Jarci na brvnu

Jelena Milić RSS / 16.01.2009. u 17:04

 

Drug predsednik i ja smo juče proslavili svako svoj rođendan. Meni od druga predsednika danas indirektno stiže čestitka-smenjen Tomislav Nikolić sa mesta predsednika Administrativnog odbora Skupštine.

Evo da i ja uzvratim. Indirektno. Ms Milić je primetila da ste istakli u istoj rečenici važnost dobrih odnosa sa EU, Rusijom ali i sa Amerikom. Sad, što ja mislim da je to tako zamišljeno teško izvodljivo, o tome posebno, al nije loše da se Ameri nađu u istoj rečenici. Mada ga uprskaste sa ovim kandidatom za  novog nam ambasadora u SAD. I o tome u Jarci na  brvnu part two. Ima još. Čestitke i za transfer gasa u BH.  Nije mnogo, al je lep praktičan i simboličan gest. Way to go. Što rekoše  Sulejman Tihić bosanskoj javnosti, al i moj kolega iz Foruma Milan Karagaća, u komentaru na tekst našeg novog predsednika Foruma, Milana Simurdića, u Danasu  od pre neki dan (toplo preporučujem)- nismo primetili ni da su se zagriženi protivnici normalizacije odnosa sa Srbijom ali ni ovi što načelno orah iz ruke ne bi uzeli onima što priznaše Kosovo ( Nemačka i Mađarska) odrekli  ponuđenog gasa.

Back to Tomislav Nikolić, stoti put. Možda mi bez "Obaminog tima", kako prekrstiše neki ovde i šire State Department  tim,  u ovom postu uspe da objasnim šta hoću. Čovek koji je ukrao radikalske blanko ostavke, pa se još sa time sprdao i izigravao baju ne zaslužuje da bude na čelu Administrativnog odbora. Poruka koja se šalje kad je on na čelu baš tog odbora  je grozna. Sistemsko omalovažavanje parlamenta. Kako je do smene došlo je stvar politike.  U politici/demokratiji  može/mora  da se diluje sa radikalima. Ako huškamo  jedne na druge još i bolje,  ali PORUKA mora da bude dobra i ISHOD  mora da bude u DOBOROM PRAVCU -daljnja deradikalizacija na račun demokratizacije. Šta je tu parlamentarna praksa,kome šta u načelu pripada, pa čak i to da  li je kao razlog za smenu istaknuto  ubrzanje rada parlamenta su meni  manje važni  nego PORUKA i TREND.  Ukratko, bolje Neca Konstantinović nego Toma Nikolić, bilo kad i bilo gde. Sa Radetom i sa Vučićem da se šuruje iza sene, politika je to, a ne etika. Kome je do nemorala nek ide u NSPM.

I pre te krađe  Tomislav Nikolić je bio i ostao Tomislav Nikolić. Zato ističem da je dolazak zapadnih diplomata na konvenciju naprednjaka bio nedopustiva poruka. Činjenica da  usitnjavanje radikala još  nije dalo nikakve efekte u smislu boljeg rada parlamenta sekundarna je stvar  u odnosu na pogrešnu poruku-nepotrebnu amnestiju TN. Može da se diluje iza scene, može i u parlamentu, u hodnjicima sve je to legitimno, al nemoj da im dajemo legitimitet i  kredibilitet koji nemaju. Koji ne zaslužuju. Ta poruka, diplomatski kor kod narodnjaka, sa sve Branom Crnčevićem i sličnima, meni govori i da su zapadnjaci  politički  ceo proces usitnjavanaj radikala pogrešno procenili i spinovali, što je takođe opasno.

Tomislav Nikolić, to je onaj kome je „zabavno" da gleda kako je parlament blokiran i kako se DS i radikali kače, i zato neke stvari radi. Državno odgovorno, reformski napredno, ma nije valjda.

Tomislav Nikolić, to je onaj, a to je na moju žalost i Tamara Skrozza u Vremenu uspela da previdi, što je pre nedelju dana na RTS  rekao da bi organizovao demonstracije u slučaju da se uhapsi Ratko Mladić. Jedinu dilemu koju je imao je da li bi ih organizovao sa ili paralelno radikalskom protestu! Još  je čovek javno konstatovao:" U ostalom zna se gde bi hapšenje Mladića odvelo Srbiju." Gde, da pitam opet. Po meni bliže EU, al nešto mi se ne čini da je to ono na šta je Nikolić mislio. O tome se, takođe, radilo u postu Ms Milić ljuta na Amere, Britance i B92 da se zna, al ostade namerno ili slučajno neprimećeno. O Tomislavu Nikoliću i tome kako ga vidi Srbija danas, a kako zapadnjaci. Po meni nedopustivo precenjeno. I am out of that.



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:10 16.01.2009

Ma...

"Kome je do nemorala nek ide u NSPM."
Ma samo da si ovo napisala, dovoljno za preporuku..o))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:13 16.01.2009

E, da..

I srećan rođendan, i lep ti avatar, i Simurdićev tekst je ok..
Jelena Milić Jelena Milić 20:32 16.01.2009

Re: E, da..

simurdicev tekst je bitan jer ukazuje na kakvu takvu ali zajednicku eu energetsku politiku ali i nase ranije preuzete obaveze glede energetske zajednice jugoistocne evrope ali i SAA

pokazuje direktnu vezu izmedju spoljnopoliticke orijentacije i energetske bezbednosti

ali o tim temama cu takodje detaljnije posebno, da ne bacim nikolica opet u senka autotrolovima

adam weisphaut adam weisphaut 17:31 16.01.2009

Pa ne mogu da ih krivim.

Zato mislim da je dolazak zapadnih diplomata na konvenciju narodnjaka bio nedopustiva poruka.

Kad pogledaju ko nam je Außenminister,
nemaju previše visoka oćekivanja.
Jelena Milić Jelena Milić 20:07 16.01.2009

Re: Pa ne mogu da ih krivim.

nemaju previše visoka oćekivanja.


ja sam imala veca ocekivanja od njih. zapadnih diplomata ovde. priznajem.
Filip2412 Filip2412 21:32 16.01.2009

Re: Pa ne mogu da ih krivim.

Zato mislim da je dolazak zapadnih diplomata na konvenciju narodnjaka bio nedopustiva poruka.
ja sam imala veca ocekivanja od njih. zapadnih diplomata ovde. priznajem.

ko su sad ti narodnjaci, jel nije Nikolic naprednjak?

BTW da li zaista mislite da se od Srbije ocekuje nesto vise od klimanja glavom?
Ovde vecito neki predstavljaju zadad kao nesto nebesko, bezgresno itd.

Zapadnjacima je Ivica Dacic super, Sloba Milosevic im je smetao samo zato sto se pravio pojedinac i nije komunicirao sa zapadom (citaj nije slusao nego terao po svome)

Zapad ce podrzati i najveceg kriminalca u Srbiji ako isti odgovara zapadu. Zapad nece resavati nase unutrasnje probleme koji ga se ne ticu, a i zasto bi? SPS je u Evropskoj Soc Internacionali ljudi osvestite se.

Inace, vrlo lako se omze desiti uspon desnice u perspektivi (ako se ofucani Toma moze nazvati desnicarem) jer za priznavanje Kosova najpogodnije je imati desno orjentisanu vlast zbog amortizacije negativne reakcije naroda.
U slucaju da nacionalisti priznaju Kosovo reakcija naroda bi bila mnogo slabija nego ako Kosovo prizna DS ili ne daj Boze LDP na vlasti.
Sve sad ovo izgleda nestvarno ali ko zna, stvari se ubrzano menjaju, do juce je bilo nezamislivo da Dacic bude respektibilan sagovornik zapada. Najpogodniji da pretupa nacionaliste je upravo neko od njih samih i zato je Toma dragocen i za zapad i za demokratske snage u Srbiji. Toma prevodi zedne radikale preko vode i zasluzniji je za propast radikalskih ideja nego LDP & DS zajedno.

Sve u svemu, politicka scena u Srbiji polako lici na zapadnjacku - sjasi kurta da uzjasi murta i tako u nedogled, menjaju se face a politika nikada. To je naravno mnogo bolje nego da zivimo u izolaciji kao za vreme Slobe.
Jelena Milić Jelena Milić 13:20 17.01.2009

Re: Pa ne mogu da ih krivim.

Toma prevodi zedne radikale preko vode i zasluzniji je za propast radikalskih ideja nego LDP & DS zajedno.


filipe, sa ovim se ne slazem. tomislav nikolic je zasluzan za deljenje radikala na dve jedinice, sto je jos sad samo vise usporilo parlament, ali NE i za
propast radiklaskih ideja
kako vi kazete! i to mene brine.

zato je bitno da LDP i DS prave razliku, i da ne dopuste da se poruka TN predstavi kao dobra i napredak jer ona to nije. U tom smislu je na njima i dalje velika odgovornost ( i na drugima) da nastave da slamaju radikalski ideju tako sto ce siriti vrednosti i ciniti dela koja su suprotna radikalskoj ideji.

sa druge strane SPS precutkuje neke stvari, ogradjuje se indirektno, ne blokira parlament, etc....

plkiz, pogledajte i odgovor blackbox negde dole, da ne ponavljam na sta konkretno mislim


vasa analiza oko toga zasto zapadnjacima treba TN je donekle oK, ali ja ne verujem da ce oni uspeti, makar i po cenu koju ja smatram prevelikom i zato se bunim i pisem, da njega preveslaju da prizna kosovo.

On je ui dalje po meni ruski trojanac, al za to imam samo indicije i to mi se cini na osnovu kretnja zemlje,

ali za tvrdnju da stav i vrednost nije promenio imam potvrdu u tom famoznom RTS intervjuu.
constrictoria92 constrictoria92 17:37 16.01.2009

I ja bih da pitam isto:

Još je čovek javno konstatovao:" U ostalom zna se gde bi hapšenje Mladića odvelo Srbiju." Gde, da pitam opet.


Blade Runner Blade Runner 17:45 16.01.2009

Re: I ja bih da pitam isto:

" U ostalom zna se gde bi hapšenje Mladića odvelo Srbiju."

Pa korak napred do sledeceg uslova za ulaz u Entropu. Samo da ne bude: "bili smo na ivici provalje, a onda smo nacinili korak napred".
Jelena Milić Jelena Milić 20:11 16.01.2009

Re: I ja bih da pitam isto:

pa nije bas tacno.

pomerilo bi nas jako puno u procesu pridruyivanja, pomoglo d auvatimo korak sa regionom.

a kosovo ce doci na red, neposredno pred kraj pregovora po poglavljima, to ne treba prevideti, ne treba da se samozavaramo, sve nam se jasnije porucuje. cak i u odnosu na ICG umerini ESI nam porucuje tako, ako vec necemo da slusamo Dena Servera.

ali ne pre verovatno, a do tad mladic je velika prepreka procesu. a sam proces je takodje jako bitan, da se mi uoblicimo kao evropsko drustvo. ostalo su uslovi iz izvestaja, ocekivanja iz Soluna, sve manje vise ostvarljivo ako se zasucu rukavi
Blade Runner Blade Runner 21:08 16.01.2009

Re: I ja bih da pitam isto:

a kosovo ce doci na red

Da. Kad se ispune svi ostali uslovi onda ce EU da kaze: e, a sad Kosovo ili EU!?
Imas preporuku od mene.
"Gospodina" TN necu ni da komentarisem. Ne mogu da zaboravim "predvidjanje" Djindjiceve smrti.
palilula92 palilula92 17:37 16.01.2009

cestitke

Pa srecan ti rodendan, kao i Precedniku, a sve najbolje i Srbiji u saradnji sa Rusijom, Amerikom i EU, a Nikolicu zelim skoro penzionisanje(imace vise vremena za proteste,inate, uvrede,ucene)
MILAN MICHA JOVANOVICH MILAN MICHA JOVANOVICH 17:59 16.01.2009

NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

Dear Helen,

E pa, nek' Vam je i nek' nam je sretna 2009!

Jeda ce biti mnogo, pa Vam predlazem da birate sta ce Vas vise sekirati.

Drzim kako Tomislav Nikolic ne bi trebalo da bude Vas izbor. (Kao sto smatram i da je pogresno pripisivanje spinovanja T.N-a Zapadnjacima. T.N. u novom design-u je potpunosti domaci proizvod, mada bih se uzdrzao da to dalje ''elaboriram''!)
However, i s' druge strane, TRI OKA U GLAVI NOVE SRPSKE SPOLJNE POLITIKE pruzaju mnogo vise razloga i za jed, i za bes i za strah. (Ovo poslednje nije i na poslednjem mestu!)

O Nacrtu strategije za nacionalnu bezbednost da i ne divanimo.

Pozdrav M

Jelena Milić Jelena Milić 20:14 16.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

O Nacrtu strategije za nacionalnu bezbednost da i ne divanimo.


mi cemo na forumu uskoro o tome raspravljati, uvodnicar ce biti nas kolega Milan Karagaca koga cesto imate priliku da citate u Danasu.

ja samo kazem da su i zapadnjaci ucestvovali-ucestvuju u toj obmani da je toma reformisani radikal, sa demokratskim potencijalom, bla, bla, bla...i ne zelima ni na koji nacan da budem deo toga.


o tri oka u glavi vrlo skoro.
MILAN MICHA JOVANOVICH MILAN MICHA JOVANOVICH 21:05 16.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

Raspravljacemo i mi, kao i Centar.
Citam da je bila i neka rasprava u MO mada mi nije poznato ko je odabran da ucestvuje.
Misljenje ''sire javnosti'' ocekuje se do 31. januara, kada, je l' da zavrsava javna rasprava.
Onda ce se sve sazeti od onih koji sazimaju.
Pazljivo.
Pa ce onda o svemu raspravljati predstavnici naroda u Narodnoj skupstini.
E tek se tome radujem, kao drugom delu sapunice o neutralnosti Srbije inace opredeljene za EU.


blackbox92 blackbox92 21:54 16.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

MILAN MICHA JOVANOVICH
Raspravljacemo i mi, kao i Centar.
Citam da je bila i neka rasprava u MO mada mi nije poznato ko je odabran da ucestvuje.
Misljenje ''sire javnosti'' ocekuje se do 31. januara, kada, je l' da zavrsava javna rasprava.
Onda ce se sve sazeti od onih koji sazimaju.
Pazljivo.
Pa ce onda o svemu raspravljati predstavnici naroda u Narodnoj skupstini.
E tek se tome radujem, kao drugom delu sapunice o neutralnosti Srbije inace opredeljene za EU.



DSS usvojila "Načela nacionalne politike za budućnost Srbije". Činimi se da je mnogo više okrenuta prošlosti, nedostaje im samo kralj
[url=http://www.dss.org.yu/newsitem.php?id=7274][/url]
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:33 16.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

MILAN MICHA JOVANOVICH
Raspravljacemo i mi, kao i Centar.
Citam da je bila i neka rasprava u MO mada mi nije poznato ko je odabran da ucestvuje.
Misljenje ''sire javnosti'' ocekuje se do 31. januara, kada, je l' da zavrsava javna rasprava.
Onda ce se sve sazeti od onih koji sazimaju.
Pazljivo.
Pa ce onda o svemu raspravljati predstavnici naroda u Narodnoj skupstini.
E tek se tome radujem, kao drugom delu sapunice o neutralnosti Srbije inace opredeljene za EU.



Neutralnost, kao da smo Kina....o))
Hajde da vidim kakav će to biti "kompromis između stvarnoga i mogućega"...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:37 16.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!


Ni ako Toma kaže da Srbija treba i mora u NATO, te da će Vučić i on sve uraditi da se to dogodi, za razliku od Tadića i Šuleta..o))
ucestvuju u toj obmani da je toma reformisani radikal, sa demokratskim potencijalom, bla, bla, bla...i ne zelima ni na koji nacan da budem deo toga.

treger92 treger92 01:01 17.01.2009

Re: NE JEDITE SE ZBOG T.N. JELENO!

A zašto recimo opraštate sramno ponašanje Danasu za vreme ustavnog referenduma.To što neko piše u Danasu koji nije više onaj Danas koji je bio progesivno orijentisan. On je saučesnik Tadićevog i antievropskog ološa koji je tvorac nedemokratskog ustava.Sada je za mene u istom košun kao i B92 koji sada sa glupim emisijama radi na neopiswmenjavanju naroda.Bavi se ratnohučkačkim pisanjem.
Goran Vučković Goran Vučković 01:46 17.01.2009

Narodni univerzitet

kao i B92 koji sada sa glupim emisijama radi na neopiswmenjavanju naroda.

B92 je komercijalna medijska kuća, a ne narodni univerzitet, čini mi se. A opismenjavanje vam je odlična ideja, inače. Probajte npr. da primenite na vaše komentare na blogu.
gorio92 gorio92 18:14 16.01.2009

Srećno

Sve je ovo tako kako ste napisali Jelena.
Meni medjutim mnogo više mučnine izazivaju dva Dačića u vladi nego Tomislav Nikolić u opoziciji.
Srećan vam rodjendan, i dugo da vas čitamo.
wawy wawy 18:36 16.01.2009

nisam siguran

da znam zbog cega bi se uopste licitiralo sa hapsenjem/ishodom hapsenja ratka mladica, ako sam dobro primjetio trend na politickoj/nvo sceni srbije, na konto toga sto ste pomenuli u tekstu.
postoji jasna zakonska (a tek moralna, ljudska) obaveza da se uhapsi, a eventualne posljedice njegovog hapsenja su po meni irelevantne. zar ne?


sto se tice tome nikolica, dospio je u najgafove 2008 sa sledecom izjavom:

"Niste me nikada čuli da kažem za Borisa Tadića da je ustaša. Ja sam samo govorio da to govori narod. Jeste, na našim mitinzima počne iz nekog kraja `Borise, ustašo`, i svi to viču. Ja nisam vikao.”
Tomislav Nikolić, lider SNS
RTS, 12. septembra
Jelena Milić Jelena Milić 20:20 16.01.2009

Re: nisam siguran

da znam zbog cega bi se uopste licitiralo sa hapsenjem/ishodom hapsenja ratka mladica, ako sam dobro primjetio trend na politickoj/nvo sceni srbije, na konto toga sto ste pomenuli u tekstu.


pa to cete morati da pitate gorenavednog nikolica. meni je bilo grozno da gledam i onog nenada lj. stefanovica u tom intervjuu, kamena faca na tu tominu tiradu o mladicu ratniku-heroju-simbolu. ni potpitanje da postavi, pravac na iducu vaznu temu, sto promeniste ringing ton na mobilnom!
blackbox92 blackbox92 21:30 16.01.2009

Re: nisam siguran

wawy
da znam zbog cega bi se uopste licitiralo sa hapsenjem/ishodom hapsenja ratka mladica, ako sam dobro primjetio trend na politickoj/nvo sceni srbije, na konto toga sto ste pomenuli u tekstu.
postoji jasna zakonska (a tek moralna, ljudska) obaveza da se uhapsi, a eventualne posljedice njegovog hapsenja su po meni irelevantne. zar ne?


sto se tice tome nikolica, dospio je u najgafove 2008 sa sledecom izjavom:

"Niste me nikada čuli da kažem za Borisa Tadića da je ustaša. Ja sam samo govorio da to govori narod. Jeste, na našim mitinzima počne iz nekog kraja `Borise, ustašo`, i svi to viču. Ja nisam vikao.”
Tomislav Nikolić, lider SNS
RTS, 12. septembra

Pa još nam otkiva da je bio prijatelj sa Zoranom Đinđićem.
Možda nam sledeće godine otkrije i da nije poznavao Šešelja ni da je bio član njegove stranke.
AlexDunja AlexDunja 19:11 16.01.2009

t. pancic, u vremenu, juce




Čestitke i za transfer gasa u BH. Nije mnogo, al lep praktičan i simboličan gest. Way to go.


Zašto je sve ovo tako važno? Najpre, naravno, zato da se ljudi ne smrzavaju, bože moj. Ali, da izvinete, ima tu još nešto: Beograd je poslednji grad na svetu koji ikada više sme da dozvoli da mirno gleda kako se Sarajevo smrzava po kućama. Treba li da objašnjavam zašto?! Čitalac je normalan, pa će reći da ne treba, ali žalosna je istina da treba. Mraz je Sarajevu, baš kao i glad, baš kao i smrt, onih nekoliko strašnih zima stizao iz Beograda, i možemo se "mi" ljutiti i besneti koliko god hoćemo, to je tako, ništa to ne može da izmeni. Naravno da taj "Beograd" o kojem govorim nije moj i tvoj, da to nije grad u kojem žive ili su živeli Jelena Šantić, Vlajsa Arsenijević ili Uroš Đurić; to, na kraju krajeva, nije ni Beograd Borisa Tadića (za familiju mu i bliske familijarne prijatelje već ne bih dao ruku u vatru...). To je bio Beograd Slobodana Miloševića i njegove zlikovačke kamarile, ali izvinite molim vas, taj njihov Beograd nije bio nekakva podzemna teroristička ćelija: naprotiv, "mi" smo bili podzemlje, a oni su bili sve i svja, vlast i moć, stubovi društva, dugogodišnja otelotvorenja težnji "tihe većine". Zato oni nisu odgovorni za nas i naše ponašanje, a svi mi za njih bogme jesmo, i te kako. I zato odnos Beograda i Sarajeva (Srbije i Bosne) još decenijama neće, ne može, pa ni ne treba da bude "običan": predobro se znamo, i previše dugujemo jedni drugima. Negde ti dugovi idu ovamo, negde onamo, ali kada je toplina (i toplota) u pitanju, kao i toliko drugih elementarnih ljudskih stvari, Beograd se mnogo, mnogo zadužio, i taj dug treba da otplaćuje bez roptanja. Štaviše, time veću uslugu čini sebi nego Sarajevu, bez obzira na to što razgrajana ovdašnja sekta banalnih umova to nikada neće shvatiti ni prihvatiti. Mera njihove pameti i njihove ljudskosti – te sekte, naime – ne sme više nikada biti naša mera. Možda je Boris Tadić to shvatio, a možda je sve samo marketing, koga je briga: učinio je ono što je trebalo. Razumeo on to u potpunosti ili ne, ono što je poslao preko Drine nije bila tek neka "humanitarna pomoć"; bilo je to jedno obično ljudi, oprostite zbog hladnoće. Zbog duge, preduge, prestrašne hladnoće.
debela.hladovina debela.hladovina 20:07 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Zašto je sve ovo tako važno? Najpre, naravno, zato da se ljudi ne smrzavaju, bože moj. Ali, da izvinete, ima tu još nešto: Beograd je poslednji grad na svetu koji ikada više sme da dozvoli da mirno gleda kako se Sarajevo smrzava po kućama. Treba li da objašnjavam zašto?! Čitalac je normalan, pa će reći da ne treba, ali žalosna je istina da treba. Mraz je Sarajevu, baš kao i glad, baš kao i smrt, onih nekoliko strašnih zima stizao iz Beograda, i možemo se "mi" ljutiti i besneti koliko god hoćemo, to je tako, ništa to ne može da izmeni. Naravno da taj "Beograd" o kojem govorim nije moj i tvoj, da to nije grad u kojem žive ili su živeli Jelena Šantić, Vlajsa Arsenijević ili Uroš Đurić; to, na kraju krajeva, nije ni Beograd Borisa Tadića (za familiju mu i bliske familijarne prijatelje već ne bih dao ruku u vatru...). To je bio Beograd Slobodana Miloševića i njegove zlikovačke kamarile, ali izvinite molim vas, taj njihov Beograd nije bio nekakva podzemna teroristička ćelija: naprotiv, "mi" smo bili podzemlje, a oni su bili sve i svja, vlast i moć, stubovi društva, dugogodišnja otelotvorenja težnji "tihe većine". Zato oni nisu odgovorni za nas i naše ponašanje, a svi mi za njih bogme jesmo, i te kako. I zato odnos Beograda i Sarajeva (Srbije i Bosne) još decenijama neće, ne može, pa ni ne treba da bude "običan": predobro se znamo, i previše dugujemo jedni drugima. Negde ti dugovi idu ovamo, negde onamo, ali kada je toplina (i toplota) u pitanju, kao i toliko drugih elementarnih ljudskih stvari, Beograd se mnogo, mnogo zadužio, i taj dug treba da otplaćuje bez roptanja. Štaviše, time veću uslugu čini sebi nego Sarajevu, bez obzira na to što razgrajana ovdašnja sekta banalnih umova to nikada neće shvatiti ni prihvatiti. Mera njihove pameti i njihove ljudskosti – te sekte, naime – ne sme više nikada biti naša mera. Možda je Boris Tadić to shvatio, a možda je sve samo marketing, koga je briga: učinio je ono što je trebalo. Razumeo on to u potpunosti ili ne, ono što je poslao preko Drine nije bila tek neka "humanitarna pomoć"; bilo je to jedno obično ljudi, oprostite zbog hladnoće. Zbog duge, preduge, prestrašne hladnoće.


Obično proseravanje i jedan od bezbrojnih pokušaja omalovažavanja bilo čega u Srbiji, pa čak i jednog humanog gesta. Usluga sebi a ne Sarajevu? I dozvolila bi nam Vlada Federacije da sebi činimo usluge preko njihovih leđa? Neće biti da je tako; usluga je učinjena njima, i neka je, i treba ljudima pomoći. Manje vremena je bilo prošlo od II svetskog rata kada su horde gastarbajtera odavde hrlile u Nemačku, nego što je ovde prošlo od ovoga našeg građanskog rata. I izgleda da su lakše Jevreji oprostili Nemcima Aušvic nego što će raznorazni tipusi sa ovih, srpskih prostora oprostiti Srbima učešće u građanskom ratu, u kome nisu baš svi Srbi bili zločinci - neki su (zamislite) branili svoje kuće, svoje žene, svoju decu... I da otpozdravim gospodi koja misle da sam ja bio dužan da grejem Sarajevo ovih dana zbog zime iz kraja osamdesetih i početka devedesetih - nisam bio dužan ni ja, nisu dužna ni moja deca, ni moj kum nije dužan, mislim da nije dužan ni jedan moj prijatelj. A sve mi se čini da ćemo upravo mi nekako platiti taj gas što je otišao tamo. I neka ćemo, nije mi žao, samo da čujem jedno obično hvala za lep gest. To hvala došlo je iz Sarajeva (molim, nema na čemu), ali najgore je što ovoliki cinizam i bezobrazluk dolazi iz same Srbije. Ta potreba za neprestanim posipanjem pepelom, negiranjem žrtava koje je ovaj narod pretrpeo, potreba za negiranjem hladne zime i Božića u Kravicama, zaboravljanje golgote srpskoga naroda i u Bosni, i u Hrvatskoj, a Boga mi i u Srbiji - to je već za lečenje.
Goran Vučković Goran Vučković 20:23 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Obično proseravanje

Što propusti Deli Miško, to dočeka mali Šaper? :)
gorio92 gorio92 20:29 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Ta potreba za neprestanim posipanjem pepelom, negiranjem žrtava koje je ovaj narod pretrpeo, potreba za negiranjem hladne zime i Božića u Kravicama, zaboravljanje golgote srpskoga naroda i u Bosni, i u Hrvatskoj, a Boga mi i u Srbiji - to je već za lečenje.

Dao sam preporuku za vaš komentar. Medjutim meni je uvek hladno oko srca kada pomislim da je godinama, ovde u Srbiji, velika većina podržavala Slobodana Miloševića jednog od najodgovornijih za golgote svih naroda u Bosni, Hrvatskij, Kosovu pa naravno i u Srbiji.
To nadam se, nije sporno.
adam weisphaut adam weisphaut 20:31 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

to dočeka mali Šaper?

adam weisphaut adam weisphaut 20:36 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

velika većina podržavala Slobodana Miloševića jednog od najodgovornijih za golgote svih naroda u Bosni, Hrvatskij, Kosovu pa naravno i u Srbiji.

Jednog od?
Što se tiče odgovornosti, nema potrebe da je pominjemo,
da se debela.hladovina ponovo ne uzbudi
debela.hladovina debela.hladovina 21:10 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

adam weisphaut
velika većina podržavala Slobodana Miloševića jednog od najodgovornijih za golgote svih naroda u Bosni, Hrvatskij, Kosovu pa naravno i u Srbiji.

Jednog od?
Što se tiče odgovornosti, nema potrebe da je pominjemo,
da se debela.hladovina ponovo ne uzbudi


A jok. Mene može da uzbudi zgodna žena, a ne vaši komentari. E sada - ako moje pisanje ostavlja takav utisak, šta da kažem... Osim da utisak može i da prevari. :)

A što se tiče odgovornosti za golgote - naravno da je Milošević jedan od najodgovornijih. Ali nikako ne i jedini. Nadam se da ni to nije sporno.
adam weisphaut adam weisphaut 21:22 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Mene može da uzbudi zgodna žena

Nadam se da nije akko
a ne vaši komentari.

Još jedan zen
Osim da utisak može i da prevari. :)

Utisaka puna glava, mogu da budu opasni...
Ali nikako ne i jedini.

To što nije jedini ne znači da nije naj.
blackbox92 blackbox92 21:26 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Obično proseravanje i jedan od bezbrojnih pokušaja omalovažavanja bilo čega u Srbiji, pa čak i jednog humanog gesta. Usluga sebi a ne Sarajevu? I dozvolila bi nam Vlada Federacije da sebi činimo usluge preko njihovih leđa? Neće biti da je tako; usluga je učinjena njima, i neka je, i treba ljudima pomoći. Manje vremena je bilo prošlo od II svetskog rata kada su horde gastarbajtera odavde hrlile u Nemačku, nego što je ovde prošlo od ovoga našeg građanskog rata. I izgleda da su lakše Jevreji oprostili Nemcima Aušvic nego što će raznorazni tipusi sa ovih, srpskih prostora oprostiti Srbima učešće u građanskom ratu, u kome nisu baš svi Srbi bili zločinci - neki su (zamislite) branili svoje kuće, svoje žene, svoju decu... I da otpozdravim gospodi koja misle da sam ja bio dužan da grejem Sarajevo ovih dana zbog zime iz kraja osamdesetih i početka devedesetih - nisam bio dužan ni ja, nisu dužna ni moja deca, ni moj kum nije dužan, mislim da nije dužan ni jedan moj prijatelj. A sve mi se čini da ćemo upravo mi nekako platiti taj gas što je otišao tamo. I neka ćemo, nije mi žao, samo da čujem jedno obično hvala za lep gest. To hvala došlo je iz Sarajeva (molim, nema na čemu), ali najgore je što ovoliki cinizam i bezobrazluk dolazi iz same Srbije. Ta potreba za neprestanim posipanjem pepelom, negiranjem žrtava koje je ovaj narod pretrpeo, potreba za negiranjem hladne zime i Božića u Kravicama, zaboravljanje golgote srpskoga naroda i u Bosni, i u Hrvatskoj, a Boga mi i u Srbiji - to je već za lečenje.

E upravo je u tome i veličina gesta Borisa Tadića, što ne polazi od takvih rezona.To je gest solidarnosti, pomirenja,i put da se prestane ispravljati kriva Drina.Neće biti da su u Bosni samo Srbi bili zločinci, kao ni da među Srbima nije bilo takvih,kao što neće biti ni da su samo Srbi branili svoje kuće , žene i djecu, već su i neki drugi to isto radili. Dobro je što Banja Luka nije granatirana i držana u opsadi , ali nije dobro i nije na čast onima koji su to radili Sarajevu. Dobro bi bilo da su svi mediji ,na početku ludila u BiH, emitovali neprekidno reči onog Sikter efendije iz romana "Nož",koji kaže da nosi jednu Đurovu i jednu Safetovu cipelu, da "nisi ono što jesi a jesi ono što nisu, i budi to što jesi-jedno i drugo".
Uostalom, ne treba BT ni Srbija da se hvale kako su dali gas Bosni, to su uradile sarajevske novine, gde su upravo BT istakli kao primer gledanja na budućnost nasuprot Silajdžića za koga kažu da je čovek konflikta i prošlosti.
debela.hladovina debela.hladovina 21:40 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Dobro je što Banja Luka nije granatirana i držana u opsadi , ali nije dobro i nije na čast onima koji su to radili Sarajevu.

Nisam siguran da ne bi bila granatirana, samo da je bilo prilike. Eno se javio jedan koji je odslužio nekakvu kaznu u Bosni, gde li, pa mu proradila savest i voljan je da priča o tome šta su tamo radili Srbima - i to ne granatama, nego noževima, ekserima i kolčevima.

Uostalom, ne treba BT ni Srbija da se hvale kako su dali gas Bosni, to su uradile sarajevske novine, gde su upravo BT istakli kao primer gledanja na budućnost nasuprot Silajdžića za koga kažu da je čovek konflikta i prošlosti.

A ovde se upravo to desilo - to što je Tadić uradio je marketinški potez (koliko mi se čini). Nije imao za cilj da pomogne narodu koji se smrzava. I time je upravo i umanjio vrednost čina koji bi trebalo da makar malo, malčice doprinese pomirenju i ponovnom započanjanju nekakvih dobrih odnosa. A Silajdžića će uvek biti - i u Bosni, i u Srbiji.

Filip2412 Filip2412 21:58 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

A ovde se upravo to desilo - to što je Tadić uradio je marketinški potez (koliko mi se čini). Nije imao za cilj da pomogne narodu koji se smrzava. I time je upravo i umanjio vrednost čina koji bi trebalo da makar malo, malčice doprinese pomirenju i ponovnom započanjanju nekakvih dobrih odnosa. A Silajdžića će uvek biti - i u Bosni, i u Srbiji.

Sta god politicar da uradi to je marketinski potez. Komponenta samoprovisanja se nemoze izuzeti iz delovanja bilo koje javne licnosti tako da ne kapiram sta zelis reci. Ti mozda mislis da Briti Spears ide u McDonnalds jer hoce da se samopromovise dok je ona zapravo samo gladna a nema pojma da postoji bolji rucak od Big Mac-a.

Kako je trebalo da im da gas a da ne bude marketinski potez ajd probaj da zamislis?

debela.hladovina debela.hladovina 22:11 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Filip2412
A ovde se upravo to desilo - to što je Tadić uradio je marketinški potez (koliko mi se čini). Nije imao za cilj da pomogne narodu koji se smrzava. I time je upravo i umanjio vrednost čina koji bi trebalo da makar malo, malčice doprinese pomirenju i ponovnom započanjanju nekakvih dobrih odnosa. A Silajdžića će uvek biti - i u Bosni, i u Srbiji.

Sta god politicar da uradi to je marketinski potez. Komponenta samoprovisanja se nemoze izuzeti iz delovanja bilo koje javne licnosti tako da ne kapiram sta zelis reci. Ti mozda mislis da Briti Spears ide u McDonnalds jer hoce da se samopromovise dok je ona zapravo samo gladna a nema pojma da postoji bolji rucak od Big Mac-a.

Kako je trebalo da im da gas a da ne bude marketinski potez ajd probaj da zamislis?



Ajd da probam da zamislim (što volim kada je ovako prepotentan neko ko napiše nemože). Recimo - kada je namera iskrena, nema potrebe da se onoliko to potencira. Ovako, ostaje gorak ukus u ustima. To što ti ne kapiraš šta ja hoću da kažem i nije neki hendikep za mene. Ne bi shvatila ni Britni Spirs, verovatno. A možda i bi, ajd probaj da zamisliš...
Filip2412 Filip2412 22:59 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Hvala ti na lekcijama iz gramatike, zaista briljantno moracu da zapamtim ovaj tips end triks u maj dokjuments.

Inace ja nisam primetio da se onoliko potencira jer slabije pratim nase medije. Ovde na B92 mislim da sam video samo jednu jedinu vest o tome. E sad, ako gledas vesti 5 puta dnevno na TV onda ispadne da samo o tome pricaju.
debela.hladovina debela.hladovina 23:09 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Hvala ti na lekcijama iz gramatike, zaista briljantno moracu da zapamtim ovaj tips end triks u maj dokjuments.


Nema na čemu, i drugi put. A ti kada opet nekome budeš onako savetovao da nešto proba da zamisli, objašnjavajući mu radnju na primeru Britni Spirs, onda se potrudi da to ljudski i napišeš.
Pozdrav.
Filip2412 Filip2412 23:18 16.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Hocu samo da kazem kako mediji uvek deformisu sliku dogadjaja. Sad od toga recimo prave atrakciju jer nemaju sta drugo pametnije da pisu, kao da nije najnormalnija stvar da se susedima da gas ako se moze i ako je frka.
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:05 17.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

velika većina podržavala Slobodana Miloševića jednog od najodgovornijih za golgote svih naroda u Bosni, Hrvatskij, Kosovu pa naravno i u Srbiji.
To nadam se, nije sporno.


Svidelo mi se ovo kolebanje na kraju, da verovatno nije sporno, ali možda i jeste.

Nije mi namera da branim Miloševića. Međutim, trebalo bi sačekati da malo prodje vreme, da vidimo kako će istoričari da vrednuju stvari. Mislim da se neće sve olako svaljivati Miloševiću na ledja. Pa za ime Boga, Hrvati su pravili probleme, svesno i namerno jer su hteli da odu iz Jugoslavije, i uspeli su da dobiju državu koja nikada ranije nije bila hrvatska - nikada nisu Hrvati toliku površinu zauzimali, nikada Istra nije bila hrvatska itd. itd. Slovenija, takodje, nikada ni u hiljadu godina, nije imala državu. Sve im je to bilo omogućeno u bivšoj Jugoslaviji, a kada je trebalo da izadju i ostvare svoje lične ciljeve, onda su bacili krivicu na nekog S. Miloševića...
I sad ispada da je za sve kriv Milošević, koji je u načelu (kao i većina Srba) zagovarao da ostane bivša Jugoslavija, a nisu krivi Hrvati i Slovenci koji su se odvojili ali nisu hteli to tako da nazovu, uz podršku Zapada, već se kobojagi bivša država sama od sebe raspala (Badinterova komisija). Ima li gore istorijske demagogije?

Ja čak mislim da će istorija pokazati da je S. Milošević bio osrednji političar, koji nije mogao ni mnogo zla drugima da nanese, da su Franja Tudjman i onaj Izetbegović bili vispreniji i bolje znali šta su hteli...
Filip2412 Filip2412 19:24 17.01.2009

Re: t. pancic, u vremenu, juce

Ja čak mislim da će istorija pokazati da je S. Milošević bio osrednji političar, koji nije mogao ni mnogo zla drugima da nanese, da su Franja Tudjman i onaj Izetbegović bili vispreniji i bolje znali šta su hteli...
Milosevic, taj cudni lik za koga sam seuvek dvoumio da li je mentalno poremecen ili je kriminalac, razlikuje se u samo u JEDNOJ stvari od Tudjmana i Alije:

Izolovao je Srbiju od zapada i nije saradjivao sa zapadom. To je njegov najveci greh i to je razlog mnogih patnji na Balkanu.

Inace Hrvati i Bosnjaci su i sami ratovali medjusobno, takodje, krvavo su se obracunavali sami muslimani medjusobom (Fikret Abdic je imao svoju nezavisnu pokrajinu neko vreme koju je Alijina vojska unistila)
Naravno da nije samo Slobodan kriv, to je samo zgodna fora za ove ostale da sebe opravdaju.
Goran Vučković Goran Vučković 19:15 16.01.2009

B'day

Samo da čestitam rođendan - a što se tiče ostalog: sad kad ste i predsednik i ti nalupali Nikolića, sad smo mirni.... jel tako?
Jelena Milić Jelena Milić 20:17 16.01.2009

Re: B'day

kad ste i predsednik i ti nalupali Nikolića, sad smo mirni.... jel tako?


ne. tek kad se obama ustolici, kad procita digest svih briefing books, i kad shvati da ne treba da amnestira tomu, a po preporuci Ms Milic, e tek tad cemo-cete biti mirni oko toga
Goran Vučković Goran Vučković 20:20 16.01.2009

Re: B'day

ne. tek kad se obama ustolici, kad procita digest svih briefing books, i kad shvati da ne treba da amnestira tomu, a po preporuci Ms Milic, e tek tad cemo-cete biti mirni oko toga

Napamet i sa razumevanjem. Pa ako te se sete za Molitveni doručak, sete? :)
Jelena Milić Jelena Milić 20:22 16.01.2009

Re: B'day

Pa ako te se sete za Molitveni doručak, sete?


ne palim se na drugorazredne evente u kojima je jos nas glavni posrednik obrad kesic!

al za 4 jul tamo ako me se sete, to je vec nesto
Goran Vučković Goran Vučković 20:25 16.01.2009

Re: B'day

al za 4 jul tamo ako me se sete, to je vec nesto

Tomasa Džefersona i tebe :)
milosib92 milosib92 22:43 16.01.2009

Srećan rođendan!

Drug predsednik i ja smo juče proslavili svako svoj rođendan. Meni od druga predsednika danas indirektno stiže čestitka-smenjen Tomislav Nikolić sa mesta predsednika Administrativnog odbora Skupštine.
Evo da i ja uzvratim. Indirektno. Ms Milić je primetila da ste istakli u istoj rečenici važnost dobrih odnosa sa EU, Rusijom ali i sa Amerikom. Sad, što ja mislim da je to tako zamišljeno teško izvodljivo, o tome posebno, al nije loše da se Ameri nađu u istoj rečenici. Mada ga uprskaste sa ovim kandidatom za novog nam ambasadora u SAD.

Verujem da je predsedniku Tadiću veoma bitno što mu vi indirektno uzvraćate, a posle ga i kudite. U poslednje vreme ste baš vickasti.
Čestitke i za transfer gasa u BH.

Evo i ja da čestitam na potezu. Divan način da se istakne povezanost Srbije i Republike Srpske (BiH).
Jelena Milić Jelena Milić 22:50 16.01.2009

Re: Srećan rođendan!

Evo i ja da čestitam na potezu. Divan način da se istakne povezanost Srbije i Republike Srpske (BiH)


vickastost je talenat ne moze svako
milosib92 milosib92 22:57 16.01.2009

Re: Srećan rođendan!

Jelena Milić
Evo i ja da čestitam na potezu. Divan način da se istakne povezanost Srbije i Republike Srpske (BiH)vickastost je talenat ne moze svako

Zli jezici bi mogli da protumače ovakve velikodušne poteze kao pretenzije Srbije. Uz podelu Kosova to bi moglo da obezbedi stabilnu situaciju u ex YU.
miloradkakmar miloradkakmar 22:57 16.01.2009

Zašto Vas zaokuplja TN ?



Zašto Vas , za Vaš i predsednikov rođendan toliko zaokuplja T. Nikolić? Da nešto ne znači - može i smeta, koči, šićari, ne ide u skladu sa.... - ne bi pomislili na njega ni pod razno. Ovako .......!?!?

Srećan Vam rođendan i istrajte !
filvas filvas 03:26 17.01.2009

Re: Zašto Vas zaokuplja TN ?

Dobro to, nego sta vi imate da kazete na izlozbu Entropa u Briselu? Izgleda mi da su Cesi zavarili sljagu establismentu.
Jelena Milić Jelena Milić 13:29 17.01.2009

Re: Zašto Vas zaokuplja TN ?

Da nešto ne znači - može i smeta, koči, šićari, ne ide u skladu sa.... - ne bi pomislili na njega ni pod razno. Ovako .......!?!?


milorade,

u pravu ste. tsto se mene tice podela na radikale i naprednjake je vestacka i ne daje rezultate, bez obvzira da li je to bilo unutrasne cepanje zbog love, ili da ih je neko drugi delio i sta da je ocekivao.

u tom sam smislu odavno rekla jebe mi se s kim ce vucic, dal sa seseljem ili sa nikolicem, jer su mi svi isti. I DALJE.

ali to ne znaci da su bezopasni. mislim da se u srbiji olako odustaje od dreadiklaizacije time sto se misli da je posao zavrsen cepanjem radikala.


miloradkakmar miloradkakmar 14:07 17.01.2009

Re: Zašto Vas zaokuplja TN ?

Jelena Milić
Da nešto ne znači - može i smeta, koči, šićari, ne ide u skladu sa.... - ne bi pomislili na njega ni pod razno. Ovako .......!?!?


milorade,

u pravu ste. tsto se mene tice podela na radikale i naprednjake je vestacka i ne daje rezultate, bez obvzira da li je to bilo unutrasne cepanje zbog love, ili da ih je neko drugi delio i sta da je ocekivao.

u tom sam smislu odavno rekla jebe mi se s kim ce vucic, dal sa seseljem ili sa nikolicem, jer su mi svi isti. I DALJE.

ali to ne znaci da su bezopasni. mislim da se u srbiji olako odustaje od dreadiklaizacije time sto se misli da je posao zavrsen cepanjem radikala.






Slažem se. Podsetimo se šta je nastalo cepanjem aToma !
Radi prividnog mira u kući i opstanka u njoj pristaju svi na sve .Kako inicirati pravu političku borbu , naravno bez nasilja ?
loader loader 03:27 17.01.2009

Reli: Srbija - Dakar - EU

Ms : "...i zato neke stvari radi. Državno odgovorno, reformski, napredno..."
Eh, Jelena... Smetaju vam ovi, smetaju vam oni... .) Vi kao da ne shvatate .. :) Ima ... :)
Ima više puteva ka EU. Jedan od tih puteva, najvozniji, koristili su tokom priključenja svi, a sve ostale puteve koristi samo Srbija ! :)
Jelena Milić Jelena Milić 13:33 17.01.2009

Re: Reli: Srbija - Dakar - EU

a sve ostale puteve koristi samo Srbija ! :)


joj, jos se smejem naslovu vaseg komentara

sta reci. jeftinije je uciti na tudjim greskama, nego non stop praviti nove. vlastite.
loader loader 16:08 17.01.2009

Re: Reli: Srbija - Dakar - EU

E, pa, da smo se pitali vi, ja i istomišljenici predgovor naše Nacionalne strategije bio bi krcat tuđim greškama, a čitavo štivo strategije bilo bi napisano i izdato još 1988-89. Ovako, nismo izdali štivo, a navukli smo na sebe lep nickname - izdajnici. Oh, da, i plaćenici. Ma, ko zna - zna: i reputacija, i lova ! .. :)
rastinjak rastinjak 09:52 17.01.2009

Nagradno pitanje

Kad pročitam ono skraćeno TN, podseti me na grupu TNT



Hmm, koji je TN
Mada, ipak su ovi iz TNT grupe svetli likovi za njega, možda je ovo bolje :



Како је »гробар« постао »џокер«
Тамара Скроца

Док је пре дванаест месеци важио за политичара с којим нико није претерано рад да се дружи, Николић је постао фигура с највећим коалиционим потенцијалом: током каријере, упорно га је пратио надимак "Гробар", да би крај 2008. дочекао као "Џокер".


Jelena Milić Jelena Milić 13:31 17.01.2009

Re: Nagradno pitanje

највећим коалиционим потенцијалом: током каријере, упорно га је пратио надимак "Гробар", да би крај 2008. дочекао као "Џокер".


e pa ja da se zapljunem i da ponovim

ta zvaka kod mene ne prolazi, kod mene je i dalje grobar slobodne i otovrene srbije i nije dzoker nizasta
rastinjak rastinjak 10:02 17.01.2009

Srećan rodjendan




Jelena Milić Jelena Milić 12:47 17.01.2009

Re: Srećan rodjendan

supermoduuuuuu!

Molim vas da se ovaj rastinjak ucutka za vjek vjekova na mom blogu

prebrojala sam samo ove svecice sto se vide anfas ( recimo na 1/2 torte) i ima ih 40!

dakle, svasta su o meni pisali, nijue me briga uvek, demantujem, trazim dokaze,etc, al OVO JE SUVISE

mislim,stvarnoooooo

kakva je ovo gnusna insinuacija.





blackbox92 blackbox92 10:23 17.01.2009

normalizacija

ISHOD mora da bude u DOBOROM PRAVCU -daljnja deradikalizacija na račun demokratizacije.

Kompletno higijensko spremanje sa dezinfekcijom, dezinsekcijom , koja treba da ima i širi zahvat.
Jelena Milić Jelena Milić 12:41 17.01.2009

Re: normalizacija

slazem se, al ajde da kazemo ne moze sve odmah, ja postujem te nenasilne prevrate ako je moguce, koji onda ni ne budu prevrati, ne zaboravimo kako nam je prva prelazna republicka vlada izgledala, i zato kazem, ajde trend da bude dobar i poruka. demokratizacija/tranzicija su dugorocni procesi, sto je brzo to je kuso, vidimo to i u ukrajini i u gruziji.....

u tom smislu, ajde mogu da razumem vladu sa SPS ( mozda i zato nisam direktno u politici-u strankama jer bi mi mozda to smetalo, ali to jeste politika, al zato je tu civilni sektor da zastupa ideje i vrednosti dosledno,a politika da pokusa da ih realizuje i pored tih koji ih nece...., ...to je druga tema) al nisam mogla da razumem onu nepotrebnu deklaraciju o pomirenju recimo. ne nepotrebnu u stvari, kontraproduktivnu!

sad, usudila bih se reci da je recimo dacic u retorici oko mladica ipak bolji nego tomislav nikolic.
i oko opstrukcija skupstine naravno. hocu reci vasi/moji metodi/zelje mozda na njih ipak pocinju da rade, jer se vise ne busaju nekim stvarima, etc....dakle, bar precutno i implicitno prave neki otklon, i poruka koju emitiju u javnost nije stetna. (ne pricam sad o korupciji, tajkunima, i tome...)

ali naprednjaci sa oliverima anticima, branama crncevicima....nereformisanim, koji jedno slovo/misao svojih izajva, a one nisu nebitne jer oni imaju uticaj na javnost, nisu promenili, ne hvala.

mislim da se razumemo

blackbox92 blackbox92 14:28 17.01.2009

Re: normalizacija

mislim da se razumemo

Naravno da se razumemo, čekam samo da se i onaj Panićev i Slobin bivši ministar inozemnih dela Vladislav Jovanović, priključi naprednjacima, jer i ona sada piše da se uopšte nije slagao ni sa Panićem, ni Miloševićem,ni Milutuinovićem ni Ćosićem, a svima je odano služio i afirmisao njihovu politiku kao MIP a onda i naš ambasador u UN.Eto sada piše knjigu i feljtone pa možda ustvrdi i da se rodio tek 2001.godine ili da je
direktno organizovao rušenje Miloševića. Možda i on počne da priča kako je bio lični prijatelj Đinđića, Mićunovića i kako je podučavao Tadića.
dali76 dali76 10:28 17.01.2009

demokratija vise od ...

Mjesto predsednika admin. Odbora pripada najvecoj opozicionoj strranci u parlamentu.
Jel se meni ili vama dopada ko je I kakva je ta stranka je moj I vas licni stav.
To je nekakva druga tema.
Mozda biste mogli izvuci neki zakljucak ili nauciti iz poteza zapadnih diplomata?
Sretan rodjendan Ms Milic….
Jelena Milić Jelena Milić 12:05 17.01.2009

Re: demokratija vise od ...

"Mjesto predsednika admin. Odbora pripada najvecoj opozicionoj strranci u parlamentu."

mozda u stabilnim i ozbiljnim demokratijama u kojima se ne kradu ovako bas ostavke blanko ( zaturio sma u kuci, al mozda se nadju, sta ce onda krasic)

mozda je to dobra praksa ( zakon ovde nije) ali dobra praksa je i da se ne opstruira toliko i tako ra skupstine pa se jos kaze i da to doticnog "zabavlja" i da to zato radi.

vrlo u interesu drzave, demokratije, ...mozda jeste u interesu njegovih biraca, al to je nesto drugo i jos teze sto gusi srbiju

"Mozda biste mogli izvuci neki zakljucak ili nauciti iz poteza zapadnih diplomata?"

kojih pozteza? odlaska kod napredjaka na konvenciju?

ne hvala.

" he isa baggar but he is our baggar or bastard whatever ?"

Ne. Tomislav Nikolic je samo bastard, jer kao sto rekoh nije se promenio ama ni malo!
za mene je ovde to lakmus test-odnos prema hapsenju ( napominjem, samo prema hpsenju, toliko sam spustila lestvicu, ...) ratka mladica. '

Jelena Milić Jelena Milić 13:01 17.01.2009

to dali part two

vama je izgleda blizi stav nenada milica iz LDP, evo citata iz danasnjeg Danasa



Novi predsednik Nenad Konstantinović
KOLUNDŽIJA: Nužan korak kako bismo prevazišli problem *l NIKOLIĆ: Ako moram da budem žrtva dogovora demokrata i radikala, to nikada neću ubrajati u svoj politički poraz * MARTINOVIĆ: Smena znači vraćanje parlamenta u civilizovano stanje
Autor: M. R. M., S. B.

Beograd - Tomislav Nikolić, šef poslaničke grupe Napred Srbijo smenjen je juče s mesta predsednika Administrativnog odbora Skupštine Srbije, a na to mesto imenovan je poslanik liste za Evropsku Srbiju iz DS-a Nenad Konstantinović. Za Nikolićevu smenu glasalo je 10 članova odbora iz SRS-a i vladajuće koalicije, dok su uzdržani bili poslanik manjina Esad Džudževići sam Nikolić. Za izbor Konstantinovića glasalo je osam članova administrativnog odbora, protiv su bila tri poslanika SRS-a, a jedini uzdržani bio je dojučerašnji predsednik Administrativnog odbora Tomislav Nikolić.


Predstavnici LDP-a i DSS-a nisu prisustvovali razrešenju, odnosno izboru novog predsednika ovog skupštinskog odbora. Miloš Aligrudići Nenad Milićsednicu su napustili pre glasanja o razrešenju Nikolića, tvrdeći da nije bilo konsultacija sa šefovima poslaničkih grupa o kandidatu za predsednika Odbora i da je predlaganjem kandidata iz vladajuće koalicije prekršena tradicija i dogovor da mesto predsednika tog tela pripada najvećoj opozicionoj stranci. Poslanik LDP-a Nenad Milić, pre nego što je napustio sednicu, kazao je da je smenom Nikolića i izborom novog predsednika Odbora problem samo odložen, ali ne i rešen, jer će sada postojati druga grupa poslanika koja je nezadovoljna zbog načina na koji je Nikolić smenjen. Milićje negodovao zato što novi predsednik nije iz opozicije i naveo da je time prekršen običaj da tom odboru predsedava predstavnik opozicije.
Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudićnapomenuo je juče da je smena Nikolića s mesta predsednika Administrativnog odbora principijelna i da DSS nema ništa protiv toga, ali da odluka o izboru novog predsednika Administrativnog odbora iz vladajuće koalicije nije principijelna i da je doneta bez dogovora sa svim parlamentarnim strankama. Time je, rekao je Aligrudić, prekršen princip da taj odbor pripada opoziciji te zbog toga DSS neće prisustvovati sednici. Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da mesecima nije bilo moguće problem funkcionisanja Odbora rešiti dogovorom, zbog čega je vladajuća većina preduzela korake da razreši situaciju.

- Ovo je nužan korak kako bismo prevazišli problem i kako bismo u narednom periodu pokušavali da ovaj, ali i druge probleme, rešavamo dogovorom - izjavila je Nada Kolundžija i dodala da je izbor Konstantinovića trenutno rešenje.

Smenu Nikolića je zatražilo sedam poslanika zbog, kako su naveli, otežanog rada Administrativnog odbora, izazvanog političkim sukobom i podelom poslaničke grupe SRS, što je otežalo rad parlamenta. Otvarajući sednicu kojoj nije želeo da predsedava Nikolićje rekao da sa mesta predsednika Administrativnog odbora odlazi mirne savesti.

- Ako će Skupština bolje da radi i Srbija lepše da živi, onda ovu tačku neću da vodim. Meni je savest mirna, mene smenjuju bes i hir. Ponosno odlazim sa funkcije, ubeđen da je zahtev za moje razrešenje plod političkih dogovora. Ako moram da budem žrtva dogovora demokrata i radikala - Borisa Tadića i Vojislava Šešelja - to nikada neću ubrajati u svoj politički poraz - kazao je Nikolić, dodajući da je očekivao da će biti razrešen, ali i da će parlament efikasnije funkcionisati samo dok radikali ne potroše novac koji su dobili.

On je rekao i da je radikalima svejedno ko će biti predsednik, većda im je bitno da to ne bude on i da su se zato mlako opirali izboru poslanika DS-a na mesto predsednika Administrativnog odbora. Nikolićje izrazio očekivanje da posle njegove smene s mesta predsednika Administrativnog odbora, poslanicima koji su iz SRS-a prešli u SNS neće biti oduzeti mandati, jer su prema evropskim principima poslanici vlasnici sopstvenih mandata. Prema njegovim rečima, poslanici SNS-a podneće u ponedeljak predlog izmena i dopuna Zakona o izboru narodnih poslanika kojima će predložiti kako da se uredi ustavna odredba o poveravanju mandata. Nikolićje rekao i da će učestvovati u daljem radu Administrativnog odbora, ali da naprednjaci neće učestvovati u izboru zamenika predsednika Odbora. On je izrazio i sumnju da će to mesto pripasti radikalima. SNS, prema njegovim rečima, neće odustati od mesta predsednika u dva odbora - za finansije i poljoprivredu - jer im ona pripadaju.

Aleksandar Martinović(SRS) naveo je da Nikolićeva smena nije rezultat političkih dogovora, većvraćanje rada parlamenta u stanje koje priznaje ceo civilizovan svet i tradicija parlamentarne demokratije. On je istakao i da ni u jednoj evropskoj zemlji ne postoji slučaj da je u parlamentu zastupljena stranka koja nije ni učestvovala u izborima. Martinovićje, međutim, negodovao zbog izbora Konstantinovića, napominjući da o tome nije postignut konsenzus i da je to volja predstavnika vladajuće koalicije, „što nije dobro“.

Poslanik DS-a Boško Ristićistakao je da ta stranka podržava praksu da mesto predsednika Administrativnog odbora pripada opoziciji navodeći, međutim, da je Konstantinovićev izbor „kompromisno rešenje“ da bi se u trenutnoj situaciji obezbedilo efikasno funkcionisanje parlamenta.

„Korak ka deblokadi“

„Opozicione stranke u roku od tri meseca nisu mogle da postignu dogovor o tome ko će biti predsednik Administrativnog odbora, pa je vladajuća koalicija preuzela odgovornost na sebe da deblokira Skupštinu“, rekao je juče Nenad Konstantinović, novoizabrani predsednik Administrativnog odbora, objašnjavajući novinarima da je vladajuća koalicija predložila razrešenje dosadašnjeg i izbor novog predsednika Administrativnog odbora Skupštine Srbije. On je dodao i da su promene na čelu Odbora prvi korak koji će omogućiti efikasan rad i deblokadu parlamenta. On je izrazio i očekivanje da će ovo telo u narednom periodu raditi bolje i efikasnije.

Novčane kazne

Administrativni odbor Skupštine Srbije na jučerašnjoj sednici odlučio je da izrekne novčane kazne poslanicima koji su opomenuti na sednicama parlamenta. Novčano su kažnjeni poslanici SRS Srboljub Živanović, Nataša Jovanović, Zoran Krasić, poslanik DS Srđan Milivojevići šef poslaničkog kluba „Napred Srbijo“ Tomislav Nikolić. Nataša Jovanovićkažnjena je sa 8.000 dinara , dok su svi ostali poslanici kažnjeni sa po 3.000 dinara.

Na redu smena Tabakovićeve

Sednica skupštinskog Odbora za finansije na čijem dnevnom redu će biti zahtev za smenu predsednice tog tela Jorgovanke Tabakovićbiće održana u ponedeljak. U poslaničkom klubu Napred Srbijo agenciji Beta je rečeno da je zahtev za njenu smenu podnelo šest članova odbora iz vladajuće koalicije.
dali76 dali76 17:31 17.01.2009

...

Ovo vodi ,po mom skromnom misljenju, ka Demokratizaciji Srbije ali upamtite demokratizaciji s veliko slovo D!!!!?
Put do normalne drzave vodi I preko nekakvog reda ..valda…
I ne radi se ovdje o nikakvoj politickoj korektnosti vec o pragmatizmu a I sami ste rekli ako je nekom do moralisanja nnek ide drugde negde
Jelena Milić Jelena Milić 12:25 18.01.2009

iz Tomine Pravde juce-javlja mi se....

trgovcevic i ekipa iz devedesetih, nije li metod sakroz isti......evo linka za co tekst...

RuziИЦА КРАЉ, НАЈУСПЕШНИЈИ СРПСКИ АСТРОЛОГ, ЧИТАОЦИМА „ПРАВДЕ“ ОТКРИВА ШТА ИХ ЧЕКА
Фатална 2009.
Биће боље после Видовдана - Нови избори у мају - Тадић остаје на власти - Косово више није наше - Легија излази на слободу - Цеца се неће више удавати - Карић се не враћа у Србију - Дачићу ни црна магија не може ништа - Младић неће ићи у Хаг
Срби су велики комплексаши, сви мисле да су најбољи, најлепши, најмоћнији, највећи...
Динкићу нико ништа не може, има добру залеђину, не видим му никакве компликације
Фебруар ће бити драматичан, лако може да се деси да један значајан човек умре или погине
Шешељ неће у мају доћи у Србију. Извеснији је септембар, али ни то није сигурно
Легија није убио Ђинђића. Ђинђић би погинуо чак и да није био премијер, таква му је судбина
Ни црном магијом не можете Дачића натерати да говори истину, нема шансе

Да поседује „дар од Бога", Ружица Краљ је наслутила кад је имала 16 година. Време је потврдило исправност њене интуиције, видовитости или како год већ хоћете да назовете способност да претпостави шта ће се догађати.
О свом „дару" прво је разговарала са родитељима, али ни они јој нису веровали кад је говорила да ће напустити родну Пећ и шта ће се све десити. За разлику од своје мајке, жене која тврдо верује у овоземаљске ствари - у оно што направиш, стекнеш и зарадиш - Ружица је свој спас, кроз многа искушења, успела да нађе, како каже, у Богу.
- Од своје 16. до 30. године прошла сам кроз веома тежак период. Имала сам много проблема и судара са негативном енергијом. Знала сам да све то мора да ми се деси јер је то мој кармички дуг. Излаз сам тражила у себи, не у другима. На крају, постала сам свесна своје судбине, па сада помажем и осталим људима да се очисте и нађу свој пут, каже Ружица Краљ у ексклузивном интервјуу за „Правду".
Нови почетак

Шта ће ове године задесити Србију?
- Многи најављују црне дане, али то није тачно. На Видовдан, 28. јуна, вратићемо кармички дуг и тако ће престати проклетство које вучемо још од Косовског боја. Због греха који је тада почињен били смо осуђени на катастрофалне поделе, ратове, страдања и патње. Отплатили смо своје, сада нас чекају лепши дани.
Како лепши? Народ је гладан, без посла и будућности...
- Да, тешко је, али навикли смо, прошли смо све и свашта... Међутим, политичари нас претерано плаше причама о светској економској кризи. Овде ће велике проблеме имати они који су узимали кредите, па сада немају пара да их отплате. Биће и оних који ће пасти до просјачког штапа зато што су хтели да купе и оно што не могу да плате. Ипак, од средине године већини ће кренути набоље. На срећу, више је оних који су издржали сва искушења и окренули се Богу.
Ма, не верујем у то.
- Не заборавите да смо ми веома чудан народ. Срби су велики комплексаши, сви мисле да су најбољи, најлепши, најмоћнији, највећи... Тврдоглави су, не прихватају тимски рад. Сви мисле да све знају, да су најбољи. Много смо страдали због тих особина. Све ће се промени 28. јуна, кад се распетљају ти замршени конци.
Шта ће се десити тог дана?
- Завршиће се један мрачан циклус у нашој историји. Враћањем кармичког дуга добићемо прилику за нови почетак, као да смо опет рођени. Баш као у људском животу, требаће нам годину дана да проходамо, па још годину да изађемо из пелена и тек онда да се стабилно ослонимо на ноге. После чишћења од свих негативности из прошлости, од ове па до 2012. године мораћемо да прођемо то време усправљања и новог почетка.

Књига о судбини

Ружица Краљ намерава да напише књигу у којој ће сажети своја знања и искуства.
- Нисам писац, али желим да напишем књигу о судбини. То ће бити књига о рађању, прошлом и загробном животу, а ослањаће се на Египат. Желим да упутим људе како да препознају себе и свој пут. На нашу судбину утиче оно што смо наследили, што не можемо да мењамо. Нико не бира родитеље, датум и место рођења, а све је то јако битно.
Шта сте ви били у прошлом животу?
- Живела сам у Грчкој, рођена сам као племкиња, на мало вишем положају. И у том животу сам помагала људима да се ослободе негативности, да њима буде боље, да би они своје душе очистили.
Ја то радим кроз новине...
- Да, као што и лекари раде кроз лечење. Ви то морате да радите. То је то враћање кармичког дуга. Ако се мало задубите, и сами можете да откријете шта сте били у прошлом животу.
Ана нема среће

Хоће ли Црвена звезда опет да буде шампион света?
- Што се тиче фудбала, тек од следеће године ће Звезда почети да се враћа на старе стазе славе. Ова година је добра за тенисере. Наши ће направити чудо.
Да ли ће се нека од ових наших тенисерки удати?
- Не још. Ана Ивановић има такву судбину да јој стално пуцају везе, а Јелена Јанковић ће са овим момком, ватерполистом, остати до средине године.
Хаос у Америци

Шта ће да се дешава у свету? Колико је озбиљна економска криза која долази?
- Како Србија буде ишла ка врху, тако ће Америка и Европа падати низбрдо. У Америци ће ове године настати хаос, дешаваће се много убистава, биће немира и сукоба између најбогатијих и најсиромашнијих, а пола државе биће потопљено. Американци више не верују у Бога, отишли су на другу страну па мора да их задеси нека несрећа. Нека се спреме.
Шта је са Русијом?
- Руси неће страдати као Американци, али због финансијске кризе велики део народа бориће се за голу егзистенцију.

Срби, бежите са Косова

Шта ће се догодити са Косовом?
- Косово неће бити српско, али ни шиптарско. Њиме ће управљати Америка и Русија, које ће тамо направити своје базе из којих ће контролисати дешавања на целом Балкану. Шиптари су њихове марионете. Давно сам рекла да ће наш народ бити протеран. Мој отац у то није веровао. И сада кажем да наши људи треба да се иселе са тог простора, да се не вежу за куће и имања. На том простору неће бити добро ни Шиптарима. Ове године међу њима биће много подмуклих сукоба, убистава и криминала. Њихови политичари ће покушати да на силу припоје Косово Албанији, али то им неће бити дозвољено.

Политичка превирања

Значи, да издржимо још само пет месеци?
- Ни то неће бити лако, фебруар, април и мај су веома важни за нашу земљу. У та три месеца свашта ће се дешавати на политичкој сцени.
Шта?
- Доћи ће до великих превирања. Због једног веома важног човека доћи ће до хаоса.
Опет ће Динкић да направи неки циркус?
- Не могу да вам кажем о коме се ради.
Знам и сам. Динкић ће оборити Владу, то му је навика.
- Не могу да откријем о коме се ради. У сваком случају, фебруар је веома значајан. Једна веома утицајна особа мораће да се повуче, што ће изазвати много компликација. Сви медији ће се бавити тим случајем.
Да, то је Динкић. Хоће ли завршити у затвору?
- Њему нико ништа не може, има добру залеђину. Завршио је значајан део свог посла, може да се повуче и никоме ништа. Не видим никакве компликације за њега.
Штета! А хоће ли макар да буде избора?
- Да!
Избори у мају

Хајде, бар нешто добро...
- Да, нашли смо се на великој прекретници. Мора да се разбије нешто старо, па да се крене испочетка. Прошле године је направљена велика грешка, њу сада морамо да исправимо. Да би нам било боље, мораће да се формира нова влада, са новим људима.
Ко ће да направи нову владу?
- Можда се чак удруже две највеће странке. Значајне улоге имаће Борис Тадић и Томислав Николић. Премијер Мирко Цветковић није битан, он ће као марионета извршавати неке задатке, али њега се ништа неће питати. Догодиће се велике промене. Оне су неопходне да би се односи стабилизовали, да би нам било боље.
Како да буде боље ако Тадић остаје на власти?
- Тадић остаје, то је сигурно. У политици ће имати успеха, али мора да чува здравље, поготово од септембра до Нове године.
Шта му је?
- Не смем да причам.
Ма, нека је он жив и здрав, само да оде са власти...
- Не, Тадић остаје, али то је добро за Србију. Он је стабилна личност, са харизмом. Можда то неко неће прихватити, али такав председник нам је потребан. Посебно због свега што ће се дешавати у фебруару.
Дачић остаје

Каква то „превирања" најављујете?
- Биће веома драматично. Почеће са претњама, тајним и јавним, а лако може да се деси да један значајан човек умре или погине.
Ко?
- Нећу да кажем његово име. Није политичар, али јесте човек који је веома утицајан на политичка дешавања. После тог потреса, у мају и јуну ће доћи до стабилизације. После 28. јуна крећемо у нови живот. Веома је битно да се изабере прави дан за формирање нове владе. Најбоље би било да то буде понедељак, уторак или петак. Наши политичари некад нису веровали у ове ствари, а сада јако верују. Чак и они који нису веровали у Бога, сада иду у цркву.
Да, чак се и Дачић слика у цркви. Него, он ме много нервира, има ли шансе да падне с власти?
- Не, он се добро устоличио, има јаку екипу иза себе. Моћни људи га подржавају, остаће на власти.
Страшно!
- Ма, није он битан, он само извршава туђа наређења, као и сви остали наши политичари.
Стиже један човек...

Чија наређења?
- Наређења дају људи који имају реалну моћ, који могу да управљају политичким процесима. У Србији ће се ове године појавити један нови човек са неког другог поднебља. Можда ће и он бити Србин, али доћи ће споља. Неће бити на некој званичној функцији, али ће се за све питати, из сенке ће повлачити конце.
Па, говорите ли о америчком амбасадору?
- Не... Тек 2010. године јавност ће сазнати његово име, тада ће се открити његов идентитет. Тај човек ће повући значајне потезе, повезаће нас са Америком и Русијом, помоћи ће да нас прихвате и помогну нам и они који су нас све ове године пљували и кињили.
Ви већ знате ко је то?
- Да, он је већ ту.
Претпостављам, опет нећете да кажете име?
- Нећу, али могу да га опишем. Просед је, има високе залиске и јако продоран поглед. Он ће помоћи да се превазиђу политички неспоразуми, да се енергија не троши на поделе. Сада једна страна вуче у будућност, друга у прошлост. Тај човек ће ујединити све наше потенцијале, повезати нас са светом и показати да уједињени можемо да се изборимо за своју срећу. Међутим, док се то не деси биће још свакаквих афера и скандала.
Каквих скандала? Политичких или криминалних?
- И политичких и криминалних. И у српском подземљу ће доћи до великих промена. Један од кључних криминалаца ће нестати са лица земље. Као и у свакој држави, тако и овде криминал никад неће моћи да се искорени, али биће га знатно мање него протеклих година. Велики „босови" већ су почели да се маскирају, представљају се као бизнисмени, чак улазе у политичке странке, перу биографије.
Ратко неће у Хаг

Хоће ли Ратка Младића ухапсити и изручити ове године?
- Не. Лов на Младића претвара се у фарсу која је потребна само онима који желе да докажу да могу чак и њега да ухапсе. Ипак, до тога неће доћи, верујем да ће он пре себи нешто направити него што ће се предати. Хашки трибунал је основан само да би се Срби званично прогласили злочинцима. Зато је суђено тројици наших политичара који имају најтеже судбине - Слободану Милошевићу, Радовану Караџићу и Војиславу Шешељу, а прави злочинци из других народа нису се ни нашли на оптуженичкој клупи или су тек формално оптужени.

На колико година ће бити осуђен Радован Караџић?
- Мораће да одлежи, то му не гине. Међутим, Хашки трибунал је сада постао прескупа играчка, ускоро ће морати да се угаси. Некима ће се судити у Србији, па ће и они ипак бити кажњени.
А Шешељ? Да ли се враћа у мају?
- Не видим да ће у мају доћи у Србију. Извеснији је септембар, али ни то није сигурно. Чак и ако буде пуштен на слободу, ова и следећа година донеће му тешку борбу, тежу него ону коју је водио у Трибуналу. Мора да води рачуна о здрављу. Он има велику енергију, али исто тако је јако и проклетство које га прати.
Легија на слободи

Шта је са Легијом, хоће ли да побегне из затвора?
- Прича о Легији биће завршена до краја године. Он ће бити на слободи. На који начин не знам, али биће на слободи.
Хоће ли да побегне или ће га пустити?
- Највероватније ће направити неки тајни договор. Званично, за јавност, Легија ће бити у затвору, а заправо ће бити пуштен на слободу.
Да ли су Легија и Звездан Јовановић заиста убили Ђинђића?
- Не, они немају везе са убиством Ђинђића. Ђинђића је убио човек који је дошао из иностранства, Звездан и Легија су се у погрешно време затекли на погрешном месту. То знају и судије и политичари, али нико не сме да објави да убиство Зорана Ђинђића има везе са Америком. Зна се коме је он, као српски премијер, сметао толико да су одлучили да га ликвидирају.
Онда испада да је Легија жртвено јагње?
- Наравно! Неко је морао да буде проглашен кривим, зато је направљена та манипулација са Легијом и тзв. земунским кланом. Народ је лаковеран, па је прихватио ту причу. Али, опет, Ђинђићево убиство није могло да се избегне...
Како то мислите?
- То му је било судбински одређено. Натална карта Зорана Ђинђића је упозоравала на изненадну смрт. Да није убијен у том атентату, погинуо би, рецимо, у саобраћајној несрећи. Ништа није могао да промени, нешто би га задесило чак и да није био премијер. Једноставно, то је његова судбина.

Црна магија

Да ли на судбину може да се утиче и црном магијом?
- На жалост, у нашој земљи је црна магија јако присутна. Поражавајуће је кад видите да уроке бацају мајке на своје синове, жене на мужеве, то је трагично!
Зашто то раде?
- Не постоји нормално објашњење. Кад разговарам са људима који су се тиме бавили они не знају да кажу разлог. Једноставно, има много несрећних особа које се нису оствариле у свом животу, па фрустрације пројектују на своје ближње. У недостатку свог, оптерећени су туђим животима. Рецимо, нека жена страшно пати зато што је разведена, није испунила свој циљ, па се онда патолошки фокусира на свог сина, често не схватајући да и њему тако уништава живот. Таквој мајци ниједна снаха неће бити довољно добра, каква год да је. Свакодневно сазнајемо за случајеве у којима су се побили чланови породице, брат и сестра се кољу око имовине, ко ће наследити стан или земљу, иако су то небитне материјалне ствари које лако могу да пропадну. Такве, сујетне и похлепне личности, лако подлегну црно............
xp74 xp74 15:15 18.01.2009

Re: "reformisani" toma

Jelena Milić
http://www.pravda.co.yu/srbija/6166/mladi-e-srpski-robin-khud

Да ли су Легија и Звездан Јовановић заиста убили Ђинђића?
- Не, они немају везе са убиством Ђинђића. Ђинђића је убио човек који је дошао из иностранства, Звездан и Легија су се у погрешно време затекли на погрешном месту. То знају и судије и политичари, али нико не сме да објави да убиство Зорана Ђинђића има везе са Америком. Зна се коме је он, као српски премијер, сметао толико да су одлучили да га ликвидирају.
Онда испада да је Легија жртвено јагње?
- Наравно! Неко је морао да буде проглашен кривим, зато је направљена та манипулација са Легијом и тзв. земунским кланом. Народ је лаковеран, па је прихватио ту причу. Али, опет, Ђинђићево убиство није могло да се избегне...


Nazalost ovakve budalastine izlaze u novinama i ne sanckionisu se, pa onda udjes u taksi a taksista zapodene pricu ja sam cuo da su Djindjica ubili u Silerovoj i telo doneli ispred Vlade.. i sta onda da mu kazes
Jelena Milić Jelena Milić 10:36 19.01.2009

Re: "reformisani" toma

pa pogledajte samo najnoviju kampanu u kuriru!

Jelena Milić Jelena Milić 11:58 19.01.2009

a od coraxa

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana