6000_studenata_ff

Sloboda nije bozje sjeme pa da ti ga neko da, sloboda nije zahvalnica procitana abecednim redom
 
Koalicija 6000 je grupa studenata Filozofskog fakulteta ciji cilj je da Studentski parlament naseg fakulteta bude reprezentativan. Na poslednjim izborima odrzanim 31.marta i 01.aprila (uz sve probleme, o kojima na ovom blogu ne zelimo da raspravljamo) glasalo je 130 studenata. Na Filozofskom fakultetu, kako stoji u obavestenju na zvanicnom sajtu, studira vise od 6000 studenata. Mi smo grupa studenata koja inicira Koaliciju svih 6000 studenata. Zelimo da okupimo sve studente Filozofskog fakulteta u cilju raspisivanja novih izbora.

Nasa zelja je da svi budemo predstavljani u Studentskom parlamentu, jer smo skup razlicitih pojedinaca, ali neki nasi problemi jesu zajednicki. U nase ime pregovaraju ljudi koje ne poznajemo, ovo je nacin da upoznamo kandidate i da upoznamo programe svih onih koji zele da se kandiduju. Zelimo da imamo prave izbore, ne sprdnju.

Clan 115. Statuta FF (izvod):
Student ima pravo:
- na blagovremeno i tacno informisanje o svim pitanjima koja se odnose na studije;
- na aktivno ucestvovanje u donosenju odluka, u skladu sa Zakonom i statutom;
- na samoorganizovanje i izrazavanje sopstvenog misljenja;
- da bira i da bude biran u Studentski parlament i druge organe fakulteta i Univerziteta.

Clan 220. Statuta FF (izvod):
Studentski parlament je organ preko koga studenti ostvaruju svoja prava i stite svoje interese.

Biti zastupnik studenata nije nicije ekskluzivno pravo. To pravo, kao i svako drugo pravo predstavljanja se ne stice rodjenjem ni statusom, ono se moze steci izborom odgovarajuceg broja onih koji biraju.

Koalicija 6000 studenata Filozofskog fakulteta zeli da osvoji to pravo sledecim sredstvima:

1. kampanja na fakultetu o znacaju institucije SP,
2. potpisivanje peticije za nove izbore za SP,
3. trazeci podrsku medju profesorima i nastavnim osobljem,
4. trazeci podrsku sire javnosti.

Koalicija 6000 studenata se jasno odredjuje prema jednom jedinom cilju ZAHTEVAMO NOVE IZBORE, TRANSPARANTNE I PROCEDURALNO KOREKTNE. Pozivamo se na Ustav Republike Srbije, Zakon o visokom obrazovanju i Statut Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su garanti nasih prava.

Koalicija 6000 studenata se nece izjasnjavati o bilo kom kandidatu kada do izbora dodje, aktivnost ce biti okoncana u trenutku kada izbori budu zvanicno raspisani. Koalicija 6000 studenata je u razvoju, oprostite na manjim greskama.

Koalicija 6000 studenata je BEZ LIDERA! svako ko potpise peticiju postaje deo Koalicije 6000 studenata i ima pravo da se angazuje za ostvarenje njenog cilja.

6000_studenata_ff

6000_studenata_ff
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  12.04.2010 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed