Društvo| Region| Sport| Život

Srbija ima Novaka Đokovića, Hrvatska ima Luku Modrića

loader RSS / 22.06.2021. u 22:32

Гледам вечерас дуел Хрватска - Шкотска на Европском првенству у фудбалу. 

Пошаљем током првог полувремена поруку једном другару, који такође прати фудбал, а која отприлике гласи да је Лука Модрић право фудбалско благо. Он најпре не одговори ништа (видим да је одмах видео поруку), па је тек после десетак минута казао, парафразирам - да Лука није лош играч, али да га ја прецењујем. Наглашавам, што се Луке тиче немам на уму само ову, вечерашњу утакмицу против горопадних острвљана, већ имам на уму последњих 7-8 година колико га активно уочавам, што у клубу, што у репрезентацији, а у обе варијанте је врхунски. Након неких пола сата или нешто више, кад је поврх невероватне игре у пољу Лука Модрић са дистанце забио ретко леп, префињен "школски" гол десном спољном, и то у баш незгодном тренутку кад се резултат клацкао, и то на утакмици која је "бити или не бити", опет контактирам поменутог другара, но, он ми овога пута ништа не одговори. 

Онда кажем у себи - ми имамо Новака, они Луку. 

  HMH6ixo.jpg

 

Могло би да се овде дода још једно поређење. Како Новак на систематичан начин добија тениске снагаше, тако Лука везе између злонамерних крампона сировог противника. Што се тениског дела ове приче тиче, не бих да причам (јер ко до сада није видео неће ни да види), али око фудбала желим да напоменем како сам од срца срећан што је фудбал вечерас победио над јурњавом и тучњавом. И не баш "широки" коментатор утакмице кренуо је са устањеним одушевљавањем како ови трче, скачу, имају упорност, како су ношени невероватном енергијом... Уз то, и судије су на овом првенству (мада и иначе током последњих година у свим такмичењима) храбриле тучу и прљавштине у односу на фудбал креације (то не значи без снаге). Вечерашња утакмица између хрватског фудбала и шкотског грувања донела је победу фудбалу самом. Да, променио се фудбал у ових последњих неколико деценија. Претворио се у снагу и нешто мало креације. На жалост. Међутим, вечерас је један секунд игре Луке Модрића вредео више него шкотска "мушка игра" током целих 94 минута. 

Ето, ми Новака, они Луку. 

 :)  Komentari (179)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 00:23 23.06.2021

ми и они и

могло би да се овде дода још једно поређење

на ваги су..... и фудбал и тенис
не мањка им богме .....навијача,
само брате... политику скрајнут'
атак здрављу-живца пребирача
loader loader 15:18 23.06.2021

Re: ми и они и

Мр Чер, ова вам је једна од епскијих.
shmoo shmoo 06:57 23.06.2021

Фудбалске легенде, предања и митови

Знате, господине Лоудер, својевремено је кружила прича о томе како је Просинечки стигао у Звезду у ону генерацију која је освојила Куп шампиона 1991.

Каже та (кафанска?) легенда... Када је Просинечки дошао из Немачке у Динамо из Загреба као клинац, погледао га је Ћиро Блажевић, којег изузетно поштујем, ценим његово фудбалско мишљење па га чак и волим због његове непосредности у обраћању било коме, и рекао:

"Ако од овог малог икада постане велики играч, ја ћу појест' моју диплому фудбалског тренера."

За то је некако чуо Џајић, из тих стопа отперјао у Загреб и довео Просинечког у Звезду.

Остатак приче знамо, а Ћири је после тај исти Просинечки био кључни играч у репрезентацији Хрватске (беше треће место на Светском првенству у Француској 1998?) и Ћиро није појео своју фудбалску диплому пред новинарима као што је рекао, али је позивом у репрезентацију Просинечком признао да је велики играч.

Рајан Гигс је са 17 година стигао из Манчестер Ситија у Манчестер Јунајтед тако што су у Ситију проценили да није довољно талентован за фудбал. Остатак приче са Фергусоновим бебама који су десетак година држали монопол на место првака Премијер лиге у Енглеској знамо.

У мом крају мангупи за такве ситуације, када се неко грдно превари у процени било чега па се после покаје, кажу:

"Ено га сада, једе сопствена муда од муке."

Е сад, претпостављам да је Вашем пријатељу било мало незгодно синоћ да прогута свој мобилни телефон преко којег сте се дописивали и преко којег вам је рекао да Модрић није велики играч и преко којег је после утакмице тако гласно ћутао на Ваше поруке.

Лука Модрић је велики играч. Један од оних ретких какви се у једној земљи, једној нацији и репрезентацији не рађају сваки час него је потребно много времена да протекне да се појави неко ко има такав мозак за фудбал.

Наш Тадић је близу Луки Модрићу. Али не довољно близу. А сви знамо колико дуго је наша репрезентација кубурила са тим местом плејмејкера пре него нам се Тадић појавио.

Једна од фудбалских легенди такође каже да је Златко Заховић, потоњи капитен репрезентације Словеније, био планиран да замени Пиксету на месту плејмејкера репрезентације Југославије али се онда Југославија, и та репрезентација са њом заједно, распала и онда је она репрезенатција која ју је наследила (а коју смо ми звали репрезенатција Југославије, па репрезентација Србије и Црне Горе па коначно репрезентација Србије) дуго, веома дуго, играла без плејмејкера јер се међу Србима није родио један такав да замени Пиксету. И стил игре наше репрезентације се тада заснивао на томе да Синиша Михајловић лоптама дугим 50 метара тражи (у фудбалу се то зове бунарење) Сава Милошевића у шпицу. К'о да смо, боже ме прости, они Енглези из педесетих, шездесетих и седамдесетих година прошлога века. И тако нам је било све до Тадића...

Све у свему, господине Лоудер, Лука Модрић је велики играч. И то треба гласно и јасно рећи, па чак и када се погреши у првобитној процени. Или чак и ако навијате против Луке Модрића.

Иначе, синоћ сам навијао здушно за Шкоте.
П.С. - О Новаку Ђоковићу не знам шта бих Вам рекао. Не пратим тенис, врло ретко погледам понеки меч. Наравно, са Ђоковићем, остали ме не занимају ни толико. Једноставно, тенис ме не ради (како то кажу клинци) као што ме раде ватерполо, фудбал и бокс (онај обичан старински бокс, не ово модерно ногатање по рингу). Нема тих емоција када гледам тенис.

И зато верујем и Вама и свима осталима када кажете да је Новак Ђоковић велики играч. Вероватно најбољи тенисер свих тениских времена до сада, што уосталом и његови резултати показују.

П.П.С. - Једино бих још додао да је Просинечком било много лакше да постане то што је постао зато што је иза леђа имао једног Југовића.

То вероватно важи и за Модрића са Брозовићем и Ковачићем иза леђа, као и за Тадића са Максимовићем и Гудељом иза својих леђа.

Фудбал је ипак тимска игра.

И то онда и улије довољно храбрости чак и једном Модрићу да онако као синоћ спољним фелшом десне ноге гађа голманов десни угао (што је неоспорно велико фудбалско знање и то су потези који се памте) не плашећи се да ће у случају промашаја противник из контре дати гол његовој екипи.

shmoo shmoo 07:32 23.06.2021

Закључак

И зато су за сваки фудбалски клуб од огромне важности они људи који заиста умеју да процене нечије способности и да у неком голуждравом клинцу тек изашлом из породичног гнезда виде будућег великог фудбалера.

Још једна фудбалска легенда...

Знате како је Слободан Сантрач постао најбољи голгетер југословенске прве фудбалске лиге (мислим на ону стару Југославију) свих времена - 445 утакмица, 275 голова.

Тако што га је на једном тренигу атлетичара, када је имао већ 14 година, један стари господин са том ретком и вредном способношћу процене будућих великих играча из ФК Металац Ваљево угледао како на 100 метара трчи страховито брзо за клинца од 14 година. (У то време светски рекорд на 100 метара је био 10,1 секунди. Сантрач је као клинац од 14 година на тренингу трчао на 100 метара нешто мало преко 11 секунди.)

И онда му је понудио да са атлетике пређе на фудбал.

Епилог нам је познат.

loader loader 15:41 23.06.2021

Re: Фудбалске легенде, предања и митови

shmoo

Наш Тадић је близу Луки Модрићу. Али не довољно близу.


Драг ми је наш Тадић. Камо лепе среће да јесте близу. Наша екипа би била на овом првенству, и то једна од запаженијих. Не, Лука је буквално две-три класе бољи. Понекад сам гледајући Реал и хрватску репку у неким периодама био фокусиран само на Лукину игру. Он је на целом терену. У свакој ситуацији одигра оно што је у датом тренутку најсврсисходније. Пас, преглед, окретност, чврстина... Необјашњиво је како скоро све "ничије" лопте на средини терена, чак и кад је удвојен, припадну њему - једноставно лопту некако ишчачка и ... не само то, него је одмах прослеђује где је најбоље, да ли кратко најближем играчу, да ли уз дупли пас, да ли попречно да би се раширио простор, да ли у дубину... Збиља феномен, да онако мали успева да увек остане с лоптом и међу 2-3 јака играча. Ено, и синоћ. А где ћемо горе физикалце и цепароше од Шкота? Они за свако цепање у чукаљ или колено противника очекују медаљу са трибина. Углавном, цео терен покрива. Прима лопту тамо негде, код свог 16, али уме да трчи као бесан на прот. голмана кад треба да испуца лопту. А комбинације у нападу, разигравања... Једноставно, тим са њим добија дупло на квалитету игре, на сигурности... Не може да се наброји све. И зна да даје голове. Никада не шутира ради "покушаја". Кад год шутира, то је стрељање у тачно одређен предео гола. Осим оног гола који је синоћ дао, имао је и један шут под пречку, који је голман врховима прстију избацио у корнер (али је судија свирао гол-аут). А онај гол? Погледајте кретњу, корак пред шут, па у полукораку одлука да се шутне спољна... Успорени показује да је то не само безнадежно по голмана, него је предиван пример, за све уџбенике фудбала.
Елем, Хрватска без Модрића је као Денвер без Јокића. Просечна, чврста екипа.П.С. - О Новаку Ђоковићу не знам шта бих Вам рекао. Не пратим тенис, врло ретко погледам понеки меч.


Ух... Изгубио сам ко зна колико сати најбољег периода живота. ... Гледао сам сваки битан меч. Пута неколико сати. Зато ми је његова игра... Постоји неколико система код њега, као и више објашњења зашто је у предности над противницима итд. Мени су највећа фасцинација наши коментатори, који његову игру гледају до те мере површно да је то иритирајуће.
Наравно, кад се пореде Новак и Лука, предност је Новакова, јер у тенису он нема премца, док је то у овом фудбалском случају неупоредиво разблаженије.

Једино бих још додао да је Просинечком било много лакше да постане то што је постао зато што је иза леђа имао једног Југовића.

Да. Југовић је један од бисера који се ретко помиње. Велика неправда, и слепило, непоштовање. Али, далеко од тога да је разлог само Југовић. Ту је био Савићевић, на средини неухватљив. Ове позиционе шеме које се на средини играју данас пропале би у секунди. Ако (као Савићевић) прођете играча лицем у лице отвара се огроман простор. Неко мора да приђе како би га спречио. Онда се цела одбрана помера и испада из формације. Најцрње што је Дејо најчешће дриблао и тог другог, који му прилази... Значи, тотална паника одбране. Просинечком је ту остајао огроман простор. Не умањујем му квалитете, изузетне, но, слика је шира...

Како год, Пикси је најбољи фудбалер са ових простора икада. Лука је друго, треће место, које дели још неколико невероватних играча... Али данас - Лука је далеко најбољи.
Ето. :)


loader loader 15:50 23.06.2021

Re: Закључак

shmoo
И зато су за сваки фудбалски клуб од огромне важности они људи који заиста умеју да процене нечије способности и да у неком голуждравом клинцу тек изашлом из породичног гнезда виде будућег великог фудбалера.

Још једна фудбалска легенда...

Знате како је Слободан Сантрач постао најбољи голгетер југословенске прве фудбалске лиге (мислим на ону стару Југославију) свих времена - 445 утакмица, 275 голова.

Тако што га је на једном тренигу атлетичара, када је имао већ 14 година, један стари господин са том ретком и вредном способношћу процене будућих великих играча из ФК Металац Ваљево угледао како на 100 метара трчи страховито брзо за клинца од 14 година. (У то време светски рекорд на 100 метара је био 10,1 секунди. Сантрач је као клинац од 14 година на тренингу трчао на 100 метара нешто мало преко 11 секунди.)

И онда му је понудио да са атлетике пређе на фудбал.

Епилог нам је познат.


Да, Сантрач се надавао голова у домаћој лиги, у оно време јакој, али, ипак, далеко слабијој од најјачих европских. Није то формат о коме овде говоримо. Санију свака част. Ово су друге димензије свемира.
shmoo shmoo 20:18 23.06.2021

Re: Закључак

loader

Да, Сантрач се надавао голова у домаћој лиги, у оно време јакој, али, ипак, далеко слабијој од најјачих европских. Није то формат о коме овде говоримо. Санију свака част. Ово су друге димензије свемира.У време када је Звезда играла тика-така што је Барселона почела да игра тек 30 година касније давати толико голова у тој лиги?

Снажно се не слажем са Вама!

shmoo shmoo 20:23 23.06.2021

Re: Фудбалске легенде, предања и митови

loader

Да. Југовић је један од бисера који се ретко помиње. Велика неправда, и слепило, непоштовање. Али, далеко од тога да је разлог само Југовић. Ту је био Савићевић,Мислио сам на то да у свакој групи људи која ради неки заједнички посао, па тако и у фудбалској екипи, увек постоје они који косе и они који воду носе.

Не би ни Просинечки ни Савићевић показали све то што смо тада видели, све те сјајне позтезе којима смо се дивили да Југовић није претрчао километражу за сву тројицу... И још понеког приде из екипе.

На то сам мислио.

loader loader 22:37 23.06.2021

Re: Фудбалске легенде, предања и митови

...да Југовић није претрчао километражу за сву тројицу..


Ма, он је био и креативан, рационалан, покривао простор и дубио простор продорима и додавањима...
Играо је у оном најјачем Јувентусу кога ја памтим (Зидан, Дел Пијеро итд.) где су га звали "директор средине терена". Тј. тако су га звали у целој Италији, и шире. Велики, велики играч.

vcucko vcucko 11:47 23.06.2021

grenmas end frogs (bez zle namere)

Ne mogu se porediti Đoković i Modrić, kao što ne mogu da se porede timske igre i pojedinačni sportovi.

Đoković kao najbolji (muški) sportsta iz tzv. regiona (čitaj Ex-Yu) ikad, može da se poredi sa recimo Kostelićkom (isto to u ženskoj konkurenciji). Plus su oboje izdominirali u sportovima ne baš karakterističnim za matične zemlje.

Timske igre, košarka - odbojka - ruomet - vaterpolo itd. imaju svoje zakonitosti i tzv. GOAT liste, nema to mnogo veze sa pojedinačnim sportovima. Pogotovo fudbal, to i ne spada u timske igre, to je iskon (selo protiv sela gura recimo ovčju mešinu do porte protivničke crkve, u suštini to je to, čak i dalje postoji u izvornom obliku, ponegde).

Znači hrvatski uspesi u fudbalu su neupitni, ali njih nije osvario sam Modrić, ma kako bo verovatno najvažniji šraf. Da je neko kiksnuo u odbrani, džabe bi Modrić izvlačio ekstra poteze, ne bi mu vredelo. Đoković i Kostelićka su sami na terenu/stazi, neuporedivo je to.
loader loader 15:45 23.06.2021

Re: grenmas end frogs (bez zle namere)

У том смислу - соло спорт, колективни спорт - да.
shmoo shmoo 21:09 23.06.2021

Re: grenmas end frogs (bez zle namere)

vcucko
Ne mogu se porediti Đoković i Modrić, kao što ne mogu da se porede timske igre i pojedinačni sportovi.

Đoković kao najbolji (muški) sportsta iz tzv. regiona (čitaj Ex-Yu) ikad, može da se poredi sa recimo Kostelićkom (isto to u ženskoj konkurenciji). Plus su oboje izdominirali u sportovima ne baš karakterističnim za matične zemlje.

Timske igre, košarka - odbojka - ruomet - vaterpolo itd. imaju svoje zakonitosti i tzv. GOAT liste, nema to mnogo veze sa pojedinačnim sportovima. Pogotovo fudbal, to i ne spada u timske igre, to je iskon (selo protiv sela gura recimo ovčju mešinu do porte protivničke crkve, u suštini to je to, čak i dalje postoji u izvornom obliku, ponegde).

Znači hrvatski uspesi u fudbalu su neupitni, ali njih nije osvario sam Modrić, ma kako bo verovatno najvažniji šraf. Da je neko kiksnuo u odbrani, džabe bi Modrić izvlačio ekstra poteze, ne bi mu vredelo. Đoković i Kostelićka su sami na terenu/stazi, neuporedivo je to.


vrabac_onaj vrabac_onaj 12:26 23.06.2021

Dakle...

Jokića smo se defintivno odrekli?
maksa83 maksa83 12:57 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Neki jesu neki nismo.
mirelarado mirelarado 13:05 23.06.2021

Re: Dakle...

maksa83
vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Neki jesu neki nismo.


Ja nismo, niti ćemo.
loader loader 15:46 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Не.
То што овде, у посту није поменут други су разлози. Нису везани за његов квалитет. У ствари, феномен. Овде је тема друга.
loader loader 15:47 23.06.2021

Re: Dakle...

mirelarado
maksa83
vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Neki jesu neki nismo.


Ja nismo, niti ćemo.haklberi_tom haklberi_tom 15:51 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Jedan je Nikola Jokić!
Ko zna da li će ikada više neki Srbin biti najbolji košarkaš sveta!?
loader loader 15:53 23.06.2021

Re: Dakle...

Хоће.
maksa83 maksa83 17:57 23.06.2021

Re: Dakle...

Ko zna da li će ikada više neki Srbin biti najbolji košarkaš sveta!?

Hteo si da kažeš najboljI košarkašI sveta, tj. množina.

srdjan.pajic srdjan.pajic 19:15 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?Čeka ga Misirac.
NNN NNN 20:04 23.06.2021

Re: Dakle...

Jokić
Neki autošovinisti (čak i ovde na blogu, ali većinom po komentarima u vestima) slave svako odazivanje stranog igrača svojoj reprezentaciji i to koriste za priliku za prozivanje Jokića.

Pre par dana je bila vest da će Harden da igra,
pa su se šoveni pitali kako to da on nije umoran,
odgovor je pretpostavljam zato što je odigrao ukupno 41 utakmicu manje od Jokića u prethodne dve (spojene) sezone. A i što će imati još desetak superzvezda u timu, pa verovatno neće morati da igra više od dvadesetak utakmica po utakmici.

Slično je bilo i za Bojana Bogdanovića koji je ove sezone odigrao isto utakmica kao i Jokić, ali ako u račun ubacimo i prošlu sezonu dolazimo do razlike od 29 utakmica
(inače sam već objasnio da su kićamokapraja u svojim karijerama igrali po 30 klupskih utakmica po sezoni maksimalno, dakle Nikola je od Bojana za prošle dve sezone odigrao celu jednu više kićamokapraja sezonu). Ono što je najveća razlika između njih dvojice je što je Jokić imao par meseci pauze između sezona, dok je Bojan bio povređen i nije igrao na kraju prošle sezone tj. uopšte nije igrao u "bablu", dakle imao je 9 meseci pauze između sezona! Uz to on je "po hijerarhiji" 4. igrač svoje ekipe, dakle manja odgovornost, trošenje...

Ukratko u poslednje dve sezone Jokić je odigrao više minuta od bilo kog drugog igrača u NBA (najverovatnije i u svetu).

Ipak postojala je neka nada da će se priključiti reprezentaciji na najvećem planetarnom sportskom događaju. Sada se dodatno nerviram što je Bogi povređen i prilično istrošen, a zna se koliko znači reprezentaciji. Nedović i dalje nema zeleno svetlo zbog komplikacija sa koronom od pre dva meseca...

Nadam se da će što više njih moći da igra, pa ću iz sve snage da navijam za nas ko god da bude igrao.
Npr. na EP 2017. mnogo više se pričalo ko nije došao, ko se povredio, a najlepše od svega je što su igrači koje su najviše prozivali: Micić, Gudurić, Birča, Štimara dok su bili zajedno na parketu uhvatili priključak i istopili vođstvo Slovenije od 20-ak razlike. Dakle oni koji budu igrali će predstavljati našu reprezentaciju i verujem da će dati sve od sebe i postići vredan rezultat.
loader loader 20:08 23.06.2021

Re: Dakle...

Ма, тема Јокић да-не у репрезентацији је испод сваког нивоа. Пустимо прозиваче. То није вредно коментарисања. Кад неко баш толико забиџи, тешко га је уразумити.
shmoo shmoo 20:14 23.06.2021

Re: Dakle...

maksa83
vrabac_onaj
Jokića smo se defintivno odrekli?

Neki jesu neki nismo.
Неки јесмо, неки нису.


alselone alselone 20:35 23.06.2021

Re: Dakle...

Hteo si da kažeš najboljI košarkašI sveta, tj. množina.


Ja ti reko neki dan da nije slučajno a ti navalio te Hrvati, te Slovenci, te relativno, te apsolutno.
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:45 23.06.2021

Re: Dakle...

Pre par dana je bila vest da će Harden da igra,
pa su se šoveni pitali kako to da on nije umoran,
odgovor je pretpostavljam zato što je odigrao ukupno 41 utakmicu manje od Jokića u prethodne dve (spojene) sezone.Meni samo nije jasno zašto se pravda, to jest zašto ga mi pravdamo pred naci budalama koje ga časte titulama Loš Srbin jer ovaj neće da igra za neku tamo levu reprezentaciju od banana države. Da sam ja Jokić, ja bih to sve terao odma u pizdu materinu. A i da nisam.
maksa83 maksa83 20:47 23.06.2021

Re: Dakle...

Ja ti reko neki dan da nije slučajno a ti navalio te Hrvati, te Slovenci, te relativno, te apsolutno.

Kacam kliknijo na Objavi znao sam da ćeš da se trigeruješ. Ođemeseci.

Aman, naš basket je vrhunski, odvajkada!

... ali Crnogorci jesu dali više NBA igrača na milion stanovnika, i Hrvati, i Slovenci, i to je bio odgovor na "Srbi dali najviše NBA igrača". I to je sve deo exSFRJ basket kulture (kakva je to liga bila, ništa ti nije trebalo, ni NBA, ni evropsko prvenstvo, dosta su ti SFRJ klubovi), ali jebiga, SFRJ može da bude kriva za sva zla tries godina pošto je krepala, al ne daj bože da bude za nešto zaslužna.
shmoo shmoo 21:00 23.06.2021

Re: Dakle...

srdjan.pajic

Da sam ja Jokić, ja bih to sve terao odma u pizdu materinu. A i da nisam.
Кад оно јебига, кад се тргнеш из транса, видиш да си ти ипак само Пајић.

А и да ниси, кога уопште и боли курац и за Пајића и за Јокића.
EDIT: Домаћине господине Лоудере, маните будалу Јокића... Небитан лик.

Маџари воде против Шваба после првих 45 минута 1:0. Усред Хитлеровог Минхена у Баварији.


alselone alselone 21:06 23.06.2021

Re: Dakle...

ali jebiga, SFRJ može da bude kriva za sva zla tries godina pošto je krepala, al ne daj bože da bude za nešto zaslužna.


Bukvalno deset puta dnevno ovo posmislim, ali samo kada se priča o Srbiji. Isto sam pomisio i na onom blogu.

Načelno se slažem da je to SFRJ škola košarke, ali ne u potpunosti, pošto vidimo šta je od te škole ostalo osim Srbije. Isto kao što je Hrvatska predstavnik SFRJ škole fudbala, ali malo morgen što bi rekao onaj pod lipom.
vrabac_onaj vrabac_onaj 21:24 23.06.2021

Re: Dakle...

maksa83
... ali Crnogorci jesu dali više NBA igrača na milion stanovnika


Dakle opet Srbi.

A za ove ostale...aj da me ne optuže da buljim u hromozome

Nego stvarno, meni pre ide da se porede Modrić i Jokić nego Modrić i Đoković.

I naravno da se Jokića nismo odrekli.
alselone alselone 21:29 23.06.2021

Re: Dakle...

buljim u hromozome

vcucko vcucko 21:31 23.06.2021

Re: Dakle...

shmoo

Маџари воде против Шваба после првих 45 минута 1:0. Усред Хитлеровог Минхена у Баварији.

Švabe prevorile utakmicu u politički cirkus.
Nije im dala UEFA da osvetle stadion u dugine boje pa su mađarski autobus prekrili istim. Navodno iz protesta zbog nekog anti-LGBT zakona koji je Orbanova vlada izglasala, nemam pojma, ne pratim, ali ta je neka priča. Spustila se olujčina, Švabe (ovi duginih boja) pobegle sa stadiona, a mađarski navijači se skinuli do pojasa i ostali, sad izgleda kao da igraju u Pešti. Plus provociraju Nojera (čiji gol je tu ispod njih i koji nosi prigodnu "raznobojnu" kapitensku traku). Mogu misliti koje delove tela mu pominju, vidno je iznerviran

Cirkus, moj Shmoo!
Ne mogu da verujem koliko su se ostrvili. Običnu fudbalsku utakmicu, koju bi trebalo da dobiju levim nogama, pretvaraju u obrenovački vašar. Kod Sevastopolja baćuška morao da pripuca da bi se ovi okrenuli.
Eto im njihov Bajden, svako sa tri čiste u glavi vidi da ovo ne ide na dobro.
maksa83 maksa83 21:43 23.06.2021

Re: Dakle...

Eto im njihov Bajden, svako sa tri čiste u glavi vidi da ovo ne ide na dobro.

A i Mongoli organizuju manevre.

milisav68 milisav68 22:01 23.06.2021

Re: Dakle...

ali Crnogorci jesu dali više NBA igrača na milion stanovnika, i Hrvati, i Slovenci, i to je bio odgovor na "Srbi dali najviše NBA igrača"

Srbija je dala.

E, ti gledaš to nula-jedan, odnosno mesto rođenja/državljanstvo i eventualno igranje za reperezntaciju,

A nije tako jednostavno.Recimo Drobnak i Peković su "školovani" u Partizanu, odnosno u Beogradu (kao i slovenac Raša Nestorović)

Onda imaš Dražena Petrovića koga je Moka Slavnić "nanjušio" i gurno u vatru.

Kukoča i Rađu Boža Maljković.

Sa druge strane imaš Bodirogu koji je draftovan, ali nije otišao jer nije hteo, pa se on zvanično ne broji.

Imaš i strance, kao što je Jan Veseli, Žofri Lovernj, David Bertrans, koji su takođe igrali u NBA i koji kažu da najviše zasluge za njihove karijere ima boravak u Beogradu.

Jeste da ima zasluga i SFRJ, ali nije tolika koliko se to forsira.

To se najbolje vidi po tome što srpski klubovi i dalje igraju evroligu posle raspada zemlje, dok su ostali igrali nekoliko sezona pa ispali.Takođe, srpski klubovi imaju najviše titula u ABA ligi (što je pandam nekadašnje zajedničke lige).

Srpski treneri imaju najviše trofeja u Evropi, gde samo Željko ima 9 titula prvaka evrope.

A evo i Marina Maljković utire put ka nekoj medalji, zamalo da nas pokradu sudije protiv Španjolki.Devojke pobedile u prvom produžetku.

Srbija ide u polufinale.


vrabac_onaj vrabac_onaj 22:06 23.06.2021

Re: Dakle...

milisav68
(kao i slovenac Raša Nestorović)alselone alselone 22:06 23.06.2021

Re: Dakle...

Odlična analiza Milisave.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:12 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
milisav68
(kao i slovenac Raša Nestorović)

P.S.
Nije Raša, nego Rašo :)
milisav68 milisav68 22:12 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
milisav68
(kao i slovenac Raša Nestorović)
Pa jbga, rođen u Sloveniji, pa se tako broji.

dopuna.

Da Rašo.
milisav68 milisav68 22:15 23.06.2021

Re: Dakle...

alselone
Odlična analiza Milisave.

Hvala.

dopuna.

E zato Jokić nosi odgovornost, jer dolazi iz "zemlje košarke", pa još MVP NBA.

Nije problem što neće/ne može da igra, već način na koji je to saopštio.

Posrao se i po selektoru, i kapitenu i ostalim reprezentativcima.

I to nema veze što je Srbija ovakva ili onakva.

Sad mi svi treba da budemo nekulturni što nam je zemlja raspad.

Trebao je prvo da obavesti selektora, pa da zakaže konferenciju, da objasni zašto ne može, i verujem da bi bilo i manje strasti oko svega toga.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:21 23.06.2021

Re: Dakle...

maksa83
Eto im njihov Bajden, svako sa tri čiste u glavi vidi da ovo ne ide na dobro.

A i Mongoli organizuju manevre.Jesi provalio kolike zečeve imaju u Mongoliji?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:24 23.06.2021

Re: Dakle...

Кад оно јебига, кад се тргнеш из транса, видиш да си ти ипак само Пајић.


Ovde si jedino ti u transu, dok ti solo ne ispadne iz čmara. Onda se trgneš, malo ga ubrišeš i vratiš ga na mesto, pa padneš nazad u trans.
alselone alselone 22:32 23.06.2021

Re: Dakle...

jer dolazi iz "zemlje košarke",


Da.

Taman otvorih laptop da dopišem nešto slično. Pored same škole košarke jak faktor je i motivacija spram prethodnih generacija. Đorđević je u jednom momentu imao sjajnu analizu kako je njegova generacija počela da trenira košarku zbog prethodne, pa zbog uspeha njegove generacija, generacija koja je osvojila Indijanapolis je počela da igra, a zbog njihove ekipa koja je igrala oko 2010. pa zbog njih današnja.

Zato sam se plašio u jednom momentu za budućnost naše košarke jer smo počeli da falimo "sa uspesima" pa reko da se ne ugasi vatra. Ali ne, ipak je prejaka.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:34 23.06.2021

Re: Dakle...

Što se tiče Jokića, ja sam u fazonu:
"Ostavite dečka na miru"
alselone alselone 22:36 23.06.2021

Re: Dakle...

2010


Iako na kraju nismo ništa uradili, a još su nas brutalno i pokrali, ovo je jedno od mojih omiljenih prvenstava.
alselone alselone 22:37 23.06.2021

Re: Dakle...

Što se tiče Jokića, ja sam u fazonu:
"Ostavite dečka na miru"


To možda ako bi čitao komentare na Blicu.
Na blogu, osim tasinog klizenjaka sa dve noge s leđa, vodi se veoma kulturna sportska rasprava.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:41 23.06.2021

Re: Dakle...

alselone
Što se tiče Jokića, ja sam u fazonu:
"Ostavite dečka na miru"


To možda ako bi čitao komentare na Blicu.
Na blogu, osim tasinog klizenjaka sa dve noge s leđa, vodi se veoma kulturna sportska rasprava.


nisam ispratio ovde ali nevoljno sam bio u prilici da oslušnem reakciju u društvu.
loader loader 22:41 23.06.2021

Re: Dakle...

Kukoča i Rađu Boža Maljković.

Пре тога Славнић. Он их је исфорсирао и увео у први тим Југопластике. После је Божа то преузео и они су кренули да харају.
alselone alselone 22:44 23.06.2021

Re: Dakle...

nevoljno sam bio u prilici da oslušnem reakciju u društvu.


Reakcije u društvu su poremeće na sve teme.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:21 23.06.2021

Re: Dakle...

vrabac_onaj
alselone
Što se tiče Jokića, ja sam u fazonu:
"Ostavite dečka na miru"


To možda ako bi čitao komentare na Blicu.
Na blogu, osim tasinog klizenjaka sa dve noge s leđa, vodi se veoma kulturna sportska rasprava.


nisam ispratio ovde ali nevoljno sam bio u prilici da oslušnem reakciju u društvu.


Pa ista je i ovde bila reakcija: ovi naci-orjentisani su mu zamerali odsustvo patriotizma i prenemaganje da je kao umoran dok Srbija gori pa ne može da igra na Olimpijadi, što je išlo i do toga da je govno od čoveka, baš tim rečima, gurali mu srbomer u sve otvore i onda mahali njime, a ovi drugosrbijanci su ga branili od tih nasrtaja, pa su i njima hteli da uguraju srbomer. Bilo je izuzetno neprijatno na tih nekoliko blogova.

Mislim, zabole me baš i za Jokića i basket i Olimpijadu i Srbiju, ali priznajem da volim kad vidim kako nacoši pizde zbog njega, rizikuju da im pukne čir na želucu.
gvozden1 gvozden1 00:11 24.06.2021

Re: Dakle...


Mislim, zabole me baš i za Jokića i basket i Olimpijadu i Srbiju

Bilo bi pošteno, a i logično, onda da je se okaneš ako te za nju zabole.

Pročitah da sport ne komentarišeš jer te za njega zabole.
Pošteno.
A Srbiju komentarišeš iako te i za nju zabole.

Biće ipak da imaš neke emocije prema njoj.
Negativne.
bene_geserit bene_geserit 00:40 24.06.2021

Re: Dakle...

Nije im dala UEFA da osvetle stadion u dugine boje pa su mađarski autobus prekrili istim. Navodno iz protesta zbog nekog anti-LGBT zakona koji je Orbanova vlada izglasala, ...
Eto im njihov Bajden, svako sa tri čiste u glavi vidi da ovo ne ide na dobro.

Nego jel si video da kod nas u SAD menjaju zastavu u ovu:OK, ne stvarno, ali bi mogli kakva im je politika.
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:05 24.06.2021

Re: Dakle...

gvozden1

Mislim, zabole me baš i za Jokića i basket i Olimpijadu i Srbiju

Bilo bi pošteno, a i logično, onda da je se okaneš ako te za nju zabole.

Pročitah da sport ne komentarišeš jer te za njega zabole.
Pošteno.
A Srbiju komentarišeš iako te i za nju zabole.

Biće ipak da imaš neke emocije prema njoj.
Negativne.Pa i ne komentarišem sport, nego vas, zatucane nacoše koji bi samo da merite nekom nešto.
gvozden1 gvozden1 05:21 24.06.2021

Re: Dakle...Pa i ne komentarišem sport, nego vas, zatucane nacoše koji bi samo da merite nekom nešto.

A vi, glupi gutači propagande, smete da merite nekom nešto?
shmoo shmoo 06:15 24.06.2021

Re: Dakle...

vcucko

Cirkus, moj Shmoo!
Јашта него је циркус!

Морају се оплодити ти неопрани па накнадно опрани блистави новци да би се размножавали као неке нације са високом стопом наталитета које ми знамо а које надасве поштено зарађују своје новце.


Ne mogu da verujem koliko su se ostrvili. Običnu fudbalsku utakmicu, koju bi trebalo da dobiju levim nogama, pretvaraju u obrenovački vašar. Kod Sevastopolja baćuška morao da pripuca da bi se ovi okrenuli.Видео сам.

Потпуно су изгубили осећај за реалност па самим тим и компас.


Eto im njihov Bajden, svako sa tri čiste u glavi vidi da ovo ne ide na dobro.


milisav68 milisav68 08:02 24.06.2021

Re: Dakle...

srdjan.pajic
Mislim, zabole me baš i za Jokića i basket i Olimpijadu i Srbiju, ali priznajem da volim kad vidim kako nacoši pizde zbog njega, rizikuju da im pukne čir na želucu.

Jeste, zato u Srbiji još uvek ima trudnica, jer si ih ti odbranio od pasa lutalica.

Stvarno si tipična Srbenda koja iako se u nešto ne razume, voli da komentariše, i to sve u stilu da komšiji crkne krava, i još ga naziva nacošem da se Vlasi ne dosete.

Ne igra Jokić ili bilo koji drugi reprezentativac za nacoše, već za decu, da im bude primer, da se nalože na basket, odnosno sport uopšte.

Košarkaška Srbija je tolkiko jaka da i bez Jokića može da osvoji medalju, što se i desilo 2917. a tada je zlatnu medalju osvojila Slovenija, čiji je selektor bio upravo Igor Kokoškov, koji danas vodi našu reprezentaciju, a koga je taj Jokić odjebao bez imalo poštovanja.

To više nema veze ni sa Srbijom, ni sa nama nacošima, već sa kućnim vaspitanjem, jer ako u USA ne smeš da odbiješ nijednog novinara, onda budi čovek, pa se obrati našim novinarima (pre toga obavesti selektora), i kaži (slaži) da ne možeš da igraš zbog toga i toga, da bar deci pokažeš kako jedan sportista treba da se ponaša.
milisav68 milisav68 08:24 24.06.2021

Re: Dakle...

alselone
Zato sam se plašio u jednom momentu za budućnost naše košarke jer smo počeli da falimo "sa uspesima" pa reko da se ne ugasi vatra. Ali ne, ipak je prejaka.

Usraće nas FIBA sa ovim prozorima i kvalifikacijama.

Nekad su finalisti evropskog prvenstva (kao i sa ostalih kontinenata) išli direktno na svetsko i olimpijadu, a danas, evo i mi i Slovenci igramo kvalifikacije sa nekim vanevropskim timovima.

Pa tako na i onako zgusnut raspored utakmica, dodaje se još par gde se igrači sve više iscrpljuju.

FIBA tako puca sebi u nogu, jer će biti manje kvalitetnih ekipa, koje su imale više vremena za odmor.
srdjan.pajic srdjan.pajic 14:49 24.06.2021

Re: Dakle...

Ne igra Jokić ili bilo koji drugi reprezentativac za nacoše, već za decu, da im bude primer, da se nalože na basket, odnosno sport uopšte.


Kako vas, bre, nije sramota, sad ćete i iza dece da se krijete.

Naravno da ovo nema veze ni sa decom ni sa košarkom, nego sa bagom koji nacoši nose u glavi i zbog kojeg Srbija postaje sve odvratnije mesto za život (da, da, i Jokiću).

A to kad sam ja ovde apelovao da se učini nešto po pitnju lutalica koje su napadale trudnice (i osnovce) je davno prošlo, to je bilo zlatno vreme Srbije, sad ti u Petnici teraju talentovane klinke da se slikaju gole i ko zna šta im još rade. Dakle, bravo nacionalisti, i sigurnoje Jokić za sve kriv.

gvozden1 gvozden1 15:27 24.06.2021

Re: Dakle...

to je bilo zlatno vreme

sad ti u Petnici teraju talentovane klinke da se slikaju gole i ko zna šta im još rade.

Pročitaj datume vesti.
U zlatno vreme se to dešavalo, ne sad.
.

Sve su isto iskustvo doživele između 2003. do 2014. godine


srdjan.pajic srdjan.pajic 15:31 24.06.2021

Re: Dakle...

gvozden1
to je bilo zlatno vreme

sad ti u Petnici teraju talentovane klinke da se slikaju gole i ko zna šta im još rade.

Pročitaj datume vesti.
U zlatno vreme se to dešavalo, ne sad.
.

Sve su isto iskustvo doživele između 2003. do 2014. godine

Pa ko zna šta se sad dešava, Srbija sigurno nije postala bolje mesto od onda, vidiš da najboljeg košarkaša na svetu hoće(te) da linčujete što neće ili ne može da igra za reprezentaciju. A eno ti ga i Palma, oličenje srpskog domaćina i nacionaliste, za neku godinu će isplivati da su u njegovoj organizaciji i žirafu i kamilu seksualno zlostavljali.
milisav68 milisav68 15:42 24.06.2021

Re: Dakle...

gvozden1

Pročitaj datume vesti.
U zlatno vreme se to dešavalo, ne sad.

I pre toga.
Novinarka Vremena Jovana Gligorijević, autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, rekla je za Televiziju N1 da joj se u sredu uveče javilo još šest žena koje tvrde da su bile žrtve istog nasilnika, kao i da najraniji slučaj datira još iz 1993. godine.


link

Sad je Palma kriv što je Lečić bio u DS-u.

Tipična komunjarska fora držte lopova, a mi smo sve fini i pošteni.

gvozden1 gvozden1 15:46 24.06.2021

Re: Dakle...


Pa ko zna šta se sad dešava


Samo da te zaustavim, da obratiš pažnju na važne činjenice, da u svom srbopljuvačkom naletu ne preteraš.

Ne znamo šta se sad dešava, ali znamo šta se dešavalo u zlatno vreme.
I šta još znamo, znamo da je Vigor Majić, to je onaj koji je tražio zabranu Malog Radojuce jer nije u redu da se od Hajkune gradi Anđelija, a ti se s tim slažeš, uveren sam, za to znao.
I ćutao.

A Jokić.
Ko ga bre linčuje?
Eno dečka timari konje.
Važniji su mu konji od Srbije, njegovo pravo.

Ali i pravo ostalih da takvo ponašanje procenjuju.

Nego, baš sam se iznenadio što ti pozdravljaš nekoga ko je odjebao Srbiju :)

Si video Đokovića, igra za Srbiju, i ajd da se opkladimo, ako osvoji tu medalju tamo, hoće li dići tri prsta.

Zatucana budala, jel da, Jokić je dasa, on pi*kica srpska?milisav68 milisav68 15:46 24.06.2021

Re: Dakle...

srdjan.pajic
Naravno da ovo nema veze ni sa decom ni sa košarkom,

Ma da, sam si rekao da nemaš pojma, i da ne pratiš, al bi ipak da stručno protumačiš.

Jel misliš da je u redu da selektor sazna za otkaz iz medija?

I šta je problem da se održi konferencija za medije, i da se objasni zašto ne može?

Pajiću, to je osnovna kultura.
gvozden1 gvozden1 15:51 24.06.2021

Re: Dakle...


I šta je problem da se održi konferencija za medije, i da se objasni zašto ne može

Verovatno je problem što bi tako Srbiji dao više značaja nego što zaslužuje.

On je veći od Srbije, Srbiji je dovoljno i saopštenje preko nekih agencija.
A i tata je rekao nešto, neće valjda on da se spušta na taj nivo.

srdjan.pajic srdjan.pajic 16:25 24.06.2021

Re: Dakle...

milisav68
srdjan.pajic
Naravno da ovo nema veze ni sa decom ni sa košarkom,

Ma da, sam si rekao da nemaš pojma, i da ne pratiš, al bi ipak da stručno protumačiš.

Jel misliš da je u redu da selektor sazna za otkaz iz medija?

I šta je problem da se održi konferencija za medije, i da se objasni zašto ne može?

Pajiću, to je osnovna kultura.


Znači, nije bilo dovoljno što je Jokić loš Srbin i govno, nego je i nekulturan i nevaspitan. Momci, zbog vas čovek može samo da se stidi.
tess1 tess1 16:35 24.06.2021

Re: Dakle...

Ovo kao neki virus. Ne prolazi ih. Nevjerovatno.
solo solo 16:36 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Ovde si jedino ti u transu, dok ti solo ne ispadne iz čmara. Onda se trgneš, malo ga ubrišeš i vratiš ga na mesto, pa padneš nazad u trans.


Ej, đe si ba emigrantu neotesani.

Jbt stalno imaš neke analne frustracije u narativu. Dočim kako ti drži ona klozetska šolja o kojoj si čitav esej napisao onomad?

U tvojim godinama nije na odmet da se malo ,,napaseš ko zec kelerabe,,.srdjan.pajic srdjan.pajic 18:40 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

solo
Ovde si jedino ti u transu, dok ti solo ne ispadne iz čmara. Onda se trgneš, malo ga ubrišeš i vratiš ga na mesto, pa padneš nazad u trans.


Ej, đe si ba emigrantu neotesani.

Jbt stalno imaš neke analne frustracije u narativu. Dočim kako ti drži ona klozetska šolja o kojoj si čitav esej napisao onomad?

U tvojim godinama nije na odmet da se malo ,,napaseš ko zec kelerabe,,.

Taso, ispao ti uložak, i evo odma širi krilca.
solo solo 19:05 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Taso, ispao ti uložak, i evo odma širi krilca.


vrabac_onaj vrabac_onaj 19:58 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

ama ljudi...

jebiga, sad mi je žao što sam provocirao sa onim početnim komentarom.

nisam pratio kako je sve to Jokićem išlo, ko je prvi šta rekao, da li je bilo koferencije za štampu ili ne itd.
samo sam čuo vest i onda gomilu pljuvačina na njegov račun (i to ne na ovom mestu, ne znam šta se ovde dešavalo).

ono što je mene baš onako zgrozilo je prvo kovanja nekog u zvezde a samo nakon nekoliko dana mazanje istog tog čoveka govnima.

i dalje stojim iza onog "ostavite dečka na miru", njegova je odluka da li će igrati za reprezentaciju ili ne.
mi možemo biti zbog toga tužni ili ne (razočarani, pa čak i povređeni)ali baš tako oštro da mu se sudi kako se to radilo diljem i realne i virtuelne Srbije je onako...pomalo gnusno.
pa čak i da je tu svoju odluku (ne)saopštio na nepriličan način. to onda njemu na dušu (ako je tako bilo) ali niko bre nema prava da ga maže govnima, najmanje oni koji su se tri dana pre toga kleli u njega.
haklberi_tom haklberi_tom 20:15 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

vrabac_onaj
ama ljudi...

jebiga, sad mi je žao što sam provocirao sa onim početnim komentarom.

nisam pratio kako je sve to Jokićem išlo, ko je prvi šta rekao, da li je bilo koferencije za štampu ili ne itd.
samo sam čuo vest i onda gomilu pljuvačina na njegov račun (i to ne na ovom mestu, ne znam šta se ovde dešavalo).

ono što je mene baš onako zgrozilo je prvo kovanja nekog u zvezde a samo nakon nekoliko dana mazanje istog tog čoveka govnima.

i dalje stojim iza onog "ostavite dečka na miru", njegova je odluka da li će igrati za reprezentaciju ili ne.
mi možemo biti zbog toga tužni ili ne (razočarani, pa čak i povređeni)ali baš tako oštro da mu se sudi kako se to radilo diljem i realne i virtuelne Srbije je onako...pomalo gnusno.
pa čak i da je tu svoju odluku (ne)saopštio na nepriličan način. to onda njemu na dušu (ako je tako bilo) ali niko bre nema prava da ga maže govnima, najmanje oni koji su se tri dana pre toga kleli u njega.

Saglasan!
Jedan je Nikola Jokić!
Davie Davie 21:53 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Neki od turbo Srbina u ovoj septickoj jami kaze da bi Jokic trebao da vodi racuna o deci, a Jokic za 2-3 meseca ocekuje svoje dete pa bi jel'te trebao da ode na 2 meseca sa reprezentacijom na pripreme, zatim u japanski balon pa na samo takmicenje na OI a sve kako bi udovoljio dezurnim pljuvacima po portalima. Evo, ja prvi ne bih napustio suprugu u zadnja 2 meseca trudnoce i pred porodjaj da bih udovoljio nekome drugome, vecina ljudi koje znam su odbijali poslove, premestaje, odlaske u inostranstva zbog rodjenja deteta. Tim postupkom je pokazao da je pre svega normalan i skroman covek i vrlo pametno sto nikome u Srbiji nije dao izjavu, srpski mediji bi to izvrnuli a bednici koji se kriju iza tastature bi to opet tumacili kao izdaju nebeskog naroda.
gvozden1 gvozden1 22:21 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

udovoljio dezurnim pljuvacima po portalima. Evo, ja prvi ne bih napustio suprugu u zadnja 2 meseca trudnoce i pred porodjaj da bih udovoljio nekome drugome,

Onaj kome je otadžbina neko drugi, stvarno ne treba da igra.
Igraš ili ne igraš za svoju otadžbinu, drugi su nevažni.
Važan si ti i tvoj odnos prema otadžbini.
Šta god odlučiš tvoje je pravo.
To, naravno, za sobom povlači i reakcije na odluku.
Neko će reći, bravo majstore, neko da si izdajnik, neko da si majmun, neko da si svetac, razni ljudi imaju različite percepcije tog čina.
I svi imaju pravo da svoje percepcije iznesu i zastupaju.

Problem je kod onih koji bi da zabrane da se pljuje po Jokiću dok ta sebe uzimaju pravo da oni pljuju po tima.

Jokić je izabrao da se otadžbini ne odazove, rekao je da se nešto umorio pa ne može.
Javljaju se onda drugi koji bi u njegovo ime da objasne stvar.
Veruju da je Jokić glup pa ne ume, evo sad će oni.

Pustite čoveka, da je hteo da dete navede kao razlog naveo bi ga, ko ste vi da njegovo dete uvlačute u sve ovo?

Neće, nije mu otadžbina dovoljno važna stvar da bi i umoran za nju igrao.
Postoje takvi ljudi, imaju pravo na to, što ga vi branite, da je hteo da se brani imao je i vremena i načina.

Ono što društvo treba da uradi je da zauzme stav prema takvima kojima je otadžbina sporedna stvar, da kaže da je to poželjno, ili da je takvo ponašanje nešto što ne treba da bude uzor, ili da uopšte nije bitno.

Jokićev odnos prema otadžbini nije nešto na šta treba da se ugledaju deca koja treniraju košarku, niti bilo koja deca, ne treba da se ugledaju drugi potencijalni ili aktuelni reprezentativci, to društvo jasno mora da stavi do znanja.

Jokić je dobar košarkaš, kome je košarka važnija od Srbije on će i dalje navijati za Jokića, kome je Srbija važnija od košarke od će u Jokiću gledati nekog kome do Srbije baš i nije stalo.

I sve je u redu, nema frke.

Samo treba dopustiti da je Jokić za nekoga bog a za nekoga sebična *ička.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:23 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Davie
a Jokic za 2-3 meseca ocekuje svoje dete ...


eto, na primer ovo nisam ni znao.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:31 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

gvozden1Ja ga branim samo u onoj meri koliko bih branio bilo koga drugog koga hoće rulja da linčuje.

A nešto mi ovih dana zasmrdelo na to.
gvozden1 gvozden1 22:42 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

vrabac_onaj
gvozden1Ja ga branim samo u onoj meri koliko bih branio bilo koga drugog koga hoće rulja da linčuje.

A nešto mi ovih dana zasmrdelo na to.

Ma sport, navijanje je u pitanju, tu je više strasti a manje racionalnog normalna stvar.
Dizanje u nebesa i "linč" se tu podrazumevaju.

Ali društvo, javnost, mora da racionalno da se pistavi prema pojavi odbijanja da se odazove na poziv otadžbine.

Pričasmo o tome skoro, ako bi se ovo Jokićevo postupanje, umoran sam, nije mi do toga, prihvatilo kao ravnopravno sa Teodosićevim "o tome nema razgovora, za Srbiju se igra" ako se to Teodosićevo ne bi vrednovalo više, što bi onda iko igrao za Srbiju?

Nekome jeste čast da nosi srpsku zastavu, nekome nije, ne sme se dopustiti da se to vrednuje isto.

A to, brak, dete, čitam ovih dana da je bilo dosta slučajeva da su reprezentativci dobijali decu za vreme raznih, pa i manje bitnih takmičenja.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:49 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

A to, brak, dete, čitam ovih dana da je bilo dosta slučajeva da su reprezentativci dobijali decu za vreme raznih, pa i manje bitnih takmičenja.


Moj drugar bio u alpinističkom smeru kada su mu javili da mu se žena porađa.
A evo ga sad, baš dobar i odgovoran otac, dvoje dece.
Čak nije bila ni otadžbina u pitanju, nego mu se išlo na penjanje

Al bre i ti zastrani, ko da je neki rat u pitanju, neka sudbonosna bitka...

Ama, olimpijada, skupe se tamo i pikaju loptu.
gvozden1 gvozden1 22:53 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo


Al bre i ti zastrani, ko da je neki rat u pitanju, neka sudbonosna bitka

Ma nije velika frka,naravno, al nije ni nevažno.
Najviše mi smeta ono, al on je Jokić, najbolji na svetu.

Jel otkačio Srbiju, jeste, može da bude triput veći manji je od Srbije.
milisav68 milisav68 23:17 24.06.2021

Re: Dakle...

srdjan.pajic
Znači, nije bilo dovoljno što je Jokić loš Srbin i govno, nego je i nekulturan i nevaspitan. Momci, zbog vas čovek može samo da se stidi.

Uf, da sam znao da umeš da se stidiš, ne bih reč napisao o Jokiću.
Davie Davie 23:19 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Jokić je izabrao da se otadžbini ne odazove, rekao je da se nešto umorio pa ne može.
Javljaju se onda drugi koji bi u njegovo ime da objasne stvar.
Veruju da je Jokić glup pa ne ume, evo sad će oni.

Pustite čoveka, da je hteo da dete navede kao razlog naveo bi ga, ko ste vi da njegovo dete uvlačute u sve ovo?


Opaaa, a pazi kad komentator iznad mene potegne decu u Srbiji koju je Jokic razocarao i kojoj bi trebao da je uzor onda je to u redu ali nije u redu ako se potegne to da je covek normalan i da ispred otadzbine stavi svoju porodicu. Dete kao razlog je naveo njegov otac u intervjuu nasim novinama a Jokic nigde sam nije navodio razloge svog neigranaj za nacionalni tim. Naravno, turbo-Srbima cinjenice nista ne znace, oni guraju svoju pricu.
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:31 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

gvozden1

Jel otkačio Srbiju, jeste


Ja nisam baš siguran da je otkačio Srbiju, onako uopšteno uzevši. Samo je iz nekih razloga odustao od igre ove godine za reprezentaciju.

Mada, posle svih ovih reakcija da sam na njegovom mestu i meni bi bilo malo mučno kad pomislim na Otadžbinu.
Davie Davie 23:37 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

vrabac_onaj
A to, brak, dete, čitam ovih dana da je bilo dosta slučajeva da su reprezentativci dobijali decu za vreme raznih, pa i manje bitnih takmičenja.


Moj drugar bio u alpinističkom smeru kada su mu javili da mu se žena porađa.
A evo ga sad, baš dobar i odgovoran otac, dvoje dece.
Čak nije bila ni otadžbina u pitanju, nego mu se išlo na penjanje

Al bre i ti zastrani, ko da je neki rat u pitanju, neka sudbonosna bitka...

Ama, olimpijada, skupe se tamo i pikaju loptu.

I da tvoj drugar je bas odgovoran i dobar otac, mozda mu je vremenom iz sebicnog dupeta doslo u glavudzu. Mada mi je verovatnija stvar da je on i dalje ista sebicna svinja koja svoj komoditet i potrebe stavlja na mesto #1 a onda dolaze svi ostali.

Za kontra primer, u porodici imam brata koji je odbio da '90-tih ode da odradi stipendiju u USA na doktorskim iz fizike jer mu trudna zena nije mogla dobiti americku vizu. Izabrao je zernu i dete, danas kaze da bi to uvek i opet uradio.
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:40 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Davie

I da tvoj drugar je bas odgovoran i dobar otac, mozda mu je vremenom iz sebicnog dupeta doslo u glavudzu. Mada mi je verovatnija stvar da je on i dalje ista sebicna svinja koja svoj komoditet i potrebe stavlja na mesto #1 a onda dolaze svi ostali.


Koji si ti sebi kralj.
gvozden1 gvozden1 23:41 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Jokic nigde sam nije navodio razloge svog neigranaj za nacionalni tim.

Jeste, raspitaj se.

Ili ti se više sviđa da guraš svoju priču?

Srbiju, onako uopšteno uzevši. Samo je iz nekih razloga odustao od igre ove godine za reprezentaciju.
Zaboravio si i :)
I ove godine.Mada, posle svih ovih reakcija da sam na njegovom mestu i meni bi bilo malo mučno kad pomislim na Otadžbinu.

Ako se i njemu smuči, nije ni važno, nek mu se smuči.

Ono što je važnije je da on treba da se smuči Srbiji, i da ga više ne zove.
Tako bi se napravila razlika između njega i Teodosića.
Nećeš, nećeš, putuj, Srbiji nisi ti važan, nego Teodosić.
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:45 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

gvozden1

Ako se i njemu smuči, nije ni važno, nek mu se smuči.

Ono što je važnije je da on treba da se smuči Srbiji, i da ga više ne zove.
Tako bi se napravila razlika između njega i Teodosića.
Nećeš, nećeš, putuj, Srbiji nisi ti važan, nego Teodosić.


Mislim da nas taj tvrd pristup neće daleko odvesti.
Jebiga, znaš da sam Dragišin
Davie Davie 23:49 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

vrabac_onaj
Davie

I da tvoj drugar je bas odgovoran i dobar otac, mozda mu je vremenom iz sebicnog dupeta doslo u glavudzu. Mada mi je verovatnija stvar da je on i dalje ista sebicna svinja koja svoj komoditet i potrebe stavlja na mesto #1 a onda dolaze svi ostali.


Koji si ti sebi kralj.


Primer odgovornog i dobrog roditelja koji je otisao na zezanje na Alpima iako je znao da mu se zena poradja je bas odlican primer za to da se dokaze tvrdnja da je vaznija Olimpijada od deteta, pogotovo tudjeg.

Davie Davie 23:50 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Jeste, raspitaj se.

Sto bi se raspitivao kad ti mozes da okacis link. Ili ne mozes?
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:51 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Davie
vrabac_onaj
Davie

I da tvoj drugar je bas odgovoran i dobar otac, mozda mu je vremenom iz sebicnog dupeta doslo u glavudzu. Mada mi je verovatnija stvar da je on i dalje ista sebicna svinja koja svoj komoditet i potrebe stavlja na mesto #1 a onda dolaze svi ostali.


Koji si ti sebi kralj.


Primer odgovornog i dobrog roditelja koji je otisao na zezanje na Alpima iako je znao da mu se zena poradja je bas odlican primer za to da se dokaze tvrdnja da je vaznija Olimpijada od deteta, pogotovo tudjeg.


Divim ti se.
Davie Davie 23:54 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Divim ti se.


Hajde nazzi nastavi se ti diviti i dalje a ja odoh spavati.
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:55 24.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Davie
Divim ti se.


Hajde nazzi nastavi se ti diviti i dalje a ja odoh spavati.


Laku noć, lepo i mirno spavaj.
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:25 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Onaj kome je otadžbina neko drugi, stvarno ne treba da igra.
Igraš ili ne igraš za svoju otadžbinu, drugi su nevažni.
Važan si ti i tvoj odnos prema otadžbini.
Šta god odlučiš tvoje je pravo.


Ma koja bre crna otadžbina, Srbija nije postajala kad se Jokić rodio, kao i većina nas ovde. To o čemu ti maštaš je neka imaginarna zemlja. A i sad jedva da postoji, više liči na privatnu svojinu narko kartela nego na zemlju. Ja mislim da je Jokić postupio sasvim logično i racionalno i nije naseo na te vaše naci srbomerske fazone, nego gleda čovek svoja posla, pravi decu, i timari konje. A to kako ga stoka tretira zbog toga daje baš lep primer deci, i uči ih da što pre završe neku školu i zapale iz tog senkrupa, da se ne udave.

gvozden1 gvozden1 05:24 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Možda i tako razmišlja, ali ne treba se u to upuštati, čovek je rekao šta je imao, i tako ga treba tretirati.
Otkačio je Srbiju, Srbija treba da otkači njega. Ko mu se divi zbog toga neka mu se divi.
A zna se kakvo su to.

Sto bi se raspitivao kad ti mozes da okacis link. Ili ne mozes

Mogu.
A neću.
tess1 tess1 07:28 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Otkačio je Srbiju, Srbija treba da otkači njega.

Pa dobro, šta predlažeš? Samo ignorisanje narodnog neprijatelja ili nešto više?
gvozden1 gvozden1 09:01 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

tess1
Otkačio je Srbiju, Srbija treba da otkači njega.

Pa dobro, šta predlažeš? Samo ignorisanje narodnog neprijatelja ili nešto više?

Zna se šta se radi sa neprijateljem, ali nije sad to tema.
A sa Jokićem ništa, nije on neprijatelj.
Samo slati poruke da takav odnos prema sopstvenoj državi nije za hvalu i uzor.

Sebičluk ne treba da postane vrlina samo zbog toga što sebičnjak dobro igra košarku.
tess1 tess1 09:03 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Tebi je jasno koliko je tanka linija između patriotskog targetiranja nepatriote i ozbiljnog ugrožavanja bezbjednosti Jokića i njegove porodice?
gvozden1 gvozden1 10:35 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

tess1
Tebi je jasno koliko je tanka linija između patriotskog targetiranja nepatriote i ozbiljnog ugrožavanja bezbjednosti Jokića i njegove porodice?

I šta nam onda ostaje, da vidimo al da ćutimo jer.... pa onda izmislimo razlog zbog koga mora jezik za zube.

Država je dužna da svima obezbedi bezbednost, a odbijanje reprezentacije jeste nepatriotski čin.
tess1 tess1 11:10 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

I šta nam onda ostaje, da vidimo al da ćutimo jer.... pa onda izmislimo razlog zbog koga mora jezik za zube.

Država je dužna da svima obezbedi bezbednost, a odbijanje reprezentacije jeste nepatriotski čin.

99% ovih tvojih aktivnosti na Netu vezano za Jokića ne razumijem, vjeruj mi.
tess1 tess1 11:11 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

1% je da ste vas dvojica iz Srbije i da si ti nešto ostao kratak..
nikvet pn nikvet pn 12:04 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Хучи, потикао ти се кантар

Постао си србохоличар, преосетљиво реагујеш. Замислио си идеалног Србина па наниже размераваш. И пљуцнеш пропорционално удаљености. Можда, подвлачим - можда је боље обрнуто: минималистички приступ.Дакле шта, потражиш минималне србофилне елементе - па се пријатно изненадиш. Похвала се сама намеће, а и лепше звучи. Например Енџи (да, наша Енџи) је, ако се добро сећам, кад су у канадској школи о Дану ветерана китили децу рамонама ладно рекла профанима да њено дете неће славити бомбе које су му окитиле детињство. И то је уважено. Е тај гест одбране личног и српског достојанства је дело, увек јаче од речи.
docsumann docsumann 12:17 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

Например Енџи (да, наша Енџи) је, ако се добро сећам, кад су у канадској школи о Дану ветерана китили децу рамонама ладно рекла профанима да њено дете неће славити бомбе које су му окитиле детињство. И то је уважено. Е тај гест одбране личног и српског достојанства је дело, увек јаче од речи.


very good point.
gvozden1 gvozden1 12:49 25.06.2021

Re: srdjan pajic zvani srdžo

преосетљиво реагујеш. Замислио си идеалног Србина па наниже размераваш.

Imamo vrlo jednostavnu stvar, neko je odbio da igra za reprezentaciju.
Izneti stav o tome je razmeravanje?
Nije, to je sasvim legitimna stvar.

Patriotizam se kroz to čita, to je nemoguće osporiti.
I ne ulazeći u detalje kako je obrazložio, čime je obrazložio, nonšalantnost koja jasno pokazuje stav, ebe mi se za Srbiju, sama činjenica da mu tolika lična popularnosti nije stvorila osećaj odgovornosti, govori o njegovoj sebičnosti.

To su bazične stvari, za to ne treba nikakav kantar, dovoljan je razum nepimućen ličnim uspehom nekog tamo Nikole Jokića.
Mene njegov uspeh uopšte ne dotiče, košarka me ne interesuje i uopšte nisam fasciniran tim njegovim brojkama.

Drago mi je kad neki Srbin uspe, a kad taj Srbin kaže baš me briga za Srbiju, ima li išta logično je nego reći, ok, razumem, ali što bi onda mene bilo briga za njega?

I nije on lično centralna tema razmišljanja već postupak.

Evo tebe pitam, jel u redu odbiti reprezentaciju svoje zemlje iz ne baš jakih razloga, čak ni ne potruditi da tome posveti makar malo više pažnje.

Dve rečenice i ćao, ja sam Nikola Jokić, ja sam MVP.
Pa ko te bre...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana