Budućnost| Društvo| Politika| Život| Životinjski svet

Ja sigurno neću glasati za Vučića

little_radojica RSS / 13.03.2014. u 16:46

Movie_Classical_the_immortals_300_fantasy_Firebat_Glory_Immortals_Leonitus_xerxes_113798_detail_thumb.jpg

Чиме се све служио СНС у овој кампањи. Боље рећи, чиме није. Само, једно им треба признати, а то је да су тактички и методолошки све добро одрадили. И одмах на старту да кажем, нема ништа лоше у тактизирању. Али нема ништа лоше ни у анализирању. Хајде да пробамо да рашчланимо тај њихов приступ.

Прво, направили су кругове људи и једну војничку хијерархију која врши пропаганду стратешки и примењујући тактике доследно. На врху је недодирљиви. Са њим нема ни ТВ дуела, ни полемике. Само патетике, а он сам је довољно искусан да говори коректно и да глуми мајку Терезу. Онда иде други круг људи о којима се ништа не може доказати, који служе као пробни балони, као портпароли. Кад они погреше, мајка Тереза их демантује и покаже своју праведничку црту. Онда иду локални послушници, бесмртници. Увек заменљиви јер су јавности непознати. Ам на очима, а бич им и не треба, сами себе гоне страхом од Његове свеприсутности. На дну су прашинари, који ће све урадити за 2000 динара, мајцу, качкет и прилику за посао, а можда и простим нагоном за опстанком који каже да је у већини већа и сигурност па макар већина била и виртуелна.

Наизглед непробојна тврђава. Страх да пипци те немани постоје свугде, па и на овом блогу вероватно, паралише људе и тера их да буду анонимни. Ово је јако важан моменат. Не говориш исти текст под пуним именом и презименом или као "неко из масе". Кад кренеш на лајк дугме прво помислиш ко би то могао да види, јер знаш да и сам доносиш судове о другима на основу онога што лајкују. То је механизам аутоцензуре и сви смо му подложни. Сун Цу је у „Уметности ратовања" рекао суштину „Свако ратовање се заснива на обмани". Тактика која се примењује у овој кампањи је управо заснована на овоме. Да се стекне утисак да је СНС велика већина, да су други у тешкој мањини и да се демотивише било на политичко деловање, било на гласање, свако ко је против. Сведоци смо да се огромна средства улажу у СНС кампању. Из фрижидера нам искачу. Банери на сајтовима, плакати на улицама, бусије на улицама, активисти на вратима, рекламни блокови, наслови у новинама. Није сврха ове кампање да људи сазнају за СНС и њихов програм, сврха је да их се уплаше. Ова посебност Шешељеве школе политичке борбе никада пре није могла доћи до изражаја из простог разлога што Шешељ није владао и никада није са пол позиције ишао у кампању. Сад знамо, а не би смели да заборавимо.

У том смислу ево неких конкретних потеза који су обележили СНС кампању без неког посебног реда (јер прави ефекат дају само као систем):


1. Цензура - Скидање шаљивих видеа са Youtube-a. Након што смо претходно већ могли да видимо нестанак вести о ћерки гувернерке. Видео који је погодио у живац фигуру са врха пирамиде открио је . још једну битну ствар, а то је механизам релативизације без којег оваква кампања нема никакву прођу. Наиме, ухватите се за најшкакљивију ствар и употребите на њој политичку коректност. Тако је реч „дегенерик" и ма ком контексту употребљена напрасно постала тема.


2. Злоупотреба деце (Фекетић, Ботош - кумовање на крштењу 78 деце) А тема је уствари требала да буде искључиво злоупотреба деце у сврхе промоције политичара. Фекетић и спасавање деце из завејане колоне није једини пример. У Ботошу је 78 деце за крштеног кума добило локалног политичара из редова СНС. Због сликања ту се појавио и подпретседник исте странке. Срам их било. Но немојте мислити да то што је прошло у јавност да је то изузетак, на врло перфидан начин ово се догађало широм Србије. У Руменци је хитно решен проблем сале за вежбање културно-уметничког друштва о трошку града Новог Сада, а за говорницом поводом годишњег концерта појавио се градоначелник.


3. Злоупотреба болесних - Силни лекарски прегледи по малим срединама на најпатетичнији начин огољавају паразитски систем који је инсталиран. Докторима није тешко да за сврхе кампање изађу на терен и да се осмехну, а сличне акције им не би пале на памет као редовне акције за промоцију превенције.


4. Злоупотреба државних инвестиција и институција (Мерцедес, Београд на води, премештање Тесле) У овом случају се новцем пореских обвезника врши кампања, те је ствар још гора. Фрља се милијардама еура дискреционо, све перфектно темпирано и усаглашено са кампањом. Покушај киднаповања Тесле, са друге стране, је покушај да се СПЦ, храм Св. Саве и Тесла доведу у везу са пажљиво одабраним ликовима из партије. Једино у овом случају су грађани показали зрелост.


5. Плакати - Прављење култа личности не иде без плаката. Као што рекох, сврха њиховог бесомучног мултиплицирања није да их запазите, него да мислите да они пазе вас, да не можете да побегнете од свеприсуства Његовог и да схватите то као да Њега има више. Затп је пре свега важно не заборавити да ви имате један глас ко год да сте, а и Он има један глас шта год да је.


6. Тешка реч - Ударни термини и приближавање вођи служе да га народ види у неформалном издању, да је један од њих, прилика да им он да неке пикантерије, као што је у колико сати устаје и колико се мучи за њих, а све му то не пада тешко и са осмехом ради. Прилика да испадне духовит или да се прикаже рањив. Прилика да вам стави до знања да је он начитан, да вам баци неку мудрост на брзака. Овиме се долази до незаинтересованих за политику. Постоје велике друштвене групе које политика не интересује, које о томе за кога ће гласати (јер породично гласају или немају шта друго да раде недељом) одлучују на основу изгледа, шарма, гласа или неких других особина које са суштином политике немају никакве везе.


7. Ботови (Блиц, Б92 коментари) Тактика да изгледаш бројнији него што јеси најочигледнија је на коментарима вести у дневним новинама. Ти коментари су изузетно читани, а читаоци умеју да формирају мишљење о некој вести на основу њих. Кликтање на плус/минус је један алат, други је писање хвалоспева. Сама чињеница да негде постоји интернет екипа од 177 људи (ЛИНК да видите одакле ми баш тај број) који се баве само овим је поражавајућа и обесхрабрујућа. Једино што враћа осмех на лице је неопевана неумешност истих па се лако детектују. Свакако све и да знате да је сваки од коментара њихов, кад они затрпају вест са гомилом небулоза изгубите вољу и за читањем оних који стварно имају нешто да кажу.


8. Неизлазак на ТВ дуеле. Ово је кључни моменат стратегије. Фигуре са врха нема у таквим емисијама, као боксерским шампионима чији скор, репутација и појас вреде милионе, пажљиво се бирају противници. Тиме се вештачки ствара фама неке недодирљивости и опет утиска да нечији глас или мишљење вреди више. Тадић је можда и кључну грешку направио кад је изашао на дуел са Николићем. Не зато што га је Николић надговорио, већ зато што се спустио у ту лигу.
Све ово је пропраћено реториком општих места и упирањем прстом у другог, али је она ипак својствена већини странака.

9. Медијска лака коњица - То да постоје дневни листови који као да осећају жуљеве у ципели Недодирљивог и истог момента крену ту да мажу. О њима је већ све познато. 


Како се ова наизглед апсолутна одбрана може савладати. Па једноставно је. Не смемо се дати обманути. Тад ће обмана постати самообмана, моментум ће се окренути, а кула ће се распасти сама од себе.

СНС је направио једну велику грешку, довео је Радуловића у Владу, а тиме га гурнуо и у политику. Учинио нам је огромну улогу и поред могућности да гласамо ПРОТИВ коју смо већ имали, дао нам је и могућност да гласамо ЗА. Доста је било.

 

НАПОМЕНА: Хајде да у коментарима направимо збирку свега чиме се служило, да се не заборави. Овде је тешко ембедовати видео, у коментарима је лакше Komentari (61)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 16:55 13.03.2014

Zloupotreba kulture

Evo šta su sinoć uradili u Narodnom pozorištu u Nišu.
Gradonačelnik Izviždan u pozorištu.

loader loader 16:57 13.03.2014

Re: Zloupotreba kultur

little_radojica little_radojica 17:28 13.03.2014

Re: Zloupotreba kulture

expolicajac
Evo šta su sinoć uradili u Narodnom pozorištu u Nišu.
Gradonačelnik Izviždan u pozorištu.Браво за Ниш, мислим да је тамо највише дозлогрдило
hajkula1 hajkula1 23:12 13.03.2014

Re: Zloupotreba kulture

little_radojica
expolicajac
Evo šta su sinoć uradili u Narodnom pozorištu u Nišu.
Gradonačelnik Izviždan u pozorištu.Браво за Ниш, мислим да је тамо највише дозлогрдилоManje mesto, ljudi se bolje poznaju. Ovde u Beogradu, prve komšije se ne poznaju. Ne zna se šta ti ko misli.

Mada, mi što se vozimo gradskim prevozom, imamo neki uvid, različit od prikazivanja na TV.

workaholic workaholic 13:29 14.03.2014

Re: Zloupotreba kulture

Gospode... Šta se ovo događa Pa zašto bi se njegov tekst čitao u pozorištu... I bravo za Nišlije!!!
loader loader 17:05 13.03.2014

Opasni cirkus

Ова посебност Шешељеве школе политичке борбе никада пре није могла доћи до изражаја из простог разлога што Шешељ није владао и никада није са пол позиције ишао у кампању. Сад знамо, а не би смели да заборавимо.

Da.
Ova ekipa je oduvek uvežbavala ovo što sada radi. Iksljučivo demagogija.

Sada imaju resurse, aparat državni, novac... Odakle, čiji? Može da bude ili od građana, ili od tajkuna.

8. Неизлазак на ТВ дуеле.

Ovo mi je (i) kod miloševića oduvek bio jedan od najupadljivijih elemenata ukupne igre "kako obraditi mozak običnog ustrašenog čoveka". Ni sm nije izlazio na duele.
Jednostavno, njegovo obličje se pojavljivalo samo u dobro profiltriranim tv zračenjima, uglavnom u dnevniku.

E, sad, da će se ovo sns-ovsko laž-zdanje srušiti kao kula od karata - teško. Hoće, ali ne skoro. Srušilo bi se već posle ove dve godine, jer je potpuno bez sadržine. Ipak, samo je ojačalo. Zašto? E, tu krivica nije samo do sns i partija uopšte uzev. To je za neki drugi blog.
hajkula1 hajkula1 23:17 13.03.2014

Re: Opasni cirkus


Ova ekipa je oduvek uvežbavala ovo što sada radi. Iksljučivo demagogija.

Sada imaju resurse, aparat državni, novac... Odakle, čiji? Može da bude ili od građana, ili od tajkuna.Nije od tajkuna i oni su u krizi, što veći tajkuni, veća glad pa veća kriza. Čak i Fidelinka tražila sredstva za razvoj, Saša nije dao, kao nekada Laza Paču . (To su bespovratna sredstva, koja su uzimali samo povlašćeni, tajkuni a deo davali ljudima iz vlasti.) Koliko smo, beše, zaduženi od 2012?


loader loader 00:47 14.03.2014

Re: Opasni cirkus

Samo nekoliko milijardi ...
Ništa strašno.

Kažu da je ovaj momak za sve to kriv :)

Kraja Kraja 17:20 13.03.2014

...od navedenih...

...devet tacaka, skoro sve su koriscene i ranije...
...nista novo...
...botovi su tehnoloska novost...
...pratis li ti sta sve ostale stranke obecavaju ovih dana...???
...koju metodologiju je sns usavrsio toliko da se razlikuje od prethodnika...???

...da mi se ne dogodi "free", gornji navodi ne odrazavaju moje politicko misljenje...
...hehe..."politicko misljenje", sad bi docsumann rekao - oksimoron...
little_radojica little_radojica 17:27 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Kraja
...devet tacaka, skoro sve su koriscene i ranije...
...nista novo...
...botovi su tehnoloska novost...
...pratis li ti sta sve ostale stranke obecavaju ovih dana...???
...koju metodologiju je sns usavrsio toliko da se razlikuje od prethodnika...???

...da mi se ne dogodi "free", gornji navodi ne odrazavaju moje politicko misljenje...
...hehe..."politicko misljenje", sad bi docsumann rekao - oksimoron...


Новост је организовано и усаглашено коришћење свих ових полуга одједном.
zemljanin zemljanin 17:34 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

pa tako se rade kampanje ... mislim, može da se brecamo da to jeste ili nije dobro, lepo, kulturno i sl ... ali kampanje su posao i taj posao radi vrhunski uvežbana ekipa ... sve se zna, sve se tempira i sve se planira i sve se pokriva ... to je multimilionski posao ... verovatno ima dosta za kritikovanje mnogih kandidata ali kampanja kao kampanja je više-manje standardna procedura ... ako gledamo kampanju kao posao neovisno od kandidata
uros_vozdovac uros_vozdovac 17:38 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Ovo sa botovima dobija novu dimenziju daleko pokvareniju i neetičniju od pokug lažiranja ili multiplikovanja komentara.

Izgleda da Valter ne brani samo Sarajevo
looping looping 17:41 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

little_radojica
Kraja
...devet tacaka, skoro sve su koriscene i ranije...
...nista novo...
...botovi su tehnoloska novost...
...pratis li ti sta sve ostale stranke obecavaju ovih dana...???
...koju metodologiju je sns usavrsio toliko da se razlikuje od prethodnika...???

...da mi se ne dogodi "free", gornji navodi ne odrazavaju moje politicko misljenje...
...hehe..."politicko misljenje", sad bi docsumann rekao - oksimoron...


Новост је организовано и усаглашено коришћење свих ових полуга одједном.

Ne znam zašto svi pogrešno ocenjuju popularnost SNS-a. Kakve crne poluge. Opozicija kao da nema čime da razmišlja.

Otkriću vam jednu veliku tajnu psihologije u Srba na početku 21 veka:
Vučić je toliko popularan zbog: Hapšenja Miškovića.

Mislite o tome, o veliki opozicionari.
little_radojica little_radojica 17:45 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

zemljanin
pa tako se rade kampanje ... mislim, može da se brecamo da to jeste ili nije dobro, lepo, kulturno i sl ... ali kampanje su posao i taj posao radi vrhunski uvežbana ekipa ... sve se zna sve se tempira i sve se planira i sve se pokriva ... to je multimilionski posao ... verovatno ima dosta za kritikovaqti mnogih kandidata ali kampanja kao kampanja je više-manje standardna procedura ... ako gledamo kampanju kao posao neovisno od kandidata


Па ја сам и рекао да је у реду тактизирати. Није у реду користити децу, болесне, блатити људе путем личних гласила, лепити плакате без дозволе, цензурисати,... Остало јесте легитимно, али није конструктивно. Доказ да није исто је сатира која цвета. Знамо како је било кад је прошли пут овако процветала политичка сатира и спрдња. Мислим, ја се још увек сећам...
zemljanin zemljanin 17:45 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

uros_vozdovac
Ovo sa botovima dobija novu dimenziju daleko pokvareniju i neetičniju od pokug lažiranja ili multiplikovanja komentara.

Izgleda da Valter ne brani samo Sarajevo

Jeste ali to je dvosmerna ulica ... znači prvo odrediš cilj određenog delovanja i segmentiraš ga po ciljnim grupama ... recimo ako je jedna od grupa blogozajednica i ako postoji verovatnnoća bolje IT pismenosti te zajednice, svrsishodnije je napraviti "privid" botova druge strane angažovanjem svojih botova ... tj. ona slika sa +177 može ali ne mora biti rezultat botova jedne od strana ... definitivno ne može biti činjenica da su to ovi ili oni botovi ...

ali zato to (vođenje kampanje) jeste enormno dobro plaćen posao i ekipa koja se dokaže - to je recept za uspeh ...

EDIT. Sve što je @radojica naveo stoji ... strategija kampanje je takva da balansira pozitivne i negativne efekte ... uvek imaš skup A koji će sigurno glasati za tebe, skup B koji će sigurno glasati za nekog drugog i skup C.

Sistem svih navedenih radnji nije da prevodiš iz skupa B u skup A već u skup C a da pri tome iz C uvodiš u A ... B će uvek da bude negativan pa te to ne zanima ... itd.
Kraja Kraja 17:57 13.03.2014

...urose...

...mislim da je doslo vreme da se prestane sa laskanjem tim placenim sluzbenicima...
...wiki kaze, a meni se dopada,

"Typically, bots perform tasks that are both simple and structurally repetitive, at a much higher rate than would be possible for a human alone."


...pa bi se to izmenilo u nesto poput "strogo kontrolisano usmeravanje kakofonije komentara na vesti po internetu u korist pojedinca ili neke druge pojave"...
little_radojica little_radojica 18:00 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Jeste ali to je dvosmerna ulica ... znači prvo odrediš cilj određenog delovanja i segmentiraš ga po ciljnim grupama ... recimo ako je jedna od grupa blogozajednica i ako postoji verovatnnoća bolje IT pismenosti te zajednice, svrsishodnije je napraviti "privid" botova druge strane angažovanjem svojih botova ... tj. ona slika sa +177 može ali ne mora biti rezultat botova jedne od strana ... definitivno ne može biti činjenica da su to ovi ili oni botovi ...


Нема теорије да на Б92 направиш да 5 узастопних коментара имају идентичан број позитивних и негативних осим овако вештачки. Тај screenshot сам лично направио да документујем оно што су ми очи гледале данима. То ми можеш изрелативизовати једино ако сам направиш такву диверзију, а мене позовеш да ти сведочим. Ето, ових 177 ботова су ти чврста чињеница (истина, број им варира из дана у дан)

Није исто кад ти је окосница кампање идеја, а подупиреш је овим средствима и кад су ти окосница целе кампање ова средства, а подупиреш их испразном реториком, није исто.
zemljanin zemljanin 18:11 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Нема теорије да на Б92 направиш да 5 узастопних коментара имају идентичан број позитивних и негативних осим овако вештачки. Тај screenshot сам лично направио да документујем оно што су ми очи гледале данима. То ми можеш изрелативизовати једино ако сам направиш такву диверзију, а мене позовеш да ти сведочим. Ето, ових 177 ботова су ти чврста чињеница (истина, број им варира из дана у дан)

Nismo se razumeli ... ne sporim da je enormno mala šansa da se poklopi +177 na 3-4 komentara ... ne znam kako B92 to ažurira da li koristi neku zaštitu i sl. ali ne govorim o tome već o onome što si i ti naveo ... obmana je moćno sredstvo a postoji i kontra-obmana ... ne prejudiciram ništa jer uopšte ne govorim o kandidatima već o metodologiji ...

EDIT. znači ako bih, kojim slučajem, morao da zbog lošijeg fin stanja, pronađem način pariranja botovima - onda bi kampanja botovanja do aspurda bila dobra anti-kampanja ... pri tome ja botujem kontra stranu da bih izazvao efekat ... to je jednostavno strategija odbrane isto kao i partizanski rat ... partizanski rat su dugo nazivali kukavičkim, podlim i sl. ali je to fantastično dobra kontra, organizovanim jedinicama

EDIT2: ali OK pošto ovo nije priča samo o kampanji i metodama, onda nekom drugom prilikom kada tema bude jasna i isključiva
Kraja Kraja 18:54 13.03.2014

...apropos minusa...


...wtf...???
...botovi 13-og primaju platu...???
...u offline-u mi rastu negativni komentari...
...kako to izvodite, molim vas...???

...opet mi se javlja da su krstic i saper presli kod vucica na rad...
...debakl mu zagarantovan sa ovim bot-enterprajzom...
...sve vcise podseca na dulica i njegove kampanje od po 500.000€...
(kraja, 13. mart 2014 18:23)


Preporučujem (+1) Ne preporučujem (-62)


...nepunih 10-tak min po objavljivanju komentara...
oskar-z-wild oskar-z-wild 19:32 13.03.2014

Re: ...apropos minusa...

.opet mi se javlja da su krstic i saper presli kod vucica na rad...


Da li se i ovo "šuška" kao što uroš voždovac šuška o zatvaranju britanske ambasade?


Tačno je da je Krstić nestao sa bloga, a prvih meseci Vučićeve vladavine hvalio je "pristojnost" koliko se sećam.
freehand freehand 20:43 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

...da mi se ne dogodi "free", gornji navodi ne odrazavaju moje politicko misljenje...

Znaš, Krajo. možda to nije tvoje poltičko mišljenje, ali je dosta simptomatična redovna relativizacija svake kritike ovih štetočina i budaletina na vlasti. Jer oni jesu talog društva, isplivao na talasu krize, što u normalnoj državi nikako ne bi smelo da se dogodi.
Sad, tvoj je izbor kako ćeš komentarisati, al me čudi da se nisi setio, na primer, i kad i kako su ostale stranke koristile ekstremizam, na primer, puške i snajpere u kampanji.
Bez obzira što se ja toga ne sećam.
charlie charlie 23:14 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

freehand
...da mi se ne dogodi "free", gornji navodi ne odrazavaju moje politicko misljenje...

Znaš, Krajo. možda to nije tvoje poltičko mišljenje, ali je dosta simptomatična redovna relativizacija svake kritike ovih štetočina i budaletina na vlasti. Jer oni jesu talog društva, isplivao na talasu krize, što u normalnoj državi nikako nbe bi smelo da se dogodi.
Sad, tvoj je izbor kako ćeš komentarisati, al me čudi da se nisi setio, na primer, i kad i kako su ostale stranke koristile ekstremizam, na primer, puške i snajpere u kampanji.
Bez obzira što se ja toga ne sećam.

Краја је у праву !
Шта то СНС, укључујући ботове, користи у пропаганди што и друге партије не користе ?
ПС. Ако мислиш да ћу гласати за СНС (јер ти ово изгледа одбранашки) - нећу !
ППС. Уверен сам да ће и друге странке и надаље користити исте (или глупље) методе агитпропа.
freehand freehand 23:17 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

ППС. Уверен сам да ће и друге странке и надаље користити исте (или глупље) методе агитпропа.

I ja sam uveren da ova glupost nije tvoja nego tvoje šaume. Mislim, voleo bih da je tako.
Kraja Kraja 23:18 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

...free, da si sacekao samo 1h30' video bi post u 18:54, koji bi ti malo priblizio moje poglede...

...dopuna...
...sad sam video tvoj komentar upucen charlii-ju i sa tugom moram da konstatujem da je glupost i dalje univerzalna....
Kome je loše neka glasa za mene

...namerno nisam dao ni link ni autora, postujuci tvoju (pre)osetljivost po nekim pitanjima...
hajkula1 hajkula1 23:19 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Vučić je toliko popularan zbog: Hapšenja Miškovića.Pa?
Jel izjavio da nema dokaza?
Još će mu isplatiti iz budžeta, odštetu.

Posebno to, što su kao vršili istragu oko sitnica, prčkali oko mrvica, ne pominjući glavne, velike pljačke i zlodela prema narodu i prema državi!
freehand freehand 23:24 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

Kraja
...free, da si sacekao samo 1h30' video bi post u 18:54, koji bi ti malo priblizio moje poglede...

Ja sam tebi odgovorio na konkretan post i pominjanje u njemu.
A moje puno uvažavanje za tvoje mišljenje, makar i ne razumeo kakve veze ima to što si citirao odnekle sa ovim blogom.
Sem ako poruka nije da su Krstić i Šaper suština priče o Mićanu i društvi.
freehand freehand 23:32 13.03.2014

Re: ...od navedenih...

...sad sam video tvoj komentar upucen charlii-ju i sa tugom moram da konstatujem da je glupost i dalje univerzalna....

Ne znam kako bih to nežnije rekao - ali kad neko čoveka (makar i mene) poistoveti sa strankom, usput mi pripisujući iste ili gluplje metode - ja to nazovem glupošću. I to smatram vrlo humanim činom, jer umem - a imao bih i razloga - mnogo koloritnije.
Napose što priča o stvarima o kojima nema pojma, na portalu koji vrvi od "Glasaj za..." blogova i komentara i gde ja tako nešto nikad nisam pomenuo.
Što se moje preostljivosti tiče - ne usteži se ništa. Samo se ti ispolji.

Kraja Kraja 00:16 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

...kako ti umes da ucitas kad ti odgovara...
...elem, posto insistiras
"usput mi pripisujući iste ili gluplje metode"


odgovoricu ti tvojim recima "I ja sam uveren da ova glupost nije tvoja" vec onoga ko je reci izgovorio...

...veoma sam pazljivo izbegao poistovecivanje, a narocito pripisivanje jer mi se gadi "krkarovski" pristup...

Samo se ti ispolji


...pise u recenici iznad...
...ne razumem potrebu za tom sitnom zlobom...
freehand freehand 01:58 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

...kako ti umes da ucitas kad ti odgovara...
...elem, posto insistiras

Više bih voleo - a i poštenije bi bilo - da si citirao to "učitavanje".


odgovoricu ti tvojim recima "I ja sam uveren da ova glupost nije tvoja" vec onoga ko je reci izgovorio...

...veoma sam pazljivo izbegao poistovecivanje, a narocito pripisivanje jer mi se gadi "krkarovski" pristup...

...ne razumem potrebu za tom sitnom zlobom...

Ni ja tebe ništa ne razumem ni bez tih silnih tačkica. Sem da ti smeta kad kažem da je tvoje poređenje SNS i drugih stranaka u kampanji teška relativizacija u odbranu tog SNS. Jer, ja ne znam da druge stranke koriste reči izdaja i izdajnici, nepšrijatelji u svom opštenju sa političkim oponentima. Ni najnovije - ekstremisti uz pritajenu pretnju oružanom silom.
Štaviše, to smatram politilki potpuno i apsolutno neprihvatljivim i malignim po političke i društvene procese.
Da, pisao sam o tome ranije, bile su baš interesantne reakcije i nekih koji sada dižu na Vučića kuku i motiku.
No - pitanje je: da li je tebi takav način kommunikacije normalan? I gde mu vidiš pandan kod drugih stranaka?
Kraja Kraja 04:29 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

...izgubio sam volju da pratim stranacke aktivnosti, komentare, obecanja, baljezganja...
...odavno tu nikakve ozbiljnosti nema, razlike u programima su kozmeticke i potpuno beznacajne za nase zivote...
...komunikacija - od kada su uvedeni pr-ovi (tacnije pr-ovke) cesto nisam verovao da neko moze tako hladno, gledajuci u oci onolike novinare na konferencijama za stampu, da laze, obmanjuje, klevece, lupeta...
...ovo je OPSTA pojava i odnosi se na SVE...
...sto minornija stranka to veca pristojnost...izuzimam ove novokomponovane nacionaliste...
...mozda me jedino nervira evropa, koliko vidim, zadovoljna situacijom u srbiji, pohvale, tapsanje po ramenu...dacic na molitvenom dorucku, vucic u rehab domu u nemackoj, kacin zadovoljan...
...kakav sns, ds, ldp, nds, dss i ini akronimi...
...zaista mislis da se oni pitaju za nesto u srbiji...???
...zaista mislis da je ds izgubio izbore na "veliko iznenadjenje" zapada...???
charlie charlie 07:03 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

freehand
ППС. Уверен сам да ће и друге странке и надаље користити исте (или глупље) методе агитпропа.

I ja sam uveren da ova glupost nije tvoja nego tvoje šaume. Mislim, voleo bih da je tako.

Глупардаш !
charlie charlie 07:10 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

freehand
...sad sam video tvoj komentar upucen charlii-ju i sa tugom moram da konstatujem da je glupost i dalje univerzalna....

Ne znam kako bih to nežnije rekao - ali kad neko čoveka (makar i mene) poistoveti sa strankom, usput mi pripisujući iste ili gluplje metode - ja to nazovem glupošću. I to smatram vrlo humanim činom, jer umem - a imao bih i razloga - mnogo koloritnije.
Napose što priča o stvarima o kojima nema pojma, na portalu koji vrvi od "Glasaj za..." blogova i komentara i gde ja tako nešto nikad nisam pomenuo.
Što se moje preostljivosti tiče - ne usteži se ništa. Samo se ti ispolji.


Глупардаш поновно !
Нисам те ја поистоветио са странком (нити знам за кога радиш - да се изразим колоритно, у Ђурином стилу), него си се сам поистоветио са странком.
ПС. Нити ме занима која си странка ...
ППС. Нити те то, или било кога другога, аутоматски квалификује или аутоматски дисквалификује (ако си у било којој странци) за разговор --- чак и да си глуп, мој принцип је да покушам да разговарам са тобом. Са глупима треба (не односи се нужно на тебе) мало више да се ради, не смемо да их испуштамо. Друштвена одговорност нас паметнијих је много већа.
freehand freehand 08:51 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

...izgubio sam volju da pratim stranacke aktivnosti, komentare, obecanja, baljezganja...

Pa ih komentarišeš na neviđeno. Nije loše.
...komunikacija - od kada su uvedeni pr-ovi (tacnije pr-ovke) cesto nisam verovao da neko moze tako hladno, gledajuci u oci onolike novinare na konferencijama za stampu, da laze, obmanjuje, klevece, lupeta...
...ovo je OPSTA pojava i odnosi se na SVE...

Da, verovatno je tako.
[url=http://blog.b92.net/text/21985/Reprize%3A-Dnevnikov-dodatak/]KLIK
[/url]
Ali ok, mogu da prihvatim da stvari ne vrednujemo na isti način, niti im dajemo istu važnost.
...zaista mislis da se oni pitaju za nesto u srbiji...???
...zaista mislis da je ds izgubio izbore na "veliko iznenadjenje" zapada...???

Ne mislim. To sam rekao mngo puta.
Mislim da je to loše za Srbiju, i to ne zato što je DS izgubio nego zato što su ovi bezumni siledžijski šarlatani pobedili.
Što ćemo tek da plaćamo i da iskijavamo.

P.S. - zaista bih voleo citat mog učitavanja. Ne zbog maka na koncu već zato što takve stvari ne radim, ili bar pokušavam da ne radim. I spreman sam na izvinjenje ako se tako nešto, ipak, dogodi.
Kraja Kraja 17:05 14.03.2014

Re: ...od navedenih...

Pa ih komentarišeš na neviđeno. Nije loše.


...kad ti neko kaze da je izgubio volju za zivotom, sexom, hranom, ti mu odgovoris "pa ipak zivis, yebesh, jedes...nije lose"
...mislim...
...vrati stari avatar...
a_jovicic a_jovicic 02:48 16.03.2014

Re: ...od navedenih...

uros_vozdovac
Ovo sa botovima dobija novu dimenziju daleko pokvareniju i neetičniju od pokug lažiranja ili multiplikovanja komentara.

Po meni su aktivnosti njihovog "Internet tima" bile najozbiljnija pretnja po slobodu Interneta na ovim prostorima. Ne zbog imbećile Janez&Hrvoje piskaranja gluposti i like-ovanja, nego pokušaja uvodjenja cenzure. Sreća te je taj pokušaj izazvao Strejsend efekat pa je veliki vodja morao te večeri da radi damage control ali to je opasno podsećalo na "vodu u koaksijalnom kablu" '92-ke onomad '90-tih. Verujem da bi koristili i DDoS napade na suparničke sajtove da su imali tehničkih znanja da ih sprovedu.
Hansel Hansel 18:23 13.03.2014

Транспарентна злоупотреба

Одустао сам од отварања блога на ову тему, а онда видех овај, па баш згодно да овде известим шта сам данас нашао у сандучету, заједно с позивом на гласање (објављујем само делове писма у којима се види грб Београда, а остаје нам да претпостављамо да ли је "само" злоупотребљен грб, или је и за штампање и дистрибуирање искоришћен ненаменски државни/градски новац. (Ово наравно не аболира претходне власти за, на пример, бројне рекламе градских служби у предизборно време, што је вероватно и више коштало, али само немој да се ови праве да се разликују...)
zemljanin zemljanin 18:32 13.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

Hansel


Umrljano ti je ovde gde piše "direktna pošta", totalno nečitljivo

Pa morao bi da vidiš šta kaže zakon i RRA ili CIK ... ako se ovo tretira kao pismo republičke vlasti svim građanima i ako postoji takva klauzula koja to omogućava - možeš da kažeš "hvala na papiru" ... koliko vidim u tekstu se ne pominje glasanje pa nije direktno povezano,

Međutim ako CIK ili RRA ili zakon definiše da takvo obraćanje nije moguće ili je van pravilnika poslovanja gradske vlasti i ovlaštenja - platiće(te) kaznu ...

Ono što sigurno ne košta je da isti ovakav materijal zvanično proslediš CIK-u i da čekaš odgovor ... verovatno će ti čestitati i NG o istom trošku
rade.radumilo rade.radumilo 19:41 13.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

Hansel Hansel 20:05 13.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

zemljanin

Није ЦИК него РИК, а РРА нема с овим никакве везе.

Текст овде није цео, нисам хтео да им и ја објављујем две стране, а да ли се експлицитно помиње гласање не знам, јер ми није пало на памет да то читам. Јасно је шта је.

Овде, ако хоћеш, има посла по Закону о заштити података о личности (која база адреса је коришћена и с којим образложењем), могло би се штошта питати по Закону о доступности информација од јавног значаја (ко је одобрио употребу грба, а онда и ко је платио штампање и дистрибуцију)... После избора, сада је бесмислено .

Umrljano ti je ovde gde piše "direktna pošta", totalno nečitljivo

П.С. Када ти јавно будеш објавио своју адресу (са именом и презименом), и ја ћу.
hajkula1 hajkula1 23:31 13.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

Kad već pominješ Malog a uz njega ide asocijacija (na prošlost, na Mirka Cvetkovića) i na aktuelnost, Beograd na vodi, moram ovo da citiram


Povodom predstavljanja projekta "Beograd na vodi"Udaviće nas naša go.naBeograd na vodi biće najskuplji izborni marketinški potez ikada viđen na ovim prostorima. Srpska strana u startu mora da uloži desetine miliona evra, a arapski partneri ne samo da ni na šta nisu obavezni, već ranija iskustva sa njima pokazuju da su poslovno nesigurni i opasni investitori koji mogu da nevernicima zatvore vrata, u duhu šerijataMilan MalenovićNovi faraonski projekat srpskih vlasti preti da finansijski potpuno upropasti Srbiju, ako počne da se realizuje. Beograd na vodi, ideja koju su u početku zajednički gurali SNS i DS, a danas predstavlja izbornu maglu samo naprednjaka, treba po najavama da se gradi u tri faze, od kojih bi prva imala pet etapa. Prva etapa je srpski doprinos, i predstavlja čišćenje i pripremu terena na kome će kasnije da se gradi.

Ovaj posao, shodno onome što je do javnosti doprlo, iz predugovora između Republike Srbije i kompanije Eagle Hills ( u prevodu, "Orlova brda" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), mora da finansira naša država. Sve ostalo bi, navodno, platili arapski partneri.

Samo raščišćavanje Savskog platoa. i priprema terena za gradnju, što obuhvata i iseljenje sadašnje glavne železničke stanice, koštalo bi Srbiju do milijardu evra (realne procene se kreću između 500 miliona i milijarde), a tih para država ne samo što nema, nego nije jasno ni gde bi ih našla s obzirom na naš loš kreditni rejting.

Problem je i u tome što Srbija mora na početku prve etape prve faze da uloži nekoliko desetina miliona evra, a da za to vreme strani partneri iz Eagle Hillsa ne moraju da plate ni jedan jedini cent.

Drugi problem je visoki rizik ovakvog poslovanja zbog užasno loše reputacije stranog partnera, na koju, očigledno, niko u Srbiji ne želi da obrati pažnju.

Da bi se krenulo u neki posao koji već na početku košta desetine miliona evra kojih u kasi nema, i koji mogu da se dobiju samo izuzetno skupim stranim kreditima, mora se biti siguran da će i druga strana bez problema i zastoja da ispuni svoje obaveze.

Kompanija Eagle Hills je neispisani list papira, potpuno je nepoznata u svetu biznisa, jer je tek nedavno osnovana, i to isključivo da bi obavila ovaj posao. Njen zadatak u Beogradu na vodi jeste da bude glavni investitor.

Ispred ove kompanije redovno se pojavljuje Mohamed Alabar (po drugoj transkripciji Al Abar), pa je lako zaključiti kako je on osoba koja se nalazi i iza Eagle Hillsa.

Njegovo puno ime glasi Mohamed Ali Alabar i poznat je najviše po tome što mu je svojevremeno za rukom pošlo nešto do tada nezamislivo - da u bankrot otera jednu zemlju proizvođača nafte.

Alabar je najstarije od ukupno 12 dece svog oca, i prve godine života je proveo u Dubaiju. Diplomirao je 1981. na Albert školi univerziteta u Sijetlu, Sjedinjene Američke Države, gde je 2007. stekao i počasni doktorat. Obožava konjičke sportove, a sam rado igra polo. Njegova definicija prijateljstva, po izveštaju Kipp Reporta, glasi: "uzajamno, korisno, na komercijalnim interesima".

Svoju matičnu kompaniju Emaar Properties Alabar je osnovao 1997. godine sa početnim kapitalom od 50 miliona dolara. Danas se njena vrednost procenjuje na preko milijardu dolara. Emaar Properties je od svog osnivanja glavni izvođač radova u svim najvažnijim građevinskim projektima Dubaija, a sam Alabar je savetnik vladara ove državice u sastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Mohameda Rašida Al Maktuma.

Dubai dnevno proizvodi između 50.000 i 70.000 barela nafte, a bruto domaći proizvod mu je 2011. iznosio 83,4 milijarde dolara. Zbog relativno malih zaliha nafte i gasa (svega oko 2 odsto ukupnih zaliha UAE) emirat Dubai je još pre više godina krenuo u pretvaranje svog istoimenog glavnog grada u turistički i finansijski centar Srednjeg istoka, u nadi da će tako obezbediti dovoljne prihode koji bi nadoknadili naftu i prirodni gas koji su na izmaku.

Građevinski bum u Dubaiju prevazišao je sve viđeno u modernoj istoriji. Na vrelom pustinjskom pesku nikao je u kratkom roku jedan od najmodernijih gradova sveta. Po mišljenju prijatelja i saradnika Mohameda Alabara, od svih građevinskih projekata koje je vodila njegova kompanija, najdraži mu je bila izgradnja Burž Dubaija, višespratnice zamišljene da bude visoka 777 metara koja, međutim, nikada nije sazidana pod tim imenom.

Posle niza promašenih investicija, ali i zbog izbijanja svetske ekonomske krize, koja je usporila, a u nekim slučajevima i potpuno ugasila prodaju ekstremno skupih nekretnina u Dubaiju, u finansijsku krizu je dospeo Dubai World, preduzeće preko kojeg je išlo investiranje u građevinski sektor ovog emirata. Konačno, kada je novčana rupa prešla 20 milijardi dolara, kompanija je 2009. objavila bankrot, povukavši sa sobom i ceo emirat koji je u tom trenutku imao spoljni dug od 80 milijardi dolara, dakle ceo jedan godišnji BDP.

Među najskuplje i najluđe projekte Alabara spadaju veštački arhipelazi Palma i Svet. Dok je prvi završen i najvećim delom prodat, drugi skoro da nije ni započet. Palma se pokazala tako loše urađenom da su multimilioneri iz sveta, koji bi trebalo na ova dva arhipelaga da kupuju vile, odustali od svojih namera. Na arhipelagu Svet završeno je i prodato samo jedino ostrvo za 50 miliona dolara, a kupac je izvršio samoubistvo kada je shvatio da je prevaren i da od završetka luksuznog arhipelaga, u dogledno vreme nema ništa. Faktički je bio kupio veštačko ostrvo na sred pučine, bez luksuznih pratećih sadržaja koji su obećavani!

Pošto Dubai sam nije mogao da ispliva iz dugova, u pomoć mu je pritekao šeik Kalifa bin Zajed Al Nahjan, vladar emirata Abu Dabi. Hitnom pozajmicom u visini od devet milijardi dolara, sprečen je bankrot Dubaija, a najviše novca je otišlo za pokrivanje dugova napravljenih izgradnjom Alabarovog nebodera, koji je morao da se iz Burž Dubai preimenuje u Burž Kalifu, kako se i danas zove.

Šeik Al Nahjan je ovom pozajmicom kupio i Dubai World sa svim objektima koje je ovaj investitor započeo. Rešenje dužničke krize po šeiku je izgledalo stravično iz ugla kupaca: svi objekti koji su bili najmanje 70 odsto gotovi mogli su i dalje da se zidaju, dok su ostali napušteni. Stotine miliona dolara, koje su kupci već uložili za kupovinu nepokretnosti koje nisu dospele na listu objekata što će dalje da se zidaju, bukvalno su propali kroz pustinjski pesak. Despot Abu Dabija i celokupnih Ujedinjenih Emirata smatra da nikome ništa ne duguje, i da je njegova volja zakon. Ako reši da poništi dugovanja koje ima, tako će i da bude - njegova volja je jedini zakon ove pustinjske države. Čak su i svetske banke koje su pozajmljivale novac Dubaiju morale da odustanu od polovine svojih potraživanja!

Iz cele afere se Alabar izvukao bez ikakvih posledica, jedino što je zbog nedostatka para morao da odustane od dalje realizacije svojih megalomanskih projekata. Onda je našao novu žrtvu - siromašnu Srbiju u kojoj bi da zida Beograd na vodi, projekat vredan, daleko više nego što njegova matična kompanija, Emaar Properties, ima para. O fantomskom preduzeću Eagle Hills ne treba u ovom kontekstu ni govoriti.

Još u ugovoru o prodaji JAT-a preduzeću Etihad iz UAE, određeno je da će u slučaju spora arbitražu sprovesti jedan predstavnik koga odredi Srbija, jedan koga postavi šeik Abu Dabija i jdan delegiran od strane generalnog sekretara Arapske lige. Slično je zamišljeno i za Beograd na vodi, s tim što će tu odluku da donosi Vrhovno veće UAE, koje čini svih sedam emira iz ove zemlje, a koje se striktno pridržava šerijata, jedinog zakona u Emiratima, koji predviđa da obećanje neverniku ne obavezuje!

Tako će desetine, ako ne i stotine miliona evra, siromašna država Srbija da investira u projekat, čiji je isključivi cilj povećanje rejtinga Srpske napredne stranke u trenutnoj predizbornoj utakmici.

Alabar i njegovo preduzeće u svakom trenutku mogu da odustanu od daljih radova, a šeik će ih osloboditi svih preuzetih obaveza!

Pesniki Miljenko Žuborski je davno uskliknuo: „...Aoj Savo reko plovna, tvoji vali nose go.na"http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=306&cl=06


looping looping 08:13 14.03.2014

Re: Транспарентна злоупотребаhttp://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=306&cl=06

Kukuuu, kakva gomila gluposti i spinova. Ovi novinari stvarno zatupljuju narod. Barem onaj narod koji se prima na ovakve stvari.
Vrhovno veće UAE, koje čini svih sedam emira iz ove zemlje, a koje se striktno pridržava šerijata, jedinog zakona u Emiratima, koji predviđa da obećanje neverniku ne obavezuje!

Kakav bre vernik - nevernik? U kom veku žive novinari koji pišu ovakve gluposti?
Pesniki Miljenko Žuborski je davno uskliknuo: „...Aoj Savo reko plovna, tvoji vali nose go.na"

Ovo je izgleda kruna na ceo novinarski tekst.
hajkula1 hajkula1 10:17 14.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

looping


http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=306&cl=06

Kukuuu, kakva gomila gluposti i spinova. Ovi novinari stvarno zatupljuju narod. Barem onaj narod koji se prima na ovakve stvari.


Šta su gluposti? Da je slupana neverovatna suma novca? Ovo o Alabaru, Palmi, Svetu, Burdž Kalifi...? I na tim projektima radili su i naši ljudi i na vrlo visokim pozicijama. Šta bi rekao da se pominju, na primer, indusi, njihov status tamo?


Vrhovno veće UAE, koje čini svih sedam emira iz ove zemlje, a koje se striktno pridržava šerijata, jedinog zakona u Emiratima, koji predviđa da obećanje neverniku ne obavezuje!


Kakav bre vernik - nevernik? U kom veku žive novinari koji pišu ovakve gluposti?Kažeš da nije tačno da u Emiratima vlada šerijat?
Kažeš da bi
1 predstavnik iz emirata gde je vladavina šerijatskog prava,
1 arapske lige i
1 predstavnik iz Srbije,
arbitraža u slučaju spora bila nezavisna, objektivna?

looping looping 11:00 14.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

Šta su gluposti? Da je slupana neverovatna suma novca? Ovo o Alabaru, Palmi, Svetu, Burdž Kalifi...? I na tim projektima radili su i naši ljudi i na vrlo visokim pozicijama. Šta bi rekao da se pominju, na primer, indusi, njihov status tamo?

Da. Gomila gluposti.
Dubai nema para i nikada i nije imao para. Sve pare Dubai dobija i dobijao je od Abu Dabija, tj. od Šeika - Alek-ovog prijatelja.
I zbog toga je Dubai uzimao od banaka ogromne sume novca. A kada je udarila ekonomska kriza Abu Dabi je zavrnuo slavinu.

Sa indusima radim svakodnevno u Abu Dabiju i mogu ti reći iz prve ruke da im je bolje nego u Indiji.
looping looping 11:07 14.03.2014

Re: Транспарентна злоупотреба

Kažeš da nije tačno da u Emiratima vlada šerijat?
Kažeš da bi
1 predstavnik iz emirata gde je vladavina šerijatskog prava,
1 arapske lige i
1 predstavnik iz Srbije,
arbitraža u slučaju spora bila nezavisna, objektivna?

Naravno. Ja više verujem predstavniku iz emirata nego političaru iz Srbije (bog neka mi oprosti)
Sporovi se vode na osnovu ugovora.

U UAE vlada šerijat. Ali to je po meni šerijat samo po imenu, u praktičnom smislu baš i nije.
rade.radumilo rade.radumilo 18:54 13.03.2014

Protokol majstori stare škole

Najzanimljiviji primer je kada se poslužio jednim trikom koji je svojevremeno Broz uradio:
- Sakrio je informaciju o sopstvenom (drugom ili trećem) venčanju.
- Žestoko se obrušio na svakoga ko je preneo informaciju o ovome (Nacionalno/Mentalno Razgibavanje)

rade.radumilo rade.radumilo 18:58 13.03.2014

300

NNN NNN 22:49 13.03.2014

Mislim da preteruješ

pa nema Vučić baš toliku kontrolu nad medijima,
evo ovde se i sam čudi njihovim (ne)pisanjem:

Aleksandar Vučić: Pobogu, pa zašto niko nije objavio da sam se oženio?!?
angie01 angie01 23:18 13.03.2014

maliradojice,

nemoj opet da bude belaja s onim mucenjem, klinci pod nokte, vatra na prsima i te munje, jos mi pripadne muka kad se setim kad smo morali da citamo na casu.

little_radojica little_radojica 13:45 14.03.2014

Re: maliradojice,

angie01
nemoj opet da bude belaja s onim mucenjem, klinci pod nokte, vatra na prsima i te munje, jos mi pripadne muka kad se setim kad smo morali da citamo na casu.Ма знаш да ћу све издржати, само да ми не ставе госпођу министарку да ми меша...
angie01 angie01 09:02 15.03.2014

Re: maliradojice,

само да ми не ставе госпођу министарку да ми меша..hajkula1 hajkula1 00:46 14.03.2014

Crni humor, noćna moraOvo je grozomora, ako je samo 5% istina a priča se svašta a po nešto je pomenuto dole linkovano... počev od Risa, Duće, Kuma... Kopaonik, Beč...


http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=306&cl=20


vlad_aleksh vlad_aleksh 08:01 14.03.2014

Verujem u budućnost

Nisam član ni jedne stranke, ali sudeći po Vučićevim rezultatima, do sada, dovođenjem stranih investitora je jedan ogroman plus za Srbiju, da ne govorim o borbi protiv korupcije i kriminala, koja je po meni nikada bolje organizovanija!
charlie charlie 08:37 14.03.2014

Re: Verujem u budućnost

vlad_aleksh
Nisam član ni jedne stranke, ali sudeći po Vučićevim rezultatima, do sada, dovođenjem stranih investitora je jedan ogroman plus za Srbiju, da ne govorim o borbi protiv korupcije i kriminala, koja je po meni nikada bolje organizovanija!

Сунце ти калајисано (мислим у себи) !
freehand freehand 11:45 14.03.2014

Trol o blogu

Na molbu moderacije obrisao sam svoj izborni blog.
Uz puno uvažavanje razloga.. Moja je greška što sam zaksnio.
Izvinjavam se i kolegama čiji su komentari obrisani, i domaćinu za ovaj trol.
Atomski mrav Atomski mrav 13:42 14.03.2014

Re: Trol o blogu

Zeznuo si se kao i onaj lik iz filma kad je nahranio gremline posle ponoći.
freehand freehand 12:13 14.03.2014

Ja ću glasati PROTIV Aleksandra Vučića

Zbog svega što simbolizuju, što rade, što su obećali a ne rade i naročito zbog svega što su zamislili, mogu i hoće tek da urade.


Da ne ostane nerečeno.
little_radojica little_radojica 13:43 14.03.2014

Re: Ja ću glasati PROTIV Aleksandra Vučića

freehand
Zbog svega što simbolizuju, što rade, što su obećali a ne rade i naročito zbog svega što su zamislili, mogu i hoće tek da urade.


Da ne ostane nerečeno.


Ма какав трол. Само цепај.
hajkula1 hajkula1 13:50 14.03.2014

Re: Ja ću glasati PROTIV Aleksandra Vučića

freehand
Zbog svega što simbolizuju, što rade, što su obećali a ne rade i naročito zbog svega što su zamislili, mogu i hoće tek da urade.


Da ne ostane nerečeno.
Da zamastim.
g.radicevic g.radicevic 21:59 14.03.2014

Re: Ja ću glasati PROTIV Aleksandra Vučića

Zbog svega što simbolizuju, što rade, što su obećali a ne rade i naročito zbog svega što su zamislili, mogu i hoće tek da urade.a_jovicic a_jovicic 02:18 16.03.2014

10. Prebrojavanje "sigurnih glasova"

I ovo je u nekim oblicima radjeno i ranije ali u ovoj kampanji je "unapredjeno" popunjavanjem odštampanog spiska sa ličnim podacima "anketiranih". Osim svrhe prikupljanja podataka o broju "sigurnih" (a pošto na ovaj način pokrivaju kompletnu populaciju, praktično im nisu ni trebale usluge agencija koje procenu rade na uzorku) svrha je i zastrašivanje gradjana kroz poruku "mi sve znamo o vama ...znaćemo i ako ne izadjete da glasate"
hajkula1 hajkula1 14:01 17.03.2014

Ako može pomoć blogokolegijuma


Ne umem da uklopim brojke na koje nailazim

- Broj stanovnika Srbije - nađe se sa popisa

- Ukupan broj birača na biračkom spisku - bilo je negde nešto, sada ne mogu da pronađem

- Broj izašlih na izbore - nema (kače neke procente)

- Broj stanovnika s pravom glasa u dijaspori - (nije mi interesnatan podatak u ovom trenutku ali može da bude u kasnijoj analizi)
Transparentnost?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana