Prvi mačići...

apaman RSS / 24.05.2009. u 12:21

Uh...

Razmišljao sam puno o svom prvom postu na ovom mestu. Bilo ih je i hvala bogu ima ih na raznim sajtovima, ali blog na B92 ima neku svoju težinu, tako da reših da ne impresioniram vascelu blogersku javnost svojom erudicijom i pitkom prozom već jednim čistim copy-paste prilogom, sa kojim se (odmah da se ogradim) u potpunosti i ne slažem ali pijetet koji osećam prema autoru mi nalaže da ga ispoštujem u celosti i kao takvog vam i prezentujem.

IMPRESIJA UTISAKA (inace citat dole pomenutog)

 Pri pisanju ovog  teksta neminovno mi se nameće poređenje sa čuvenim svojevremeno satiričnim tekstom "Vojko i Savle", i naravno ne želeći ni u jednom momentu da se poredim sa istim (a naročito implikacijama proizašlim iz njega), reših da svemu dam notu "prepoznatljivo-lažno skriveno-ko bajagi satirično-lokal-patriotski obojenog" pismenog sastava na ne zadatu temu.

Elem...

U našem malom "mistu" egzistira i visoko je kotiran jedan "Šika". Ime mu baš nije za rime i mnogi njegovi obožavaoci pate i dan danas što ne mogu da ga opevaju al`aj´´ šta je tu je. Šika je sve i svja kod nas. Ja čak mislim da on zna i gde je ona karika što nedostaje u lancu naše evolucije, zatim, ubedjen sam da ima dobre odnose sa Sai-Babom i Čak Norisom, a alhemiju ima u malom prstu. Naravno, kad u startu vidite koje su mu reference onda vam je jasno da u našim političkim vodama pliva ne kao riba već kao matično jato. 

E taj Šika, koji usput da pomenem obavlja pregršt zahtevnih funkcija tipa: Predsednik udruženja odgajivača golubova visokoletača, Predsednik Šah-kluba, Predsednik udruženja ribolovaca, Predsednik i osnivač čak omladinskog pokreta za razvoj ekološke svesti, i još nebrojeni broj počasnih funkcija koje sem njegove fizičke prisutnosti na otvaranju turnira ili takmičenja nižeg ranga, nisu toliko zahtevne i samo doprinose poboljšanju rejtinga u javnosti, obavlja i još par funkcija malo većeg kalibra.

Šika je gradonačelnik našeg malog idiličnog mesta, Direktor doma zdravlja, Direktor banje koja je smeštena u neposrednoj blizini našeg grada i Direktor, mentor, mecena, guru i duhovni savetnik svim ostalim malim direktorima (pomenuh li našeg idiličnog malog "mista" )

Da se ovaj uvod ne bi sveo na sarkastične dosetke i "kritiku čistog uma" sad ćemo napraviti pauzu u izlaganju i ostaviti čitaoce da grozničavo razmišljaju šta je poenta ovoj "odi" jednom, nekom tamo Šiki, i šta sledi kao razrada teme :)

 

Eto...

Ja preneo deo, a ako bude nastavka, vodjen prirodno urodjenom radoznalošću preneću vam i ostatak teksta mog prijatelja koji je želeo da ostane anoniman... 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana