Mediji

Ima nešto u tom što me nećeš

Jelena Gall RSS / 18.01.2010. u 12:30

Ne, NEĆU o Blogovom novom ruhu - a i kako bih, kad me Blog NEĆE. :)

Ovo je peti dan kako, sve koristeći istu verziju Firefoxa kao i verzirani Vučko, teško otvaram sajt B92 (otvaram, al' spoooro), a kad uspem i na Blog da se ulogujem, opstanem na njemu ravno minut-dva. I onda mi pukne narečeni Firefox 3.5.7.

I puca, i puca, puca, puca... Pročitala brat bratu tridesetak komentara kod Mitrovića. Za mesec dana možda uspem i ostalo da pročitam.

Ali, „ima nešto u tom što me nećeš, ostavljaš mi vremena za druge..." - živa istina. :) U savršenom miru sam sinoć pročitala apel NSPM-a. Koliko sam uspela da vidim, na Blog je prenesen samo apel e-Novina, pa u nastupu pravednosti reših da oprobam trpeljivost konekcije i dam vam na uvid i komentarisanje i ovaj drugi. Treba uvek saslušati obe strane, kažu iskusni ljudi. Čak i kad vam se od već viđenog zamuti u glavi, dodajem ja.

Апел

НСПМ
недеља, 17. јануар 2010.
Поштовани читаоци, сарадници, пријатељи и непријатељи!
Крај године је обично прилика за подвлачење црте и свођење рачуна. А неки од вас су - ваљда из страха да се не размазимо - то и експлиците тражили. Елем, није баш нарочито пријатно - а није увек ни паметно - јавно говорити о новцу и својим проблемима. Прави пријатељи углавном већ знају и осећају како вам је, и подсећањем на своју ситуацију само их непотребно оптерeћујете. А непријатељима приређујете задовољство. Зато само једна, надамо се, јасна и речита илустрација.
Од како смо ове (тј. сада већ прошле!) године увели могућност донирања НСПМ, на тај је начин до сада прикупљено укупно око хиљаду и четиристо евра (од тога 600 евра само из једне донације). И на томе смо свима који су успели да одвоје средства и време за помоћ НСПМ-у веома захвални. С друге стране, само минимални трошкови месечног функционисања и техничког одржавања сајта НСПМ (веб уређивање, модерација корисничких коментара, лектура и коректура, дакле, без иједног штампаног издања, ауторског или уредничког хонорара) износе око 150 000 динара, односно, са порезима, преко две хиљаде евра. За колико-толико нормално функционисање читавог система, потребно је - на месечном нивоу - најмање неколико пута више.
Правили смо се као да то није битно. Нисмо желели да смањујемо ниво активности, него смо га - надамо се, приметно - унапредили како у квалитативном, тако и квантитативном смислу. Технички смо унапредили сајт, отворили нове рубрике, почели да стварамо темеље једног дневног информативног портала и једне пр(а)ве националне веб-телевизије (www.raskrsca.tv). Можда смо сувише буквално схватили Кантову максиму да „ако треба, онда и може". Дубоко свесни тога колико „треба", односно, колико је ургентних послова и проблема на пољу државне и националне обнове, подизања нивоа јавног дијалога, објективног информисања и борбе за националне интересе, помало смо игнорисали неке околности, прецењивали снагу и пренапрезали своје материјалне, кадровске и менталне ресурсе. Помало као „грлом у јагоде", улетали смо у све захтевније пројекте и непрестано проширивали поље деловања, и на тај начин, за кратко време, вишеструко повећали понуду, посету и утицај, али и стекли моћне противнике, исцрпли резерве и потрошили много времена и снаге.
Кад погледамо иза, прешли смо заиста велики пут и обавили велик посао. Али када погледамо напред, или се осврнемо око себе, више је него јасно колико још има посла и колико је стање још увек лоше. А у појединим аспектима се чак и погоршава. На сву срећу, више нисмо онако сами као што смо били, а пристижу и нове снаге, нови сарадници, нови читаоци и партнери.
Да се разумемо - а и да предупредимо ваша страховања и можда понеку наду. НСПМ неће „пропасти", нестати, угасити се и сл. Али без ваше моралне и материјалне подршке неће моћи да задржи ни садашњи ниво активности, а свакако ни издалека неће моћи да реализује започете и намераване пројекте. А поготово неће моћи да попуни медијски, интелектуални и политички простор у мери у којој је то могуће и потребно. Нити да испуни ону јавну мисију коју већина вас од НСПМ с правом очекује.
ПОМОЗИТЕ НАМ ДА ОСТАНЕМО СВОЈИ!
Уредништво НСПМ-а

________

Kada jedan medij, bile to e-Novine ili NSPM, odluči da se pretvori u porodičnu zadrugu sa čitaocima, kada rešenje za finansijsku krizu počne da traži kroz razgovor sa potencijalnim donatorima putem razmene apela i komentara na sajtu, onda je to znak ne samo mogućih političkih pritisaka, nego i očigledne nesposobnosti samog medija da posluje. Smešno je i pomisliti da postoji relevantan politički (dakle, budžetski ili tajkunski, u ovom slučaju je svejedno) interes da se ulaže novac u e-Novine. NSPM u tom pogledu ima, naravno, bolje karte, pa njihov apel makar strateški ima i više smisla. Ali, u oba slučaja je van pameti obraćati se čitaocima kao mogućim spasiocima i garantima budućnosti.

Uzgred, da li ste primetili uopšte da Borbe više nema? Ako negde valja spekulisati o, eufemistički rečeno, nedostatku političke volje da jedan medij opstane, onda je to u slučaju Borbe. A ja ću vas samo podsetiti da vam je Borba otkrila aferu oko Miladina. Slučaj Borbe vam na dlanu pokazuje koliko je irelevantno dopisivati se sa čitaocima. Ako je neki medij „umro časno" (aludiram na slične komentare na sajtu e-Novina), onda je to Borba - ne zato što je Borba tako htela, nego zato što Borbu nisu hteli. Pa taman i da je imala milione čitalaca, kao što nije, ne bi joj pomogle njihove donacije. Naravno, internet-portali (obima e-Novina ili NSPM-a) daleko su jeftiniji od štampanog medija, ali nijedan ne opstaje zahvaljujući donacijama čitalaca.

Što se moje čitalačke malenkosti tiče - sve što je preteklo uplaćeno je na ime humanitarne pomoći žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Sad ostaje još da se ponovo ulogujem na Blog, taman minut-dva dok ubacim tekst i dva linka, pa može da pukne Firefox. Ako ne budem komentarisala na sopstvenom postu, to je zato što...

Ali, da se ne ponavljam. :)

Dragi novi Blože, muzika za tebe:

 Komentari (105)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 12:40 18.01.2010

.

Црвени крст Србије се прикључио акцији прикупљањафинансијске помоћи за пострадале од земљотреса на Хаитију. Сви они који желе да помогну могу уплатити новчана средства на број рачуна Црвеног крста Србије

160-0000000268606-37, Banca Intesa,
са назнаком: Помоћ за Хаити

............................
UNICEF

Donirajte putem intereta ovde ili uplatom na žiro račun 908-20501-70 , sa obaveznim pozivom na broj 400702-0070200003240, svrha uplate 111 - "Pomoć ugrožeoj deci na Haitiju"
Jelena Gall Jelena Gall 13:58 18.01.2010

Re: .

tako je, AO.
sneskaa sneskaa 14:38 18.01.2010

Re: .

Црвени крст Србије се прикључио акцији прикупљањафинансијске помоћи за пострадале од земљотреса на Хаитију. Сви они који желе да помогну могу уплатити новчана средства на број рачуна Црвеног крста Србије


Ne kazem da ne treba pomoci ljudima tamo,katastrofalno je to sto se desilo ali Srbija nije zemlja koja bi se mogla ukljuciti u akciju prikupljanja finansijske pomoci jer je i njoj samoj neophodna finansijska pomoc. Koliko gladnih ima, kolio bez krova nad glavom, koliko dece bez odece i obuce zeljne samo najosnovnijih stvari.
Jelena Gall Jelena Gall 14:54 18.01.2010

Re: .

sarkastični bi mogli da primete da ovo implicira da je i srbija na ivici humanitarne katastrofe.
nije ovo dobar teren za poređenja.
iseljenik iseljenik 15:26 18.01.2010

Re: .

sneskaa

Црвени крст Србије се прикључио акцији прикупљањафинансијске помоћи за пострадале од земљотреса на Хаитију. Сви они који желе да помогну могу уплатити новчана средства на број рачуна Црвеног крста Србије


Ne kazem da ne treba pomoci ljudima tamo,katastrofalno je to sto se desilo ali Srbija nije zemlja koja bi se mogla ukljuciti u akciju prikupljanja finansijske pomoci jer je i njoj samoj neophodna finansijska pomoc. Koliko gladnih ima, kolio bez krova nad glavom, koliko dece bez odece i obuce zeljne samo najosnovnijih stvari.


***********************

Шета мали Цига полако, погнуте главе, пре неки дан покрај реке; падало је много кише у последње време, па је и водостај порастао и река постала много бржа. На њему неке јадне исцепане панталоне, мајица, испрана, разнобојна и сва у фронцлама, као да му се син тог јутра родио; ципеле превелике, зинуле, све прсти вире. Шутира неку конзерву, па се сети да је подигне и покупи, скупиће се још пар комада, па ће добити коју пару за рециклажу...

Уто зачује неко запомагање, подигне поглед ка реци и види човека како се копрца и бори са помахниталом водом. Од хуке реке се његови повици скоро и не чују. Препознао је у дављенику комшију Мишкета, који је са њим живео у картонском насељу. Чика Мишке је био човек у својим педесетим, сиромах, инвалид, а живео је од милостиње других из насеља. Да га истресе човек наопачке, само би вашке могао избије из њега да избије...

Није размишљао ни трен, растрчао се, ухватио неку мотку, притрчао води, дозвао чика Мишкета, поквасио се, ушао у воду, пружио се колико је могао да би се дављеник напокон ухватио за мотку... И успео је.

***********

Седели су нешто касније њих двојица на безбедној удаљености од набујале реке, срећом врућина је била, па су се брзо осушили. Пита га чика Мишке:"Је ли мали, што си ти решио да ми помогнеш, нисмо ни род, а знамо се само из виђења, знаш да немам пара да ти платим, па чак си могао и ти да страдаш?"

"Па људи смо чика Мишке..." - замишљено одговори мали Цига и утону опет у своје мисли.

::::::::::::::::::


"sneskaa", зар није довољан разлог само тај што смо људи?

sneskaa sneskaa 15:38 18.01.2010

Re: .

зар није довољан разлог само тај што смо људи?Ne kazem da ne treba pomoci ljudima tamo,katastrofalno je to sto se desilo

iseljenik iseljenik 15:59 18.01.2010

Re: .

"katastrofalno je to sto se desilo ali Srbija nije zemlja koja bi se mogla ukljuciti u akciju prikupljanja finansijske pomoci jer je i njoj samoj neophodna finansijska pomoc."

:::::::::

Па у неку руку си рекла да не треба, јер твој коментар је типа "нека неко други помогне дављенику, јер ја имам своје бриге..."
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:42 18.01.2010

U pravu si...

U pravu si u svemu što napisa, jedino mi je problematična konstatcija oko ovoga da te neko neće..
I oko "Borbe" se slažem. Radili smo što je moguće, ali nije pomoglo. Ja sam svesno uradio desetak tekstova džaba, to je ono što sam mogao dati. No, možda se "Borba" ponovo pojavi...ništa nije nemoguće..
Jelena Gall Jelena Gall 14:05 18.01.2010

Re: U pravu si...

U pravu si u svemu što napisa, jedino mi je problematična konstatcija oko ovoga da te neko neće..

pa to se ja prenemažem
mada, kad bismo dali komentatorima na glasanje, hm...
I oko "Borbe" se slažem. Radili smo što je moguće, ali nije pomoglo. Ja sam svesno uradio desetak tekstova džaba, to je ono što sam mogao dati. No, možda se "Borba" ponovo pojavi...ništa nije nemoguće..

sve znam i nadam se da će se naći način.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:11 18.01.2010

Re: U pravu si...

pa to se ja prenemažem

Eto...znao sam ja...
adam weisphaut adam weisphaut 12:47 18.01.2010

Sića,

Од како смо ове (тј. сада већ прошле!) године увели могућност донирања НСПМ, на тај је начин до сада прикупљено укупно око хиљаду и четиристо евра (од тога 600 евра само из једне донације).

cenim da je Vukadinović sinoć imao na sebi pola od te sume u garderobi
Jelena Gall Jelena Gall 14:07 18.01.2010

Re: Sića,

molim te, ne insinuiraj. valjda su bitni analitički dometi, a ne garderoba.
adam weisphaut adam weisphaut 14:18 18.01.2010

Re: Sića,

Jelena Gall

molim te, ne insinuiraj. valjda su bitni analitički dometi, a ne garderoba.

Ma ja samo predlažem uštedu na repreyentaciji kao vrstu samopomoći
Jelena Gall Jelena Gall 14:23 18.01.2010

Re: Sića,

adam weisphaut

Jelena Gall

molim te, ne insinuiraj. valjda su bitni analitički dometi, a ne garderoba.

Ma ja samo predlažem uštedu na repreyentaciji kao vrstu samopomoći

da, da, ni iz aviona se ne vidi da predlažeš donacije autora umesto autorima
adam weisphaut adam weisphaut 14:34 18.01.2010

Re: Sića,

Jelena Gall

adam weisphaut

Jelena Gall

molim te, ne insinuiraj. valjda su bitni analitički dometi, a ne garderoba.
Ma ja samo predlažem uštedu na repreyentaciji kao vrstu samopomoći
da, da, ni iz aviona se ne vidi da predlažeš donacije autora umesto autorima

A mogla bi da se učipi i Smajlovićka, pošto je toliko cenila analitičke domete ove dvojice bardova da ih je dovelea u Politiku mogla bi ona da uleti sa kintom, valjda je uštekala nešto od onih 7k mesećno što je primala dok je bila glodurica
trener92 trener92 13:04 18.01.2010

Ma, ne verujem ti!a kad uspem i na Blog da se ulogujem, opstanem na njemu ravno minut-dva. I onda mi pukne narečeni Firefox 3.5.7.


Instalirao sam već treći pretraživač( Google chrome ) prvo me nerviralo a sada počinje da me zabavlja , do kraja ću pokušati i IE pa šta bude!

ПОМОЗИТЕ НАМ ДА ОСТАНЕМО СВОЈИ!


Stvarno je duhovito, od njih da ne kažem smešno, a možda samo udaraju kontru ovim drugim, ko zna. Ne verujem nikom.


Ali, u oba slučaja je van pameti obraćati se čitaocima kao mogućim spasiocima i garantima budućnosti.
Jelena Gall Jelena Gall 14:12 18.01.2010

Re: Ma, ne verujem ti!dragi prijatelji, ostanite svoji!
trener92 trener92 14:14 18.01.2010

Re: Ma, ne verujem ti!

Jelena Galldragi prijatelji, ostanite svoji!


Ha ! Pustili su te , sad više nema napolje
jesen92 jesen92 13:13 18.01.2010

savet

...vrati se starom dobrom exploreru...nema nikakvih problema..jedino sto ni on ne moze da ubije ovu bolnicku belinu b92 trojke a ne moze ni da ispravi neke softverske nedostatke
adam weisphaut adam weisphaut 13:16 18.01.2010

Re: savet

jesen92

...vrati se starom dobrom exploreru...nema nikakvih problema..jedino sto ni on ne moze da ubije ovu bolnicku belinu b92 trojke a ne moze ni da ispravi neke softverske nedostatke

Opera rulz.
trener92 trener92 13:17 18.01.2010

Re: savet

jesen92

...vrati se starom dobrom exploreru...nema nikakvih problema..jedino sto ni on ne moze da ubije ovu bolnicku belinu b92 trojke a ne moze ni da ispravi neke softverske nedostatke


Ne znam , unf je počeo da koristi ( ) od tada ga više nema!

p.s. Pazi nema ni lektorke , skoro sat vremena .
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:21 18.01.2010

Re: savet

Ne znam , unf je počeo da koristi ( ) od tada ga više nema!ma stavite ljudi Chromu. radi i na Mac-u savrseno. kakav explorer, kakav firefox i opera?! sve je to go majkrosoft.
Chrome!!! ima bar tri dobra razloga: guglov je, najbrzi je, free je. o ostalim karakteristikama ce vam reci maksa.

mjzu je (ali to nije tema posta )
sad odoh da procitam ostatak teksta.
trener92 trener92 13:24 18.01.2010

Re: savet

Chrome!!! ima bar tri dobra razloga: guglov je, najbrzi je, free je. o ostalim karakteristikama ce vam reci maksa.


Ja sam sada na Chrome, treba da reload bar dva puta dok se sve ne otvori.
antioksidant antioksidant 13:29 18.01.2010

Re: savet

chrome radi sasvim lepo na svim racunarima koje koristim za blogovanje
sve ce se srediti samo strpljenja
.........................
kriza je u medijima svuda, narocito u onim koji se ne bave "sirokom populacijom"
trazi se ulaganje u kvalitet a sta reklamirati pored tekstova?
zelim srecu svima koji se bave novinarstvom ali treba i dobrih (odrzivih) poslovnih planova.
...................
ted tarner je sredinom prosle godine izneo u javnost da se pristup gugla novinskim agencijama ogranici (tj da se pune vesti sa ulozenim novinarskim radom mogu citati samo ako se plate). treba pronaci neki odrzivi model a svetska kriza je ogolila mnoge slabosti (nema vise mesta za free ride)
Alava Alava 13:46 18.01.2010

Re: savet

Jelena, ja imam FF 3.0.4 i skroz je stabilan.
Jedini problem koji sam ikada imala sa FF-om bio je kad sam ga apdejtovala, tad je i meni pucao i pravio probleme. Opet sam se vratila na ovu verziju i sad sam prezadovoljna. Eto toliko.
Dawngreeter Dawngreeter 14:09 18.01.2010

Re: savet

jesen92

...vrati se starom dobrom exploreru...nema nikakvih problema..jedino sto ni on ne moze da ubije ovu bolnicku belinu b92 trojke a ne moze ni da ispravi neke softverske nedostatke


Trebalo bi negde zakonom zabraniti ovakve savete. Molim vas ljudi, ako ne zbog vas samih onda zarad svih onih koji su ikada morali da sastavljaju CSS za bilo koji sajt - ne koristite IE. Da bi vasa deca mogla da naslede normalan Internet.

Ovde ubaciti neku tuznu muziku na violini uz usporene snimke web kodera koji udaraju glavom o tastaturu dok im se vidi IE na monitoru.
antioksidant antioksidant 14:11 18.01.2010

Re: savet

Ovde ubaciti neku tuznu muziku na violini uz usporene snimke web kodera koji udaraju glavom o tastaturu dok im se vidi IE na monitoru.

a da li ima nekih web code-ra koji rade za banke a koji razmisljaju kao ti?
Jelena Gall Jelena Gall 14:13 18.01.2010

Re: savet

mjzu je (ali to nije tema posta )

bebi, kaki problem, taka i muzika. mogla sam i "ima neka tajna veza" da stavim, isto bi ti bilo
mirelarado mirelarado 14:15 18.01.2010

Re: savet

Да се укључим у овај низ "сваки Цига свога коња хвали" и да кажем да немам никавих проблема са ФФ-ом. :)

О кризи која је погодила медије већ је АО све рекао.

Jelena Gall
Što se moje čitalačke malenkosti tiče - sve što je preteklo uplaćeno je na ime humanitarne pomoći žrtvama zemljotresa na Haitiju.


Прави потез!
Jelena Gall Jelena Gall 14:16 18.01.2010

Re: savet

Dawngreeter

jesen92

...vrati se starom dobrom exploreru...nema nikakvih problema..jedino sto ni on ne moze da ubije ovu bolnicku belinu b92 trojke a ne moze ni da ispravi neke softverske nedostatke


Trebalo bi negde zakonom zabraniti ovakve savete. Molim vas ljudi, ako ne zbog vas samih onda zarad svih onih koji su ikada morali da sastavljaju CSS za bilo koji sajt - ne koristite IE. Da bi vasa deca mogla da naslede normalan Internet.

Ovde ubaciti neku tuznu muziku na violini uz usporene snimke web kodera koji udaraju glavom o tastaturu dok im se vidi IE na monitoru.ovih dana videla negde tekst - nemačka vlada ne savetuje korišćenje IE zbog ozbiljnih bagova... itd.

ma evo, trebalo je samo da guknem, izgleda, pa da počnu blog i ff da se zbližavaju. sve ok već petnaestak minuta
Jelena Gall Jelena Gall 14:26 18.01.2010

Re: savet

Ne znam , unf je počeo da koristi ( ) od tada ga više nema!

p.s. Pazi nema ni lektorke , skoro sat vremena .

umalo da kliknem na "obavesti moderatora"
molim da se unf prizove pameti. internetu. blogu. svesti. ff-u?
Dawngreeter Dawngreeter 14:37 18.01.2010

Re: savet

antioksidant

Ovde ubaciti neku tuznu muziku na violini uz usporene snimke web kodera koji udaraju glavom o tastaturu dok im se vidi IE na monitoru.

a da li ima nekih web code-ra koji rade za banke a koji razmisljaju kao ti?

Naravno da ima. Kladio bih se vecina, cak. Ne postoji osoba koja je morala da sastavi web stranu a koja nije ozbiljno uzela u obzir unajmljivanje placenog ubice i slanja doticnog na adrese IE developera.

Problem je sto e-banking u glavnom koristi gotova ili polu-gotova resenja koja su microsoft-based, sto corporate suits mnogo vole. Kvaka o kojoj se ovde govori su ActiveX kontrole koje su dizajnirane od strane Microsoft-a i mogu da rade iskljucivo u Internet Exploreru. To nije deo web standarda, to je proprietarna tehnologija koja se gura iskljucivo na osnovu toga sto je tvorac monopolista. Postoje alternative i bilo bi ih mnogo vise kada bi se monopol razbio. Zapravo, monopol se polako razbija, IE zadnjih godina drasticno opada po popularnosti (pao je ispod 50%, sto je vrtoglav pad sa preko 90% zastupljenosti), jedino se ActiveX jos uvek odrzava kao neki bizarni de facto standard parnih lokomotiva u svetu u kojem se putuje avionima. Ali nece ni on jos dugo.
antioksidant antioksidant 14:43 18.01.2010

Re: savet

Naravno da ima. Kladio bih se vecina, cak. Ne postoji osoba koja je morala da sastavi web stranu a koja nije ozbiljno uzela u obzir unajmljivanje placenog ubice i slanja doticnog na adrese IE developera.

ma znam (pogresno sam i koncipirao pitanje - ne pitam da li postoji takav stav medju ljudima koji programiraju vec medju "donosiocima odluka" (ljudi u skupim odelima sa malo ili nimalo tehnickog znanja"
Dawngreeter Dawngreeter 14:48 18.01.2010

Re: savet

Medju njima verovatno u znatno manjem broju, ako u opste. Oni su svi fanovi cirkularne logike podrzavanja monopolista dok ne dodje neko drugi kao monopolista.
Bili Piton Bili Piton 15:44 18.01.2010

Re: savet

mirelarado

Да се укључим у овај низ "сваки Цига свога коња хвали" и да кажем да немам никавих проблема са ФФ-ом. :)


Takodzer. Juce je blog radio OK ali je ostatak sajta B92 bio spor ko blato, danas je na prvi pogled sve u redu.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:42 18.01.2010

Re: savet

spor ko blato

nisam sigurna da je blato uvek sporo
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 16:42 18.01.2010

Re: savet

mirelarado

Да се укључим у овај низ "сваки Цига свога коња хвали" и да кажем да немам никавих проблема са ФФ-ом. :)

О кризи која је погодила медије већ је АО све рекао.

Jelena Gall
Što se moje čitalačke malenkosti tiče - sve što je preteklo uplaćeno je na ime humanitarne pomoći žrtvama zemljotresa na Haitiju.


Прави потез!evo i ja da se uključim ovde i da kažem da nemam problema sa FF a isto i sa Operom. valjda su ga sredili da bude kompatibilan sa svim browser-ima. ovo je prvi dan kako otvaram blog u novom ruhu i nisam uspela detaljnije da proučim šta mi sve fali (osim maksinih čarolija, bez kojih je sve skroz belo).
miljanah miljanah 19:24 18.01.2010

Re: savet

Alava

Jelena, ja imam FF 3.0.4 i skroz je stabilan.
Jedini problem koji sam ikada imala sa FF-om bio je kad sam ga apdejtovala, tad je i meni pucao i pravio probleme. Opet sam se vratila na ovu verziju i sad sam prezadovoljna. Eto toliko.


Takodje
jesen92 jesen92 20:18 18.01.2010

Re: savet

Trebalo bi negde zakonom zabraniti ovakve savete

..cemu takva strogost?...sta mogu kad nemam nikakvih problema...nista mi ne puca, niko me ne izbacuje, niko mi ne uskracuje logovanje...
Dawngreeter Dawngreeter 20:42 18.01.2010

Re: savet

IE ne prati standarde. IE toliko brutalno ne prati standarde da svaki put kada ga startujes jedno malo dete brizne u plac. Ako postoji ista sto dobro radi na IE a ne radi u neko mdrugo mbrowseru, onda su ili narucilac (verovatno) ili koder (neverovatno) zasluzili da ih neko samara kaktusom. I to se u glavnom vise ne desava jer je IE prestao da bude default standard pa ne postoji razlog da se sajtovi kodiraju specificno da prate polomljenu HTML i CSS interpretaciju IE-a.

Konkretn oza ovaj sajt, radice bilo koji od sijaset drugih browsera. Ako ti je Firefox los, Opera je sjajna, Chrome je sjajan, Safari je sjajan. IE doprinosi globalnom zagrevanju, padu standarda u istocnoj evropi, popularizaciji slaga u prahu koji se muti sa vodom i kriv je za vecinu Karleusinih spotova.
Bili Piton Bili Piton 20:46 18.01.2010

Re: savet

Dawngreeter

svaki put kada ga startujes jedno malo dete brizne u plac.Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:56 18.01.2010

Re: savet

Dawngreeter
IE toliko brutalno ne prati standarde da svaki put kada ga startujes jedno malo dete brizne u plac.

Every time someone starts IE - god kills a puppy. Mislite o tome.

© Максимилијан
Jelena Gall Jelena Gall 22:11 18.01.2010

Re: savet

Predrag Brajovic

Dawngreeter
IE toliko brutalno ne prati standarde da svaki put kada ga startujes jedno malo dete brizne u plac.

Every time someone starts IE - god kills a puppy. Mislite o tome.

© Максимилијан

a sad brzokuc

uspela da stignem dovde. i puklo. popodne se prerano pohvalila da je moj ff poceo da se gotivi s blogom. pucalo svaki put i pre nego sto stignem da se ulogujem.

to je zato sto imam isto ime kao karleusa, ili za ff postoji neko drugo objasnjenje?
Dawngreeter Dawngreeter 22:38 18.01.2010

Re: savet

Prilicno sam siguran da to nema veze sa Firefox-om. Sto se tice implementacije standarda, Safari ti je best bet, za sada je jedini sasvim verifikovani browser koji je potpuno zadovoljio Acid3 test. Ako te ne mrzi da skidas novi browser. Zapravo, od cetri normalna browsera (Chrome, Opera, Safari, Firefox) Firefox ima najvise tehnickih problema. Sto je vrlo malo tehnickih problema, uglavnom vezanih za memory leak-ove, ali to je normalna posledica otvorenog sistema koji korisnici mogu da nadogradjuju kako im dune.

Ljudi su primetili pucanje bloga i u IE. A ja na tri kompjutera pristupam blogu, na sva tri imam Firefox, i nigde nije bilo problema. Problem ocigledno postoji, ali je malo verovatno da je browser-side.
Jelena Gall Jelena Gall 22:48 18.01.2010

Re: savet

pa nemam pojma. :(
evo, sad sam vec 15-20 min ulogovana preko IE i nemam problema. nesto negde nije kompatibilno sa mojim ff-om, naci ce se vec neko pametan da iscacka.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:06 18.01.2010

Re: savet

Sto se tice implementacije standarda, Safari ti je best bet, za sada je jedini sasvim verifikovani browser koji je potpuno zadovoljio Acid3 test.

apple rulez

nego, meni je danas pucao na safariju i chromi. na chromi mi se jako greje masina pod blogom mada mi se grejala ranije i pod safarijem, i citam da nisam jedina. sad kucam sa safarija. evo, sad mi se ne greje. kapiram da ima dosta na blogu da se poradi ali i chroma koji ja koristim (OS X) je ipak samo Beta verzija, neki fičrzi ne rade. mada svidja mi se jer je brza.
Dawngreeter Dawngreeter 23:20 18.01.2010

Re: savet

BebaOdLonchara
apple rulez


Sa ovim stvarno ne mogu da se slozim. Safari je dobar browser ali politika pravljenja zatvorenih sistema i trazenja vise para za manje performansi je meni neprihvatljiva.
Bili Piton Bili Piton 23:22 18.01.2010

Re: savetMeni se nikad nista ne greje a redovno imam po dvanaest ukljucenih tabova od kojih je MSN hotmail zapravo najzahtevniji....

Ovaj moj lapisa mali ali drcan
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:34 18.01.2010

Re: savet

Ovaj moj lapisa mali ali drcan

bili, imas pesmicu na onom mestu.

Safari je dobar browser ali politika pravljenja zatvorenih sistema i trazenja vise para za manje performansi je meni neprihvatljiva.

misliš, više para za veću stabilnost? (...neću da nastavljam, to odvuče i priču i vreme u bestraga. besciljno je )
mene samo zanima zasto mi sad blog pod safarijem ne greje masinu, a ranije danas mi je grejao i pod safarijem i pod chromom? chroma mi se greje i pod FB, doduse (da ponovim, Beta chroma).
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:39 18.01.2010

Re: savet

MSN hotmail
Bili Piton Bili Piton 00:00 19.01.2010

Re: savetPravi dzentlmen nikad ne menja svoje navike
*


---------

* Miki Maus i sedam duhova
Jelena Gall Jelena Gall 09:21 19.01.2010

Re: savet

deco, ovo je toliki zbun da mi se cini da bi administratori bloga morali da zaredjaju od kompjutera do kompjutera da provere sta kod koga nije kompatibilno s blogom.
kako god, ja za blog presla na IE. sve radi ko podmazano. eto, pa vi vi'te.
Unfuckable Unfuckable 10:06 19.01.2010

Re: savet

ja za blog presla na IE. sve radi ko podmazano. eto, pa vi vi'te

ja ne znam da li je ovo trebalo baš ovako javno...
(nebiotijaukoži)
Jelena Gall Jelena Gall 10:09 19.01.2010

Re: savet

ha, unf je ziv!
ma, ne moze nam blog nista, jaci smo od sudbine... uz malu pomoc IE-a.
znam da sad sledi samaranje kaktusima, ali istrpecu i to
Unfuckable Unfuckable 10:13 19.01.2010

Re: savet

ja sam sve živo isprobao tokom vikenda, međutim keč je bio u tome što im je malo riknuo server, pa je brzina bila ispod svake granice ljuCkog dostojanstva.
Sada sam ponovo na Operi, brzina učitavanja je sasvim zadovoljavajuća, ali primećujem bagove druge vrste na kojima se - nadam se - radi
Ali...IE, majkomila koji je to stupanj očajanja kada čovek posegne za tako nečim?
Dawngreeter Dawngreeter 10:49 19.01.2010

Re: savet

Kad smo vec o tome kolika je IE rupa...

Nemačka vlada upozorava na IE
Dawngreeter Dawngreeter 11:07 20.01.2010

Re: savet

Ovo je previse zabavno

I Francuska upozorava na IE
apach92 apach92 14:10 18.01.2010

i meni puca

i to kod kuce na FireFox-u u stilu `hvala lepo dovidjenja`. Preko vikenda sam shvatio da puca samo ako posecujem blog b92.


jutros dodjem na posao, koristimo IE(drugo ne moze, corporate policy) kad ono i on puca sve u 16.

Neka puca, od bloga je :)

ps. sad sam primetio posto mi je ovo prvi post na v3.0. Kad kliknem na `pregledaj` prozor za pregled mi se `slozi` ispod prozora po kome sam pisao umesto iznad njega :) Ne mozes da dohvatis dugme `objavi` nema sanse. Ipak, imao sam srece sa nasumicnim `enter`

I jos nesto, kroz IE na poslu mi se uopste ne vide naslovi blogova dok ne predjem misem preko njih...
Jelena Gall Jelena Gall 14:19 18.01.2010

Re: i meni puca

ahahaha, sve bolje od boljeg

neka puca, i treba da puca...
bitno je da smo mi ipak ovde, pa makar blog to i ne hteo
Atomski mrav Atomski mrav 15:08 18.01.2010

Re: i meni puca

Meni se FF update 3.5.7 instalirao sam i posle 10 minuta - crash
Nije ni čudo, pogledajte te brojke, normalno je da update tog "kalibra" stalno "puca"...
Prebacio sam se na Chrome, koji inače preferiram ali me je zezao nešto povodom novog bloga...
A IE koristim isključivo za online banking (što reče Dawngreeter) i Outlook Web Access-a (koji radi i na ostalim browserima ali je ipak optimizovan za IE).
aleksandarz92 aleksandarz92 23:26 18.01.2010

Re: i meni puca

Meni nije prs'o nijednom, a otvarao sam ovako:
ff 3.0.5 - linux
ff 3.5.7 - linux i win
chrome - win
opera - linux
U svim varijantama je stalno kočilo skrolovanje po stranici, pa mi pade na pamet da instaliram operu. Opera radi bez greške (osim što je blog ružan, al' to nije do browser-a)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:37 18.01.2010

Re: i meni puca

bitno je da smo mi ipak ovde, pa makar blog to i ne hteo

imam utisak da nas blog banuje sam od sebe. ne može čovek da nas podnese više, pa reko, da nas pobanuje redom i još na sprži procesore ako odlučimo da ipak ostanemo
Jelena Gall Jelena Gall 09:23 19.01.2010

Re: i meni puca

BebaOdLonchara
bitno je da smo mi ipak ovde, pa makar blog to i ne hteoimam utisak da nas blog banuje sam od sebe. ne može čovek da nas podnese više, pa reko, da nas pobanuje redom i još na sprži procesore ako odlučimo da ipak ostanemo

al ne damo se mi. uostalom, blog je sam, a mi toliki protiv njega
Dawngreeter Dawngreeter 14:30 18.01.2010

Daj mi sutra sad

Naravno, internet-portali (obima e-Novina ili NSPM-a) daleko su jeftiniji od štampanog medija, ali nijedan ne opstaje zahvaljujući donacijama čitalaca.


Imam problema sa ovim. Tacno je to sto kazes, da. Ipak, mislim da se ovde razmislja u pogresnom pravcu. Jedini, apsolutno jedini nacin da neki medij bude nezavistan je da ga finansiraju iskljucivo citaoci, odnosno gledaoci. To je ranije bilo tesko moguce, ali na netu postaje lako izvodivo. Problem je u tome sto ne postoji kultura placanja takvih stvari. Problem je takodje sto ne postoji adekvatan odnos medija sa svojim donatorima. Ali polako ce se sve to ispraviti.

Cisto primera radi, wikipedia se finansira iskljucivo od donacija. Ali ona je jedan od najvecih sajtova na netu, recimo da to nije dobar primer. The Real News Network, jedini izvor vesti sa severnoamerickog kontinenta (pored The Daily Show i Colbert Report) koji vredi gledati, je potpuno nezavistan i finansiran iskljucivo iz donacija. Oni kazu da ih 10K donatora sa 10$ mesecno podize na prvi nivo potpune odrzivosti (gde treba uzeti u obzir da su oni video medij sa saradnicima sirom sveta, znaci mnogo skuplji od prostog novinskog sajta). Rade vec duze vreme, znaci sigurno ima dovoljno ljudi koji doniraju.

Nije nista strasno traziti donacije. Ne postoji nista sramotno u vezi toga. Ako vam se nesto svidja, donirajte. Vise ne moramo da budemo konzumenti informacija koji mogu da biraju samo izmedju izvora koje tajkuni, korporacije i politicke strukture odluce da su vredni finansiranja.
antioksidant antioksidant 14:46 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Naravno, internet-portali (obima e-Novina ili NSPM-a) daleko su jeftiniji od štampanog medija, ali nijedan ne opstaje zahvaljujući donacijama čitalaca.

mala dopuna diskusiji
jesu jeftiniji od stampanih medija ali daleko od toga da su jeftini
a i pitanje koliko su jeftiniji
troskovi stampe i distribucije odgovarajuce organizovani mogu se znatno sniziti
(primer 24 casa u beogradu)
edit: hocu reci - ni jedan medij nije jeftina igracka
nije bilo jeftino ni imati radiostanicu u spavacoj sobi u slobino vreme (kada ih je bilo na stotine po srbiji) a kamoli u uredjenom sistemu
dragoljub92 dragoljub92 14:59 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Oni kazu da ih 10K donatora sa 10$ mesecno podize na prvi nivo potpune odrzivosti (

tačno tako,pošto sam pngvinovac stalno idem ne free softverski sajtovi i tamo uvek ima donate gedi kad klikniješ oni ti ne tražu par iljada desetina milijona jevrova nego samo par evra,desetak da bi mogli da prežive,e sad štto kod nas očekuju da se neko isprsi za par desetina iljada milijona da bi oni imali za skupa odela,toj sie druga priča.
Jelena Gall Jelena Gall 15:19 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Cisto primera radi, wikipedia se finansira iskljucivo od donacija. Ali ona je jedan od najvecih sajtova na netu, recimo da to nije dobar primer.

ne, wikipedia uopšte nije dobar primer, jer se porediti mogu samo činjenice da su i jedno i drugo i treće internet sajtovi. wikipedia nije časopis, sponzorisana je ipak uredno, autori pišu besplatno i - što je veoma bitno u priči o donacijama - ona je projekat koji je u interesu svetske populacije, bez obzira na političko opredeljenje itd.
Nije nista strasno traziti donacije. Ne postoji nista sramotno u vezi toga. Ako vam se nesto svidja, donirajte. Vise ne moramo da budemo konzumenti informacija koji mogu da biraju samo izmedju izvora koje tajkuni, korporacije i politicke strukture odluce da su vredni finansiranja

ne, nije problem u tome. naravno da nije strašno tražiti donacije. merodavno je, međutim, šta donacije čitalaca mogu da pokriju kada su u pitanju dva politička medija u srbiji. e-novine vape za donacijama jer im je odbegao finansijer, pa dakle tu je kvaka, a to se ne rešava dopisivanjem s čitaocima, ma koliko oni bili spremni da doniraju. nspm, opet, ima toliko "aktivnosti" (vidi na sajtu), da bi donacije morale zaista da budu masovne da bi se pokazale kao relevantne za pokrivanje bilo kakvih bitnijih troškova - pa da se ne zezamo, donacijama može da se nadomesti poneki honorar ili nešto slično, ali ne da se spasu čitavi projekti.
moja poenta je u tome da donacije čitalaca u oba ova (politička) slučaja ništa bitno ne rešavaju, ma kako to u apelima bilo formulisano.
Dawngreeter Dawngreeter 15:35 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Jelena Gall
ne, wikipedia uopšte nije dobar primer, jer se porediti mogu samo činjenice da su i jedno i drugo i treće internet sajtovi. wikipedia nije časopis, sponzorisana je ipak uredno, autori pišu besplatno i - što je veoma bitno u priči o donacijama - ona je projekat koji je u interesu svetske populacije, bez obzira na političko opredeljenje itd.

Ne govorim u opste u tim terminima. Samo cena servera za wikipedia sajt su abnormalne. Zelim reci da je donacijama moguce prikupiti toliko para. Ali se slazem da nije merodavan primer jer se mozda desetak sajtova moze pohvaliti tolikom citanoscu.

Jelena Gall
moja poenta je u tome da donacije čitalaca u oba ova (politička) slučaja ništa bitno ne rešavaju, ma kako to u apelima bilo formulisano.

Ne mogu se sloziti. Moja poenta je da upravo donacije mogu sve da rese i od tih sajtova nacine prave nezavisne medije.

Sada, postoji ocigledan problem. Okretanje donacijama se vrsi pomalo nespretno i izgleda cudno. To su decije bolesti i posledica toga sto se kod nas nikada nesto slicno nije zaista pokusalo. Ali model ne samo sto je validan nego je cak sasvim pozeljan. To je model sutrasnjice i jedini moguci nacin da neki medij bude stvarno nezavistan. To sto e-novine vape za donacijama jer im je odbegao finansijer ni u kom slucaju ne znaci da model kojem se okrecu nije validan.

Najveci problem u ovoj prici je sto zivimo u zemlji u kojoj moras da govoris polako i crtas u detalje kada zelis nekome da objasnis da te to sto ne moras da platis za nesto ne sprecava da ipak platis. Drpanje svega na sve strane je toliko duboka psihoza u zemlji da ljudi u neverici gledaju bilo sta sto nije ocigledno mlacenje para.
antioksidant antioksidant 15:59 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Okretanje donacijama se vrsi pomalo nespretno

verovatno zato sto je u pitanju "iznudjen potez" a ne "izabrana poslovna strategija"
to sto ne moras da platis za nesto ne sprecava da ipak platis
moras da priznas da ovako formulisano ipak zvuci poprilično cudno za ovdasnje okruzenje

podsetila me ova prica na ovaj tekst (i nastavak)
Jelena Gall Jelena Gall 22:19 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Najveci problem u ovoj prici je sto zivimo u zemlji u kojoj moras da govoris polako i crtas u detalje kada zelis nekome da objasnis da te to sto ne moras da platis za nesto ne sprecava da ipak platis. Drpanje svega na sve strane je toliko duboka psihoza u zemlji da ljudi u neverici gledaju bilo sta sto nije ocigledno mlacenje para.

POCINJEM DA PSUJEM, TRECI POKUSAJ DA NAPISEM ODGOVOR :(

dakle, ovo jeste ok, ali je to generalna prica. a mi pricamo o dva politicki sasvim jasno profilisana medija u srbiji, a ne o misaonoj imenici zvanoj "nezavisni mediji".

saljem komentar cim prije, da ne pukne opet...
Dawngreeter Dawngreeter 22:45 18.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Ja se savrseno slazem da su oba ova sajta vrlo jasno profilisani. U opste nesto posebno ne navijam za njih, Novu Srpsku PM ni jednom nisam otvorio i to se nece promeniti, e-novine krajnje sporadicno otvaram. Da mi je samo do mojih interesa, stvarno me ne bi bilo mnogo briga. Ja samo govorim o nacelnom principu. Oba ta sajta ocigledno imaju postojecu publiku koja nije mala. Model moze da funkcionise. I svima bi bilo bolje ako profunkcionise. A ako je politikantsko navijanje ono sta posle zele da rade sa svojom stvarnom nezavisnoscu, super, njihova stvar.

Ovde bih samo napomenuo da nisam stekao utisak da se e-novine bave politikantskim navijanjem. Vise ih vidim kao nekoga ko ima ispravnu ideju ali nikako da se probudi i shvati da se LDP na tu ideju posrao. Sto ne znaci da je ideja losa, bas suprotno.
Jelena Gall Jelena Gall 09:55 19.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Ja se savrseno slazem da su oba ova sajta vrlo jasno profilisani. U opste nesto posebno ne navijam za njih, Novu Srpsku PM ni jednom nisam otvorio i to se nece promeniti, e-novine krajnje sporadicno otvaram. Da mi je samo do mojih interesa, stvarno me ne bi bilo mnogo briga.

otvaram sporadicno i jedne i druge - NSPM zbog nekih tema (da vidim reakcije), e-novine takodje sporadicno, kad objave (uglavnom prenesu) neciji zanimljiv tekst. ako mene pitas, treba da bude i jednih i drugih. ali:
Ja samo govorim o nacelnom principu. Oba ta sajta ocigledno imaju postojecu publiku koja nije mala. Model moze da funkcionise. I svima bi bilo bolje ako profunkcionise.

pa da, NACELNO. nacelno je to ok, samo je, prvo, pitanje kolika je zaista njihova citanost, kolika je realno njihova publika, kolika je spremnost i platezna moc potencijalnih donatora... sem toga, pomenuo si gore trapavost (koja bitno utice na to da li ce citalac biti spreman da nesto ucini, ili ce okrenuti glavu jer mu se sve cini neozibiljno). kako god, da skratim pricu, s obzirom na realne uslove, mislim da je, posebno u slucaju e-novina, dopisivanje s citaocima tracenje vremena. bilo je i tamo medju komentarima na njihov apel konstruktivnih komentara, ali bilo ih je i kad su objavili prvi apel pre... ne znam vise, nekoliko meseci, pa nista nije zazivelo. e, "model moze da funkcionise" - pa moze, ako se nesto od svega konstruktivnog i uradi. a za pocetak nije dovoljno da saka ljudi uplati saku evra.
Ovde bih samo napomenuo da nisam stekao utisak da se e-novine bave politikantskim navijanjem. Vise ih vidim kao nekoga ko ima ispravnu ideju ali nikako da se probudi i shvati da se LDP na tu ideju posrao. Sto ne znaci da je ideja losa, bas suprotno.

hm. ne mislim da je verovatno da neko tamo nije probudjen kad je LDP u pitanju. "kupujem" mogucnost da uopste nije lako izaci iz ideoloskog corsokaka, tim pre sto je u pitanju prilicno mala grupa ljudi, ljudi koji su donedavno bili veoma snazno upuceni jedni na druge. cenim i sposobnost da se prepozna i ubode problem. i tu stajem. samo da ponovim: e-novine otvaram zbog tekstova pojedinih autora. svakako ne zbog zapaljenih provokacija i nekakvih vatrometnih obracuna bilo sa politicarima, bilo sa drugim medijima. ja sam od toga vec poduze umorna.
Dawngreeter Dawngreeter 10:43 19.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Jelena Gall
nacelno je to ok, samo je, prvo, pitanje kolika je zaista njihova citanost, kolika je realno njihova publika, kolika je spremnost i platezna moc potencijalnih donatora...

To su sve validna pitanja. Moguce je da u jednom od ta dva ili oba slucaja brojnost publike nije ni blizu onoga sto izgleda. Ili da je u glavnom sacinjena od ljudi kojima nije bas preterano stalo.

Jelena Gall
a za pocetak nije dovoljno da saka ljudi uplati saku evra.

Pa, da. To je u najboljem slucaju samo "stop gap" mera, u najgorem ni toliko. Potrebno bi bilo iz korena promeniti model, napraviti neki sistem "premium" clanstva, tek toliko da donatori dobiju nesto sitno za uzvrat (The Real News, na primer, donatorima salju svoj dokumetnarni film dzaba; nista strasno i verovatno nista sto se ne moze vec naci na netu, ali je fin gest), makar i ako je samo neka vanity stvar vezana za njihov nalog na sajtu.

Da sad ne izmisljam toplu vodi, i ti kazes da su neke dobre ideje letele u naokolo. Treba sesti i sve to dovesti u red. Ideje su jeftine, implementacija je kljuc.

Jelena Gall
hm. ne mislim da je verovatno da neko tamo nije probudjen kad je LDP u pitanju. "kupujem" mogucnost da uopste nije lako izaci iz ideoloskog corsokaka, tim pre sto je u pitanju prilicno mala grupa ljudi, ljudi koji su donedavno bili veoma snazno upuceni jedni na druge. cenim i sposobnost da se prepozna i ubode problem. i tu stajem. samo da ponovim: e-novine otvaram zbog tekstova pojedinih autora. svakako ne zbog zapaljenih provokacija i nekakvih vatrometnih obracuna bilo sa politicarima, bilo sa drugim medijima. ja sam od toga vec poduze umorna.

Nisam do sada tako razmisljao, ali zapravo mislim da si u pravu. Slazem se sa dijagnozom, fino sroceno.
Jelena Gall Jelena Gall 11:31 19.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

da ne pisem tamo-amo, vidi dole odgovor vucku .
Dawngreeter Dawngreeter 11:42 19.01.2010

Re: Daj mi sutra sad

Eto, ipak se nesto konstruktivno tu desava. Here's to hoping.
dragoljub92 dragoljub92 14:39 18.01.2010

zašto nema margina s leve strane?

čitaju li ovi disagneuri blogove uopće,,el oni misle da su margine napravljene iz čistog hira nekog blesavog disagneura?
BELO ej bre posle pola sata otpadaju oči ,boli glava plus text nabijen uz ivicu.GLUPOST.
nema veze jkoj brouzer koristite u ovom stanju sajta,imam i hrome i ff i ako veza ili sajt ne rade kako treba isto je,no to je problem sa novim cipelama žulju dok se ne razgaze
једне пр(а)ве националне веб-телевизије (www.raskrsca.tv).
ovo je tek megalomanskiem nemaju pare em u srbiju ima 10 na -128 telezvizije em sa DSL protokom od 1MB/ili GB jebem li ga kako bešew,al to tkničari znadu i niko više od nas smrtnika) nema šanse da gledaš televiziju na netu

a ovima što kukaju sledi uobičajen odgovor svima koji se žale da nemaju poso=sam si kriv el si probao ovoono.
šta radi marketing,šta radi finansiski.
ako nemaš il ne možeš SAM SI KRIV.
u ovoj zemlji ,kažu,700000 nema za leba kad se obrate socijalnom ovi gi da pošto su radno sposobni ova država i socijalno nemaju nikakve obaveze prema njima jer su zaboga radno sposobni i mogu da skupljajući sekundarne sirovine zarade 1250 din. dnevno.
naravoučenije
drugovi i gospodo novinari oćete sajtove a nemate pare .skupljajte sekundarne sirovine pa će GI zaradite i će si imate i previše.
kako kažu naši vrli poslanici
niko u ovoj zemlji ne može da bude socijalni slučaj ako je radno sposoban i niko ko nije 3 dana pred smrt ne može da dobije prevremenu pemziju osim poslanika oni su radno i mentalno nesposobni pa i zakon o pemzionisanju srbalja(smrtnika) za njih ne važi pa su napravili poseban zakon za sebe da samo oni mogu u prevremenu pemziju.

e,orvelu orvelu šta ni napravi sas tu tvoju životinjsku farmu.
Atomski mrav Atomski mrav 14:41 18.01.2010

Re: zašto nema margina s leve strane?

osim poslanika oni su radno i mentalno nesposobni

Tačno. Nemaju ni srca ni mozga, kako kaže jedna karikatura okačena na Blogu koji dan ranije...
Jelena Gall Jelena Gall 22:21 18.01.2010

Re: zašto nema margina s leve strane?

pa dragoljubavi, ne buni se, treba pomoci nezavisnu NSPM televiziju. ako doniras, mozda ces moci valjano da ih gledas na netu
dragoljub92 dragoljub92 23:08 18.01.2010

Re: zašto nema margina s leve strane?

Jelena Gall

pa dragoljubavi, ne buni se, treba pomoci nezavisnu NSPM televiziju. ako doniras, mozda ces moci valjano da ih gledas na netu


NEDAM,njima ni kintu.nisu moj izbor.a gledati tv sa protokom od 105kb/s je utopija.probao niema šanseone da se to gleda.
uostalom mi imamo 10 na -1235.. tako da nam još samo fali ta telezvuzija.trećo koliko ljudi ima kompove u srbiji a koliko još ima DSL a koliko od tega briga za NSP ili e-novine.
ja da mogu dao bi donaciju samo onima iz fri softvera.oni ljudi prave čuda za džabe i jioš plaćaju da bi mogli da preuzmemo to.na sajtu CHakra(arch) sam pročitao da mesečno skidaju 10TB a da on to plaća iz svog džepa.pa oviiz NSP i enovine i ostali nek plate bre nešto iz svog džepa ako oće da imaju sajt plus njihovi istomišljenici.
jednatanja jednatanja 15:09 18.01.2010

Imam

istu verziju FIrefox-a i ne puca.

Pesma
Jelena Gall Jelena Gall 22:23 18.01.2010

Re: Imam

ZASTO TVOJA NE PUCA A MOJA PUCA? NEPRAVDA!
Atomski mrav Atomski mrav 10:29 19.01.2010

Re: Imam

Nije sve tako crno, evo moja verzija FF se solidariše s tvojom
Goran Vučković Goran Vučković 10:42 19.01.2010

Re: Imam

Nije sve tako crno, evo moja verzija FF se solidariše s tvojom

Ne znam šta je mom računaru, ali ja (pu pu da ga ne ureknem) nikakvih tehničkih problema sa novom verzijom bloga nisam imao (osim što još patim da se naviknem na dizajn - voleo sam one boje ).
ivana23 ivana23 13:49 19.01.2010

Izmeni

Danas mi ponovo ne radi Izmeni?!

Edit:
Na ovom blogu mi radi, ali kod niccola na blogu samo pise 'molim sacekajte' i tako stoji minutima.
trener92 trener92 15:12 18.01.2010

Re: zašto nema margina s leve strane?

Još nešto sam hteo da napišem!
али и стекли моћне противнике,

Ovo je interesantno. Pa i Hustler je imao moćne protivnike ,kad je počeo da kaži razne sličice .
Ista priča kod oba portala ili kako već, to sad treba da nas ubedi kako su oni nezavisni ( tako je bar pisalo za e-novine, ne znam za ove), i objektivni .
Za e-nov. se ispostavilo da nisu nezavisni ,
a ovi navode

почели да стварамо темеље једног дневног информативног портала и једне пр(а)ве националне веб-телевизије (www.raskrsca.tv).


oni hoće da budu nešto što već postoji ?( ne mislim na tv , nisam gledao).

Meni sve to zvuči vrlo bljutavo. Što kaže dragoljub , ako nemaš ili ne možeš sam si kriv.
Izgleda da jako teško ljudima dopire do mozga da .nema više onih vremena kao nekada ,kada se dobijala lova na lepe oči( iz nekog fonda)za svakoliku glupost, a bez da to ima nekog smisla.
Socijalizam je nepovratno otišao u ofsajd, gospodo -drugovi nacionalisti i ostrašćeni.
I naravno da ne postoje nezavisni mediji, To je tek glupost.
Ako ja uložim pare , ima da pišu o meni , nezavisno pohvalno.


sesili sesili 16:02 18.01.2010

Re: Smem li da kažem...

... da ne razumem ništa od toga koja se tehnologija i kako i gde koristi! Kompjuter su mi kupili sin i snaha koji su u BGD, a ja u varošici u lepoj Resavi. Zada su mi uplatili internet preko mobilnog telefona, čitam gore Mozilla Firefox. Naučili su me nešto kako da koristim, kad ne znam pitam i uživala sam. Ali cvrc, u jednom dugom periodu, nisam ni ja stizala da pročitam blogove! Da odgovorim - misaona imenica. G-mail je stalno bio u nemogućnosti.... Neko mi reče da odem u Poštu. Tamo mi fini mlad čovek reče da ovde 3G mreža nema podršku? To se nastavilo jedno vreme, ali sad je krenulo i sjajno je! Što se tiče novog izgleda i koncepcije bloga - ne sviđa mi se. Sve mi je bilo preglednije, dostupnije na starom! Ali, ja to tumačim time da sam neuka! Ako nije tako, vratite nešto preglednosti od starog bloga! Pozdrav.
Jelena Gall Jelena Gall 22:26 18.01.2010

Re: zašto nema margina s leve strane?

Ako ja uložim pare , ima da pišu o meni , nezavisno pohvalno.

pravo u sridu. obrati samo paznju da tvoja donacija bude najveca. :)
Goran Vučković Goran Vučković 00:46 19.01.2010

NSPM...

... je, bar se meni čini, manji problem od e-Novina.

Meni se čini da bi oni mogli da naprave pretplatničku bazu u obliku komercijalnog, moderisanog foruma, nazovimo ga "Politički klub NSPM", za malo bolje stojeće čitaoce.

Komentarisali bi se članci koji se objavljuju na portalu, ili blogovi/članci/komentari koje bi svaki član kluba mogao da objavljuje. Pošto je na NSPM portalu već aktivan određen broj "poznatih lica" tipa Antonića i Vukadinovića, a verovatno bi se mogli pojavljivati i likovi tipa Koštunice i sličnih, klub bi mogao da se marketira kao elitni politički forum (što bi verovatno i bio) a članstvo u njemu bi moglo da se marketira kao stvar prestiža. Neke teme bi mogle da se zatvaraju za javnost (tj. da budu samo za članstvo kluba), čisto da bude radoznalost i povećavaju motiv za učlanjenje.

Deo love bi onda skupljali od pretplate, a deo od iznajmljivanje prostora za reklamiranje restorana, barova i ekskluzivne robe tipa vina, cigara, kožne galanterije, čak i automobila itd, plus, recimo, kroz prodaju izabranih knjiga čije bi recenzije mogle da se komentarišu u klubu. Oglašavači bi članovima nudili popuste na bazi pokazane članske karte kluba, ili zgodno generisanog članskog broja za elektronsku prodaju (koji bi npr. portal verifikovao).

Cena članstva bi mogla da se postavi na recimo 100-200 evra godišnje (i time, između ostalog, klasifikuje članstvo), uz promotivne popuste, studentske popuste, određen broj podeljenih VIP članstava itd. Gađalo bi se na celu Srbiju, posebno veće centre, plus dijasporu i marketiralo preduzećima kao deo benefita za rukovodeći kadar. Identitet članova bi bio verifikovan, a član bi imao mogućnost da koristi u diskusiji pseudonim ili puno ime (ali ne bi mogao da se lažno predstavlja).

Teme bi bile podeljene po kategorijama (spoljna politika pa po regijama, ekonomska politika, poreska politika... itd), a članovi bi u profilu imali obeležene kategorije od interesa, tako da budu obavešteni o otvaranju teme e-mailom, plus bi dobijali dnevni ili nedeljni bilten, sa svim novim temama, itd.

Cilj bi bio napraviti 3.000-5.000 članova/pretplatnika na "punoj" pretplati posle dve godine rada i imati 2/3 prihoda od pretplate i 1/3 od oglašavanja, može i lapo-lapo ako je glavni priliv od restorana, barova i sličnih "malih igrača" (da bi se minimizovala mogućnost političkog pritiska preko oglašavača)... plus npr. uništiti NIN

Ne bi me začudilo, ako se stvar iole dobro marketinški pozicionira, da tu bude ne malo i onih koji plaćaju, a praktično i ne učestvuju (tj. komentarišu) - posebno ako dobiju neku lepo dizajniranu klupsku člansku karticu sa popustima u dobrim restoranima itd - plus ova članstva iz firmi i državnih stručnih/naučnih ustanova.

Think big...

+++

E-novine bi možda mogle da naprave neki regionalni pro-levičarski pandan tome, da iskoriste Feral vezu, ali bi morali da se uozbilje i upristoje, otpuste one Perine loše klonove a angažuju ozbiljnije igrače - i opet nisam siguran da li bi mogli da povuku vrstu tržišta koju mi se čini da mogu da skupe Antonić i Vukadinović.
Jelena Gall Jelena Gall 10:06 19.01.2010

Re: NSPM...


"unistiti NIN"
jesi video tamo jedan od prvih komentara, ako ne i prvi, kaze covek da im uplacuje donaciju u visini ranije godisnje pretplate na NIN.
ma, ni po muke za NSPM. oni bi mogli i da se odreknu kalimerisanja, pa da sroce neki oglas, a ne zaboga APEL za donacije, i jos apel koji se otvara kao poseban okvir cim otvoris sajt. ok, ja mozda nisam merodavna , ali taj vid agresivnih reklama kod mene samo izaziva povratnu agresivnost.
a e-novine, pa jasta da bi morali da se uozbilje. nikakva vajda od postenog ocaja i obecanja da cemo, dok ne rese problem ili ne puknu, citati tekstove direktora i dva urednika. o boze!
Goran Vučković Goran Vučković 10:40 19.01.2010

Re: NSPM...

a e-novine, pa jasta da bi morali da se uozbilje. nikakva vajda od postenog ocaja i obecanja da cemo, dok ne rese problem ili ne puknu, citati tekstove direktora i dva urednika. o boze!

Problem sa očajem je što nije dobar za biznis. Demotiviše i donatore i potencijalne partnere, jer se boje da će biti poslednji pred gašenje svetla. Maltene kao da kažeš "nemojte mi davati, već sam bankrotirao".

Što se tiče komentara na NSPM apel - video, čak se i naš drug Milutin Mlađenović, virtuelni Duh Koji Hoda ovih prostora, ubacio sa svojom pričom o (ne)istomišljenicima.

Poruke su interesantne i sa "biznis" strane, da - pominju se cifre koje su verovatno dobri reperi - 10 evra mesečno za papirni NIN (verovatno previše), elektronska NIN pretplata, 300 dinara mesečno (35-40 evra godišnje), kategorije i "obećanja" budućih plaćanja.

Ono što je, po meni, glavna stvar da bi ovako nešto postalo posao je da se napravi dobar "value for money" predlog i prestižnost ponude, ako je to već nekakav elitni no-nonsense sajt. To sam probao da gore malo elaboriram. To bi onda povuklo i klijentelu za oglašavanje koja bi odgovarala profilu i napravilo profitabilnu zajednicu, izvor kvalitetne interaktivne "hrane za mozak" u političkoj sferi, za razliku od splačina koje se serviraju sa TV-a (ne znam da li si čitala onaj blog o NATO, koji je Jakša postavio pa sklonio, ili recimo lament nad stanjem političkog dijaloga koji je napisala Dr. Anavolimilovana).
Jelena Gall Jelena Gall 11:29 19.01.2010

Re: NSPM...

moram da bezim, sad samo link na jucerasnji tekst u e-novinama, upravo sam videla

Jos smo zivi
Goran Vučković Goran Vučković 11:51 19.01.2010

Re: NSPM...

Jos smo zivi

Ovo je mnogo, mnogo bolje (objasniću im to i na drugi način). Ok iskoristili su priliku da bocnu Jelicu i Jakšu

Bili Piton Bili Piton 16:29 19.01.2010

Re: NSPM...

Goran Vučković
Ok iskoristili su priliku da bocnu Jelicu i JakšuYou don't miss an opportunity like that now do you.
Goran Vučković Goran Vučković 16:43 19.01.2010

Re: NSPM...

You don't miss an opportunity like that now do you.

Ehm pa ne bi bilo štete ni da su to preskočili, taj deo im nije baš najbolji za bizniso - ali očigledno nisu radosno primili njihove komentare, posebno u stanju duha u kakvom su sada (verovatno nisu bili oduševljeni ni mojim komentarima sa tog Stošićevog bloga - ali sam ja svoju dobru volju pokazao na druge načine, a od tapšanja po ramenu oni nemaju previše vajde trenutno).

To što im navlači Jelicu u borbenom modu im i onako nije, po mom mišljenju, najsvrsishodniji deo poslovne politike i mislim da nisam usamljen u tom mišljenju uopšte.
Bili Piton Bili Piton 16:49 19.01.2010

Re: NSPM...

Goran Vučković
ali sam ja svoju dobru volju pokazao na druge načine


Pa to i govorim, dzaba ti bila dobra volja ako si nasao nesto malo-malecno da iskritikujes, to se ne prasta tako lako.
Jelena Gall Jelena Gall 19:59 19.01.2010

Re: NSPM...

Goran Vučković
Jos smo ziviOvo je mnogo, mnogo bolje (objasniću im to i na drugi način). Ok iskoristili su priliku da bocnu Jelicu i Jakšu

jao, evo konačno sam pročitala i komentare na stošićevom blogu da bih uopšte shvatila na šta se konkretno odnose karakteriristike "lažov" za jelicu i "uvlakač" za jakšu. tačno, ovaj tekst već mnogo bolje zvuči od poslednjeg apela, ali pakovanje jelice i jakše u taj kontekst, pa još na takav način, je brate smešno. a već kad se pominju - šta je jelica slagala? nismo saznali, možemo da slutimo i igramo spin-igru verujem-ne verujem, ili, ako smo donekle upućeniji u razvoj priče o finansijama, da probamo da premerimo obim informisanja, tj. dezinformisanja čitalaca i tamo i amo. ali, neću se u to upuštati, ne znam dovoljno.
a jakša je valjda bogu zgrešio što je kusovca uopšte pomenuo, kad ceo svet treba da zna i zapamti da je e-novine rodio pera luković. sorry, ali nije, preuzeo ih je, i od njih napravio to što su one sada. ovo kažem bez podvodnih ocena kvaliteta i uz maksimalnu kontrolu sopstvenih sećanja na period preuzimanja e-novina i izjava o "prvoj ekipi" (čiji točkić sam i sama bila) kojima je isti luković zasipao javnost. nije bilo nužno to, kao što sada nije nužno uzimati u usta jelicu i jakšu.

kako god, eno je i kroz taj tekst i kroz komentare na tekst jasno kao dan da donacije nisu modus spasendus. pa ko je pametan, može da pokuša da spasi što može na drugi način. a može i sa ozbiljnim ljudima koji stvarno znaju nešto o svemu (ima ih par i među komentatorima, čini se) da razgovara lepo iza zatvorenih vrata o - poslu. jer, čitati nekakvog rapsa, kojem je pun k... iscrpnih saveta koje daje jedan drugi komentator je, aman, degutantno i srozava nivo celog portala.
Kraja Kraja 16:09 19.01.2010

...za statistiku...

...koristim iskljucivo FF (sada 357), probao ranije operu, chromu, safari....standardno otvaram FF u vise primeraka sa po nebrojeno tabova (trenutno 7 sa 59 tabova, medju kojima je i blog, svakako), rekord od prosle nedelje 9 FF sa 67 tabova...
...sa blogom nema problema (ni jedno "pucanje" ), sa vestima b92 je situacija ocajna, sporo, cesto do time-outa...
...zasto FF...?
...ako sada iskljucim struju na masini, kod ponovnog aktiviranja FF-a obnovice mi se svih 7/59 za 15-tak sekundi...probao na svim gore navedenim browserima, pucali, zaglavljivali se, ubijali masinu...
...izvinjavam se za meandriranje teme, ali mislim da je dobro dati malo podataka i moderatorima...

dragoljub92 dragoljub92 16:51 19.01.2010

Re: ...za statistiku...

standardno otvaram FF u vise primeraka sa po nebrojeno tabova (trenutno 7 sa 59 tabova, medju kojima je i blog, svakako), rekord od prosle nedelje 9 FF sa 67 tabova...

to u windowsu!?
Kraja Kraja 19:01 19.01.2010

...to u windowsu!?...

...xp pro....da...
dragoljub92 dragoljub92 21:25 19.01.2010

Re: ...to u windowsu!?...

Kraja
...xp pro....da...

nemam potrebu da otvaram toliko prozora i brouzera ali znam da jad u XP otvorim tri različita programa on odma zaglupi i uspori a moja makina nije slaba ,intel dvoprocesorski2,8GH sa 2GBrama i SATA diskovi na 7200o/m i 16MB raama to nije igračka + 3 cooler-a od 12cm i nikad mi nije prešo temeraturu od 47C za procesor a 44 za kućište.
daklem baš ću da podignem XP da probam.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana