ћеш већ да заслужиш и Карађорђеву звезду, са иглом
као и хучи


А ти ћеш Србине(.инфо) да заслужиш једну Карађорђеву шницлу. Повелику.

Само полако
Немој да будеш онај који то ради сам себи
vrabac_onaj vrabac_onaj 01:23 06.11.2021

Re: Belorusija vs. Izrael

omega68
vrabac_onaj
omega68

E па сад ћеш већ да заслужиш и Карађорђеву звезду, са иглом
као и хучи


А ти ћеш Србине(.инфо) да заслужиш једну Карађорђеву шницлу. Повелику.

Само полако
Немој да будеш онај који то ради сам себи


Ма добро, пусти сад то.
Него, занима ме онако, из чисте љубопитљивости, да ли си свестан колики си дебил?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana