Kratkonoga

Jelica Greganović RSS / 15.04.2009. u 13:57

 

pinokio_.jpgJeste, lagala sam. Onomad. Komšiju Julija. I poverovao mi je. Fildžan okruglih očiju, srozanih soknica i zelenih kolena, koje je povremeno češao sveže oribanim rukama. Sa osmehom deficitarnim zubima i punim poverenja, trogodišnji Julij je obema rukama prihvatio moju laž u formi šarene kese. Doduše i da se nisam potrudila da mu složim priču o zeki koji je baš kod nas ostavio kesu punu čokolade za njega, dobrog Julija, grešni komšija bi bez truna ustezanja prihvatio naramak sjajnih jaja, još sjajnijih pilića i zečeva sa osmehom serijskih ubica. Da ne govorim o automobilčićima-čokoladicama. Julij je tu noć, verovatno sanjao karijesne snove i komšinicu sa velikim ušima i malim repom kako poskakuje pred njegovim vratima.

S obzirom da ja već imam debelo iskustvo u laganju na slične teme, Julijeve šanse da provali kako mi nos raste, bile su minimalne. O čemu su nedavno posvedočili i brojni corpus delicti slučajno poispadali iz pozadine fioka ormana koji smo menjali. Gomila detinjih pisama poslatih Deda Mrazu. Zbog moje, tako uverljive laži o pomenutom dedi, jedne Nove godine je Prestolonaslednik insistirao da spava na parketu, pod jelkom. Da mu slučajno ne promakne pomenuti darežljivi, noćni, provalnik. Ali i da on slučajno ne promakne njemu. Šta da vam kažem, tročlana ekipa spisatelja pisama, ostala je zaprepašćena činjenicom da sam prekršila njihovo zakonsko pravo nedodirljivosti pošte. Mada, Deda Mrazu bi dioptrija porasla da je zaista morao da čita ptičje hijeroglife mojih maloletnih potrošača, kojima su ga ubeđivali da su bili dovoljno dobri i zaslužili kamaru igračaka.

Zajedno sa Deda Mrazom, tom prilikom, provaljena sam i po pitanju mišice. Dotična, u ovim krajevima, menja prebukiranu Zubnu vilu i deci odnosi krnjave ispale zubiće, u zamenu za poklončić. Mogu vam reći da posao Zubne mišice nije ni malo naivan. Prilikom noćnog ušunjavanja u dečiju sobu, mišica se, ne jednom, oćopavila na zaboravljenu igračku, udarila glavu u gornji krevet i u mrklom mraku se zakucala u poluotvorena vrata, pokušavajući što tiše da štukne sa maznutim, u dnu krvavim zubom. Iz tog perioda datira pismo, koje je tada vrlo maloletni Prestolonaslednik uputio mišici i u kome joj saopštava da je zub progutao, jer ga je previše gurao jezikom, ali da ipak računa na nagradu, jer je bio dobar. Da bi bio još ubedljiviji, Prestolonaslednik je mišici nacrtao i Deda Mraza sa fišek-kapom i srcem veličine pluća. Verovatno kao slikovnu poruku – ukoliko mu mišica ne veruje, može da kontaktira Deda Mraza. Pod uslovom da je puste na kardiološko odeljenje, gde ubogom dedi rade na smanjivanju srca, sposobnog da pumpa i za sve njegove patuljke.

Kad smo već kod patuljaka, dotični su takođe bili jedna od mojih slatkih laži. Da ne bi deca verovala da ubogi patuljci samo grbače i sastavljaju nebrojene igračke, bradatim proleterima sam maštom omogućila da i oni povremeno napuste Severni pol i svrate u naše krajeve. Pomenuti su, u formi Deda Mrazove obaveštajne službe, gvirili kroz prozore par meseci pred Novu godinu i odokativno se uveravali u dobrotu dece, koja su po definiciji dobra, ali malo stimulansa nije nikada na odmet. Naročito kada se pruža otpor sipanju kapi u nos. I ne otvaraju usta antibiotiku. Na čijem odvratnom ukusu rade generacije farmaceuta, koji uspevaju da i najjagodnijem ukusu dodaju opaki šmek leka. Zahvaljujući tom mom radu na izdužavanju sopstvenog nosa, trojka dece, visoka do radijatora, je na propetim prstima, gledala u crnu, decembarsku noć, pokušavajući da ugleda Deda Mrazove obaveštajne agente, koje sam razradom priče, naterala da se sve saplićući se o brade, pentra po fasadi na četvrti sprat.

Mada, uvrežavanjem liberalnog kapitalizma u naše krajeve, porasla je konkurencija poklonadelećih gerintologa, što je predstavljalo ne mali atak na naš kućni budžet. Odjednom se ispostavilo da pre Božića i Nove godine ima i neki Sveti Nikola, koji pod imenom Miklauža tumara naokolo i deli čokoladne đavole, prutove i svoje likove u konditorskoj formi. Odmah za njim službeni Deda Mrazovi, u firmama su odbili da se povuku, ali su dali na znanje da očekuju finansijsku podršku od strane roditelja svom projektu. Uprkos njima Deda Mraz koji ostavlja poklone pod kućnom jelkom se pozvao na starosedelaštvo i zadržao funkciju. Stavka broj dva. Tu negde se pojavio i autohtoni Božiček, etno obučen u neko džube dlakavo i sa šubarom, koga je takođe trebalo finansijski pridržati. Obaveštena deca su, televizijskom pomoći, provalila i da se u južnijoj državi, odakle im je već novčano iscrpljena majka, Nova godina slavi kasnije, a bogami i Božić. Da se deca ne bi osetila odbačena od strane majčine domovine, porađeno je i na poklonima koje su  predstavnici ta dva praznika, donosila našem isturenom odeljenju.

Tu negde sam počela da shvatam da laž ima kratke noge i još pliće džepove. Zbog toga smo bili prinuđeni da im objasnimo da od uskršnjih zečeva ne treba mnogo da očekuju. Uostalom zečevi su mali, slabašni, nežna i plaha bića, koja ne mogu da vuku teške poklone, a i skakanjem bi mogli da ih oštete. Jaja dolaze u obzir, pod uslovom da se ne pojede onaj unutrašnji prvi sloj, obojen venama veštačke boje. Mogu i čokoladna, ali ne pre ručka. Treba se ugledati na zečeve. Jesti što više šargarepe, da ti porastu, na radost ortodonta, zubi kao zeki. I uši.

Mada...ne bih se složila sa gospodom Polom Sigerom i Sandijem Manom, psiholozima, koji su onomadne istraživali laganje i utvrdili da roditelji lažu najbolje i najčešće, doduše sa najboljom namerom. Moje iskustvo govori da su mnogo stručniji u oblasti laži političari, koji se ne obaziru na naš uzrast. Tretiraju nas kao decu. Baš nas vole. Lažu nas za naše dobro. Roditeljski.

 

 



Komentari (93)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dilan_dog_93 dilan_dog_93 14:14 15.04.2009

Pozdrav!

Jelica Greganović
Mada...ne bih se složila sa gospodom Polom Sigerom i Sandijem Manom, psiholozima, koji su onomadne istraživali laganje i utvrdili da roditelji lažu najbolje i najčešće, doduše sa najboljom namerom. Moje iskustvo govori da su mnogo stručniji u oblasti laži političari, koji se ne obaziru na naš uzrast. Tretiraju nas kao decu. Baš nas vole. Lažu nas za naše dobro. Roditeljski.

Kao i uvek od Jelice, zinimljiv tekst- doduse, od svega, ja sam izabrao zakljucak

Puno pozdrava
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:19 15.04.2009

Re: Pozdrav!

Uzvraćam pozdravima i bliži nam se dan...valjalo bi šta organizovati...
dilan_dog_93 dilan_dog_93 14:25 15.04.2009

Re: Pozdrav!

Jelica Greganović
Uzvraćam pozdravima i bliži nam se dan...valjalo bi šta organizovati...

valjalo bi
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:32 15.04.2009

Re: Pozdrav!

Dogovoreno, čujemo se
49 41 49 41 14:23 15.04.2009

Samo da dam preporuku

i da begam.
Dok nisu navalili slatkisi, cokoladice, tortice.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:34 15.04.2009

Re: Samo da dam preporuku

A zecovi?

Kazezoze Kazezoze 15:02 15.04.2009

Re: Samo da dam preporuku

Jelica Greganović
A zecovi?



Kazezoze Kazezoze 15:06 15.04.2009

A zecovi?

ovaj sigurno nije iz jelichine kolekcije lazhi...
vishe mi naginje na izbor lazhi nekog od politichara:)))

ivana23 ivana23 15:07 15.04.2009

Re: Samo da dam preporuku

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:21 15.04.2009

Re: Samo da dam preporuku

Ovaj drugi
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:22 15.04.2009

Kz

Meni liči na zubarsku reklamu...
ivana23 ivana23 14:27 15.04.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:35 15.04.2009

Alaj

se šareni, sve puno živine...
d j o l e d j o l e 14:39 15.04.2009

***

Doduše i da se nisam potrudila da mu složim priču o zeki koji je baš kod nas ostavio kesu punu čokolade za njega, dobrog Julija, grešni komšija bi bez truna ustezanja prihvatio naramak sjajnih jaja, još sjajnijih pilića i zečeva sa osmehom serijskih ubica. Da ne govorim o automobilčićima-čokoladicama.

Julij je tu noć, verovatno sanjao karijesne snove i komšinicu sa velikim ušima i malim repom kako poskakuje pred njegovim vratima.



Jelica Greganović Jelica Greganović 14:48 15.04.2009

Re: ***

Tačno tako...šta je babi milo...
Šta zna dete šta je zec...


d j o l e d j o l e 15:18 15.04.2009

Re: ***

debora debora 16:29 15.04.2009

Re: ***

Ja moram na dijetu, a vi svi o cokoladi...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:02 15.04.2009

Re: ***

Ne staj mi na savest, ja sam se u uvod proleću odrekla čokolade...srce me boli.
licumurka licumurka 20:50 15.04.2009

Re: ***



jesi se ovako odrekla?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:24 17.04.2009

Re: ***

Gde ga nađe, svaka ti čast!

mirelarado mirelarado 14:46 15.04.2009

Лажу... лажу...

Moje iskustvo govori da su mnogo stručniji u oblasti laži političari, koji se ne obaziru na naš uzrast. Tretiraju nas kao decu. Baš nas vole. Lažu nas za naše dobro. Roditeljski.



Лажу бесрамно, некако највише за властито добро, а нигде Цврчка да их врати на прави пут.

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:50 15.04.2009

Re: Лажу... лажу...

Cvrčak je za njih suviše sićahan, ne bi izdržao teret njihove savesti...možda pre nešto ovako

mashha mashha 14:51 15.04.2009

...

Moje iskustvo govori da su mnogo stručniji u oblasti laži političari, koji se ne obaziru na naš uzrast.

U laži su kratke noge- samo što se ne vide iza govornice <_<
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:55 15.04.2009

Re: ...

izacoska izacoska 15:12 15.04.2009

Re: ...

U laži su kratke noge- samo što se ne vide iza govornice <_<

Nadajmo se da ce se bar nekad videti..
Toliko bar zasluzujemo.
margos margos 14:59 15.04.2009

?

Tu negde sam počela da shvatam da laž ima kratke noge i još pliće džepove

Pa kako se onda jadni političari snalaze??? Koliko li su ti ljudi bili visoki pre ulaska u političke vode.... ju ju... za neke ne smem ni da računam.... Ili im te vode, omogućavaju stalni rast - pa se onda smanjenje na jednoj, a rast na drugoj strani - potiru???
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:23 15.04.2009

Re: ?

Takoreći se nuliraju.

sentinel26 sentinel26 15:47 15.04.2009

Re: ?

Jelica Greganović
Takoreći se nuliraju.
O našim politkomesarima:
- Svaki od njih čuva svoje d*pe, glave im samo smetaju.

***************

Specijalno za domaćicu koja je čini mi se odlično shvatila značaj sljedećeg:

"Verba volant, scripta manent!" - Reči lete, napisano ostaje !

Pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:03 15.04.2009

Re: ?

Pozdrav Sentinel
Blade Runner Blade Runner 15:03 15.04.2009

Evo malo literature na temu


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:25 15.04.2009

Re: Evo malo literature na temu



bocvena bocvena 15:41 15.04.2009

bele laži

Mi rešili da decu ništa ne lažemo (tako piše u svim modernim knjigama o roditeljstvu) i to nam se redovno obijalo o glavu.
Onda smo počeli ponešto da prećutkujemo, a nekad i da se pravimo da nismo dobro čuli.
Sad smo batalili ćorava posla i plasiramo bele laži sve u šesnest.
Ne, nismo političari.
Samo smo, bre, umorni.
ivana23 ivana23 15:46 15.04.2009

Re: bele laži

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:48 15.04.2009

Ovaj rad, a?

ivana23 ivana23 15:51 15.04.2009

Re: Ovaj rad, a?

49 41 49 41 15:50 15.04.2009

Zecovi


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:51 15.04.2009

Re: Zecovi

Tako im i treba...manijaci jedni...



Tek sada kapiram kakve veze imaju uskršnja jaja sa zečevima...
ivana23 ivana23 15:57 15.04.2009

Re: Zecovi

Jelica Greganović
Tako im i treba...manijaci jedni...


Nemoj tako...

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:19 15.04.2009

Misliš...

dilan_dog_93 dilan_dog_93 16:25 15.04.2009

Re: Zecovi

49 41


Bas sam se nasmejao ovoj slici
NNN NNN 16:36 15.04.2009

Radujem se

pitanjima (a bogami ih se i pribojavam) koja će uslediti u narednim godinama.. Što reče Bocvena: kao, treba deci govoriti istinu, ali neke stvari im je prosto grehota reći (tj. oduzeti) ... Istina pod svaku cenu osiromašuje njihov svet za celu jednu dimenziju.. patuljaka, deda-Mrazova, vila i malih ljudi koji žive u radiju.. a, da..niko više ne sluša radio-aparate..dobro, to brišemo... A opet neke stvari im je prosto nemoguće reći iskreno: -A odakle sam ja došao?.. - Hm, nije tako loše poroditi se na carski rez.. znatno olakšava odogvor na ovo pitanje...
A što se tiče ovih, nepomenulise, imam utisak da nas lažu kao decu, ali ne roditeljski, nego kao neku tamo tuđu, dosadnu decu koju bi samo da skinu s vrata, pa makar i najprovidnijim lažima.. Kud ih pomenu.. . Vesti gledam sve manje, ali mi se čini da nas svaka sledeća vlada tretira kao sve veće budale, ili nam je prag tolerancije na budalaštine sve viši..
BFN
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:05 15.04.2009

Re: Radujem se

Meni je što se tiče rađanja, fakat bilo olakšano, tri carska reza, sve jasno i objašnjivo...a jes greota da žive u svetu bez patuljaka...
NNN NNN 17:20 15.04.2009

Re: Radujem se

a jes greota da žive u svetu bez patuljaka...

A ja kolika sam, komotno mogu i da se maskiram u iste, pa da gvirim kroz prozor...
BFN
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 15.04.2009

Re: Radujem se

rapunzel rapunzel 17:46 15.04.2009

moja

starija cera je do prosle godine bila ubedjena
da deda mraz, vila zubic i zecovi sa jajima postoje.
najbolja drugarica joj u drugom razredu priopcila da
je debelo foliramo i da sve te poklone mi kupujemo.
dete mi doshlo iz shole sa ovooolkim suzama.
-mama, pa jel to istina.
-istina, slezem ramenima i stidim se.
a ona kez od uva do uva:
-pa vi ste meni stalno kupovali onda duple poklone,
jedan od "njih" i jedan od vas.
i tako se mi iskupimo za te lazi.

a shto se chokolade tiche, mogu ja da odustanem od nje,
ali nisam zena koja lako odustaje

taman kad izgubim tezinu, ona me uvek nadje.


Jelica Greganović Jelica Greganović 17:50 15.04.2009

Re: moja

I kod nas je bilo pokušaja u školi da se miniraju naše laži, ali na sreću neuspešnih...Mada, nisam izdržala, onomad je naš Prestolonaslednik imao matursku proslavu i Žmu mu kupio u finoj kutiji kravatu i pripadajuće momente...a onda sam mu ja krišom poturila u kutiju sa kravatom pronađeno pismo koje je Prestolonaslednik napisao Zubnoj mišici, u kome joj objašnjava da je progutao zub...da vidiš zaprepašćenje kad je otvorio kutiju oblačeći se za maturski ples
To je bilo jače od mene
rapunzel rapunzel 17:57 15.04.2009

Re: moja

fenomenalno!

pre par godina ja starijoj kupim
(mislim, da ne bude zabune kupujem ja i bebani)
nekog jednoroga, kao od vile zubic i podmetnem joj pod jastuk
u zamenu za zub.
a ona sva srecna:vidi, i boju je pogodila.

roditelji!!! da smo zivi i zdravi!
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:02 15.04.2009

Re: moja

Tako je Zlatokosa! I pazi na tu kiku, pada mi u komentar...
thug_b thug_b 18:52 15.04.2009

jelice, bre,

Sa osmehom deficitarnim zubima i punim poverenja, trogodišnji Julij je obema rukama prihvatio moju laž u formi šarene kese.


kaze se "rukicama".
"malim rukicama" isto je korektno.

Julij je tu noć, verovatno sanjao karijesne snove i komšinicu sa velikim ušima i malim repom kako poskakuje pred njegovim vratima.


jaaadni juliiiij. malisa.
blago deci, ponekoj. i kad imaju kosmare pa se probude ujutru i polete u suncanu dnevnu sobu tati i mami u zagrljaj - "huh", sreci nikad kraja.
a mi, bokte? ne poneko nego svi odreda, ne?

jedino da i ja nabavim jednog julija ili jednu juliju, ili oba ili vise od dva, i da im se, cim otvorim oci, i zmu, krisom uvucemo u krevet i pravimo blesavi - " 'pavamo mama i tata. ne diraj nas niko. sanjamo da zivimo u cirkusu i bole nas zubi od premnogo cokolade."

jedino da i ja nabavim jednog julija.





Jelica Greganović Jelica Greganović 19:21 15.04.2009

Re: jelice, bre,

ApsAlutno da nabaviš Julija sa rukicama i nogicama i svim ostalim pripadajućim momentima.
Doduše, naš komšija Julij ne može da tati i mami poleti u dnevnu sobu, jerbo su u garsonjeri, pa eventualno može da se prekotrlja u njihov krevet...a uskoro će mu se u kotrljanju pridružiti i novi član porodice, koji samo što nije stigao
Bilo bi zgodno nabaviti i Juliju, nikad viška...
leopold_lady leopold_lady 18:55 15.04.2009

Zar svi nekad ...

ne lažu ... I ja sam lagala... I to mnogo.... Dok me nisu uhvatili i dok nisam nadrljala... Od tada govorim istinu - ma kakva da je i ma koliko neko želeo ili ne da je čuje .... I zato me mnogi ne vole,a mene baš zabolela desna peta na levoj cipeli .... ... Desi mi se i sada da nekada ne kažem sve.... Ne lažem,nego prećutim - ali retkost.... Jedino što ne volim ako mene neko slaže,a ja tu informaciju plasiram kao istinu,a ustanovim posle da je bila laž.... Taj ili ta obično budu precrtani u mom životu i skoro 99,9999999 % im više neću verovati.... A da li ću uspeti da se "operem" kod onih kojima sam informaciju prosledila - to je već druga stvar....
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:22 15.04.2009

Re: Zar svi nekad ...

Nije majka Muju karala što se kartao, nego što se vadio...
Unfuckable Unfuckable 18:59 15.04.2009

:)))





Jelica Greganović Jelica Greganović 19:23 15.04.2009

Fala druže

mariopan mariopan 19:37 15.04.2009

Re: :)))

Danas sam sa sestrom izmenjala onih uzdaha i usklika odusevljenja...znas ono "Ahhh" , "Sto je slatkooo" i sve tako.
Ona za Uskrs ide u goste a tamo je jedna devojcica od dve godine i tako je nakupovala svasta nesto sareno i sjajno...zeke, pilice, lizalice sa malenim zekama i pilicima , cveticima ..pa suknjicu ko secer, pa majcu rozlu na pilice i zeke....pala sma u sevdah.

Sve to ce da posakriva napolju i da "traze" to je Zeka ostavio za nju.
Umesto da se leci od laganja ona ga uvezbava a ja joj terciram. I nije nas sramota, uzivamo sam tako.
Ja vise ne lazem, veliki su, ali se rado secam svojih lagarija, hvala Jelice sto me podsecas.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 15.04.2009

Re: :)))

Ma, kad se samo setim kako su ovi moji, u trojci, bauljali dvorištem i tražili jaja i zeke...a sad ja mogu da bauljam gradom onoliko i nema šansi da ću naći ni njih onolike, a kamoli male čokoladne zecove. Eee...
Ovakva jaja verovatno nose zečevi...

NNN NNN 19:43 15.04.2009

Jedna budalaština

... ali uskršnja, pa nije trol . Pre dooosta godina (čitaj u srednjoj školi) odemo kod drugarovih praroditelja u selo, negde drugi, treći dan Uskrsa...Izlazi njegova baka na vrata i kaže: -Hristos vaskrse, deco!, a ja prva u koloni koja se klacka po nasutoj stazici, k'o iz topa: -I Vama takođe!

BFN
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:59 15.04.2009

Re: Jedna budalaština

Vidi, nisi loša, naša prijateljica je slično odgovorila na božićni pozdrav:

-Hristos se rodi
-I tebi

Da bude zabavnije, sada se provernila i sve se kao razume u svece i svečare...da krepaš od smeha...

A ovo je Vrhniški pirh, uskršnje jaje iz Vrhnike, u Sloveniji, izbuškane ljuske kao čipka...

elastigirl elastigirl 20:46 15.04.2009

Lakse je kad su mali

Bilo je lako slagati klince do sada, ali sada cera ima skoro 5 godina i brzo je sabrala 2 i 2 (sto i nije bilo tako tesko) - elem imali su prosle nedelje zadatak u skoli da donesu cokoladna jaja, pa su onda krajem nedelje imali lov na ta ista jaja (tzv. 'egg hunt'). Na kraju lova je kuci ponela gomilu cokoladnih jaja spakovanih u papirnatu kesu koju je, uzgred, sama ukrasavala da lici na uskrsnjeg zeku. To sve lepo primeti komsinica pa je pita jel' joj to zeka doneo jaja, a cera ce na to nesto tipa 'Ne, to je laz; jaja nam je spakovala uciteljica'. Komsinica je htela da se srusi od smeha posto je (pretpostavljam) i ona verovala u uskrsnjeg zeku malko duze (kao i ja uostalom), ali eto definitivno nasa skola ne saradjuje u belim lazima, em su deca znala da treba da donesu jaja u skolu, em su sami ukrasavali kese...

EDIT: Sad mi samo nije jasno kako da objasnimo ponovnu posetu zeke za koji dan, ovog puta sa pravim farbanim jajima umesto cokoladnih
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:50 15.04.2009

Re: Lakse je kad su mali

Da, ali jedno su jaja koja se odnesu u školu, a drugo su jaja koje zeka sakrije, dok su nešto sasvim treće ona jaja što ih prodaju tete i bake na pijacama. El' tako? Tako je.

Pirhi. Glej samo kako ih je zeka lepo ofarbao, oči su mu ispale dok ih je iscrtao...

elastigirl elastigirl 21:04 15.04.2009

Re: Lakse je kad su mali

Jelica Greganović
Da, ali jedno su jaja koja se odnesu u školu, a drugo su jaja koje zeka sakrije, dok su nešto sasvim treće ona jaja što ih prodaju tete i bake na pijacama. El' tako? Tako je.
Pirhi. Glej samo kako ih je zeka lepo ofarbao, oči su mu ispale dok ih je iscrtao...

Ma nisam mogla da se snadjem u momentu, zapravo je njena rec LAZ bila ono sto me zakopalo u mestu. Probacu ja nju da 'ofarbam', videcu kako ce da ide...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:05 15.04.2009

Re: Lakse je kad su mali

Moj recepat je, kad te zakopa komentarom, odmah promeniš temu...vidi 'tica!...a onda se vratiš nazad na teren opremljena novim podacima...
Uostalom evo i foto dokaza, zeka na licinom mestu sakriva jaja

Vlasta92 Vlasta92 21:43 15.04.2009

...?

Zasto ovo zvuci kao da oni svi ne postoje?
..Svasta...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:57 15.04.2009

U pravu si

sestro po metli, potpuno neopravdano i naučno neutemeljeno...
Vidi što sam našla fine prolećne kapice, prva za tebe...

mungos92 mungos92 21:58 15.04.2009

Zeka, The Champ



Mungos, The Zekin Drug

P.S. Kumo, znaš onu staru: "U vodi su kratke noge"
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 15.04.2009

Re: Zeka, The Champ

Kakav odlučan zeka, navrzo se ko smrt na babu, a zmijurina ko šlauf...svaka mu čast, zasužio je naramak

miloradkakmar miloradkakmar 23:40 15.04.2009

Porodični običaj


Moja deca i sada , odrasla /24 i 29 godina / , kada za Uskrs odemo kod babe i dede , traže po kući gde je zeka sakrio poklone. Navikli ih od malena. Igra se nastavlja.
Za Novu godinu , mama ih je navikla poklonima ispod jelke i dan danas. Ni u jednom slučaju nije im bitno šta sadrži , niti vrednost poklona.

Jelice, hvala ti za toplinu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:44 16.04.2009

Re: Porodični običaj


A moji su, već veliki, uz puno smeha i namigivanja, nastavili da pišu pismo Deda Mrazu i ostavljaju ga na prozoru. Na mah se činilo da je to "svesno" pisanje Deda Mrazu bilo još smešnije od onog kad su bili mali. Svo troje se okupi za stolom u trpezariji i smeju se do onemoglosti pišući što ubedljivije pismo, u kome se trude da nas dovedu do bankrota.
49 41 49 41 00:18 16.04.2009

Mislim...


Naslusao sam se prica u zivotu; to je dobro za srce, nedostatak ljubavi,
u cokoladi ima gde nigde toga nema.
I to sve kod svoje kuce!

Posluzi se Jelice - ne goji garant.
Al' ostavi bar do nedelje, neki komadic - praznik je; valja se tako.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:45 16.04.2009

Re: Mislim...

Pošaljni još malo, nikad mi nije uspevalo da ostavim čokoladu za kasnije...njam...
Черевићан Черевићан 09:32 16.04.2009

шаренилом лажи одрастања

о како сам веровао
у лажљиве приче
тек када порастох
схватих да не личе

на живот реалан
па ми жао дошло
што ми је детињство
тако брзо прошло
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:38 16.04.2009

Re: шаренилом лажи одрастања

Hvala na poseti i stihovima gazda Čer
ivana23 ivana23 12:11 16.04.2009

***


Umesto uskrsnjeg zeke, Ljubljanom seta medved.


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:16 16.04.2009

Re: ***

Darling, kod nas su medvedi češći od saobraćajnih znakova...dok je rahmetli Drnovšek bio živ, nastao je problem jer je neki meda rondao po kontejnerima na putu ka Drletovoj kući (dao bog njegova kuća je bila u nekoj šumetini pored Ljubljane, gde su medvedi, a ne predsednici, normalna pojava), onda su lani utepali medveda koji se šetao po gradskoj obvoznici...dakle, medvedi su ovde još malo pa domaće životinje i samo se nadam da ovog neće ubiti, nego uspavati ga i vratiti njegovoj kući...približno.
apdejtovanje:
Medu su locirali i jer je omanji i nije tako opasan su ga oterali prema obližnjim planinama. Parkovi Tivoli i Rožnik su ponovo otvoreni za šetače.
ivana23 ivana23 15:55 16.04.2009

Re: ***

Jelica Greganović

Bila sam stotinu puta na Rozniku (secas se da sam jednom i sliku okacila od Mosteca prema Rozniku, negde kod skakaonica). Moji su u Lj. bas u delu Siske koja se "naslanja" na sumu... Skoro na samom uglu Sisenske i Vodnikove.
Nikada nisam cula da je neko video medveda, to je neka skorasnja pojava.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:01 16.04.2009

Re: ***

Ovaj siroma' je očito zalutao duboko u grad, biće da mu se pokvario GPS...Obično tumaraju predgrađima...dobro je što ga nisu ubili, svaki put mi je tako žao kad utepaju nekog medu samo zato što ne poštuje ljudska pravila...
49 41 49 41 13:41 16.04.2009

Da ti sapnem


'Ocu i ja cokoladu!
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 14:16 16.04.2009

lžovi

Kazu: decu je tesko slagati. Ne zato sto su neiskusni i ne umeju da prepoznaju laz jer oni zive u svetu prica, bajki i najneverovatnijih izmisljotina. Njihova merila su drukcija: da li je prica lepa, interesantna, zanimljivo ispricana, a istinitost nije bitna. Naprotiv. Oni veruju u poruku.

Tesko ih je slagati, jer oni instiktivno prepoznaju lazova, losu, zlu, ili uopste, negativnu osobu. Oni prepoznaju nameru.

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:17 16.04.2009

Re: lžovi

I uvek te gledaju pravac u zenice, ni pogled ne možeš da sakriješ...
Uostalom, šta bi mi bez mašte?

elastigirl elastigirl 16:46 16.04.2009

Trol - ajvar

Jelice, izvinjavam se na trolu, ali nisam mogla da izdrzim - naime dobila sam mejl "Najnovije ludilo iz Apple-a" i u njemu ova fotka:


Bas pre neki dan sam uspela da nadjem na internetu arhivu tvojih starih blogova (super sam se provela citajuci ih, narocito Nilsku konjicu) ali i snimke prve dve emisije "Prici nikad kraja" gde si i gostovala kod drugarice ti; a posto je zaista bilo neke price o ajvaru i zastiti brenda od strane Slovenije onda nije mozda bas totalni trol - izgleda da ih Apple pretekao
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:55 16.04.2009

Re: Trol - ajvar

Mučno će da dokažu geografsku pripadnost , odnosno ispuniti preduslove za poreklo a i koliko čujem Leskovčani se pripremaju za taj poduhvat i nema razloga da im ne uspe, kao što je Grcima uspelo da zaštite fetu.
Hvala na čitanju
Nema frke, nema boljeg trola od ajvarskog trola
elastigirl elastigirl 18:18 16.04.2009

Re: Trol - ajvar

Hvala na čitanju

Nema na cemu, dok mi ne stigne (narucena) knjiga, moram da kopam po blogu

Inace potpuno su mi fenomenalni ljudi koji smisljaju fore kao sto je ova sa iVar-om, toliko je prosto da se zapitas kako se ti toga nisi setio
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:14 16.04.2009

Re: Trol - ajvar

Dobre stvari su obično jednostavne, toliko da se to pitanje prosto samo od sebe postavi...post festum sve izgleda tako lako
Nadam se da će ti knjiga uskoro stići, da nas pohvalim, danas je trebalo da iz štamparije stigne peto izdanje knjige
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 18:50 16.04.2009

i ja umem da lazem

kuki = deda mraz = ha!

jednom, ne tako davno , nastavnica sa kojom sam vec radio neke predstave, me zamoli da "uskocim" u novogodisnju podelu paketica (kakav divan socrealisticki naziv) deci gimnazijskog osoblja. naravno, glavna uloga je moja - deda mraz glavom i sa bradom, koja je uzgredbudireceno, igrala ulogu one puske okacene na zid u prvom cinu.

sa rezignacijom sam odbacio patuljke kao diskriminatorno obojenu opciju i opredeleo se za par zgodnih pomocnica, koje su naravno bile pocastvovane ponudjenom ulogom i prilikom da bolje upoznaju deda mraza, akomerazumetestasamhteodakazem.

elem, teatralni izlazak na scenu pred auditorijum sastavljen od mnostva sirom otvorenih okica i ne manjeg broja sumnjicavih pogleda nastavnika i ostalog osoblja: kakav je to deda mraz u braon bundi i sa dugackom bradom napravljenom od vate koja ne miruje, ulazi deda mrazu u usta ili pada pod bradu.

treci cin - smucilo mi se rvanje sa vestackom bradom te sam je skinuo i obratio se deci:
- znate sta? da se ne lazemo, i sami vidite da ja nisam deda mraz!

decje okice se rasirise jos vise. kod malenih, iz radoznalosti, kod starijih sa olaksanjem - dosta je ovog smaranja, daj poklone pa da begamo. kod nastavnika se oci suzise na najmanju mogucu meru, kako bi zadrzale munje koje su sevale iz njih, sa porukom - sutra ces ti meni popiti keca.

- ja sam ustvari - nastavih - deda mraz pripravnik. ja sam njegov sin i ucim se poslu. tata je jako zauzet pa ja popunjavam ovo prepodnevno vreme a on je na drugom kraju sveta gde je vec pao mrak i ostavlja poklone pod jelke. doci ce nocas i do vas. ovo je samo priredba na poslu vasih roditelja, i pravu novu godinu ce te docekati kuci sa svojom porodicom i sa pravim deda mrazom. ajde sad da malo gledate program koji su vam djaci ove skole priredili, pa da vam podelim paketice kako bi sto pre otisli kuci.

kruna dogadjaja je bila kada mi klinja od 3-4 godine kasnije, pri podeli paketica, rece - bas volim sto sam te upoznao. ja bi voleo kad bi ti dosao i kod mene kuci.

jos lepse je bilo kada mi azdaja mica sutra na hodniku, uz nesto sto bi trebalo da lici na osmeh, rece - dopao si se mojoj unuci. izvukoh se bez keca iz fizike.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 16.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Bravo kum Mraze! Nisam manje od tebe ni očekivala. Inače jedan od mojih favorita u toj ulozi je Vedran Mataković, čiju sliku u dedamrazovskom izdanju držim na frižideru (nikad ne znaš može i da se odrazi na honorar s malo sreće )

Obrati pažnju, nije fotka sa mog frižidera, ali je ipak



p.s. Ivana, poslednja vest, medu nisu uspeli da oteraju, nije hteo da saradjuje, morali su da ga uspavaju, a neće da kažu kuda su ga odvezli...
ivana23 ivana23 21:27 16.04.2009

Re: i ja umem da lazem

p.s. Ivana, poslednja vest, medu nisu uspeli da oteraju, nije hteo da saradjuje, morali su da ga uspavaju, a neće da kažu kuda su ga odvezli...

Mene bas, bas, uznemirila vest: Slovenci će ubiti 70 medveda da bi održali konstantan broj.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:35 16.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Znaš šta je tu najodvratnije? Što konstantan broj ni ne znaju. Inače medu su danas prvo oterali ka planinama, ali se ponovo vratio kod Zoo vrta, onda su ga uspavali i odvezli, neće da kažu kuda.
A meda je mali

http://24ur.com/novice/slovenija/po-ljubljani-lomasti-medved.html#video
ivana23 ivana23 22:20 16.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Medu zapisnicki izmerise, dadose mu novi GPS, valjda ce biti OK.

Bas je lep, cist, sjajne dlake...
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:25 17.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Bas je lep, cist, sjajne dlake...


Šta da ti kažem, nije što je naš...ispunjava sve kriterijume EU.
ivana23 ivana23 11:24 17.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Jelica Greganović
Bas je lep, cist, sjajne dlake...
Šta da ti kažem, nije što je naš...ispunjava sve kriterijume EU.

Unfuckable Unfuckable 13:02 17.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Šta da ti kažem, nije što je naš...ispunjava sve kriterijume EU.

ček, ček...a geografsko podrijetlo ?!?
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:53 17.04.2009

Re: i ja umem da lazem

Mrki meca Vrhniških Dolomita.
Unfuckable Unfuckable 18:16 17.04.2009

Re: i ja umem da lazem

ok, to znači nije onaj što je dovodio u opasnost malog Jožu u šumama oko Bugojna, sad mi lakše

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana