Kad meseci poraze godine

tamarakucan RSS / 19.01.2009. u 00:07

Volela bih da napišem u poslednje vreme, ali činjenica je da ja ceo život slušam o velikim ljubavima. To su one ljubavi koje menaju svet, u kojima se vole i mire, dolaze i odlaze, u kojima neko ostaje ranjen, neko drži pištolj, oplakuje sudbinu i večito se kaje što je ispalio metak. To su one ljubavi u kojima ne postoje ja i ti, već mi, ljubavi gde su se mostovi zajedno gradili i samostalno rušili. I traju one godinama. Velike ljubavi.

Ja nikada nisam imala ljubav koja traje godinama ali to me ne čini manjim čovekom, niti čovekom bez emocija. Neko je nekada nekome bio velika ljubav, i nekoga su vezivale emocije, strasti, snovi, ambicije, sex, ili bilo šta drugo.

Uvek nalećem na ljude, uvek mi se takvi dese, koji iza sebe vuku te velike ljubavi. To su one ljubavne priče koje nama ''neemotivnim'' i ''nesposobnim'' za ljubav treba da stave do znanja kako mi zapravo ništa ne znamo. A zašto ne znamo? Zato što nismo imali ljubav dugu nekoliko godina. Zato smo bezosećajni, tupi i glupi, nesposobni. Iako nam je često srce kucalo ludo, iako smo se od jednog dodira tresli... Mi smo... od onih koji ljubav mere u mesecima.

Gledam iza sebe, brojim maramice koje su upile suze, brojim najslađe osmehe i najsrećnije dane, otkucaje srca... I shavtam da sve to kad se stavi na vagu ozbiljnosti jedva dostiže 6 meseci.

Za šta su to godine merilo? Od kada je kvalitet nečega srazmeran kvantitetu dana, meseci, godina? Godine, ni za iskustvo više nisu merilo, jer ovo je 21. vek. Nisu merilo ni za velike ljubavi.

Godine su merilo za starost i dobro vino.

Ni za šta više.

Jer nije potrebno da prođe 2, 3, 4, 5, 10 godina da bi nam kolena klecala, srce lupalo a glas dozivao nju/njega. Zašto moramo 365, ili 366 dana da množimo sa  2, 5, 10 da bi mogli da kažemo VOLELI SMO?

Obrnimo malo listove istorije, i setimo se najsnažnijih ljubavnih priča. Nisu trajale godinama. Trajale su danima a potresaju stotine hiljada duša danas.

Zato kada mi neko kaže '' Ne znaš ti šta su godine'', reći ću mu: ''Ne znam, i ne želim da znam''. Jer mojih 2, 5, 6 meseci LJUBAVI, vredi više nego čitav vek.

Pozdrav,

Tamara



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana