Dakle, šta je bilo sa slučajem Kovačević?

Slobodan Cagic RSS / 27.02.2009. u 13:22

U nadi da me neće i ovoga puta startovati pojedini blogeri koji tvrde da sam spin-doktor i da sam tadićo-jeremićoid, evo jedne moguće i, mislim, prilično realne verzije.
Elem, ako je suditi po onome što sam uspeo da, uslovno rečeno, doznam u poslednjih par dana, uopšte se ne može isključiti mogućnost da je cela afera Kovačević smontirana baš zato da bi bio sklonjen Jeremić.
Po onome što mi je rečeno, ona struja u DS-u u kojoj Jeremić nije ima vrlo ozbiljnu nameru da to i učini. Ne bukvalno, naravno, nego hoće da ga gurnu u naftalin.
Rečeno mi je i konkretno ime ministra koji je, prema mom izvoru, u najmanju ruku znatno doprineo tome da informacija o tajnoj odluci vlade dospe u Borbu.
To je, možda, najbitnija stvar koja, kako bi rekao Drago, Jeremiću nikako ne ide u prilog.
Prilično ozbiljna stvar, sa stanovišta političke partije čija je izborna koalicija prikupila najviše glasova i koja je uspela da materijalizuje svoj koalicioni kapacitet tako što je sastavila vladu sa socijalistima.
Nisam baš siguran da je najbolji rasplet slučaja Kovačević (sa sve komplikacijama tipa konzula, vicekonzula, miliončeta, službeno-državne tajne, raznovrsnih objašnjenja policijskog interesovanja za Borbine izvore, itd.) baš taj da Vuk Jeremić bude smenjen ili nateran da podnese ostavku.
Odnosno, ne mislim da je dobar rasplet ako u DS, što će reći i u vladi, prevlada ta struja u kojoj Vuk Jeremić nije. Štaviše, ne verujem da je uopšte dobro da prevlada bilo koju struja niti da struja koje se unutar vladajuće stranke bore za vlast uopšte ima. Ne plediram ovim, razume se, na narodno jedinstvo :)
Molim protivnike mog "spinovanja" da uoče da nisam ni na čijoj strani: ni Jeremićevoj, ni onih drugih, a ni trećih. Iznosim sopstveno mišljenje.
Ah, da, zaboravih poentu: da nije Borbinog insistiranja, teško da bi se iko ovih dana još i bavio slučajem Kovačević. Dobili smo nove igračke: zabranjenu konferenciju za novinare u SC i "odjek" na premijeri "Milka", a zatim su oslobodili Milutinovića i osudili ostalu petoricu, pa sad možemo mirno da se gložimo oko ovih, novijih "skandala"...



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana