Moj grad

REPETITIO EST MATER STUDIORUM / Povorka ponosa

Milica Tomić RSS / 19.09.2009. u 15:50

 RUK.8888.jpg

Muke s umetnoscu

Iz istorije niko nista nije naucio....

7. Februar, 2008. / 19. Septembar, 2009.

Saopstenje za javnost

Vlast mora da garantuje bezbednost! Povorka Ponosa mora da se odrzi kako je planirana!

Udruzenje gradjana Kontekst najostrije osudjuje vladu Republike Srbije koja je samo jedan dan pred zakazano odrzavanje Povorke Ponosa saopstila organizatorima da ne moze da garantuje bezbednost skupa, porucila da nema osnova da se ta manifestacija odrzi cime je taj skup de facto i zabranila.

Pored toga, Udruzenje gradjana Kontekst osudjuje ponasanje velikog broja medija (ukljucujuci i tzv pro-demokratke medije) koji su dali prostor homofobicnim i patrijarhalnim izjavama klero-fasistickih i konzervativnih aktera cime su dodatno promovisali nasilje.

Ovakav postupak vlasti je neprihvatljivo neodgovoran. On predstavlja jos jednu u nizu kapitulacija Drzave pred klero-fasistickim i ultra konzervativnim grupama i pojedincima, poput Obraza, 1839 itd.

Ukoliko Drzava ne povuce svoju odluku da ne moze da garantuje bezbednost sutra, to znaci da ona promovise homofobiju i klero-fasizam, kao i da ne postuje sopstvene zakone i time samu sebe dovodi u pitanje.

Pozivamo ljude da reaguju na ovakvo stanje stvari. Pozivamo ljude da podrze Povorku Ponosa.

Povorka Ponosa mora da se odrzi kako je planirana, sutra 20. septembra ispred Platoa u Beogradu u 11h!

Drzava mora da garantuje bezbednost ili ne postoji!

Kontekst Beograd

 Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 16:06 19.09.2009

Nazalost...

...uz punu podrsku Kontekstu, plasim se da u ovoj zemlji ispranih mozgova, ne samo da niko iz istorije nije nista naucio, vec jednostavno nema ni intelektualnih kapaciteta da nesto nauci. Totalitarizam, zatvoreni umovi, antiliberalizam i Sluzba su jos jednom trijumfovali.
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 16:08 19.09.2009

Re: Nazalost...

Milan M. Ćirković
...uz punu podrsku Kontekstu, plasim se da u ovoj zemlji ispranih mozgova, ne samo da niko iz istorije nije nista naucio, vec jednostavno nema ni intelektualnih kapaciteta da nesto nauci. Totalitarizam, zatvoreni umovi, antiliberalizam i Sluzba su jos jednom trijumfovali.Povorka Ponosa mora da se odrzi kako je planirana, sutra 20. septembra ispred Platoa u Beogradu u 11h!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:16 19.09.2009

Re: Nazalost...

Totalitarizam, zatvoreni umovi, antiliberalizam i Sluzba su jos jednom trijumfovali.

I sve ovo je amalgam koji određuje Srbiju danas...uz prateće pojave ksenofobije, lopovluka i besperspektivnosti..
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 18:55 19.09.2009

Re: Nazalost...

Evo cim nesto podrzi gradonacelnik Knina, to propadne. Covek trci sa jedne na drugu stranu i svuda puca.
necudavamkazem necudavamkazem 16:07 19.09.2009

Imam neki osećaj...

...da je ovo prevara.
Odnosno da su kao šatro odložili a ustvari varaju ljude da bi što manji broj njih došao za Beograd.

Al' ajde... nebitino.

...na drugoj temi već rekoh, muka mi je i od jednih i od drugih.
wolfietzckie wolfietzckie 16:13 19.09.2009

no hard feelings

"...na drugoj temi već rekoh, muka mi je i od jednih i od drugih."

to je relevantno za temu koliko i moja muka od sinocnjeg piva
baroniknez baroniknez 16:15 19.09.2009

netacno!

Pored toga, Udruzenje gradjana Kontekst osudjuje ponasanje velikog broja medija (ukljucujuci i tzv pro-demokratke medije) koji su dali prostor homofobicnim i patrijarhalnim izjavama klero-fasistickih i konzervativnih aktera cime su dodatno promovisali nasilje.


pre svega dali su prostor LAZIMA

inace na jednog coveka smo zaboravili ovih dana, a koji je davao jasne izjave povodom parade, a to je Zoran Dragisic, koji je malopre na radiju B92 izjavio da cestita obrazu i ostalima koji su se dobro organizovali i pokazali da je drzava nesposobna

treba dati podrsku pojedincima kao sto su dragisic, bjelogrlic, gorcin stojanovic...

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:23 19.09.2009

Storija o istoriji

"Iz istorije niko nista nije naucio...."
Koje istorije ? Konceptualne ?
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:35 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Ninoslav Randjelovic
"Iz istorije niko nista nije naucio...."
Koje istorije ? Konceptualne ?

iz ove, o veliki dokumentarni reditelju (htedoh odavno da te pitam: jeste se ispipali posle emisije ti onaj dosadni rts voditelj?)

[url=http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/30129-Pasaran.html]Kapitulacija srpske države pred talasom fašizma
No Pasaran[/url]

"Da su 1923. godine uhapsili nas nekolicinu, sve bi bilo gotovo. Oni su to propustili da učine, dozvolili su nam da se provučemo kroz zonu rizika i mi smo deset godina kasnije došli na vlast. I tada su mogli da kažu da je lider Nemačke autor programa iz Main kampfa i da takvog čoveka neće tolerisati u svom susedstvu, mogli su tada da intervenišu i opet bi sve bilo brzo gotovo. Propustili su i tada priliku da preduzmu akciju, mi smo se ponovo provukli kroz zonu rizika, u međuvremenu smo se naoružali i ojačali i sada kada smo postali jači od njih oni su nam objavili rat.”

Ova izjava samozadovoljstva Jozefa Gebelsa, data neposredno nakon što su Velika Britanija i Francuska napokon odlučile da se suprostave nacističkom zlu u Evropi, na najbolji mogući način objašnjava suštinu opasnosti od fašizma.

...

Tok događaja koji je Gebels opisao, donekle je identičan sa sledom dešavanja koja su se odigrala u Srbiji nakon vojnog sloma krajem devedesetih. Ksenofobni nacionalistički mulj preživeo iz tog vremena, počeo je dizati glavu nakon 2000. godine pod kišobranom svojih novih političkih zaštitnika. Bili smo svedoci brojnih manifestacija novog srpskog fašizma počev od nasilja nad malobrojnim učesnicima Parade ponosa 2001. godine, preko paljenja džamija 2004, čuvene tribine o oslobađanju Srebrenice 2005, paljenja stranih ambasada 2008, sve do nasilnih demonstracija podrške ratnim zločincima leta te iste godine. I baš tada, oni od kojih se najviše očekivalo i čija je obaveza bila da se u ime krhke srpske demokratije suprostave takvim pojavama, pravdali su njihovo tolerisanje osnovnim demokratskim pravom na slobodu mišljenja. To što je takvo mišljenje bilo začinjeno mirisom paljevine i genocida, većini u ovoj zemlji nikada istinski nije zasmetala. Mlakim stavovima i propuštanjem prilike da se neman rastućeg novog srpskog fašizma saseče u korenu, dovela nas je do današnjeg dana koji predstavlja tačku kada je država poklekla i kapitulirala pred pretećim talasom nasilja. I to bez iole ozbiljnijeg pokušaja da mu se suprostavi! Napokon, ,,Goti” su prošli kroz vrata našeg javnog prostora, država kao garant ustavnih prava i sloboda nije ni pokušala da ih zaustavi i Srbija se našla na putu haosa čije će posledice dugoročno biti katastrofalne. Od današnjeg dana potpuno je ogoljena činjenica da Srbija ne samo što nije demokratska država, već nije ni država u modernom značenju te reči!


Lažno obećanje: Boris Tadić
Photo: FoNet/Nenad Ðorđević

Javno izrečeno obećanje predsednika republike da će ,,država zaštititi sve njene građane, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, polnu ili političku pripadnost i neće dozvoliti nasilje” i teza da ,,Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira za sve koji u njoj žive” pali su u vodu samo nekoliko sati nakon praznog uveravanja čoveka, koji više ni sam ne veruje u to što priča. Tadićeva prazna politika, srušila se kao kula od karata, kao da se pojavilo ono dete koje je, uprkos javnoj iluziji svih ostalih, nevino uzviknulo: ,,Car je go!” Da je Tadićeva politika gola bilo je jasno i ranije, ali ovo je onaj istorijski trenutak kada to postaje vidljivo većini posmatrača, tačka kada je čak i njegovo klovnovsko okruženje to napokon javno priznalo. Međutim, činjenica nedostatka Tadićeve hrabrosti i intelektualnih potencijala da uradi ono za šta ga je, u svojoj naivnosti, većina građana ove zemlje ovlastila, neće ga abolirati odgovornosti za posledice koje će uslediti. Ta odgovornost neće i ne može biti samo politička, pošto propuštanje da se izvrši dužnost zaštite demokratskog poretka koji je Ustavom garantovan, neodoljivo podseća na izdaju građana ove države i temeljnih vrednosti koje smo kao društvo prihvatili, što neminovno povlači i pitanje krivične odgovornosti predsednika.

...

(bold KJG)
thug_b thug_b 16:35 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Koje istorije ? Konceptualne ?

mozda iz one sa ivicom dacic u glavnoj sporednoj a slobom u glavnoj glavnoj ulozi?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:43 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

htedoh odavno da te pitam: jeste se ispipali posle emisije ti onaj dosadni rts voditelj?

Pa, hajde da ti kazem kad te to tako dugo zanima - konceptualno, i jesmo i nismo.
KafaJeGotova KafaJeGotova 16:47 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Ninoslav Randjelovic
htedoh odavno da te pitam: jeste se ispipali posle emisije ti onaj dosadni rts voditelj?

Pa, hajde da ti kazem kad te to tako dugo zanima - konceptualno, i jesmo i nismo.

a, dokumentarno? nekako ste se jako lepo dopunjavali. baš te razume čovek. ali, svu tu empatiju koju ste pokazali... stvarno dokumentarna snaga.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:52 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Hvala na lepim recima. Nego, da ne trolujemo ovaj vazan post o istoriji. Tebi, ako je bas do pipanja, pipni sebe dokumentarno. Il' konceptualno. Mozda te smiri...
alselone alselone 17:00 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

KafaJeGotova

Pasaran


Truli trol: Ha ha ha! Pazi cija je reklama na vrhu strane!
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:18 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

alselone

Truli trol: Ha ha ha! Pazi cija je reklama na vrhu strane!

uvek je lakše zverati sa strane, nego na tekst i poentu...
ervetor ervetor 18:43 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Da su 1923. godine uhapsili nas nekolicinu, sve bi bilo gotovo. Oni su to propustili da učine, dozvolili su nam da se provučemo kroz zonu rizika i mi smo deset godina kasnije došli na vlast. I tada su mogli da kažu da je lider Nemačke autor programa iz Main kampfa i da takvog čoveka neće tolerisati u svom susedstvu, mogli su tada da intervenišu i opet bi sve bilo brzo gotovo. Propustili su i tada priliku da preduzmu akciju, mi smo se ponovo provukli kroz zonu rizika, u međuvremenu smo se naoružali i ojačali i sada kada smo postali jači od njih oni su nam objavili rat.”


Uh, hvala vam sto ste napisali ovo.
Pisanjem naravno nista necu promeniti, ali bar nekako skidam sa sebe deo odgovornosti za to sto Srbija unazad 5 godina ubrzano juri u fasizam.

Ipak, danas nesto razmisljam, da sve to - i nemoc i inertnost i nezainteresovanost gradjanstva s jedne strane kao i agresivnost, primitivizam i glupost nacionalista, sovinista i fasista sa druge strane, zapravo jeste samo jedna ista medalja sa dva lica koja u odredjenom trenutku istorije karakterise jedno drustvo u celini. Slabost kompletnog drustva. Neko je slab pa postane zatucani fasista, a ostali prosto, takodje nisu dovoljno jaki da mu se odupru. Prosto, svi smo generalno iz nekih potpuno desetih razloga jednostavno SLABI .
Pocinjem da mislim da su krhka demokratija i bujanje fasizma zajedno zapravo posledice, a ne uzroci. Nije krhka i nesposobna drzava uzrok pojave fasizma, nego drustvo sklono fasizmu u istorijskom trenutku drustvene slabosti stvara tu imaginarnu krhku demokratiju kao larvu iz koje ce da se ispili definitivno.
A onda ce naravno postati sam sebi neprijatelj pa ce poput virusa koji pocne da ubija sredinu u kojoj zivi, morati opet da se primiri neko vreme...
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 19:44 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

ervetor

Slabost kompletnog drustva.

= snaga Sluzbi (tj. pravih centara moci koji nikome i ni za sta ne odgovaraju) Jasno se pokazuje da u Srbiji nema demokratskog drustva niti ce (nazalost, tu je Vuk Draskovic, tuzno ali istinito, bio u pravu potpuno) sve dok se ne rasformiraju potpuno nekontrolisane sluzbe bezbednosti.
baroniknez baroniknez 19:49 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

ovi iz fasistickih organizacija su znali sve unapred. na raznim forumima su se pojavljivale marsute kuda je povorka trebala da se krece i razne druge informacije, koje nisu dospele jos do medija

dragisic: od ponedeljka uplacujem porez na ziro racun obraza

car!
gorio92 gorio92 21:07 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Tadićeva prazna politika, srušila se kao kula od karata, kao da se pojavilo ono dete koje je, uprkos javnoj iluziji svih ostalih, nevino uzviknulo: ,,Car je go!” Da je Tadićeva politika gola bilo je jasno i ranije, ali ovo je onaj istorijski trenutak kada to postaje vidljivo većini posmatrača, tačka kada je čak i njegovo klovnovsko okruženje to napokon javno priznalo.

Preporuka čoveče, sve što treba rekao si.
ervetor ervetor 21:43 19.09.2009

Re: Storija o istoriji

Milan M. Ćirković
ervetor

Slabost kompletnog drustva.

= snaga Sluzbi (tj. pravih centara moci koji nikome i ni za sta ne odgovaraju) Jasno se pokazuje da u Srbiji nema demokratskog drustva niti ce (nazalost, tu je Vuk Draskovic, tuzno ali istinito, bio u pravu potpuno) sve dok se ne rasformiraju potpuno nekontrolisane sluzbe bezbednosti.


Milane,

U principu da.
U sustini, nema nikakvih sluzbi bezbednosti, to je jedan veliki deo naseg drustva koji sedi na grbaci ovom drugom delu. To su nasi rodjaci, prijatelji, komsije, kolege, zaove, jetrve, svekrve,tastovi, zetovi...
Jedna mala i zatucana sredina u kojoj svako nekog zna, svako ima nekog u policiji i svako je manje ili vise po potrebi sluzba. Kad kazem svako ne mislim bukvalno svi do jednog, ali mnogo brate.
Sad me optuzuju da sam komunista isti oni koji su me optuzivali da sam cetnik i peta kolona, a zapravo sve je isto samo se ime navodnog uredjenja menja. Mentalitet je isti. Sklonost ka histeriji i sklonost ka sistemu vrednosti " DAJ PET KARATA".

Ova drzava smo mi.
Sve sto nam se desava velika vecina zapravo zeli da se desava.
Ja sam pravio eksperiment ovih dana, namerno pricao sa mnogim ljudima koje poznajem o ovoj temi. Rezultati tog malog istrazivanja koji su porazavajuci nisu me nimalo potresli jer sam ih realno i ocekivao.
Rezultat istrazivanja koje sam sproveo je da ce prosecan Srbin, pa i onaj iznad proseka, vise voleti da mu dete bude kriminalac i ubica nego homoseksualac.
Zbog cega je to tako, da li je to stecena ili urodjena buba ?
r0811n r0811n 02:42 20.09.2009

Re: Storija o istoriji

Mlakim stavovima i propuštanjem prilike da se neman rastućeg novog srpskog fašizma saseče u korenu, dovela nas je do današnjeg dana koji predstavlja tačku kada je država poklekla i kapitulirala pred pretećim talasom nasilja.


To što nikad nismo saznali (a nismo ni tražili) imena svih onih koji su svojeručno ubijali u Srebrenici i koji su danas naši susedi, to što smo sve pokrili R.Mladićem (o vojsci i Vukovaru!?), to što se završava otvaranjem O.Š. Srbija na Palama uz Prisustvo BoTe, to što danas gledamo na stepenicama zgrade Skupštine, svu tu Državu koja tako idividualizovana kroz Malovićke, Cvetkoviće, Brkićkeizaziva neprijatnost, to što nam je prosto neugodno kada to vidimo, to je uvreda za zdrav razum- koji nemamo i ne zaslužujemo, te tako nemamo ni stida ni odgovornosti.
Ne može se katarzis tražiti u Hagu, on se mora pronaći ovde i to što pre.
Ne, još niko nije uzviknuo-Car je go!
dragan7557 dragan7557 07:50 20.09.2009

Re: tranzitorna nečinjenja


Ipak, danas nesto razmisljam, da sve to - i nemoc i inertnost i nezainteresovanost gradjanstva s jedne strane kao i agresivnost, primitivizam i glupost nacionalista, sovinista i fasista sa druge strane,

su rezultat nikad započete a prilikom rušenja starog državnog (drštvenog) poretka obećane društvene tranzicije.
Lutanje srpskog društva je direktan rezultat ovog nečinjenja.

Odgovornost za ovo popunite sami, uz sećanje na ovom blogu promovisanog stava "biranje manjeg zla", naravno kod sledećih izbora biće opet da neko ili nešto nema alternativu, pa opet "manje zlo" i tako u nedogled.

dragan7557 cerski

uz primedbu da ste sami birali vlast koja vas vodi.
ervetor ervetor 22:26 20.09.2009

Re: tranzitorna nečinjenja

dragan7557

Ipak, danas nesto razmisljam, da sve to - i nemoc i inertnost i nezainteresovanost gradjanstva s jedne strane kao i agresivnost, primitivizam i glupost nacionalista, sovinista i fasista sa druge strane,

su rezultat nikad započete a prilikom rušenja starog državnog (drštvenog) poretka obećane društvene tranzicije.
Lutanje srpskog društva je direktan rezultat ovog nečinjenja.

Odgovornost za ovo popunite sami, uz sećanje na ovom blogu promovisanog stava "biranje manjeg zla", naravno kod sledećih izbora biće opet da neko ili nešto nema alternativu, pa opet "manje zlo" i tako u nedogled.

dragan7557 cerski

uz primedbu da ste sami birali vlast koja vas vodi.


Hm, cekajte Dragane malo. Pa nije valjda da se mi znamo a da ja to ne znam ?
Jer, ako me bar nesto u zivotu tesi to je da ja ovu vlast nisam birao. Naime bojkotujem izbore na kojima nemam izmedju cega da biram...
I iskljucivo sa te strane mi je lakse da sve ovo podnosim.
Verovatno bih svakoga dana povracao da sam za nekoga od ovih glasao.
albicilla albicilla 16:35 19.09.2009

hmmm.....

ako sam ja pismen, premijer je izjavio da je policija nesposobna da odrzava red i stiti one koji je placaju, tj poreske obveznike i biracko telo

postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?

zajedno sa sefom takve policije?

a toj i takvoj policiji zbog loseg ucinka sniziti plate, pa, kad se poprave, da budu i nagradjeni?
angie01 angie01 16:58 19.09.2009

Re: hmmm.....

postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?


ovo ne bi trebalo da udje u debatu- nego po logici stvari!


a toj i takvoj policiji zbog loseg ucinka sniziti plate, pa, kad se poprave, da budu i nagradjeni?


samo me buni, kako su bili efikasni kada se skupljalo onoliko naroda devedesetih- sa sve pramlacivanjem?

chija je to policija?
ElectricDreams ElectricDreams 18:03 19.09.2009

Re: hmmm.....

albicilla
ako sam ja pismen, premijer je izjavio da je policija nesposobna da odrzava red i stiti one koji je placaju, tj poreske obveznike i biracko telo

postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?

zajedno sa sefom takve policije?

a toj i takvoj policiji zbog loseg ucinka sniziti plate, pa, kad se poprave, da budu i nagradjeni?


Samo stavi na papir kad se tako nešto desilo u srbiji, pa kad budeš video praznu belu stranicu - znaćeš odgovor :)

Ma srbija je jedna blam zemlja...
ervetor ervetor 18:47 19.09.2009

Re: hmmm.....

postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?

zajedno sa sefom takve policije?

a toj i takvoj policiji zbog loseg ucinka sniziti plate, pa, kad se poprave, da budu i nagradjeni?


Ne zaboga.
Treba ih jednostavno bojkotovati, traziti ukidanje necega sto ionako vec odavno ne postoji i prestati placati porez ovoj drzavi.
ervetor ervetor 18:52 19.09.2009

Re: hmmm.....

ervetor
postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?

zajedno sa sefom takve policije?

a toj i takvoj policiji zbog loseg ucinka sniziti plate, pa, kad se poprave, da budu i nagradjeni?


Ne zaboga.
Treba ih jednostavno bojkotovati, traziti ukidanje necega sto ionako vec odavno ne postoji i prestati placati porez ovoj drzavi.

Da dodam...

Homoseksualci valjda takodje placaju porez.
Za pocetak bi eto na primer samo oni imali apsolutno pravo da kao jedna nepriznata i nepostojeca grupacija obustave da pune budzet sa svoje strane. Na primer posto u Jagodini nema pedera onda svako onaj ko se oseti kao peder, ima pravo da ne placa porez jer jednostavno ne postoji. On je u paralelnom svetu i bas kao i crkva koja je u svom paralelnom svetu takodje ne placa porez.

Pa sad, kome policija pruza zastitu taj neka je i placa.
Ali upravo je obrnuto, crkva koja je oslobodjena placanja poreza najbolje je cuvana od policije.
Zato sto su oni jedno te isto.
dragan7557 dragan7557 07:54 20.09.2009

Re: hmmm.....

postavlja se pitanje treba li smeniti ministra takve policije?

ni u EU nije uobičajeno da se kadrovici smenjuju, osim ako ne počine kriminalno delo. Promocija ili prelazak na drugu obično bolje plaćenu funkciju je način rešavanja problema.Naravno tu je i opcija iz politike u privredu za veće pare.

dragan7557 cerski
johnny011 johnny011 17:45 19.09.2009

Kontekst je

dragocena galerija za ovaj grad. Ali u društvenim stvarima iskazuje maltene iritirajući amaterizam.
Milica Tomić Milica Tomić 18:02 19.09.2009

Re: Kontekst je

i ja se u ovom postu pitam da li su ljudi koji vode Kontekst galeriju uopste nesto naucili iz vremena zatvaranja izlozbe "Odstupanje-savremena umetnicka scena Pristine", februara 2008 godine.
johnny011 johnny011 18:08 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milice, mislio sam na poziv Konteksta da ljudi izađu na ulicu i pored zabrane skupa i čopora koji će ih vrebati ceo dan... To je neodgovorno. Šta mislim o otkazivanju Povorke već sam na drugim mestima pisao, a dajdžestovano glasi: to je poraz svih nas. Ipak, mislim da je ovaj poziv ljudima, kako tu stoji, neodgovoran.
Milica Tomić Milica Tomić 18:26 19.09.2009

Re: Kontekst je

Slazem se, jeste apsolutno je neodgovorno pozivati ljude da se isporuce siledzijama koji su im spremali pomorandze punjene ziletima (imali su nameru da gadjaju povorku), ali to tek otvara pitanje:
A sta sad sa ovim sto ti nazivas "poraz svih nas"? Da li je resenje povuci se? I da li je problem u nacinu kako je kampanja povorke vodjena. Da li se od pocetka postavila u poziciju naivne zrtve?
Milica Tomić Milica Tomić 18:31 19.09.2009

Re: Kontekst je

Da li grupa, koju je drzava po ustavu i zakonu morala da zastiti, treba sada da odustane, da se povuce, i da li ona ima prava na samoorganizovanje i upotrebu sile u zastiti svog legitimnog prava da slobodno seta ulicom i iskazuje svoja uverenja. I da li to onda znaci gradjanski rat?
Milica Tomić Milica Tomić 18:38 19.09.2009

Re: Kontekst je

Danas nema levih snaga koje su spremne na ono na sta su spremne desne... da udju u borbu i da im je namera da pobede!
Da li to znaci da je kod nas tradicija anti-fasizma potpuno nestala? Nemoc drzave da se suprotsavi fasizmu uvek je stvarala leve antifasisticke grupe koje su se samoorganizovale i koje ulaze istovremeno u sukob i sa drzavom i sa ulicnim fasistickim snagama.
Dawngreeter Dawngreeter 18:40 19.09.2009

Re: Kontekst je

Kao sto rekoh kod Angie, Beogradu je neophodna lokalna verzija Queer Mutiny organizacije.
zeks92 zeks92 18:47 19.09.2009

Kontekst je glupost!

Neumesno poredjenje i mnogo samoreklamerstva ...

Kljuchna rech Povorke ponosa je INTEGRITET ...

Kljuchna rech one izlozhbe bila je PROVOKACIJA.

Razlika je ogromna!
Milica Tomić Milica Tomić 18:48 19.09.2009

Re: Kontekst je

Queer Belgrade su anarhisti
Milica Tomić Milica Tomić 18:54 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Neumesno poredjenje i mnogo samoreklamerstva ...

Kljuchna rech Povorke ponosa je INTEGRITET ...

Kljuchna rech one izlozhbe bila je PROVOKACIJA.

Razlika je ogromna!


ulicni fasisti tvrde isto sto i ti za izlozbu:
da je POVORKA PONOSA - PROVOKACIJA
zeks92 zeks92 19:07 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Milica Tomić
Neumesno poredjenje i mnogo samoreklamerstva ...Kljuchna rech Povorke ponosa je INTEGRITET ...Kljuchna rech one izlozhbe bila je PROVOKACIJA.Razlika je ogromna! ulicni fasisti tvrde isto sto i ti za izlozbu:da je POVORKA PONOSA - PROVOKACIJA


Ja ne mislim tako.

Parada ponosa je OK.

Ali mislim da u drushtvu (na zhalost/srecu) postoje granice...i seksualnost ima granice...i umetnost ima granice...a izlozhba Jasharijevih fotografija u Beogradu prelazi te granice. Tako neshto nije razumno!
johnny011 johnny011 19:14 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić
Slazem se, jeste apsolutno je neodgovorno pozivati ljude da se isporuce siledzijama koji su im spremali pomorandze punjene ziletima (imali su nameru da gadjaju povorku), ali to tek otvara pitanje:
A sta sad sa ovim sto ti nazivas "poraz svih nas"? Da li je resenje povuci se? I da li je problem u nacinu kako je kampanja povorke vodjena. Da li se od pocetka postavila u poziciju naivne zrtve?

Ne treba se povući. Treba tražiti odgovornost onih koji su nadležni i plaćeni za održavanje reda i mira i bezbednosti građana. Treba pozivati na odovornost ministra policije, direktora policije, gradonačelnika, članove Vlade. Pa i predsednika, koji je zauzeo lagodnu poziciju da je nadležan samo za ono što mu poliitčki odgovara.
Organizatora što se tiče, a to je tema koju prethodnih dana ni poslom ni privatno nisam hteo da povlačim, po meni su se pokazali fascinantno nesposobnim. Dozvolili su da priča od starta ode u pogrešnom smeru. Tu je i razjedinjenost LGBT grupa.
Ono za pomorandže itsl. nisam znao. Dokazuje na šta su spremni. I potvrđuje - policija je morala da preduzme tzv. preventivna hapšenja, koja su bazirana na Ustavu i zakonima.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:15 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

a izlozhba Jasharijevih fotografija u Beogradu prelazi te granice. Tako neshto nije razumno!

Predvidjam da ce neko buduce i kvaitetnije samoorganizovanje levih ant-fasista u Srbiji, ipak "orazumiti" takve izlozbe, tj., koncepte ?
johnny011 johnny011 19:17 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić
Da li grupa, koju je drzava po ustavu i zakonu morala da zastiti, treba sada da odustane, da se povuce, i da li ona ima prava na samoorganizovanje i upotrebu sile u zastiti svog legitimnog prava da slobodno seta ulicom i iskazuje svoja uverenja. I da li to onda znaci gradjanski rat?

To, po meni, nije rešenje. Treba da se organizuje snažan javni pritisak na političare i sve one koji su iz budžeta plaćeni da brinu o bezbednosti i sprovođenju vladavine prava. Moramo ići ka izgradnji liberalnog, otvorenog društva, ne vođenju ulične pravde.
Milica Tomić Milica Tomić 19:17 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

zeks92
Milica Tomić


ulicni fasisti tvrde isto sto i ti za izlozbu:da je POVORKA PONOSA - PROVOKACIJA


Ja ne mislim tako.

Parada ponosa je OK.

Ali mislim da u drushtvu (na zhalost/srecu) postoje granice...i seksualnost ima granice...i umetnost ima granice...a izlozhba Jasharijevih fotografija u Beogradu prelazi te granice. Tako neshto nije razumno!


Drago mi je zbog tebe, da znas gde da postavis granice.
Gde vidis te granice po pitanju seksualnosti? Sta ne bi podneo na paradi?
johnny011 johnny011 19:20 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić
Danas nema levih snaga koje su spremne na ono na sta su spremne desne... da udju u borbu i da im je namera da pobede!
Da li to znaci da je kod nas tradicija anti-fasizma potpuno nestala? Nemoc drzave da se suprotsavi fasizmu uvek je stvarala leve antifasisticke grupe koje su se samoorganizovale i koje ulaze istovremeno u sukob i sa drzavom i sa ulicnim fasistickim snagama.

To ipak nije moja šolja čaja. Poštujem strast savremenog levog antifašizma (to nije jedini antifašizam, naravno), kao i svaka strast zna biti iracionalno privlačan, ali mislim da je pogešan. Pa i opasan.
baroniknez baroniknez 19:23 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić
Danas nema levih snaga koje su spremne na ono na sta su spremne desne... da udju u borbu i da im je namera da pobede!
Da li to znaci da je kod nas tradicija anti-fasizma potpuno nestala? Nemoc drzave da se suprotsavi fasizmu uvek je stvarala leve antifasisticke grupe koje su se samoorganizovale i koje ulaze istovremeno u sukob i sa drzavom i sa ulicnim fasistickim snagama.


u tom slucaju se ne bi znalo ko je fasista a ko antifasista - boli mene uvo da li su jedni za crkvu a drugi za internacionalu, ako su nasilnici treba ih pohapsiti i jedne i druge

ako udjes u rat sa njima onda si izgubila - jer je nasilje njihov i cilj i sredstvo

bas me briga koje je nasilje boje i to je prost test pameti za svakog od vas koji citate ovo
zeks92 zeks92 19:26 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Drago mi je zbog tebe, da znas gde da postavis granice.
Gde vidis te granice po pitanju seksualnosti?


Incest, pedofiliju, silovatelje, sex-hanibale ...

Da li Kontekst to odobrava?
Milica Tomić Milica Tomić 19:34 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!


Incest, pedofiliju, silovatelje, sex-hanibale ...Dakle ovo je po tebi jednako izlozbi "Odstupanje"?
zeks92 zeks92 19:37 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Dakle ovo je po tebi jednako izlozbi "Odstupanje"?


Seksualno opredeljenje je izlozhba! Ha!

Umetnost je provokacija ... provokacija je umetnost!

Sve mi zbrkalo! Poludecu ...

Milica Tomić Milica Tomić 19:40 19.09.2009

Re: Kontekst je

Ne treba se povući. Treba tražiti odgovornost onih koji su nadležni i plaćeni za održavanje reda i mira i bezbednosti građana. Treba pozivati na odovornost ministra policije, direktora policije, gradonačelnika, članove Vlade. Pa i predsednika, koji je zauzeo lagodnu poziciju da je nadležan samo za ono što mu poliitčki odgovara.
Organizatora što se tiče, a to je tema koju prethodnih dana ni poslom ni privatno nisam hteo da povlačim, po meni su se pokazali fascinantno nesposobnim. Dozvolili su da priča od starta ode u pogrešnom smeru. Tu je i razjedinjenost LGBT grupa.
Ono za pomorandže itsl. nisam znao. Dokazuje na šta su spremni. I potvrđuje - policija je morala da preduzme tzv. preventivna hapšenja, koja su bazirana na Ustavu i zakonima.


Slazem se!
johnny011 johnny011 19:53 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić
Ne treba se povući. Treba tražiti odgovornost onih koji su nadležni i plaćeni za održavanje reda i mira i bezbednosti građana. Treba pozivati na odovornost ministra policije, direktora policije, gradonačelnika, članove Vlade. Pa i predsednika, koji je zauzeo lagodnu poziciju da je nadležan samo za ono što mu poliitčki odgovara.
Organizatora što se tiče, a to je tema koju prethodnih dana ni poslom ni privatno nisam hteo da povlačim, po meni su se pokazali fascinantno nesposobnim. Dozvolili su da priča od starta ode u pogrešnom smeru. Tu je i razjedinjenost LGBT grupa.
Ono za pomorandže itsl. nisam znao. Dokazuje na šta su spremni. I potvrđuje - policija je morala da preduzme tzv. preventivna hapšenja, koja su bazirana na Ustavu i zakonima.


Slazem se!

Pogledaj ovo....

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_id=382331

Zanimljiva odluka.. Zanima me šta misliš. Meni deluje kao da vlast nalazi izgovor za gušenje građanskih sloboda. To mi je bar prvi utisak.
johnny011 johnny011 19:56 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Milica Tomić

johnny011
zeks92
Drago mi je zbog tebe, da znas gde da postavis granice.
Gde vidis te granice po pitanju seksualnosti?


Incest, pedofiliju, silovatelje, sex-hanibale ...

Da li Kontekst to odobrava?

Kakva je ovo primitivna provokacija.


zanimljivo sta se sve krije iza prostih podela "za i protiv" i kako brzo progovori ideologija.

Paralela između incesta, pedofilije i Jašarijevih fotografija nije ideologija, nego čisti bezobrazluk.
zeks92 zeks92 19:56 19.09.2009

E ... odo ja da gledam basket...

zanimljivo sta se sve krije iza prostih podela "za i protiv" i kako brzo progovori ideologija.


jebesh ideologiju (hm... dal' prelazim granicu?) ...lepi pozdravi!
Milica Tomić Milica Tomić 20:07 19.09.2009

Re: Kontekst je


Pogledaj ovo....

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_id=382331

Zanimljiva odluka.. Zanima me šta misliš. Meni deluje kao da vlast nalazi izgovor za gušenje građanskih sloboda. To mi je bar prvi utisak.


apsolutno!
sa takvom odlukom nema vise mrdanja. meni se cini da je sada poslednji momenat da se nesto uradi, odnosno da se izvrsi ozbiljan pritisak!
s obzirom na strategiju vlasti: mi bi vas pustili da izlazete albanske umetnike sa kosova, pustili bi i LGBT da setaju, ali opasno je... a mi ne mozemo da vas zastitimo... E, pa bas zbog toga sto ne mozemo vas da zastitimo zabranicemo i vama i njima da se okupljate, i svima kojima to ikad u buducnosti padne na pamet.
Milica Tomić Milica Tomić 20:10 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Paralela između incesta, pedofilije i Jašarijevih fotografija nije ideologija, nego čisti bezobrazluk.


jeste, to je ideologija ulicnih fasista.
johnny011 johnny011 20:21 19.09.2009

Re: Kontekst je

Milica Tomić

Pogledaj ovo....

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_id=382331

Zanimljiva odluka.. Zanima me šta misliš. Meni deluje kao da vlast nalazi izgovor za gušenje građanskih sloboda. To mi je bar prvi utisak.


APSOLUTNO!
sa takvom odlukom nema vise mrdanja. meni se cini da je sada poslednji momenat da se nesto uradi, odnosno da se izvrsi ozbiljan pritisak!
s obzirom na strategiju vlasti: mi bi vas pustili da izlazete albanske umetnike sa kosova, pustili bi i LGBT da setaju, ali opasno je... a mi ne mozemo da vas zastitimo... E, pa bas zbog toga sto ne mozemo vas da zastitimo zabranicemo i vama i njima da se okupljate, i svima kojima to ikad u buducnosti padne na pamet.

Da, stvari idu baš u tom smeru.... Ovo je, mislim, već stvar za Ustavni sud. U tom pravcu treba pritisnuti.
johnny011 johnny011 20:22 19.09.2009

Re: Kontekst je glupost!

Milica Tomić
Paralela između incesta, pedofilije i Jašarijevih fotografija nije ideologija, nego čisti bezobrazluk.


jeste, to je ideologija ulicnih fasista.

Kada se tako postave stvari, u pravu si.
Milica Tomić Milica Tomić 20:47 19.09.2009

Re: E ... odo ja da gledam basket...

zeks92
zanimljivo sta se sve krije iza prostih podela "za i protiv" i kako brzo progovori ideologija.


jebesh ideologiju (hm... dal' prelazim granicu?) ...lepi pozdravi!


blogeru, hej, zaneo si se ---- pa ti si taj ko postavlja granice... moraces sam da se snadjes...
zeks92 zeks92 23:23 19.09.2009

Odgledah basket!

blogeru, hej, zaneo si se


Shta fali zanosu, nadahnucu? Bez toga ni dobar ruchak ne mozhesh da spremish.

pa ti si taj ko postavlja granice...


Ja ne postavljam granice, vec mi ih okolina namece...

moraces sam da se snadjes...


E ... ta ti je na mestu. Kada ja "izlazhem" ne prizivam chopor policajaca da me brani.Milica Tomić Milica Tomić 17:56 19.09.2009

pobeda!!!

klero-fasisti slave otkazivanje povorke kao trijumfalnu pobedu!
drzava se povukla pred nasilnicima, dala im za pravo, a mi po ko zna koji put nasedamo na scenario koji se odigrao vec toliko puta...
otkazivanje povorke - ultra los znak i poruka gradjanima Srbije
baroniknez baroniknez 19:25 19.09.2009

Re: pobeda!!!

Milica Tomić
klero-fasisti slave otkazivanje povorke kao trijumfalnu pobedu!
drzava se povukla pred nasilnicima, dala im za pravo, a mi po ko zna koji put nasedamo na scenario koji se odigrao vec toliko puta...
otkazivanje povorke - ultra los znak i poruka gradjanima Srbije


a sutra ce takodje da patroliraju centrom grada, samo sto ce biti i puno milicije
u svakom slucaju nemam reci za ovo sto se desava
man ray loves me man ray loves me 20:04 19.09.2009

fucking hell

cak i engelbert humperdinck je dosao u beograd, a osnovna covecnost jos uvek nije...
cicmika cicmika 20:25 19.09.2009

hm

Ovakav postupak vlasti je neprihvatljivo neodgovoran. On predstavlja jos jednu u nizu kapitulacija Drzave pred klero-fasistickim i ultra konzervativnim grupama i pojedincima, poput Obraza, 1839 itd.

Vlast je uopste neprihvatljivo neodgovorna,ma o cemu da je rec.
Mislim da ovo ne predstavlja kapitulaciju drzave.Cini mi se da su svi ma koliko govorili da ce obezbediti skup OVO,dakle otkazivanje bas,bas prizeljkivali.
Narod je kapitulirao!
Drzavom ionako upravljaju pojedinci koji ne misle ni na koga osim na sebe.
Milica Tomić Milica Tomić 20:31 19.09.2009

Re: hm

cicmika
Ovakav postupak vlasti je neprihvatljivo neodgovoran. On predstavlja jos jednu u nizu kapitulacija Drzave pred klero-fasistickim i ultra konzervativnim grupama i pojedincima, poput Obraza, 1839 itd.

Vlast je uopste neprihvatljivo neodgovorna,ma o cemu da je rec.
Mislim da ovo ne predstavlja kapitulaciju drzave.Cini mi se da su svi ma koliko govorili da ce obezbediti skup OVO,dakle otkazivanje bas,bas prizeljkivali.
Narod je kapitulirao!
Drzavom ionako upravljaju pojedinci koji ne misle ni na koga osim na sebe.

Iako se predomisli, narod ce morati da kapitulira, jer:

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će se država odlučno obračunati sa svima koji prete nasiljem i da javni skupovi neće moći da se održavaju u centru Beograda, gde preti ugrožavanje života i imovine.

On je poručio da će policija, koliko je god je u njenoj moći, preduprediti sve vrste napada, i biće represivna prema ekstremističkim grupama koje prete različitim strankama, organizacijama i pokretima.

Policija je navela i da "ubuduće" u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_id=382331
G r o f G r o f 21:19 19.09.2009

Re: hm

Ako Paradu ponosa zamislimo kao konceptualno umetnicko delo, onda zabrana stavljena u okvire toga dela ,samo povećava njegovu snagu.
Umetnost je pobedila, Srbija je izgubila.
Kao obično...
soylentgreen soylentgreen 23:28 19.09.2009

Re: hm

Milica Tomić
Policija je navela i da "ubuduće" u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.


Naravno, lako je zabraniti civilizovane skupove.

Da ih vidim da zabrane razularene povorke fudbalskih navijaca.
baroniknez baroniknez 23:45 19.09.2009

Re: hm

Naravno, lako je zabraniti civilizovane skupove.
Da ih vidim da zabrane razularene povorke fudbalskih navijaca.


ne mogu sami sebe da zabrane... ali pustimo sve to - ponovljeno sto puta

nego

1. Ko finansira Obraz, 1389, SS dveri?
2. U cijoj zgradi ima Obraz sediste?
3. Ko su vodje navijaca?
4. Da li su tacne price o reketiranju za Urosa?
soylentgreen soylentgreen 23:55 19.09.2009

Potrebna adresa nove poreske uprave!

Posto je ocigledno doslo do prevrata, meni je truba da placam poreze i doprinose bivsoj vlasti, pa bih molio da mi Udruzeni Navijaci, 1389, 1492 i ostali akteri nove Koalicije na vlasti daju uputstvo gde da uplacujem poreze i doprinose od sada.

Posto cu njima da se obracam ubuduce kad mi treba zastita.
corn mouth corn mouth 12:57 20.09.2009

Re: Potrebna adresa nove poreske uprave!

pa bih molio da mi Udruzeni Navijaci, 1389, 1492 i ostali akteri nove Koalicije na vlasti daju uputstvo gde da uplacujem poreze i doprinose od sada.

reket?
Unfuckable Unfuckable 13:46 20.09.2009

Re: Potrebna adresa nove poreske uprave!

Posto cu njima da se obracam ubuduce kad mi treba zastita.

a možda je samo trebalo da pozovu Strongmena, nudio se čovek
adam weisphaut adam weisphaut 13:55 20.09.2009

Re: Potrebna adresa nove poreske uprave!

Posto je ocigledno doslo do prevrata, meni je truba da placam poreze i doprinose bivsoj vlasti, pa bih molio da mi Udruzeni Navijaci, 1389, 1492 i ostali akteri nove Koalicije na vlasti daju uputstvo gde da uplacujem poreze i doprinose od sada.

Posto cu njima da se obracam ubuduce kad mi treba zastita.

Bolje uplatit diirektno kod koordinatora...
angie01 angie01 21:03 20.09.2009

Re: Potrebna adresa nove poreske uprave!

a možda je samo trebalo da pozovu Strongmena


hm, da,..po tom pisaniju od proshle godine- on je adekvatniji za onu "porodichnu" povorku-da demonstrira na shta je ponosan, ako se dobro secam,..kao i mnogi, koji su ga tada podrzali- al da ne budem sitnichava, veoma mi je drago, shto se samo godinu dana kasnije-slika prilichno promenila i hvala im na tome-jer daje nadu!
baroniknez baroniknez 21:44 20.09.2009

Re: Potrebna adresa nove poreske uprave!

da pa strongman je pisao o tome kako su obezbedjivali neke koncerte.... bilo bi ga lepo citati povodom ovoga

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana