JEDNOSTAVNO,ALI ISKRENO!

aguero RSS / 07.01.2009. u 12:45

 

 

Boze,kakve glupe poruke stizu kao cestitka za Badnje vece i Bozic!Kao i u drugim slicnim prilikama.Posebno za najveci hriscanski praznik.Kako li samo,razni autori,sklepaju onako rogobatne tekstove,a tek kada ih upakuju u jevtine rime,dodje ti da iskljucis mobilni nacisto?!

Nastranu i to sto je bez veze slati najiskrenije zelje za necije zdravlje,ljubav,blagostanje,mir i srecu preko SMS poruka.No,to je u duhu modernog doba i ukupnog otudjenja ljudi.Ako nista drugo,zar ne mozemo da okrenemo sve te brojeve i da sagovorniku sa druge strane,direktno,svojim glasom kazemo - Hristos se rodi!Srecan Bozic!Da bude u svemu tome vise ljudskosti i topline.

I sta,i kako da odgovoris na te tako sklepane poruke?Jadni i mi,jadan i Isus Hrist!Bogomladenac.Jos kada se takve poruke uvek iznova forvarduju,sa broja na broj,dodje ti da se zapitas da li cemo se ikada vise vratiti sebi,svojim iskrenim osecanjima i sposobnosti da ljudima koje volimo,direktno,ma kako,kazemo - Volim Te!Zelim Ti sve najbolje!Srecno!

Zasto da strepimo od Bozica do Bozica,preko Srpske nove godine do Vaskrsa,sta li ce i kako ce stizati na nase mobilne brojeve sa raznih strana,od znani i neznanih....I da li ce nam ulepsati praznik,ili pokvariti radost praznovanja!

Srbi su pametan narod,ali cesto dozvoljavaju da ih ponesu razne gluposti,pa se tako i desava da glupo potre sve ono sto je kod njih(nas) lepo...Ne bih voleo da pomislite da zelim da tu nesto ,kao,ja pametujem,ali ova praksa bi morala da se prekine odmah.Mozda da pocnemo tako sto na takve glupe i neiskrene poruke necemo odgovarati.Ja nisam.

Oko vere i verskih praznika,obicaja i nasih ponasanja,mnogo je onoga sto je previse kitnjasto,nepotrebno,kicasto,apsurdno,cak,pa tu listu ne bi trebalo dalje siriti,vec suzavati.Tako,bar, ja mislim.

Danas je Bozic,porodicni praznik,praznik mira,ljubavi i srece.U slavu Bozjeg sina Isusa Hrista.U ime njegovo i u ime svih nas,recimo jos jednom,sasvim obicno,iskreno,samo Hristos se rodi!



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

NNN NNN 19:54 07.01.2009

Vaistinu se rodi!

Apsolutno se slažem.
Pre godinu-dve bila neka poruka u kojoj je neko izrimovao i Mercedes.
darkonduty darkonduty 21:00 07.01.2009

Re: Vaistinu se rodi!

NNN
Apsolutno se slažem.
Pre godinu-dve bila neka poruka u kojoj je neko izrimovao i Mercedes.

A ja dobila neku u kojoj izrimolvali sve i svašta, labudove i snijeg.
Zvučalo je kao haiku parodija Hasanaginice.
mashha mashha 20:32 07.01.2009

Pjesme nad pjesmama

Užas, htedoh i ja da napišem blog na ovu temu- ova me inspirisala:

" Aj u goru, badnjak snesi, nek se vidi da nijesi niti turčin nit dukljanin nego SRBIN I HRIŠĆANIN! Ko nas mrzi taj se utro, srećno brate BADNJE JUTRO! "
darkonduty darkonduty 20:57 07.01.2009

Evo jedne sa facebooka

Draga prijateljice, jos jedna godina se priblizava kraju. Nije vazno kakva je bila, dobra ili losa, vesela ili tuzna,uspjesna vise ili manje, s puno ljubavi ili ne bas, u blagostanju ili strogom racionaliziranju, ali...ona je jos malo pa iz nas. Zelim ti umijece da stavis tocku na 2008.i da je ostavis na miru da spava. Ostavi tu staru uciteljicu zahvalna za sve sto ti je dala i sto te je naucila. Samo stavi u putnu torbu iskru radosti, oblak ljubavi, zahvalnost u oku, mir u srcu i radost, radost, radost....pa mozda i jos ponesto vrijedno sretne uspomene. Putuj u 365 dana dugo putovanje, uvijek sretnije, zdravije, ljepse, uspjesnije i uzbudljivije od proslog. Zelim ti da se svako juto odmorna sretno protegnes, zivis prekrasan i zanimljiv dan, pa da navecer legnes ispunjena i zahvalna za sve divote koje su ti dane. Sretan Božić i sve najbolje u 2009. godini.
aguero aguero 21:10 07.01.2009

Re: Evo jedne sa facebooka

Eto,bas je tako kako ste svi vi gore naveli.Strava!
miniko63 miniko63 23:33 11.01.2009

Moj nacin

Ja sam to resila tako sto sam prva poslala jednostvnu i pristojnu bozicnu cestitku svim poznatima...ukljucujuci i malo bolje poznate ljude. Cestitka je bila jednostavne i konkretne sadrzine. Upravo to mi je pomoglo da ne dobijem ni jednu, tacije samo jednu cestitku tog sablonskog glupavog tipa. Eto.
aguero aguero 23:43 11.01.2009

Re: Moj nacin

miniko63
Ja sam to resila tako sto sam prva poslala jednostvnu i pristojnu bozicnu cestitku svim poznatima...u kljucujuci i malo bolje poznate ljude. Cestitka je bila jednostavne i konkretne sadrzine. Upravo to mi je pomoglo da ne dobijem ni jednu, tacije samo jednu cestitku tog sablonskog glupavog tipa. Eto.

To je mozda najbolji nacin.Bravo,miniko!
miniko63 miniko63 01:14 12.01.2009

Re: Moj nacin

Hvala na pohvalama! Prija...ma da....hm nekom drugom prilikom cu objasniti. Sada gledam koncert Billy Idol...bila sam na njemu pre 3 godine...ili 2 ne secam se...boze kako vreme leti. Jedan od najboljih koncerata na kojima sam bila...Totalno fenomenalno po i po mojoj meri. Izvini nisam ti cestitala Bozic ( ako ga slavis). Sve najbolje :)
aguero aguero 12:00 12.01.2009

Re: Moj nacin

Sve najbolje :)
*novo

Sve najbolje :)
*novo

Hvala!I tebi puno srece!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana