Informativni post

Srđan Kusovac RSS / 22.09.2007. u 15:19

Postio. Ne k'o Jelenče-Mitralješče nego ozbiljno. 40 dana ništa televizija, radio, novine... Batalio bio čak i internet. Danima buljim u ekran i štampam kilograme papira da nadoknadim. Džaba. Nigde ni odgovora ni pitanja. Da ih nisam propustio?

Prvo je (dok sam postio) Jelenče-Mitralješče (građanin Jelenko Mićović (od ranije poznat organima gonjenja i to pod juzernejmom Filaret)) obitavao na granici. Sedeo na nekom kao prestolu. Je l' pitao neki novinar tada nadležne (a ni sada nije kasno) ko, zašto i na osnovu čega je dozvolio Mitralješčetu da sedi u pograničnom području i tamo okuplja narod? Znam da na svakoj granici piše ono "državna granica - ograničeno kretanje i zadržavanje". Il' je neko prekršio zakon, il' se granica Srbije sa Crnom Gorom nema smatrati državnom granicom il' je to još jedno od pravila koje ne važi za dužnosnike S(f)PC?

Drugo, isto glede Mitralješčeta: Dotični građanin i dalje obavlja dužnost nekakvog vladike S(f)PC. Niko od novinara da pita nekog viđenijeg mantijaša (može li neko od boljih poznavalaca materije ovde da objasni) kako je to moguće da jedan sveštenik pokuša samoubistvo (samoreklamirao se da je reč o štrajku glađu i žeđu do smrti), a da i dalje ostane pripadnik i štaviše visokorangirani dužnosnik crkve koja je, znamo, protiv samoubistva? (Dobro, ona je i protiv genocida pa je šurovala sa koljačima iz Srebrenice, ona je i protiv pedofilije pa i dalje gaji Tomislava Gačića (poznatijeg organima gonjenja pod juzernejmom Pahomije), ali je ovo prvi put da ne ekskomunicira nekoga ko se javno izjašnjava, dakle priznaje, da je za ono protiv čega je matična nevladina (nisam rekao neprofitna) organizacija. Možda je odgovor da mu je poslodavac ipak neko drugi.)

Treće: Mitralješče kao štrajkovao glađu. Javljali, vidim, i "nezavisni" i oni drugi da lik kao nit jede nit pije, al' se nešto posledice nisu primećivale na fotografijama i video snimcima. Pošto je "štrajk" okončan pre nego što je javnost mogla da se uveri da je građanin Mićović iole doterao liniju da li to uopšte treba nazivati štrajkom? Kada uopšte štrajk glađu počinje da bude zaista štrajk glađu odnosno od kada ga treba tako nazivati? Je l' od kada "štrajkač" obznani nameru ili kada se na njemu primeti da stvarno gladuje? Nije ovo cepidlačenje jer po Mitralješčetovom principu možemo očekivati da mantijaši & ini patriJoti štrajkuju svakodnevno od ručka do večere. Razloga će, akobogda, već naći.

filaret4.jpgČetvrto, takođe glede & svezidbeno "štrajka glađu": Je l' pit'o neki novinar nekog nadležnog kako je moguće da građanin Ilić Velimir (od ranije poznat...) najavi gradnju nekakve skalamerije u graničnom pojasu, a da štaviše nije ishodio dozvole potrebne za gradnju? Šta je sa "pravnom državom"? Šta je sa kolegama dotičnog koje se bave urbanizmom, prostornim planiranjem i sl? Ili se u Srbiji sve kolege "bave" samo Kosmetom & Metohijom? BTW, od tol'ko televizija je l' poslala neka snimatelja tamo da ovekoveči odmiče li gradnja, da nije zafalilo šodera i tako to? I ima li koga da pita nadležne imaju li stav glede činjenice da je privatno lice tokom štrajka istaklo državnu zastavu? I ima l' neko da napiše koje slovo o tome kako je "štrajkač" delovao čilo i veselo kada su ga pohodili političari, a ispijeno i snuždeno kada su ga pregledavali lekari?

Dosta o Mitralješčetu!

Peto: Omrsio se jednom, ali pošto to što sam konzumirao i nije medij može se oprostiti. Gledao (tokom informativnog posta) tiskovinu koja je kako napisa Biljana Srbljanović ugledna ko Piksi (ne fudbaler). Prvo video u prolazu Tiskovinu sa sve "Piscem" na naslovnici, onda momentalno nastupila apstinencijalna kriza, onda otišao u najudaljeniji kraj grada gde me sigurno niko ne poznaje pa u trafici kupio Tiskovinu i munjevito je gurnuo na dno kese (neprovidne). Posle listao (upotrebljavajući naravno higijenske rukavice). Sačuvao kao vredan izvor ako nekada sociolozi budu pomno izučavali Ovo. Glede Tiskovine: Je l' tamo kod Voje Brajovića, je l' u NUNS-u & onom drugom udruženju misle (glagol shvatiti dovoljno široko kada je o drugom udruženju reč) da u intervjuu nije bilo ničeg vrednog reakcije? Nigde novinara da ih pita. Ili sam možda to propustio?

Šesto: Čitao prvi put odličan Ćirjakovićev tekst. (Ajde, talibani, nemojte odma da skačete, biće prilike kasnije kad počnem da "branim" Kurir.) Reč je o tekstu o onim američkim kreditima. Dobro, ima tu nekih nepreciznosti, al' je tekst baš jako dobar. Iako je priča verovatno na fonu šire ideje-vodilje Tiskovine & Prossvećenih o navodnoj propasti Amerike i uzletu Rusije interesantno je da i u Tiskovini može da se pojavi kvalitetan materijal. Samo ne sme da bude reč o onome što Prossvećeni drže za tzv. srpski nacionalni interes. Drugim rečima - pišu ili profesionalno ili patriJotski. Ima l' koga da pita zašto je to tako? Il' im se ovo omaklo pred najavljenu pa otkazanu udaju Tiskovine?

Sedmo: Kurir 1. To je ona frka kad su objavili one fotografije iz Zoološkog vrta. Onda se digla kuka i motika al' samo na Kurir i Press. Video u trafici fotku prenetu u (stranim) novinama. I tada sam se malo omrsio - zakačio se na žicu da vidim to čudo neviđeno u originalu. Istu fotografiju (video sam tog dana) objavio i "ugledni" Blic. Ali je pljuvačina nadležnih i nevladinih krenula samo po Kuriru i Pressu. Onda negde popodne ili sutradan, ne sećam se više, ali svakako nakon reakcija oni iz "uglednog" Blica makli inkriminisanu fotku i stavili neku benigniju. Da se razumemo: ne sviđa mi se ni najmanje Kurirov stil (o tome malo kasnije), ali je ovde problematičan jednako odabir zvaničnika po kome će pljuvati tako što će pljuvati po Kuriru, ali ne i po Blicu koji je objavio identičnu fotografiju (barem na internetu).

Osmo: Kurir 2 - ovaj jučerašnji tekst o tome da se, zamislite užasa, Mirjana Karanović usudila da glumi majku Albanca sa Kosova (sa sve uzvičnikom na kraju rečenice). Gledao internet stranicu Vlade Srbije. Ništa o tome. Ako je već za Koštunicu & Co. Kosovo, pardon "Kosmet" "deo Srbije", onda su valjda i Albanci građani Srbije pa bi Vlada valjalo da reaguje ako neko vređa čitavu jednu manjinu. Ako to ne smatraju vrednim reakcije, svakako bi trebalo da reaguju na to što Kurir smešta Kosovo u Albaniju čuđenjem da je za lik odabrana Mirjana Karanović, a ne neka glumica iz Albanije. Šteta što glede smeštanja Kosova u Albaniju nije reagovao Agim Çeku.

Journalist.jpgDeveto: Digla se, za vreme mog informativnog posta, novinarska kuka i motika na Slavišu Lekića jer je kao uvredio "koleginicu". Nigde nikoga na Slavišinoj strani. Ima l' ko da pita ili piše o ovol'kom stepenu istovetnosti? Tolikog jednoumlja nema ni u Iranu. Bilo, da ja znam, kod Josifa, Envera i posle Talibana. Eto domaćeg zadatka za Prossvećene.

Deseto: Vidim juče Vlada Srbije će da podmiri dugove firmama koje grade to i to (obilaznicu oko Beograda). Ima l' kojeg novinara da pita: na osnovu čega, kojeg zakona, kojeg propisa itd? Šta je obilaznica - sveta krava pa da ne sme niko da pita?



Komentari (73)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:23 22.09.2007

Pozdrav,

Najpre, dobro došao...
I samo jedna blaga intervencija..Omrsio se dva puta. Jednom onako i drugi put kad je pojeo crvljivu šljivu..o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:38 22.09.2007

De si bre, Kusovče do

sad? Lepo si nestao, sad sam se baš obradovala što te opet ima, al' ako bi mogao idući put da ne postiš, baš bi bilo zgodno...što se pitanja tiče sva su na mestu, al' bojim se da niko nije spreman od prozvanih da odgovara na te "marginalije", koje im pos'o kvare. Taman su lepo opleli sa dramom i bajkom, kad eto tebe sa pitanjima...vidi ti njega...što kvariš opšte bulažnjenje i halucinacije, vi'š da svi uživaju i baš im lepo...što da ih boli glava od smisla.
sentinel26 sentinel26 18:05 22.09.2007

Dje si bre, Srdjane do sada?

Pozdravljam uspješan povratak sa odmora.
Nadam se da je preseljenje porodice proteklo dobro.

Moram da ti kažem da si nekima nedostajao, bilo je "zabrinutih" a u tri navrata su mene identifikovali kao " pitamo se gde nestade Kusovac, kad enoga tu..."
Nijesam znao da li mi oni to dodeljuju kompliment, tek nijesam im odgovarao. U svakom slučaju ja nijesam imao nikakve štete.

Sa zadovoljstvom bih dopunio ovo tvoje brzometno informisanje po tačkama.

1) Mitraljezac je desetak dana zabavljao javnost i novinare koji su se bili zamorili od čitanja Ugovora o koncesijama. Čuo si za puš pauze zaboga.

Istovremeno on je radio i nešto korisno:
- Škropio je tzv. "ničiju" zemlju koja je poslije proglašena "svetom zemljom" u koju je zaboden kamen treblejač.

- Oštrio je patriJotama trenutno jako zatupljene sablje i kašike koje su bile previše zahrdjale.

Za to vrijeme (10 dana) niko nije smio da pita šta se dešavalo u njegovoj rezidenciji u Mileševi i okolini.

2) Pa zar ti ne znaš kako se zvao posljednji "smijenjeni" vladika, kako i kada je to bilo?

3) Gladovanje je ustvari bila reklama i poruka onima što se snabdevaju iz kontejnera da mogu slobodno da gladuju i da im se neće ništa desiti.

4) Gospodin Vulgaris Koncesijanović gradi čovječe, auto-puteve, putove i putiće, mostove i mostiće i po koju ćupriju, ko smije njemu da traži dozvolu. Može da bude šutnut uz prebrojavanje bliže rodbine.

5) Ja uvijek postim, nikada ne mrsim, pa se baš ne razbiram u tu materiju.

6),7),8) i 9) Nijesam bio tu, nosio sam tetki lijekove. (Onu djubrad inače ne čitam).

10) Za obilaznicu oko Beograda, deonicu: Dobanovci - Bubanj potok
u NIP-u je predvidjeno u 2007. godini = 721,592.697, dinara.

- Garancije (???) za 2008. godinu = 1,512,893.029,- dinara.

Tamo (NIP - "Službeni glasnik RS" br. 71/2007 i 80/2007) ne piše za koje projekte će te pare biti potrošene.
O nekakvoj kontroli trošenja tih para biće riječi u XXII vijeku.

vladimir petrovic vladimir petrovic 20:23 22.09.2007

Re: Pozdrav,

Niste dobrodosli sa ovakvim prizemnim komentarima, gde jednog crkvenog velikodostojnika, bez obzira sto ga ne volite, zovete "nekakvim vladikom", te "mitraljescetom" i svakakvim poganim izrazima, punim prostastva koja, izgleda, leze duboko u vasoj dusi.Zasto ste toliko zadojeni mrznjom? Vi to smatrate "dobrom informisanoscu"?? Druge predstavnike SPC nazivate "mantijasima". Zasto to radite? Zar se ne mozete NE SLOZITI sa necim bez vredjanja, bez 'jezika mrznje" kako se to sada govori? Opametite se, budite covek! Zar svu svoju energiju (ako je stvarno imate) zelite da tracite napadajuci Vojislava Kostunicu (to nismo zaboravili) i SPC? To sto uvek nadjete neke slicne da vas podrze u vasim prljavstinama, to ne znaci da ste u pravu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:02 22.09.2007

Gde nije Srđan

dobrodošao? Na svom blogu?
Kakve veze i božesačuvaj to ima Filaret sa ljubavlju, sem ako se ljubav ne širi oružjem? Srđan zadojen mržnjom, a čime je zadojen Filaret? A, fakat da SPC možda ne treba napadati, sama sebi je odličan neprijatelj.
Kako ti izgleda ova prljavština dole? Mir i ljubav božja?

adam weisphaut adam weisphaut 21:07 22.09.2007

Re: Gde nije Srđan

Kako ti izgleda ova prljavština dole? Mir i ljubav božja?

Ne znam njemu, ali meni pre izgleda kao ljubav Pahomijeva
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:20 22.09.2007

Ako nema

puške, dobar je i žarač...
Lektorka Lektorka 21:25 22.09.2007

Re: Ako nema

Jelica Greganović
puške, dobar je i žarač...

Ah, pa svašta bi se u borbene svrhe dalo upotrebiti, samo mu (alatu) treba dati blagoslov NVO SPC!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:31 22.09.2007

Re: Ako nema

Lektorka
Jelica Greganović
puške, dobar je i žarač...

Ah, pa svašta bi se u borbene svrhe dalo upotrebiti, samo mu (alatu) treba dati blagoslov NVO SPC!

Ju,ju,ju...NVO SPC...o)))
adam weisphaut adam weisphaut 21:35 22.09.2007

Re: Ako nema

Lektorka
Jelica Greganović
puške, dobar je i žarač...

Ah, pa svašta bi se u borbene svrhe dalo upotrebiti, samo mu (alatu) treba dati blagoslov NVO SPC!

Pa Jelenko prepodobni i psihodelicni, je rekao da nema oruzja do stapa, valjda misli da je Gandalf ?
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 21:46 22.09.2007

Re: Pozdrav,

Niste dobrodosli


Gde to nisam dobrodošao? I ko zvanično treba da mi poželi dobrodošlicu?
Unfuckable Unfuckable 22:27 22.09.2007

Re: Pozdrav,

vladimir petrovic
Niste dobrodosli sa ovakvim prizemnim komentarima, gde jednog crkvenog velikodostojnika, bez obzira sto ga ne volite, zovete "nekakvim vladikom", te "mitraljescetom" i svakakvim poganim izrazima, punim prostastva koja, izgleda, leze duboko u vasoj dusi.Zasto ste toliko zadojeni mrznjom? Vi to smatrate "dobrom informisanoscu"?? Druge predstavnike SPC nazivate "mantijasima". Zasto to radite? Zar se ne mozete NE SLOZITI sa necim bez vredjanja, bez 'jezika mrznje" kako se to sada govori? Opametite se, budite covek! Zar svu svoju energiju (ako je stvarno imate) zelite da tracite napadajuci Vojislava Kostunicu (to nismo zaboravili) i SPC? To sto uvek nadjete neke slicne da vas podrze u vasim prljavstinama, to ne znaci da ste u pravu.


Dakle - ti me svaki put razveselis ponekim biserom....grehota je samo sto nemas obicaj da se pojavis vise od jedanput na blogu - imam jak utisak da bi veselje preraslo u euforiju - nego samo onako, bljucnes i zapalish ....ali ok, to je tvoj modus operandi...
Ajd ja da ti priblizim par pojmova, posto primecujem da se malko....batrgas... : Covek se vratio kuci ...svojoj, (ok, virtuelnoj..)...kapirash ???? Nema sta ti da mu porucuje da nije dobrodosao...saberi se bre malo ! Cak je bio i toliko uljudan da ti ne kaze - posle tolike kolicine izbljuvanog "patriotizma" - da mozda ti nisi dobrodoshao ...mada zna SK da bi nam tako uskratio malo lekovitog smeha u ovaj mahnit sat ....
Na cemu si ? Duvash tamjan, hm ?
vinska musica vinska musica 22:34 22.09.2007

Re: Pozdrav,

Shtovani gospodine Petrovicu,

Plasim se da ne uspevate da percipirate notornu kvalitativno-funkcionalnu razliku izmedju jezika mrznje, kao pravno normiranog korpusa kaznjivih iskaznih akata, i stanovitog vokabulara sublimirane emocije, deskriptivno kondenzovanog, kreativno visokopotentnog, izrazajno svezeg, nadahnutog, vrcavog i dijagnosticki preciznog.

Inace, kolokvijalni naziv tog, u teoriji, nazalost, josh uvek oficijelno nepriznatog literarnog zanra, je – dokurcizam /copyright by Viktor Jerofejev/.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:36 22.09.2007

Re: Pozdrav,

vladimir petrovic
Niste dobrodosli sa ovakvim prizemnim komentarima, gde jednog crkvenog velikodostojnika, bez obzira sto ga ne volite, .


to nema veze s ljubavlju. filaret je pop s oružjem. pop ratni huškač. pop koji je obilazio miloševića i podržavao ga. bio mu na sahrani. bio i na parastosu. pop koji je skrivao hadži antića i ko zna koga još.
pop koji je za vreme rata kao slao pakete u sarajevo (koje je bilo pod opsadom, ako se sećate, 44 meseca) a paketi su završavali na palama.
filaret i još neke vladike nisu nikakvi reprezenti spc a ista se od njih ne ograđuje.
to je problem.
a ne kusovčevo pisanje. naprotiv.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:38 22.09.2007

Svaka ti

se pozlatila.
G r o f G r o f 23:14 22.09.2007

evo ja ću zvanično...

Dobrodošao gospodine Kusovče.................ovde.
Zadovoljstvo je gledati stvarnost tvojim očima, a svoje čuvati za dugonoge prolaznice.
I tako...
Ruben Ruben 00:23 23.09.2007

Re: Pozdrav,

vinska wrote:

-Shtovani gospodine Petrovicu,

Plasim se da ne uspevate da percipirate notornu kvalitativno-funkcionalnu razliku izmedju jezika mrznje, kao pravno normiranog korpusa kaznjivih iskaznih akata, i stanovitog vokabulara sublimirane emocije, deskriptivno kondenzovanog, kreativno visokopotentnog, izrazajno svezeg, nadahnutog, vrcavog i dijagnosticki preciznog.-

Potpuno ste u pravu.I zato nastavljam sa citatima,Vašeg stanovitog vokabulara sublimirane i deskriptivne snishodljivosti.

-Redom; postovana gđa Mila Djijndjić, Cirjakoviceva nocna mora – draga, jos uvek puna energije Latinka Perovic, diskretna Natasha Kandic, najmarkantnija helsinska odbornica Sonja Biserko, fajterka veteranka Vesna Peshic, omiljena profanka s faxa moje cere Nada Korac, trshavokosa zarazno nasmejana Nadezda Milenkovic, elegantna Biljana Kovacevic Vuco, za mene iznenadjujuce mladolika Dubravka Stojanovic /koju dosad nisam videla uzivo/, najproslavljenija insajderka Brankica Stankovic, dve sjajno opustene i raspolozene Cece, jos jedna Svetlana, koju zovu Lana, a koja ce da bude novi clan Pescanikove ekipe... Valjda nisam nikog od dama preskocila.

Od muzjaka; energo-neiscrpni Mirko Djordjevic, retkouzivogostujuci Pavle Rak, ovoga puta umereno pricljivi Zarko Korac, vidno iscrpljeni Vojin Dimitrijevic, agilne zvezde LDP-a Proka i Nikola, od iskona gospodstveni Filip David, bezobrazno podmladjeni /uprkos dushmanima/ nadahnuti Petar Lukovic, kao-kod-svooje-kuce neodoljivo razbashkareni Teofil Pancic... A valjda su bili i Milutin Petrovic, Srdja Popovic, Ivan Torov, Ivan Colovic... ali ih ja svojim zelenim ocima nisam videla. -

Impresivno,ne?

semele semele 09:13 23.09.2007

UNfuckable Pozdrav,

Ajd ja da ti priblizim par pojmova, posto primecujem da se malko....batrgas... : Covek se vratio kuci ...svojoj, (ok, virtuelnoj..)...kapirash ???? Nema sta ti da mu porucuje da nije dobrodosao...saberi se bre malo ! Cak je bio i toliko uljudan da ti ne kaze - posle tolike kolicine izbljuvanog "patriotizma" - da mozda ti nisi dobrodoshao ...mada zna SK da bi nam tako uskratio malo lekovitog smeha u ovaj mahnit sat ....
Na cemu si ? Duvash tamjan, hm ?


Razlika između pravih i virtuelnih kuća je u tome što u svojoj kući možeš da pljuješ koliko hoćeš, a da pritom ne upljuješ ikoga. Kad pljuješ u virtuelnom prostoru pljuješ sve oko sebe. Pljuvači uglavnom upljuju sebe najviše. Tako i opis (pljuvanje) vlasnika ovog virtuelnog klozeta samo opisuje vlasnika i njegovu pljuvačku. Sve je na nivou primordialne kaše.

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 09:38 23.09.2007

Re: UNfuckable Pozdrav,

ako može poješnjenje
jasan mi ovaj sentiment za klozet
al' mi puče konekcija kod saliva i primordial soup plus ovo (za)pljuvati u svojoj (nevirtuelnoj, ako shvatih) kući bez pogodaka...beats me
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:53 23.09.2007

Re: Pozdrav,

Hm. Ne duvam ja tamnjan. Ja licno sebe ne smatram za vrlog hriscanina, ali hriscanin jesam. Reagovao sam normalno, jer g. Kusovac koristi recnik koji nije primeren jednom iole intelektualcu. Moze on da ne voli vladiku Filareta (mnogi ga ne vole), moze on da ne voli SPC, ali mora da vodi racuna da, i kada zeli da pise o onome sto mu se ne svidja, kontrolise svoje emocije i svoj recnik. Glupo je, u najmanju ruku, pisati o crkvenim velikodostojnicima sa takvim vredjanjima ("mantijasi", "nekakve vladike" i slicno). G. Filaret je vladika, ali je pre svega covek. Mozda je on gresio u onom turbulentnom vremenu kada se raspadala stara Jugoslavija, kada su Srbi bili (ili bar izgledali) ugrozeni... i on je reagovao tako kako je reagovao. Danas, moze se to njegovo reagovanje osuditi kao NEPRIMERENO, ali se ne sme blatiti i poganiti. Da li su se katolicki velikodostojnici u Hrvatskoj drukcije odnosili u onim vremenima, kada su Hrvati bili u pitanju? Koliko znam, g. Kusovac radi za jednu americku propagandnu firmu, pa neka pogleda da li Amerikanci ili Francuzi, koji su mozda najsekularniji u Evropi, koriste takve reci kao Kusovac za crkvene velikodostojnike... Nemojte mi reci da su tamo njihovi velikodostojnici idealni, ne prave sitne ljudske propuste... G. Srdjan Kusovac se ponasa kao partizani i komunisti u Jugoslaviji, nakon sto je Tito preuzeo vlast, posle Drugog svetskog rata, kada su svestenike jahali, crkve palili, i popove zvali mantijasima.... Imitirali su boljsevike u Sovjetskom savezu, koji su govorili da je "religija opijum za narod", pa su palili crkve ili ih pretvarali u magacine za psenicu ili u svinjce, itd. Verovatno S. Kusovac potice iz jedne takve komunjarske porodice u kojoj su jahali srpske popove i govorili kako je religija "demode", pa je on poneo takvo vaspitanje. I sada javno nastupa sa tih necivilizovanih pozicija. To je steta, ali za njega.
Ponavljam, covek moze biti vernik ali isto tako moze biti i nevernik, odnosno ateista. Moze kritikovati Crkvu, ali, za ime Boga, mora voditi racuna o svom recniku. Ako g. Kusovac kao novinar pise blog samo za istomisljenike, a ne za one koji drugacije misle, onda je to pogresno. Prema tome, ne branite ga, jer ako to cinite bez argumenata, onda vama nedostaje kucno vaspitanje.
Na kraju, podsecam da je Zoran Djindjic uveo versku nastavu u nase skole (a ne VK), dakle on je to nadam se pri cistoj savesti i svesti, ucinio... a iz pisanja S. Kusovca i njegovih istomisljenika, izgleda da bi Crkvu trebalo ponovo nabiti u misju rupu... da je nigde nema.
Ponavljam, vladika Filaret nema veliko postovanje ni u samoj SPC, tvrdoglav je i pravio je greske, ali pitanje je da li je on NEPRIJATELJ broj jedan danas u Srbiji, s kojim se treba sprdati; cak i pederi iz Kvirije ispiru usta sa njim, umesto da cute.
Jos se setih kako S. Kusovac pokusava da bude sveznajuci pa kaze da strajk gladju vladike Filareta je protivcrkveni akt, jer Crkva ne dozvoljava samoubistvo... To je naivan prilaz, jer, mada je tacno da Crkva brani samoubistvo, Crkva ne brani UMIRANJE ZBOG VERE. To je finesa za koju g. S. Kusovac nema osecaja.
Think pink.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:25 23.09.2007

"Ljudski propusti", a?

U pamet se! Koliko je majki u crno zavio taj i takav ljudski propust! Crkva sama sebe u mišju rupu nabija, a tako će i biti, sve dok se bude brukala pedofilijom, šovinizmom i krvavim "patriotizmom".
Ovo ne da je Think pink, nego je Think Pink.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 15:27 23.09.2007

Re: Pozdrav,

Moze on da ne voli vladiku Filareta (mnogi ga ne vole), moze on da ne voli SPC, ali mora da vodi racuna da, i kada zeli da pise o onome sto mu se ne svidja, kontrolise svoje emocije i svoj recnik. Glupo je, u najmanju ruku, pisati o crkvenim velikodostojnicima sa takvim vredjanjima ("mantijasi", "nekakve vladike" i slicno)

Individua o kojoj je reč je i svešteno lice, ali nije pre svega to. Više i važnije reč je o osobi koja politički deluje. Način i delokrug delovanja opravdavaju ne samo rečnik koji smatrate neadekvatnim (a koji nije neadekvatan) nego i krivično gonjenje. Slično je i sa njegovim brojnim kolegama.

Detalji Mitralješčetove biografije

Verovatno S. Kusovac potice iz jedne takve komunjarske porodice u kojoj su jahali srpske popove i govorili kako je religija "demode", pa je on poneo takvo vaspitanje. I sada javno nastupa sa tih necivilizovanih pozicija.

Potpuno pogrešno. Niko mi u užoj familiji nikada nije bio u Komunističkoj stranci. Štaviše, i sa očeve i sa majčine strane su mi članovi porodice (njihova braća/sestre) stradali od komunista. Prema tome propade teorija.

Jos se setih kako S. Kusovac pokusava da bude sveznajuci pa kaze da strajk gladju vladike Filareta je protivcrkveni akt, jer Crkva ne dozvoljava samoubistvo... To je naivan prilaz, jer, mada je tacno da Crkva brani samoubistvo, Crkva ne brani UMIRANJE ZBOG VERE. To je finesa za koju g. S. Kusovac nema osecaja.

A brani li crkva ubijanje (uklj. i genocid) zbog vere, ili je to "finesa za koju g. Petrović nema osećaja."

Amerikanci i Francuzi koriste za ološ mnogo direktnije (i adekvatnije) izraze. Ali ja baš nisam u formi posle dugog posta. :)
gordanac gordanac 16:58 23.09.2007

istina

....Crkva sama sebe u mišju rupu nabija,....

I čak kad bi (potpuno neprirodno) javnost prećutala pedofiliju (Ilarion, Pahomije...) ili tzv. "veroučitelje" poput onog Blagojevića iz Kladova koji decu kažnjava žaračem ili zabranu pristupa u manastirsko dvorište Prohora Pčinjskog državnoj delegaciji iz Makedonije 2003 ili boravak Filareta na granici sa Crnom Gorom, dakle čak i kad bi sve to javnost oćutala ostaje istinito ovo što si rekla - oni koji vode crkvu sami sebe marginalizuju, više se (ili jedino) bave onim što oni smatraju "srpstvom" nego svim onim što jeste ili se smatra - hrišćanstvom. Da ne spominjem vladiku Irineja Bačkog koji "naređuje mrtvačka zvona" u Turiji zbog održavanja "mrsnih" manifestacija koje nemaju veze sa crkvom u vreme "crkvenog posta" ili proglašavanje grupe putujućih glumaca za vreme predstave u Novom Sadu za "nepoželjne" i intervencija za njihovo hapšenje i privođenje. O samovolji pojedinih sveštenika da određuju da žene ne mogu bez marama u crkvu ili posebnih propisa za žene i da ne govorim...
Crkva kao da nije primetila da su i druge "crkve" opstajale baš zato što su se "prilagođavale" duhu vremena (ili nekad i vodile, ako se zagledamo u Lutera), a nikako zato što su smatrale da ne treba da se menjaju, da daju podršku promenama na bolje.
Poštovanje se zaslužuje, ono se ne zadobija time što neko samo "pripada" upravljačkom sloju u crkvi.
Kao što se mora zadobiti ako pripadate upravljačkom sloju u državi, ono se ne podrazumeva.
Predstavnici države koji im u tome "pomažu", koji Filareta i slične smatraju "vladikama od poštovanja" guraju ih još dublje na marginu, jer međusobnom instrumentalizacijom vređaju ljude i odbijaju ih od sebe.
Da ne spominjem temu koja je najbolnija za crkvu - novac koji bez ikakvog traga, gotovinski u crkvu ulazi i cenovnike koje "kače" (Vršac) za svoje usluge u - evrima.Kao i neistine o tome da država za vreme jedne partije nije ulagala u sakralne objekte. Ulagala, itekako, naš, budžetski novac. Kontraargument da se nisu gradile crkve, od mene ima samo odgovor kojem me je Dositej naučio - "škola, braćo, škola, a ne zvona i praporaca!"
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 17:06 23.09.2007

Re: istina

Problem SPC mi je svojevremeno u jednom intervjuu odlično objasnio pok. Branko Sbutega: "Poput davljenika koji sam sebe ne može spasiti vukući se za kosu".

Pravosl. crkve nemaju nad sobom nikoga tj. ne važi hijerarhija poput one u Rimokatoličkoj crkvi. Vaseljenski patrijarh je kao brit. kraljica. Prema tome jedina šansa je da ih društveni mehanizmi stave na pripadajuće mesto. Nažalost u toku je obrnut proces.
gordanac gordanac 17:21 23.09.2007

Re: istina

...ne važi hijerarhija poput one u Rimokatoličkoj crkvi....

Tačno.
I sav zamah koji je Jovan Pavle II uneo i "učvršćivanje" koje je (uz pomoć Racingera) ostvario - umanjilo se i izbledelo pred skandalima (pedofilija u USA, Grčkoj,..) i pred tvrdoglavim insistiranjem na tzv. "zabrani razvoda", sprečavanjem borbe protiv HIV/AiDS i rigidnim stavovima prema ženama - i oni su uradili istu stvar - uvredili su sopstvene vernike.
Moć, bilo kakva, lako u to sklizne.
Zato si u pravu da je jedina šansa:
....jedina šansa je da ih društveni mehanizmi stave na pripadajuće mesto. Nažalost u toku je obrnut proces.

Sa ovom drugom rečenicom mogu da se saglasim samo ako misliš na pojedine predstavnike države, nikako na stanovništvo. A i za predstavnike države postoje društveni mehanizmi, itekako. Važno je samo pažljivo odabrati fokus, koga smatrati odgovornim za šta, to su dva odvojena mehanizma, ipak.

p.s. ma, najvažniju stvar od svega zaboravljam da pitam: Kako je Filip posle tri meseca i tri nedelje? :))
urbanosaurus urbanosaurus 19:35 23.09.2007

Re: Pozdrav,

oduvek me je najvishe nervirala kombinacija pravoslavnog krsta i exYU crvene petokrake...
susret posrednika na vrhunskom nivou...
krvavi kraljevi lazi i obmane...
koji su postigli veeeoma chudan kompromis izmedju naizgled nepomirljivih suprotnosti...

zato za mitraljeshchev najveci uspeh smatram i po zemaljskim i po nebeskim merilima ovo...

po receptu uradi sam...

od ateistichke piramide...



do pravoslavnog krsta...



u 2 koraka bez previshe muka...
i tako posredstvom mitraljesca ostade djavo kratkih rukava a balkanski kasapin je zasluzeno dobio svoje mesto na rajskom oblaku...

dan danas imam utisak da nam se iz groba smeje...
hahaaha...volim i ja vas...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:10 25.09.2007

Re: Pozdrav,

Ruben
vinska wrote:

-Shtovani gospodine Petrovicu,

Plasim se da ne uspevate da percipirate notornu kvalitativno-funkcionalnu razliku izmedju jezika mrznje, kao pravno normiranog korpusa kaznjivih iskaznih akata, i stanovitog vokabulara sublimirane emocije, deskriptivno kondenzovanog, kreativno visokopotentnog, izrazajno svezeg, nadahnutog, vrcavog i dijagnosticki preciznog.-

Potpuno ste u pravu.I zato nastavljam sa citatima,Vašeg stanovitog vokabulara sublimirane i deskriptivne snishodljivosti.

-Redom; postovana gđa Mila Djijndjić, Cirjakoviceva nocna mora – draga, jos uvek puna energije Latinka Perovic, diskretna Natasha Kandic, najmarkantnija helsinska odbornica Sonja Biserko, fajterka veteranka Vesna Peshic, omiljena profanka s faxa moje cere Nada Korac, trshavokosa zarazno nasmejana Nadezda Milenkovic, elegantna Biljana Kovacevic Vuco, za mene iznenadjujuce mladolika Dubravka Stojanovic /koju dosad nisam videla uzivo/, najproslavljenija insajderka Brankica Stankovic, dve sjajno opustene i raspolozene Cece, jos jedna Svetlana, koju zovu Lana, a koja ce da bude novi clan Pescanikove ekipe... Valjda nisam nikog od dama preskocila.

Od muzjaka; energo-neiscrpni Mirko Djordjevic, retkouzivogostujuci Pavle Rak, ovoga puta umereno pricljivi Zarko Korac, vidno iscrpljeni Vojin Dimitrijevic, agilne zvezde LDP-a Proka i Nikola, od iskona gospodstveni Filip David, bezobrazno podmladjeni /uprkos dushmanima/ nadahnuti Petar Lukovic, kao-kod-svooje-kuce neodoljivo razbashkareni Teofil Pancic... A valjda su bili i Milutin Petrovic, Srdja Popovic, Ivan Torov, Ivan Colovic... ali ih ja svojim zelenim ocima nisam videla. -

Impresivno,ne?


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA!!!!!!!
AAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAA!!!!!!!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:30 22.09.2007

E, da..

I ovo oko obilaznice. Tačno, obilaznica i način na koji se tu ostalo bez para jeste sveta krava. Velja je potrošio te pare na kampanju. Gradili se mostovi preko potoka, spomen ploče, asfaltiralo po selima oko Čačka i Valjeva, plaćali Cecini koncerti, dani šljiva i kupusijade. Ako ko upita, pade vlada, a to DS ministri zovu smakom sveta. Nego lepo u NIP pa plati Veljine dugove..Pošteno, pa ko koga zajebe, što bi rekli narodnjaci....
lala backi lala backi 15:39 22.09.2007

Re: E, da..

Drago brate, jes' ti bio tamo kada znas koje su pare potrosene?
namoj coeka da obmanjujes..
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:49 22.09.2007

Re: E, da..

lala backi
Drago brate, jes' ti bio tamo kada znas koje su pare potrosene?
namoj coeka da obmanjujes..

Pa ne mora se biti tamo da bi se to znalo. Potrošeno je ono što sada Đilas nadoknađuje iz NIp-a...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:21 22.09.2007

Re: E, da..Evo laki...

lala backi
Drago brate, jes' ti bio tamo kada znas koje su pare potrosene?
namoj coeka da obmanjujes..

Evo Laki, kako to rade "majstori" i domaćini...

a u Loznici
22. septembar 2007. | 16:34 | Izvor: B92
Loznica -- Kilometar Ulice Luke Stevića postao najvažnije političko pitanje u Loznici.

Iako je najavljivan kao izvor iz kojeg će se finansirati samo strateški važni projekti, novac iz Nacionalnog investicionog plana tokom prošle godine korišćen je i za izgradnju lokalnih puteva i kanalizacije. Tako je, na primer, za kilometar i po ulice u Loznici odobreno više od 600.000 evra.

I dok lokalna opozicija smatra da je novac zloupotrebljen za sticanje političkih poena, aktuelna vlast tvrdi da je sve urađeno javno i po zakonu. Na nekim tenderima u ovom gradu posao su dobili i vlasnici firmi koji su se u prošlosti i fizički obračunavali sa novinarima.

Za vlast, strateški važna saobraćajnica, za opoziciju tek još jedan projekat kojim opštinari ubiraju političke poene. Javno preduzeće Grad potpisalo je ugovor sa izvođačem radova u decembru prošle godine a dan kasnije, dugovanja je preuzelo tadašnje Ministartsvo za kapitalne investicije koje se obavezalo da će novac vratiti iz NIP-a.

"Ugovor o preuzimanju diga je bio taj koji je tražilo ministar da se potpiše jer su želeli da izbegne da pare iz NIP-a dođu u lokalne samouprave nego direktno dobavljačima. Ono što je za neke bitno, za druge je manje bitno, ako imate volju da tražite dlaku u jajetu, onda to nije problem, možete i to raditi", kaže Zoran Tomić, direktor JP Grad.

Mihailo Purić, šef odborničke grupe DS-a u Skuopštini Loznice, kaže da je jedno sigurno: "Što se tiče Loznice, NIP je korišćen u predizborne svrhe i tu nema dileme".

"Ja sam kao odbornik tražio da vidimo koji su projekti kandidovani po kom osnovu i ko je kandidovao te projekte ni do dana danasnjeg nisam dobio te odgovore a priča se o 28 projekata a na Skupštini koju smo poslednju imali jedva su nabrojali", kaže Purić.

Lozničanima svakako treba ova saobraćajnica, ali nisu sigurni da je baš to prioritet.

"Mislim da bi trebalo malo više ulaganja u malu privredu i da se ova deca zapošljavaju, mislim da je to prioritet", rekla je jedna građanka.

Projekat je u decembru prošle godine odobrio Savet za niskogradnju, a opština je predlagala prioritete. Demokrate i SPO podneće krivičme prijave protiv vladajuće koalicije koju čine G17 plus, DSS, Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije, zbog, kako kažu, raznih malverzacija. Opozicija smatra da bi inspekcija trebalo da proveri i da li je ova ulica zaista toliko košta.

Ova kratka deonica puta prema ugovoru košta nešto više od 600.000 evra, toliko novca iz NIP-a izvdojeno je za izgradnju kilometra ulice, kišne i fekalne kanalizacije. Ipak, ni posle devet meseci od potpisivanja ovog ambicioznog ugovra ulica još nije završena.

Dobrivoje Stojnić, vlasnik Stobeksa - firme koja izvodi radove, kaže da je više od pola miliona evra stvarna vrednost posla jer je urađena kompletna infrastruktura ulice.

Inače, njegovu firmu mediji su ranije dovodili u vezu sa navodnom krađom peska i šljunka u okolini Novog Sada.

"Pesak na Dunavu, to je čista laž jer na Dunavu nisam bio pet godina", kazao je Stojnić.

Sam Stojnić, optužen je da je tukao novinara Vladimir Mitrića iz Loznice, ali o tome već nije želeo da priča pred kamerama. Mitrić inače već godinu dana ima neprekidno policijsku pratnju, i smatra sebe najugroženijim novinarem u Srbiji jer je nekoliko puta napadan zbog toga što u svojim tekstovima ukazuje na zloupotrebe i kriminal u Loznici.

"U velikom broju slučajeva poslove dobijaju ljudi koji su personifikacija zla u Loznici. To su ljudi koji su od Drine napravili haos, godinama, nelegalno naplaćuju šljunak i pesak, čije su oaze ilegalne za trgovinu ljudima i koji su sudionici najmonstruoznijih dela u Srbiji", kaže Vladimir Mitrić.

Vlasnik Stobeksa kaže da je posao dobio na tenderu, jer je ponudio najpovoljniju cenu. Ovu će ulicu, kaže, završiti za dve nedelje, a planira da se prijavi i na buduće tendere i da nastavi da gradi.


DJ REMA ENERGY DJ REMA ENERGY 15:41 22.09.2007

Odličan tekst

Odlično ste sve primetili što se dešava u našem okruženju. Drago mi je da ste primetili ono u vezi boravka Jelenčeta u graničnom pojasu. Svojevremeno, kada je Jelenče postio na granici, napisao sam komentar u vezi boravka dotičnog u graničnom pojasu.Tada, na moje čuđenje niko nije reagovao. Drago mi je da je još neko to primetio.


Pozdrav
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 21:48 22.09.2007

Re: Odličan tekst

Drago je i meni da je još neko to primetio. Šteta što nisu "primetili" novinari nego ljudi po blogovima i forumima.
jaca jaca 23:09 22.09.2007

Re: Odličan tekst

Srdjane, a meni je drago sto si ponovo ovde!

Pozdrav
vucko vucko 15:42 22.09.2007

Dobrodošao nazad

Dobrodošao posle Velikog posta :)

Uzgred, kakva je ovo vogonska obilaznica?
semele semele 16:16 22.09.2007

demo....

Episcopal church calls for civility
Home News Tribune Online 09/22/07


By RICK MALWITZ
STAFF WRITER
rmalwitz@thnt.com
In calling for civility in the dispute that threatens to cause a split between the worldwide Anglican Church and the the Episcopal Church in the United States, the head of the American church used the Rutgers women's basketball team as an example of how to ease tension



...
During an address at the convention, Katharine Jefferts Schori, the presiding bishop of the Episcopal Church, lamented how language can be "violent," and made mention of Don Imus's derogatory references on the radio directed at the Rutgers' women's team.

"What (Imus) said about them implied they are not my equal, they are not worthy of dignity, and (the team) responded with an invitation to conversation. When you and I can meet our rhetorical opponents with an invitation rather than judgment, remarkable things can happen - conversation becomes possible," Schori said.

She added, "We have lived in this church and in this communion for a number of years with abundant disdain, violent words, and destructive action toward those who hold positions at variance with our own. None of us is wholly free of blame in this game."

A deadline of Sept. 30 for compliance with the worldwide church was set earlier this year, when the Anglican Church called for the 2.4 million member Episcopal Church to renounce the blessing of same-sex marriages and agree to no longer allow non-celibate homosexuals to become bishops.


vlada dvm vlada dvm 19:06 22.09.2007

Avioni i ldp

Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.
Lektorka Lektorka 19:28 22.09.2007

Re: Avioni i ldp

vlada dvm
Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.

Aha, a što smešna? Da nisu možda reagovali na avione koji lete na međunarodnim linijama s aerodroma?
Mada, ako mislite da je LDP, umesto što je napisao ono zvanično protestno pismo, trebalo glasno i napismeno da opsuje sve po spisku državi koja unazad a ne unapred obaveštava svoje građane zašto avioni u niskom letu preleću gusto naseljene delove grada, e, onda se slažem s vama.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:30 22.09.2007

Re: Avioni i ldp

Lektorka
vlada dvm
Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.

Aha, a što smešna? Da nisu možda reagovali na avione koji lete na međunarodnim linijama s aerodroma?
Mada, ako mislite da je LDP, umesto što je napisao ono zvanično protestno pismo, trebalo glasno i napismeno da opsuje sve po spisku državi koja unazad a ne unapred obaveštava svoje građane zašto avioni u niskom letu preleću gusto naseljene delove grada, e, onda se slažem s vama.

A ja se slažem sa tobom..o))
pozz
vlada dvm vlada dvm 23:41 22.09.2007

Re: Avioni i ldp

Pa ja sam bio obavesten. Javni servis, Studio B....kud cete vise. Nisam ocekivao da se na ovom blogu koriste izgovori V.K.
doktorka doktorka 02:05 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

vlada dvm
Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.


Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:

"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"
Lektorka Lektorka 08:48 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

vlada dvm
Pa ja sam bio obavesten. Javni servis, Studio B....kud cete vise. Nisam ocekivao da se na ovom blogu koriste izgovori V.K.

e, pa onda vam zaista dugujem izvinjenje zbog neobaveštenosti, kako sopstvene tako i svih onih koji su se tim vazduhoplovnim manevrom nad sopstvenim glavama našli zatečeni. no to ne menja na suštini stvari, znate to dobro. da sam političar, reagovala bih verovatno kao ldp-ovci (eto vam doktorka prezentuje izvod njihovog pisanija). pošto nisam, imam tu slobodu da reagujem psovkom.
Exitus Letalis Exitus Letalis 09:58 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

doktorka
vlada dvm
Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.


Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:

"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"



saopštenje ldp-a je totalno u redu. i trebalo bi svi da reaguju a ne samo ldp. avioni ne bi trebalo da lete iznad naseljenih mesta. nije malo nesreća bilo u prošlosti i bez vojnih manevara. neke nesreće nisu mogle da se spreče. ali ne treba ih izazivati ...

- Sto petnaest ljudi je poginulo kada se iranski vojni avion sa 90 putnika i četiri člana posade srušio na stambenu zgradu u Teheranu. ... Vojni avion "herkules" srušio se na naseljeni deo Teherana udarivši u desetospratnu zgradu

- Srušio se vojni avion u Kolombu. Poginuo pilot mig-a 27 ... agencije) - U nesreći koja se dogodila kada je vojni avion MIG-27 u toku obuke udario u zgradu ...

- Očevici kažu da je avion jednomotorac ostao bez pogona pre nego što se srušio na višespratnicu i eksplodirao. Vatra je opustošila zgradu. ...

- Vojni avion pao na stambenu zgradu

- Tri osobe izvučene su žive iz zgrade u koju je avion udario

- Najmanje dvoje je poginulo kada se letelica srušila u zgradu na Menhetnu u ...


- Srušio se indonežanski avion na stambeni deo grada Medan na severnoj Sumatri, ...

- 15 je povređeno kada je sportski avion pao na stambenu zgradu u Los Anđelesu. ...

- Avion udario u trospratnicu - dvoje mrtvih i 15 povređenih

vlada dvm vlada dvm 11:49 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

doktorka

vlada dvmDa Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati. Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"

Postovana Doktorko, i ja sam neki doktor, ali sam mnogo pre nego sto sam to postao, naucio da ljude koje ne poznajem, oslovljavam sa "VI". Mozda Vi niste pazili na casu?! Sto se komentara LDP-a tice, meni je to tragicno smesno, a ne smesno smesno. Zaista ne volim ovakvo licno prepucavanje, ali ne suzdrzah se!
vlada dvm vlada dvm 11:59 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Lektorka

vlada dvmPa ja sam bio obavesten. Javni servis, Studio B....kud cete vise. Nisam ocekivao da se na ovom blogu koriste izgovori V.K.e, pa onda vam zaista dugujem izvinjenje zbog neobaveštenosti, kako sopstvene tako i svih onih koji su se tim vazduhoplovnim manevrom nad sopstvenim glavama našli zatečeni. no to ne menja na suštini stvari, znate to dobro. da sam političar, reagovala bih verovatno kao ldp-ovci (eto vam doktorka prezentuje izvod njihovog pisanija). pošto nisam, imam tu slobodu da reagujem psovkom.

Postovana Lektorko, meni ne dugujete izvinjenje jer me niste uvredili. Sto se Vase reakcije na avione tice, pa to je Vase pravo, da se osecate ugrozeno, uplaseno, i naravno, imate potpunu slobodu da na to reagujete psovkom. Nista tu nije sporno. Takodje, ja imam isto toliko prava i slobode, da komentarisem saopstenje ldp-a, zato sto mislim da je detinjasto, naj blaze receno, mada bih mogao da dodam jos toga i to bez psovki. Misljenja nam se razlikuju, ali da li je potrebno svakog ne istomisljenika osinuti sarkazmom, cinizmom, mozda psovkom. Da me ne shvatite pogresno, mene to ne pogadja, vise me brine sto mi to lici na predvorije neokomunizma.
vlada dvm vlada dvm 12:04 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Exitus Letalis

doktorka

vlada dvmDa Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati. Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"saopštenje ldp-a je totalno u redu. i trebalo bi svi da reaguju a ne samo ldp. avioni ne bi trebalo da lete iznad naseljenih mesta. nije malo nesreća bilo u prošlosti i bez vojnih manevara. neke nesreće nisu mogle da se spreče. ali ne treba ih izazivati ...- Sto petnaest ljudi je poginulo kada se iranski vojni avion sa 90 putnika i četiri člana posade srušio na stambenu zgradu u Teheranu. ... Vojni avion "herkules" srušio se na naseljeni deo Teherana udarivši u desetospratnu zgradu- Srušio se vojni avion u Kolombu. Poginuo pilot mig-a 27 ... agencije) - U nesreći koja se dogodila kada je vojni avion MIG-27 u toku obuke udario u zgradu ...- Očevici kažu da je avion jednomotorac ostao bez pogona pre nego što se srušio na višespratnicu i eksplodirao. Vatra je opustošila zgradu. ...- Vojni avion pao na stambenu zgradu- Tri osobe izvučene su žive iz zgrade u koju je avion udario- Najmanje dvoje je poginulo kada se letelica srušila u zgradu na Menhetnu u ...- Srušio se indonežanski avion na stambeni deo grada Medan na severnoj Sumatri, ...- 15 je povređeno kada je sportski avion pao na stambenu zgradu u Los Anđelesu. ...- Avion udario u trospratnicu - dvoje mrtvih i 15 povređenih

Konjska zaprega je definitivno sigurnije transportno sredstvo. Mada i konji ubijaju, zar ne! Verujte mi, kada se ritne, moze da Vas napravi nacisto na mrtvo!
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:49 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Konjska zaprega je definitivno sigurnije transportno sredstvo. Mada i konji ubijaju, zar ne! Verujte mi, kada se ritne, moze da Vas napravi nacisto na mrtvo!/quote]

neduhovito, prepotentno, bezobrazno.
al ima nas svakakvih.


Exitus Letalis
doktorka
vlada dvm
Da Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati.


Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:

"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"



saopštenje ldp-a je totalno u redu. i trebalo bi svi da reaguju a ne samo ldp. avioni ne bi trebalo da lete iznad naseljenih mesta. nije malo nesreća bilo u prošlosti i bez vojnih manevara. neke nesreće nisu mogle da se spreče. ali ne treba ih izazivati ...

- Sto petnaest ljudi je poginulo kada se iranski vojni avion sa 90 putnika i četiri člana posade srušio na stambenu zgradu u Teheranu. ... Vojni avion "herkules" srušio se na naseljeni deo Teherana udarivši u desetospratnu zgradu

- Srušio se vojni avion u Kolombu. Poginuo pilot mig-a 27 ... agencije) - U nesreći koja se dogodila kada je vojni avion MIG-27 u toku obuke udario u zgradu ...

- Očevici kažu da je avion jednomotorac ostao bez pogona pre nego što se srušio na višespratnicu i eksplodirao. Vatra je opustošila zgradu. ...

- Vojni avion pao na stambenu zgradu

- Tri osobe izvučene su žive iz zgrade u koju je avion udario

- Najmanje dvoje je poginulo kada se letelica srušila u zgradu na Menhetnu u ...


- Srušio se indonežanski avion na stambeni deo grada Medan na severnoj Sumatri, ...

- 15 je povređeno kada je sportski avion pao na stambenu zgradu u Los Anđelesu. ...

- Avion udario u trospratnicu - dvoje mrtvih i 15 povređenih


Exitus Letalis Exitus Letalis 12:59 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Konjska zaprega je definitivno sigurnije transportno sredstvo. Mada i konji ubijaju, zar ne! Verujte mi, kada se ritne, moze da Vas napravi nacisto na mrtvo]


pa si onda sve ovo što sam pisala zduvao u potpuno nečitljiv copy elem da dodaš ovu gore štatro duhovitu rečenicu "svetskog putnika" nama geacima, tačnije, meni koja se, jelte, plaši aviJona.
al si me preradio! sad se sigurno kliberiš nad svojom duhovitošću.
vlada dvm vlada dvm 13:37 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Exitus Letalis
Konjska zaprega je definitivno sigurnije transportno sredstvo. Mada i konji ubijaju, zar ne! Verujte mi, kada se ritne, moze da Vas napravi nacisto na mrtvo]pa si onda sve ovo što sam pisala zduvao u potpuno nečitljiv copy elem da dodaš ovu gore štatro duhovitu rečenicu "svetskog putnika" nama geacima, tačnije, meni koja se, jelte, plaši aviJona.al si me preradio! sad se sigurno kliberiš nad svojom duhovitošću.

Promasiste sustinu, ali ne bi vredelo da Vam objasnjavam jer mi Vase "kliberenje" sa sopstvenom sujetom eliminise svaku zelju za daljom komunikacijom.
doktorka doktorka 13:53 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

vlada dvm

doktorkavlada dvmDa Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati. Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"Postovana Doktorko, i ja sam neki doktor, ali sam mnogo pre nego sto sam to postao, naucio da ljude koje ne poznajem, oslovljavam sa "VI". Mozda Vi niste pazili na casu?! Sto se komentara LDP-a tice, meni je to tragicno smesno, a ne smesno smesno. Zaista ne volim ovakvo licno prepucavanje, ali ne suzdrzah se!


nick-u nikada ne persiram.
vlada dvm vlada dvm 14:01 23.09.2007

I give up !!!

doktorka

vlada dvmdoktorkavlada dvmDa Vas apdejtujem, bejase i jedna smesna reakcija ldp-a na avione, buku i uplasenost gradjanstva. Gre'ota takvu blamazu ne komentarisati. Ocigledno nisi pazio na casu , jer da jesi , znao bi sta je LDP zamerio:"Predsednistvo LDP osuđuje jučerašnju demonstraciju ostataka vojne sile koja je razorila Jugoslaviju. Brišući letovi vojnih aviona koji su i tehnološko i ideološko staro gvožđe, izazvali su uznemirenje i ugrozili bezbednost građanki i građana, njihove dece i imovine"Postovana Doktorko, i ja sam neki doktor, ali sam mnogo pre nego sto sam to postao, naucio da ljude koje ne poznajem, oslovljavam sa "VI". Mozda Vi niste pazili na casu?! Sto se komentara LDP-a tice, meni je to tragicno smesno, a ne smesno smesno. Zaista ne volim ovakvo licno prepucavanje, ali ne suzdrzah se!nick-u nikada ne persiram.

Exitus Letalis Exitus Letalis 15:30 23.09.2007

Re: Avioni i ldp

Promasiste sustinu, ali ne bi vredelo da Vam objasnjavam jer mi Vase "kliberenje" sa sopstvenom sujetom eliminise svaku zelju za daljom komunikacijom.


pazi kad je obostrano. još samo malo da ulickas recenicu.
vlada dvm vlada dvm 11:16 24.09.2007

Re: Avioni i ldp

Exitus Letalis
Promasiste sustinu, ali ne bi vredelo da Vam objasnjavam jer mi Vase "kliberenje" sa sopstvenom sujetom eliminise svaku zelju za daljom komunikacijom.
pazi kad je obostrano. još samo malo da ulickas recenicu.



Tuuushe!!! Bravo!
doktorka doktorka 20:29 22.09.2007

sedmo: kurir 1

"Sedmo: Kurir 1. To je ona frka kad su objavili one fotografije iz Zoološkog vrta. Onda se digla kuka i motika al' samo na Kurir i Press. Video u trafici fotku prenetu u (stranim) novinama. I tada sam se malo omrsio - zakačio se na žicu da vidim to čudo neviđeno u originalu. Istu fotografiju (video sam tog dana) objavio i "ugledni" Blic. Ali je pljuvačina nadležnih i nevladinih krenula samo po Kuriru i Pressu. Onda negde popodne ili sutradan, ne sećam se više, ali svakako nakon reakcija oni iz "uglednog" Blica makli inkriminisanu fotku i stavili neku benigniju. Da se razumemo: ne sviđa mi se ni najmanje Kurirov stil (o tome malo kasnije), ali je ovde problematičan jednako odabir zvaničnika po kome će pljuvati tako što će pljuvati po Kuriru, ali ne i po Blicu koji je objavio identičnu fotografiju (barem na internetu)"

Dobro si to primetio, Srdjane . I josh nesto , u Kuriru objavljuju bukvalno sve komentare , dovoljno je pogledati samo komentare na tekst o Mirjani Karanovic , ili bilo koji drugi , dok u Blicu ,na primer , prave selekciju .Recimo, pokusajte da objavite komenatr u kome se ne slazete sa politikom ove vlasti po pitanju Kosova.Meni , nijednom do sada, nisu hteli da objave takav komentar . Mislim da je Kurir upravo ono sto je tzv. Djurica rekao u eksluzivnom intervjuu .... (pogledati blog Biljane Cincarevic) .
Goran Miletic Goran Miletic 22:17 22.09.2007

ko

Ko to kaze, ko to laze, Srbiji ima istrazivacko novinarstvo !
jaca jaca 23:19 22.09.2007

Re: za Luna

strasno, sta se desava sa komentarima? sada nestade i moj predhodni komentar na Lunov tekst!
Supermod Supermod 23:27 22.09.2007

Re:

jaca
sta se desava sa komentarima?



Obrisan je trol i molimo da dalje ne odgovarate na obrisane komentare.


Supermod
Lun Lun 07:41 23.09.2007

Re: za Luna

jaca
strasno...

Ma nishta strashno dear jaco, pisanje i brisanje, toliko puta vidjeno i ovde i drugde.
Video sam sve postove koji su postojali pa nestajali.

Jedino mi nije jasno zashto je troll toliko precenjen.
Ispada da mozesh da vredjash ljude, da im pretish. Ponekad mozesh da shirish i najprizemniju mrznju, ni to nije neki osobiti problem. Ali kad trolujesh, to je najveci greh.

A zar ceo Blog nije jedan veliki trol?
sleepless sleepless 23:07 22.09.2007

Pozdrav Kusovcu

Veoma me raduje vas povratak sa pauze kao i ponovno javljanje Gorana Markovica posle jos duzeg odsustvovovanja i niz odlicnih novih postova Biljane Srbljanovic. Nedostajali ste nam!
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 23:40 22.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Fala svima. Primetio i ja povratke. Prošlo leto, odmori a ološ se trudi da imamo materijala.
JJ Beba JJ Beba 02:59 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Srđan Kusovac
Fala svima. Primetio i ja povratke. Prošlo leto, odmori a ološ se trudi da imamo materijala.

jes vala
:))
Krasici Krasici 11:32 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Srki, dobrodošao natrag u postojbinu Tiskovine & Pressvećenih, simulakrum civilizacije.
Modesty Blaise Modesty Blaise 12:51 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

cekaj i ja da te pozdravim, da "teorija zavere" nabuja
glede desetke: nije obilaznica sveta krava nego su obilaznicari sveti volovi!
Coco Rosie Coco Rosie 18:04 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

pozdrav i welcome back.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:00 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Modesty
cekaj i ja da te pozdravim, da "teorija zavere" nabuja


Evo i ja se pridruzujem pozdravima ... jednoumlje je ponovo na blogu ... u punom sjaju

Hm, a o kakvoj se sad zaveri pa radi? Ja mislio da je u pitanju bio strajk??? :)))))
Drinka Pavlović Drinka Pavlović 23:03 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Evo i ja se pridružujem pozdravima....S. Kusovac je ponovo na blogu....blog je sada najzad u punom sjaju

Biljana & Srđan are back - znači, gotovo je sa blog-prenemagajem ovde, sa njima tek počinje pravo blogovanje.

Ucveljenim mediokritetima uručujem iskrene izraze saučešća, tek sa ova dva autora stvari će početi da se stavljaju na svoje mesto, gotova je letnja blog-uranilovka.
pufna pufna 23:06 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

jel to znaci da se vise ne bojis odrona?
vucko vucko 23:21 23.09.2007

Re: Pozdrav Kusovcu

Odron, c'est les autres :)
pufna pufna 15:33 25.09.2007

:)

pa smo ih se toliko bojali... ma mante me toga, vucko
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 12:41 23.09.2007

Brisanje

Obrisan je komentar u kojem je vređan autor drugog bloga.

1. lična.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 14:24 23.09.2007

Re: Brisanje

je l sam autor bila ja?

dobardan, srks, pa de si ti nama!
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 14:27 23.09.2007

Re: Brisanje

Ne nego Goran Miletić.

Skitao malo, malo se skidao sa vesti i tako.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 18:46 23.09.2007

Re: Brisanje

samo da si ti nama lepo doso.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana