INTERMEZZO

aguero RSS / 16.12.2008. u 12:19

 

Posle objavljivanja price SAN na ovom blogu, dobio sam i nekoliko pp.Naravno,pp su stvar svacije privatnosti i to mora da se postuje.

Zanimljivo je da je stiglo vise pp nego komentara (koji su javni).Mozda i zbog toga sto bi komentari mogli i da pokvare pricu.

Javljali su se oni kojima se SAN svideo.Oni drugi nisu imali razloga za to.

Nekoliko dama pise mi da je kanula i po koja suza,jer svako od nas ima najlepsi trenutak u zivotu koji se nije dogodio.Ponekad,coveku se ucini da je tako i najbolje.

Dame su se,dakle,raznezile.Jedna me pohvalila sto sam ,'ostao dzentlmen do kraja',i time me podstakla da vec danas napisem istinitu poucnu pricu Dzentlmen.

Muskarci (men),kao sto se i moglo ocekivati,bili su malobrojniji u ovoj komunikaciji.Ni jedan nije bio u iskusenju da padne u karasevdah,ili ne daj Boze,pusti suzu,prisabere secanja,i uputi se ka nekom svom lepom dozivljaju u proslosti.

U stvari,javila su se samo trojica.Prvi (man) je bio ubedjen da smo bili u istoj ceti u vojsci.Druga dvojica(men) su poslala gotovo identicno pitanje:

-"Pa,jesi li je ti na kraju,ili nisi?

I jednom i drugom kratko sam odgovorio:

-"Naravno da nisam!"

Znam da sam ih duboko razocarao,ali sta cu,tako je bilo.Istina,ne bih im rekao da jesam i da je bilo drugacije.Mogao sam da kazem,ali cemu,da je nekada najlepse kada se nesto lepo,sto zarko zelimo,o cemu mastamo i sanjamo - nikada ne dogodi!

Da nema takvih,neispunjenih ocekivanja,zelja i nada,ni one dozivljene,ostvarene,ispunjene,ne bi imale snagu dijamanata u nasem secanju.

To je moje misljenje.I ako bas hocete da znate - godinama posle onog leta na jezeru,bilo mi je zao sto je sve onako ispalo,a sada,sa godinama,najdraze mi je sto se zaustavilo bas tamo gde je i trebalo!



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dreamreader dreamreader 17:27 16.12.2008

Secanja

To je moje misljenje.I ako bas hocete da znate - godinama posle onog leta na jezeru,bilo mi je zao sto je sve onako ispalo,a sada,sa godinama,najdraze mi je sto se zaustavilo bas tamo gde je i trebalo!


E, za ovo Vam ne verujem, ma koliko Vi tvrdili suprotno

Inace, bas nekako i prilici da zene budu sentimentalnije, a muskarci, hmm...recimo, jednostavniji (u nedostatku boljeg termina) u reakcijama na secanja ovog tipa.

Moram priznati, ja sa godinama sve manje smatram romanticnom ideju da je ipak najlepse da one stvari koje zarko zelimo ili kojima se nadamo, ipak ne budu ostvarene. Jasno je, naravno, da je tako razmisljati cesto racionalnije, bezbolnije, jednostavnije, ispravnije cak, ali kada se osoba odrekne, bilo dragovoljno ili drugacije, neke svoje zelje, nade, sna - ostane prazan osecaj, najcesce dugorocnog, sustinskog nedostajanja necega/nekoga. Naravno, taj neprijatan osecaj moze biti privremeno saniran nekakvim osecanjem, recimo, moralne superiornosti - da smo ucinili nesto ispravno uprkos nama samima, ali...

Elem, izvinjavam se na opsirnosti, moj komentar je zapravo odlutao od poente Vaseg post-a, jer je ipak malo opstiji od onoga o cemu ste pricali
aguero aguero 20:38 16.12.2008

Re: Secanja

Nije preopsirno,a lepo receno!I,sto je najvaznije - iskreno!
Ponekad imam utisak da u svesti duze traju nedosanjani snovi,no ono lepo sto je bilo, pa proslo.Na srecu,samo ponekad!
U svakom slucaju,dobro je da ima i jednih i drugih!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana