Eksperimenti u blogovanju| Gost autor| Zabava| Život| Životni stil

Zašto ćutiš profesore nsarski?

NNN RSS / 15.02.2009. u 22:20

Ovo je eksperiment u blogovanju. (I sama se pitam kako je muž uspeo da me nagovori na ovo.)

 

Ovo nije blog o tome kako da prestanete da pušite. Ovo nije blog o tome zašto treba da prestanete da pušite. Ovo nije ni blog o tome kako sam ja prestala da pušim. Ovo je blog o tome kako sam  ja počela i zašto sam prestala da pušim. ..

            Na početku beše, naravno Classic.. prva kupljena kutija... Druga godina gimnazije, neki februar 1994. Zašto? Zato što je to bilo zabranjeno, zato što je to od malene odlikašice valjda trebalo da napravi zanimljivu ribu. Zato što su svi interesantni tipovi pušili. I njihove interesantne devojke. Zato što se time pokazivalo da nisi štreber, da nisi mamino i tatino đače. Zato što sam bila glupa. Najbolje od svega.. umalo da me ćale provali odmah. Ostao mi je onaj glupi celofan u džepu od jakne (njegove... bilo je zanimljivo i nositi veliku i mušku garederobu, božemesačuvaj!). Slagala sam bez da sam trepnula (ne ponosim se baš mnogo tom osobinom, ali znam lepo da lažem): -To je Ivanovo! (Ivan je komšija, godinu dana stariji sa kojim sam izlazila u grad povremeno). -A šta će kod tebe? - Pa znaš kako je.. niko nema para.. ako bi videli da ima celu kutiju, sve bi mu pokupili..ovako uzima jednu po jednu... Roditelji naravno uvek veruju u bolju varijantu, jer im je tako lakše. Na kraju, ne znam ni zašto sam se krila, oboje su pušili od prvih dana srednje škole i nisu u tome videli neki bauk.

            U narednim godinama, shodno pre svega finansijskim mogućnostima, menjale su se vrste cigareta... Bond, koji je goreo brže od petarde, LM, Memphis.. Ipak najduže sam se držala Winston-a 100s i Lucky Strike-a, takođe 100s.

 

           Kad je počelo bobmardovanje prvo sam kupila deset kutija tada aktuelnog Winston-a.. mislila sam da će mi biti dovoljno za tih nedelju dana. Kakav zajeb! Cigare su poskupele zilion puta za tih dva i po meseca, a uglavnom ih nije ni bilo. Na kućnom savetu jedno jutro, ćale je doneo odluku da od sutra više ne pušimo.. Baba, on, keva i ja izdelili smo Bond na ravne časti. Ja sam svoj deo onda morala da podelim sa mlađim bratom koji je tad bio u fazi krijem se od matoraca da pušim. Sutradan ujutru kad je ćale za doručkom počeo da grize ploču trpezarijskog stola, jednoglasno smo suspendovali prethodno donetu odluku i opet izdelili Bond koji je koštao kao da je punjen seckanim tartufima.. Dok komšinica koja radi na kiosku ne odvoji krišom neke domaće jeftine kad stignu.. E svašta smo tad probali.. Jedino što nisam mogla da podnesem bio je Partner.. Kakav užas.. Posle bombardovanja pojavilo se nešto što se zvalo Winsent..odlične cigare, ako volite ukus koprive. Pa onda cimerka iz Crne Gore dovlačila tone Brilliant-a za smešne pare. Dok se opet nismo malo "kovarnuli" i počeli da kupujemo pristojne cigare. Eh, da smo znali koga i šta finansiramo..

 

Lucky_Strike_Original_Red.gif

 

            Uživanje u cigaretama ne mogu da opišem. Jer se ne sećam šta to znači. Bilo je svega... Dobar osećaj zapaliti posle ručka, ili uz kafu, ili uz piće ... provod bez njih bio mi je nezamisliv. Jedno vreme sam zaista palila cigaretu čim otvorim oči.. I bili su mi smešni oni koji su pušili neke tanušne cigare sa ukusom mentola, čokoladnih bombona, šargarepe, bogtepitačega... Bila sam ponosna na svoje 100s.. prave cigare.

            Ali mogu da opišem kako je počelo da mi smeta što pušim. Toga se odlično sećam. Nikad se nisam nešto tripovala na bolesti od pušenja i koliko će mi skratiti život ova, i ova i ova i ... n-ta cigareta. Nikad nisam preračunavala koliko sam automobila, putovanja, cipela pretvorila u dim i pepeo. Zabrinjavalo me je što su žene, koje poznajem, koje su pušile, u 50. izgledale kao da imaju 60, a one koje nisu, su u 60. izgledale kao da imaju 50. A ja sam baš nešto (bila) ponosna na svoju kožu. Smetalo mi je što moja garderoba uprkos svim praškovima i omekšivačima (koji peru i u najtvrđoj vodi na svetu!), svim dezodoransima i parfemima uvek i isključivo mirisala na cigare. Osećala sam se kao idiot dok sam pred ulazak u Pionir ubacivala upaljač u patiku i kao još veći idiot kad sam tamo palila cigaretu dok oni momci trče dole po parketu. Nervirala sam se što jedva dočekam kraj i najboljeg filma i odmah istrčim napolje da zapalim. Nervirala sam se što se mrznem na terasi na 15. spratu u blokovima (duva k’o u ukrajinskim stepama) kod kumova nepušača sa dvoje male dece. Počele su da me nerviraju pune piksle.. previše zadimljene prostorije... Ali ropska priroda navike... Onda sam cigarete, koje sam spaljivala u količini od kutije i po do dve dnevno, počela da gasim napola.. Prvih par dimova bilo je u redu, a posle ...fuj.. Zašto nisam prestala odmah? Eeee... Zato. Što sam se bojala da će mi biti teško. Da neću umeti ujutru da ustanem i popijem kafu bez cigarete.. da će mi hrana biti manje ukusna.. da neću moći da se opustim i provedem kad izađem.. da će ne znam šta da mi se desi...Svašta! I tako sam pušila i nervirala se što pušim... I nisam smela/mogla (čitaj: htela) da prestanem..

 

Full_Ashtray.jpg

 

 

            Jedne večeri pre tačno dve godine i dva dana ugasila sam svoju poslednju cigaretu. Nikad posle nje više nisam zapalila nijednu. Osim u snu.. i budila se sva izbezumljena od straha: Ne, opet! Krizirala sam jednom, dva dana posle te poslednje.. Sedela sam sama na poslu 6 sati.. niko nije radio hvalabudi Danu državnosti. (Spaslo me znanje da koleginica u fijoci ima uvek rezervnu paklu i upaljač.. Jesu one smešne tanke i dugačke, al’ ko te pita.) Nije mi se desilo ništa strašno.. Ugojila sam se par kilograma, ali Žmu kaže da je to baš onih par koji su mi falili. Hrana ima isti ukus, kafa miriše jednako lepo, provod sa prijateljima je i dalje jednako dobar. A ja više nisam ROB. I jako sam ponosna na sebe zbog toga.

            Sad sam nepušač... ne osećam se čak ni kao bivši pušač. Ponekad se desi: svi izlaze iz busa... napolju je baš hladno.. ja ne moram.. više! Svadba.. ljudi iz dosade popuše po dve-tri kutije.. ja ne moram... više.. I srećna sam zbog sebe. Srećna sam i zbog Žmua koji je istrpeo sve te godine davljenja u dimu i verovao da ću jednom odustati. I zbog našeg Druškana, najviše.

            Je l’ bilo teško? Ni najmanje. Da sam znala da će mi biti  tako lako, uradila bih to čim sam počela da razmišljam o prestanku. Ali nisam...Niko ne zna. Dok ne proba(te)!

            ‘ajde da ne raspravljamo o tome da li pušenje izaziva sve bolesti obog sveta i da li pušače treba zatvoriti u neznamgde i kako su nepušači fašisti koji hoće da istrebe ove druge. Neka bude priča o odlukama koje su bile mnoge lakše ili mnogo teže nego što ste mislili da će biti. Jer sve su uglavnom takve, zar ne?

 

Biljana FN

 

PS. Pitate se zašto je ovo eksperiment? Zato što naslov nema ama baš nikakve veze sa tekstom. A naslov je baš takav zato  što je skoro cela (naša) VIP VIP lista objavila blogove u poslednjih par dana... osim profesora... pa eto... A i da vas "navučemo na čitanje".

I naravo posetite neVIP portal 8/52 !!!



Komentari (155)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 22:23 15.02.2009

Navlačenje

A i da vas "navučemo na čitanje".

Uspelo!
NNN NNN 22:26 15.02.2009

Re: Navlačenje

Baš si BRZ!
niccolo niccolo 22:36 15.02.2009

Re: Navlačenje

Treba pušiti cigare, a ne cigarete...njih se manje popuši u toku dana, obično bude dovoljna jedna, posle ručka, uz konjak recimo...
nsarski nsarski 22:53 15.02.2009

E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Rekoh sebi: "Znaci, braco, pocelo je!? Pocinjete revoluciju bez mene". Ok, ili nesto tome slicno i manje dramaticno.

Pa, cutim (ne pisem) jer se spremam na put pa ne stizem. Javljam se za dva dana iz tropskog ambijenta, obecavam.

A o pusenju - to je odlicna tema. Ja bih o njoj u nesto sirem, da ne kazem metapsihijatrijskom, kontekstu. Sa cigarom u zubima.

Mik Dzeger je nekad pusio Lucky Strike. Za utehu.

NNN NNN 23:26 15.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!


Žena je bila napisala tekst (baš negde na 2-godišnjicu otkad je prestala da puši), u međuvremenu skoro svi naši VIPovci (koji su i inače VIPovci) su objavili tekstove, mi nismo bili skoro 2 dana na blogu, i kada smo hteli da objavimo ovaj tekst NISMO IMALI NASLOV! pa sam smislio nešto ovako , da gordanac nije objavila danas tekst, ovaj je mogao i da se zove npr. "Zašto ćuti Gordana Čomić?", mada je to bila rezervna varijanta, jer zna se ko vrši eksperimente u blogovanju
Što bi rek'o gosn Чер "хвала на јавки!"
AlexDunja AlexDunja 23:29 15.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad nec

Mik Dzeger je nekad pusio Lucky Strike. Za utehu.

I dzoan kolins:))
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:32 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad nec

I moj brat, ako je to važno
gordanac gordanac 00:42 16.02.2009

E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Žena je bila napisala tekst (baš negde na 2-godišnjicu otkad je prestala da puši), u međuvremenu skoro svi naši VIPovci (koji su i inače VIPovci) su objavili tekstove, mi nismo bili skoro 2 dana na blogu, i kada smo hteli da objavimo ovaj tekst NISMO IMALI NASLOV! pa sam smislio nešto ovako , da gordanac nije objavila danas tekst, ovaj je mogao i da se zove npr. "Zašto ćuti Gordana Čomić?", mada je to bila rezervna varijanta, jer zna se ko vrši eksperimente u blogovanju
Što bi rek'o gosn Чер "хвала на јавки!"


:))))
staviti nešto u vezi sa mnom uz nešto u vezi sa zadovoljstvom ostavljanja duvana (ili nešto o njegovoj štetnosti itakoto) je svojvrstan eksperiment (u blogovanju i otherwise :))))
šalamala
Pravo na izbor je - neprikosnoveno, tako ja mislim. I kad je duvan u pitanju.
I - "braniću svačije pravo na izbor, čak i onima koji moja prava na izbor nehotice ugrožavaju..."(to je takozvana "duvanska parafraza" )
"to kohiba, or not to kohiba" - još jedna "duvanska parafraza".
Idem sada da "složim jednu" u slavu svih onih koji "odoleše, odustadoše i prestaše" :

p.s. na fotki pepeljare nema onih sa "belim filterom", msleeeeeeeeem, šta? el to neka "hidden" poruka, ha?
NNN NNN 01:03 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

na fotki pepeljare nema onih sa "belim filterom"

Te mi spadaju pod onu kategoriju: sa ukusima, mirisima i ostalo... Il' filter na tačkice, il' bez njega, il' ću ne' da palim
BFN
NNN NNN 01:04 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad nec

I dzoan kolins

I moj brat

Ovaj drugi mi je sigurno simpatičniji, ako je to važno..
BFN
bindu bindu 01:43 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Mik Dzeger je nekad pusio Lucky Strike. Za utehu.


a ti sta's ti pusio osim lule...?

sarki sarki premazan si ti svim bojama...tamo si mi skocio na glavu da sam promasila temu, kad ono ti promasio 100%
opasan si ti profa...jadni tvoji studenti.
nsarski nsarski 01:46 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

a ti sta's ti pusio osim lule...?

Lulu nikad nisam pusio, ali imam pusackog staza, bogami onoliko!
bindu bindu 02:09 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

nsarski
a ti sta's ti pusio osim lule...?

Lulu nikad nisam pusio, ali imam pusackog staza, bogami onoliko!



a sto imams obicaj da ne odgovras na pitanja.neka prof.deformacija.
kako lulu nisi pusio kad si napisao jednom da jesi?
a sta si onda pusio?
nsarski nsarski 02:36 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

a sto imams obicaj da ne odgovras na pitanja.neka prof.deformacija.
kako lulu nisi pusio kad si napisao jednom da jesi?
a sta si onda pusio?

Ne, zaista nisam - lulu nikad nisam pusio, i ne verujem da sam nesto slicno ikad mogao da napisem. U pitanju je neki nesporazum, ili ranija reinkarnacija koje se ne secam. Cigarete sam pusio, a i sada ponekad (par puta godisnje) konzumiram cigare.
Za pitanja, ni to ne razumem. Ja na pitanja pokusavam da odgovorim. Konstatacije su druga stvar - tu nema sta da se odgovara.
NNN NNN 02:46 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Ja na pitanja pokusavam da odgovorim. Konstatacije su druga stvar - tu nema sta da se odgovara.
Lepo rečeno. Čest je slučaj da ljudi očekuju da svaki svoj stav obrazlažete do tančina kao da se branite na sudu, samo zato što im se taj stav ne dopada, dok stavove koje se slažu sa njihovim mišljenjima prihvataju zdravo za gotovo.
BFN
NNN NNN 02:59 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Ja pušenje na lulu prihvatam zdravo za gotovo...
bindu bindu 03:18 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Za pitanja, ni to ne razumem.


reci su velika zaebancia, mos ih tumacis kako ti se ocne,jel to.
citamo jednu te istu knigu al zato je tumacimo kako ko hoce.lepo.

nsarski nsarski 03:19 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Čest je slučaj da ljudi očekuju da svaki svoj stav obrazlažete do tančina kao da se branite na sudu, samo zato što im se taj stav ne dopada, dok stavove koje se slažu sa njihovim mišljenjima prihvataju zdravo za gotovo.

Dobro, ima i takvih ljudi, ali bindu nije takav lik. Ona samo ima svoje vidjenje stvari koje je nekad slicno mom, a nekad nije.
NNN NNN 03:23 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

Ona samo ima svoje vidjenje stvari koje je nekad slicno mom, a nekad nije.

U tome je lepota ovog sveta (a i bloga).
BFN
nsarski nsarski 03:44 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

reci su velika zaebancia, mos ih tumacis kako ti se ocne,jel to.

Pa, nisam bas siguran da se potpuno slazem sa ovim. Ja sam mozda lose napisao - cini mi se da si ti rekla da ja ne odgovaram na pitanja, a ja sam uzvratio da ne razumem tu konstataciju, jer, koliko mogu, pokusavam da odgovorim na pitanja.
Ako kazes, na primer, "jadni tvoji studenti", ili tako nesto, to nije pitanje. Mozda si u pravu, a mozda nisi. Samo moji studenti mogu da potvrde ili odreknu da su jadni, ja tu nemam sta da kazem.
Nadam se da se sada bolje razumemo.
bindu bindu 06:22 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

nsarski
reci su velika zaebancia, mos ih tumacis kako ti se ocne,jel to.

Pa, nisam bas siguran da se potpuno slazem sa ovim. Ja sam mozda lose napisao - cini mi se da si ti rekla da ja ne odgovaram na pitanja, a ja sam uzvratio da ne razumem tu konstataciju, jer, koliko mogu, pokusavam da odgovorim na pitanja.
Ako kazes, na primer, "jadni tvoji studenti", ili tako nesto, to nije pitanje. Mozda si u pravu, a mozda nisi. Samo moji studenti mogu da potvrde ili odreknu da su jadni, ja tu nemam sta da kazem.
Nadam se da se sada bolje razumemo.


-jadni tviji student,i to kazem zato sto mi cini da si prestrog i da mi se cini kad pricas ili (pises svoje misli) i ako se trudis, da njie bas lako uhvatiti tvoj misaoni tok.
a za ovo drugo, ako pogledas vesceras napr.smo razmenili reci nekoliko puta i "cini mi se" da mi nisi odgovorio; recimo; ti si rekao;Mik Dzeger je nekad pusio Lucky Strike.;a ja sam te pitala;- sta si ti pusio;a ti si mi odgovorio ja sam pusio, a to znamo... a dal si pusio malboro ili lucki strike to jos uvek neznamo .
nadam se da se sada bolje razumemo, eto-samo toliko.
e i hvala sto si me objasnio kod 3n-a. morala samda procitam dva tri puta da ukapiram da "ja nisam takav lik" sta god da znacilo to u vasim terminima razmena.
a on (3n) pak sve kapira i to,veoma brzo???


NNN NNN 11:58 16.02.2009

Re: E, kad se sad nisam slogirao nikad necu!

a on (3n) pak sve kapira i to,veoma brzo

Naravno! Moj muž je najpametniji čovek na svetu!
sta god da znacilo to u vasim terminima razmena.

Ma mi smo zbunjeni vašim terminima razmena... ali važno je da se vi razumete.
BFN
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:06 15.02.2009

Pa, ono, jes, stvarno...

Kad sam pročitala naslov, pa shvatila da ga stvarno nema duže vreme, prosto se zabrinuh.
Sva sreća, vidim, javio se po propisu, mogu da odahnem.

A ovo drugo - nema da komentarišem.
Neste me navukli da čitam!
Ene vam ga ministar, pa čitajte s njim!
nsarski nsarski 23:27 15.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

A ovo drugo - nema da komentarišem.
Neste me navukli da čitam!
Ene vam ga ministar, pa čitajte s njim!

NNN NNN 23:33 15.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Neste me navukli da čitam!

Čega se plašiš?


Krugolina Borup Krugolina Borup 23:48 15.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Čega se plašiš?


Rekla bih ti, ali mi je pametnije da ćutim.
Bem ti i miša i mačku i politiku!

NNN NNN 23:54 15.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Bem ti i miša i mačku i politiku!

'Ajd politika? Al' šta su ti sad krivi siroma' Unf i Scabies?
BFN
gordanac gordanac 00:28 16.02.2009

:))))

`Bem ti i miša i mačku i politiku!


:))))
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:35 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

'Ajd politika? Al' šta su ti sad krivi siroma' Unf i Scabies?


Pazi, ti si počela s mačkom i mišem.
Meni se ondak proširile asocijacije...
A ilustracija može da se čita na više načina:

Israeli mouse - Iranian cat
Unf - Scaby
Velja - Rasim
...
Kako god okreneš, ne može se bez politike!
(drugim rečima: o svemu ćemo, samo ne o ostavljanju cigara)
gordanac gordanac 00:45 16.02.2009

Pa, ono, jes, stvarno...

(drugim rečima: o svemu ćemo, samo ne o ostavljanju cigara)

bilo jedno vreme kad se skoro svaka rasprava završavala debatom o - kiselom kupusu, pre ili kasnije
petlje blogovske, čudo jedno
NNN NNN 01:07 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

o svemu ćemo, samo ne o ostavljanju cigara

Pa biće da je to poenta eksperimenta.. Osim što smo imali za cilj i da sablaznimo čoveka ni krivog, ni dužnog...
BFN
NNN NNN 01:26 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

kad se skoro svaka rasprava završavala debatom o - kiselom kupusu
Posle jednog koncerta Kud idijota, skupila se probrana ekipica, i tako posle, hmm.. par pića, došlo se do toga da medved mora dobro da se usoli kad se suši! Ja nisam stig'o da saznam ostale tajne života, morao sam da krenem na jutarnji beovoz...
scabies scabies 01:46 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Unf - Scaby
Velja - Rasim

Cime smo Unf i ja zasluzili da nas sa Veljom stavljas u isti kos po bilo kom osnovu? Ja mislila da smo drugari, a ti tako? C c c
NNN NNN 01:50 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

scabies
Unf - Scaby
Velja - Rasim

Cime smo Unf i ja zasluzili da nas sa Veljom stavljas u isti kos po bilo kom osnovu? Ja mislila da smo drugari, a ti tako? C c c

Pa bre.. prosta logika.. super drugari, šatro se mrze... kao Velja&Rasim.
BFN
scabies scabies 01:55 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Ma mislila sam da smo Krugolina i ja (i Unf) drugari, a onda nas ona sa doticnim u isti kos (komentar) stavila...
A za Velju i Rasima, da li se satro mrze, ili su satro drugari...ne bih sad o politici...nije ni vreme ni mesto...
NNN NNN 01:58 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

ne bih sad o politici...nije ni vreme ni mesto...

Šta se buniš? Ispalo je da si ti Rasim.
BFN
scabies scabies 02:00 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Šta se buniš? Ispalo je da si ti Rasim.
Branim Unfa
Cak ni on nije zasluzio to
NNN NNN 02:03 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Razumeće on.
Kad se početkom 70ih igrao "Otpisanih", pa zakasni za Prleta i Tihog (on je najopasniji), morao je da se zadovolji Krigerom!
scabies scabies 02:06 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Nego kad smo kod njega, nigde ga nema...
Ako ga neko vidi nek' ga pozdravi. I kaze mu da sam ga branila.
Unfuckable Unfuckable 08:54 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

Ako ga neko vidi nek' ga pozdravi. I kaze mu da sam ga branila.




...kako ide u onom vicu...
"...tata, nemoj više da me braniš, molim te !"
scabies scabies 10:20 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

...kako ide u onom vicu...
"...tata, nemoj više da me braniš, molim te !"
E, pa budi Velja-to si i zasluzio! Vic, ne znam, ali te necu braniti.
Unfuckable Unfuckable 10:21 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

ama sve 5
samo : od koga me, bre - braniš ?
ili sam, po običaju, nekaj propustio...
scabies scabies 10:26 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

samo : od koga me, bre - braniš ?
ili sam, po običaju, nekaj propustio...

Lepo sam ti rekla, necu te vise nikad braniti, i lepo cemo se svadjati do kraja blogaB92!
Unfuckable Unfuckable 10:31 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

ih bre scabies,
ti si baš neka senzibilna teta
scabies scabies 10:35 16.02.2009

Re: Pa, ono, jes, stvarno...

ih bre scabies,
ti si baš neka senzibilna teta
Nego si ti nezahvalan cika, umesto da se lepo zahvalis, ti tako... A moje senzacije, senzibilizacije-ne diraj!
scabies scabies 23:42 15.02.2009

Procitala, ali

nisi me ubedila
NNN NNN 23:43 15.02.2009

Re: Procitala, ali

nisi me ubedila

U šta?
BFN
scabies scabies 23:45 15.02.2009

Re: Procitala, ali

Da ostavim cigare.
Saalim se
NNN NNN 23:47 15.02.2009

Re: Procitala, ali

scabies
Da ostavim cigare.
Saalim se

Uh.. dobro je. Ja sam mislila da te nisam ubedila da sam prestala da pušim... Ili da je to tako lako..
BFN
scabies scabies 23:52 15.02.2009

Re: Procitala, ali

Ili da je to tako lako..
Ma znam da je lako, zato necu toga ni da se igram... Sto bi rekla moja Doktorka: "Ja pusim jer sam karakter. Ne kao ovi, poceli pa odustali."
alexlambros alexlambros 23:45 15.02.2009

bravo!

Jedne večeri pre tačno dve godine i dva dana ugasila sam svoju poslednju cigaretu. Nikad posle nje više nisam zapalila nijednu.

NNN NNN 23:50 15.02.2009

Re: bravo!

Sad znam da mi je to sigurno bilo mnogo lakše nego da se lišim, na primer, slatkiša ili jogurta ili čipsa ili piva ili bloga .. O seksu da ne pričamo.. Ono prvo bilo je ropstvo, ovo ostalo je uživanje.
BFN
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:51 15.02.2009

Re: bravo!

Vidi ga ovaj, nije samo ateista, već i nepušač!
Pa, jel ima nešto gde će se nađemo, kolega Alexlambros?
Štrikanje?
alexlambros alexlambros 23:57 15.02.2009

Re: bravo!

Vidi ga ovaj, nije samo ateista, već i nepušač!


Draga Krugolina, mislis da sam militantni ateista, ali ako ista oko cega sam zaista militantan, onda je to pusenje! Cigara, naravski.

Krugolina Borup Krugolina Borup 00:16 16.02.2009

Re: bravo!

Draga Krugolina, mislis da sam militantni ateista, ali ako ista oko cega sam zaista militantan, onda je to pusenje! Cigara, naravski


Ček, ček, ček, sad te ništa ne razumem...
Militantni pušač?
Di reci da je istina, obraduj me večeras!
(Vidiš da sam se inače totalno nešto danas otkačila... a ništa nisam pila, časna reč.)

ps: ne se ljutiš za pridev "militantni", molim te. Evo, moš i ti mene da zoveš "militantna porodilja", pa smo kvit! Važi?
scabies scabies 00:23 16.02.2009

Re: bravo!

Evo, moš i ti mene da zoveš "militantna porodilja", pa smo kvit!
Da znas da sam i ja primetila da postanes "militantna" cim se pomenu doktori...
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:27 16.02.2009

Re: bravo!

Da znas da sam i ja primetila da postanes "militantna" cim se pomenu doktori...


A oni siroma pacifisti...
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:34 16.02.2009

Re: bravo!

Jedne večeri pre tačno dve godine i dva dana ugasila sam svoju poslednju cigaretu. Nikad posle nje više nisam zapalila nijednu.

Mogla bi ti da upoznaš moju ženu, da joj neke stvari objasniš.

I, pre svega, vrlo lepo napisan tekst!
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:39 16.02.2009

Re: bravo!

Mogla bi ti da upoznaš moju ženu, da joj neke stvari objasniš.


Pusti, bre, gazda Milutine, ženu da si živi život na miru, akobogaznaš!
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:41 16.02.2009

Re: bravo!

Pusti, bre, gazda Milutine, ženu da si živi život na miru, akobogaznaš!

Pustio nih ja nju, ali neće ona mene
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:51 16.02.2009

Re: bravo!

Pustio nih ja nju, ali neće ona mene


Znači, ćeraćete se još.
Ako, ako...
NNN NNN 01:12 16.02.2009

Re: bravo!

da joj neke stvari objasniš.

Nema vajde od mene, kad joj ti, tako slatkorečiv, nisi objasnio. .. A i stvarno, nema šanse da se to nekome objasni... dok čovek (čovečica, što reče Const.) sam ne odluči...
BFN
PS. hvala! onoliko!
alexlambros alexlambros 02:19 16.02.2009

Re: bravo!

Militantni pušač?


Antipusac! sanjam dan kad ce u zemlji Srbiji to da se zabrani (mislim stvarno, ne ovo kobajagi) i da se sankcionise i kad ce pusaci da se sateraju u male kartonske kutije ko u Japanu ...
Zapravo su pusaci svestki teroristi broj jedan, pa tek onda islamisti.
NNN NNN 02:29 16.02.2009

Re: bravo!

Zapravo su pusaci svestki teroristi broj jedan, pa tek onda islamisti

Uh..uh.. pa je l' opet moram da delim packe zbog izazivanja verske/nacionalne/bilokakve mržnje..
kad ce pusaci da se sateraju u male kartonske kutije ko u Japanu ...

Hm... Japanci su mali, nama će trebati veće kutije.
BFN
NNN NNN 02:35 16.02.2009

Re: bravo!

"militantna porodilja"

Ne, ne ... ti si militantna majka! Je l' tako majko?
BFN
NNN NNN 03:02 16.02.2009

Re: bravo!

Ovaj "zlomislitelj" 'oće da se naduje od dima i da pukne!
Krugolina Borup Krugolina Borup 11:17 16.02.2009

Re: bravo!

Antipusac!


Eto ti sad.
Čuj, mora da ima nešto gde možemo da se nađemo.
Učini mi plezir, molim te, ajde da pokušamo.
Dakle, štrikanje?
alexlambros alexlambros 12:19 16.02.2009

Re: bravo!

Dakle, štrikanje?


da probamo s Madonnom?

fitness manijacenje? sumnjam, but hey, let's give it a try!
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:01 16.02.2009

Re: bravo!

da probamo s Madonnom?


Može!
Što se mene tiče - carica.
Ne dam na nju, i ne dam na Džordž Majkla.

fitness manijacenje?


Ovo nisam sigurna baš šta je tačno, ali s obzirom da u sebi sadrži reč "fitness", bolje da ne otvaramo temu.
Jedina fizička rekreacija za koju verujem da doprinosi top formi jeste - seks.
Sve ostalo - gubljenje vremena, a ako je u teretani, onda gubljenje vremena uz sprave za mučenje. Ima i ona verzija: gubljenje vremena uz muziku.
Unfuckable Unfuckable 13:21 16.02.2009

Re: bravo!

Čuj, mora da ima nešto gde možemo da se nađemo.

oblačenje ženske garderobe ?
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:32 16.02.2009

Re: bravo!

oblačenje ženske garderobe ?



Idi, bre, Unf, i ti si totalno otkačio...
silver bullet silver bullet 23:50 15.02.2009

Kakav trip!

Uživanje u cigaretama ne mogu da opišem. Jer se ne sećam šta to znači.


Ja se svega secam. I ukusa i peckanja u grlu i mira koji puni mozak... a ne pusim vec 12 godina.
I jos sanjam da pusim. I popusim celu cigaretu u snu.
Kriza me ne trese. Nikad me nije ni tresla. Ni kad sam ugasila poslednju cigaretu i povukla poslednji dim.
Ponekad kad sam bas opustena, kad kuliram, tad bih zapalila, ali na mentalnom nivou.
I da, prija mi kad slucajno udahnem dim u prolazu. Pluca odmah prepoznaju.

Ako docekam sedamdesetu, ponovo cu da propusim. Pa do kraja zivota.
Takav je to trip!
NNN NNN 23:56 15.02.2009

Re: Kakav trip!

I popusim celu cigaretu u snu.

Kriza me ne trese.

Uh..odlično... mogla bih ja da počnem da sanjam da npr. jedem burek.. I nema na dijetu...
BFN
silver bullet silver bullet 23:59 15.02.2009

Re: Kakav trip!

Uh..odlično... mogla bih ja da počnem da sanjam da npr. jedem burek.. I nema na dijetu...
BFN


I ja bih volela svasta nesto da sanjam, ali nece.
Ovo podsvest sljaka bez prestanka.
Cigare su, ustvari, gadna droga.
NNN NNN 00:07 16.02.2009

Re: Kakav trip!

I ja bih volela svasta nesto da sanjam, ali nece.
Ja sanjam svašta, ali ne smem da pišem o tome
silver bullet silver bullet 00:18 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Ja sanjam svašta, ali ne smem da pišem o tome


ili ?
NNN NNN 01:00 16.02.2009

Re: Kakav trip!

niccolo niccolo 01:04 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Samo 6?

loader loader 01:04 16.02.2009

Re: Kakav trip!

:))
Milutin Milošević Milutin Milošević 01:06 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Ja sanjam svašta, ali ne smem da pišem o tome

Ćuj: sanjam...
NNN NNN 01:21 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Samo 6?
Nije sve u kvantitetu ima nešto i u ...


Ovo gore sam ja za 10 godina maskiran u sredovečnog tipa


Milutin Milošević
Ja sanjam svašta, ali ne smem da pišem o tome

Ćuj: sanjam...
Ipak si ti gazda, mene, bre, žena budi sa:"Aha! Šta si to sanjao?!"
niccolo niccolo 01:29 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Oš da se menjamo?

NNN NNN 01:42 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Oš da se menjamo?
Svingujemo samo sa solo ženama!
natasavb natasavb 09:36 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Ja se svega secam. I ukusa i peckanja u grlu i mira koji puni mozak... a ne pusim vec 12 godina.
I jos sanjam da pusim. I popusim celu cigaretu u snu.
Kriza me ne trese.

Potpuno te razumem. Ja sam prestala pre vise od 9 godina i jos uvek mi se zna desiti da osetim potrebu da zapalim.
Zavidim onima koji nikada nisu probali.
Odluku da prestanem sam donela za vreme bombardovanja. Bombardovanje, haos, a nama najvaznije ko je uspeo da nabavi cigare. U pocetku i koje, posle daj sta das. Pocela je da me nervira ta zavisnost i cim je prestalo, odlucila da ih bacim . Prvi mesec sam pusila tri dnevno, uz kafu. To mi je bilo najteze, kafa bez cigara. Sledeci mesec i kafu prestala da pijem, pa islo lakse.
Kafu sad pijem i to na litre i jos uvek nemam nameru da prestajem.Dosta sto sam se cigara odrekla.
NNN NNN 12:32 16.02.2009

Re: Kakav trip!

Znam čoveka koji je počeo da zviždi kad je prestao da puši (ide i zviždi nešto besmisleno, nije u pitanju nikakva melodija), posle nekoliko godina opet propušio, a i dalje zviždi!
scabies scabies 23:55 15.02.2009

daleko je pedeset

Zabrinjavalo me je što su žene, koje poznajem, koje su pušile, u 50. izgledale kao da imaju 60, a one koje nisu, su u 60. izgledale kao da imaju 50.
Ima tu i drugo objasnjenje, nisu mozda (samo)cigare krive...
NNN NNN 00:02 16.02.2009

Re: daleko je pedeset

nisu mozda (samo)cigare krive...
Nadajmo se...
jeremija92 jeremija92 00:24 16.02.2009

To je lako!

Lako je ostaviti cigarete.
Ja sam ih ostavljao više od sto puta.
NNN NNN 00:34 16.02.2009

Re: To je lako!

Odma' smo znali da ti i Mark Tven imate nešto zajedničko!
ivana23 ivana23 00:39 16.02.2009

Re: To je lako!

jeremija92
Lako je ostaviti cigarete.
Ja sam ih ostavljao više od sto puta.


Rece Mark Tven...
jeremija92 jeremija92 01:03 16.02.2009

Re: To je lako!

NNN
Odma' smo znali da ti i Mark Tven imate nešto zajedničko!

ivana23
jeremija92
Lako je ostaviti cigarete.
Ja sam ih ostavljao više od sto puta.


Rece Mark Tven...


Ništa se ne događa niti će se desiti, a da nije već negde zapisano i uredno poslagano na policama biblioteka. Svet je velika peščana knjiga koja presipa večnost, a i mi smo nečiji dvojnici, odrazi nekih drugih ljudi.

(Reče, Borhes)
gordanac gordanac 01:22 16.02.2009

Re: To je lako!

(Reče, Borhes)

"....raj, ako postoji, verovatno izgleda kao biblioteka u kojoj može da se duvani...." (još jedna "duvanska parafraza" :))
jeremija92 jeremija92 01:31 16.02.2009

Re: To je lako!



Kada bih svoj život mogao ponovo da proživim

pokušao bih u sledećem da napravim više grešaka,

ne bih se trudio da budem tako savršen

opustio bih se više.



Bio bih gluplji nego što bejah zaista

vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatio.

Bio bih manji čisstunac.

Više bih se izlagao opasnostima, više putovao,

više sutona posmatrao, na više se planina peo, više reka preplivao.

Išao bih na više mesta na koja nikada do sada nisam išao,

jeo bih manje boba, a više sladoleda,

imao više stvarnih, a manje izmišljenih problema.


Ja sam bio od onih što razumno i plodno prožive

svaki minut svoga života; imao sam jasno, i časaka radosti.

Ali, kada bih mogao nazad da se vratim, težio bih samo dobrim trenucima.

Jer, ako ne znate, život je od toga sačinjen, od trenova samo,

nemoj propuštati sada.




Ali, vidite, imam 85 godina i znam da umirem...


(Trenuci - Horhe Luis Borhes)
nsarski nsarski 01:32 16.02.2009

Re: To je lako!

raj, ako postoji, verovatno izgleda kao biblioteka u kojoj može da se duvani

Jedno takvo mesto je Bodleian Library:


ciji sam ja ponosni clan bio, (Clan biblioteke, ybt!, kako rece Radovan the Third). Prilikom upisa (po preporuci iskljucivo!), mora i da se polozi zakletva, na maternjem jeziku!, da neces da palis bilo kakvu vrstu vatre u biblioteci. Raj, ali bez duvana.
Krugolina Borup Krugolina Borup 01:43 16.02.2009

Re: To je lako!

Raj, ali bez duvana


Pa, kakav je to raj, onda?
Beš takav raj.
NNN NNN 01:46 16.02.2009

Re: To je lako!

već negde zapisano i uredno poslagano na policama biblioteka.

A blogeri em vredni, em načitani!
BFN
NNN NNN 01:48 16.02.2009

Re: To je lako!

imao više stvarnih, a manje izmišljenih problema.

Verovatno najbitnija stvar od svih...
BFN
sybil sybil 00:42 16.02.2009

biljana

lep tekst preporuka.
evo i moje price kako sam počela i zašto sam prestala da pušim.

Isto tako gimnazija kraj 80-ih. Posto sam uvek bila streberka i dobro dete, imala sam potrebu da budem blizu bad girls. Druzila sam se sa jednom bad girl koja je naravno pusila od 15-te i uvek mi je zvizdala ispred zgrade da idemo na bazen, po kafanama, u bioskop, i sve to na -motoru, videle od Italijanki na vespama. Problem sa mojim pusenjem jeste sto ja to volim, ja sam oralni tip (sada se smejem Frojdovoj teoriji), ali bez sale kada sam nervozna, ja jedem, pijem, pusim, etc. naprosto to mi je porok-uzitak. I to je tako trajalo i za vreme 90-ih, nista mi nije bilo tesko, da cekam u redovima za cigare, daj sta das, partner, super. Ali mi je Marlboro iz free shopa bio creme de la creme. Kada bi mi neko prigovorio ja sam odgovarala: "Sta, najveci intelektualci su bili strasni pusaci, cigarete podsticu intelekt." Jos da dodam posebno zadovoljstvo cigareta uz kafu sa mojom grandma, koja je oduvek govorila :kafa i cigare, to je jako dobro za zdravlje.
E, sada, ja nisam prestala zato sto mi smeta ili zbog izgleda, ja sam prestala da pusim zbog americke propagande o stetnosti pusenja i zbog uklapanja u okruzenje koje ne pusi. To nije bilo bez problema. 2 godine sam pusila 5 cigareta na dan, ali kada sam otisla na cold turkey, to su bile muke: nocne more, nesanica, probudis se u 3 pa u 5 ujutru kao vampir, zderacke epizode, nervoza, sanjam cigarete. Ugojila sam se 20 kg, nisam mogla da zaustavim zderacke epizode, pa sam onda po preporuci doktora potpuno presla na zdravu -dijetalnu, tibetansku hranu i sada se super osecam. To je sve proslo i ja vec 2 godine ne pusim, jednostavno to sam prerasla i kada bih slucajno uzela ono kao 1 cigaretu, imala bih strasnih problema sa sopstvenim superegom. Mislim da je za prestanak pusenja samo potrebno da nekako dodje do svesti (ne moze odjednom, mora postepeno): to je stetno, sto da umrem od raka. posle je sve lako.
NNN NNN 01:15 16.02.2009

Re: biljana

Mislim da je za prestanak pusenja samo potrebno da nekako dodje do svesti (ne moze odjednom, mora postepeno): to je stetno, sto da umrem od raka. posle je sve lako.

Mislim da potpuno maši poentu priča o nedajbože umiranju... treba da dođe do svesti samo: ja ne želim da pušim..
BFN
sybil sybil 01:16 16.02.2009

Re: biljana

to je individualno. u mom slucaju je ta prica o umiranju.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana