Astrologija| Društvo| Film| Politika

Strateške greške DJB-a

little_radojica RSS / 21.02.2017. u 06:18
Покрет ДЈБ је направио своју прву велику стратешку грешку. Парадоксално је да је то управо - одустајање од сопствене стратегије! 
Да "филмски" дочарам дубину грешке послужићу се сценом из Куросавиног филма Кагемуша (Ратник из сенке) који се на много начина бави управо стратешким играма на којима и Радуловић као председник Покрета и Душан Павловић као потпредседник отпочетка нарочито инсистирају.
Дакле, стари господар, познат по својој мудрој државничкој стратегији и војној тактици оличеној у максими "Хитар као ветар, тих као шума, жустар као ватра, стамен као планина“ (Swift as the wind, silent as the forest, fierce as the fire, immovable as the mountain.") несрећно гине и земља (стицајем околности) остаје његовом плаховитом унуку који није баш најјасније разумео значај сваке од ових ставки. Кад реши да напусти дворац ради контра-напада на надирућег непријатеља прави одсудну грешку коју његов саветник коментарише речима „планина се померила“. Епилог: његова чувена војска гине до последњег у бесмисленим налетима на технолошки и тактички узнапредовалог непријатеља.
 
Прва максима Покрета, узвикивана од његовог формирања те током првих и других избора, била је - „трчимо маратон“, што је сасвим примерено стању у којем се српско друштво и држава налази.  У последње време, напрасно, потенцира се нешто сасвим друго „победа сада или мрак пет година“. Налазим ово веома неконзистентним. Са маратона се нагло прелази на спринт иако се за то ипак нису стекли услови! Да би се победило, ДЈБ очигледно цени да није довољно подржати Сашу Јанковића иза којег, како индиректно кажу, стоји неких 5-10% укупног бирачког тела изузимајући ту очигледно својих 15% колико тврде да их тренутно гласача подржава. Да ствар буде гора то их окреће против неких од својих „изворних“ подржавалаца, доводи до раздора у покрету који ускоро прараста у странку и врло могуће до извесног опадања моментума који су претходних месеци градили. Њихова платформа за уједињење опозиције јесте разумна и заиста је штета што опозиција и овај пут иде разједињена на Вучића који је успео својом чувеном тактиком отезања и довођења пред свршен чин да елиминише и највећу претњу по рејтинг – сукоб са Томиславом Николићем. Међутим, у ситуацији кад Дачић здушно подржава Вучића, кад Тома одустаје од сукоба с њим, кад је извесно да ће се и Јеремић и Јанковић и Обрадовић и Шешељ кандидовати јасно је да опозиција, ма кога ДЈБ подржао, не може победити у првом кругу. Можда је чак, калкулантски гледано, и боље да их у првом кругу буде више, да се мобилише сваки могући гласач „против Вучића“ (ако је већ циљ победити Вучића) да се спречи његова победа у првом кругу, а да до извесне сарадње и узајамне подршке програмски прешарене опозиције дође у другом кругу, када тиме нико не губи. У том смислу, логичније је придружити се од самог почетка кампањи Саше Јанковића који можда има благи почетни заостатак који је све само не ненадокнадив, јер је она изграђена на јасним принципима који се у великој мери поклапају са програмским принципима самог Покрета, него популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића који тренутно рачуна на неколико процената више него Јанковић (ако је веровати објављеним истраживањима). Ако и не победе, и даље им остаје маратон. Ако, пак, данас изађу са својим кандидатом, рецимо Мирославом Миленовић, мање ће погрешити и оставиће себи више маневарског простора у евентуалном другом кругу, иако ће их то сигурно коштати енергије и рејтинга. Подржавањем Јанковића може дођи до извесне синергије опозиционих снага и, чини ми се, разумно би било очекивати увећање моментума које је веће од пуког збира , делом и због тога што би се проблеми изузетно ограничених средстава за кампању и за опозицију нарочито проблематично контролисање избора могли рационалније решити.
 
Такође, лоше је и то што је и ово изјашњавање које је заказано за данас у 13 часова ипак изнуђено и преурањено, што је још једно одустајање од сопствене стратегије. ДЈБ ће се ипак изјаснити о кандидату иако избори још увек нису расписани, а због чега је, изгледа, ДЈБ и био толико мистериозан у вези са својом подршком. Наиме, у јавности се све време спекулише углавном о председничком кандидату, али ако сам ја добро протумачио намере ДЈБ, за њих је итекако битно и како би се опозиција удружила (читај: иза чијег би кандидата стала) и на београдским изборима.
 
На крају морам рећи и да је речник г. Радуловића у вези са овом контроверзом крајње непримерен. Рећи да је нека кампања „роварила по Покрету“, да су га  (Покрет) неки чланови и, ни мање ни више него народни посланици - тровали, тежак је аутогол, макар у мом тефтеру. Недавно је и приликом гостовања на РТС-у Радуловић практично бацио то драгоцено време на свађање са јавним сервисом и Немањом Шаровићем. Свакако је у праву, као уосталом и представници осталих опозиционих странака у ставу да су неравномерно заступљени, па чак и кад каже да влада „медијски мрак“, али је превише времена потрошио на улогу Калимера, тј. још једну ствар коју су рекли да неће радити.

 Komentari (191)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zemljanin zemljanin 07:14 21.02.2017

mukica

pa frka je ako AV raspiše I parlamentarne izbore ode DJB u ilegalu ... ne pratim nešto specijalno ali sam video to za trovanje ... još onomad rekoh da je čovek isto šio I AV - autokrata ali maskiran ...
little_radojica little_radojica 07:38 21.02.2017

Re: mukica

pa frka je ako AV raspiše I parlamentarne izbore ode DJB u ilegalu


Мислим да је баш супротно, једино њима од целе опозиције одговарају парламентарни избори. Не видим само зашто би их АВ расписивао. Свакако има скупштинску већину, а као председник може мандат за састављање владе да повери коме год хоће. Једино ако се нада да може да изгура још неку странку из парламента (Чеда-Борис-Чанак и Двери су ушле са по 5.01%), па да му већина буде још стабилнија. Или ако хоће још мало времена да купи у преговорима с Приштином, састављајући нову владу месецима како већ закон дозвољава.
zemljanin zemljanin 10:14 21.02.2017

Re: mukica

ma nazvati stranku/pokret po sebi je dovoljan razlog za izbegavanje ... ono kao doživotni predsednik ... prvo se osigurao da niko drugi ne može da šefuje pa onda deklamuje demokratiju ... on je ok kada je po njegovom ali čim nađe na neslaganje - ili banovanje na blogu ili trovanje u stranci ... al kad mogu AV I TN što ne bi moglo I SR
tyson tyson 12:06 21.02.2017

Re: mukica

Мислим да је баш супротно, једино њима од целе опозиције одговарају парламентарни избори. Не видим само зашто би их АВ расписивао. Свакако има скупштинску већину, а као председник може мандат за састављање владе да повери коме год хоће. Једино ако се нада да може да изгура још неку странку из парламента (Чеда-Борис-Чанак и Двери су ушле са по 5.01%), па да му већина буде још стабилнија.

Parlamentarni izbori bi usledili ako bi se Nikolić odvojio od SNS, gde bi za njim pošao određeni broj poslanika - različiti brojevi su u opticaju, od 15 do 25/30 - čime bi vladajuća koalicija izgubila većina u parlamentu.

Na parlamentarnim izborima, koji bi se neminovno održali kada i predsednički, najverovatnije bi Vučić mogao da računa na nestanak par stranaka iz skupštinskih klupa, na primer LDP, LSV, SDS, DSS, pa i Obraza, no dobio bi grupaciju okupljenu oko Jeremića koji svakako ima u planu osnivanje stranke i parlamentarni izbori u vreme predsedničkih bi mu u tom smislu bili dar s neba, jer bi kao nekada Tadić na sopstvenu popularnost izvukao (buduću) stranku, a i opozicija oko Jankovića bi svakako ostala tu, možda čak i ojačala.

Bilo kako bilo, Vučiću u bilo kojoj varijanti najmanje odgovara normalna ili visoka izlaznost na izborima; faktički sve preko 52-3%. Na prošlim izborima to mu je donekle pomrsilo konce i u parlament uvelo nekoliko manjih stranaka i koalicija na koje niko više nije računao. Verujem da će uradiit sve da obeshrabri ljude da izađu na izbore, pri tom vodeći računa da to ne ugrozi SNS.freehand freehand 08:33 21.02.2017

DJB

... je G17 V 2.0. I kao takav ima nekoliko imanentnih manjkavosti. Prvo - uverenje da se u političkom smislu može krenuti ex nihilo, odnosno da na političkoj sceni ništa nije valjalo pa su se pojavili neki novi, čisti i u samim vrlinama okupani ljudi ne bi li svetu doneli savršenstvo.
Uz to nekako prirodno ide i uverenje o sopstvenom pozvanju te moralnoj izuzetnosti, što funkcionerima i članovima daje pravo da na druge stranke i političare, te neinicirane uopšte gledaju sa visine.
Obzirom da su pokret stvorili i vode bivši Vučićev ministar koji je onomad tvrdio da je dobro da Nikolić i SNS dođu na vlast i da će to biti kratkog veka a dobro za Srbiju, te neki od rodonačelnika i najgorljivijih zagovornika pokreta belih listića, najjidiotskijeg i najpogibeljnijeg političkog pokreta u Srbiji ikad - smešno je i pomišljati na ove njihove osobine.
Što se konkretnog događaja tiče rekao biuh da je u pitanju histerična reakcija javnosti. Jer ako je strategija DJB bila da se sa određivanjem u pogledu predsedničkog kandidata čeka i nastupi Kad to bude odlučeno u rukovodstvu - upozorenje i zabrana funkcionerima pokreta njihova je unutrašnja stvar i meni deluje krajnje smisleno. Naročito sa stanovišta objašnjenja da je ta zabrana važila samo za funkcionere a ne i za članove.
No kad se lavina zakotrlja nema mnogo hasne od vikanja "Stani". Šteta je načinjena a možda je i dobro da se to desilo u ovoj ranoj fazi i pokreta i kampanje.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:50 21.02.2017

Re: DJB

...ima nekoliko imanentnih manjkavosti.

Prva ili najvažnija je Radulović.

Ovde sam nekoliko puta pokušao da ukažem da je čovek pametan i lud i glup, i da je konfliktna ličnost. Nisam se baš prolslavio ubeđivanjem a sve sam se nadao da je korisno da bude u Skupštini i da kaže nešto suvislo protiv mase idiota. Priznajem da sam grdno pogrešio što sam uopšte pokušao. Nekoliko puta me banovao što može da mi služi na čast. Iskreno, ne mislim ništa dobro ni o njegovom zdravstvenom stanju. Brinu me njegovi pogledi, tikovi, grimase...
A da dodam da mu je prvi saradnik Pavlović teška budala i neznalica a da je neverovatan broj ljudi koji misle upravo suprotno o njemu.
little_radojica little_radojica 09:54 21.02.2017

Re: DJB

Ово за сопствено позвање и моралну изузетност те "да ништа не ваља без они" се слажем, мада нисам сигуран да се политика може водити са "видите, нисмо ми баш чистунци, а нисмо ни најпаметнији, али дајте нам прилику".

Obzirom da su pokret stvorili i vode bivši Vučićev ministar koji je onomad tvrdio da je dobro da Nikolić i SNS dođu na vlast i da će to biti kratkog veka a dobro za Srbiju, te neki od rodonačelnika i najgorljivijih zagovornika pokreta belih listića, najjidiotskijeg i najpogibeljnijeg političkog pokreta u Srbiji ikad - smešno je i pomišljati na ove njihove osobine.


Само у смислу твог аргумента, јел се може или не може створити политичка снага ex nihil? И ако не може, да ли неких четири месеца у Дачићевој влади у којој си практично дисидент треба да те дисквалификује као политичко биће до краја живота? Или, да дигнемо улог, рад у министарству у влади Мирка Марјановића?

Не знам ко је осим Радуловића у том покрету био бели листић, камоли родоначелник или најгорљивији заговорник!? Ако мислиш на Павловића, он се није изјашњавао до после избора кад је рекао да је гласао за Николића.

А и иначе бих подвукао да је Вучић онако патетичан и смешан многима прошао испод радара, ти си уствари један од ретких који га је прозрео и свака ти част. Није никакво оправдање, али многи су се радовали распаду СРС и макар декларативној "европеизацији" СНС, те преценили снагу институција да се одупре оваквој самовољи. Не само бели листићи, то је била заблуда много ширих размера. Ја признајем да ми ни на крај памети није било да Вучић коме сам се смејао може све ово да изведе. Да ми је неко 5. априла 2012. рекао да ће Вучић икада бити премијер ја бих се ваљао од смеха. Јбг.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 10:41 21.02.2017

Re: DJB

e neki od rodonačelnika i najgorljivijih zagovornika pokreta belih listića, najjidiotskijeg i najpogibeljnijeg političkog pokreta u Srbiji ikad -


Oće to pod stare dane, memorija sećanja se poremeti, pa se svašta priča.

Ad jedan, ono gore je samo po sebi besmislena rečenica, ali ajde, i Kreletu su oni najkrivlji što je izgubio udobne jasle di ništa nije radio, a imao pare, moć i pride na istome mestu i o istom "trošku" ☻ i ljubavnicu (valjda mu Beli Listići krivi i što ga žena ufatila pa izbacila, šta li). A pokret legitiman, ako DS nije imala pravoga odgovora na njih, nisu oni (BL) krivi. Nego DS.

Kao što je - ako će se već za neku takovu stvar reći da je bila pogibeljna, onda to može biti samo DSovski bojkot izbora devedesetih. Pa ako to nije bilo idiotski, čak najdiotski, ako poklanjanje Šešelju ogromne količine poslanika nije bilo pogibeljno, e onda zaista ne znam šta je.
freehand freehand 21:53 21.02.2017

Re: DJB

Само у смислу твог аргумента, јел се може или не може створити политичка снага ex nihil?

Kako da ne. Tsipras u Grčkoj i onaj klovn u Italijil. Ali samo ekstremni slučajevi opstaju u obliku u kome su se pojavili.
И ако не може, да ли неких четири месеца у Дачићевој влади у којој си практично дисидент треба да те дисквалификује као политичко биће до краја живота? Или, да дигнемо улог, рад у министарству у влади Мирка Марјановића?

Ne znam šta je to "Dačićeva vlada", Radojice. Da si rekao "PPV vlada" bolje bih razumeo. Ali ni to nije suština: znam na šta misliš: to je ono kad je neko blogera pozvao da napiše privredni program koji će da uruči budućem lutku-predsedniku vlade koji će to da pročita kao svoj ekonomski program, a onda će posle (taj ministar-naivac) da se čudi - otukd taj strašni Frankenštajn?!
Mislim - među inteligentnim ljudima foliranje načisto pokvari odnose.
freehand freehand 21:58 21.02.2017

Re: DJB

Ad jedan, ono gore je samo po sebi besmislena rečenica, ali ajde, i Kreletu su oni najkrivlji što je izgubio udobne jasle di ništa nije radio, a imao pare, moć i pride na istome mestu i o istom "trošku" ☻ i ljubavnicu (valjda mu Beli Listići krivi i što ga žena ufatila pa izbacila, šta li). A pokret legitiman, ako DS nije imala pravoga odgovora na njih, nisu oni (BL) krivi. Nego DS.

Ne znam šta je besmisleno al vidim da ti je dobro došlo da se okomiš privatno na krstića uz bljutave abrove koji se tiču privatnog života.
Razumem da bi voleo da je i tebe žena uvatila (makar tvoja i makar u švaleraciji) al ne leči se to ovako.
Ostalo je toliko glupo da ne zaslužuje odgovor. Ako nisi u rukovodstvu SNS - gubiš vreme.
little_radojica little_radojica 03:32 22.02.2017

Re: DJB

Ne znam šta je to "Dačićeva vlada", Radojice. Da si rekao "PPV vlada" bolje bih razumeo. Ali ni to nije suština: znam na šta misliš: to je ono kad je neko blogera pozvao da napiše privredni program koji će da uruči budućem lutku-predsedniku vlade koji će to da pročita kao svoj ekonomski program, a onda će posle (taj ministar-naivac) da se čudi - otukd taj strašni Frankenštajn?!


Па тај "лутак" Дачић, а не "луткар" Вучић, из владе је шутнуо Динкића који је диктирао и привредну и финансијску политику што је и направило простора за Радуловића. Иначе, ако трезвено анализираш, не само да је Вучић тај програм тада начелно прихватио већ га и у великој мери спроводи и дан данас. Накарадно и развучено, пре свега играјући топло-хладно са бирачким телом, али баш то спроводи. Замјети да ДЈБ то више не може ни да критикује, сад им је главна критика недостатак транспарентности, морална неподобност власти и сличне, мање конкретне теме. А то што је теби као посматрачу тада могло деловати као сасвим лак избор, неком који је затрпавао овај портал годинама оштром критиком Динкићеве политике је вероватно мало више питање личног интегритета - наставити са пљуцкањем са стране или прихватити указану прилику* да се и примени нешто од те теорије. Тек кад тако поставиш ствари можеш као секундарне факторе у тај зајеб да укалкулишеш и политичко неискуство/наивност, Данинг-Кругеров ефекат и остале лако прилепљиве квалификације. По мом мишљењу, наравно.

*У то време још нису почеле да стижу потврде Вучићеве неискрености у вези са реформама. Најдивљија обећања дао је управо пред изборе 2014. пре тога се "борио са корупцијом" због чега си му чак и ти, ако се добро сећам, давао benefit of the doubt.

На страну све то, мени сасвим разумно делује да министар предлаже програм из свог ресора, након консултација са мандатаром и његовим коалиционим партнером. Тек експозеи који ће уследити су јасно осликавали свевлашћe једног човека које имамо данас.

Kako da ne. Tsipras u Grčkoj i onaj klovn u Italijil. Ali samo ekstremni slučajevi opstaju u obliku u kome su se pojavili.

Нисам сигуран да сам разумео. Јел хоћеш да кажеш да је ДЈБ екстремнији случај од Сиризе? Или да се није развијао током времена? Или нешто треће? За сваки случај да кажем да се ни по једној од ове две тачке не могу сложити.
freehand freehand 08:35 22.02.2017

Re: DJB

На страну све то, мени сасвим разумно делује да министар предлаже програм из свог ресора, након консултација са мандатаром и његовим коалиционим партнером. Тек експозеи који ће уследити су јасно осликавали свевлашћe једног човека које имамо данас.

Na stranu sve što si pre ovoga naveo a što je samo prazna priča - Radulović se tri godine pre ovoga spremao za ministrovanje i nudio za ministrovanje.
A što se Dačića tiče, u pitanju je tu nešto drugo. Nenormalno je, naime, da neko tako visokih etičkih standarda pristane da bude ministar i da njegov program bude ekonomski program vlade čijeg mandatara UPOZNAJE pola sata pre inauguracije. A posle se kao Marica čudi načinu na koji je vlada vođena i funkcioniše. Pa izvini, prijatelju, ne ide to da te Veliki gušter predstavlja javnosti grleći tebe i Krstića kao najveći džiber u kraju uz reči "Ako vas neko dira meni da kažete!"
Što se mene i moje podrške tiče - pobrkao si nešto. Nijedan blog nisam obrisao, nigde ni u jednom ništa promenio. Ni komentar.
Na kraju - Tsipras je primer da može politički pokret ni iz čega, i primer kako se to završava.
nowhereman nowhereman 21:17 25.02.2017

Re: DJB


Obzirom da su pokret stvorili i vode bivši Vučićev ministar koji je onomad tvrdio da je dobro da Nikolić i SNS dođu na vlast i da će to biti kratkog veka a dobro za Srbiju, te neki od rodonačelnika i najgorljivijih zagovornika pokreta belih listića, najjidiotskijeg i najpogibeljnijeg političkog pokreta u Srbiji ikad - smešno je i pomišljati na ove njihove osobine.


Ne slažem se. Najidiotski pokret u bližoj političkoj prošlosti nosio je naziv: "i Kosovo i Evropa", a predvodio ga je Boris Tadić.

Pokret "beli listići" bio je samo pandan ovoj idiotariji.

A koren mnogi aktuelnih nevolja počinje sa ovim "istorijskim" dokumentom:

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

U poređenju sa ovim sramnim delom, kvalifikacija "Vučićev ministar" deluje bledo...


No, na stranu to, ima li ikoga u tzv. srpskoj opoziciji, a da nije, ovako ili onako, upravo zaslužan za Vučićev uspon i, na drugoj strani, nepostojanje dostojne alternative?


freehand freehand 22:45 25.02.2017

Re: DJB

Ne slažem se. Najidiotski pokret u bližoj političkoj prošlosti nosio je naziv: "i Kosovo i Evropa", a predvodio ga je Boris Tadić.

Takav pokret ne postoji, ali postojala je i danas postoji politika zasnovana na takvim postulatima. I to je jedina moguća a realna politika u Sbiji u datim međunarodnim i ustavno-pravnim okolnostima. Bez obzira što se ti ne slažeš.
Pokret "beli listići" bio je samo pandan ovoj idiotariji.

Pokret belih listića skup je nadobudnih političkih štetočina, a to što neki od najglasnijih među njima direktno ili posredno danas to priznaju nije nikakva obaveza ni za one koji su u stanju ni za one koji nisu da politiku razumeju.
A koren mnogi aktuelnih nevolja počinje sa ovim "istorijskim" dokumentom:

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

Taj dokument bio je osnov i baza bedema koji je prečio da se ujedine SRS, DSS i SPS i dođu na vlast.
Ovo što sad imamo razvodnjena je varijanta onoga što bismo imali da se to desilo 2008.
U poređenju sa ovim sramnim delom, kvalifikacija "Vučićev ministar" deluje bledo...

To nije nikakva kvalifikacija, to je činjenično stanje. Radulović je bio direktni lični izbor Aleksandra Vučića. Bez ikakve druge procedure i verifikacije.


No, na stranu to, ima li ikoga u tzv. srpskoj opoziciji, a da nije, ovako ili onako, upravo zaslužan za Vučićev uspon i, na drugoj strani, nepostojanje dostojne alternative?

Naravno. mada je Vučić samo posledica i derivat prolivanja kloake maksime. U suštini nebitni ordonans šešelja pa Nikolića koji se domogao poluga zahvaljujući mekanim umovima samozaljubljenih poluintlektualaca..
little_radojica little_radojica 06:02 26.02.2017

Re: DJB

Извини на касном одговору, тек сад сам видео овај коментар.

Na stranu sve što si pre ovoga naveo a što je samo prazna priča - Radulović se tri godine pre ovoga spremao za ministrovanje i nudio za ministrovanje.


Дакле, на страну ово о чему смо уствари причали, Радуловић је Вучићев министар са предумишљајем и то је то.
Може ли се у овој земљи критиковати власт и предлагати другачија политика, а да то не носи неку подмуклу задњу намеру са собом? Или макар да тај принцип важи универзално, па да се сасече у корену свако ко изгледа као да се спрема за неку функцију...


A što se Dačića tiče, u pitanju je tu nešto drugo. Nenormalno je, naime, da neko tako visokih etičkih standarda pristane da bude ministar i da njegov program bude ekonomski program vlade čijeg mandatara UPOZNAJE pola sata pre inauguracije. A posle se kao Marica čudi načinu na koji je vlada vođena i funkcioniše. Pa izvini, prijatelju, ne ide to da te Veliki gušter predstavlja javnosti grleći tebe i Krstića kao najveći džiber u kraju uz reči "Ako vas neko dira meni da kažete!"


Иде ако није тако причао и пре постављања. Но, имам осећај да се нећемо сложити која је пролазна оцена на тој етичкој скали (и то не мора да значи да су твоји критеријуми више, уствари жељно ишчекујем онај твој најављени блог о "битним стварим", мада би нека дискусија о критеријумима или макар принципима имала смисла кад се аргументи не би градили око а приори анимозитета према одређеним личностима.

Što se mene i moje podrške tiče - pobrkao si nešto. Nijedan blog nisam obrisao, nigde ni u jednom ništa promenio. Ni komentar.


Нисам рекао подршка, него да си и ти морао да му даш времена да видиш да ли ће се нешто изродити из "борбе против корупције" која је "изгледала као да је ни по бабу ни по стричевима". Тако пише у твом блогу из јануара 2013. месецима након што је АВ постао ППВ.

Za sada deluje kao da borba protiv korupcije ide bez diskrecionih zaobilaženja, ni po babu ni po stričevima. Naravno, ako u obzir ne uzmemo prvih nekoliko udaraca namenjenih nokautu inače grogiranog najvećeg političkog protivnbika, što se svakako ne bi moglo smatrati neuobičajenim ili nelogičnim..Vučiću, i Srbiji.
i prilika Vučiću da pokaže kakav je zasita i koliki format, sad kad više nema kome iznad sebe da bude lojalan sem, kako inače radikali/naprednjaci to vole da kažu - samoj Srbiji.


То значи да си му давао "benefit of the doubt", не да си га подржавао. И то не зато што си желео да му дајеш, него зато што пристојан човек то мора, јебига. Зато је, уосталом, злу лакше да се испољи. И зато је бесмислено кривити Крстића и Радуловића што су се грешком ухватили у то коло, мада није бесмислено анализирита како су из тог кола изашли. Радуловић и сарадници су изашли у јавност са инсајдерским информацијама о раду владе, тј. о том игроказу као симулацији рада владе, стали одговорно иза својих речи, што није мала ствар. Крстић је до краја учествовао у игроказу и није изашао пре него што је Вучићу дао прилику да бриљира у улози "великог срца које неће да реже плате 20% него само 10%".


freehand freehand 10:29 26.02.2017

Re: DJB

Може ли се у овој земљи критиковати власт и предлагати другачија политика, а да то не носи неку подмуклу задњу намеру са собом? Или макар да тај принцип важи универзално, па да се сасече у корену свако ко изгледа као да се спрема за неку функцију...

Što se mene tiče - naravno da može. Čak se i podrazumeva, sem u dve situacije: a) kad to podrazumeva kolaboraciju sa radikalima u bilko kom agregatnom stanju; b) kad su i namera i želja (kao kod Radulovića) direktno i jasno najavljeni godinama ranije i kad je iz aviona vidljivo šta će biti rezultati tog angažmana.
(и то не мора да значи да су твоји критеријуми више, уствари жељно ишчекујем онај твој најављени блог о "битним стварим"

"Bitne stvari" tiču se pitanja teme izbora i sagledavanje kandidata i aktera kroz tu prizmu. Nego mi ovo mesto (blog) sve više izaziva osećaj teskobe, pa mi motivacija opada kad god zađem na njegove stranice.
little_radojica little_radojica 11:08 26.02.2017

Re: DJB

ego mi ovo mesto (blog) sve više izaziva osećaj teskobe, pa mi motivacija opada kad god zađem na njegove stranice.


Разумем тескобу, али... Искористићу и ову прилику да опљунем по Твитеру
Даклем, та форма тамо је добра за обзнанивање ставова и припадности крду, што је идеално за потребе Вучића и армије ботова. Тамо се не води никаква аргументација, нити је то реално могуће. Један твој текст овде на сваких 6 месеци вреди више него што се исцвркуће на целој тој ђавољој мрежи. Што се тиче мотивације, ја сам учинио све што сам могао
nowhereman nowhereman 08:57 27.02.2017

Re: DJB


Ne slažem se. Najidiotski pokret u bližoj političkoj prošlosti nosio je naziv: "i Kosovo i Evropa", a predvodio ga je Boris Tadić.

Takav pokret ne postoji, ali postojala je i danas postoji politika zasnovana na takvim postulatima.


Na takvim "postulatima" ne može se voditi, niti se vodi nikakva politika. Politika vođena takvom krilaticom ("i Kosovo, i Evropa" ) služi isključivo obmanjivanju javnosti.

Ni sam Tadić nije je sprovodio. On je iz svoje krilatice, naime, odsekao ono "i Evropa", pa je onda vodio isključivo donkihotovsku bitku za Kosovo, u čemu mu je od pomoći bio ponajviše Vuk Jeremić.

Danas, nasuprot tome, imamo politiku "Evropa, bez Kosova", koja svoj najrečitiji izraz ima u Briselskom sporazumu.


I to je jedina moguća a realna politika u Sbiji u datim međunarodnim i ustavno-pravnim okolnostima. Bez obzira što se ti ne slažeš.


Jedina moguća politika? Jedina realna politika?

Ustavno-pravne okolnosti!?

Molim te, ispravi me ako grešim: Ustav Srbije (ovaj aktuelni, važeći) ne poznaje boravak stranih vojnih trupa na teritoriji Srbije, ne propisuje da deo teritorije ima (ili da, recimo, može imati) izuzetno visok stepen autonomije - u toj meri visok, da na tom delu teritorije nema srpske vojske, policije, sudova, prosvetnih i zdravstvenih ustanova...

Drgim rečima, Ustav Srbije ne poznaje takvo stanje, gde na jednom delu državne teritorije ne važe zakoni i ne deluju organi države Srbije.

Međutim, aktuelna Vlada Srbije, očigledno ne poznajući najviši pravni akt zemlje koju zastupa, priznaje i uvažava sve te neobične okolnosti i u skladu sa time se ponaša.

To je dakle, i moguća, i realna politika.

Slagao se ti ili ne.


A koren mnogi aktuelnih nevolja počinje sa ovim "istorijskim" dokumentom:

Deklaracija o pomirenju DS i SPS

Taj dokument bio je osnov i baza bedema koji je prečio da se ujedine SRS, DSS i SPS i dođu na vlast.


Eto, opet se ne slažemo.

Nije trebalo sprečavati ujedinjenje SRS-a i njemu odanih stranaka. Nije - ako su dobili većinu na izborima!

Trebalo je prihvatiti izborni poraz, u skladu sa pravilima demokratske procedure - ako je već došlo do toga da većina građana Srbije (već tada!) daje podršku "starom režimu".

Taj besmisleni dokument nije "osnov i baza bedema", kako ti to gordo nazivaš, to je izvlačenje jedne gotovo minorizovane stranke, stranke Slobodana Miloševića, iz mulja u kojem se našla, i njena javna rehabilitacija.

Međutim, ova Deklaracija značila je još i nešto više: proklamaciju strateškog saveza dve stranke, jer je Tadić (u nedostatku boljih prijatelja na političkoj sceni) upravo u Dačiću video takvog.

Ozvaničenje protivprirodnog bluda.

Dovoljno da se ozbiljnom, pristojnom čoveku prevrne stomak.


Ovo što sad imamo razvodnjena je varijanta onoga što bismo imali da se to desilo 2008.


Da se "to desilo" 2008. godine - imali bismo, pretpostavimo, jednu ultra-nacionalističku, anahronu i nesposobnu vladu, predvođenu Srpskom radikalnom strankom. Brzo bi se pokazalo da to ne valja. Polje za političku borbu bilo bi otvoreno.


freehand freehand 10:14 27.02.2017

Re: DJB

Na takvim "postulatima" ne može se voditi, niti se vodi nikakva politika. Politika vođena takvom krilaticom ("i Kosovo, i Evropa" ) služi isključivo obmanjivanju javnosti.

Ni sam Tadić nije je sprovodio. On je iz svoje krilatice, naime, odsekao ono "i Evropa", pa je onda vodio isključivo donkihotovsku bitku za Kosovo, u čemu mu je od pomoći bio ponajviše Vuk Jeremić.

Danas, nasuprot tome, imamo politiku "Evropa, bez Kosova", koja svoj najrečitiji izraz ima u Briselskom sporazumu.

A ti kao inteligentan čovek od mnogih znanja sigurno znaš način kako je moguće voditi politiku "Evropa bez Kosova", a da je taj način realan i sprovodiv sa izgledima na uspeh?
Jer bi to znanje moralo da bude znanto veće od ovog koje pokazuješ kad su u pitanju teorija države i prava i ustavno pravo. Na tom polju, da prostiš, nemaš pojma. :)
Eto, opet se ne slažemo.

Nije trebalo sprečavati ujedinjenje SRS-a i njemu odanih stranaka. Nije - ako su dobili većinu na izborima!

Trebalo je prihvatiti izborni poraz, u skladu sa pravilima demokratske procedure - ako je već došlo do toga da većina građana Srbije (već tada!) daje podršku "starom režimu".

Taj besmisleni dokument nije "osnov i baza bedema", kako ti to gordo nazivaš, to je izvlačenje jedne gotovo minorizovane stranke, stranke Slobodana Miloševića, iz mulja u kojem se našla, i njena javna rehabilitacija.

Međutim, ova Deklaracija značila je još i nešto više: proklamaciju strateškog saveza dve stranke, jer je Tadić (u nedostatku boljih prijatelja na političkoj sceni) upravo u Dačiću video takvog.

Ozvaničenje protivprirodnog bluda.

Dovoljno da se ozbiljnom, pristojnom čoveku prevrne stomak.

Razumem da postoji razlika u tumačenjima, ali bi ozbiljni i pristojni ljudi morali bar činjnice da uvažavaju. SPS nije bio minorna stranka 2008. Kao što se prilika za formiranje većine i vlade ne može zvati izbornim porazom. Inače, ono što zovemo građanskom i evropskom Srbijom (rogobatan opis u nedostatku boljeg) nikad nije osvojilo čistu većinu niti će. Inače, voleo bih da pročitam tvoj komentar "velikih koalicija" u nemačkoj ili Austriji na primer. Jer izgleda da tamo ozbiljni i pristojni ljudi ulicom hodaju povraćajući.Da se "to desilo" 2008. godine - imali bismo, pretpostavimo, jednu ultra-nacionalističku, anahronu i nesposobnu vladu, predvođenu Srpskom radikalnom strankom. Brzo bi se pokazalo da to ne valja. Polje za političku borbu bilo bi otvoreno.

Peta je godina otkad su ozbiljni i ppristojni ljudi in vivo isprobali taj recept, samo ublažen. Vidim da si u sledećem komentaru optimističan sa stanovišta pobornika vlasti uspostavljene 2012.
nowhereman nowhereman 10:51 27.02.2017

Re: DJB


Jer bi to znanje moralo da bude znanto veće od ovog koje pokazuješ kad su u pitanju teorija države i prava i ustavno pravo. Na tom polju, da prostiš, nemaš pojma. :)


Uh, sada si me prosto porazio.

Očigledno je, iz priloženog, da blistaš na polju teorije države i prava, a pogotovu da ti je bliska materija ustavnog prava.

I da ne moja, prosta i primitivna pitanja nemaš odgovore.


SPS nije bio minorna stranka 2008.


Jeste, bio je, a onda ih je Tadić izvukao iz naftalina.


Inače, voleo bih da pročitam tvoj komentar "velikih koalicija" u nemačkoj ili Austriji na primer. Jer izgleda da tamo ozbiljni i pristojni ljudi ulicom hodaju povraćajući.


Uobičejeni argument, u nedostatku boljih, sopstvenih: "pa ni oni nisu ništa bolji", "ako mogu oni, možemo i mi" itd. itd.

Radi se o tome da politička neprincipijelnost i paktiranje sa strankama na totalno drugim političkim pozicijama dovodi do gubljenja kriterijuma, dezorijentacije, bacanja pravila političke igre pod noge. U krajnjoj liniji, do gubitka poverenja i izbornog poraza.

A to važi i u Nemačkoj, Austriji, bilo gde. Nemam iluzija.


Vidim da si u sledećem komentaru optimističan sa stanovišta pobornika vlasti uspostavljene 2012.


Podmećeš?


freehand freehand 11:06 27.02.2017

Re: DJB

I da ne moja, prosta i primitivna pitanja nemaš odgovore.

Ne vidim pitanja, samo paušalne tvrdnje i konstatacije bez uporišta u realnosti. Ali sam ja tebi postavio pitanje: koji je to način da se vodi politika "Evropa bez Kosova" bez posledica poput građanskog rata?
Jeste, bio je, a onda ih je Tadić izvukao iz naftalina.

Da ipak pogledaš rezultate izbora i procente glasova pre nego što izneseš neku tvrdnju?
Podmećeš?

Šta je podmetnuto? Tvrdio si da je trebalo ostaviti da SRS, DSS i SPS formiraju vlast, a nisi jedini koji tako misli - da je baš tako trebalo učiniti a da bi se oni na vlasti brzo izduvali.
U sledećem komentaru sa ogorčenjem, ako dobro razumem, konstatuješ da će Vučić još jahati.
I? Šta je podmetnuto?
Sem one nemačke velike koalicije dva antipoda o kojoj, eto, ni reč nisi prozborio.
nowhereman nowhereman 11:10 27.02.2017

Re: DJB


Ali sam ja tebi postavio pitanje: koji je to način da se vodi politika "Evropa bez Kosova" bez posledica poput građanskog rata?


Ne kapiram.

Pa u Srbiji se ta politika vodi već godinama.

Briselski sporazum predstavlja de facto priznanje države Kosovo.

Srpske državne delegacije sastaju se, pregovaraju, potpisuju zvanična dokumenta sa onima koji grubo krše vrhovni pravni akt Republike Srbije. Nisi čuo?

A građanskog rata nema...


nowhereman nowhereman 11:19 27.02.2017

Re: DJB


Šta je podmetnuto? Tvrdio si da je trebalo ostaviti da SRS, DSS i SPS formiraju vlast, a nisi jedini koji tako misli - da je baš tako trebalo učiniti a da bi se oni na vlasti brzo izduvali.
U sledećem komentaru sa ogorčenjem, ako dobro razumem, konstatuješ da će Vučić još jahati.
I? Šta je podmetnuto?


Ono prvo se odnosilo na situaciju 2008. godine.

Ovo drugo, a to je komentar na kraju ovog bloga (za neupućene, jer ostavljaš komentare na pogrešnom mestu) - odnosi se na aktuelnu situaciju 2017. godine.

To nisu dve iste situacije.


Podmetanje je u ovome:

optimističan sa stanovišta pobornika vlasti uspostavljene 2012.


Nije lepo.


freehand freehand 11:19 27.02.2017

Re: DJB

nowhereman

Ali sam ja tebi postavio pitanje: koji je to način da se vodi politika "Evropa bez Kosova" bez posledica poput građanskog rata?


Ne kapiram.

Pa u Srbiji se ta politika vodi već godinama.

Briselski sporazum predstavlja de facto priznanje države Kosovo.

Srpske državne delegacije sastaju se, pregovaraju, potpisuju zvanična dokumenta sa onima koji grubo krše vrhovni pravni akt Republike Srbije. Nisi čuo?

A građnskog rata nema...
To je politika koja je preuzeta od prethodne vlade. Guglaj pod "Borko Stefanović".
Ali ne pričamo mi ovde o de facto, nego o de jure stvarima. Ustav se time bavi.

nowhereman nowhereman 11:25 27.02.2017

Re: DJB


To je politika koja je preuzeta od prethodne vlade.


Dakle, i prethodna, Tadićeva vlada vodila je politiku "Evropa da, Kosovo njet"?

A ti reče, malopre, da takva politika ne može proći bez građanskog rata?


Guglaj pod "Borko Stefanović".


Ah, da, postojao je i taj faktor. Dobro je da si me ispravio. Ovaj put ti dajem za pravo.

Dakle, Tadićeva politika je bila "Kosova danas, Evropa malo sutra", a nesrećni Borko je bio zadužen za taj "evropski" deo agende.

Dopuna - Da pojasnim: Tadić je vodio politiku "odbrane Kosova", istovremeno koketirajući sa Evropom. (Zato je, na primer, svojevremeno Merkelova doputovala da mu očita bukvicu, pa je siroma Boris ostao bez glasa, u sopstvenom predsedničkom kabinetu.)

Aktuelna vlada vodi upravo obrnutu politiku, što podrazumeva takođe koketiranje, ali sa - Kosovom. Kosovo je de facto priznato potpisivanje Briselskog sporazuma. Ali, eto, mi ćemo i dalje razglabati o "najskupljoj srpskoj reči", slaćemo vozove u Prištinu, koji nikada neće stići, i sve tako.

Da se glupi Vlasi ne dosete.


Ali ne pričamo mi ovde o de facto, nego o de jure stvarima. Ustav se time bavi.


Dopušteno je da pričamo i o jednom i drugom, naročito obzirom na okolnost da jedno bez drugoga ne ide.

Naime, jedna od prvih stvari koje mladi pravnici treba da utuve u glavu jeste da zakon koji je donet i stupio na snagu, ali se ne sprovodi, niti se njegovo kršenje ne sankcioniše (a to je, na našem primeru, upravo slučaj sa našim Ustavom) - da je snaga takvog zakona ništavna.

(Za to postoji i odgovarajuća latinska sentanca. Ko se potrudi, pronaći će je.)

nowhereman nowhereman 12:14 27.02.2017

Re: DJB

Ali ne pričamo mi ovde o de facto, nego o de jure stvarima. Ustav se time bavi


Ustavom se ne bave ni oni koji bi, po Ustavu, trebalo da se njime bave.

Ali, zato se ugledni stranački prvak ovako izjašnjava:

"– Mi smo Kosovo već na neki način izgubili i mi ga nikad više nećemo vratiti sa nikakvim diplomatskim pravnim potezima, nego samo vojno. Ratom… jednog dana kada se rode neki bolji Srbi, hrabriji Srbi, kad drugačiji bude splet okolnosti u svetu i ako budemo hteli."

Lazanski: Kosovo se vraća ratom!

Što ni pijani naprednjaci ne govore, to trezan Lazanski zbori!
freehand freehand 14:32 27.02.2017

Re: DJB

nowhereman

To je politika koja je preuzeta od prethodne vlade.


Dakle, i prethodna, Tadićeva vlada vodila je politiku "Evropa da, Kosovo njet"?

A ti reče, malopre, da takva politika ne može proći bez građanskog rata?


Guglaj pod "Borko Stefanović".


Ah, da, postojao je i taj faktor. Dobro je da si me ispravio. Ovaj put ti dajem za pravo.

Dakle, Tadićeva politika je bila "Kosova danas, Evropa malo sutra", a nesrećni Borko je bio zadužen za taj "evropski" deo agende.

Dopuna - Da pojasnim: Tadić je vodio politiku "odbrane Kosova", istovremeno koketirajući sa Evropom. (Zato je, na primer, svojevremeno Merkelova doputovala da mu očita bukvicu, pa je siroma Boris ostao bez glasa, u sopstvenom predsedničkom kabinetu.)

Aktuelna vlada vodi upravo obrnutu politiku, što podrazumeva takođe koketiranje, ali sa - Kosovom. Kosovo je de facto priznato potpisivanje Briselskog sporazuma. Ali, eto, mi ćemo i dalje razglabati o "najskupljoj srpskoj reči", slaćemo vozove u Prištinu, koji nikada neće stići, i sve tako.

Da se glupi Vlasi ne dosete.


Ali ne pričamo mi ovde o de facto, nego o de jure stvarima. Ustav se time bavi.


Dopušteno je da pričamo i o jednom i drugom, naročito obzirom na okolnost da jedno bez drugoga ne ide.

Naime, jedna od prvih stvari koje mladi pravnici treba da utuve u glavu jeste da zakon koji je donet i stupio na snagu, ali se ne sprovodi, niti se njegovo kršenje ne sankcioniše (a to je, na našem primeru, upravo slučaj sa našim Ustavom) - da je snaga takvog zakona ništavna.

(Za to postoji i odgovarajuća latinska sentanca. Ko se potrudi, pronaći će je.)


Dobro, činjenica je da me s vremena na vreme valja podsetiti zašto valja izbegavati i pokušaje rasprave sa nekim blogerima.
Mislim - samo se jedno pitam: jesi li ti svestan koliko su besmislena sva ova tvoja izvrtanja i pokušaji da se bude duhovit?
nowhereman nowhereman 15:44 27.02.2017

Re: DJB

Dobro, činjenica je da me s vremena na vreme valja podsetiti zašto valja izbegavati i pokušaje rasprave sa nekim blogerima.


Istina, ne valja se upuštati u raspravu, a da nisi ustavno potkovan, da ne znaš mili nam Ustav naizust, član po član, tačku po tačku!


...pokušaji da se bude duhovit?


I onu tvoju opasku o "građanskom ratu", koji samo što nije izbio, ili bi očas izbio (kao) u slučaju da neko dira u svetinju našeg Ustava i ustavnog poretka - mogu da primim samo kao pokušaj duhovitosti.

Slabašan.


freehand freehand 15:47 27.02.2017

Re: DJB

nowhereman
Dobro, činjenica je da me s vremena na vreme valja podsetiti zašto valja izbegavati i pokušaje rasprave sa nekim blogerima.


Istina, ne valja se upuštati u raspravu, a da nisi ustavno potkovan, da ne znaš mili nam Ustav naizust, član po član, tačku po tačku!


...pokušaji da se bude duhovit?


I onu tvoju opasku o "građanskom ratu", koji bi izbio (kao) u slučaju da neko dira u svetinju našeg Ustava i ustavnog poretka - mogu da primim samo kao pokušaj duhovitosti.

Slabašan.Može bona? :)
nowhereman nowhereman 15:52 27.02.2017

Re: DJB


Može bona?


Duhovito?


tyson tyson 21:06 27.02.2017

Re: DJB

Ali, zato se ugledni stranački prvak ovako izjašnjava:

"– Mi smo Kosovo već na neki način izgubili i mi ga nikad više nećemo vratiti sa nikakvim diplomatskim pravnim potezima, nego samo vojno. Ratom… jednog dana kada se rode neki bolji Srbi, hrabriji Srbi, kad drugačiji bude splet okolnosti u svetu i ako budemo hteli."

Lazanski: Kosovo se vraća ratom!

Što ni pijani naprednjaci ne govore, to trezan Lazanski zbori!

To je srpsko novinarstvo danas; slika i prilika.

"Pre samo godinu dana, uvek odmeren u komentarima, kolumnista Politike Miroslav Lazanski šokirao je prisutne na jednoj tribini, kad je pokušao da objasni način na koji bi Srbija trebalo da vrati suverenitet na Kosovu i Metohiji.

Ako ste iz nekog razloga tada propustili priliku da čujete njegov stav, mi vam sada prenosimo sve što je tada rekao i donekle zaprepastio ljude koji su došli da ga čuju. Takođe bilo bi zanimljivo čuti da li je poznati novinar, sada promenio mišljenje i odstupio od onoga što je nekad govorio."


freehand freehand 21:12 27.02.2017

Re: DJB

To je srpsko novinarstvo danas; slika i prilika.

Uvek je o čitaocu reč.
A ovde imaš čitaoca i obožavaoce.
krkar krkar 09:33 21.02.2017

Prva i najveća


Strateška greška Sekte Saše Radulovića je njeno postojanje.
alselone alselone 10:29 21.02.2017

Re: Prva i najveća

Upravo sam ovo hteo da napisem.

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:10 21.02.2017

?

популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића


Шта је популистичко у тој кампањи?
alselone alselone 10:27 21.02.2017

Re: ?

Шта је популистичко у тој кампањи?


Sve. Jer nista konkretno ne govori, samo podilazi i prica o Vucicu. Samo je glumata finog gospodina. Samo mu fali kisobran, lula i karirani sako.
little_radojica little_radojica 10:28 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића


Шта је популистичко у тој кампањи?


Цела кампања је скројена од самих општих места која су други већ идентификовали одавно. Тј. он је то покупио тек кад је постало опште место, други су те теме наметали кад то није било тако опортуно. Притом, већина њих уопште нису у надлежности председника. Он је неискрен човек који своју политику/биографију/ставове обликује према јавном мњењу.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:34 21.02.2017

Re: ?

Цела кампања је скројена од самих општих места која су други већ идентификовали одавно.


Pa sad imaju monopol na ta ista opšta mesta?

други су те теме наметали кад то није било тако опортуно.


Koje teme? On i nije bio u zemlji u ostalom.

Он је неискрен човек који своју политику/биографију/ставове обликује према јавном мњењу.


Za razliku od ovog drugog sa besprekornom biografijom?
I koji ima šanse da pobedi na izborima (mislim, taj drugi). Da, al' na tviteru.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:35 21.02.2017

Re: ?

Sve.


To sve je šta?

Samo mu fali kisobran, lula i karirani sako.


Tako je. I ja nemam ništa protiv tog fazona.
alselone alselone 10:40 21.02.2017

Re: ?

Tako je. I ja nemam ništa protiv tog fazona.


Posto je to sve sto ima, ja jesam protiv toga.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:45 21.02.2017

Re: ?

alselone
Tako je. I ja nemam ništa protiv tog fazona.


Posto je to sve sto ima, ja jesam protiv toga.Pa nisam baš siguran da je to sve što ima.

No da ne dužim, smara me da nešto dugo kuckam, nisam nikada bio neki njegov fan ali u ovoj ponudi ja ako budem izašao na izbore (a verovatno hoću) ne vidim bolju ponudu. Za Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, baš kao ni za Vučića ili Tomu (ove ostale da i ne pominjem).
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 10:49 21.02.2017

Re: ?

Sve. Jer nista konkretno ne govori, samo podilazi i prica o Vucicu.


Ju! Zamislite, priča o Vučiću! Pa još (valjda?) loše? Ccccc, kak ga nije sram - namesto da ponudi "konkretne" stvari, kao što to je to uvek Vučić radio, šta? Sve konkretne laže i paralaže, ihaj!

Kako ne pratim te besmislene kampanje,to ne znam šta priča, ali an general, pričati za barabu loperdu i najzlikovca ;> da je baraba, loperda i zlikovac, pa to nikako ne mere da bude, a i nije ;>, populistički.

Ubr, jedino prava populistička kampanja i špika i može da ima uspeha protiv mafije koja je na vlasti, ne daju se oni i sistem pobediti "faktima" i ozbiljnim programom. Ali nema se dobrih likova za tako nešto (ni za jedno ni za drugo, ni za populizam ni za ozbiljne programe), tako da - Tjah! ;>


alselone alselone 10:54 21.02.2017

Re: ?

No da ne dužim, smara me da nešto dugo kuckam, nisam nikada bio neki njegov fan ali u ovoj ponudi ja ako budem izašao na izbore (a verovatno hoću) ne vidim bolju ponudu. Za Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, baš kao ni za Vučića ili Tomu (ove ostale da i ne pominjem).


Saglasan sam sa 75% tvog stava.
alselone alselone 10:56 21.02.2017

Re: ?

Ju! Zamislite, priča o Vučiću! Pa još (valjda?) loše? Ccccc, kak ga nije sram - namesto da ponudi "konkretne" stvari, kao što to je to uvek Vučić radio, šta? Sve konkretne laže i paralaže, ihaj!


Deda, batali, znas sta sam mislio. Ne prica nista drugo. A ocekujem od kandidata da da svoj stav o citavoj paleti tema.

Neka prica o Vucicu koliko god hoce posto kaze svoj stav o medjunarodnoj poziciji Srbije, EU clanstvu, NATO clanstvu, Kosovu, Repubclici Srpskoj, gej pravima, abortusu itd.
little_radojica little_radojica 10:57 21.02.2017

Re: ?

Pa sad imaju monopol na ta ista opšta mesta?


Наравно да не, али ваљда и ја имам неко право да то преузимање готових програмских тачака назовем популизмом. Од тога смо почели, зар не?

Koje teme? On i nije bio u zemlji u ostalom.

Управо то. А понаша се као да је све време био у земљи и делио исте муке са "народом". Против Вучића ни "а" није рекао док му је овај требао у кампањи за "председника света". Што је ок, али није ок да се сад прави веверица.

Za razliku od ovog drugog sa besprekornom biografijom?

Јебига, тај други је стао на линију и заузео се за неке вредности и био прилично конзистентан у томе. Сад, да ли има шансе да победи, то је већ питање из области астрологије. Рекох већ негде да ни Вучић није имао никакве шансе да победи, па су му се коцкице у неком моменту посложиле.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:06 21.02.2017

Re: ?

али ваљда и ја имам неко право да то преузимање готових програмских тачака назовем популизмом.


Zašto je to populizam? Eventualno može da bude krađa, ali ni to čak nema smisla, pošto je politika u pitanju.
Čovek ima pravo da mu se stavovi poklapaju u nekom delu sa nekim drugim.
Svašta.

Против Вучића ни "а" није рекао док му је овај требао у кампањи за "председника света". Што је ок, али није ок да се сад прави веверица.


Eto i sam kažeš da je OK. A poltičari se uvek prave veverice po nekim pitanjima. Tako je bilo, tako će i ostati.

Јебига, тај други је стао на линију и заузео се за неке вредности и био прилично конзистентан у томе.


Što reče onomad Đinđić, super, možemo da mu damo spomenicu.
little_radojica little_radojica 11:14 21.02.2017

Re: ?

Zašto je to populizam?


Популизам је, између осталог и зато што тај нема намеру то да спроводи. Пола тачака програма као председник ни не може, пола тачака не може да обећа јер не зависи од њега. Једноставно, кампања склепана да се искористи човеков дар за политикантство и његова тренутна препознатљивост.

Što reče onomad Đinđić, super, možemo da mu damo spomenicu.


Па било би лепо, онда може да је истакне у кампањи
krkar krkar 11:14 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
Sve.


To sve je šta?

Samo mu fali kisobran, lula i karirani sako.


Tako je. I ja nemam ništa protiv tog fazona.


Pa još i služio Udbi a sad Rusima - idealan!

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:14 21.02.2017

Re: ?

Srbije, EU clanstvu, NATO clanstvu, Kosovu, Repubclici Srpskoj,


Ne pratim baš kampanju, ali mislim da se o ovim stvarima jasno izjasnio.

Mislim da pravo na abortus neće ukidati (ne znam odakle ti to uopšte pade na pamet kao neko "otvoreno" pitanje), a za gej prava ne znam, o tome verovatno jedino nije pričao od svega šta si naveo.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:15 21.02.2017

Re: ?

krkar


Pa još i služio Udbi a sad Rusima - idealan!To ti kažem.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:19 21.02.2017

Re: ?

Једноставно, кампања склепана да се искористи човеков дар за политикантство и његова тренутна препознатљивост.


Ne, kampanja ciljana da izvrši profilaciju stranke koja će se formirati nakon izbora i da se prebroji podrška. Zato se i bavi temama koje nisu u nadležnosti predsednika.

Da se ne lažemo, nema ni on šanse, Vučić pobeđuje ako ne u prvom krugu, onda u drugom sigurno, prosto, pomiri se sa tim. Najverovatnije bi i Toma, mada on tek u drugom.
alselone alselone 11:20 21.02.2017

Re: ?

Ne pratim baš kampanju, ali mislim da se o ovim stvarima jasno izjasnio.


Ja nisam cuo, sve sto sam cuo bilo je nedoreceno. Ali dobro, pretpostavljam da jeste ako kazes. Verovatno ja nisam uhvatio.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 11:33 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
Једноставно, кампања склепана да се искористи човеков дар за политикантство и његова тренутна препознатљивост.


Ne, kampanja ciljana da izvrši profilaciju stranke koja će se formirati nakon izbora i da se prebroji podrška. Zato se i bavi temama koje nisu u nadležnosti predsednika.

Da se ne lažemo, nema ni on šanse, Vučić pobeđuje ako ne u prvom krugu, onda u drugom sigurno, prosto, pomiri se sa tim. Najverovatnije bi i Toma, mada on tek u drugom.


E da, samo da primetim.
Ako bi se u kampanji svi kandidati držali isključivo tema koje su u nadležnosti predsednika, ne bi imalo mnogo o čemu da se priča. Normalno je da kandidati, ko god bili, iznose malo šire stavove koje politički zastupaju, pošto se tako pozicioniraju na sceni.

Taj argument, kao "priča o nečemu što nije u nadležnosti" je iskoriščen, probušen kurton.
little_radojica little_radojica 12:04 21.02.2017

Re: ?

Ako bi se u kampanji svi kandidati držali isključivo tema koje su u nadležnosti predsednika, ne bi imalo mnogo o čemu da se priča.


Морам и ја да приметим да имаш много ниске критеријуме за неког ко ће 5 година да прича и у твоје име.
tyson tyson 12:12 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића


Шта је популистичко у тој кампањи?

Ali bukvalno sve, počevši od osnovnih poruka. I to onako, primitivan populizam na nivou poruka generisanih od strane lošeg kompjuterskog programa.

Ne znam, možda na njegovu ciljnu grupu to deluje; meni je tragikomično. Nadam se da znaju šta rade.

(na stranu takođe tragikomičan stil glavnog protagoniste; klasičan štreber, vidi se)

tyson tyson 12:13 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
Цела кампања је скројена од самих општих места која су други већ идентификовали одавно.


Pa sad imaju monopol na ta ista opšta mesta?

други су те теме наметали кад то није било тако опортуно.


Koje teme? On i nije bio u zemlji u ostalom.

Он је неискрен човек који своју политику/биографију/ставове обликује према јавном мњењу.


Za razliku od ovog drugog sa besprekornom biografijom?
I koji ima šanse da pobedi na izborima (mislim, taj drugi). Da, al' na tviteru.

Otvaraš nekoliko drugih tema ovde, a pomalo i spinuješ.

Pitao si šta je populistički u Jeremićevoj kampanji, i čovek ti je lepo odgovorio.


vrabac_u_steni vrabac_u_steni 12:32 21.02.2017

Re: ?

tyson
vrabac_u_steni
популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића


Шта је популистичко у тој кампањи?

Ali bukvalno sve, počevši od osnovnih poruka. I to onako, primitivan populizam na nivou poruka generisanih od strane lošeg kompjuterskog programa.

Ne znam, možda na njegovu ciljnu grupu to deluje; meni je tragikomično. Nadam se da znaju šta rade.

(na stranu takođe tragikomičan stil glavnog protagoniste; klasičan štreber, vidi se)Pa super, nemoj onda da glasaš za njega, niko te ne tera.

Meni je na primer tragikomičan ovaj tvoj komentar, pa šta da se radi.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 12:33 21.02.2017

Re: ?

i čovek ti je lepo odgovorio.


njie mi ništa konkretno odgovorio.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 12:39 21.02.2017

Re: ?

little_radojica
Ako bi se u kampanji svi kandidati držali isključivo tema koje su u nadležnosti predsednika, ne bi imalo mnogo o čemu da se priča.


Морам и ја да приметим да имаш много ниске критеријуме за неког ко ће 5 година да прича и у твоје име.


Takva su ovlaščenja predsednika, vrlo mala, nema to veze sa mojim kriterijumima.
predatortz predatortz 13:55 21.02.2017

Re: ?

Pa nisam baš siguran da je to sve što ima.

No da ne dužim, smara me da nešto dugo kuckam, nisam nikada bio neki njegov fan ali u ovoj ponudi ja ako budem izašao na izbore (a verovatno hoću) ne vidim bolju ponudu. Za Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, baš kao ni za Vučića ili Tomu (ove ostale da i ne pominjem).


Sve ti je to ista ekipa. Opozicija ne postoji, bar ne u onoj meri da bi mogla da ozbiljno ugrozi bilo koga. Ovi što fingiraju opoziciju, a naslućuje se ispod čijeg šinjela su se razvijali, samo imaju zadatak da glume nekakvu opciju. Na dan izbora ću sa klincima da igram basket, ako ne bude neke kišurine.
Šta time dobijam?
Ništa!
Samo, ne pravim budalu od sebe...
tyson tyson 13:58 21.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
tyson
vrabac_u_steni
популистичкој кампањи политичког камелеона Јеремића


Шта је популистичко у тој кампањи?

Ali bukvalno sve, počevši od osnovnih poruka. I to onako, primitivan populizam na nivou poruka generisanih od strane lošeg kompjuterskog programa.

Ne znam, možda na njegovu ciljnu grupu to deluje; meni je tragikomično. Nadam se da znaju šta rade.

(na stranu takođe tragikomičan stil glavnog protagoniste; klasičan štreber, vidi se)


Pa super, nemoj onda da glasaš za njega, niko te ne tera.

Meni je na primer tragikomičan ovaj tvoj komentar, pa šta da se radi.

Pa i neću

Ala ti sve ovo lično doživljavaš; kao da ti je Jeremić božemesakloni neka svojta...


vrabac_u_steni vrabac_u_steni 14:08 21.02.2017

Re: ?

predatortz
Pa nisam baš siguran da je to sve što ima.

No da ne dužim, smara me da nešto dugo kuckam, nisam nikada bio neki njegov fan ali u ovoj ponudi ja ako budem izašao na izbore (a verovatno hoću) ne vidim bolju ponudu. Za Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, baš kao ni za Vučića ili Tomu (ove ostale da i ne pominjem).


Sve ti je to ista ekipa. Opozicija ne postoji, bar ne u onoj meri da bi mogla da ozbiljno ugrozi bilo koga. Ovi što fingiraju opoziciju, a naslućuje se ispod čijeg šinjela su se razvijali, samo imaju zadatak da glume nekakvu opciju. Na dan izbora ću sa klincima da igram basket, ako ne bude neke kišurine.
Šta time dobijam?
Ništa!
Samo, ne pravim budalu od sebe...


Vidiš moj osnovni motiv je da Vučiću pokažem koliko je ljudi protiv njega i koji su spremni da izađu na izbore da bi mu to saopštilu, pa makar glasali za neku od ove dve opcije, koje složiću se, nisu baš sjajne.
Treba tom egocentričnom manijaku drmati kavez.

No evo, izgleda da će i DJB da izađe sa svojim kandidatom, kažu, "ako se ova dvojica ne dogovore". Smejurija, ali eto prilike za one kojima se ni jedan od njih ne sviđa da glasaju za Jasminu (tipujem da će to biti ona).
Ne stvarno, mislim da što više ljudi treba da izađe i glasa za makar onog ko mu se najmanje ne sviđa ako mu već niko nije posebno simpatičan.
Eto, Jasmina na primer ne izgleda loše, mislim fizički. I to je neki razlog da se glasa:)
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 14:10 21.02.2017

Re: ?

tyson


Ala ti sve ovo lično doživljavaš; kao da ti je Jeremić božemesakloni neka svojta...

Ma ok, malo jesam preterao.

A nije mi nikakva svojta, nego su me ovih dana SJ ziloti baš nanervirali pa više udaram kontru
princi princi 14:15 21.02.2017

Re: ?

A nije mi nikakva svojta, nego su me ovih dana SJ ziloti baš nanervirali pa više udaram kontru

A i dobio si sendvič, priznaj.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 14:17 21.02.2017

Re: ?

princi
A nije mi nikakva svojta, nego su me ovih dana SJ ziloti baš nanervirali pa više udaram kontru

A i dobio si sendvič, priznaj.
njam, njam :)
tyson tyson 14:18 21.02.2017

Re: ?

Na dan izbora ću sa klincima da igram basket, ako ne bude neke kišurine.
Šta time dobijam?
Ništa!
Samo, ne pravim budalu od sebe...

Ovaj rad, beše:


svarog svarog 14:28 21.02.2017

Re: ?

Mnogo ste izbirljivi. I Janković i Jeremić su dobri kandidati (i to ne u smislu da glasaš protiv, već baš za). Mene malo nervira ta sitničavost kad se između sebe pljuckaju, znaju da nemaju ništa od toga ako se između njih preraspodeli tih par procenata, a puknu u prvom krugu, a opet se krljaju... A tek što mi je smešno kad se njihovi obožavaoci napušavaju između sebe.

Inače čini mi se da ljudi ovde ne vole da imaju izbor. Ako pogledate izbore za funkcije sportskih saveza ili klubova, tu je rekao bih manji civilizacijski nivo pa se lakše vidi; čim se neko kandiduje protiv favorita, "izabranog", to je skandal, rat, izdaja. Svi pozivaju na jednog kandidata (izem ti izbore), jedinstvo, qrac palac.
A treba glasati...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:11 22.02.2017

Re: ?

Mi ne pratimo po kući politiku i glasaćemo po intuiciji.

Sistem eliminacije:
- radikalski predstavnici (AV, TN, VŠ) - nayo;
- obradović - nayo;
- ostaju demokratski predstavnici, obojica očito iz jezgra nekadašnje KP; mojoj ženi ide na živce profesionalna kenjaža marketinških smarača i potenciranje štrebera; što veli Tye, pa će glasati za Yankelu, a ja ću glasati otprilike zato što mi Sunjder Bob ne uliva nimalo poverenja, a i evo, digla se i blogopinion-shape bulumenta da kenja za Jeremu (a za pare, tj. neiskreno).
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:13 22.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
njam, njam :)


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:20 22.02.2017

Re: ?

predatortz

Sve ti je to ista ekipa. Opozicija ne postoji, bar ne u onoj meri da bi mogla da ozbiljno ugrozi bilo koga. Ovi što fingiraju opoziciju, a naslućuje se ispod čijeg šinjela su se razvijali, samo imaju zadatak da glume nekakvu opciju. Na dan izbora ću sa klincima da igram basket, ako ne bude neke kišurine.
Šta time dobijam?
Ništa!
Samo, ne pravim budalu od sebe...


Pa ko se i bavi politikom osim KP-krntija koje i ne znaju ništa drugo da rade? Ko bi i ulazio u politiku kada je zadovoljan svojim prihodima, izuzev nekakvih profesionalnih lezilebovica i/ili vucibatina.

A, kakvi političari takva nam je i država - raspad sistema.
emsiemsi emsiemsi 06:38 22.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
predatortz
Pa nisam baš siguran da je to sve što ima.

No da ne dužim, smara me da nešto dugo kuckam, nisam nikada bio neki njegov fan ali u ovoj ponudi ja ako budem izašao na izbore (a verovatno hoću) ne vidim bolju ponudu. Za Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, baš kao ni za Vučića ili Tomu (ove ostale da i ne pominjem).


Sve ti je to ista ekipa. Opozicija ne postoji, bar ne u onoj meri da bi mogla da ozbiljno ugrozi bilo koga. Ovi što fingiraju opoziciju, a naslućuje se ispod čijeg šinjela su se razvijali, samo imaju zadatak da glume nekakvu opciju. Na dan izbora ću sa klincima da igram basket, ako ne bude neke kišurine.
Šta time dobijam?
Ništa!
Samo, ne pravim budalu od sebe...


Vidiš moj osnovni motiv je da Vučiću pokažem koliko je ljudi protiv njega i koji su spremni da izađu na izbore da bi mu to saopštilu, pa makar glasali za neku od ove dve opcije, koje složiću se, nisu baš sjajne.
Treba tom egocentričnom manijaku drmati kavez.

No evo, izgleda da će i DJB da izađe sa svojim kandidatom, kažu, "ako se ova dvojica ne dogovore". Smejurija, ali eto prilike za one kojima se ni jedan od njih ne sviđa da glasaju za Jasminu (tipujem da će to biti ona).
Ne stvarno, mislim da što više ljudi treba da izađe i glasa za makar onog ko mu se najmanje ne sviđa ako mu već niko nije posebno simpatičan.
Eto, Jasmina na primer ne izgleda loše, mislim fizički. I to je neki razlog da se glasa:)

Ко је Јасмина ?
Дај линк !
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:16 22.02.2017

Re: ?

princi
A nije mi nikakva svojta, nego su me ovih dana SJ ziloti baš nanervirali pa više udaram kontru

A i dobio si sendvič, priznaj.


To nekako klasično srpski - tapni veru za večeru, u tome smo postali eksperti, otkad je sveta i veka.
mariopan mariopan 09:17 22.02.2017

Re: ?

vrabac_u_steni
Eto, Jasmina na primer ne izgleda loše, mislim fizički. I to je neki razlog da se glasa:)


E, nemoj to, ja sam iz istih razloga glasala za Tadića pa vidi šta je posle bilo.
urbana_gerila urbana_gerila 12:23 22.02.2017

Re: ?

mariopan
E, nemoj to, ja sam iz istih razloga glasala za - bilo kogapa, zar da na blogu to saznam?!
mariopanka, ću te ostavim, da znaš!
mariopan mariopan 13:51 22.02.2017

Re: ?

urbana_gerila
mariopan
E, nemoj to, ja sam iz istih razloga glasala za - bilo kogapa, zar da na blogu to saznam?!
mariopanka, ću te ostavim, da znaš!


urbana_gerila urbana_gerila 16:15 22.02.2017

Re: ?

mariopan


ta mani, ponekad se nenadano oglasi onaj bivši gedžolinac iz mene, no ovaj doživotno zaljubljeni novo-lala dodaje - sad kad sam saznao, bar da se mnogo ne jedim.
highshalfbooze highshalfbooze 12:48 21.02.2017

Autogol

Vidim da u komentarima ima dosta radosti zbog ovakve situacije, po sistemu - eto znao sam da će to da se desi, i prepucavanja oko vanstranačkih kandidata. Mogu da kažem da mi je žao što nisu mogli da predvide ovakvu situaciju da će među funkcionerima, kao i kod njihovih glasača, imati različita mišljenja povodom predsedničkih kandidata. Prosto mi je neverovatno da nisu uspeli da nađu strategiju koja neće da podeli pokret zbog vanstranačkih kandidata pogotovo što se sve ono zašta se barem deklarativno zalažu kandidati ne kosi sa politikom stranke. Po izjavama Radulovića rekao bih da se on uzdao u to da će se oni sami dogovoriti međusobno koga će DJB da podrži što je van pameti i odmah se videlo da nijedan neće odustati od kandidature. Doduše još nije kasno, ali sam siguran da se to neće desiti. Ne znam kako je on zamišljao da zamrzne ljude kako bi oni mrtvi hladni posmatrali kako počinje kampanja te dvojice dok oni ne objave svoju odluku. Kada kažu da će objaviti nešto, to onda zvuči da su se oni dogovorili, samo se čeka dan kada će to objaviti, ali očigledno da tu neke stvari u vezi sa donošenjem te odluke nisu kako treba.
Tri poslanika koja su napustila pokret zameraju na nedostatku demokratskog donošenja odluka u stranci. Interesantno je i ovo saopštenje koje su stavili na portal. "Glavni odbor pokreta „Dosta je bilo“ održao je tokom vikenda sastanke svih odbora DJB i svi odbori su jedinstveni oko sprovođenja strategije na izborima." Kako je sad Glavni odbor održao sastanke svih odbora DJB, nije mi jasno. Ne znam kako to može da se izvede, ali mi interesantno zvuči da su svi [b]jedinstveni.[/b] To jedinstvo me podseća na jedinstvo ovih vladajućih stranaka i nimalo mi se ne sviđa.
Kaže dalje "Očekivali smo da pojedini članovi odbora prelete u kampanju jednog predsedničkog kandidata i pustili smo ih da se sami isključe."
Kako sad to članovi "preleću" u neke organizacije kampanjskog nije mi jasno, a pogotovo mi nije jasno gde su preleteli poslanici. Ispada da članovi ne mogu da budu ni članovi biblioteke a da im se spočitava preletanje u biblioteku.
"...na Skupštini će biti donete sve odluke u vezi sa predstojećim izborima." Ja stvarno prvi put čujem da se na osnivačkoj skupštini donose odluke ovakvog tipa. Sve mi liči da je to neko osmislio i očekuje od prisutnih da se bespogovorno saglasi sa tim predlogom da bi se dao legitimitet takvoj odluci.
Na njihovom portalu cenzura ne propušta nijednu kritiku, propušta neka pljuvanja kako bi se stekao privid da dopuštaju drugačija mišljenja. Sve u svemu - šteta i razočaranje.
noboole noboole 12:58 21.02.2017

.

E, što volim ovaj kamikaze poriv kod salonskih progresivaca (da upotrebimo moderan termin, jel) da popljuju one koji su im politički najbliži.
princi princi 13:11 21.02.2017

Čekaj, prvu

veliku. Jel to bilo i malih? :)

Inače, ja mislim da pokret koji se zasniva na povređenoj sujeti jednog čoveka nema neku budućnost. Sujeta jeste moćan pokretač, ali ona samo može toliko dugo da traje. Kad se istroši, kad zahvati taj vanity fatigue, onda kreću ta brzanja, maraton se na 5. kilometru pretvara u sprint i trka se brzo završi bez rezultata. Mislim da je DJB propuštena prilika da se u Srbiji formira grassroot demokratski pokret. Ne treba očajavati jer je uspeh na izborima pokazao da je tako nešto moguće. Recimo, 2001. to nije bilo moguće jer je Otpor propao. Po meni, to je napredak.
tyson tyson 14:03 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Recimo, 2001. to nije bilo moguće jer je Otpor propao.

2003.


petargli petargli 14:38 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Po meni, to je napredak.

jedan veliki korak napred na ovim izborima bi bio kada bi pokret belih listića doživeo fijasko!

zato ljudi izađite i glasajte!

a se u Srbiji formira grassroot demokratski pokret

ne znam za tebe, , ali valjda ću da doživim da vidim ovo ...
Goran Vučković Goran Vučković 14:42 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

jedan veliki korak napred na ovim izborima bi bio kada bi pokret belih listića doživeo fijasko!

Da njihov kandidat ne prođe u drugi krug, na primer
petargli petargli 14:47 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Da njihov kandidat ne prođe u drugi krug, na primernego, pošto je ovo izborni, politički blog, i sva pitanja su dozvoljena, onda bih da pitam blogere, da li je neko od "opozicionarnih" kandidata kukavičje jaje, i zašto Jeremić (copyright by Kesić)?
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 14:48 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Goran Vučković

Da njihov kandidat ne prođe u drugi krug, na primer


S obzirom šta su beli listići najčešće crtali na glasačkim listićima, onda je jedina šansa da njihov kandidat ne prođe u drugi krug da se glasa za ovu Jasminu iz DJB (ako su tačne glasine da će nju isturiti napred).
petargli petargli 14:52 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

da se glasa za ovu Jasminu iz DJB

a'si zapeo, Jasmina, pa Jasmina, daj, postuj sliku ...
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 14:56 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

petargli
da se glasa za ovu Jasminu iz DJB

a'si zapeo, Jasmina, pa Jasmina, daj, postuj sliku ...


ma pusti sine, matoro je to za tebe
narcis narcis 14:57 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

petargli
da se glasa za ovu Jasminu iz DJB

a'si zapeo, Jasmina, pa Jasmina, daj, postuj sliku ...

aj daj sličku davidimo kakva je riba džasminka
predatortz predatortz 14:59 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

ma pusti sine, matoro je to za tebe


Kako, bolan?!
Uč'telj'ca!
petargli petargli 15:00 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

ma pusti sine, matoro je to za tebe

aj' ti verujem na reč,

nego, evo ga nišlija gu vika nešto ... ne verujem da ćeš tako lako da se izvučeš ...

LINK
petargli petargli 15:02 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Kako, bolan?!
Uč'telj'ca!

jbg, sad bi baš bilo trulo da propustiš izbore ...
predatortz predatortz 15:05 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

petargli
Kako, bolan?!
Uč'telj'ca!

jbg, sad bi baš bilo trulo da propustiš izbore ...


jbga, obeć'o sam klincima taj basket...
narcis narcis 15:09 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

petargli
ma pusti sine, matoro je to za tebe

aj' ti verujem na reč,

nego, evo ga nišlija gu vika nešto ... ne verujem da ćeš tako lako da se izvučeš ...

LINK

dobra džasminka, dobra samo ...
zemljanin zemljanin 15:14 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

A gde je Krugolona ... što se ne bi I ona kandidovala ... naša je, blogerka, pa da imamo za koga da glasamo ... ako se dobro sećam I ona je bila u DJB
princi princi 15:21 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

zemljanin
A gde je Krugolona ... što se ne bi I ona kandidovala ... naša je, blogerka, pa da imamo za koga da glasamo ... ako se dobro sećam I ona je bila u DJB

:)))))))))))), da! To bi bila fora, i to baš da se kandiduje kao Krugolina. Jebeši sve ako ne i glasao za nju.
zemljanin zemljanin 15:44 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

princi
zemljanin
A gde je Krugolona ... što se ne bi I ona kandidovala ... naša je, blogerka, pa da imamo za koga da glasamo ... ako se dobro sećam I ona je bila u DJB

:)))))))))))), da! To bi bila fora, i to baš da se kandiduje kao Krugolina. Jebeši sve ako ne i glasao za nju.

eto, povećala bi se izlaznost ... morao bi da se snađem ali za Kru bih išao da glasam ... Pravda za Kru
narcis narcis 15:49 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

princi
zemljanin
A gde je Krugolona ... što se ne bi I ona kandidovala ... naša je, blogerka, pa da imamo za koga da glasamo ... ako se dobro sećam I ona je bila u DJB

:)))))))))))), da! To bi bila fora, i to baš da se kandiduje kao Krugolina. Jebeši sve ako ne i glasao za nju.

ima i sestrutamo, bar ima još jedna ista ona, a ova džasminka pristojno se ponaša u parlamenatu, gledo ja par puta njena izlaganja, mislim prilično hladnokrvno podjebava poziciju.
noboole noboole 20:29 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

vrabac_u_steni
petargli
da se glasa za ovu Jasminu iz DJB

a'si zapeo, Jasmina, pa Jasmina, daj, postuj sliku ...


ma pusti sine, matoro je to za tebe


Nasli ste na koga cete da se lozite. Kako se bese zvala ona austrijska diplomatkinja sto je stalno visila kod Djindjica ? E , ta je bila riba.
tyson tyson 22:06 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Nasli ste na koga cete da se lozite. Kako se bese zvala ona austrijska diplomatkinja sto je stalno visila kod Djindjica ? E , ta je bila riba.

Ko, Ursula Plasnik? Sine, pa ona bi otprilike devetorici od 10 muškaraca sa bloga mogla burek sa glave da jede stojećki.

noboole noboole 22:53 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

tyson
Nasli ste na koga cete da se lozite. Kako se bese zvala ona austrijska diplomatkinja sto je stalno visila kod Djindjica ? E , ta je bila riba.

Ko, Ursula Plasnik? Sine, pa ona bi otprilike devetorici od 10 muškaraca sa bloga mogla burek sa glave da jede stojećki.


Ma ne ta, ... kad se setim javicu se. :)
petargli petargli 23:15 21.02.2017

Re: Čekaj, prvu

Ko, Ursula Plasnik? Sine, pa ona bi otprilike devetorici od 10 muškaraca sa bloga mogla burek sa glave da jede stojećki.

tajsone, ti izgleda još uvek nisi izgubio osećaj za nokaut! :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana