Neokomunizam, ante portas?

akasting RSS / 24.04.2009. u 05:56

Odgledao sam neku emisiju na rts "da mozda ne" - i neshto me zachudilo...

Unapred - necu o 'kvalitetu' emisije :) Niti o g. Dimitrijevicu - koga je, ni krivog ni duznog (?), neshto izbacilo iz anonimnosti koju tako dobro zasluzuje. Niti o gospodjici Pavicevic, profesionalnom NVOisti (jel to ona shto 90-tih reche " u srbiji je na delu ciganski fashizam"?) :) Niti o g. Savicu ili g. Bozicu koje inache veoma cenim (ne zbog politike - vec zbog onoga shto jesu i shta su zaista napravili u zivotu).

 Vec cu o nechemu shto zaista ni u snu nisam ochekivao da cu videti... Neverovatno je sa koliko se simpatija i kako chudno 'leprshavo' govorilo o Brozu, komunistima i 'bivshoj' jugoslaviji.

I te 'simpatije' su dolazile iskljuchivo od mis Pavicevic (anti-ciganski-anti-fashista) i gospodina Dimitrijevica... :) I naravno, simpatichne - ali misplaced voditeljke... Gotovo pa 'vladajuce elite' :) U tragichnom smislu rechi.

Naravno - g Dimitrijevic i mis Pavicevic su se utrkivali da 'plasiraju' (product placement?) 'jajince', 'sajmishte' i sl - chim se povela diskusija o Jasenovcu... To me nije iznenadilo - to im je u opisu radnog mesta.

Niti me je iznenadila trapavost i tuznjikav hohshtapleraj mis Pavicevic kad je odgovarala na pitanje o finansiranju (niti me je iznenadilo da je to tucanje-mucanje 'proshlo') - niti njena cela pojava, prostachki zapushtena i zarozana, sa arogantnim i kochijashkim manirima...

Ali komunizam!? Deo 'kulturnog nasledja' (uz slike rushenja spomenika brozu u Uzicu)!?

Chudna stvar. Da li je 'srpska elita' umorna od demokratije? Ili misle da je ideja istroshena?



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

akasting akasting 06:07 24.04.2009

one more thing :)

Josh neshto - Narodni Muzej ne radi (zatvoren za javnost) vec 8 godina!!!!!!!!

To nisam znao - i to me definitivno porazilo. Grozno. Shta je josh zatvoreno? Opera? Narodna biblioteka? Pozorishta? ... Shta je sledece? Shkole, univerziteti?

Cela ova navala prostakluka, primitivizma, pseudo intelektualizma, je mnogo jasnija.
vracarac92 vracarac92 07:35 24.04.2009

Re: one more thing :)

Emisija je bila tragikomicna....narocito gospodja gimnasticarka.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana