O brisanju bloga "Vicevi o nama"

B92 RSS / 18.01.2009. u 19:12

 

Na B92 VIP blogu će biti brisani kako blogovi, tako i komentari u kojima budu ispisani pogrdni vicevi na račun pripadnika bilo koje nacije.

Ovaj blog je obrisan iako je autor bloga naglasio da su i njemu vicevi koje je kopirao odvratni (napisani na engleskom jeziku), a izrazio je uverenje da "treba da ih znamo, kao i da se zapitamo zašto su baš takvi".

 

Ne sumnjajući u najbolju nameru autora, bez prevodjenja na srpski, za koje bi bilo potrebno perfektno poznavanje ne samo književnog engleskog jezika nego i slenga, učesnici ne bi mogli ravnopravno da diskutuju i dodju do odgovora na pitanje "zašto su (ti vicevi) baš takvi". Moderacija ne bi mogla da obavlja svoj posao, jer bi komentatori mogli da se nadovezuju, razradjuju, "obogaćuju" i prevode sadržaj viceva iz bloga, a sve to zajedno u suprotnosti je sa disclaimerom. 

* Komentari koji sadrže uvrede, pretnje, psovke, pornografiju, vulgarne izraze, klevete, pozive na nasilje, nazivanje pripadnika drugih nacionalnosti pogrdnim imenima, neće biti tolerisani. Ovo uključuje, ali se na to ne ograničava, i sve oblike nacionalne, rasne, verske, seksualne i bilo kakve druge mržnje.

 


 

Ovaj blog neće biti otvoren za komentarisanje.

 

 

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana