Blog evolucija

Dejan Restak RSS / 05.06.2007. u 20:56

Drage moje, dragi moji, došao je i taj dan – dan rastanka sa našom Drupal šklopocijom. Za one nove, reći ću da je reč o softveru koji je furao stari blog. Zaista, bilo bi neprimereno sada, na rastanku, previše kritikovati softver koji nam je omogućio sve ovo što smo postigli iliti doživeli u ovih nešto više od godinu dana, tako da ćemo sve probleme koji su nas mučili pokušati što pre da zaboravimo baveći se problemima koji će nam doći sa novim softverom domaće radinosti.  

Pokušavam da se malo opustim pred ovaj veliki trenutak i da vas odobrovoljim da budete lake ruke kada počne i novi softver da “pada”!

Zaista, nadam se da se to neće dešavati, a i ako se desi, verovatno će to biti u početku, dok ne osetimo „živo" opterećenje i ne obavimo neophodna podešavanja. Teško je pokrenuti nešto novo ovoga tipa a da sve ide 100% bez problema.

Toliko o pravljenju odstupnice. Idemo dalje.

 Od noviteta koje ćemo imati na novom blogu možda je najznačajnija mogućnost otvaranja bloga i za one koje nije izabralo uredništvo B92 direktno, već na osnovu preporuka aktuelnih, ali i budućih blogera B92. Ovim će se praktično omogućiti širenje blogosfere B92 oko jezgra zajednice koju će činiti sami blogeri.

Jasno je da se sada otvara mogućnost za sve dosadašnje aktivne  komentatore da dobiju svoj prostor i kao blogeri. Dovoljno je da svoju želju za otvaranjem bloga saopšte autorima sa kojima inače komuniciraju na njihovim blogovima i vrlo brzo će se naći na listi blogera. Naravno, taj proces će biti omogućen jednostavnim softverskim alatima.

Već sada mogućnost da pišu svoj blog dobilo je na desetine aktivnih komentatora sa starog bloga. Nakon registracije, pogledajte vaš kontrolni meni u gornjem desnom uglu.  Ako imate stavku "Napiši novi tekst", to znači i da imate mogućnost da vodite svoj blog.

B92 VIP status postojaće i dalje, ali neće imati tako dominantnu ulogu kao do sada. I dalje će naslovu stranicu Bloga B92 činiti tekstovi B92 VIP blogera, ali ukoliko želite, vi ćete moći da kreirate sopstvenu VIP listu i potom svaki put jednim klikom da proverite da li su vaši VIP blogeri objavili nešto novo. Tako ćete izbeći prelistavanje tekstova blogera koji vas uglavnom ne zanimaju. U svakom trenutku moći ćete, opet jednim klikom, da se vratite na stranicu B92 VIP blogera i nastavite da koristite Blog kao do sada.

Blogere ćete stavljati na VIP listu klikom na jedan taster, koji će se nalaziti ispod svakog objavljenog teksta ili u profilu korisnika.

Tako ćemo, zapravo, kreirati online zajednicu u skladu sa sistemom vrednosti karakterističnim za ovaj blog. Šta to podrazumeva možete razumeti jednostavnim uvidom u ono što je do sada objavljeno na stranicama Bloga, ukoliko već niste redovan posetilac ove lokacije.

Možda će biti još jasnije ako kažem da Blog B92 nikada neće prepustiti slučaju kreiranje svoje online zajednice. To bi nas nekim neverovatnim razvojem događaja moglo dovesti do sličnosti sa zajednicom kakva se, recimo, okuplja oko Fokus radija. Smatrali bismo to svojim tragičnim debaklom.

Uostalom, ono što smo radili u ovoj godini dana pokušaćemo da radimo i u narednom periodu jer smatramo da smo svi zajedno dostigli spektakularne domete i sazreli kao blogeri. Tome svedoči veliki broj akcija koje smo pokretali na ovom mestu a koje su imale značajnog odjeka u javnosti. Veliki broj provokativnih tekstova koji su implicirali nastavak teme u drugim medijima, a takođe, nismo zaostajali ni u iznošenju istina (sa pokrićem i bez pokrića) anonimnih insajdera moći, što je takođe bilo veoma zanimljivo i žutim, ali i medijima svih ostalih boja i profila.

Naši komentatori postali su zvezde ne samo Bloga B92, a kvalitet diskusija vrlo često prevazilazio je kvalitet samih tekstova koje su pisali autori.

Da vam i ne pričam o tome ko sve pokušava, uzalud, u poslednje vreme da sazna ko je Boban. Sreća te me je deda naučio da čuvanje tajni i nije neka privilegija. Da jeste, ne bi ih uvaljivali drugima.

Koliko je Blog zarazio i sve u kući B92, govori sledeće: svake nedelje imamo redovna okupljanja top menadžmenta B92; gotovo da se nije dogodilo da neki od tih skupova započne bez prepričavanja detalja sa Bloga. Samo ću reći da nisam ja inspirator, čak mi je i neprijatno koliko Blog dominira mojim portfoliom, pa se stiče utisak da se ničim drugim i ne bavim. Otuda i ono diretkor Bloga.

Sada već preko 15 000 posetilaca svakodnevno dolazi na stranice Bloga. Svakako da bi taj broj bio i znatno veći da Blog nije "padao" prilikom svakog većeg opterećenja. Negde oko stotinu autora imalo je "privilegiju" da nešto napiše na ovim stranicama u ulozi blogera. Veoma smo zahvalni svima na učešću, a posebno onima koji su ovde od prvog dana i koji su zaista heroji najvišeg reda kada je u pitanju hrabrost, istrajnost, doslednost i lojalnost ideji sa kojom smo ušli u jedan ovako delikatan projekat.

Ostali koji su jedno vreme pisali a sada ih više nema na Blogu, takođe su imali veoma značajne uloge u građenju identiteta ove lokacije. Međutim, zaista nije realno očekivati od svih jednaku lojalnost, iz nebrojeno mnogo razloga. Sigurno da će se i ubuduće pojavljivati mnogi zanimljivi ljudi i pisati onoliko koliko smatraju da treba ili koliko im je to inspirativno. Sigurno je i da će neki od nama veoma dragih autora jednoga dana napustiti ovo mesto, ali to ne znači da neki drugi jednako zanimljivi neće popuniti te praznine.

Važno je da zajednica funkcioniše i da ima kapacitet samoodrživosti. Ja sam po ovom pitanju veliki optimista, imajući u vidu ko čini ovu zajednicu i kakvi su njeni rezultati bili do sada.

Zato ćemo novim softverom uvesti alate koji će minimizovati uticaj B92 a maksimizovati uticaj zajednice. Naša uloga je bila da obezbedimo bazu koja je garant da će Blog i ubuduće funkcionisati kao do sada. Verujemo u ovo jer Blog praktično već nekoliko meseci funkcioniše gotovo isključivo moderacijom autora. B92 već veoma dugo ne učestvuje u redovnoj moderaciji diskusija. Opšti je utisak da kvalitet diskusija i tekstova nije opao, naprotiv.

Želim da nova etapa Bloga bude veliki korak napred i da nastavimo da se družimo još kvalitetnije i intenzivnije nego do sada.

Da biste se lakše snašli u novom okruženju, preporučujem da pročitate diskusije koje smo imali u test fazi sistema. Budući da je to bilo dovoljno da naši blogeri započnu da koriste novi sistem, siguran sam da ćete se i vi snaći. U svakom slučaju, s vremenom ćemo zajedno učiti i uvežbavati. Sada je to softver domaće proizvodnje, pa ćemo ga sigurno permanentno poboljšavati.

Što se tiče ispravki i poboljšavanja, imamo već veliku listu ispred sebe, tako da vas molim za strpljenje. Pročitajte detaljno sve o čemu smo prethodno diskutovali pre nego što pošaljete sugestije kako bi bilo više prostora za one nove, koje nismo čuli do sada.

Uglavnom sve na ovu temu nalazi se u diskusijama na mom blogu koji sam vodio tokom ove test faze. Žao mi je što nismo mogli sve da vas uključimo u ovaj proces, ali ne bi bilo moguće voditi konstruktivnu komunikaciju sa tolikim brojem učesnika.

Pitanja odgovori i ...

Hvala vam puno svima!
Drupale, hvala i zbogom!

 



Komentari (204)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Goran Miletic Goran Miletic 21:05 05.06.2007

Drugovi i drugarice,

Neka nam je sa srećom...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 21:31 05.06.2007

Blog r/evolucija

Dejan Bizinger Dejan Bizinger 21:07 05.06.2007

Samo napred, da budemo jos bolji!

Sa B92 Blogom, blog kao nacin komunikacije je dosao u velike medije, i polako postaje mainstream. Siguran sam da ce novi blog servis jos vise uspeti u promovisanju bloga kao nacin online komunikacije i izrazavanje.

Drago mi je sto sam deo ovog blog pokreta i ekipe.

Samo napred!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:13 05.06.2007

e pa drugari

iako sam vec nedelju dana uspesno testirala novi blog, zelim vam dobru moderaciju i mnooooogoooo trolovanja

i da se ne zaboravi...ipak smo se dobro druzili uz
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:16 06.06.2007

ČESTITAMO!!!

STIGLA I PAGINACIJA!!!
bauer bauer 21:13 05.06.2007

cestitam, cestitam,

srecno nam svima useljenje. konacno je stigao i taj dan. za sada ne izgleda lose. idem sada da cunjam okolo, da vidim cega sve ima.
kuki kuki 21:13 05.06.2007

Haleluja!

svetskigigacar svetskigigacar 21:14 05.06.2007

E pa B92 blogeri,

Sada kada ste sredili, dobili novo ruho, da ne kazem dresove, nadam se da razmisljate o tome da prihvatite poziv www.mojblog.co.yu blogera da odigramo onaj fudbalski mec

elektroblog.mojblog.co.yu
Dejan Restak Dejan Restak 21:19 05.06.2007

Re: E pa B92 blogeri,

svetskigigacar
Sada kada ste sredili, dobili novo ruho, da ne kazem dresove, nadam se da razmisljate o tome da prihvatite poziv www.mojblog.co.yu blogera da odigramo onaj fudbalski mec elektroblog.mojblog.co.yu


ja mogu samo tenis
od kada sam presao 30'tu ne igram kontakt igre
cekam reakciju queerie

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:21 05.06.2007

Re: E pa B92 blogeri,

hehe
meni sad ovo lici malo na one male pingvine vs velikih, kraljevskih pingvina, neki ih zovu - VIP pingvini )))))))

mojblog vs VIPBlogB92 ;;;-)
AlexDunja AlexDunja 22:37 05.06.2007

Re: E pa B92 blogeri,

tux rules
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:44 05.06.2007

Re: E pa B92 blogeri,

And everybody is a Oueen/King !
AlexDunja AlexDunja 23:51 05.06.2007

kamen sa srca

stvarno ovaj novi blog deluje hladno,al' izgleda da cemo se nauciti!!!
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:05 06.06.2007

Re: kamen sa srca

Hej, meni stoji ona komanda "Napisi novi tekst". Nije valjda da bih ja sada mogao da, Boze sacuvaj, nesto napisem i da to bude dostupno drugim blogerima ? Ako zele s time da se bakcu.
Ko li je mene preporucio ?
svetskigigacar svetskigigacar 00:09 06.06.2007

Re: E pa B92 blogeri,

Hehe, moze i tako, ali ne zna se ko je veci pingvin dok se na terenu de dokaze suprotno!

Umemo i mi mali pingvini sa loptom

Veliki pozdrav od FK "Blogeri"!
AlexDunja AlexDunja 00:12 06.06.2007

cestitam N

javice se, sigurno,ovako el onako:)))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:17 06.06.2007

Re: cestitam N

Pusti cestitanje,
a, mene malo zbunjuje ovo jurcanje za novim porukama i ovi pravougaonici i sve te komande. Gde su blogeri ?
Gde si ti ?
JJ Beba JJ Beba 00:20 06.06.2007

Ninoslave...

..nema blogera.....morash sam da se zabavljash sa tim dugmicima....:)) Novo vreme, novi dugmici, nova pravila....:))
AlexDunja AlexDunja 00:23 06.06.2007

evo me!

:))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:25 06.06.2007

Re: Ninoslave...

Novi svet. jednom recju. Tj., u dve reci.
Dobro.
Al' da znas, mnogo ti hvala sto si se javila da mi to kazes. Znaci, ipak, bre, IMA blogera. Nije sve samo u tim dugmicima i pravilima. Sve je u blogerima.
Hvala !!!!
:))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:28 06.06.2007

Re: evo me!

Heeeej, hoces da studiras sve ove komande i uputstva ? Ili vec sve to znas ?
AlexDunja AlexDunja 00:33 06.06.2007

nemam pojma

ja inace nemam pojma,ide nekako intuitivno...bar se nadam
AlexDunja AlexDunja 00:36 06.06.2007

Majanski

:)))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:38 06.06.2007

Re: Majanski

Dobro. Onda to mozemo zajedno.
AlexDunja AlexDunja 00:41 06.06.2007

helping hands

su,kao i obicno tu
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 00:45 06.06.2007

Re: helping hands

Hoces li da postavis neki tekst tamo u licnom profilu. Mnogi to nisu uradili. Zbog cega ti nisi ?
AlexDunja AlexDunja 00:55 06.06.2007

N

prvo:uopste mi nije palo na pamet da postavljam bilo sta tamo,zato sto mislim da zaista nikoga ne zanima ko sam.
drugo:nemam pojma sta da napisem
trece:tek veceras oko 11 sam videla kako ovo izgleda,nisam ni znala da postoji ta mogucnost
Cetvrto: ima sigurno,al ne mogu da se setim
redosled je nebitan
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:03 06.06.2007

Re: N

Prvo sam siguran da nije tacno.
Drugo potpuno shvatam. Mada sam ja nesto izlupetao po tom pitanju.
Trece je logicno.
Cetvrto ti verujem.
Nego, mozda me je ovaj novi dizajn malo impesionirao, pa mislim da je to neki svemirski brod u koji kad udjes moras da se predstavis i da sa domacinima broda, osobljem i ostalim putnicima odmah znas na cemu si i koliko je sati.
Da li si podesila ono sa brojem komentara na 200 ?
To pomaze kod nalazenja novih poruka.
Shvatio sam to iz citanja nekih komentara.
AlexDunja AlexDunja 01:10 06.06.2007

nije do dizajna

ovo objasnjenje mi zvuci logicno.bilo bi pristojno da osnovne informacije budu dostupne.al time se mozda ide protiv prirode medija samog.on bi trebalo da podrazumeva anonimnost.ne umem da budem pametna.matora sam ti ja za duboko razumevanje novih nacina komunikacije.
ovo o podesavanjima ne znam nista,videcu...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:20 06.06.2007

Re: nije do dizajna

I ja sam mator za duboko razumevanje nnk... Ma, ni to sa "anonimnom" komunikacijom nista ne razumem...
To sa podesavanjem ide ovako : odes tamo na "izmeni profil" i spustis se na dno te strane gde ima dva podesavanja. Za broj tekstova na strani (kod mene je 20) i za broj komentara. Podesi na 200. To ti pomaze da lakse dodjes do novih komentara kada ih ima vise od 100.
:)))))
AlexDunja AlexDunja 01:27 06.06.2007

uradih u medjuvremenu

to podesavanje.
oboje smo matori:)))
al' nije kasno naucicemo,mada tesko ide...:)))
JJ Beba JJ Beba 01:30 06.06.2007

AlexDunja

ko bre mator?!!! Ne dozvoljavam. :))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:33 06.06.2007

Re: uradih u medjuvremenu

Ej, a gde li je onaj Radojicic veceras ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:34 06.06.2007

Re: AlexDunja

Mladi od matorosti.
Matori od mladosti.
AlexDunja AlexDunja 01:35 06.06.2007

jj

to je finta ,da se vlasi ne dosete :)))
AlexDunja AlexDunja 01:36 06.06.2007

to ja

tebe htedoh da pitam.nedostaje
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:39 06.06.2007

Mora da je Radojicic sa Rumijem.

Nesto suruju i poeziju pisu...
Radojicic Radojicic 01:41 06.06.2007

Re: Mora da je Radojicic sa Rumijem.



ma jok, prepio sinoc pa se tesko snalazim ovde
AlexDunja AlexDunja 01:41 06.06.2007

kakva poezija

wow
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:46 06.06.2007

Dobro izgledas !

Nego, kad pritisnuh ovu strelicu cujem nesto kao krkljanje i skripu vrata.... Sta li je to ?
Jel' tako rade tvoji drugovi ?
AlexDunja AlexDunja 01:47 06.06.2007

je li R

i ti si machkar,a?
Radojicic Radojicic 01:50 06.06.2007

Re: Dobro izgledas !

http://www.youtube.com/watch?v=2GWPOPSXGYI
Restak ne radi vam izgleda dobro ovo sa Jutjubom

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:51 06.06.2007

Re: Mora da je Radojicic sa Rumijem.

Sad sam lepo video o cem se radi. Slatki umor i jos sladji odmor.
Radojicic Radojicic 01:56 06.06.2007

Re: Mora da je Radojicic sa Rumijem.

Mr. Rumi umro u Konji Decembra 17, 1273, njegova macka 7 dana kasnije.
Sahranjeni jedno pored drugog
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 01:58 06.06.2007

Macka i Rumi

Otkopali grob i stavili macku pored Rumija.
A, gde je Shemsudin nestao ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:00 06.06.2007

Re: je li R

To ti je machkar od glave do pete
nema ko njega nije zvao - zete ! zete !
AlexDunja AlexDunja 02:03 06.06.2007

Tako

cemo Silvester i ja ,jednog dana :)))
oibibio oibibio 02:05 06.06.2007

Re: Dobro izgledas !

Radojicic
http://www.youtube.com/watch?v=2GWPOPSXGYI
Restak ne radi vam izgleda dobro ovo sa Jutjubom



Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:06 06.06.2007

Ali ne u 7 dana !!!!!

Razumes ?
Ne tako. Malo drugacije. Mnogo drugacije.
Pozdrav Silvesteru !
:)
AlexDunja AlexDunja 02:12 06.06.2007

samo da sredim fotke

videces ga,radost moja!
Radojicic Radojicic 02:12 06.06.2007

Re: Macka i Rumi

ne znam gde je Semsudin nestao, Prica se da ga je ubio Alaludin, Rumijev sin jer je bio ljubomoran sto je ovaj ostavio i profesorsko mesto i familiju i sve kad je sreo Semsudina.
Inace Dzalaludin poceo da pise tek posle susreta sa Semsudinom i posto su se dobro napijali i jurili zene po sumama
AlexDunja AlexDunja 02:16 06.06.2007

R

a sta ce zene po sumama?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:19 06.06.2007

Re: Macka i Rumi

I njih su zene jurile. I kada bi ih stigle, trazile su da im se izrecituje neka pesma lepa. Posle bi bilo sta je bilo.
Zna se. A, Alaludin je bio ljubomoran, jer njega u sumi niko nije jurio. Ovo sam cuo od Penge.
Radojicic Radojicic 02:20 06.06.2007

olbibio hvala

stavio sam i ja gore, al nekad ne moze da se klikne, a nekad i kad se klikne ima ton slika kasni il je nema itd,
Popravice valjda
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:24 06.06.2007

Re: samo da sredim fotke

Ja sada nemam ni macku. Ni psa.
A, imao sam. Nije da nisam.
Nemam ni 1/4 palca desne ruke.
Odgrizao mi ga moj pas dok sam ja vadio
jednog drugog psa iz njegovih usta.
Nenamerno me ugrizao. Slucajno. Sintski.
AlexDunja AlexDunja 02:26 06.06.2007

N

lepa prica
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:31 06.06.2007

Re: N

I istinita. Videces.
A, sve se desilo ispred samoposluge
u koju sam usao da bih kupio cokoladno mleko.
I jos neke stvari. Bole (moj pas) ostao napolju vezan.
Dva ga kucenceta napala.
Ja se umesao i ostao malko sakat.
Fakat.
Radojicic Radojicic 02:33 06.06.2007

Re: samo da sredim fotke

evo jedan Dzalaludin

Cim sam cuo prvu ljubavnu pricu
poceo sam da te trazim, neznajuci
kakav sam slepac

Pravu ljubav ne mozes da sretnes,
jer je oduvek bila u tebi
i ti u njoj
i obrnuto

ovo vazi i za macke
tako i tvoj Bole i cetvrtina prsta
Sintski
AlexDunja AlexDunja 02:40 06.06.2007

R

ovo ima atmosferu kao .9. 8. 1950 Izeta Sarajlica
AlexDunja AlexDunja 02:45 06.06.2007

pusti prste

sta je bilo s' malim ?
Radojicic Radojicic 02:48 06.06.2007

Re: R



Cenim gospodina jako, a voleo i macke
jer da je pse voleo, falio bi mu prst
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:57 06.06.2007

Re: pusti prste

Svi ostali zivi. I citavi. Ti psi.
Posle godinu dana ( a pre godinu dana)
umro mi Bole.
I sad, kad u palac gledam, mog Boleta vidim.
Olivera Vujnović Olivera Vujnović 21:16 05.06.2007

Izgleda sasvim COOL

ovako na prvu loptu.
Jos da ima voice recognition pa da u njega pricamo, umesto da kuckamo
Queeria Queeria 21:16 05.06.2007

Arhiva

A na kojoj adresi se nalaze stari tekstovi, tj. arhiva?
Dejan Restak Dejan Restak 21:21 05.06.2007

Re: Arhiva

Queeria
A na kojoj adresi se nalaze stari tekstovi, tj. arhiva?

a tu ste, ispod , a gde bi bili
bice arhiva gore u desnom uglu, na linku gde pise logicno arhiva
Queeria Queeria 21:29 05.06.2007

Re: Arhiva

Hm, ali kada se klikne na link arhiva u gornjem desnom uglu dobiju se aktuelni tekstovi... Mislio sam na npr. stare tekstove od pre sest meseci... Gde su oni sada?
Dejan Restak Dejan Restak 21:31 05.06.2007

Re: Arhiva

Queeria
Hm, ali kada se klikne na link arhiva u gornjem desnom uglu dobiju se aktuelni tekstovi... Mislio sam na npr. stare tekstove od pre sest meseci... Gde su oni sada?


proradice sve
pakuje se
budimo strpljivi
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:33 05.06.2007

Peđice, pa

ja sam mislila da su ti rekli da su to već sve pobacali, bilo previše kutija, a mali kamion i ko da vozi tol'ko tura...
bauer bauer 21:53 05.06.2007

Dejane,

Ja samo vezbam. Nije mi bas jasno koji je odgovor upucen kome, u duzem nizu odgovora. Nema vise one stepenaste hijerarhije, ili mi se cini?



Nego, kako ce oni na dial-up konekcijama?
nebojsa m nebojsa m 21:20 05.06.2007

haleluja

haleluja[i][/i][u][/u]
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:21 05.06.2007

stari blog

Slava mu!
zana zana 21:23 05.06.2007

ja sam

zamisljala drugacije. osecam se kao u apoteci
oibibio oibibio 21:31 05.06.2007

nek je sa srecom!

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:31 05.06.2007

Ma, kakva apoteka...

deco, ko je za tortu!?


Bravo! Ura! Živeli! Veliki porasli! Ding-dong!

p.s. šefe, pa ti znaš tko je Boban, a da mi napišeš ovde sitno, neću nikom da kažem...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:32 05.06.2007

apoteka?!

pa to je odlicno! svako moze da pronadje 'odgovarajuci lek'
dunjica dunjica 21:32 05.06.2007

kao u apoteci

Da, i ja se slično osjećam. Kao kad stigne novi namještaj, a ono još snažno miriši na svježe drvo, lak i kemikalije za preparaciju istoga.
LBSL LBSL 21:34 05.06.2007

Re: ja sam


da znas da imam isti osecaj za filing.
Dejan Restak Dejan Restak 21:35 05.06.2007

Re: Ma, kakva apoteka...

Jelica Greganović
šefe, pa ti znaš tko je Boban, a da mi napišeš ovde sitno, neću nikom da kažem...


nisi shvatila naravoucenije mog dede
on je covek rekao da kad neko oce da ti preda tajnu a ti bezi ko djavo od krsta.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:36 05.06.2007

'Ajd' da

čaramo, to je najlekovitije...
Dejan Restak Dejan Restak 21:36 05.06.2007

Re: apoteka?!

BebaOdLonchara
pa to je odlicno! svako moze da pronadje 'odgovarajuci lek'


Beba PR
nova funkcija
video sam ja odmah onda da nesto ne stima, sada je sve na svom mestu.
zana zana 21:39 05.06.2007

Re: ja sam

LBSL,

da se ne lazemo. nego ni ne vidim signale za NOVO ili je to samo kod mene tako?
yu1bcd yu1bcd 21:40 05.06.2007

Re: Ma, kakva apoteka...

Ja nesto napisa ali se ocigledno izgubilo u svetskoj mrezi! Jelice, nadam se, da dolazis u subotu u Cankarjev dom da izvucemo ussi Restaku za zabranu dostupa na blogu bez pismenog objasnjenja?

Puno srece u novoj eksploziji boja na B92!

LP MMM S56A


LBSL LBSL 21:44 05.06.2007

Re: ja sam


Zana duso,

imas novo malim crvenim slovima sa leve strane, pored "Re: ja sam", ispod imena komentatora

kiss
zana zana 21:49 05.06.2007

Re: ja sam

vidim sada se pojavljuje. nego sta ti je to kiss, grupa?
LBSL LBSL 21:52 05.06.2007

Re: ja sam


ne to je poljubac, cmok, kiss - cestitam ti otvaranje bloga
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:56 05.06.2007

yu1bcd

tamo sam i sedim u prvom redu i organizujem ovacije...kakvo pismeno objašnjenje, ništa ne razumem...(ja sam se, inače, već izubijala o naokolo ostavljene kauče po novom blogu i čim sam o tome pisala, odmah mi bilo lakše, a i prisutni su me poglancali po glavi i...evo, navikla sam se skoro)
yu1bcd yu1bcd 22:22 05.06.2007

Re: yu1bcd

Sredicemo nesporazume uzivo kao kod Mice Mrkaica! Obnovio sam MMM blog na Google za besplatnu ulaznicu

LP MMM
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:46 05.06.2007

Ma, ko te pita

za dedu, za bobana te pitam...
Goran Miletic Goran Miletic 21:36 05.06.2007

Mislim stvarno...

Mislim da nas niste ispoštovali... Zašto majka dvoje dece (udova Ražnatović) nije pevala na otvaranju ?

Bio je red...
Dejan Restak Dejan Restak 21:39 05.06.2007

Re: Mislim stvarno...

Goran Miletic
Mislim da nas niste ispoštovali... Zašto majka dvoje dece (udova Ražnatović) nije pevala na otvaranju ?Bio je red...


pa sta fali momcima
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:40 05.06.2007

15kg

silikona, žive vage. Im fali. Inače imaju svega više no pomenuta.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 21:38 05.06.2007

Svaka čast

Restače na viziji.

Sada se vidi koliko je stvar dobro smišljena (bez obzira što neke stvari još ne rade). Širi se broj ljudi koji pišu, ima mogućnost da svako stavi svoje omiljene ljude ostali za njega/nju mogu da ne postoje. I eto nas u paralelnim virtuelnim zajednicama. Matrix. Još da ima neka opcija ignore pa da ti se uopšte neki ne pojavljuju ono baš nigde...
Dejan Restak Dejan Restak 21:55 05.06.2007

Re: Svaka čast

Srđan Kusovac
Restače na viziji.Sada se vidi koliko je stvar dobro smišljena (bez obzira što neke stvari još ne rade). Širi se broj ljudi koji pišu, ima mogućnost da svako stavi svoje omiljene ljude ostali za njega/nju mogu da ne postoje. I eto nas u paralelnim virtuelnim zajednicama. Matrix. Još da ima neka opcija ignore pa da ti se uopšte neki ne pojavljuju ono baš nigde...


hvala srdjane
medjutim ja zelim da cestitam nasem novom programeru Misi Peicu koji je napraavio ono sto smo mi godinu dala zamisljali.
Misa nam se pridruzio u februaru ove godine ali utisak je kao da je bio sve vreme sa nama.

Tebi Srdjane moram da uzvratim zahvalnost jer si zaista u jednom posebnom trenutku u tvom privatnom zivotu dao fantastican doprinos unapredjenju ovog naseg brloga.
Spisak stvari za doradu je svakako veliki ali sam uveren da cemo jako brzo sve zavrsiti.

Ziveli, ja vec moram da trazim sofera ako bih negde krenuo u ovo doba noci

Srđan Kusovac Srđan Kusovac 22:15 05.06.2007

Re: Svaka čast

Miši stvarno kapa dole. Maločas sam baš razmišljao kako se neko uhvatio toga od nule, pa svi ti brojači i flagovi za svakog reg. korisnika - šta su kome nove poruke, ko su kome vip, ko je koga banovao, pa onda još tvoji famozni nivoi... Odlčno radi. Neznatno je sporiji kod učitavanja čitavih lista nego u onom probnom radu, ali sve, koliko sad vidim, radi super. Uostalom ti kažeš piješ a softveraši verovatno sad čekaju da vide hoće li im srušiti sistem neki Milutin nečim što nikom normalnom nije palo na pamet da predvidi.
Dejan Restak Dejan Restak 22:20 05.06.2007

Re: Svaka čast

Srđan Kusovac
Miši stvarno kapa dole. Maločas sam baš razmišljao kako se neko uhvatio toga od nule, pa svi ti brojači i flagovi za svakog reg. korisnika - šta su kome nove poruke, ko su kome vip, ko je koga banovao, pa onda još tvoji famozni nivoi... Odlčno radi. Neznatno je sporiji kod učitavanja čitavih lista nego u onom probnom radu, ali sve, koliko sad vidim, radi super. Uostalom ti kažeš piješ a softveraši verovatno sad čekaju da vide hoće li im srušiti sistem neki Milutin nečim što nikom normalnom nije palo na pamet da predvidi.


malo je sporije dok ne uhvati ritam. kapiram da se sve keshira i tako to. kao sto si pretpostavio momci upravo podesavaju sve parametre pa ce sigurno biti bolje.
drugo, veliki broj fotki i youtubova svakako usporava prikaz strane.
sve ima svoje za i protiv
ipak moramo ici napred a infrastruktura ce polako hvatati korak.


Jelica Greganović Jelica Greganović 21:39 05.06.2007

Zato što

mi nemamo toliko keša za utrč, a ona peva samo iz patrijocki razlozi...a mi nismo mogli da nakupimo toliko razloga, ni kada smo polupali sve kasice-prasice...šmrc...
nebojsa m nebojsa m 21:46 05.06.2007

Meni još nije sve jasno

na.pr. ovo B, pa ovo krivo I, pa alkica, pa drvce...a gde je Milutin...ko je bane?

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:58 05.06.2007

Nebojša zlato,

pa ti si se grđe od mene pogubio, ja sam sve oplavila cevanice prvo veče ovde...koji bane?
nebojsa m nebojsa m 22:06 05.06.2007

Re: Nebojša zlato,

pa ti si se grđe od mene pogubio

kud nisam...evo sve nesto pokusavam a ono uvek sipak...neko vreme sam izbivao i sad kad treba da je sve yupii pojma nemam sta se desava...
bane-novi bloger...da nije on milutin?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:13 05.06.2007

Nebojša,

eno ti kod mene pisani trag definicije gubljenja...ja sam merna jedinica za gubljenje...a nemam pojma ko je bane, mada ne liči na milutina, ali su ga možda zvali Jelisaveta kada je bio mali...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana