Retorika i demagogija ili demagogija i retorika ili i demagogija i retorika...

Nebojša Milenković RSS / 17.08.2007. u 00:41

_41856920_milutinovic203bap.jpgMilan Milutinović, predsednik Srbije, jul 2000. 

Naša moralna snaga, sa kojom smo izašli iz ove NATO agresije, daje nam za pravo da budemo svetla tačka slobodarstva u Evropi. Zato smo trn u oku onih koji silom i jednoumljem hoće da svet uređuju po interesu jedne nacije...

   

24556-200x200.jpgAleksandar Vučić, republički ministar za informacije, 3. avgust 2000. 

Agresija NATO alijanse na Jugoslaviju je početak kraja jedne moćne neofašističke imperije, SAD, čijeg predsednika niko u svetu ne voli, ali su primorani da sa njim sarađuju.

 

    
18304173743e86083289566714561637_thumb.jpgMirjana Marković, Nosilac izborne liste SPS-JUL-Slobodan Milošević, 7. septembar  2000. 

Pre 60 godina Treći rajh je hapsio i smeštao u gasne komore sve koji su svojim neelitnim jevrejskim ali i slovenskim poreklom ugrožavali interese jednog poretka koji se spremao da bude svetski.

Danas se ponavlja ista priča. Opet ima suvišnih naroda, nepoželjnih država, nedokazanih vlada, koje stoje na putu još jednom poretku koji želi da bude svetski. I ponovo se pokreće strašni lanac noćnih hapšenja, krvavih prebijanja, suđenja po volji nemani koja veruje da može sve i koja ne veruje da ima kome da odgovara. Ta neman našeg doba pustila je svoje otrovne krake do svakog mesta na planeti. Ti kraci, to su zastupnici svetskog nasilja, protagonisti fašizma između dva veka. Institut u kome se kreira projekat globalnog nasilja nazvao je svoje protagoniste demokratama. To je najveci cinizam našeg doba - protagonisti politike svetskog nasilja zovu sebe imenom koje je sinonim za toleranciju i slobodu. To licemerje je isto tako veliko i strašno kao sto bi bilo licemerje nazvati pre 60 godina kreatore, čuvare i ložače gasnih komora filantropima.

Zastupnici te nemani već jednu deceniju nalaze se i ovde. 1990. su podržavali razaranje Jugoslavije, u prvoj polovini devedesetih su podsticali rat među nekadašnjim jugoslovenskim narodima i navijali da taj rat traje što duže, 1993. su prizivali sankcije i podržavali ih i kada su bile najsurovije, rugali su se ispoljavanju narodnog otpora, minimizirali su svaki uspeh, a naročito veliki. 1999. su bili na strani NATO pakta, 2000-te ih ispunjava mržnja zbog rezultata obnove, kojom je zadovoljan i kojom se ponosi čitav narod, a na ovim izborima oni su nosioci lista NATO pakta.
   

 

180px-Milosevic_u_Hag.jpgSlobodan Milošević, 20. septembra 2000.
Drugarice i drugovi, želim na početku da čestitam stotinama hiljada članova i simpatizera SPS i JUL na požrtvovanoj patriotskoj predizbornoj kampanji koja je vođena organizovano i odgovorno, u koju je ulozen veliki trud da se čitava naša javnost suoči sa istinom da su ovi izbori jedna vrsta referenduma i to referenduma na kome se odlučuje da li ćemo nastaviti da živimo kao slobodna država i slobodan narod, ili ćemo podeliti sudbinu sa kolonijalnim položajem porobljenih zemalja u svetu i u našem okruženju. 
 

bTAxE0.jpgIvan Marković, portparol JUL-a, 31. avgusta 2000.  Svaki medij koji prenosi Vojislava Koštunicu, kao eksponenta NATO, zapravo podržava NATO.


 0905-foto-glorija.jpgB92, 16. avgust 2007.

I Jočić protiv "NATO-države

"Izjavama članova Vlade iz DSS-a da treba sprečiti SAD da naprave NATO-državu na Kosovu, pridružio se i ministar Dragan Jočić (DSS). 

Jočić je izjavio da se "više ne može prikriti" namera NATO-a da od Kosova napravi "svoju marionetsku državu". Ministri iz Demokratske stranke za sada ćute na izjave svojih kolega povodom Kosova, što politički analitičar Jovo Bakić vidi kao recept po kome funkcioniše Vlada Srbije.

Ministar Dragan Jočić izjavio je da je Ahtisarijev plan napravljen kako bi teritorija Pokrajine postala vlasništvo NATO-a jer taj plan Alijansi garantuje neograničenu vlast u u navodno nezavisnom Kosovu:

"Bombardovanje Srbije dobija puno i pravo objašnjenje u Ahtisarijevom planu, odnosno u pravljenju prve NATO-države. Ukoliko SAD imaju nameru da grade normalne odnose sa Srbijom, a trebalo bi, onda se mora odustati od ovog opasnog eksperimenta koji je započet protivpravnim i nadasve nemilosrdnim rušenjem naše zemlje", kazao je Jočić u izjavi za medije.



Komentari (131)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:49 17.08.2007

VREME, 27. februar 1999.


Socijalistička partija Srbije saopštava: "Ukoliko sile zla i mržnje ponovo zaprete našoj zemlji spremni smo i sada i ubuduće da je branimo svim sredstvima." Jugoslovenska levica kroz usta portparola mr Ivana Markovića poručuje: "Svaka pretnja silom i napad na našu zemlju biće tretirani kao agresija i narod, vojska i državno rukovodstvo će braniti Jugoslaviju." Srpska radikalna stranka saopštava da je "kategorično protiv svakog prisustva stranih vojnih trupa na Kosovu i Metohiji, ali ukoliko pomračeni umovi američke administracije odluče da svoju silu demonstriraju na Srbiji i srpskom narodu, srpski radikali, kao i sve iskrene i časne patriote ove zemlje, spremni su da se bezrezervno stave u službu odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države".
wiseguy wiseguy 11:42 17.08.2007

Re: VREME, 27. februar 1999.

Sa cim se konkretno ne slazes od onoga sto je Jocic izjavio?

Sa ovim?

Jočić je izjavio da se "više ne može prikriti" namera NATO-a da od Kosova napravi "svoju marionetsku državu".

Sa ovim?

Ministar Dragan Jočić izjavio je da je Ahtisarijev plan napravljen kako bi teritorija Pokrajine postala vlasništvo NATO-a jer taj plan Alijansi garantuje neograničenu vlast u u navodno nezavisnom Kosovu:

Ili sa ovim?

"Bombardovanje Srbije dobija puno i pravo objašnjenje u Ahtisarijevom planu, odnosno u pravljenju prve NATO-države. Ukoliko SAD imaju nameru da grade normalne odnose sa Srbijom, a trebalo bi, onda se mora odustati od ovog opasnog eksperimenta koji je započet protivpravnim i nadasve nemilosrdnim rušenjem naše zemlje", kazao je Jočić u izjavi za medije.


Ili ti mozda jednostavno smeta sto se uopste drznuo da na ovakav direktan nacin kritikuje nameru SAD da preko NATO trupa stacioniranih na KiM (a svi znamo na kakav su nacin tu dosli) Srbiji oduzmu taj deo njene teritorije? Mislim, steta bi bilo ugroziti perspektivu clanstva u jednoj tako divnoj organizaciji kakav je NATO zbog tricavih 13% teritorije, zar ne?

Ironiju na stranu, ne vidim nikakvu politicku paralelu izmedju tipicno levicarskih antiglobalistickih izjava zvanicnika tadasnje vlasti i krajnje precizne izjave Jocica. Jedino sto ove izjave imaju zajednicko je sto im je uzrok isti, tj. krvavi pir NATO pakta i ciljevi onih koji su ga pokrenuli. Ali ja inace ne vidim nista lose ni u izjavama tadasnjih funkcionera, jer su se zvanicnici NATO/SAD sluzili daleko gorom demagogijom i da sam ja kojm slucajem bio na vlasti bio bih daleko ostriji u recniku i od Slobodana Milosevica i od Mire Markovic sa tim sto ne bih govorio kao levicar i antiglobalista vec kao covek nad kojim su padale bombe, ali to je zato sto ja za razliku od njih nisam politicar pa me politicka frazeologija ne interesuje...
jaglika jaglika 14:47 17.08.2007

Re: VREME, 27. februar 1999.

n.m. izvinite...

Nije poenta u tome sta bilo ko od nas misli. Dodite na kafu ili picence, pa da razmenimo misljenja. Oni
vode politiku, a to mnogo vise podseca na igranje saha nego na razmenu misljenja. Postoji nesto sto se zove taktika, cilj i sredstva kojima se do tog cilja dolazi. Takode treba imati u vidu sa kim se igra (dala baba dinar da ude u kola, a nudi dva da izade - zar nismo vec probali?) i sta ce biti posle partije saha.

Zelim nam svima da nastavimo slobodno razmenu misljenja, u nadi da ovi paceri nece zabrljati sve...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:25 17.08.2007

Re: VREME, 27. februar 1999.

Hajde, da pokušam da vam „objasnim”: ovakva retorika gospode iz DSS-a je veoma opasna.
Nemojte samo, molim vas, da pitate: zašto opasna...
O tome sam, uostalom, već imao blog IGRALE SE DECE... (PRIČA O MALOM ANDRI I DRUGU MU SRLETU) kog vam preporučujem.

Ovde samo par fragmenata:
Svetskoistorijska otkrića malog Andre o tome kako SAD jesu jedan od najozbiljnijih faktora u međunarodnoj politici, ali da u UN Amerikanci imaju samo jedan glas ili pak njegova poenta-zaključak da: SAD mogu da učestvuju u kreiranju nezavisnosti svojih federalnih jedinica, a ne delova druge države. Amerika može odlučivati o Teksasu, Kaliforniji, a ne može o drugoj državi...
I(li) Andri kompatibilan sindrom napuhane žabe primetan u trenucima kad njegov vrli drugar mlađani Srđa, sa sve minđušicom (nimalo nebitan detalj – obratite pažnju), mladalačkom odlučnošću i samrtnom ozbiljnošću SAD-u postavlja jasne ultimatume vezane za uslove pod kojima bi se u budućnosti uopšte moglo govoriti o prijateljskim odnosima naše dve zemlje (reč je o Srbiji i SAD, da ne bude zabune). Uzgred, osećaj da određuješ tokove svetske istorije verovatno je jako dobar trip. Problem je samo što taj njihov osećaj nije normalan, mislim, čak ni to → problem je što je njihov osećaj itekako opasan. Takav nedostatak veze sa političkom realnošću (ali i realnošću uopšte), ta manija vlastite veličine i osećaj da tokovi globalne svetske istorije zavise baš od njih dvojice i toga šta će upravo oni izreći, na ovim prostorima nisu zebeleženi još od vremena nadaleko poznatog dvojca Gorana Matića i Ivana Markovića i njihovih priča o tome kakve će sve nesagledive posledice po SAD imati eventualno bombardovanje Srbije...
Dobro, sad ozbiljno, kad malo razmislim: mladost-ludost, nisu momci krivi ─ videli od starijih... Recimo: Ako je, Amerika toliko zainteresovana da Albanci žive na nezavisnoj teritoriji, onda neka im sama na svom prostoru da teritoriju na kojoj će biti nezavisni ─ Slobodan Samardžić, ministar za KIM.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:46 17.08.2007

Re: VREME, 27. februar 1999.

ILI,AKO SE BOLJE SNALAZITE U SLIKAMA:
Pančevo

Novi Sad


Niš

Beograd


Aleksinac

Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:26 17.08.2007

Rambuje

Uzgred, nakon pregovora u Rambujeu Milan Milutinović u ponedeljak 23. februara uveče u Jugoslovenskoj ambasadi u Parizu izjavljuje:

Traženo je da prihvatimo:
a) Ustav Kosmeta i zakonodavna ovlašćenja Skupštine Kosmeta;
b) poseban sudski sistem sa ustavnim i vrhovnim sudom Kosmeta;
c) usaglašavanje odnosno promenu Ustava Srbije i Jugoslavije sa sporazumom;
d) neophodnost saglasnosti Kosmeta, između ostalog, kada je u pitanju promena granica Kosmeta i proglašenje vanrednog stanja


─ tek da se zna!
wiseguy wiseguy 23:05 17.08.2007

Re: Rambuje

Ah da, famoznim Rambuje "sporazumom" resenje bi se donelo van okvira SB UN, bez mogucnosti ruskog veta i kako je u tom "sporazumu" doslovce navedeno uz "uzimanje u obzir stava stanovnistva Kosova", a Kosovo bi u trogodisnjoj tranzicionoj fazi ka resenju statusa imalo svog visokog predstavnika cije bi odluke bile iznad naseg ustava i pravno obavezujuce za Srbiju/SRJ...

A razlog insistiranja da NATO po svaku cenu zameni VJ na Kosovu je sigurno bio iz cisto humanitarnih pobuda, da Srbiji smanji izdatke za vojni budzet dok zapadni predstavnici bez ucesca Rusije posle 3 godine ne budu odlucili da je krajnje vreme da srpska trobojka opet zavijori na Kosovu...

Da je Rambuje "sporazum" bio prihvacen Kosovo bi vec bilo nezavisno i na potpuno cist i legalan nacin bez ispaljenog metka, tek da se zna
ervetor ervetor 07:38 18.08.2007

Re: Rambuje

Da je Rambuje "sporazum" bio prihvacen Kosovo bi vec bilo nezavisno i na potpuno cist i legalan nacin bez ispaljenog metka, tek da se zna


Moguce.
Ali istorija ne pocinje sa Rambujeom.
10 godina je pre toga dato Milosevicu vremena da sa Kosovom uradi sta god hoce ukljucujuci i ono sto je uradila Hrvatska sa Krajinom.
Ali, Milosevicu je odgovaralo da ima nestabilno Kosovo zbog svojih fantomskih glasova. On je nameravao da takvo stanje zadrzi narednih 5 vekova.
Dakle, jel ne mozes da kontrolises teritoriju ?
Pa ima onda ko moze.
wiseguy wiseguy 15:57 18.08.2007

Re: Rambuje

Ne da je moguce, nego bi tako bilo. Zasto bi nas po cenu bombardovanja primoravali da prihvatimo sporazum je implicitno podrazumevao nevazisnost ako to nije bila njihova krajnja namera? Da su hteli politicki kompromis, dobili bi ga za tren oka, Milosevic je bio sateran uza zid i kao i u Dejtonu prihvatao je prakticno sve sto ne bi podrazumevalo potpuni poraz tj. sve ono sto ne bi ugrozilo bar neki formalni suverenitet Srbije nad KiM...

A da je Milosevic gresio - to je nesumnjivo, ali kao sto istorija ne pocinje Rambujeom tako i ne pocinje Milosevicem koji je na vlast dosao u trenutku kada Jugoslavija vise nije bila od tolikog znacaja Zapadu. Meni nikada nece biti jasno kako su srpski komunisti 1974. mogli tako olako pristati na de facto izdvajanje Vojvodine i KiM iz ustavnog poretka Srbije, za razliku od recimo hrvatskih i slovenackih komunista koji su se lavovski borili za svaki pedalj svoje teritorije pa tako dobili i ponesto sto nikada nije bilo njihovo (Hrvati Baranju, Slovenci izlaz na more itd). U SSSR:u su neke republike prvo postale autonomne oblasti pa tek posle toga ravnopravne republike clanice federacije. Verovatno je isti eksperiment bio po sredi i sa Vojvodinom i KiM, bar su tako to i sami Albanci shvatili...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:09 19.08.2007

Re: Rambuje

Meni nikada nece biti jasno kako su srpski komunisti 1974. mogli tako olako pristati na de facto izdvajanje Vojvodine i KiM iz ustavnog poretka Srbije, za razliku od recimo hrvatskih i slovenackih komunista koji su se lavovski borili za svaki pedalj svoje teritorije pa tako dobili i ponesto sto nikada nije bilo njihovo (Hrvati Baranju, Slovenci izlaz na more itd).


Zaista Vam to nije jasno ?!

Mozda je odgovor u sposobnosti srpskih politicara (ne samo komunista) da politicku korektnost uvek vide kao vazniju od onoga sto bi moglo biti dobro za Srbiju.... ? Tada (1974) bilo je najvaznije slusati i raditi kako kaze Najveci sin svih naroda i narodnosti Zemlje koja je posle nestala. Danas je najvaznije slusati i raditi kako kazu oni sto "globalno" misle i imaju perspektivu razvoja demokratije i integracije, mada to sada zahteva samo trenutni haos i dezintegraciju....
ceda_urosevic ceda_urosevic 01:34 17.08.2007

Sija i vrat

Nisam imao prilike da iz prve ruke cujem deo definicije onoga sto se nazivalo Milosevicevom vladavinom, hvala Miri!

I ponovo se pokreće strašni lanac noćnih hapšenja, krvavih prebijanja, suđenja po volji nemani koja veruje da može sve i koja ne veruje da ima kome da odgovara.




"Bombardovanje Srbije dobija puno i pravo objašnjenje u Ahtisarijevom planu, odnosno u pravljenju prve NATO-države. Ukoliko SAD imaju nameru da grade normalne odnose sa Srbijom, a trebalo bi, onda se mora odustati od ovog opasnog eksperimenta koji je započet protivpravnim i nadasve nemilosrdnim rušenjem naše zemlje", kazao je Jočić u izjavi za medije.


Koja je godina?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:47 17.08.2007

Retorika + demagogija =


Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:26 17.08.2007

Re: Retorika + demagogija =

STRANA ČIZMA

Odgovorni političari ne daju neodgovorne izjave
niti pak zamlaćuju građane zapaljivom retorikom
btw. da li se iko još seća da je NATO intervenciji
prethodio referendum na kom su građani Srbije
rekli odlučno NE tome da strana čizma stupi
na našu teritoriju!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:30 17.08.2007

ODGOVORNI POLITIČARI



IZGLEDAJU, RAZMIŠLJAJU I GOVORE OVAKO:

Pragmatizam definišem kroz dve osobine. Prva je spremnost da učiš iz tuđih i vlastitih grešaka i, druga, fokusiranje na rešavanje problema. Znači, ako ne možeš da rešiš problem dosadašnjim stavovima i pristupom, onda promeni stav i princip. Problem ne možeš da promeniš. Možeš da menjaš samo svoj stav prema njemu.

Zoran Đinđić, Milošević kao NATO, NIN, 2. mart 2000.

Međunarodna zajednica je kao klima ─ ne možete da je priznate ili ne, već da se adaptirate.

Zoran Đinđić, decembar 2002.

Deluje prilično jednostavno, zar ne?
Unfuckable Unfuckable 23:24 17.08.2007

Re: ODGOVORNI POLITIČARI

Nebojša Milenković


IZGLEDAJU, RAZMIŠLJAJU I GOVORE OVAKO:

Pragmatizam definišem kroz dve osobine. Prva je spremnost da učiš iz tuđih i vlastitih grešaka i, druga, fokusiranje na rešavanje problema. Znači, ako ne možeš da rešiš problem dosadašnjim stavovima i pristupom, onda promeni stav i princip. Problem ne možeš da promeniš. Možeš da menjaš samo svoj stav prema njemu.

Zoran Đinđić, Milošević kao NATO, NIN, 2. mart 2000.

Međunarodna zajednica je kao klima ─ ne možete da je priznate ili ne, već da se adaptirate.

Zoran Đinđić, decembar 2002.

Deluje prilično jednostavno, zar ne?
[/quot
preporuka...za Djindjica
My2cents My2cents 20:59 18.08.2007

Re: Retorika + demagogija =

Da, ima nas koji se secamo i smatram savrseno normalnim da gradjani jedne zemlje koja i malo drzi do sebe budu protiv prisustva stranih trupa na svojoj teritoriji. A vi bi ste izgleda voleli da nam ONI malo dodju u posetu a? Proverite kod Iracana kako to ide. Njima je kvalitet zivota porastao neopisivo, kao sto ste, verujem, informisani.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 21:31 18.08.2007

Re: Retorika + demagogija =

A vi bi ste izgleda voleli da nam ONI malo dodju u posetu a?

izvinite molim vas, a otkud tj. kako to znate šta bih ja voleo!?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 21:46 18.08.2007

BRANA ČVARAK

Seriji opasnih izjava koje su tih godina podgrevale ludilo ovdašnjih glava koje su umislile da mogu (trebaju, šta li već) da ratuju sa celim svetom dao je svakako i književnik Brana Crnčević, koji na najave NATO bombardovanja odgovara:

Neću da ljubim svinju u dupe pa makar nikad ne jeo čvaraka!

p.s.
I luk jeo i luk mirisao - Brana Čvarak danas je poslanik SRS u Skupštini Srbije
berlinac berlinac 22:25 19.08.2007

Re: Retorika + demagogija =

A jel hoces da nas ubedis kako ONI sada nisu na nashoj teritoriji?

Kada si zadnji put bio na Kosovu?
opetprisutan opetprisutan 17:12 20.08.2007

Re: ODGOVORNI POLITIČARI

Da je Autor bloga zaista hteo da uporedi stavove oko Kosova mogao je da se seti i ovog:
PREMIJER Đinđić nastavlja sa ofanzivom za Kosovo i Metohiju i piše 2. marta američkom i ruskom predsedniku tražeći pomoć za doslednu primenu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. To radi iako je poruka preko "velike bare" bila jasna - nema razgovora o statusu Kosova do okončanja američkih izbora. Premijer to zna, ali, svestan posledica, nastavlja sa inicijativama. Tako u intervjuu "Novostima" kaže: "Mi moramo da se potrudimo da neke članice Saveta bezbednosti na vreme animiramo da se ne dogodi nezavisnost Kosova. Pre svega Rusiju i Kinu."
Da je svestan svih mogućih implikacija svoje nove politike, premijer pokazuje odgovorom na novinarsku opasku "da bi zbog svoje nove politike mogao da postane novi Milošević" - "Dosta lobija i međunarodnih nevladinih organizacija je uključeno u to. Dokazuje se da su moji stavovi o Kosovu potvrda da se srpska politika nije promenila. Da sam, eto, bio političar evropskog tipa, a sad sam postao srpski nacionalista… čak i neki ljudi iz Evrope, za koje smatram da su mi politički bliski, redovno su me pitali koji su motivi što pitanje Kosova i Metohije pokrećem danas...

Mogao je У Зорановој биографији лако да нађе да је био први Демократски политичар који је од Амера тражио да се наши војници врате на Косово.
Али није.
Много је важније упоредити Обијача Трафика са Вучићем, са Миром, са Милутиновића, на њих он личи по њему (на страну да је за сваког непристрасног човека сасвим довољан податак да Јочић воли Трафике).
Све време сви у политичком врху Србије имају исти Став о Косову и Аутор блога то зна. Додуше тренутно врх ДС-а се ућуткао (они су за ал да за то не зна Амер).

Овде се напада став да Косово треба (Бар пробати) сачувати.и ТО НА НАЈКВАРНИЈИ НАЧИН.

Да је хтео, аутор блога би могао да бар наведе блог "госпође" Весне Пешић о Косову и Тексасу, као контра став како треба ићи у конфротацију са Америком,
а као аргументе у корист Јоцића довољно би било да се препричају бар аргументи Коментара истог Блога (оних који су прошли и ЛДП-еовску цензуру)
Неби било лоше и приметити да ипак постоји и тећи став на српској Политичкој Сцени( од оног да га треба поклонити и да се за њега треба залагати аргументима). Постоји још једна група која размишља супротно од јоцићевом, Ђинђићевом, Коштуницином, Вучићу..., и супротно ЛДП-у.Та група би хтела да то реши НАСИЛНО и гласна је таман толико колико новаца добија од Спонзора (моја истраживања токова новца кажу да су спонзори исти као и код ЛДП-а само што ЛДП добија више)
Али није - Онда би свима било Јасније а и неби било прилика за разне увреде.
opetprisutan opetprisutan 22:15 20.08.2007

Re: BRANA ČVARAK

Е овог стварно убоде. Годинама сам се ломио нејасном мишљу шта ће он са лоповима. Аболирао га је Бора Ћосић својим нападом на њега на зимошњој прослави Атељеа (како неко може бити лош а да га напада Бора Ћосић?). Ипак коначан ударац задало ми је моје дете -од све дечје литературе , мом клинцу се досад највише допаде лик Босоногог из приче Бране Црнчевића.
Шалу настрану.
Човек је пореклом преко Саве, Дунава, Дрине, и памти дане кад је неко други терао Србе преко тих река (мада је, као и сад, и онда је било међу Србима људи који су причали да су за то криви исључиво неки Срби). Памти и дочек Срба са ове стране (јер је и он био дочекиван). И разумем га, свраке му нису попиле памћење, па је пробао да људима помогне онда кад им је било најтеже.
За разлику од НВО,ГСС-а, БгдКлуба,... које су се бориле за још покоју бомбу која треба да се баци на болницу, школу,...
Једини прави пребег од СПС-а ка Радикалима.
Оне остале (профитере) наћи ћете код ДС-а, ДСС-а, Г17+, а богме и осталих.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:18 20.08.2007

Re: ODGOVORNI POLITIČARI

OPŠTEPRISUTNI
ti si čoveče večeras baš u speed-u?!
najlepše od svega je, naravno, to što se pozivate na pokojnog premijera
u istom onom komentaru u kojem
Неби
pišete zajedno i to čak dva puta!
Ili, moj DEFINITIVNI favorit, rečenica:
Постоји још једна група која размишља супротно од јоцићевом, Ђинђићевом, Коштуницином, Вучићу..., и супротно ЛДП-у.
Uzgred, pošto ste mi, nadam se, objasnili sve što ste imali oko Kosova da li biste bili ljubazni da mi sada objasnite sledeće:
1. koji vam je taj jocić (očito da je u celoj priči taj dosta bitan lik)
2. uprkos tome što vam je, verujem, poznato gramatičko pravilo po kom se početna slova ličnih imena pišu Velikim slovom – zašto jocića uvek pišete malim ?!
3. e sad, za kraj za vas imam i mali zadatak, kako vas ne bih previše mučio – zamolio bih da izaberete sami:
a) izmenjajte mi po padežima tog vašeg jocića (znate, to vam je ono: Jocić, Jocića...)
b) da li biste bili ljubazni da mi nabrojite koji sve padeži postoje!

Eto, to su moji uslovi za nastavak diskusije – to jest da bih vam odgovorio na sva kosovskoistorijski važna pitanja koja u svom komentaru pominjete!

p.s.
molba moderetorima: MOLIM VAM MOLIM VAS MOLIM VAS
nemoj slučajno da mi (mu) brišete komentar
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:20 20.08.2007

Re: BRANA ČVARAK

Ипак коначан ударац задало ми је моје дете -од све дечје литературе , мом клинцу се досад највише допаде лик Босоногог из приче Бране Црнчевића.
Шалу настрану.


Tucite decu čim primetite da liče na vas!
rekao je, čini mi se, Duško Radović
(oprostićete ako je i neko drugi)...
razumte razumte 01:35 27.08.2007

Re: ODGOVORNI POLITIČARI

1.koji vam je taj jocić (očito da je u celoj priči taj dosta bitan lik)

Исти онај кога притискају Л.Д.П. и Д.С. (ови тек после једног другог Весниног блога) да престане са чачкањем око позадине убиства Бившег Премијера.
Јoчић ( баш онако лоше написан са малим поч. словом) ми је омогућио да покажем да се за демократију може борити и другим ненасилним средствима, ма колику владалац над коментарима моћ имао (ово је упућено оним који сматрају да су сва средства па и насилна дозвољена). Наиме док год сам га писао правилно ви нисте имали на шта да се закачите па сте брисали. Овако имате ( па макар били и неписмени) податке већ неколико дана.
2.uprkos tome što vam je, verujem, poznato gramatičko pravilo po kom se početna slova ličnih imena pišu Velikim slovom – zašto jocića uvek pišete malim ?!

Па писаћу га правилно и са Великим поч. словом кад ту истрагу настави (трафике сам му привремено, опростио попут Вас).
Али ви мени реците како то да увек само ружним речима описујете све што је позитивно у овој земљи. Зашто уз неколико патриотских изјава каквих се не би нико нормалан стидео (Mлана Милутиновића, Александра Вучића, Мире Марковић, Јочића, Бране Црнчевића), везују и страначке изјаве Слободана Милошевића и Ивана Марковића (изјаве, датих у циљу навлачења гласова). Нису ови из заграда због тих изјава лоши људи и Ви то знате . Али се трудите да смањите вредност тих речи стављајући их у баш њихова уста.И ја вам због тог не замерам.
Замерам Вам што два пута бришете заредом сличне изјаве неких других њима ''данас политички'' супротстављених лица, а некоме овде толико драгих, да их чувају ох њих самих.
И хајде да пробам да вас разумем за Јовановић Чеду, Србљановић Биљану, Самарђић Николу... - највероватније да би то могло да угрози висину њихових хонорара.- то је њихов занат и једва да су се одлепили од дна. Ја верујте најбоље знам како се тешко долази до леба. Али шта ће ти људи у следећој деценији да бришу о себи ако се сад стиде предходне.
Али како да вас разумем за Зорана. Па он је то исто говорио пар дана пред смрт.
Ево шта је рекао баш када су њега ''Наручени'' узимали на „зуб“:
... Dosta lobija i međunarodnih nevladinih organizacija je uključeno u to. Dokazuje se da su moji stavovi o Kosovu potvrda da se srpska politika nije promenila. Da sam, eto, bio političar evropskog tipa, a sad sam postao srpski nacionalista..

Размислите, постоје увек начин да се до средстава за живот дође на поштен начин. Јесте овај њихов занат један од најстаријих и најисплативијих али скоро у свим моралним системима (па и нашем) се дефинише исто....ма мора да постоји разлог зашто је то тако у баш у свим..
3.e sad, za kraj za vas imam i mali zadatak, kako vas ne bih previše mučio – zamolio bih da izaberete sami:
a) izmenjajte mi po padežima tog vašeg jocića (znate, to vam je ono: Jocić, Jocića...)
b) da li biste bili ljubazni da mi nabrojite koji sve padeži postoje!

Pod b) cu ipak lakes je:
Све зависи од наречја којим се говори, пише. По неком службеном Босанско-Хрватско-Српском-ЦрноГо.... има их седам и то су: номинатив, генитив, датив, акузатив,вокатив, инструментал и локатив.
Али ви одговорите што ће остати од младих умова који углавном ове блогове читају, ако се стално пропагирају назадне Идеје а супротни аргументи стално бришу. Сви недемократски системи су почињали тако, а ни једна слободарска идеја себе није представљала на тај начин.
Ја не сумњам да ће то Ваше залагање имати последица ако му се не супротставимо. (опет мислим на ненасилни начин)
И за крај:
Постоји још једна група која размишља супротно од јоцићевом, Ђинђићевом, Коштуницином, Вучићу..., и супротно ЛДП-у

Па како друкчије да протурим податак да је извор финансирања Вама драгих политичких струја и „скинса, нациа...“ исти. Ви то други пут заредом бришете и упорно (преносно-додуше) препоручујете да урадим попут вас - насилно ? - не хвала само се слободно Ви послужите опет.
Надам се да сам дао довољно одговора. Боље није могло - ипак ово није мој матерњи језик.
Не морате да ми одговорите о Косову. Боље - како је код Вас дошло до промене, како настадоше ови задњи чланци од човека који је читао и памто Симовића?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:11 27.08.2007

Re: ODGOVORNI POLITIČARI

1. Simovića, naravno, čitam i danas!
2. Što se pak brisanja tiče, plašim se da se obraćate na pogrešnu adresu!
3. Hvala na odgovoru (za padeže)
Ataturk Ataturk 01:51 17.08.2007

all inclusive

polako ali sigurno, onako korak pa dva, ripamo nazad u the 90's show...josh samo da NATO nazva soldateskom, ma pun ugodjaj!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:26 17.08.2007

sve je isto - samo se ludaci rotiraju...

Re: all inclusive
mi ripamo nazad u 90-e, 90-e se polako vraćaju u nas... a ludaci lupaju li lupaju...
kuki kuki 02:02 17.08.2007

Ako se

preprave samo one reci koje se odnose na predmet Cvetankinoe kritike , dobija se izvanredan opis vremena vlasti nje i njenog. Evo, pa se uverite. Boldovane su izmene:

Danas se ponavlja ista priča. Opet ima suvišnih naroda, nepoželjnih republika/pokrajina, nedokazanih vlada, koje stoje na putu još jednom poretku koji želi da bude veliki. I ponovo se pokreće strašni lanac noćnih hapšenja, krvavih prebijanja, suđenja po volji nemani koja veruje da može sve i koja ne veruje da ima kome da odgovara. Ta neman našeg doba pustila je svoje otrovne krake do svakog mesta u ovoj zemlji. Ti kraci, to su zastupnici domaceg nasilja, protagonisti fašizma između dva veka. Institut u kome se kreira projekat domaceg nasilja nazvao je svoje protagoniste demokratama. To je najveci cinizam našeg doba - protagonisti politike domaceg nasilja zovu sebe imenom koje je sinonim za toleranciju i slobodu. To licemerje je isto tako veliko i strašno kao sto bi bilo licemerje nazvati pre 60 godina kreatore, čuvare i ložače gasnih komora filantropima.
jaglika jaglika 02:49 17.08.2007

Blam, jad, veciti krug...

Cula sam veceras ovo Jocicevo. Mene je pre svega bilo sramota, neizmerno sramota. Onda su me je uhvatili ocaj i beznade. U svom tom jadu pala su mi na pamet dva vica - Papagaj u avionu i Nemoj vise da me branis. Sve to se odigralo u nekoliko minuta.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:23 17.08.2007

To, care!

Bravo, g. Milenkovicu - sjajan potez! Oduvek me je zanimalo zasto vise ljudi na nasoj politickoj sceni ne radi to jednostavno podsecanje, pres-kliping, stogod, jer se kod nas desavalo toliko (i to kakve!) istorije, da se pojedine ideje i ljudi ispiraju takvom vrtoglavom brzinom na kojoj bi pozavidele i najskuplje "Gorenje" masine za pranje vesa...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:00 17.08.2007

Re: To, care!

Oduvek me je zanimalo zasto vise ljudi na nasoj politickoj sceni ne radi to jednostavno podsecanje, pres-kliping, stogod, jer se kod nas desavalo toliko (i to kakve!) istorije, da se pojedine ideje i ljudi ispiraju takvom vrtoglavom brzinom na kojoj bi pozavidele i najskuplje "Gorenje" masine za pranje vesa...

i sam se (is)to pitam...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 04:10 17.08.2007

Opozicija rezimu ne postoji


Pocevsi od donosenja Zakona o haskim optuzenicima u Skupstini Srbije, DS je propustila stotine prilika da se opravdano konfrontira sa restauriranim rezimom Slobodana Milosevica - olicenog u Kostunicinoj Vladi, te da mu bude prava opozicija. Umesto konfrontacije, DS je izabrala kohabitaciju, potom i usla u koalicionu vladu da DSS-om, postavsi i sama sastavnim delom tog Milosevicevog restauriranog rezima.

"Opozicija" okupljena oko LDP-a, umesto da se bavi rusenjem ovog rezima, zanima se pljuvanjem karakternih osobina Kostunice i zalaganjem za nezavisnim Kosovom. Baveci se potpuno besmislenim i pogresnim stvarima, opozicija je postala potpuno beznacajna i marginalizovana snaga, koja nema nikakav uticaj na dogadjaje u drustvu, koja nema nikakav uticaj da se promene dese u Srbiji.

Ocigledno je da postoji ogromno nezadovoljstvo u narodu, i koje bi jedna zrela i kvalitetna opozicija zasigurno umela da iskoristi, te bi vrlo brzo uspela da srusi ovakav dekadentan i prevazidjen Milosevicev rezim, koji je bez sumnje ponovo na snazi u Srbiji - cije su poluge DS, DSS-NS, G17 kao i sateliti Valde, SRS i SPS, ukljucujuci ovde i laznu opoziciju LDP. Svi zajedno, oni su cinioci jednopartijske drzave, koja zaista i postoji u Srbiji.

Ponovicu po hiljaditi put ovde na blogu. Najuza rukovodstva svih ovih stranaka su sacinjena od saradnika tajnih policija (DB i KOS) . Zato je Srbija jednopartijska drzava. Visestranacje u Srbiji ne postoji - ono nikada nije ni postojalo. Samim tim u Srbiji ne postoji ni demokratija.

Postavio bih pitanje - da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?

Unfuckable Unfuckable 08:19 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

...pazi kad si ga nabo u centar...cak ni JA nemam sta da dodam...mozda samo ne mislim da je narod nezadovoljan bas toliko - vise su sludjeni, jer je poznato da prosecan Srbin pati od manjka analitickog duha - za prosecnog biraca - kao i za Zapad, uostalom - scenario je vesto postavljen :
desno - srs + komunjare;
desno centar + centar + levo centar - ekipa sa Neobavestenim i Kenom + expertiti ;
i nigde - (levo? centar ? desno ? balkon pljuvaona ?) ldp & etc...
...no matter sto iza svega toga stoji Stanisic, etc
Dakle, prosecni Srbin nije dovoljno besan i nezadovoljan jer mu je paznja razvucena i ima iluziju viseslojnosti politicke scene...a to je prodato i Zapadu, btw
zilezoran zilezoran 13:24 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Пре него што се укључим у дискусију замолио бих све коментаторе који имају мишљење супротно од блогера Б92 да повремено запишу своје коментаре јер се овде под разним изговорима бришу коментери који доводе у незгодан положај Б92 и њихове наручиоце.
movas movas 13:49 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Unfuckable
...jer je poznato da prosecan Srbin pati od manjka analitickog duha...

Ti, pobogu, k'o iz šume! :)))
Pa, malopre isti ovaj BLOGER (kako lepo zvuči, bogo moj!), nam pružio priliku da utanačimo, dokažemo i utvrdimo postojanje jednog novog posla, nove "struke": analitičar!
No-no, nema(š) više opravdanja, bilo nekada.
Sada lepo iznajmi, makar jednog, mada je idiličnije TRI na gomili, analitičara i sve znaš iz njihovog malog mozga!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:27 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ponovio bih pitanje: da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:27 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ponovio bih pitanje: da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:27 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ponovio bih pitanje: da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?
Unfuckable Unfuckable 23:30 17.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

movas
Unfuckable
...jer je poznato da prosecan Srbin pati od manjka analitickog duha...
Ti, pobogu, k'o iz šume! :)))
Pa, malopre isti ovaj BLOGER (kako lepo zvuči, bogo moj!), nam pružio priliku da utanačimo, dokažemo i utvrdimo postojanje jednog novog posla, nove "struke": analitičar!
No-no, nema(š) više opravdanja, bilo nekada.
Sada lepo iznajmi, makar jednog, mada je idiličnije TRI na gomili, analitičara i sve znaš iz njihovog malog mozga!


Analiza + Sinteza = odlika visih sisara
...na to sam mislio - pod "analiticki duh"
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 02:46 18.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji


Unfuckable
pazi kad si ga nabo u centar...cak ni JA nemam sta da dodam...mozda samo ne mislim da je narod nezadovoljan bas toliko - vise su sludjeni, jer je poznato da prosecan Srbin pati od manjka analitickog duha - za prosecnog biraca - kao i za Zapad, uostalom - scenario je vesto postavljen :
desno - srs + komunjare;
desno centar + centar + levo centar - ekipa sa Neobavestenim i Kenom + expertiti ;
i nigde - (levo? centar ? desno ? balkon pljuvaona ?) ldp & etc...
...no matter sto iza svega toga stoji Stanisic, etc
Dakle, prosecni Srbin nije dovoljno besan i nezadovoljan jer mu je paznja razvucena i ima iluziju viseslojnosti politicke scene...a to je prodato i Zapadu, btw


Sine, i ti si ga Boga mi ubo' pravo u sridu da ti kazem... komentari su ti povrz toga i puni duhovitosti, tako da mislim di zasluzujes da budes uvrsten u blogere koji pisu blogove tzv. VIP blogere - predlazem te ovim da to budes....

Pozdrav
Bojan
Unfuckable Unfuckable 09:54 18.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

...u bre BZ ....poslednji put sam ovoliko ponosa osetio kada su me primali u savez socijaljisticke omljadine jugosljavije....i to TEK u osmom razredu...posto je nas nekoliko moralo da saceka jednu godinu - jer nismo bili dobri ko ostala komunjistchka omljadina...
Hvala ti na lepim recima. Mislim da bi ljudima ovde takodje bilo zanimljivo da cuju desavanja "s one strane bare", bez obzira koliko se ponekad prave da ih zabole ..../kao - ili vec zive preko, ili "imaju cnn"....loooll/
Pozzz !
milandez milandez 20:24 18.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ponovicu po hiljaditi put ovde na blogu. Najuza rukovodstva svih ovih stranaka su sacinjena od saradnika tajnih policija (DB i KOS) . Zato je Srbija jednopartijska drzava. Visestranacje u Srbiji ne postoji - ono nikada nije ni postojalo. Samim tim u Srbiji ne postoji ni demokratija.

Postavio bih pitanje - da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?

Podpisaujem svako tvoje slovce ovog pasusa, uz malu napomenu da se demokratija ne "uvodi" vec osvaja umnozavanjem (dozvojeni su svi metodi) slobodnomislecih (i obrazovanih) pojedinca. Problem Srbije je u tome sto iz nje, vec decenijama, isticcu takvi ljudi ("srbijansko bure" nema "šajtov" - ostavljajuci u njoj sve nizzu i nizzu lestvicu mediokritetstva i onog sto je ispod njegove kore. Mediokriteti i dupelisci ispunjavaju svaku poru ove zemljice Srbije - naravno, i udbasi! Svaki odlazak mladih, visprenih ljudi povecava specificnu gustinu preostalog sljama. LDP nije lazna opozicija - ona iza sebe, jednostavno, nema kriticnu masu za pokretanje toga sti si ti pomenuo; nije je imao ni Djindjic. Zato se sadasnje stanje percepira kao "restauracija milosevicizma" - taj proces je pogresno identifikovan - ne mozes restaurirati nesto sto skoro da nije ni osteceno. To stoji, tu pored nas, svo vreme netaknuto.
poz.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 04:28 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji


milandez ti kazes
"da se demokratija ne "uvodi" vec osvaja

Dobro ovo je vec terminologija, uglavnom obojica mislimo na isto. Nema veze, ja mislim da se vlast osvaja, a kada se vlast osvoji onda se u drustvo uvodi demokratija. Ovo je po meni stepenik po stepenik. Prvo moras da osvojis vlast, po meni iskljucivo na izborima - a onda kad osvojis vlast i formiras skupstinu, donosis zakone, kojima se zapravo uvodi demokratija. To bi trebalo da budu sledeci zakoni: Zakon o ukidanju DB/KOS, Zakon o otvaranju svih dosijea, Zakon o lustraciji, Zakon o povracaju konfiskovanog i nacionalizovanog, Zakon o preispitivanju porekla imovine, Zakon o preispitivanju zakonitosti privatizacije.......Onda kada si ovo uradio, mozes reci da si prakricno i uveo demokratiju, jer si ovim zakonima zapravo srusio rezim. Ali za sve ovo je potrebna skupstinska vecina, i potrebna je jedna apsolutno nova stranka koja ce biti vlasnik tih mandata, u cijem rukovodstvu nece biti apsolutno ni jednog pripadnika DB/KOS tajnih policija.
Sve je vrlo jednostavno i prosto, zar ne?


milandez
Srbije je u tome sto iz nje, vec decenijama, isticcu takvi ljudi ("srbijansko bure" nema "šajtov" - ostavljajuci u njoj sve nizzu i nizzu lestvicu mediokritetstva i onog sto je ispod njegove kore. Mediokriteti i dupelisci ispunjavaju svaku poru ove zemljice Srbije

Ne slazem se da su ostali samo mediokriteti i dupelisci, i ne bih uopste potcenjivao ljude koji su ostali. Ne treba ih uopste kriviti zato sto su izmanipulisani, obmanuti, oplackani i zloupotrebljeni. Velika vecina naroda je bila i dan danas je protiv Milosevicevog rezima. Da ne nabrajam druge primere iz 90-tih, napomenucu samo izbore koje je Milosevic izgubio 5-og Oktobra. Narod je rekao svoje u velikoj vecini se izjasnio da je protiv tog rezima. Druga je stvar sto je Kostunica - isto kao i njegov prethodnik Draskovic, zapravo saradnici DB/KOS, isto kao i Tadic, Dinkic i Jovanovic. Jednostavno demokratski orijentisano glasacko telo uvek glasa za DB/KOS saradnike - misleci da glasa za demokrate. Kad kazem demokratski orijentisano glasacko telo - mislim na protivnike Milosevicevog rezima. I ponovio bih i podvukao da Kostunica, Tadic, Draskovic, Ilic, Jovanovic i Dinkic jesu DB/KOS saradnici i zato oni nisu demokrate, vec su jednostavno udbasi-demokrate, t.j. lazne demokrate.

LDP nije lazna opozicija - ona iza sebe, jednostavno, nema kriticnu masu za pokretanje toga sti si ti pomenuo; nije je imao ni

Naravno da LDP nema tu kriticnu masu, jer ima apsolutno pogresan program. Opoziciji u Srbiji jedino dobar program moze doneti pristalice - nikako los i pogresan program. LDP je sada jedva presao cenzus, na sledecim izborima ce biti daleko ispod cenzusa - upravo zbog loseg programa. Ja mislim da LDP nije nikakva opozicija Milosevicevom rezimu, cak mislim da LDP odradjuje fantasticno dobar posao za taj rezim, i da ga apsolutno ucvrscuje. Samim tim sto je LDP objedinio opoziciju, potpuno je stavio pod svoju kontrolu i odveo je potom sracunato na slepi kolosek, potpuno besmislenim i pogresnim programom. To je sve ocigledno po zadatku partijske drzave, Jovanovic i Milic su DB saradnici, u LDP rukovodstvu imas gomilu udbasa takodje, imas tu na blogu i komesare, ne moras biti mnogo pametan da provalis sve ovo - suvise je prosto i ocigledno sve, zar ne? Identicno smo vec prosli sa Draskovicem, Kostunicom i Tadicem.....Pa necemo valjda opet na istu foru da se primimo. Jednostavno dosta je bilo...


milandez
quote]ne mozes restaurirati nesto sto skoro da nije ni osteceno
Mislim da Kostunica jeste restaurirao Milosevicev rezim, koji je za vreme Djindjiceve Vlade bio nacet i na putu da bude potpuno srusen, sto je bilo spreceno atentatom na Djindjica. Mislim, nije ni bitno da se ovde toliko slozimo, bitno je da smo se slozili u konstataciji da su udbasi u svim strankama, da to ne valja i da to zapravo ucvrscuje Milosevicev rezim, koji treba srusiti valjda, zar ne? U tome je caka, treba srusiti Milosevicev rezim - a to se moze samo pravim programom jedne potpuno nove, od udbasa ciste opozicione stranke.

Pozdrav
Bojan
AcaB AcaB 14:41 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Pozdrav Nebojsi, Bojanu i svim ostalim mislecim ljudima sirom sveta od Ace iz suncanog Toronta.

Velika vecina naroda je bila i dan danas je protiv Milosevicevog rezima. Da ne nabrajam druge primere iz 90-tih, napomenucu samo izbore koje je Milosevic izgubio 5-og Oktobra. Narod je rekao svoje u velikoj vecini se izjasnio da je protiv tog rezima.

Netacno.
Vidi se da si se otudjio i zadrzao samo lepe uspomene, koje je nostalgija preuvelicala
Istina je da ogromna vecina mog, srpskog naroda hronicno zaljubljena u svaki nazadni rezim koji ce im dati osecaj da imaju priliku da ostvare protivzakonitu korist. Biti protiv Milosevica ne znaci biti i protiv Milosevicevog rezima, sto i sam tvrdis kada pricas o Jovanovicu, jer je isti strpao Milosevica u zatvor.

Jednostavno demokratski orijentisano glasacko telo uvek glasa za DB/KOS saradnike - misleci da glasa za demokrate.

Tacno.
Mnogo su jaki. To je zato sto imaju uporiste u narodu, a "demokratski orijentisano glasacko telo" je u manjini, pa je po demokratskim principima i u redu da bude preveslano.

Opoziciji u Srbiji jedino dobar program moze doneti pristalice - nikako los i pogresan program.

Bljak.
SPS retorika. Ko to, molim te, u Srbiji glasa za nekakve programe? Kazi mi kako bi izgledao dobar program? Da te vec nisam okarakterisao kao utopistu ("treba srusiti Milosevicev rezim - a to se moze samo pravim programom jedne potpuno nove, od udbasa ciste opozicione stranke." pomislio bih da si DB-ovac.

Sto se tice LDP-a kao UDBINE tvorevine, na iste ideje sam dosao poodavno, ali rek'o necu da napadam najslabije. Nije tacno da su im ideje lose - da su lose imale bi sigurno vise pristalica u Srbiji - ali su, ubedjen sam, pod kontrolom, da ne bi neko zasmetao ukoliko narod nepredvidjeno glasa na nekim buducim izborima.
I tako, u krug kao sto kazes, ali ne zahvaljujuci Draskovicu, Kostunici, Tadicu, Jovanovicu, DB-u... nego ZEMLJACIMA, bato! Da upotrbim proverenu retoriku: u pitanju je klasicna zamena teza

Nema ljutis
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:31 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji


Ma ne Aco uopste se ne ljutim, ne vidim razloga, ne mislis kao ja - to je potpuno normalno. Ne slazem se sa tobom da program nije najvazniji. Glasaci, svako ponaosob, trazi u predizbornom programu svake stranke svoj interes, saglasno tome ljudi glasaju. Ako imas dobar program - pobedices na izborima
SPS retorika. Ko to, molim te, u Srbiji glasa za nekakve programe? Kazi mi kako bi izgledao dobar program?

Dobar program koji pobedjuje na izborima je sledeci:
1. Ukidanje DB i KOS
2. Otvaranje svih dosijea
3. Lustracija
4. Povracaj konfiskovanog i nacionalizovanog
5. Donosenje zakona o preispitivanju porekla imovine
6. Donosenje zakona o preispitivanju zakonitosti procesa privatizacije
7. Rehabilitacija zrtava Brozovog rezima......

("treba srusiti Milosevicev rezim - a to se moze samo pravim programom jedne potpuno nove, od udbasa ciste opozicione stranke." pomislio bih da si DB-ovac.

Ne razumem kako je ovo moguce, ako sam ja za ukidanje DB i otvaranje dosijea i lustraciju - apsolutno ne vidim nikakvu logiku u tome sto mislis da sam i ja DB-ovac. Milim to sto kazes je zesca @#%^&*&####***** - ovo ulazem napor da ostanem ljubazan:))) Uostalom , ja nisam ni bitan, bitan je program, bitno je da ovakva jedna stranka zazivi, da Srbija ima ovakvu stranku sa ovakvim programom, u kojoj nece biti udbasa. Vazna je ideja, nisam vazan ja ili ti, ili bilo ko drugi. Vazna je ideja, pretocana u taj PROGRAM sto ja govorim. Moja ideja je da se ljudi okupe oko tog programa, ne oko mene ili oko tebe ili oko nekog lidera. Nama ne trebaju lideri, nas lider je nasa ideja - nas program!!!
I tako, u krug kao sto kazes, ali ne zahvaljujuci Draskovicu, Kostunici, Tadicu, Jovanovicu, DB-u... nego ZEMLJACIMA, bato! Da upotrbim proverenu retoriku: u pitanju je klasicna zamena teza

Moje je stanoviste da zemljaci nemaju za koga da glasaju, sto je i fakat, jer su sve stranke udbaske (sa time si se i sam slozio). Ne razumem za sta ih krivis onda - zato sto nisu glasali za neku stranku koja ne postoji??? Kada bi postojala jedna ovakva stranka koja nije udbaska, oni bi glasali zanju. Posto je nema - zemljaci nisu krivi. Jednostavno UDBA ih je ubacila u masinu, ljudi nemaju kud.
Mislim da mnogo gresis, ne samo ti vec i mnogi ljudi ovde na blogu, da previse potcenjujete nas narod. Nas narod jeste pomalo zaostao, ali je izuzetno bistar i vispren narod.
AcaB AcaB 15:37 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Dobar program koji pobedjuje na izborima je sledeci:
1. Ukidanje DB i KOS
2. Otvaranje svih dosijea
3. Lustracija
4. Povracaj konfiskovanog i nacionalizovanog
5. Donosenje zakona o preispitivanju porekla imovine
6. Donosenje zakona o preispitivanju zakonitosti procesa privatizacije
7. Rehabilitacija zrtava Brozovog rezima......


I nasi zemljaci ce da glasaju za takav program?
Da li si procitao LDP-ov program? Ja, iskreno, nisam, ali ti vidim citas te programe, pa ako bi mi objasnio koja stranka ima, a koja nema elemente koje si naveo? Zar Draskovic ne spominje nesto slicno?
AcaB AcaB 15:40 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ne razumem kako je ovo moguce, ako sam ja za ukidanje DB i otvaranje dosijea i lustraciju - apsolutno ne vidim nikakvu logiku u tome sto mislis da sam i ja DB-ovac

Otkuda ti onda ideja da su Draskovic i Jovanovic DB-ovci?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 16:14 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji


Ovo u Srbiji u programu nema zapisano ni jedna jedina stranka - to ti jasno govori da ni jedna stranka nije za rusenje rezima.

Citao sam LDP-ov program, u tacki broj jedan na prethodnim izborima je bilo nezavis
milandez milandez 16:27 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ne slazem se da su ostali samo mediokriteti i dupelisci, i ne bih uopste potcenjivao ljude koji su ostali. Ne treba ih uopste kriviti zato sto su izmanipulisani, obmanuti, oplackani i zloupotrebljeni.

Nisam ni ustvrdio da su ostali samo mediokriteti - samo mislim, decenijskim odticanjem, odlaskom mislecih, mladih, znaci i potencijalnih gradjanina sveta - u srbiji se zgusnjava, postaje izotropan taj uproseccen sloj "slegacca ramenima" koji, u "demokratiji" (demokratija je, pre svega, mehanizam na kome mogu dojahati razni tirani - anticke demokratije su imale i odbranu od toga) mogu kroz "parlamentarizam" biti iskorisceni za legalizaciju bilo cega, pa tako i milosevicizma. Smatram da donji deo ledenog brega predstavljaju oni koji podrzavaju inkriminisani rezim - dakle, ogromna vecina (vidi se po bujanju populistickih stranaka raznih "asfaltera seoskih dzada", po mom vidjenju, bi i danas glasala za "coveka pod lipom" - samo da ga "Topalovici" malo doteraju. E, u tom smislu je Kostunica restaurator, "mejk ap na leš" - majstor. On je "Malstremski vrtlog" srpske politicke scene (fraza, kao i uvek) i, tek cemo se iznenadjivati sta ce sve taj vrtlog izbaciti na povrsinu.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 17:22 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ovo u Srbiji u programu nema zapisano ni jedna jedina stranka - to ti jasno govori da ni jedna stranka nije za rusenje rezima.

Citao sam LDP-ov program, u tacki broj jedan na prethodnim izborima je bilo nezavis

Otkucao sam komentar, ali izaslo je samo ovo kao pocetak, nesto su mi veze sa blogom lose. Aj' probacu opet malo kasnije
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:26 19.08.2007

PROGRAMI I STRANKE

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ne samo glasači - već i članovi, poslanici, pa čak i visoki funkcioneri pojedinih stranaka ne samo da nisu čitali programe vlastitih stranaka već, o nekim pitanjima čak ni u naznakama ne znaju šta tamo piše (mislim, nisu nekog lepo pitali)...
To se najbolje vidi kad dođu ona predizborna predstavljanja pa kad na pitanja tipa:
Šta u programu vaše stranke piše o... pa ne znam čemu već, recimo, polnoj i rodnoj ravnopravnosti - tog mucanja, tog znojenja... te uvrede svemu mislećem u ovoj zemlji...
Evo, recimo, da li se iko još seća onog čuvenog Živadina Lekića koji je iz SRS-a prešao u PSS, poznatog po tome što ni dve suvisle ne može da sastavi on je recimo, čovek, napustio SRS zato što je ova izdala vlastiti program! Mislim, čovek ako uopšte zna šta je Program to jest čemu to služi ubio me Bog!
E sad, zašto stranke traže poslušnike i podanike a ne poslanike to je već tema za neku drugu raspravu. Tek, zaključak je da vaša konstatacija kako stvari ne mogu da se promene bez ozbiljne stranke sa, jelte, istim takvim (čitaj: ozbiljnim) programom jesu čista utopija!

Ovde su se ljudi uvek opredeljivali prema ličnosti vođe, ili pak iz nekih apsolutno iracionalnih razloga... Po meni, da bi se stvari promenile potrebno je da se na jedom mestu (čitaj: u jednoj stranci) okupi autentična energija! Onakva kakva je nekada (recimo, od 1997 do 2003/4) postojala u DS-u! Nažalost, programi su, sasvim irelevantni!


Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:28 19.08.2007

“MA SVI SU ONI ISTI”

Bojane & Aco,

Teza koju, svako na svoj način, tako vešto i tako uporno proturate nije nova – naravno, ne tvrdim da to radite namerno, ili pak sa zadnjim namerama, to ne znam – tu tezu je još početkom devedesetih proturao režim. Ta teza jeste zlatna nit gotovo svih knjiga Mire Marković.
Ma sve su to izdajnici, nije njima do naroda, oni se samo bore za vlast (btw. a za šta bi se stranke inače borile), svi oni rade za nekog (Ameriku, CIU, DB, Soroša, svejedno)...
Nje krajnji rezulatat i cilj (hteo to onaj ko takve teze pušta ili ne, svejedno) jeste širenje defetizma, apatije, bezvoljnosti, beznadežnosti... etc... etc... Ja misao i funkciju ovog bloga, ali i svog nekakvog, nazovimo ga tako, javnog delovanja vidim upravo u tome da se uvek i na svakom mestu ponavlja jedna druga teza. Ta teza je, naravno, sasvim suprotna i sasvim suprotstavljena vašoj!
Dakle: NISU SVI ISTI!
Misija slobodne (nezavisne) javnosti i istih takvih medija jeste upravo u tome da im ne dozvoli da takvi (ISTI) postanu!

O tome uskoro opširnije...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:29 19.08.2007

“MA SVI SU ONI ISTI”

Bojane & Aco,

Teza koju, svako na svoj način, tako vešto i tako uporno proturate nije nova – naravno, ne tvrdim da to radite namerno, ili pak sa zadnjim namerama, to ne znam – tu tezu je još početkom devedesetih proturao režim. Ta teza jeste zlatna nit gotovo svih knjiga Mire Marković.
Ma sve su to izdajnici, nije njima do naroda, oni se samo bore za vlast (btw. a za šta bi se stranke inače borile), svi oni rade za nekog (Ameriku, CIU, DB, Soroša, svejedno)...
Nje krajnji rezulatat i cilj (hteo to onaj ko takve teze pušta ili ne, svejedno) jeste širenje defetizma, apatije, bezvoljnosti, beznadežnosti... etc... etc... Ja misao i funkciju ovog bloga, ali i svog nekakvog, nazovimo ga tako, javnog delovanja vidim upravo u tome da se uvek i na svakom mestu ponavlja jedna druga teza. Ta teza je, naravno, sasvim suprotna i sasvim suprotstavljena vašoj!
Dakle: NISU SVI ISTI!
Misija slobodne (nezavisne) javnosti i istih takvih medija jeste upravo u tome da im ne dozvoli da takvi (ISTI) postanu!

O tome uskoro opširnije...
AcaB AcaB 17:31 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Citao sam LDP-ov program, u tacki broj jedan na prethodnim izborima je bilo nezavis

I ja sam imao problema sa postavljanjem komentara. Nadam se da ces uspeti da dovrsis misao.
U medjuvremenu, komentar na pristigli delic: u tvom idealnom programu kojeg gradjani nase matice zeljno iscekuju uopste nije stajalo "zavis". Govorilo se samo o DB-u.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:33 19.08.2007

Re: “MA SVI SU ONI ISTI”

AcaB AcaB 17:44 19.08.2007

Re: “MA SVI SU ONI ISTI”

Dakle: NISU SVI ISTI!


Za njih (politicare) ne znam, ne zanima me i ne bih se kladio da jednog dana nece postati "isti" ako vec nisu.
Za gradjane znam da nisu isti i u svemu ostalom se slazem sa tobom, ukljucujuci i ono da mi nije bila dobra ideja da bas sve podvodim pod DB (pa taman i da je istina - treba iskoristiti kad jednog dana opet dodje do frakcija ;-)
Problem je samo sto onih koji nisu "isti" ima svega par procenata. To sam primetio na demonstracijama tokom perioda koji spominjes, posmatrajuci ljude oko sebe.
O tome uskoro opširnije...

Cekam...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:18 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Jel' moze da uvede (umnozi) demokratija u Srbiju, ali da Srbi to bas ne moraju da rade....?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 22:06 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Jel' moze da uvede (umnozi) demokratija u Srbiju, ali da Srbi to bas ne moraju da rade....?

e, to bi već bilo (jako) lepo...
berlinac berlinac 22:28 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Potpuno saglasan!
MMMila MMMila 22:49 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ninoslav Randjelovic
Jel' moze da uvede (umnozi) demokratija u Srbiju, ali da Srbi to bas ne moraju da rade....?

Ima u nasem narodu izreka, da ne budem vulgarna (nije moj stil... sta cu, ko da nisam u Srbiji)... ono u stilu... Ninoslave, Srbi bi da se ...., al da im ne udje! A pa ne moze ni baba da bude devojka... :)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:54 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ali, deda bi mogao sa devojkom koja nije baba ?
MMMila MMMila 22:59 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ninoslav Randjelovic
Ali, deda bi mogao sa devojkom koja nije baba ?

Hmmm.... izgleda cu morati da ispricam vic:)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:00 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Molim te, ispricaj.
:)))
MMMila MMMila 23:05 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

rese baba i deda da se razdvoje na neko vreme, cisto da "osveze" vezu... Svako na svoju stranu, pa posle mesec dana odvojenog odmora kuci uz kaficu prepricavaju dozivljaje.
Kaze baba, ona je imala za to vreme jednog od 30 godina:)
Deda krece da nabraja: tri od 25...
Na kraju, baba uz smesak dodaje: Jeste, jeste, ali tvojih sezdeset godina u njihovih 25 ne ide ni jednom, a trideset od mog momka u mojih sesdeset dvared:)

Elem, jesi siguran da bi deda mogao s devojkom:) Nemoj opet srpska predubedjenja:) Znam ja zasto srpkinje loshe parkiraju....:)

:)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:14 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Mozda je ta baba iz vica neka Srkinja sa predubedjenjem ?
Nego, ja se slucajno u zivotu rodih kao Srbin, a jos nisam ni deda, tako da bez predubedjenja, ali i bez licnog znanja mogu ovo da ti kazem - Moj je deda mogao sa devojkom. A, moze i moj otac koji je takodje deda. Pa ti vidi.... :))))
milandez milandez 23:21 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ninoslav
Ali, deda bi mogao sa devojkom koja nije baba ?

Kaze, idu u susret jedno drugom pola(1/2) babe i bosanac (nadrealisticki malo!?) i, kad su bili, onako, u mimohodu bosanac ce njoj: "Dje si ba?!
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:24 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Sjajno !!!!!
Bosanci su zaista carevi. Ni te polubabe nisu lose. Kad brzo prodju.
MMMila MMMila 23:25 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Ninoslav Randjelovic
Pa ti vidi.... :))))

Neka 'fala! Ne bih da vidim:)

Sto se kaze, izuzetak potvrdjuje pravilo... Opasan je inace ovaj srpski narod:) Za sve ima izreku:)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:39 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Neka 'fala! Ne bih da vidim:)


Sto, bre, neces da vidis ?!

Da, u pravu si. Za sve ima poslovica kod Srba. Znas ovu - " Ko ne vidi mene, neka makar vidi sebe".
MMMila MMMila 23:45 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

NIsamje bash znala, nema je u Vukovim poslovicama:)

Ja znam onu... Ko drugome jamu kopa, sam u BLOG pada:)

(Usput... ima josh na mom pvt blogu)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:57 19.08.2007

Re: Opozicija rezimu ne postoji

Nema te poslovice kod Vuka S. Karadzica (ako si na njega mislila) zbog toga sto je to narod smislio posle Vukove smrti. A, zapisnicar koji bi to zabelezio se jos nije rodio. Zaro je nema u knjigama. Ali, koristi se u narodu.

Ima i ova -

Ako te neko ganja, a raspolozenja je ZLOG,
navuci ti njega/nju lepo na BLOG.

Pozdrav !
dragan7557 dragan7557 13:38 20.08.2007

Re: “MA SVI SU ONI ISTI”

Nebojša Milenković
O tome uskoro opširnije...

Do tada - podsećanje:
NARODNI POSLUŠNICI, ili: ako mandati pripadaju strankama ─ kome onda pripadaju građani !?



gradjani su svojina korporativnog kapitala i ostale vlastele.
ervetor ervetor 08:05 17.08.2007

Svetska politika

Taj covek kao uostalom i gotovo svi clanovi plemena na vlasti bave se svim zivim i nezivim stvarima osim onih koje im se nalaze u opisu radnog mesta.
Secam se price Teofila Pancica o vozacu autobusa koji vozi autobus kako hoce i kad hoce ali zato zna vrlo dobro da vodi svetsku politiku.
Ovo je zapravo model ponasanja vecine Srba, ali je malo ko tada shvatio poruku Teofila Pancica jer se taj model ponasanja prenosi po svom strukturama srpskog stanovnistva.
Slicno tome radnik dodje na posao i cita novine i pije kafu i raspravlja o svim drugim pitanjima osim o svojim radnim zadacima...
Pa tako i ministar unutrasnjih poslova raspravlja o spoljnoj politici dok se na ulici vode oruzani sukobi kriminalaca i razracunavanja svake vrste.
O takvim stvarima ministar unutrasnjih poslova se ne nalazi odgovornim da prokomentarise.
Prosto ne mogu da verujem da ga istorija i to veoma bliska nije naucila da se kad tad sidje sa vlasti na ovaj ili onaj nacin.
mlad_i_perspektivan mlad_i_perspektivan 09:39 17.08.2007

Xex

Ovo je bas tema o kojoj sam zelo da pisem da sam kojim slucajem dosao do statusa blogera kojim slucajem danas.

Elem,

Patern se definitivno primecuje , sam nacin izrazavanja i "lakoca" izgovorenih reci je svojstvena autokratskim, zatvorenim rezimima kojima je cilj da retoricki stvore u narodu strah od kojeg ga vladajuca elita "pokusava odbraniti". Sve bi ovo bilo normalno da je jos uvek Mislosevic na vlasti, ali nije ( ili mozda jeste ) sto nas dovodi do pitanja , da li se nase drustvo bar malo izmenilo ili smo jos uvek zauzdani Srbi sa brdovitog Balkana.

Kakose boriti protiv ovoga. Najgora varijanta bi bilo reci "nije tacno" posto oni bas to cekaju sa spremnim napisanim govorima koji ce jednom za svagda razdvojiti patriote i strane placenike. Borba treba da bude sistemska kroz propagiranje gradjanskog drustva, skolovanje i pruzanje informacija iz sveta.

Svaka izgovorena njihova rec ma kako izgledala odlucna i puna unutrasnje snage je ustvari okrenuta samo oblikovanju svesti nasih ljudi, te iste reci oni nikada nece izgovoriti pred nekim inostranim drzavnikom ma kog on nivoa bio, iz prostog razlog jer su oni jaki samo pred narodom koji je uplasen a nemaju ni trunku hrabrosti da se uhvate u kostac sa problemom.
margos margos 10:55 17.08.2007

Re: Xex

mlad_i_perspektivan

Sve bi ovo bilo normalno da je jos uvek Mislosevic na vlasti, ali nije ( ili mozda jeste )... .


Pre jedno godinu dana se provukla neka informacija 'iz proverenih izvora' kako se "Marko Milosevic u Moskvi edukuje, uci jezike i priprema za dolazak na politicku scenu Srbije, u pravom trenutku"

Kao prosecni stanovnik ove zemlje - izgubila sam svaku volju za analitickim razmisljanjem i sl...
Vratila sam se proverenom fatalizmu - "bice sta ce biti...", "...sudbina, sta ces..", "... ovo je Srbija..."
... toliko o mom politickom 'angazmanu'

Sta mislite - da li je to istina? (to o Marku, ne mom fatalizmu:))
I sta s tim?
I koliko krugova ima ovaj NAS pakao???
jinks jinks 11:57 17.08.2007

Re: Xex

Pre jedno godinu dana se provukla neka informacija 'iz proverenih izvora' kako se "Marko Milosevic u Moskvi edukuje, uci jezike i priprema za dolazak na politicku scenu Srbije, u pravom trenutku"


Nemojte da se brinete, ako i jeste tacno da je konacno resio da zavrsi srednju skolu, potrajace to u svakom slucaju ... sta god posle toga mislio da radi.
margos margos 12:03 17.08.2007

Re: Xex

jinks
Nemojte da se brinete, ako i jeste tacno da je konacno resio da zavrsi srednju skolu, potrajace to u svakom slucaju ... sta god posle toga mislio da radi.


Taman da vas se odusevljeno zahvalim... kad me na'vata nova muka: je l mislite da mu je diploma problem, mislim, da je nabavi???
margos margos 12:11 17.08.2007

Re: Xex

greska...
Taman da VAM se odusevljeno zahvalim...

(ne znam da ispravim na opciji 'izmeni')
jinks jinks 13:28 17.08.2007

Re: Xex

Mozda ga je blam od komsiluka ... ipak je MM tamo poznati akademik
movas movas 14:04 17.08.2007

Re: Xex

jinks
"Marko Milosevic u Moskvi edukuje, ..." (ga)
Nemojte da se brinete, ako i jeste tacno da je konacno resio da zavrsi srednju skolu, potrajace to u svakom slucaju ...

Ma Marko je sila! Od nošenja gajbica mu m*da do kolena, a i kada je krenuo u prvi osnovne - imao ono veće od učitelja!
(krenuo, kažu, sa osamnaest...)
zilezoran zilezoran 14:36 17.08.2007

Re: Xex

Коме (Радикалима? ДСС?.. некоме ко својом главом мисли?) смета:
Borba treba da bude sistemska kroz propagiranje gradjanskog drustva, skolovanje i pruzanje informacija iz sveta.

Кад је Шешељу то сметало, Кад је Коштуници то сметало, кад је било којем нормалном човеку то засметало.
Јесу ли Радикали и ДСС и оно мало ШКОЛА, што је остало Неуништено од СПС владавине, претворили у мегамаркете (ти даш новац, они теби диплому) -нису.
Кад су то они спречили било коју информацију која њима не иде у прилог- никад
Кад су икад спречили икакву информацију из Света-никад
Јесу ли они донели Робовски Закон О Раду - нису
Кад су икад спречавали принципе на којима стоји Грађанско Друштво-никад

Али, ако је проблем -што при томе увек гледају и интерес Земље у којој живе - провери сам успешне нације:
Па Јапанци су на тај начин дошли до оног што имају. Само су на то надоградили Своје поднебље.
Словенци , веруј ми исто.

Провери шта је са земљама чији Јавни радници слепо извршавају све што наручиоци пожеле( Данашњи Авганистан, Данашњи Ирак,....)
Аутор овог блога,на пример, обожава да брише све што није у његовом интересу, и ја то поштујем. Не свиђа му се због ( он каже верског , етичког, било ког вређања) - е али ако тога нема, а он ипак брише само због тога што то не жели да се види - Где је ту ДЕМОКРАТИЈА Какво је то пропагирање грађанског друшта.

Контролисана Демократија, како би можда неко пожелео , није Демократија.
То смо већ имали и то смо друкчије звали.
jinks jinks 14:45 17.08.2007

Re: Xex

(krenuo, kažu, sa osamnaest...)

Onda je 100% bio blaganjik, mozda cak i predsednik razredne zajednice... geni su to
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:07 17.08.2007

Re: Xex

Кад је Шешељу то сметало, Кад је Коштуници то сметало, кад је било којем нормалном човеку то засметало.

Ala ste ih poređali, svaka vam čast!
Аутор овог блога,на пример, обожава да брише све што није у његовом интересу, и ја то поштујем. Не свиђа му се због ( он каже верског , етичког, било ког вређања) - е али ако тога нема, а он ипак брише само због тога што то не жели да се види - Где је ту ДЕМОКРАТИЈА Какво је то пропагирање грађанског друшта

Autor ovog bloga ne voli lupetanja - ali svakako može da ih istoleriše.
To jest, ne briše ih nikada!

U vašem slučaju - dakle - to čine moderatori blogaB92
najverovatnije iz razloga koje ste upravo vi sami naveli,
elem, da citiram:
због верског , етичког, било ког вређања

i tu vam, "plašim se", ne mogu pomoći...
p.s.
baš vam je dobro ovo etičko
ervetor ervetor 07:49 18.08.2007

Re: Xex

Контролисана Демократија, како би можда неко пожелео , није Демократија


Pa naravno da demokratija mora biti kontrolisana.
Nekontrolisano drustvo je Anarhija i to je ono u cemu mi danas zivimo. Pseta pustena sa lanca da se medjusobno ujedaju to smatraju demokratijom.
A onda prezivelo pseto posmatra rast svog stomaka i tumaci ga kao rast BDP-a.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 10:05 18.08.2007

Demokratija kao društvo (jednakih) šansi..

Контролисана Демократија, како би можда неко пожелео , није Демократија

Demokratija bi makar trebala da bude društvo jednakih prava za sve - gde svi moraju da poštuju zakone i gde se za nepoštovanje istih svi i sankcionišu (pa i Velja Ilić, recimo). Takođe, uprkos činjenici da ona jeste vladavina većine - u njoj su jednako zaštićena i prava (svih) manjina (recimo, Čede Jovanovića).
Sve one slobode koje na bilo koji način negiraju slobode drugih (drugog) ne potpadaju pod ovu definiciju. Naravno, ima još...
milandez milandez 19:30 19.08.2007

Re: Xex marqos

(ne znam da ispravim na opciji 'izmeni')

I ja nisam znao. Klik na "Izmeni", pa sve redom iskopiras u blanko obrazac, a "quote" repriziras.
margos margos 22:18 19.08.2007

Re: Xex marqos

hvala, hvala:)))
opetprisutan opetprisutan 14:22 20.08.2007

Re: Demokratija kao društvo (jednakih) šansi..

Nebojša Milenković , milandez, ervetor,....
Контролисана Демократија, како би можда неко пожелео , није Демократија
То смо већ имали и то смо друкчије звали.

Знам да је много лакше полемисати кад нечујеш другу страну. Онда си стварно у праву ...

Свака Диктатура, Тиранија, Цензура укидање демократских принципа почиње са речима да покушава да спречи Анархију, да се то ради због верског , етичког, било ког вређањаи или као што то Небојша ради :
Ponovio bih pitanje: da li zelite uvodjenje demokratije u Srbiju?

Проблем је само што , обично тај систем (недемократски) нема и доказ за то. Po tome se on i razlikuje od Demokratije dodao bih. Један од показатеља је Сигурно.
Мени одузимају већ трећи пут "ник" а да притом настављају да полемишу са мном, не објављујући како сам то ја неког увредио, како сам се то залагао за Анархију, како сам то био против објављивања било чијег мишљења.
Чак напротив,на пример milandez и полемика са њим на више блогова може да посведочи да умем да '"вређања, етикетирања,..." не само да отрпим, већ и да одговорим (и при томе не вређајући никог).

Демократија се баш по томе разликује од Анархије, од Тираније, Диктатуре,...
Још ниједном никог нисам, не само увредио, већ никог нисам ни оптужио за тако што - умем ја са тиме да изађем на крај, без вређања и пријављивања.
Али не знам чему другом да припишем ово скидање са листе полемичара, сем "контролисаној Демократији".
Ја сам овде свраћао да проверим своја убеђења, да их и променим (можда вам чудно звучи, али ја сам спреман да свој став променим увек кад чујем јак Аргумент), не да би био брисан да би ми неко лакше одговорио. Модератор, или било ко (ко то ради), нек цитира шта је то на пример увредљиво рекао "nick": zorazile, zilezoran, ....
ili vam samo smeta "ćirilica"
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:39 20.08.2007

НЕМОЈТЕ ДА ПРЕТЕРУЈЕТЕ

зашто би, рецимо, било ко имао нешто против ћирилице ?!
мислим, питање је више реторичке природе
надам се да ипак нећете одговарати...
Slatka mala izvrnuta torta Slatka mala izvrnuta torta 10:33 17.08.2007

ko je taj jocic?

dole "baba ministri"...
Olga Medenica Olga Medenica 11:15 17.08.2007

Nebojsa

Sjajno!
Kakva kompilacija! House Music! I to sve vreme ista ploca.
deki_swe deki_swe 11:16 17.08.2007

Izjave...

...u slobodnom padu.

Paranteza za komentatore: možda smo srbi po opancima a ne i po greškama. Jeli može da pređemo sa "srba" na "ljude"?
Black Adder Black Adder 11:27 17.08.2007

Muka mi je...

Sve jasnije počinjem da se prisećam kako sam se osećao devedesetih... Muka mi je od toga.
Serija izjava koju su poslednjih dana dali funkcioneri DSS-a valjda je i svima koji su bili skeptični dokazala kako su razmišljali ti isti ljudi i pre 10 godina, i da se ništa nije promenilo. Samo su tada ćutali....
Ne mogu da verujem da ljudi opet mogu da gutaju ove iste bljuvotine... opet i opet i opet i opet.....
Izgleda da u Srbiji učenje na iskustvu ne postoji. Izgleda da je ono britansko istraživanje po kome su Srbi najgluplji narod u Evropi tačno...
Black Adder Black Adder 11:41 17.08.2007

Evo najnovije, kampanja DSS vs NATO

"Vreme za povratak na Kosovo"
17. avgust 2007. | 12:28 | Izvor: Beta
Beograd -- Savetnik premijera Srbije Aleksandar Simić kaže da je došlo vreme da se jedan broj vojnika i policajaca Srbije vrati na Kosovo.

Simić je rekao da Rezolucija 1244 Ujedinjenih nacija, koja garantuje suverenitet Srbije, obavezuje UN i NATO da se vojska i policija Srbije vrate na teritoriju Pokrajine. "Mislimo da je za to došlo vreme", kaže on.

Prema njegovim rečima, izjave lidera "albanskih separatista sa Kosmeta" posle susreta s pregovaračkom trojkom Kontakt grupe ukazuju na to da oni ne žele nikakve pregovore i da će naredni meseci biti "puko trošenje vremena".

"To je samo još jedan dokaz da su jedina sila koja može naterati kosmetske Albance da pregovoraju SAD. Kada bi one odustale od stvaranja NATO-države na Balkanu, stvarni pregovori bi bili mogući i u njima bi realno mogao da se očekuje kompromis koji je toliko potreban za balkansku i evropsku stabilnost", kaže savetnik premijera.

Na pitanje da li učestale izjave državnih funkcionera o tome da NATO pokušava da napravi državu na Balkanu znače da je Srbija odustala od ulaska u tu alijansu, Simić je rekao da Vlada Srbije nije razgovarala o tome.

"Nije bilo razgovora jer to nije bila tema za Vladu. Vlada je donela prezentacioni dokument za Partnerstvo za mir. To je jedna organizacija koja u sebi okuplja sve evropske države i njeni članovi su i Rusija, Belorusija i ostale zemlje", kaže on i dodaje da su to okviri u kojima se kreće odbrambena i spoljna odbrambena politika Srbije.
MMMila MMMila 14:13 17.08.2007

Re: Evo najnovije, kampanja DSS vs NATO

Znaci, hoce rat, ja sam to tako shvatila:( UZAS!
Black Adder Black Adder 14:26 17.08.2007

Re: Evo najnovije, kampanja DSS vs NATO

I ja to tako razumem.
Na zalost ne shvataju koliko je glupo i opasno sve ovo sto govore.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:32 17.08.2007

VREME JE!???

Savetnik premijera Srbije Aleksandar Simić kaže da je došlo vreme da se jedan broj vojnika i policajaca Srbije vrati na Kosovo.


Kako li je samo shvatio da je baš sad vreme!?
Hajde, da ne pitam baš: kako li će da ih vrati!
Mislim, čovek je savetnik - sigurno ima neki plan...
MMMila MMMila 10:12 18.08.2007

Re: VREME JE!???

Da, ima plan: da sto duze bude "kalif"!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 13:59 18.08.2007

stvarno i moguće...

a ja, recimo, naivno verujem da će gospodin savetnik lično, već koliko sutra, da navuče uniformu
i prvi se vrati na kosovo - i tako, vlastitim primerom pokaže da je ono što tako premudro
savetuje druge itekako moguće!
MMMila MMMila 14:18 18.08.2007

Ubedi i mene!

Vish, to verovanje ti je pravo! Ubedi me!

:)

Oduvek je u ovoj Srbiji vlastiti primer bio idealan!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana