Festival porodice

majaaat RSS / 18.05.2009. u 13:29

U subotu 16 maja mi se javio Milan suprug Andje mlade zene iz Kraljeva koja je umrla na porodjaju jer joj lekari u Kraljevu i Kragujevcu nisu pruzili osnovnu medicinsku pomoc.Dosao je u Beograd iz Kraljeva sa svoje dvoje starije dece Milicom i  Vladom dok je beba Miodrag ostao kod kuce , cuva ga baka. sa Milanom. sam se cula telefonom nekoliko puta, mail su mi poslali Vlado i Milica Andjina deca, a pismo su mi poslali jer su culi da sam takodje nebrigom lekara u GAK/u ostala bez dve zdrave bebe, dva decaka  na ciji zacetak sam cekala cetiri godine. Andja je rodjena istog dana kao i ja .... i rodjendan su mi cestitali...Znam da prolaze kroz isti pakao kroz koji prolazim i ja. Cekaju nalaz Komisije za spoljni strucni nadzor ministarstva zdravlja vec 6 meseci,naravno ministarstvo oteze stvar kao i u mom slucaju...cekaju da se strasti u javnosti smire i tragedija zaboravi.... nova tragedija zamenice pricu o Maji, o Andji... i bi tako... umrla je zena na porodjaju pukla joj je materica odesekli su joj nogu.... sta radi Ministarstvo zdravlja, zamajava...pusta da vreme prodje da se zaboravi i onda od kaznjavanja lekara koji su nacinili propuste nista.... tako je bilo u mom slucaju a verovatno ce biti i  za Andjin, ne znam, porodica se nada...proslo je dosta vremena a nalaza komisije jos nema... i da bi paradoks bio veci dogovorimo se da se nadjemo na standu Majke hrabrost na dan festivala porodice.... Tada sam upoznala Milana i Anjdinu decu Milicu i Vladu...Preslatki klinci, kojima je tragedija preranog gubitka majke unistila radost odrastanja...Milica komunikativna,Vlado malo uplasen, iskreni pogledi...razume sve..

Mi smo imali hrabrosti da se pojavimo na festivalu jer jedino sto smo zeleli je porodica,  a ova zemlja nam je porodicu unistila.I za to niko nece odgovarati....

Festival je radost i veselje ali zasto od nas okrecu glavu... pa i mi zelimo opet da se radujemo i veselimo da zivimo normalno koliko je to moguce posle tragedija koje su nam se dogodile.Zasto nam to ne dopustite, zasto nam ne pomognete da krivci budu kaznjeni

Koliko beba i porodilja treba jos da umre da bi se stvari pakrenule sa mrtve tacke.Lekari moraju da odgovaraju za greske koje su nacinili.Ne okrecite glavu!   

 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 21:26 18.05.2009

Porodica je svetinja

Mi smo imali hrabrosti da se pojavimo na festivalu jer jedino sto smo zeleli je porodica, a ova zemlja nam je porodicu unistila.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana