Gde nam rastu deca ?

ervetor RSS / 28.03.2009. u 11:46

 Juče, 27.03.2009, doveo sam dete iz vrtića i čuo sam sledeću izjavu moje ćerke od 5 godina:

 " Coca-Cola ne valja da se pije, jer su je napravili oni sto su nas bombardovali..."

Od koga je mogla ovo da čuje osim od vaspitačice, a na kraju i sama nam je rekla da je čula od vaspitačice. Umesto bre da uče decu da nije zdravo piti Coca Colu zbog vlastitog zdravlja, oni bi da ostave svoj jebeni pečat u kreiranju malih vojnika, mladih nekada pionira a danas pravoslavaca. Da ne govorim da sam primetio da nam deca jako lepo napreduju do negde treće ili četvrte godine a onda kada krenu u vrtić potpuno zaostanu i tako dalje kroz ceo život. Jedino što je naučila za dve godine u obdaništu jeste kako da se prekrsti. Da li je to dobro za našu decu, da ih učimo od malih nogu da mrze neki narod ? Kako će im to pomoći sutra ? Kako je to pomoglo nama uostalom ?   Ja nemam rezervni vrtić, posao ili državu, nemam gde da pobegnem, ali pod ovakvom moralno-nepismenom torturom sigurno je da ću vrlo brzo pobeći pod zemlju... ... a svima koji ostaju da žive, iskreno izjavljujem saučešće.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mashha mashha 19:56 29.03.2009

Preporuke

Divno, hajmo sad svu našu ogorčenost i frustracije da prenesemo na decu! O svašta, kakva neodgovorna izjava dotične vaspitačice... ja bih lično otišla da porazgovaram sa njom i zamolim je da se suzdrži od ovakvih izjava pred decom. Mene su ranije "učili" da deca ne piju tursku kafu da im ne bi izrasli brkovi ili rep (što je opet samo po sebi apsurdno, ali 'ajd) a sad mogu da ih uče da je ne piju jer su Turci maltretirali malog Radojicu.
Eee, da se ja pitam, školovanje za vaspitače bi trajalo minimum 5 godina... ono, za svaki slučaj.
ervetor ervetor 17:12 01.04.2009

Re: Preporuke

ja bih lično otišla da porazgovaram sa njom i zamolim je da se suzdrži od ovakvih izjava pred decom


Ma bio sam 100 puta povodom raznih drugih situacija, ali ocigledno da je besmisleno, ocigledno da tu nema mnogo pomoci... ... umoran sam od toga da ko sta radi ja samo nekom ukazujem na ovo ili ono, smucio sam se vise i sam sebi.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana