Gost autor

Lepa Jela - Što ja ljubim mladog momka, matora devojka

omega68 RSS / 06.04.2012. u 00:43

Cinici su nekada , davno, govorili:

''Lepa jela , 

na vr' moga sela''

Da, to je bila interna , pa ne baš ni samo interna, zezalica u ono slavno vreme  radijske atrakcije koja se ranih devedesetih pod nazivom ''Radio Fakk'' vrtela na talasima radio Kragujevca.

Lepa Jela je tada bila čest gost ( dopisnik ) sa Kopaonika, a tako smo je najavljivali mi - njeni drugari i neki koji joj nisu bili drugari ali su podjednako maštali o njenim lepim i dugim nogama.

Lepa Jela je institucija.

Lepa Jela je mitsko biće koje se godinama oglašava u jedinim nedeljnim novinama kragujevačkim.

Lepa Jela je učila za novinara dok smo se mi mučili sa dezoksiribonukleinskim kiselinama, ribonukleinskim , naravno kiselinama, mitohondrijama i ostalim ćelijskim organelama...?

Zbog nje se prestajao pos'o s farmerkama, njoj se davala sredina palačinke, ona je bila obična i tako nedostižna.

Moja drugarica Jela je za nas, muškarce u pokušaju, bila vamp žena  još u obdaništu. Folirali smo vaspitačicu  da spavamo i čim bi ona izašla na trenutak pauze, najodvažniji junak  dana bi, po već utvrđenom rasporedu, pokušavao da je onako snenu poljubi u obraz!

Bilo je i drugih drugarica sa kojima bi , separatno, pokušavali isto, ali Jela je nekako svima bila najveći trofej.

Lepa Jela je i danas neizbežna. Piše kolunmu ''Bez silikona''. Mislim, kolumna se tako zove.

Dugo već čekam da mi gostuje na blogu.

Preneću tekst bez njenog znanja.

Za autorski honorar ćemo , valjda, da se dogovorino, nekog juna ove godine.

Na jednoj veeelikoj cifri godišnjice mature.

omega68

 

Dakle:

 

БЕЗ СИЛИКОНА

 

Дилема

Како ставри стоје, млади мушкарци су потпуно подивљали за женама старијим од себе. Листом тврде како су данашње клинке досадне, необразоване, да су све као клониране, љубоморне, углавном пијане, немаштовите и емоционално испразне! Ако је бар пола од тога тачно, онда је то скандалозно по женски нараштај! А ''књига'' је спала на нас, средовечне, да осветљавамо (женски) образ! Да водимо (сексуалну) револуцију, која се базира на моћи и поверењу. 
Све то је довело до великог броја жена које су спремне да свој живот деле са млађим мушкарцем. Тако се појавио термин: кугуарке, или пуме! Оне су успешне, секси, у пуној снази, знају шта желе и имају фрајера најмање седам година млађег од себе. А мушкарце је, као што знамо, лако намамити. Животно искусна, едукована и софистицирана жена – адути су на које они лако падају. С друге стране, безбрижан, опуштен и мушкарац спреман на све– где ћете више! Важан део приче је и подизање ега, обостраног! С обзиром да ови момци могу да улове клинку кад год им се прохте, озбиљна и искусна жена им је прави изазов. Пума се, такође, осећа јако добро када зграби плен, па још ''младо месо''. Млађе мушкарце је лакше импресионирати а ови, пак, своје старије изабранице често дижу на пиједестал. Колико год то чудно да звучи, мушкарци данашњице више доживљавају ''емоционално узбуђење'', све мање обраћајући пажњу искључиво на физички изглед. Девојке можда имају чвршће тело, али ове маторке имају чвршћи став! Старији мушкарци су можда стабилнији, али млађи имају само један циљ: да вам угоде на сваки начин! Сходно томе, паметна, држећа жена, која је, рецимо мојих година, зрачи самопоуздањем и нема проблема са тражењем ствари које жели. Јер, одлично зна да оно што не тражи, неће ни добити.
Истина, из личног искуства знам колико су неодољиви старији мушкарци. Уосталом, и кад будем стара и изборана, тај би ме волео јер ћу и тада за њега бити његова млада и лепа жена. Са старијим мушкарцем никад није досадно. Он је увек покретна енциклопедија и врсан забављач. Па, зашто онда жене подржавају тренд лова на млађане дечаке? Зато, јер им се – може!
Ипак,у свему треба имати неку меру. Интензивно ме мува клинац који је седамнаест година млађи од мене! Згодан је и невероватно упоран! Опет, мислим да се ту већ ради о некој савременој девијацији, налик оном ненормалном нагомилавању педера. При том, моји пријатељи тврде да, по њиховој процени, тог дана, када се он родио, ја сам полагала за кола! Не баш, али скоро да се непогрешиво сећам како сам се провела на прослави једног рођендана почетком тог јуна, те осамдесет и неке. 
Насупрот њему, потпуно ме је опчинио један други ''клинац'', који, руку на срце, то више никако не може да буде са својих тридесет и седам. Згодан, духовит, амбициозан, шармантан. Његов млади дух и полетно тело заиста покрећу и витализују. Једино што сам ја кретала у школу када се он родио. Синдром Драге Машин! Зато су је и убили...
Дакле, преговори са маторцима или уживање са дипломцима, дилема је пред којом  свака иоле држећа жена мојих година може да се нађе. Уз млађег мушкарца, засигурно се заборављају парламентарни избори, минус на текућем, квар на аутомобилу и необрисана прашина на ормару. Уз старијег мушкарца, могуће је бити напирлитана, дотерана, паметна, самостална и способна жена, а он ће то умети да цени из простог разлога јер је тиме и он бољи фрајер. 
Жене су супериорније и зарад природне равнотеже, пожељно је да су млађе. Додуше, са млађим мушкарцем, временом ће та разлика бити све мање видљива: за десет година ће бити небитна, за двадесет се неће ни спомињати, а за тридесет, ако будемо сви на броју, нећемо ни знати више да бројимо. 
У суштини, небитне су године, све док сте са мушкарцем који пева по вашем такту. Јер, најбољи мушкарац је – заљубљен мушкарац!

ГОСПОЂА РОБИНСОН

 

 

TagoviKomentari (143)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 00:59 06.04.2012

1.

Жене су супериорније и зарад природне равнотеже, пожељно је да су млађе

Mislim da je ovo presudno
sevarlica sevarlica 09:28 06.04.2012

Re: 1.

omega68
Жене су супериорније и зарад природне равнотеже, пожељно је да су млађе

Mislim da je ovo presudno


O da. Potvrđujem iz ličnog iskustva :)
omega68 omega68 15:03 06.04.2012

Re: 1.

O da. Potvrđujem iz ličnog iskustva :)

Zezali mi jednog kolegu kako je on sad matorac ( ali baš ) a žena mu u najboljim godinama, pa kako on to sada uspeva da suzbije ljubomoru...
-E sinovi moji, ja sam to kreso kad je imala dvaes, a sad kad ima četrespet radite šta oćete, ako Vi je lepo!
sesili sesili 07:28 06.04.2012

Lepa Jelo...

nedaj se!!! Šta te muvaju klinci, kad imaš čvrst stav. Lep tekst, a pesmu iz naslova voli moja snajka, pa mi je još lepši.

Nije fer što si zauzeo prvo mesto!
omega68 omega68 07:34 06.04.2012

Re: Lepa Jelo...

Nije fer što si zauzeo prvo mesto!

Ma, ja se ne računam
sesili sesili 11:39 06.04.2012

Re: Lepa Jelo...

Onda sam ja prva!!! Neko se tu ubacio... Ma šalim se, svidja mi se zaista tekst, iz više razloga.
emanuella emanuella 23:32 07.04.2012

Re: Lepa Jelo...

Elem, ima sad ova nova generacija udavača. Mislim, nisu one baš ni tako nove, sve je to cca 3 banke. Ali nisu mogle ranije, tako piše uCosmopolitanu ili Sexu i gradu, nisam više sigurna. Ne treba to ranije, treba prvo sve posložiti, hebo biologiju.
E sad, i moj moralni kredibilitet za propovijed o braku je do mojega, ali nisam ja ni mislila o tome. Mene nešto drugo fascinira.
Kako izađeš od matičara, nikad do restorana ne dođeš, ti ga odmah zadaš na Fejsbuk?! Ha nogom iz opštine - na Fejsbuk. I odmah promijeniš relationship status: married; prezime; zalijepiš poljubac pred matičarom; potpisivanje; kumove. Namah! E za par sati ide i ono sa svatovima, burme, torta, šizenje i to... Vas Fejsbuk okitiš prije nego što jadna tetka ikad ubijedi pijanog teču da uopšte idu kući, da su svi već davno otišli, da su mladenci umorni i treba da...
Ma kakvi umorni! Sjedi mlada s androidom, kiti li ga kiti...
Pa koji je to vrag? Može li meni iko na svijetu objasniti šta je to? Kakav je to sociološki/psihološki/psihijatrijski/čijigod fenomen?
E sad da je ovo film, a ne mamurni post, tamo neki sljedeći kadar retrospektiva prethodne noći. Njegove. Ono kao slavilo se momačko i to... Jbg, raspojasalo se malo, naletio na staru šemu, a nisu se dugo vidjeli, a hemija im nikad nije dala mira. Elem, da mnogo ne smaram, umalo na vlastito vjenčanje nije zakasnio, ali iz tuđeg kreveta.
Sljedeći kadar/pasus: present time, razdrljen sjedi negdje kraj izabranice srca svoga, u prostoru; u mislima opet krevet; ovaj put čist i prazan samo da se svali i naspava k'o čovjek... Gleda je onako zajapurenu i patetičnu, razmazanu i raščupanu, hiljadu puta preznojenu u onoj ogavnoj vjenčanici i razmislja...
Razmislja to što i ja pitam:
sta mi je to trebalo
ReplyQuoteNotify
omega68 omega68 09:22 08.04.2012

Re: Lepa Jelo...

emanuella


Sljedeći kadar/pasus: present time, razdrljen sjedi negdje kraj izabranice srca svoga, u prostoru; u mislima opet krevet; ovaj put čist i prazan samo da se svali i naspava k'o čovjek... Gleda je onako zajapurenu i patetičnu, razmazanu i raščupanu, hiljadu puta preznojenu u onoj ogavnoj vjenčanici i razmislja...
Razmislja to što i ja pitam:
sta mi je to trebalo

Pitao sam se i ja, nije da nisam.
Ali ako je čovek ZREO, to pitanje kratko traje
djolecash djolecash 22:51 09.04.2012

Re: Lepa Jelo...

ne daj se ines
blogovatelj blogovatelj 08:13 06.04.2012

Pravo dobra

Fora mog ortaka Sarajlije za opisivanje dobre zenske.

!. Dobra
2. Pravo dobra.
3. Dobra u PM

Meni je Jela uvek bila u grupi 2, ali je cinjenica da je ogromnoj vecini mojih vrsnjaka bila u grupi 3.
omega68 omega68 15:05 06.04.2012

Re: Pravo dobra

Meni je Jela uvek bila u grupi 2, ali je cinjenica da je ogromnoj vecini mojih vrsnjaka bila u grupi 3.

Tiću, na otkrivaj previše
niccolo niccolo 08:19 06.04.2012

Pih

Na jednoj veeelikoj cifri godišnjice mature.

Još si ti mlad, prekjuče sam pričao sa jednim koji onih dana organizuje 50 godina mature
myredneckself myredneckself 10:07 06.04.2012

Re: Pihjavascript:;

А мушкарце је, као што знамо, лако намамити. Животно искусна, едукована и софистицирана жена – адути су на које они лако падају.

Hmmm...ne bih im bila u koži, ovoj predatorki je teško odoleti.
(Čujem da nažalost nisu više u vezi)


omega68 omega68 15:06 06.04.2012

Re: Pih

Još si ti mlad, prekjuče sam pričao sa jednim koji onih dana organizuje 50 godina mature

neka, neka...
Zezaće i tebe mlađi, samo polako
niccolo niccolo 15:35 06.04.2012

Re: Pih

Zezaće i tebe mlađi, samo polako

Da, da, c'est la vie...
mariopan mariopan 13:18 06.04.2012

....

Pa Jelo sestro slatka gde si ti sa savetima kako navatati nekog ako imaš čvrst stav, najčvršći moguć, i baš ti treba nešto mlađe, ne kilavo i matoro?

Evo da ti kažem:

Od jutros ašovim jedno parče dvorišta gde hoću neke cvećke da posadim, i crkoh, nije to za moje godine više.....ali, nigde na vidiku neko ko ume da drži ašov, da zabode, prevrne, i oplevi svu travicu da više ne niče bar do dogodine?

A ja zauzela čvrst stav iza kosilice, pa teraj, pokosim samo pola dvorišta a ona crkla, taman na vreme da ja malo odmorim i ručam. E, sada treba naći nekoga ko ume da popravi kosilicu, ali odmah, jerbo trava raste naočigled.

Ajde javljaj koBogatemolim, ima li tako nešto na vidiku?
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 14:15 06.04.2012

Re: ....

sada treba naći nekoga ko ume da popravi kosilicu


e, to mi kazi! meni riknuli donji grejaci od rerne, plus masina za sivenje se zakocila,plus teve u spavacoj sobi mi sav plavo zelen, od torbe mi se odvalila rucka, curi mi cesma, a kosa mi ima friske crvene pramenove jerbo sam sama farbala policu za kupatilo (uvek ofarbam i kosu, cudo jedno, onomad u modro ko more).

da raspisem tender?

mislim, procitala sam tekst, al me nije otvorio u faci, te moze mladi, te moze matori, te samo nek je ovo ono, meni to lici na dajstadas:)mariopan mariopan 14:28 06.04.2012

Re: ....

da raspisem tender?

Ono gore je bio moj vapaj ali vidiš da se niko ne javlja?

mislim, procitala sam tekst, al me nije otvorio u faci, te moze mladi, te moze matori, te samo nek je ovo ono, meni to lici na dajstadas:)

Ni mene nije otvorio u faci, može mlad, može mator ali NEKA RADI.
U suprotnom, pitam se čemu to služi?
arianna arianna 14:30 06.04.2012

Re: ....

da raspisem tender?


ne raspisuj ništa, jer idealnog nema

nego ako je baš nešto 'gusto' a ti iznajmi, to je bar lako a izgleda i rentabilno
mariopan mariopan 14:41 06.04.2012

Re: ....

ne raspisuj ništa, jer idealnog nema

Ma ima, samo to traži godine i godine truda, decenije rada na njemu, dovedeš do idelanog stanja, a on onda, u najboljim godinama i u najboljem izdanju, naleti na neku mladu i ona ga takvog dobije na gotovo?
arianna arianna 14:57 06.04.2012

Re: ....

mariopan
ne raspisuj ništa, jer idealnog nema

Ma ima, samo to traži godine i godine truda, decenije rada na njemu, dovedeš do idelanog stanja, a on onda, u najboljim godinama i u najboljem izdanju, naleti na neku mladu i ona ga takvog dobije na gotovo?mislim da žene imaju veliki problem jer hoće da menjaju muškarce i da prave sebi idealnog, a kad taj idealni preraste svoju nazovi učiteljicu, on teži da to svoje životno stečeno znanje prenosi dalje (čitaj na mladje), jer je sasvim logično da niko ne želi da bude u podredjenoj ulozi i da mu neka zvoca čitavog života...

zato drage moje - oprez! ako "to" majka nije opravila na vreme, dići ruke na samom startu

ovo mi je nekako najbolja rečenica u celom tekstu

У суштини, небитне су године, све док сте са мушкарцем који пева по вашем такту. Јер, најбољи мушкарац је – заљубљен мушкарац!
omega68 omega68 15:08 06.04.2012

Re: ....

da zabode, prevrne, i oplevi

au, ko bi rek'o...
mariopan mariopan 15:11 06.04.2012

Re: ....

omega68
da zabode, prevrne, i oplevi

au, ko bi rek'o...

Ako ne ume neka se ne podu'vaća posla?

Edit

Dame u najboljim godinama ( 55+) sigurno imaju stav i znaju šta hoće, a to je nekada više od onoga što kavaljer očekuje i zamišlja?
Pa tako imamo dame kojima je najbolje udvaranje u vidu masjtorisanja po kući (koje veoma cenimo), krečenja, popravke kola ili bicikla, kosidba travnjaka, pelcovanje opasne kere koja zamalo nije pojela veterinara, pravljenje kućice za istog, farbanje ograde...itd.
Te veštine su na većoj ceni nego fizički izgled, kondicija, izdržljivost i mladost. Za mene je nabolje udvaranje da mi neko sad popravi kosilicu ( posle ćemo ofarbati vrata od garaže, ogradu....) .

A ako moram sve sama da radim, onda ništaaaa....
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 16:53 06.04.2012

Re: ....

žene imaju veliki problem jer hoće da menjaju muškarce


mis'iš na djoranje? tipa ja dam mariopan majstora za kosilicu i plevidbu, ona meni ustupi svog vodoinstalatera?Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 17:04 06.04.2012

Re: ....

može mator ali NEKA RADI.


ma ne mora ni da radi, al mora da bude zabavan:)
arianna arianna 17:12 06.04.2012

Re: ....

mis'iš na djoranje? tipa ja dam mariopan majstora za kosilicu i plevidbu, ona meni ustupi svog vodoinstalatera?nije ti loša ni ta ideja, mada sam mislila na prevaspitanje,
na koje standarno dobijam isti odgovorma ne mora ni da radi, al mora da bude zabavan:)

i berzanski aktivan

mariopan mariopan 17:44 06.04.2012

Re: ....nije ti loša ni ta ideja, mada sam mislila na prevaspitanje,

E, pa to prevaspitavanje nisam mislila ovako nego više ovako

Ako ne znaš kako, uzmeš kuče pa vežbaš.

Mnoooogo ga maziš, jer to su maze, mnogo ga voliš i samo ponekad grdiš, onda poljubiš da prođe...i veruj mi - radi. Uskoro šeni i radi šta god mu kažeš, i srećan je ko kuče. A i ti.

Vesna, čim nađem nešto sposobno javljam za đoranje, imam spisak, rerna, drška od tašne i redom...
arianna arianna 17:58 06.04.2012

Re: ....

Mnoooogo ga maziš, jer to su maze, mnogo ga voliš i samo ponekad grdiš, onda poljubiš da prođe...i veruj mi - radi. Uskoro šeni i radi šta god mu kažeš, i srećan je ko kuče. A i ti.


razumemo se skroz

nego kad to razmaziš, voliš i paziš, kako posle da preživiš kad naleti na drugu?

mariopan mariopan 18:36 06.04.2012

Re: ....

arianna
Mnoooogo ga maziš, jer to su maze, mnogo ga voliš i samo ponekad grdiš, onda poljubiš da prođe...i veruj mi - radi. Uskoro šeni i radi šta god mu kažeš, i srećan je ko kuče. A i ti.


razumemo se skroz

nego kad to razmaziš, voliš i paziš, kako posle da preživiš kad naleti na drugu?


Moj nikad nije naleteo, niti je tražio, ono je samo mogućnost koja uvek postoji, ali ako puno maziš nema šanse, tvrdim.
arianna arianna 18:44 06.04.2012

Re: ....

mariopan
Moj nikad nije naleteo, niti je tražio, ono je samo mogućnost koja uvek postoji, ali ako puno maziš nema šanse, tvrdim.


Imala si sreću

Zamisli da si našla nekog ko preko 'leba traži pogaču, pa kiflice, pa žu-žu, pa francuski hleba i tako...?

mariopan mariopan 18:49 06.04.2012

Re: ....

arianna
mariopan
Moj nikad nije naleteo, niti je tražio, ono je samo mogućnost koja uvek postoji, ali ako puno maziš nema šanse, tvrdim.


Imala si sreću

Zamisli da si našla nekog ko preko 'leba traži pogaču, pa kiflice, pa žu-žu, pa francuski hleba i tako...?


blogovatelj blogovatelj 19:50 06.04.2012

Re: ....

mis'iš na djoranje? tipa ja dam mariopan majstora za kosilicu i plevidbu, ona meni ustupi svog vodoinstalatera?hoochie coochie man hoochie coochie man 20:25 06.04.2012

Re: ....

Moj nikad nije naleteo, niti je tražio,


A-haaaa

:)
mariopan mariopan 20:35 06.04.2012

Re: ....

hoochie coochie man
Moj nikad nije naleteo, niti je tražio,


A-haaaa

:)

Aha!

Edit

A kad si se već javio , jel umeš da popraviš kosilicu? Hitno je.

Voće sam orezala, (znam da umeš da krešeš ), oprskala višnje i kajsije protiv monilije, pola dvorišta travu pokosila, presadila ruže....mislim ništa meni drugo ne treba, sve "sam svoj majstor" uradila , samo kosilicu numem da popravim?
milisav68 milisav68 21:05 06.04.2012

Re: ....

mariopan
jel umeš da popraviš kosilicu? Hitno je.

Jel električna, ili motorna (na gorivo)?

edit.
I daj još malo "simptoma", kako je crkla.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:19 06.04.2012

Re: ....


znam da umeš da krešeš


Rodio se naucen :)

Znam da popravim kosilicu, ali stvarno.
Bilo kakav kvar da je u pitanju
zezam se sa tim stvarima, cak neke masine sam pravim
arianna arianna 21:42 06.04.2012

Re: ....

mariopan
jel umeš da popraviš kosilicu? Hitno je.


zašto ti je hitno kad trava još nije narasla za košenje?

lek izbora usled nedostatka mašinerije i radne snage je herbicid - total

hoochie coochie man
zezam se sa tim stvarima, cak neke masine sam pravim


znam jednog koji je napravio kosilicu od usisivača, jes' da izum izgleda šašavo ali provereno radi
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:04 06.04.2012

Re: ....

Rodio se naucen :)Znam da popravim kosilicu, ali stvarno


hebote, paz' ka'ce stvarno nabaci majstora za kosilicu!

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:28 06.04.2012

Re: ....

znam jednog koji je napravio kosilicu od usisivača, jes' da izum izgleda šašavo ali provereno radi


Ili je neki turbousisivac ili je slabasna kosilica :)

O snazi motora se radi, ako je dovoljno jak ostalo je prosto.
hebote, paz' ka'ce stvarno nabaci majstora za kosilicu!


Milisav se prvi javio :)
mariopan mariopan 09:29 07.04.2012

Re: ....

milisav68
mariopan
jel umeš da popraviš kosilicu? Hitno je.

Jel električna, ili motorna (na gorivo)?

edit.
I daj još malo "simptoma", kako je crkla.

Električna.
Crkla je tako što sam naletela na parče betona, udarila je nožem i počela da sporo okreće, zamirisalo na paljevinu, ja ugasila, očistila od trave, ponovo upalila a ona jako slabo okreće. Mislim da će motor morati na viklovanje? To mi je pola cene nove kosilice?

A stvarno moram hitno da rešim, trava će za dva dana da toliko poraste da ničim neću moći da pokosim. Išla sam sada da gledam nove, po jačini motora moja stara je bolja od svake koju mogu da platim i ne kupuje mi se nova.
mariopan mariopan 09:31 07.04.2012

Re: ....

Vesna Knežević Ćosić
Rodio se naucen :)Znam da popravim kosilicu, ali stvarno


hebote, paz' ka'ce stvarno nabaci majstora za kosilicu!


A pazi kako se HCM vadi?
Milisav se prvi javio :)

mariopan mariopan 09:39 07.04.2012

Re: ....

arianna
mariopan
jel umeš da popraviš kosilicu? Hitno je.


zašto ti je hitno kad trava još nije narasla za košenje?

lek izbora usled nedostatka mašinerije i radne snage je herbicid - total

hoochie coochie man
zezam se sa tim stvarima, cak neke masine sam pravim


znam jednog koji je napravio kosilicu od usisivača, jes' da izum izgleda šašavo ali provereno radi

Kod mene svi delovi travnjaka koji su u hladu od komšijske kuće imaju već sada travu od 20 cm, zato je hitno, za dva dana biće 25cm..+ kišica padala po malo svaki dan predveče, i noćas, znaš kako to travica voli?
Total ne ide jer je to travnjak, baš lepo izgleda kada se podšiša. Hteo sin sve da betonira pa zamalo da ga se odreknem A dvorište bar 600 kvadrata slobodnog prostora za košenje, mnogo bre.

Hvala svim majstorima, na savetima i moralnoj podršci
mariopan mariopan 09:47 07.04.2012

Re: ....

hoochie coochie man

znam da umeš da krešeš


Rodio se naucen :)

Znam da popravim kosilicu, ali stvarno.
Bilo kakav kvar da je u pitanju
zezam se sa tim stvarima, cak neke masine sam pravim

Verujem ja tebi.
Pratila sam tvoju prepisku ( na onom blogu) kada si se vadio da ti "orezuješ" a fališ se kako "krešeš" pa mi se pravilno učinilo da ćeš znati

milisav68 milisav68 09:55 07.04.2012

Re: ....

mariopan

Električna.
Crkla je tako što sam naletela na parče betona, udarila je nožem i počela da sporo okreće, zamirisalo na paljevinu, ja ugasila, očistila od trave, ponovo upalila a ona jako slabo okreće. Mislim da će motor morati na viklovanje?

Ne verujem, kod "struje" nema "malo trudan", ili radi ili ne radi (pošto motor i dalje "okreće".
Pre će da bude da se iskrivila osovina, ili da je "otišao" lager koji "drži" tu osovinu, pa je motor/sečivo "izgubio" brzinu/snagu.

Ako kvar bude "skup" za popravku, bolje kupi na buvljaku "benzinsku" kosilicu, mnogo je jača i ne moraš da se "zezaš" sa kablovima.

Kod nas takve mogu da se nadju "uvozne" (donose braća iz Beč) , od 70-100 evra.


Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 12:21 07.04.2012

Re: ....

Hvala svim majstorima, na savetima i moralnoj podršci


Ha! Znala sam! Ništa ruke! Pu!
mariopan mariopan 12:25 07.04.2012

Re: ....

Vesna Knežević Ćosić
Hvala svim majstorima, na savetima i moralnoj podršci


Ha! Znala sam! Ništa ruke! Pu!

mariopan mariopan 12:30 07.04.2012

Re: ....

Ne verujem, kod "struje" nema "malo trudan", ili radi ili ne radi (pošto motor i dalje "okreće".
Pre će da bude da se iskrivila osovina, ili da je "otišao" lager koji "drži" tu osovinu, pa je motor/sečivo "izgubio" brzinu/snagu.

I sin mi rekao da je to moguće (ali šta vredi kada se iz dijaspore, preko kompa, ne može popravljati), nego pogledaće komšija, kasnije kada se vrati odnekud

Ništa bez komšije ( i poštara)

I drugara blogera, hvala Milisave
milisav68 milisav68 13:47 07.04.2012

Re: ....

mariopan

I drugara blogera, hvala Milisavedusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 18:06 07.04.2012

Re: ....

Mariopan, kad smo kod kosilica, ovih dana trazim, pa ako ti nesto znaci...
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:27 07.04.2012

Re: ....

A pazi kako se HCM vadi?


Red je red (rad i disciplina dolaze kasnije :)

Hvala svim majstorima, na savetima i moralnoj podršci

E naslutio sam, dobro je sto sam Milisavu ustupio posao.
Fala i dovidjenja, a nista, majstore moze kafica, a?

Pokvarila ti se kosilica dabogda :)

Salim se, nego bice da je motor ipak preziveo mada taj miris paljevine malo brine.
Ako bude morao na vinklovanje tesko da ces naci nekog majstora da to uradi, nece da se akaju sa tim malim motorcicima (ako to nije neka super mocna kosilica)


hoochie coochie man hoochie coochie man 18:31 07.04.2012

Re: ....

dusanovaiivanovamama
Mariopan, kad smo kod kosilica, ovih dana trazim, pa ako ti nesto znaci...

Ima i ovako nesto pa ako nesto znaci :)

ps
to se ja kur*im svojih ruku delom :)
gedza.73 gedza.73 19:27 07.04.2012

Re: ....

hoochie coochie man
Ima i ovako nesto pa ako nesto znaci :)

Lep rad.
Samo da mariopan nauči da vozi traktor.
ps
to se ja kur*im svojih ruku delom

Ima i dodatak. Napred se zakači nosač sa kantom od 50 l, za međuredno polivanje, sa pumpom koja ima bajpas (ništa kardansko vreteno, ništa kompresor) pa u jednom prolazu sredinu pokosiš a međuredno poliješ totalom.

ako to nije neka super mocna kosilica

10 hp, 5 brzina, rikverc, visina košenja podesiva u 6 nivoa, pali na ključ.
Sam' joj 'električni' podizači fale.
Sedneš i k'o čovek pokosiš avliju.
mariopan mariopan 19:56 07.04.2012

Re: ....

Fala i dovidjenja, a nista, majstore moze kafica, a?

Može kafica u svako doba
Fala majstore.
A bio i komšija, i u pravu si za paljevinu motora, otišao motor, a u pravu si i za viklovanje, to ovde niko neće da radi.
Baš ti lepo ono "tvojih ruku delo" , imaš čime i da se hvališ.
dusanovaiivanovamama

Hvala, korisno je, ali jesi videla cene? Nijedna ispod 1300 - 1400 W mi ne odgovara jer ima dosta da se kosi, ako su male snage brzo će da propadaju. Svakako moram kupiti, cene su kao kod nas, nema veće razlike, Hvala i tebi draga
gedza.73

Dobro kažeš, ja to ne umem da vozim, pregazila bih kuče garantovano

E, hvala vam svima što ste me utešili i razumeli.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:24 07.04.2012

Re: ....

Ima i dodatak. Napred se zakači nosač sa kantom od 50 l, za međuredno polivanje, sa pumpom koja ima bajpas (ništa kardansko vreteno, ništa kompresor) pa u jednom prolazu sredinu pokosiš a međuredno poliješ totalom.


Moze i bacac napalma da se dogradi.
Sprzis i gotovo :)

Sala, sala, a za taj total sam konstruisao i napravio drugu stvarcicu...fino radi a jeftina.

Hvala tebi, i tebi Mariopan, za pohvale.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:27 07.04.2012

Re: ....


hoochie coochie man

Ima i ovako nesto pa ako nesto znaci :)

ps
to se ja kur*im svojih ruku delom :)


arianna arianna 20:50 07.04.2012

Re: ....

a za taj total sam konstruisao i napravio drugu stvarcicu...fino radi a jeftina.


koliko to čudo košta i kako može da se nabavi?

p.s izvini što pitam, jesi li ti završio Agronomski fakultet u Čačku?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:58 07.04.2012

Re: ....

jesi li ti završio Agronomski fakultet u Čačku?

Da, davnih dana.
koliko to čudo košta i kako može da se nabavi?

To cudo ne sluzi za dvorista ako si to mislila :)
gedza.73 gedza.73 21:03 07.04.2012

Re: ....

Moze i bacac napalma da se dogradi.
Sprzis i gotovo :)

Sala, sala,


Na pp
arianna arianna 21:04 07.04.2012

Re: ....

hoochie coochie man
jesi li ti završio Agronomski fakultet u Čačku?

Da, davnih dana.
koliko to čudo košta i kako može da se nabavi?

To cudo ne sluzi za dvorista ako si to mislila :)


...tako sam i pretpostavila....

postoji verovatnoća da smo se jednu godinu sretali u "Parizu" i "malom Parizu".
Većina čačanskih studenata je krajnje inventivna :)))))
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:18 07.04.2012

Re: ....

Pa moguce je.
Pariz nas je odrzao, njemu hvala :)
mrale54 mrale54 13:23 08.04.2012

Pa, mislim, stvaaarno...

...sta reci?

Pooojma vi, drage moje, nemate!

Cuj kosilice, riljanje, kresanje, pume, kuguaarke i sta ti ja znam jos...

Mladi muskarci i sve pomento zajedno???

Ma daj!

Slusajte vi matorog filozofa sa Krita - mi, matori smo u velikoj prednosti - nema shanse da razocaramo, mozemo samo prijatno da iznenadimo!!!

Ajd' sad da cujem neki konta-argument?

A, tek sto znamo da oklepamo mottiku, sikirce...ihaaa...!
More, dajem oglas - viklujem po kucama

PS papilotne donosim ja!


mariopan mariopan 17:06 08.04.2012

Re: Pa, mislim, stvaaarno...

mrale54
...sta reci?

Pooojma vi, drage moje, nemate!

Cuj kosilice, riljanje, kresanje, pume, kuguaarke i sta ti ja znam jos...

Mladi muskarci i sve pomento zajedno???

Ma daj!

Slusajte vi matorog filozofa sa Krita - mi, matori smo u velikoj prednosti - nema shanse da razocaramo, mozemo samo prijatno da iznenadimo!!!

Ajd' sad da cujem neki konta-argument?

A, tek sto znamo da oklepamo mottiku, sikirce...ihaaa...!
More, dajem oglas - viklujem po kucama

PS papilotne donosim ja!GDE SI BRE MRALE?

Pa što ne reče ondak kada smo pili kaficu u Atini da te odmah vodim kući nego mi sada otpisuješ?
Onda, koji je predlog?
Da doguram kosilicu do Krita ili ćeš ti ovamo ?

U svakom slučaju drago mi je da si se javio.
cassiopeia cassiopeia 13:30 06.04.2012

...

Što ja ljubim mladog momka, matora devojka


E zato ja ljubim matorog jer sam tako uvek mlađa a lepša sam kako god okreneš
omega68 omega68 15:11 06.04.2012

Re: ...

E zato ja ljubim matorog


ako, ako
bocvena bocvena 13:42 06.04.2012

Ako smo mi

kuguarke i pume, šta su ove čiče po ženskim časopisima što kreću život ispočetka u 55-oj...pa menjaju pelene i kuvaju sataraše u novim stanovima, sa novim 25-godišnjim ženama, specijalno za čitateljke Glorije?

Planinski lavovi?
myredneckself myredneckself 13:58 06.04.2012

Re: Ako smo mi

bocvena
kuguarke i pume, šta su ove čiče po ženskim časopisima što kreću život ispočetka u 55-oj...pa menjaju pelene i kuvaju sataraše u novim stanovima, sa novim 25-godišnjim ženama, specijalno za čitateljke Glorije?

Planinski lavovi?

Aaaaa, Bo... sugar daddies
niccolo niccolo 14:07 06.04.2012

Re: Ako smo mi

A u čemu je razlika između kuguara i pume? I između planinskog lava, kuguara i pume?
mirelarado mirelarado 14:11 06.04.2012

Re: Ako smo mi

myredneckself
bocvena
kuguarke i pume, šta su ove čiče po ženskim časopisima što kreću život ispočetka u 55-oj...pa menjaju pelene i kuvaju sataraše u novim stanovima, sa novim 25-godišnjim ženama, specijalno za čitateljke Glorije?

Planinski lavovi?

Aaaaa, Bo... sugar daddies


Тигрови (с порцеланским зубима) и јагуари (са четири точка).
blogovatelj blogovatelj 16:18 06.04.2012

Re: Ako smo mi

šta su ove čiče po ženskim časopisima


Te dede po casopisima imaju neopisivo debele lisnice, a statistike pokazuju da velikom delu zenske populacije to imponuuje.
Pade mi na pamet ovo, mnogo je dobroEdit: Dok gledate, gledajte samo nju. Neverovatna je.
myredneckself myredneckself 16:31 06.04.2012

Re: Ako smo mi

mirela
Тигрови (с порцеланским зубима) и јагуари (са четири точка).


Ni za di su, nisu
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 17:07 06.04.2012

Re: Ako smo mi

Planinski lavovi?


tasmanijski djavoli?

bocvena bocvena 16:13 07.04.2012

Re: Ako smo mi

A u čemu je razlika između kuguara i pume? I između planinskog lava, kuguara i pume?

U zubima:)

Devojke, dopadaju mi se vaši termini!
emanuella emanuella 13:14 08.04.2012

Re: Ako smo mi

Ne hebem više savršeno izvajane mirisne mlađane postdiplomce ni za suvu šljivu. U modi su matore debele dobrice koje, empirijski dokazano, prave lijepu i pametnu djecu.
sesili sesili 14:16 06.04.2012

Mariopan, sestro,

nema danas tak'i da znaju da zabodu, prevrnu, pa još i opleve! Vidiš i kod ženskih - kosilica crkla, a ti Bogu hvala živahna. Ništa to mlado, novo, ne vredi. Pa, zna se i da je "mlado" groždje kiselo...
mariopan mariopan 14:31 06.04.2012

Re: Mariopan, sestro,

sesili
nema danas tak'i da znaju da zabodu, prevrnu, pa još i opleve! Vidiš i kod ženskih - kosilica crkla, a ti Bogu hvala živahna. Ništa to mlado, novo, ne vredi. Pa, zna se i da je "mlado" groždje kiselo...

Kiselo, jakako.

Edit

Pokazuje mi sestričina svog momka, okreće ga da ga vidim kako je zgodan i kaže da je kao kivi, mlad, zelen i pun vitamina...a ja kažem "i tako kiseo"
maksa83 maksa83 12:40 07.04.2012

Re: Mariopan, sestro,

Pokazuje mi sestričina svog momka, okreće ga da ga vidim kako je zgodan i kaže da je kao kivi, mlad, zelen i pun vitamina...a ja kažem "i tako kiseo"


Je l' ovo ono kad Sosa i komšinica vade repu, Sosa izvadila i drži jedan primerak u ruci i kaže:

S: "U mog Lale isti taki..."
K: "Taki velik?"
S; "Ne, taki kaljav..."

emanuella emanuella 13:17 08.04.2012

Re: Mariopan, sestro,

Za neke primate najveće intelektualno dostignuće je što su uspjeli da se ožene
maksa83 maksa83 17:23 08.04.2012

Re: Mariopan, sestro,

emanuella
Za neke primate najveće intelektualno dostignuće je što su uspjeli da se ožene

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:17 06.04.2012

.

myredneckself myredneckself 16:29 06.04.2012

Re: .

He, he...cougar Robinson

omega68 omega68 17:35 06.04.2012

Re: .

ahhh... da, ima nekih gospođa koje bih uvek stavio ispred šupljoglavih klinki.
Mislim, niko neće da ih kuva
omega68 omega68 17:51 06.04.2012

Re: .

ček, ček Stefane, ti i Nikola ste glavne đuvegije ovde pa bi mogli da nam objasnite kako danas stoje stvari sa ovim tetkama sa ladnim trajnama
stefan.hauzer stefan.hauzer 08:21 07.04.2012

Re: .

hehhe ...

misliš li da se nešto promenilo? ne ne ne

pesma tajnu krije:)
emanuella emanuella 13:20 08.04.2012

Re: .

Uputa za golobrade mladiće, kako do dođu do onog, što im duša išće,

Kako zbariti žensku, koja vam se sviđa? (Hebat one koje vam se ne sviđaju.)
Tri, dva, jedan, heb'o te jedan, kreni:

Morate je nečim jedinstvenim fascinirati, bilo da je to izgled, ponašanje, govor,
mimikarija, duhovitost, ali padaju one i na tugu i druge folove golove.
Broj 1 je temelj, baza, osnovna cigla, osnovna fosna i osnovna greda da bi ste uopšte prešli na fazu dva. A faza dva podrazumijeva fakinsku razmjenu pogleda, kezova, imeilova, telefonskih brojeva. Još je prokleto dug put do njenih gaćica.
Prošli ste prve dvije faze? OK , divno. Ovdje već, uz silnu dozu adrenalina, mora stimati razum i praktičnost.Ocijeniti na šta pada: restoran, kino, pozorište, kurčeva šetnja ili ravni poziv slatkom domu svome, na prženje girica.
Ova faza je neminovna, kao što su neizbježne sve faze razvoja – od fetusa do mortusa. Poklončić. Parfem, ruža, (hebala vas ruža), fišek semenki, hebale vas one), ili nešto drugo.
Smirite se, smirite se..Nemoj da se dekoncentrišete što u ovom kolu Partizan nije dao gol.Partizan je i dalje prvi,na moju zalost...
Smirite se.. Obećala je da će nazvati. Ne zove, već drugi dan. Konj čeka, dočeka, nervozan, zove. TuuuTuuTu. Šta je sad? Otišla sam u Afganistan.
U ovoj fazi, vaša inteligencija tuče sve rekorde, a vaša kita, nula bodova.Saznajete da je udata, možda ima neke probleme u braku, pa traži flert, avanturu, bijeg, utjehu, ili joj se jednostavno zajebava.Ovo je faza kada od jebača postaje filozof, analitičar i nervozan čovjek.
Ovdje se već rađaju formule i donose zaključci o esencijalnim zakonitostima života: Vi guzite kad to one hoće.
omega68 omega68 13:35 08.04.2012

Re: .

emanuella
Uputa za golobrade mladiće, kako do dođu do onog, što im duša išće,

Kako zbariti žensku, koja vam se sviđa? (Hebat one koje vam se ne sviđaju.)
Tri, dva, jedan, heb'o te jedan, kreni:

Morate je nečim jedinstvenim fascinirati, bilo da je to izgled, ponašanje, govor,
mimikarija, duhovitost, ali padaju one i na tugu i druge folove golove.
Broj 1 je temelj, baza, osnovna cigla, osnovna fosna i osnovna greda da bi ste uopšte prešli na fazu dva. A faza dva podrazumijeva fakinsku razmjenu pogleda, kezova, imeilova, telefonskih brojeva. Još je prokleto dug put do njenih gaćica.
Prošli ste prve dvije faze? OK , divno. Ovdje već, uz silnu dozu adrenalina, mora stimati razum i praktičnost.Ocijeniti na šta pada: restoran, kino, pozorište, kurčeva šetnja ili ravni poziv slatkom domu svome, na prženje girica.
Ova faza je neminovna, kao što su neizbježne sve faze razvoja – od fetusa do mortusa. Poklončić. Parfem, ruža, (hebala vas ruža), fišek semenki, hebale vas one), ili nešto drugo.
Smirite se, smirite se..Nemoj da se dekoncentrišete što u ovom kolu Partizan nije dao gol.Partizan je i dalje prvi,na moju zalost...
Smirite se.. Obećala je da će nazvati. Ne zove, već drugi dan. Konj čeka, dočeka, nervozan, zove. TuuuTuuTu. Šta je sad? Otišla sam u Afganistan.
U ovoj fazi, vaša inteligencija tuče sve rekorde, a vaša kita, nula bodova.Saznajete da je udata, možda ima neke probleme u braku, pa traži flert, avanturu, bijeg, utjehu, ili joj se jednostavno zajebava.Ovo je faza kada od jebača postaje filozof, analitičar i nervozan čovjek.
Ovdje se već rađaju formule i donose zaključci o esencijalnim zakonitostima života: Vi guzite kad to one hoće.


Evo nama Rudanke u gostima
mrale54 mrale54 13:38 08.04.2012

Re: .

emanuella


Sestro mila, sudeci po iscrpnim instrukcijama koje navodis, tebi, ne da je crkla kosilica, nego ti treba viklovanje svih kucanskih aparata, plus gletovanje i krecenje ziidova, pa i dodatni radovi u dvoristu i na fasadi!!
emanuella emanuella 14:29 08.04.2012

Re: .

covjek zna znanje:)) zna sto zeni treba
emanuella emanuella 14:30 08.04.2012

Re: .

Oprosti,sto bi Rudanka trebala znacit?
omega68 omega68 16:56 08.04.2012

Re: .

mala šala
Sviđa mi se taj stil, podsetilo me na nju
mariopan mariopan 17:30 08.04.2012

Re: .

mrale54
emanuella


Sestro mila, sudeci po iscrpnim instrukcijama koje navodis, tebi, ne da je crkla kosilica, nego ti treba viklovanje svih kucanskih aparata, plus gletovanje i krecenje ziidova, pa i dodatni radovi u dvoristu i na fasadi!!

Ih bre Mrale, kladim se da će ona začas da nabaci deset majstora, i da joj je pp zakrčen "poslovnim ponudama" majstora za sve, a ja ništa, samo saveti izdaleka ( ti se javljaš sa Krita što je za svaku pohvalu ), osim izjava saučešća i vađenje tipa " Milisav se prvi javio"

....evo mene kako študiram njene komentare i učim .
Usput študiram i katalog za nove kosilice.

Hvala draga Emanuela
mariopan mariopan 17:32 08.04.2012

Re: .

emanuella
Oprosti,sto bi Rudanka trebala znacit?

Kompliment, po mom.
emanuella emanuella 21:38 08.04.2012

Re: .

Molim decki,uvjek..
I sto bi se reklo...jedan po jedan
mrale54 mrale54 05:49 09.04.2012

Re: .

emanuella
covjek zna znanje:)) zna sto zeni treba


Pa normallno da znam.

Bilo je tu raznih gletovanja, zamena ringli, popravki brava, stelovanja sarki, ossiguraci, siijaliice...
Naucilo se, jel'te...

A, znas kako kazu - zena je kao ziva ograda - ako je ne kreses rredovno - ode kod komsije!!

Nego, da ti ja zagoolicam malo mastu?

Zamisli popravi covek sta treba pa onda spremi musule i skampe na buzaru i posle, uz casu vina, prebirajuci po zicama gitare pita gde ti je deterdzent za sudje da ga opere...

Ako to nije prava stvar, onda sam ja...
mrale54 mrale54 06:05 09.04.2012

Re: .

mariopan
Ih bre Mrale, kladim se da će ona začas da nabaci deset majstora, i da joj je pp zakrčen "poslovnim ponudama" majstora za sve, a ja ništa, samo saveti izdaleka ( ti se javljaš sa Krita što je za svaku pohvalu ), osim izjava saučešća i vađenje tipa " Milisav se prvi javio"Pa, draga moja, da su ti majstori imali tu cast da popiju kaficu sa tobom, kao sto sam ja, ne bi se vadili na Milisava i kuckali komentare, vec bi ih bilo puno dvoriste!! (tvoje!)

Mene je, sudbo kleta, odnelo na jug, pa eto...

mariopan mariopan 10:25 09.04.2012

Re: .


Pa, draga moja, da su ti majstori imali tu cast da popiju kaficu sa tobom, kao sto sam ja, ne bi se vadili na Milisava i kuckali komentare, vec bi ih bilo puno dvoriste!! (tvoje!)

Mene je, sudbo kleta, odnelo na jug, pa eto...


Ma opet ćemo mi na kaficu
emanuella emanuella 11:42 09.04.2012

Re: .

vec sam kod komsije..jel to znaci to
mariopan mariopan 12:57 09.04.2012

Re: .

emanuella
vec sam kod komsije..jel to znaci to

Crna ti, i šta radite?
Nije valjda da pijete kaficu?
Nemoj to,, ne pali, pišem iz iskustva
emanuella emanuella 13:38 09.04.2012

Re: .

nesto s zadnim trapom...razumjet ces
emanuella emanuella 13:40 09.04.2012

Re: .

tnx baby,i meni je ljepo kod vas u gostima,divan cvjetic
mariopan mariopan 14:00 09.04.2012

Re: .

emanuella
nesto s zadnim trapom...razumjet ces

Samo napred, evo jedna navijačica za vas

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana