Internet naš nasušni

wrongsideofmind RSS / 02.05.2009. u 00:39

Činjenica da nam se, bez obzira na eventualno tehnološko kaskanje, dobar deo svakodnevnog poslovanja i života oslanja na Internet, čak i u velikoj meri na socijalne mreže, definitivno se potvrdjuje u tome što je čak i Bela kuća otvorila profile na Facebooku, Myspaceu i Twitteru! Pored toga sto će mnogo više ljudi imati pregled svega značajnog što dolazi iz Bele kuće, ovo je zapravo svojevrsno priznanje Internetu kao najznačajnijem mediju i velika podrška slobodnom protoku informacija.

http://www.facebook.com/WhiteHouse

http://www.myspace.com/WhiteHouse

http://twitter.com/WhiteHouse  

Medjutim, u Evropi se brojni korisnici Interneta plaše da će možda ostati uskraćeni za toliko značajnu slobodu informisanja i slobodnog pristupa sadržajima na Internetu, jer tvrde da postoji mogućnost da će se već za nekoliko dana kroz Evropski parlament proturiti amandman koji bi samim provajderima omogućio da korisnicima ograniče slobodan pristup željenim sajtovima. 

http://blackouteurope.eu/

http://www.laquadrature.net/en/council-of-eu-imposing-net-discrimination-in-europe

http://www.computerworlduk.com/community/blogs/index.cfm?entryid=2140&blogid=14 

I dok se sad ceo svet zamajava oko ekonomske krize, zdravstvene krize, bezbednosne krize i  ko zna kakve sve još ne krize, osnovna prava nekako padaju u drugi plan. Iako nas niko i ne pita za mišljenje, ne mogu da se ne zapitam - možda demokratija ne dolazi potpuno besplatno? 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana