erogene zone

vracarac92 RSS / 29.06.2009. u 15:40

Neki delovi tela i kod muškaraca i žena su osetljiviji na seksualno nadraživanje od drugih delova tela. Govorimo o "erogenim zonama" konceptu koji datira još iz antičkih vremena. Prastari spis Kama Sutra je, zapravo, vodič za učenje veštine "vođenja Ijubavi". Poželjno je da Ijubavni par istraži erotsku mapu tela partnera ili partnerke. Reč je o jednom od uslova za pojačano uživanje u seksu. Međutim, za vođenje Ijubavi manje je bitna tehnika vođenja Ijubavi od postojanja same Ijubavi. Ljubav, ipak, nije neophodan sastojak da bi žena i muškarac uživali u seksu

3timesno.jpg
Da bi se nešto nazvalo Ijubav i partner i partnerka mora da zadovolje sva čula Ijubljene osobe. Seks je manje zahtevan. Za seksualno uzbuđenje nekada je dovoljno da se nadraži samo jedno čulo. Moć fizičkog izgleda, prijatnog muškog baritona, ženskog alta i miris tela deluje kod mnogih osoba jače od svakog afrodizijačkog sredstva, pa bile to španske mušice ill ukus oraha sa medom. U stručnoj literaturi opisani su slučajevi trajne seksualne opsednutosti nekih muškaraca i žena slučajnim dodirom maramicom natopljenom znojem poželjne osobe. Neverovatna ekspanzija parfemske industrije nije, dakle, povezana isključivo sa čistoćom i estetikom već u sebi sadrži i naglašene znake seksualnosti. Bez obzira što izgled, glas, miris i "ukus" žene ili muskarca igraju veoma značajnu ulogu u seksualnoj komunikaciji, dodir tela je neprikosnoveno najjači seksualni podraživač koji, po pravilu, vodi ka orgazmu.

Nije čudno! Izgled, glas i miris neke osobe sekundarno se obrađuju u mozgu, a zatim spajaju sa prethodnim iskustvom koje će odrediti da li će nas druga osoba seksualno uzbuditi. Dodir zaobilazi veliki mozak. Seksualne senzacije dobijene dodirom tela su refleksnog karaktera, dakle, direktne. Čak i paralizovanim osobama, pod uslovom da im nisu povređeni seksualni centri u kičmenoj moždini, moguće je dodirom izazvati erekciju ili kod žena vaginalno vlaženje. Svaki deo tela nije seksualno podjednako osetljiv na dodir. Što je, u principu, neki deo tela u većoj meri snabdeven nervnim završecima, utoliko je osetljiviji na svaku senzaciju pa i seksualnu. U tom smislu, na telu postoji neka vrsta "erotske mape" sa zonama koje su veoma osetljive na dodir. Klitoris, male usne, vaginalni ulaz, deo prednjeg zida vagine, glans penisa, posebno corona i zadnji deo glansa, predeo između anusa i polnih organa, zadnjica, unutrašnje strane butina, usta, a posebno usne, uši, a posebno slušne školjke i dojke, a posebno bradavice, zbog visoke seksualne nadražljivosti na dodir nazvane su erogenim zonama.

Vešti seksualni "tehničari" znaju da se erogenim zonama ne zaokružuje "erotska mapa" tela. Dodir vrata partnera ili partnerke, milovanje unutrašnje strane šake jagodica, tabana, nožnih prstiju, ili donjih delova leđa može da prouzrokuje jako seksualno uzbuđenje i podstakne seksualne želje. Veštaci vođenja Ijubavi, međutim, znaju i više od toga. Celo telo, naime, svojevrsnim seksualnim mehanizmom učenja (uslovljavanja) ima potencijale da postane seksualna "bomba". Kolena, na primer, kod patrijarhalnih žena koje ne dozvoljavaju dodir drugih delova tela, bez obzira što nisu snabdevena nervnim završecima, mogu da postanu izvor uzbuđenja. U literaturi su opisani slučajevi da su neke žene doživljavale orgazam u trenucima kada je muškarac štipao njihove obrve ili kada je vršio jak pritisak na njihove zube. Ali i preterivanje u tehnici ima svoje nedostatke. Otuđeno primenjivanje seksualne tehnike bez realne komunikacije izmedu seksualnog para, umesto uzbuđenja često dovodi do averzije. Zato, zaboravite, tehnike. Pod uslovom da se umesto uživanja tokom vođenja Ijubavi preslišavate koje telesno mesto na "erotskoj mapi" partnera ili partnerke treba prvo da dodirnete da bi tu osobu "zapalili", seksualna vatra umesto da se razbukti može da se ugasi.Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

madam_mym madam_mym 18:42 29.06.2009

pogledom me pali

jer ga volim!
vracarac92 vracarac92 18:50 29.06.2009

Re: pogledom me pali

ljubav...univerzalna erogena zona!
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:24 29.06.2009

Re: pogledom me pali

pogledom me pali

Tipično
madam_mym madam_mym 20:50 30.06.2009

Re: pogledom me pali

Tipično

a kud se pogubiše blogerke?
mada se ni blogeri nisu nešto .......
ne mož' čo'ek da vas okupi, ni razveseli......c.....c......c......ama jok!!!
Više volEte o svinjskom gripu, globalnom zagrevanju i takoto....a ono od čega se živi vas ič ne zanima, bre!
miloradkakmar miloradkakmar 23:19 29.06.2009

Jel'

ti ovo za pred kraj radnog vremena. Za podizanje elana i nataliteta, usput.
vracarac92 vracarac92 10:36 30.06.2009

Re: Jel'

ti ovo za pred kraj radnog vremena. Za podizanje elana i nataliteta, usput.

bolje za pred kraj nego pred pocetak radnog vremena...ne umanjuje produktivnost!
leopold_lady leopold_lady 10:41 02.07.2009

Da,vidim da ovo vreme....

utiče na muškarce na blogu - pa su se okrenuli priči o seksu.....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana