Srbija, holokaust i firer iz našeg sokaka/TV

Jelena Milić RSS / 27.01.2009. u 16:28

"Dalibor Bubnjević, simpatizer ekstremne miloševićevske  levice,  stalni saradnik pomagača osuđuvanih nacista, zbunjen je  kao i sama Srbija."  

Moj drug Vlada Ilić, 5.7.2007   

Danas je  Međunarodni dan sećanja  na žrtve holokausta. Obeležava se širom sveta, pa i u Srbiji. Evo mog doprinosa ovde na blogu.

Zvanična srpska verzija  glasi ovako: Međunarodni Dan sećanja na žrtve holokausta, 27. januar, obeležen je i u Srbiji nizom manifestacija, a centralna komemoracija održana je kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu u Beogradu.

A kako Srbija još  "obeležava"  taj dan. Tako što je  Savet RRA za člana Upravnog odbora Radio Televizije Vojvodina pre samo par dana predložio  Dalibora Bubnjevića. Bubnjević je čovek koji aktivno radi na promovisanju knjige "Slučaj Nacionalni stroj" Gorana Davidovića Firera, pravosnažno osuđenog na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, verske i rasne mržnje. O slučaju Nacionalni stroj i vezi Bubnjević -Davidović, te o  borbi koju profesor Ilić vodi sa onima koji ih nominuju u loklne medijske kuće i drugde na ovom blogu je više puta pisano.  I sad, kako se ne oteti utisku, da je ova kandidatura, ne za grupu građana ili nešto slično nezavisno i spontano,  već za UO RTV-javni servis valjda,  apsolutna negacija onoga što su kao država i grad Beograd danas radili na Sajmištu.

y185193856656510742_5.jpg y185193856656510742_0.jpg

Ponosna  sam što je moj kolega Vladimir Ilić, uložio žalbu RRA na ovu sramnu kandidaturu. Ipak, brine  što je to primetio skoro samo on i NVO na čijem je on čelu. Jedna deo druge Srbije šta god to značilo, meni lično malo u terminološkom smislu, onaj koji sebe smatra udarnom pesnicom a preklapa se ili blisko sarađuje sa onim delom civilnog sektora koji se više bavi pitanjem zaštite ljudskih prava,  sa razlogom je ovih dana  uznemiren i ogorčen onim što se dešava Peščaniku.  Od njega upravo  kreće  je još jedan talas mobilizacije javnosti u odbranu lika, dela i saučesništva u izdavačkim i drugim poduhvatima VBP. Sa blogom ili bez njega u raljama hakera ili sluđenih web mastera, svejedno. OK, svako u spketru, ma  kako i gde vrednosno i ideološki bio  pozicioniran, pa i Šešelj u Hagu i VBP ovde, imaju podjednaka prava na zaštitu  svojih ljudskih prava. U tome je lepota i značaj ljudskih prava. I nije stvar u njima, ni u  VŠ ni u VBP. Stvar je u delu druge Srbije i bitnom delu njenog civilnog sektora, koji dopuštaju  da im se fokus tako suzi. Tako dugo. U međuvremenu nastradaše male verske zajednice, Firer protura svoje ljude u UO naših institucija, zakoni o antidiskriminaciji, nacionalnim savetima i NVO su miljama daleko od usvajanja. Sama podrška NVO  inicijativi o kažnjivost negiranja holokusta je,  bez pravovremene reakcije (a ona opet traži monitoring) na ovkave skandale, skoro pa isto kao i simultani državno gradski skup na Sajmištu i kandidatura Bubnjevićeva u UO RTV. Za krivicu je nekad potrebno dvoje.

Na sreću su već sada  Beta, Dnevnik i e-novine ( za pobrojane zasigurno znam, izvinjavam se ako sam nekog propustila)  izvestile o žalbi profesora Ilića! Potvrda teze da u Srbiji ima više  mesta na kojima se organizovano pruža otpor fašizmu, nacionalizmu i ekstremizaciji Srbije.

A evo kavo nam je još stanje ljudskih prava, mimo onoga što povlači veću pažnju:

Centar za razvoj civilnog društva

POVODOM IZJAVE MINISTRA DR SVETOZARA ČIPLIĆA U INTERVJUU OBJAVLJENOM U "GRAÐANSKOM LISTU" 23. JANUARA 2009.

Rezime: Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) povodom intervjua dr Svetozara Èipliæa, Ministra za ljudska i manjinska prava, objavljenog u "Graðanskom listu", sa žaljenjem konstatuje da Ministar delovanje policije i tužilaštava povodom kršenja manjinskih prava ocenjuje kao bolje nego što ono jeste,čime objektivno snižava standarde zaštite manjina, pogotovo kad je delovanje tužilaštava u pitanju. Utisak je da Ministar za ljudska i manjinska prava nije svestan da se brojni sluèajevi kršenja manjinskih prava "izgube" u meðusobnoj komunikaciji resornih ministarstava, policije i tužilaštava. Najbolji primer za ovo predstavlja vrlo retko podnošenje kriviènih prijava po službenoj dužnosti protiv pojedinaca i organizacija koji raspiruju mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima rasnih, nacionalnih i verskih manjina. U prilog iznetoj oceni svedoèi znatno opreznija izjava pomoænika Ministra vera povodom kršenja verskih prava.

Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) povodom intervjua dr Svetozara Èipliæa, Ministra za ljudska i manjinska prava, objavljenog u "Graðanskom listu", sa žaljenjem konstatuje nespremnost Ministra dr Èipliæa da ponašanje organa uprave i tužilaštava povodom kršenja manjinskih prava oceni na iole diferenciraniji i nijansiraniji naèin. Ministar delovanje policije i tužilaštava ocenjuje kao bolje nego što ono jeste, pogotovo kad je delovanje tužilaštava u pitanju, èime objektivno snižava standarde zaštite manjina.

Naime, na pitanje novinara šta misli o tome što "Human Rights Watch navodi da vlasti u Srbiji nisu adekvatno reagovale na zastrašivanje i uznemiravanje etnièkih Albanaca u Srbiji posle proglašenja nezavisnosti Kosova, kako su to uèinile 2004. godine?", Ministar je odgovorio: "Policija i tužilaštvo, dakle, uvek preduzimaju mere da se zaštite svi graðani i da se procesuiraju svi lica koji èine krivièna dela, tako da tu nema nikakve razlike. Meðutim, ma koliko dobro nešto uradili, treba to i da promovišemo."

CRCD ne može da razume ovakvu paušalnu i samim tim nipošto posve taènu Ministrovu ocenu. Samo u Zrenjaninu je u danima posle "proglašenja nezavisnosti" AP Kosovo i Metohija, prema podacima tadašnje Službe za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, došlo do dvanaest incidenata protiv etnièkih Albanaca i Goranaca, a nije poznato da su poèinioci procesuirani. Zbog ovakvih pojava je tadašnji direktor Službe za ljudska i manjinska prava, g. Petar Laðeviæ, posetio veæe vojvoðanske gradove, poput Novog Sada, Subotice i Zrenjanina, pružajuæi uveravanja napadnutima da se napadi neæe ponoviti i da æe im Vlada Srbije nadoknaditi štetu koju su tom prilikom pretrpeli. Masovne demonstracije protiv graðana Srbije albanske narodnosti bile su u februaru organizovane u nizu gradova u Srbiji, a u Beogradu su poprimile posebno nasilan oblik i dovele do jedne ljudske žrtve.

Ministar dr Èipliæ je, prema vlastitim reèima iz pomenutog intervjua, nakon prijema delegacije Human Rights Watch, "zatražio informacije od nadležnih u policiji i tužilaštvu i reèeno (mu) je da su vinovnici tih dogaðaja procesuirani.".

Najvažnije je sledeæe: èini se da Ministar za ljudska i manjinska prava nije svestan da se brojni sluèajevi kršenja manjinskih prava "izgube" u meðusobnoj komunikaciji resornih ministarstava, policije i tužilaštava. Najbolji primer za ovo predstavlja vrlo retko podnošenje kriviènih prijava po službenoj dužnosti protiv pojedinaca i organizacija koji raspiruju mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima rasnih, nacionalnih i verskih manjina.

Ovo se može dokumentovati izjavama dr Dragana Novakoviæa, pomoænika Ministra vera u Vladi Srbije, datim povodom njegove posete Hrišæanskoj adventistièkoj crkvi zbog dopisa koji je Ministarstvo vera dobilo 18. novembra 2008. godine, iz kojeg se vidi da se Glavni odbor Hrišæanske adventistièke crkve obratio Savetu Evrope, OEBS-u i ambasadama Velike Britanije, SAD i Nemaèke, tražeæi zaštitu za "svoje graðanske slobode i pravo na život". Dr Novakoviæ je tom prilikom izjavio da Ministarstvo vera "oèekuje od državnih organa koji su nadležni da štite javni red i mir - a time i bezbednost graðana, bez obzira koje su vere i nacije - da uèine sve kako bi što pre otkrili i primerno kaznili poèinioce ovakvih huliganskih ispada", kao i "da nije u nadležnosti Ministarstva vera pružanje fizièke zaštite pripadnicima crkava i verskih zajednica."

CRCD je svestan da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava deo državne uprave i da kao takvo ne može da nadzire postupanje ili nepostupanje drugih organa uprave (npr.policije), a pogotovo ne tužilaštava. S druge strane, ukupno iskustvo na planu zaštite prava nacionalnih, verskih i rasnih manjina, kao i svedoèanstva o njihovim kršenjima, a takoðe i iskustvo o sve reðim propustima koje èini policija i o bitno nepromenjenom ponašanju tužilaštava, nužno iziskuju diferenciraniji, nijansiraniji i više obavezujuæi odnos Ministra za ljudska i manjinska prava kada komentariše ponašanje policije tužilaštava.

CRCD se nada da æe Ministar za ljudska i manjinska prava shvatiti ovu dobronamernu kritiku kao izraz poverenja i da æe u svojim buduæim istupima i komentarima u vezi sa izveštajima nevladinih organizacija posveæenih ljudskim pravima biti oprezniji i realniji u svojim ocenama.

CRCD smatra da bi javni komentar Zaštitnika graðana g. Saše Jankoviæa povodom stanja izraženog u izjavi Ministra dr Èipliæa bio veoma koristan.

23.01.2009.



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blade Runner Blade Runner 16:52 27.01.2009

Sve je kako kazes osim

nacionalizmu

to je bilo lose u vreme bratstva i jedinstva
nacionalizam (fr.nationalisme)
narodnjaštvo, ljubav prema svom narodu, rodoljublje; narodni egoizam

pravi termin je
šovinizam (fr. chauvinisme)
raspaljivanje nacionalne mržnje, propovedanje nacionalne isključivosti.

Jelena Milić Jelena Milić 20:50 27.01.2009

Re: Sve je kako kazes osim

ne, nacionalizam je siri i opasniji pojam, pogotovu etno nacionalizam

evo, i sami se tako deklarisu nekiu u srbiji, pa vi vidite
Blade Runner Blade Runner 06:17 28.01.2009

Re: Sve je kako kazes osim

evo, i sami se tako deklarisu nekiu u srbiji, pa vi vidite

To i nije neki dokaz. Samo znaci da ni oni ne znaju razliku, ili mozda hoce da pokazu da ne samo da mrze druge, nego i vole svoje.
Jelena Milić Jelena Milić 09:36 28.01.2009

Re: Sve je kako kazes osim

mene pogotovu,
sad su me nail da sam organizovala rastur njihov demonstracija ispred ukrajinske ambasade nedavno

mnogo sam jaka
Inner Party Inner Party 17:47 27.01.2009

Ovakve akcije su mrtve ...

... jos od onog dana kada je Djindjic odbio da podrzi Cupica protiv Mitrovica (TV Pink).
m_vucha m_vucha 18:46 27.01.2009

Re: Ovakve akcije su mrtve ...

Drago mi je da se jos neko toga seca...
To je bio trenutak kad sam shvatio da se u ovom drustvu nije nista promenilo, i da ce tesko u doglednoj buducnosti.
Jelena Milić Jelena Milić 23:18 27.01.2009

Re: Ovakve akcije su mrtve ...

cuj IP,
ma kako i meni to bio los potez,

ipak ipak, ima razlike izmedju mitrovica i ovih podrzavaca firera. mitrovic bar javno nikad nije takve naci stvari propagirao
palilula92 palilula92 17:54 27.01.2009

Srbijom vlada ljubav

A kako Srbija još "obeležava" taj dan. Tako što je za člana Upravnog odbora Radio Televizije Vojvodina pre samo par dana predložen Dalibor Bubnjević. Čovek koji aktivno radi na promovisanju knjige "Slučaj Nacionalni stroj" Gorana Davidovića Firera, pravosnažno osuđenog na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, verske i rasne mržnje



a i pomirenje, svi su se izmirili
apricot apricot 14:18 28.01.2009

Re: Srbijom vlada ljubav

e da.
srbijom vlada ljubav. prvo su jedni drugima ubili predsednike. onda su se lepo sjedinili, a osnovnu ideju demokratije, politickih orjentacija tipa levice i desnice toliko smesali i ispljuvali da sad o tome mogu i pesme da se pisu....sramota te je da se izjasnis da pripadas levici, sramota da pripadas desnici, centar nikad nije ni postojao, a sustina je da dok se obican pojedinac u nasem drustvu bori za prezivljavanje i spasavanje dostojanstva, oni se bore za veeeeeeeeeelike pare...
i tako u ljubavi neznalice prosipaju pamet, a tipovi "nacistroj" i njima slicni dobijaju sve vise medijskog prostora i razumevanja....dokle, dok se ne donesu zakoni, a oni vec postojeci ne budu postovani.
a kada ce to biti?
e pa u srbiji, cini se nikad, jer se mnogo volimo....
"e ovo je moj rodjak, daj molim te, daj mu dozvolu za uvoz , on je "nas" sto posto, pa i ja sam tebi onomad kuma sa onim fakturama pomogao", pa sta je onda jedno mesto u upravnom odboru, svega nekih 30-40 hljada dindzi? a danas na ovu krizu to i nije neka lova da se pokloni nekome ko se voli. da se pomogne. a odakle te parice?! od nasih odbijanja za porez?! ma ne!!! ostavila im nana...
all we need is love
Jelena Milić Jelena Milić 19:53 27.01.2009

tekst zalbe prof ilica

U skladu sa Statutom RRA, član 53, stav 3, blagovremeno stavljam prigovor na kandidaturu Dalibora Bubnjevića za člana Upravnog odbora RADIODIFUZNE USTANOVE VOJVODINE – RTV

Dalibor Bubnjević je vodio i vodi marketing knjige „Slučaj Nacionalni stroj” autora Gorana Davidovića zvanog Firer. Autora je Okružni sud u Novom Sadu osudio na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje.

U knjizi čiji marketing vodi Dalibor Bubnjević objavljen je program nacističke organizacije Nacionalni stroj. U ovom programu, na str. 182 knjige o kojoj je reč, stoji sledeće:

2. Zahtevamo ujedinjenje svih srpskih zemalja u jedinstvenu srpsku nacionalnu državu koja osigurava postojanje i preporod srpske nacije u veličini slovenskog arijevskog nasleđa, pretežno dinarskog podrasnog tipa.

6. Zahtevamo uvođenje centralne vlasti kao nacionalne službe, time, što bi najčasniji i najsposobniji u narodu bili birani i vladali u korist narodne zajednice po principu vođstva i odgovornosti. Trenutnu podelu i narodno samoubistvo parlamentarizma bismo zamenili vladavinom narodnog predstavništva.

7. Puno građansko pravo kao svest nacionalne odgovornosti mogu imati samo lojalni građani naše zemlje, koji su pripadnici bele arijevske rase, dok bi državljani ne bele rase i rasno mešani imali određeni status i ograničena prava, oslobođeni građanskih dužnosti. Visoki predstavnici naroda na odgovornim položajima od nacionalnog značaja moraju biti srpskog porekla.


8. Inostrana politika srpske nacionalne države, služiće interesima naše zemlje i naroda, kao i zajedničkom interesu bele Evrope. Smatramo da je vrednost rase osnova za evropsko jedinstvo i unapređenje evropske civilizacije.

9. Verujemo u biološku nejednakost, kako među pojedincioma, tako i među rasama. Fizičke, mentalne i moralne karakteristike su nasledne i nepromenljive. Želimo da svako sačuva svoju posebnost i živi u harmoniji sa ostalim rasama u interesu unapređenja čovečanstva. Verujemo u geografsku segregaciju.

10. Zalagaćemo se za uvođenje eugenskog programa kao napretka ljudske vrste i zabraniti svaki oblik rasnog mešanja. Očuvanje sopstvene rase i nasleđa ne znači porobljavanje ili uništavanje drugih, već prirodno pravo na sopstveni rasni identitet.”

S obzirom na aktivnu ulogu Dalibora Bubnjevića u promociji i prodaji knjige koja sadrži nacistički program objavljen u tri hiljade primeraka, smatram da mu nema mesta na listi kandidata za člana Upravnog odbora RADIODIFUZNE USTANOVE VOJVODINE – RTV.

U prilogu: impresum knjige „Slučaj Nacionalni stroj“, iz kojeg se vidi da njen marketing vodi Dalibor Bubnjević; korice ove knjige; fotografije autora u nacističkoj uniformi i sa nacističkim obeležjima.
Dušan Maljković Dušan Maljković 20:33 27.01.2009

Pitanje

Jel to bivši portparol GSS?

Pa ako bivša predsednica može da vraća Kusturicu tamo odakle je došao (ksenofobija), prethodno se zalažući za razdvajanje Srbije i Crne Gore zajedno sa ultradesničarem Batićem (projekat "Nezavisna Srbija" ili, u podtekstu i sa prethodnim -- Srbija Srbima), što portparol ne bi dilovao Davidovićeve knjige? Sinhronicitet, rekao bi Jung...
Jelena Milić Jelena Milić 20:39 27.01.2009

Re: Pitanje

da bubnjevic je prosao kroz mnoge stranke, pa i gss

nije mislim imao neku visoku funkciju, ali jeste bio mislim na loklnom novou u organizaciji

opet, problematicne izjeve, pa i poteze, ne bih poredila sa sistemskim opasnim zalaganjem....
adam weisphaut adam weisphaut 20:39 27.01.2009

Pravo pitanje

Da li se više iko obazire na ovog Maljkovića?
Jelena Milić Jelena Milić 20:41 27.01.2009

Re: Pravo pitanje

i aw,
od celog posta, tebi je bitno da komentarises maljkovica?

obazires li se na bubnjevica u UO RTV?

to je bitnije! od bezazlenihi pismenih PolCor maljkovica ne vidimo bubnjevice
dunja73 dunja73 20:42 27.01.2009

Re: Pitanje

Taj Firer nije za sud , nego za lecenje ,pa onda za sud .
Jelena Milić Jelena Milić 20:44 27.01.2009

Re: Pitanje

dunja,
firer nazalost nije tema posta, vec oni koji su u UO RTV nominovali njegovog promotera bubnjevica!
sto se firerove bolesti tice, misdlim da ga ne bih pravdala time
adam weisphaut adam weisphaut 20:55 27.01.2009

Re: Pravo pitanje

to je bitnije! od bezazlenihi pismenih PolCor maljkovica ne vidimo bubnjevice

Ali da li Maljković ne vidi Bubnjevića od Ilića, Ilića od Vesne Pešić, Vesnu Pešić od Batića a nezavisnu Srbiju od koncepta Srbija Srbima? Ma ne, on samo baca I Ching.
Jelena Milić Jelena Milić 20:58 27.01.2009

Re: Pravo pitanje

maljkovic i koga i kako on vidi je ovde manje bitno od toga sto mi nismo videli da je bubnjevic nominovan
dunja73 dunja73 20:59 27.01.2009

Re: Pitanje

Meni nije jasno kako samo bilo kog Srbina nije sramota da se hvata nacizma i nacista??Kako ih nije sramota bas zbog porekla i genetike? Da li su ti ljudi svesni sta je to? I svako ko to promovise nije nista drugaciji .
alpeot alpeot 21:02 27.01.2009

Re: Pitanje

dunja73
Kako ih nije sramota bas zbog porekla i genetike? Da li su ti ljudi svesni sta je to? I svako ko to promovise nije nista drugaciji .


A da li si ti svesna sta pises? Kakvo poreklo i genetika?
dunja73 dunja73 21:12 27.01.2009

Re: Pitanje

A da li si ti svesna sta pises? Kakvo poreklo i genetika?



Pa to ,taj tip sto pise ,,komentar kod Jelene clan 7 ,,
alpeot alpeot 21:17 27.01.2009

Re: Pitanje

Procitao sam tekst, ali ponavljam tvoj komentar:

Meni nije jasno kako samo bilo kog Srbina nije sramota da se hvata nacizma i nacista??Kako ih nije sramota bas zbog porekla i genetike?


Ne razumem.. Kakve veze ima cinjenica da se taj tip izjasnjava kao Srbin sa cinjenicom da je nacista i potencijalni masovni ubica? I kakve veze ima genetika s time?
dunja73 dunja73 21:23 27.01.2009

Re: Pitanje

Ne razumem.. Kakve veze ima cinjenica da se taj tip izjasnjava kao Srbin sa cinjenicom da je nacista i potencijalni masovni ubica? I kakve veze ima genetika s time?



Pa ima veze jer naci poticu iz Nemacke ,a Srbija i Nem su bili na suprotnim stranama u drugom ratu
alpeot alpeot 21:30 27.01.2009

Re: Pitanje

dunja73
Pa ima veze jer naci poticu iz Nemacke ,a Srbija i Nem su bili na suprotnim stranama u drugom ratu


Dunja, za informaciju, i medju Francuzima, Englezima, Poljacima ili Cesima (svi su veoma mnogo propatili zbog nacizma) postoje nacisti. To je olos koji tvrdi da su Jevreji krivi za sve, da su ljudi sa tamnijom kozom manje vredni, kao i da bi svi ljudi koji nisu 100% "beli" trebalo da imaju manja gradjanska prava (po mogucstvu, ugusiti u gasnim komorama, a zatim zapaliti u masovnim krematorijumima). Sa genetikom to svakako nema nikakve veze.
deset_slukom deset_slukom 21:41 27.01.2009

Re: Pitanje

Jelena Milić
dunja, firer nazalost nije tema posta, vec oni koji su u UO RTV nominovali njegovog promotera bubnjevica!


A ko ga je nominovao? Koja je to nadležna institucija i koji ljudi? Da znamo o čemu je reč.
Ako je nominacija "iznutra", da znamo ko vodi vojvođansku RTV. U tom slučaju je svejedno ko je u UO - cela RTV je bolesna, što je i logično, jer su tu, verovatno, ljudi skupljeni tokom devedesetih.

Ako je nominacija "spolja", možda je i to logično?
dunja73 dunja73 21:41 27.01.2009

Re: Pitanje

Sa genetikom to svakako nema nikakve veze.


ok pogresno sam se izrazila

Hitler i naci su isli na unistenje prvo jevreja ,roma i SLOVENA ...Po atentatu Hitler postaje jos radikalniji po tom pitanju unistenja..Zato sam grubo upotrebila rec,,genetika,,

ps
U kinima bas ovih dana ide fiim o Staufenbergu ,nije na odmet ..vec kad je pomen holokausta
Jelena Milić Jelena Milić 23:15 27.01.2009

Re: Pitanje

predsednik saveta RRA koji je sacinio spisak sa predlozima je Episkop Porfirije
Jelena Milić Jelena Milić 23:17 27.01.2009

Re: Pitanje

naravno da ih ima. dunjica se pogresno izrazila, sama je rekla. ima ih svugde verujem, samo je pitanje koliko je njihov domet velik tamo gde su institucije drzave jace, gde su mediji bolji a opstedrustvene vrednosti imaju siri drustveni konsenzus.

Dušan Maljković Dušan Maljković 00:31 28.01.2009

Re: Pitanje

Jelena, jedini odgovor koji mogu tebi i drugima da dam, a glede viđenja ili neviđenja, jeste fakat da od portparola GSS-a vi niste videli neonacistu. To je ključni problem.

Ovo naravno ne implicira ništa o tebi, o kojoj, znaš to i sama, mislim veoma dobro i pozitivno. Čisto da se ogradim, da ne shvatiš lično, i da razumeš, a siguran sam da razumeš, na šta ciljam.
Goran Vučković Goran Vučković 00:38 28.01.2009

Re: Pitanje


Ovo naravno ne implicira ništa o tebi, o kojoj, znaš to i sama, mislim veoma dobro i pozitivno.

Što reče ona bakuta u vicu - čekala sam da vidim kad će da se uzmu
Jelena Milić Jelena Milić 09:38 28.01.2009

Re: Pitanje

jos onomad

svestenik bio ljuba zivkov u vremenu ( ono kad sam se usudila reci da gordan paunovic nije najstrasnije sto srbija ima ...kad je krenuo fajt mislim na parapsihologiji..)

kuma blogerka BS

blogobrak i dalje validan sto se mene tice
Jelena Milić Jelena Milić 10:17 28.01.2009

Re: Pitanje

maljkovicu,

no problems, ja se ne osecam ni uvredjeno ni prozvano
ti nisi naveo nista netacno ( da me j...ne znam st a je bio, al znam da jeste bio u gss)

moja teorija/odgovor glasi da verovatno tada nije pricao/zastupao ovo sto sad radi i prica

i to jeste zanimljiva podela srbije, one koja je bila ili komunisitcka ala antonic i ovi bubnjevici kojih je bilo svukuda i profesora ilica koji je deklarisani levicar bio i ostao i ne krije da je sa antonicem bio uistom komitetu ( gde bi kostunica u to doba, ko pisa o samoupravljanju)

sta sa njima desilo tokom vremena. ta njihov apodlea je vrlo znacajna za pracenja dogadjanja us rbiji. oni su se podelili na dva ultra razlicita tabora , levicari koji su otisli u ultranacionaliste i ove druge koji su ostali dosledni borci protiv nacionalizma

dakle, kao sto sam donekle rekla i AW, kazem i tebi, ni ti nisi video po meni kljucnu poentu ovog posta, ako ti je to gde je jednog momenta bio bubnjevic glavno na sta si se osvrnuo


meni s ei cini d aje delom problem srbije sto su tebi samrdzic ( koji je ipak evoluirao) bs etc glavni problemi srbije, ili bar nekako tako izadje iz tvojih reakcija

ni ti njima ni oni tebi to ne bi smeli dq budu dokle god imamo porfirija koji nominira bubnjevica

u stvari, moja teorija jeste da njima to uspeva zato sto smo mi ovako nekonstruktivni i sitnicavi
u znak miroljubive kohabitacije i blogobraka, evo tebi teksta dane popov iz danasnje politike u kome sam uzivala
dunjica dunjica 13:51 28.01.2009

Re: Pitanje

dunjica se pogresno izrazila


???

mislila si na dunju73, pretpostavljam?

molim da se ne miješaju različite dunje na Blogu! (Jelena, nisi prva, ali bih voljela da si zadnja koja nas je pomiješala)
dunja73 dunja73 20:58 29.01.2009

Re: Pitanje

Jelena, nisi prva, ali bih voljela da si zadnja koja nas je pomiješala)


Dunjice ,

i ja je htedoh kritikovati ,ali meni kad me neko od ,,miloste,, zove dodje mi kao kompliment..


Tesko da ce Jelena biti zadnja, ali poslednja veoma moguce.
dunjica dunjica 10:54 30.01.2009

Re: Pitanje

i ja je htedoh kritikovati

nije bila kritika, nego ispravka

Tesko da ce Jelena biti zadnja, ali poslednja veoma moguce.

?
Jelena Milić Jelena Milić 12:00 30.01.2009

Re: Pitanje

izivini molim te,
jedina si bila dunjolika na ovom postu a ne mogu vma svima sve cele nadimke ni popamtiti
Nikola Knežević Nikola Knežević 20:36 27.01.2009

Inicijativa

Inicijativa g. Vladimira Ilića je za svaku pohvalu i nimalo me ne iznanađuje, budući da pratim njegove tektove u Danasu i njegovo zalaganje u razvolju ljudskih i manjinskih prava u našoj zemlji a naročito u kontekstu poboljšanja prava malih verskih zajednica. Srbiji treba mnogo više ovakvih ljudi.

Pozdrav blogodomaćinu.
Jelena Milić Jelena Milić 23:13 27.01.2009

Re: Inicijativa

da, i ja jako cenim njegov rad.

AlexDunja AlexDunja 21:34 27.01.2009

...

mislim da si odabrala
pravu temu za ovaj dan.

way to go.
za tebe i gosta.
Jelena Milić Jelena Milić 23:13 27.01.2009

Re: ...

hvala.

spremam se i da postujem vladin txt iz danasnjeg danasa o ulozi/potrebi za religijom u teskim vremenima, i mislila sam to kao deo rasprave sa filvasom da druga srbija nekad ide djonom vaspitacki prejako i da zato ne uspeva, ovo je jedna drugaciji pristup, al kad sam videla i ovo danas, stvarno mo je pala roletna
Doctor Wu Doctor Wu 22:00 27.01.2009

Ipak u celoj priči najviše rastužuje

što u današnjoj Srbiji nikog ni za šta više nije blam. Koncept stida više ne postoji. Na zapadu kada političar zabrlja, napravi skandal ili pogrešnu procenu isti odlazi bez pogovora. I kao što Mrku nije blam da se javno bori za Čumetove pare tako ni ljude koji se kroz politiku kreću kao Calamity Jane (bilo zato što potencijalne glasače nazivaju džiberima, bilo zato što žive deluzije o svom značaju, umešnosti i popularnosti, bilo zato što javno ogovaraju šefove svoje partije, bilo zato što jednostavno nemaju tri čiste ni čemu bitnom) nije blam da se neprestano vraćaju ne bi li nas kinjili svojim neurozama, vizijama, a boga mi, i snovima. Kao neka kletva, Srbiju već 20 godina prati sindrom očajne i nesposobne vlasti i još gore i jalovije opozicije, sindrom Miloševića i Vuka Draškovića, koji i jesu i nisu u koitusu, koji se tuku i krše, ali nikada toliko da sutra ne bi mogli zajedno da utrče u vladu "nacionalnog spasa" (ili bar da se prihvate nekog mesta u nekom upravnom odboru, recimo, Zavoda za izgradnju grada). Šta uraditi da se prekine taj začarani krug?
AlexDunja AlexDunja 23:04 27.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

to jeste najtuznije, wu.
ali valjda bi ( nepostojeca)
javnost trebalo da digne glas?
Jelena Milić Jelena Milić 23:10 27.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

wu, ad

bice zanimljivo videti i da li ce neko sa ove liste da se pobuni sto je bubnjevic na njoj

иста кандидата за чланове Управног одбора Радиодифузне установе Војводине
Почетна / Одлуке Савета РРА



Савет Републичке радиодифузне агенције на основу одредби члана 94 став 4 у вези члана 87 став 2 Закона о радиодифузији („Службени гласник Републике Србије“ бр.42/02, 97/04, 76/05, 79/05,62/06 и 85/06) и члана 51-53 Статута Републичке радиодифузне агенције(„Службени гласник Републике Србије“ бр. 102/05), на седници одржаној дана 22. јануара 2009. године, утврдио је следећу



ЛИСТУ КАНДИДАТА

ЗА ЧЛАНОВЕ УПРАВНОГ ОДБОРА

РАДИОДИФУЗНЕ УСТАНОВЕ ВОЈВОДИНЕ – РТВ





1. Др Богдан Косанов

2. Борис Лабудовић

3. Мр Борис Варга

4. Бранислав Сливка

5. Војин Поповић

6. Др Горан Булатовић

7. Далибор Бубњевић

8. Др Даница Аћимовић

9. Драган Пејић

10. Драгољуб Јовановић

11. Душан Којичин

12. Ђорђе Суботић

13. Иштван Боџони

14. Милан Митић

15. Мирко Кањух

16. Др Младен Дражетина

17. Др Младенко Кумовић

18. Мр Немања Алексић

19. Ненад Љ. Јовановић

20. Обрад Шкрбић

21. Радивој Степанов

22. Ратко Вујичић

23. Рожа Стошић

24. Слободан Мојак

25. Тамара Буревић





Листа кандидата за чланове Управног одбора РТВ ставља се на увид јавности ради давања приговора најмање 15 дана пре гласања о кандидатима, у складу са одредбом члана 53 став 3 Статута РРА.


Приговоре слати на адресу Агенције:

Републичка радиодифузна агенција
Васина 2-4
11000 Београд


У Београду,

дана 22. јануара 2009. године



Републичка радиодифузна агенција
председник Савета
Eпископ јегарски др Порфирије (Перић), с.р.











Copyrigh
Doctor Wu Doctor Wu 00:16 28.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

Ne treba se praviti naivan. Politička priča Srbije je priča o otimanju love. Kad treba da se glasa Peconijev amandman, ledepe teatralno napušta parlament (da ne bi glasao protiv) a Mađari, leseve i hohštapleri besramno direktno priznaju da ih finansira kriminalac, Mrka se "herojski" bori za Čumetove pare kroz "pravednu pogodbu" oko Alpina-Por skandala, ledepe se "junački" bori za direkciju za izgradnju Beograda i apotekarsku ustanovu... Nijedna od partija ne sme da otkrije svoje finansijere jer se sve finansiraju bilo od donacija kriminalaca, bilo direktnom krađom iz Upravnih odbora javnih preduzeća. U Srbiji je sprega kriminala i politike uspostavljena na svim nivoima i u svim partijama. Tu nema naivnih ni manje krivih sve je to ista bagra. Što je za DSS Kosovo, to je za ledepe Srebrenica (i Peščanik zadnja 2 dana), a za dees i Dinkića Evropa- prazna priča kojom se zaluđuju izbezumljeni i prikriva pravi motiv- pljačka.

Čitam pre neki dan Vojina Dimitrijevića kako "grmi" u Blicu na novog ambasadora u Washingtonu. Baš me zanima da li je to zbog brige za srpske interese, ili je dobio pečat podobnosti od nove administracije (videh ga na aerodromu u Beču da je prilično pomno čitao Madlenkine memoare ) pa je besan što ga je preduhitrio mlađani Petrović?

Jednostavno, Srbiji je neophodna radikalna denacifikacija i dekomunizacija i to takva u kome bi se bilo kome ko se bavio bilo kakvom politikom u Srbiji u proteklih 50 godina zabranilo bavljenje politikom. Samo, ko će to sprovesti?
zlizlaja zlizlaja 00:43 28.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

Kakve su zasluge lika br 20. Обрадa Шкрбићa zvanog Boba Sabbath ?
gorran2 gorran2 02:26 28.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

Doctor Wu
Ne treba se praviti naivan. Politička priča Srbije je priča o otimanju love. Kad treba da se glasa Peconijev amandman, ledepe teatralno napušta parlament (da ne bi glasao protiv) a Mađari, leseve i hohštapleri besramno direktno priznaju da ih finansira kriminalac, Mrka se "herojski" bori za Čumetove pare kroz "pravednu pogodbu" oko Alpina-Por skandala, ledepe se "junački" bori za direkciju za izgradnju Beograda i apotekarsku ustanovu... Nijedna od partija ne sme da otkrije svoje finansijere jer se sve finansiraju bilo od donacija kriminalaca, bilo direktnom krađom iz Upravnih odbora javnih preduzeća. U Srbiji je sprega kriminala i politike uspostavljena na svim nivoima i u svim partijama. Tu nema naivnih ni manje krivih sve je to ista bagra. Što je za DSS Kosovo, to je za ledepe Srebrenica (i Peščanik zadnja 2 dana), a za dees i Dinkića Evropa- prazna priča kojom se zaluđuju izbezumljeni i prikriva pravi motiv- pljačka.

Čitam pre neki dan Vojina Dimitrijevića kako "grmi" u Blicu na novog ambasadora u Washingtonu. Baš me zanima da li je to zbog brige za srpske interese, ili je dobio pečat podobnosti od nove administracije (videh ga na aerodromu u Beču da je prilično pomno čitao Madlenkine memoare ) pa je besan što ga je preduhitrio mlađani Petrović?

Jednostavno, Srbiji je neophodna radikalna denacifikacija i dekomunizacija i to takva u kome bi se bilo kome ko se bavio bilo kakvom politikom u Srbiji u proteklih 50 godina zabranilo bavljenje politikom. Samo, ko će to sprovesti?
Vidim, doktore, pratiš aktuelna "politička" zbivanja. Ko bi rekao da ću biti u iskušenju da ti dam preporuku

Neonacisti u Srbiji su uglavnom igračka za zamajavanje pučanstva.

Više se plašim ovih pre-programiranih prirodno-identičnih NATO-izatora screamersa sa instaliranim kvazi-ljudskim reakcijama i osećanjima...
Jelena Milić Jelena Milić 09:28 28.01.2009

to gorran

Više se plašim ovih pre-programiranih prirodno-identičnih NATO-izatora screamersa sa instaliranim kvazi-ljudskim reakcijama i osećanjima...


mozete malo konkretnije, nisam jos kafe dovoljno popila, na koga se ovo odnosi
Jelena Milić Jelena Milić 09:47 28.01.2009

to wu

Šta uraditi da se prekine taj začarani krug?


znam samo par stvari/odgovora

brzih resenja nema

u srbiji je sklop opste prihvacenih drutvenih vrednosti /onog sto je drustveno pozeljno i onoga sto je drustveno neprihvatljivo opasno dubinski ugrozen ( ovde se sad mogu cak limitirati samo na korupciju, kradju, zakon, uopste ne cilja na antidiskriminaciju, hr..)

devedesetih, mi nismo stali protiv sticovanja, sankcija, hiperinflacije...

zamisli da je ona energija i vreme koje smo proveli u redovima za benzin, na madjarskoj grani, u prepravkama rezervoara na slj kolima da prima vise, u kuvanju plasticnih flas aod dva litra da budu zapremine litar ipo, ...u smrzavanju na bulevaru i tgovini sa gepeka i buvljaka, da nismo ucestvovali tako u svemu tome, u svom ocaju i sludjenosti, vec da smo se organizovali i pobunili.

ne, vecina je na sitno ( da bi preziveli, da) radila ono sto su oni na vrhu radili na veliko, neko celo preduzece, neko svaki dan par metara bakarne zice kad izlazi sa posla, i kupovala na cekove na odlozeno, i bila kod dafine i jezde, a od koga su prvi kapital dafina i jezda dobili za Poncijevu semu nego od drzave! e to je specijlitet srpskog kolapasa bio. drzava nas pljacka, mi nju, i bas smo se lepo majke naj..jedni drugima.

svet je sve brzi i komplikovaniji time, i usvojiti neki novi/stari sistem vednosti je vrlo slozeno

broj onih koji mogu da daju licni primer a da pri tome odvoje vreme i energiju da ga promovisu za opste dobro je jako mali u srbiji ( zato moj strah da paralelna evropeizacija mimo formalnog eu pristupanja nece dati rezultate, jer nemamo dovoljno potencijla za promene)

jedino sto zasigurno znam, jeste da se mora uskociit u sve to i iznutra boriti, da se ne moze sa strane gledati i kritikovati.,..kreiraj alternativu...

Jelena Milić Jelena Milić 09:49 28.01.2009

Re: Ipak u celoj priči najviše rastužuje

Jednostavno, Srbiji je neophodna radikalna denacifikacija i dekomunizacija i to takva u kome bi se bilo kome ko se bavio bilo kakvom politikom u Srbiji u proteklih 50 godina zabranilo bavljenje politikom. Samo, ko će to sprovesti?


wu, jeu ovo tvoje misli, kuku,
zanima ce sta ce filvas reci na ovo....



ko se bavio bilo kakvom politikom u Srbiji u proteklih 50 godina zabranilo bavljenje politikom. Samo, ko će to sprovesti?


a ko bi uopste radio u srbiji da se ovo sprovede :))

neka decija utopija ala big, ili joj, i to mi pada na pamet gospodari muva :))

AlexDunja AlexDunja 23:49 27.01.2009

:)

wu, ad

bice zanimljivo videti i da li ce neko sa ove liste da se pobuni sto je bubnjevic na njoj

volim ti pristup:))
neny neny 06:51 28.01.2009

znak za uzbunu!

mislim da je jako deprimirajuce da jedan mediji kakav b92 zeli da bude u emisiji o sajmistu,izjednacava cetnike i partizane.
bas bih voleo da vidim reakciju iz srbije,i svih branitelja slobode govora da npr. neko u hrvatskoj pravi paralelu izmedju ustasa i partizana u nekoj ww2 theme emisiji.

voleo bih da i u srbiji kao i u hr relevantne stranke i mediji imaju distancu od takvih stvari.pa vi tamo od hdz-a necete cuti takve bljuvotine,a ovde svako moze da se igra kako mu padne napamet.
zapamtite istorija nije stvar misljenja,vec cinjenica!
igrati se sa takvim stvarima u dnevno-politicke svrhe je vrlo opasno.

sto se tice ovih slucajeva sa javnim servisom,nista me ne cudi.nije trebalo imati puno pameti,pa ne znati sta ce jedno svesteno lice raditi na jednom drustveno i drzavno tako vaznom mestu.
ne znam da li ste primetili kako spc brani sekularnost u hr.kada god ih pupovac pozove na neku konferenciju o pomirenju,oni kazu da nece da se mesaju u politiku,ali ce zato na svom sajtu okaciti jasenovac,i manipulizovati brojem zrtava.naravno iskljucivo jedne grupacije,jer tu zaprvo ni jevereja,roma,pa i samih levih hrvata nije bilo!
nece im cak smetati ni da udju u savez sa hodzama i katolickim svestenicima kada treba da se donese zakon o antidiskriminaciji!
wukadin wukadin 08:32 28.01.2009

Kako je smao lako reći

FAŠIZAM
Kako neki uživaju u prepoznavanju toga. Uostalom (a ovo znam iz teksta Teofila Pančića) sam Davidović* tvrdi kako nacizam nije isto što i fašizam. Ako je on (neo)nacista, onda nije fašista. Trebalo bi malo više da se obradi šta je zapravo fašizam, ali recimo da smo se složili kako je to primena gole sile u rukama države, težnja ka apsolutnoj vlasti, recimo nešto što bi Špengler zvao cezarizam. Kad analiziramo šta su sve zvali fašizmom, teško je moj stav demantovati. Ili ako ćemo gledati komunističku definiciju, a mnogi ovdašnji "antifašisti" ne bi trebalo toga da se stide - fašizam je poslednji stupanj imperijalizma.
Sve ovo nas dovodi da je Amerika danas oličenje fašizma (molim lepo, ne mora to imati veze sa rasizmom, posebno ne sa unutrašnjim rasizmom, a vi vidite kako se i Husein Obama odnosi prema onome što nije "American way of life", šta je rekao...). Otpor Americi, antiamerikanizam ili antiglobalizam je danas antifašizam.
Nema tu ničeg zajedničkog sa sledbenicima onoga iz Beča (ko li je odande potekao?) koji reče kako je ceo Balkan "genetska deponija", sa onima koji su imali dosta prilika da kažu šta misle o Rusima, Kinezima i Arapima, o njihovom načinu života, posebno kad ne žele biti američki sateliti.
Odbrana Srbije (inače brane Srbiju samo još od Gasproma i ruskih ambasadora) od "fašizma" nekih 50 zabludelih momaka nema s tim veze. Osim toga, što da ne kažu šta imaju?! Na jednom forumu sam otvoreno pitao šta to u biologiji tera ljude raznih rasa da se međusobno mrze... Neki enzim, ferment, izolovan je takav gen!? I onda je sledilo koprcanje "rasno svesnog". Pošto su svi ljudi seksualno-genetski kompatibilni (osim najbližih srodnika) ne postoje nepremostive rasne ("biološke" razlike među ljudima.
Da se razuemo. Ne ide to ja da tolerišem rasizam a uživam dok Kinezi potiskuju Amere. Ipak, ja nisam žut... Ili da se solidarišem sa onima što su me bombardovali, samo zato što su belci (tu mislim i na Evropu). O tome je reč, što se mene tiče.

* Na jednom forumu desice, ali one više hrišćanske ukazali su mi da su Davidovići Srbi. Ne sporim, ali sam koren David asocira na nešto. Što li nije promenio prezime?!?
Jelena Milić Jelena Milić 09:04 28.01.2009

alo ministre kultureeeee

jeste vi bili na kustendorfu slucajnooo nedavnooo

nije zabranjeno
Emir Kusturica na koncertu No smoking orkestra u Minhenu promovisao pesmu o Karadžiću u kojoj ključni stih glasi: „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“

BEOGRAD - Emir Kusturica opet je uzdrmao Evropu, ali ovog puta ne nekim novim filmskim remek-delom. Na koncertu svog benda No smoking orkestra u Minhenu premijerno je izveo novu pesmu, čiji ključni refren glasi: „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“. Ovaj nastup u Bavarskoj okarakterisan je kao pravi skandal, zbog čega se diglo nemačko društvo za ugrožene narode. Nemcima su se pridružili i Hrvati, podsećajući kako je Emir promenio ime u Nemanja, krstio se i postao „velikosrbinom“.

- Kusturica je obradio pesmu Džonija Keša „Traženi čovek“, a njegovi nastupi sa skupinom No smoking orkestra već godinama služe za reklamiranje kod njega nenadano probuđenog velikosrpstva i veličanje ratnih zločinaca, koje on očito smatra svojim herojima - piše hrvatska štampa pozivajući se na svoje nemačke kolege.

S druge strane, Luku Karadžića, brata utamničenog bivšeg predsednika Republike Srpske, veoma su obradovali Kusturičini stihovi.

- Drago mi je što takav čovek i umetnik poštuje moga brata. Kusturica je i moj brat, veoma ga volim, zaista cenim njegov umetnički rad. On je svestan svoga korena i porekla, što mnogi zaboravljaju. Kad ga napadaju, muslimani i Hrvati mu samo dižu cenu. Da ga hvale, ne daj Bože, pomislio bi da nije negde pogrešio. On je svetsko ime, ne može mu niko ništa - poručuje Luka Karadžić.
Frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević, još jedan pisac provokativnih tekstova, takođe se obradovao kad je čuo pesmu o Radovanu.
- Više volim Mladića od Borisa Tadića! - prokomentarisao je Bora Čorba u svom stilu.

Ni književnik Momo Kapor nije mogao da sakrije oduševljenje najnovijim Kusturičinim „performansom“.
- Kusturica je ponovo pokazao da je veliki čovek koji se ne boji ničega. U trenutku kad je ceo svet protiv Radovana Karadžića, on uspeva da smogne snage da progovori kroz narodna usta, i to naizgled skarednom pesmicom. Ali, pesmom u kojoj ima srpskog inata, duhovitosti, oštrine i skrivenog ponosa. Zašto se zgražavati zbog lascivnih izraza? Zar oni nisu popisani u Vukovom „Crvenom banu“? Lepo je što čovek takvog formata, genijalan režiser, graditelj najčudnijeg grada na svetu, diže svoj glas, makar i kroz muziku Zabranjenog pušenja. I to usred Nemačke!

Matija Bećković, blizak Kusturičin prijatelj, nije želeo posebno da komentariše pesmu u kojoj se pominje Radovan Karadžić. Ipak, kad smo mu je pročitali, slatko se ismejao.

Džoni Keš u Kusturičinom prepevu

Vrijeme je da ti kažem
zbogom, moja draga,
Sačuvaj svoje suze
i poljubi našeg sina
Nadam se da će svijetliti
zvijezda Sjevernjača
Ja sam tražen čovjek
i u bijegu sam
Inkvizicija
Borci za ljudska prava
Kupovanje
i prodavanje duše
Kulturna revizija
Vježbaj, Rambo
i uhvati te zle ljude
Sve te ide uz hamburgere
Holivud i Si-En-En
Počinio sam zločin
Posijao strah
Posijao strah
Za sljedećih 1.000 godina
Vrijeme je...
Da sam golub
Pretvorio bi me u sokola,
Sada jesam sokol
I letim nad brdima Balkana
adam weisphaut adam weisphaut 09:15 28.01.2009

Kašljuc, kašljuc...

Samo da podsetim ko je ukazao prvi LInk
Jelena Milić Jelena Milić 09:21 28.01.2009

Re: Kašljuc, kašljuc...

luv, spomenica ti ne gine:)

oces neki sat da izgraviramo od pozadi :))

AW za verno i dosledno kometarisaje blogozajednica

ja imam toliko pstova, ne mogu sad da nadjem onaj o radio Fokusu, a EL okapi da niko o tome nije pisao :)
adam weisphaut adam weisphaut 09:26 28.01.2009

Re: Kašljuc, kašljuc...

oces neki sat da izgraviramo od pozadi :))

Može Omega Seamaster
Goran Vučković Goran Vučković 09:29 28.01.2009

Re: Kašljuc, kašljuc...

Može Omega Seamaster

Doneseš ga Jeleni, a ona ga da na graviranje
Jelena Milić Jelena Milić 09:31 28.01.2009

Re: Kašljuc, kašljuc...

Aw,
priznajem ciljala sam na neki stek iz kuce, ima sava jedno 6 razvaljenih
wukadin wukadin 13:19 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Da li ste se oglasili kada su seljaci sa Mokre Gore napadali Kustu da je Turčin i da ide u Stambol. Bilo je tu sigurno neke netrpeljivosti na osnovu porekla, možda se može reći i fašizma. Niste?
E ništa onda...
adam weisphaut adam weisphaut 14:40 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Ako mene pitaš, ja sam jasno artikulisao kod Strongmena šta sam imao da kažem u vezi tog slučaja.
Sam "Kusta" je rekao da su to seoski alkosi, molim, seoski alkosi baš i ne znaju šta rade, on zna.
Inače kad smo kod doslednosti, kakva je njegova doslednost u borbi protiv poroka?
Jel' si čuo skoro zašto mu je Maradona interesantan?
wukadin wukadin 14:50 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Poroci?
Zar nismo za legalizaciju?!
Ja gotivim Maradonu i Moralesa. Ergo, ne mrzim sve što nije istok.
Nisam zaboravio onu tvoju "redakciju", zaintrigiralo me je, pa sledi čitav blog o tome.

Je li, a kad su vojnici IFORA (tako beše ono u bivšoj Bosni?) umalo ubili dva sveštenika SPC jesi li se tada bunio? Jesi li se bunio povodom Faludže i možda zapitao za komandnu odgovornost (američkog predsednika), a verovatno bi razumeo i neko da ih bombarduje, jer Srbe su i za manje stvari bombardovali, pa si razumeo...

Pogledaj prvo balvančinu u svom oku, pa onda trun u tuđem
adam weisphaut adam weisphaut 15:05 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Poroci?
Zar nismo za legalizaciju?!

Čekaj malo, on diskvalifikuje svoje protivnike k'o alkose,
a istovremeno kaže da snima film o Maradoni jer je narkoman?
I ti tu ne vidiš nikakvu nedoslednost.
Nego bi da skrajneš diskusiju, još samo da spomeneš indijance...
wukadin wukadin 15:14 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Nedosklednost, dvostruki standardi, od koga li smo to naučili?!? Ja od Amerikanaca, najvećih fašista današnjice (inače , TI si taj koji skreće sa teme koja je fašizam).

Alkohol kao i droga mogu ljude podstaći na razna dela. Ima onih što hiperventiliraju tipa Pikac, ima umetnika tipa Hakslija, ima onih koji se bore sa armijom kao Skarfejs, a i živih legendi kao što je Maradona. Ili ćeš možda da poričeš da je Maradona poznat?!

Ako je Kusta oprostio to svojim komšijama, OK... Možda je loš primer zato te pitam za Faludžu i sveštenike SPC.

A red je i da se čuje pesma o kojoj pričamo, odgleda spot


Lepa pesmica, mada mi se sviđa tekst nego izvedba. Može se i ovde nešto saznati :)
adam weisphaut adam weisphaut 15:25 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Nedosklednost, dvostruki standardi, od koga li smo to naučili?!?

Ne razumem ovo tvoje "mi", stvarno.
Ja od Amerikanaca

Ako je to ono što si od Amerikanaca naučio, to je ond atvoj problem, zar ne?
Alkohol kao i droga mogu ljude podstaći na razna dela.

Ma super, permisivan sam ja i slično, samo da nije to elitističko shvatanje, Kusta-a rich entrepreneur javno prezire seljake k'o alkose a druži se, takođe javno, s ex fudbalskom zvezdom narkomanom ispod slike Chea. Ali dobro i Chea su izdali seljaci.

Ako je Kusta oprostio to svojim komšijama

Đura im je oprostio što ih je tukao?
wukadin wukadin 15:32 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Ne razumem ovo tvoje "mi", stvarno.


Mi! Ja, ti, Srbija, cela planeta...

Ako je to ono što si od Amerikanaca naučio, to je ond atvoj problem, zar ne?


Bombardovanje i komadanje Srbije nije tvoj problem. Tvoj problem je jedino 50 dupeglavaca koji su eto dokaz "fašizma u Srbiji".

trla-baba-lan... da i ja redigujem


Reci mi, ako ih je Kusta diskvalifikovao, znači po tebi oni nisu to činili u pijanom stanju. Ako neko trezan nekoga vređa na osnovu porekla, šta je to onda?!
Si čuo za onaj fazon "Što je Mel Gibson pijan govorio o Jevrejima, ja trezan mislim"
Samo sam citirao...

Đura im je oprostio što ih je tukao?



Onaj ko uzima nik od sataniste pokušava biti duhovit?!
Vadio si eksere?
adam weisphaut adam weisphaut 15:49 28.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee


Bombardovanje i komadanje Srbije nije tvoj problem.

"Bombardovanje i komadanje Srbije" nije tema i nije nešto što nije već više puta diskutovano.
Nije da me se ne dotiče, pre nekog vremena su mi čistili kasetne bombe ispred kućnog praga, doslovce.
Ali kada se počne da priča o tom događaju, naročito koliko je u tom bombardovanju udeo krivice Srbije-odnosne njene tadašnje vlasti, svaka normalna diskusija postane nemoguća. Tako da po defaultu preskačem diksuiju.
Reci mi, ako ih je Kusta diskvalifikovao, znači po tebi oni nisu to činili u pijanom stanju.

Ne znam, ali on je to znao, pa mu to nije smetalo-da recimo ne otvori neki rehab tamo. Tad mu je verovatno bilo simpatično.

Onaj ko uzima nik od sataniste pokušava biti duhovit?!

Mislim da polako gubiš živce.
Poenta je da izbegavaš da odgovoriš šta je to tačno da ih je najednom isprovociralo.
I ne samo one koji su ga slali u Stambol (pa su mu se k'o budale namestili), nego bukvalno sve.

wukadin wukadin 08:33 29.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

A ne, "prijatelju".
Ti izbegavaš odgovor.
Ako su ti seljaci bili pijani, Kusta je sve to bio spreman da zanemari, što je ipak odlika pomirljivosti. Uzgred, ako te neki pijanica vređa ne znači da ćeš se družiti samo sa trezvenjacima.
Ako nisu bili pijani, a ti reče da ih je on "etiketirao" ili šta već, onda su to govorili pri zdravoj svesti. Reci mi šta je to kad neko potpuno svestan vređa nekog na osnovu porekla. Teško ti je da priznaš...
A nisi ni rekao da li si osudio teške telesne povrede nanete sveštenicima SPC prilikom potrage za "haškim beguncima" u Srpskoj. Ne reče ni da li si osudio ratne zločine u Faludži, do nivoa komandne odgovornosti (predsednika) koja je sprovedena u Srbiji.
Selektivna pravda je negacija pravde. Onda bolje da prave nema ni za koga.

"Bombardovanje i komadanje Srbije" nije tema


Zašto navodnici? Nisu nas bombardovali?! Nisu organizovali i proznali seceseiju dela teritorije?!
Ovde je tema fašizam, a ja sam rekao šta sam imao o tome, pre skretanja teme sa Kustinom pesmom. Koja može biti "fašistička" samo za plaćene "denacifikatore".
Nisi mi odgovorio, ćutanje znači odobravanje...

A koje to sve Kusta provocira? Mislim da bi trebalo da tražiš pomoć , ako od sebe misliš da su "svi". A nick si uzeo od iluminata.
adam weisphaut adam weisphaut 09:07 29.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Kusta je sve to bio spreman da zanemari, što je ipak odlika pomirljivosti.

On koji je "organski" povezan sa svojom nacijom, prelazi preko činjenice da mu narod pati?
Ili ne smatra da je to loše po principu: "Što Srbin popije za jedno veče, to Švabo ne popije za mesec dana".
Dok taj isti narod ne ustane protiv Emirata, tj.
Ako nisu bili pijani, a ti reče da ih je on "etiketirao" ili šta već, onda su to govorili pri zdravoj svesti

A od kud ti znaš da nisu bili u afektu.
I ako su "širili nacionalnu mržnju" a pritom ponavljali su samo ono što su naučili od onih koji su tu istu mržnju širili i koji veličaju i brane ovog umetnika, koji su i taj put ustali u njegovu odbranu? Nisuli samo naštetilisvojim interesima, ispadajući the bad guy?
Zašto navodnici?

Mnogo mi je simpatična konstatacija.
Podseća me na '99.
Koja može biti "fašistička" samo za plaćene "denacifikatore".

Ne, nego je miroljubiva, pravoslavno krotka i smerna.
Get a life.
Nisi mi odgovorio, ćutanje znači odobravanje...

Ja sam objasnio gore.
A verbum sapienti sat.
A koje to sve Kusta provocira?

Lokalne seljake. Osim ako ti ne misliš da su svi lokalni seljaci alkosi.
Mislim da bi trebalo da tražiš pomoć

Zadrži tu misao za sebe.
Možda pomogne.
Goran Vučković Goran Vučković 10:34 29.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Što Srbin popije za jedno veče, to Švabo ne popije za mesec dana

Ovo verovatno može da kaže samo neko ko je Švabe video samo u partizanskim filmovima :)
wukadin wukadin 11:21 29.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Ja sam objasnio gore.


Šta si objasnio?!
Da Amerika nema ničeg fašističkog u sebi? Da danas nije antiamerikanizam/antiglobalizam jedini smisleni antifašizam?
Pa nisam video... Ajd sad ponovo objasni, da se time vratimo na temu.

A ono "naučili su" ti je slab argument. Reko, ja sam se naučio licemerju od Amerikanaca. Još više od njihovih slugu... Kako ono beše - Što priliči Jupiteru ne priliči volu
Prema tome, slabo ti je to pokriće za nehumanost. Amerikanci su 11. septembra stradali od svog đaka Osame. Možda ne treba imati empatije?

Lokalne seljake.


hahahahha
Ti reče "sve"... sad knjiga spala na lokalne seljake.
Nisam primetio da iritira ministra kulture, Džarmuša ili onog Japanca što je prešao u pravoslavlje.
adam weisphaut adam weisphaut 14:46 29.01.2009

Re: alo ministre kultureeeee

Šta si objasnio?!

Obajsnio zašto ne razgovaram na temu "bombardovanja i komadanje Srbije".
Pametnom dovoljno, tebi izgleda ne.
Prema tome, slabo ti je to pokriće za nehumanost. Amerikanci su 11. septembra stradali od svog đaka Osame.
Možda ne treba imati empatije?

Ti smatraš da je Amerika "fašistička država", ti bi dakle trebalo da odgovoriš na to pitanje?
Ja ti neću smetati.

Ti reče "sve"... sad knjiga spala na lokalne seljake.

Ja sam rekao:
Poenta je da izbegavaš da odgovoriš šta je to tačno da ih je najednom isprovociralo.
I ne samo one koji su ga slali u Stambol (pa su mu se k'o budale namestili), nego bukvalno sve.

naravno da se odnosilo ne seljake iz kraja ili misliš da su svi seljaci tamo alkosi i svi su mu se kolektivno izdrali Mrš u Stambol. Koliko glup čovek/žena mora da bude pa da shvati drugačije?
Dakle šta je to isporovociralo reakciju seljaka? Odgovori na pitanje koje toliko dugo izbegavaš.
umetnik na violini umetnik na violini 12:14 29.01.2009

zloba antonic, ponos srbije...

....http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/pad-sajta-i-reakcije.html

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana