U EVROPU NI UZ POMOĆ GRAFITA - X TI PUT !!!

Branislav Kovačević Cole RSS / 08.08.2007. u 12:46

 grafit
grafit
Već nekoliko dana u Kragujevcu je pripremana akcija pod nazivom “Grafiti za Ginisa” u organizaciji mladih iz Međunarodnog kampa prijateljstva. Oni su u Gornjem (Velikom) parku trebali da iscrtaju najduži grafit za Ginisa. Sinoć je u 23. sata počela Grafit-party žurka podrške, na koju je trebalo doneti bele majice, a organizatori su obezbedili flomastere, kako bi SVI CRTALI. Sve se to dogadjalo u okviru manifestacije "Leto kod kuće" uz učešće dvadeset osmoro momaka i devojaka iz Italije, Nemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su inače članovi Međunarodnog kampa prijateljstva, u organizaciji kragujevačkog Centra za mlade..Zadatak je bio da se na platnu dugom 530 metara iscrtaju grafiti, čime bi se oborio Ginisov rekord u dužini grafita.

Sve ovo napred rečeno je deo zvaničnih informacija iz kampa Medjunarodnog prijateljstva.


Jutros, ne dade mi djavo mira, prošetah do Gornjeg parka, tek koliko da vidim kako napreduju, kako sve to zajedno izgleda, da im ponudim neko osveženje, da im dam podršku…

Pogledam, skoro da nema nikoga.
prazan g park
prazan g park

Tek tu i tamo neki prolaznik-rekreativac. Delimično iscrtano platno, obavijeno oko stabala, tek je nagoveštavalo da se tu nešto noćas dogadjalo. I taman dok sam fotografisao detalje sa platna pridje mi jedan milicioner, rekao bih vidno iznerviran…”priveli smo njih dvojicu…” započe komunikaciju sa mnom. Zbunjen…upitah ga : “Koju dvojicu…ne znam o čemu se radi…?”

grafit
grafit
« Pa onu dvojicu...što su noćas isekli platno...kreteni ! Bile su moje kolege tu...bilo je i obezbedjenje-..Ipak, oni su iskoristili trenutak, kada ih niko nije video da žiletima ili nečim drugim iseku platno »...

Nisam mogao da verujem šta kaže.... »I..šta je bilo dalje...upitah, gde su sad ti mladi što su crtali grafite ? », sada nastavih i ja iznerviran i razočaran...

Otišli su.....prekinuli su....nema nikoga...ja dežuram samo, ne znam da li će nastaviti....Kažu da neće...ne znam ! »

Krenuh iz
Gornjeg parka, glavnom ulicom, ka centru. Prebiram misli i sećanja , sramota me je! Dok hodam tako zaustavlja me, izlazeći iz bašte kafića jedan poznanik. Zastanem jer sa radija B92 čujem vesti u kojima se govori upravo o tome, kako se u Kragujevcu okupila grupa mladih ljudi kako bi postavili Ginisov rekord u dužini grafita....

Pita me poznanik, što sam se tako smrkao…?

Kažem mu šta se desilo!



Ne može da veruje.... » A ja sam baš pošao u Gornji park....ne volim baš grafite, ali sam hteo da podržim akciju...da podržim mlade....Pa dobro BRE, dokle će sve ovako....Pogledaj ...reče pokazujući na ruke, sav sam se naježio od muke, od sramote..Pa dobro postoji li BRE neka vlast, neka policija...Neko, ko će da kaže DOSTA ! Jebem ti i život i grad, u kome živim.... », reče, okrete se i ode u suprotnom smeru od Gornjeg parka.

Ne znam! Nemam odgovor!

Juče je doneta odluka da se FK”Partizan” zbog nemira navijača u Mostaru izbaci iz daljeg talmičenja. Možda sve to nema nikakve veze…ili ima, ko će ga znati?

Zameraju mi neki na Blogu, kako eto pišem samo o lošim stvarima, kako mi niko ne valja, kako samo “crnim” narod kome pripadam....

Pa dobro, biće da sam ja kriv…i za Partizanove navijače i za isečeno platno…!

Samo dokle?

Atačmenti



Komentari (82)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:49 08.08.2007

Evo sve pokusavajuci da

postavim ovaj Blog..nekako se izborih, ali bez fotki...mozda kasnije uspem da ih dodam....ako mi to neko lepo i najednostavnije objasni,.,...Hvala i izvinite
poz
BKC
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 13:15 08.08.2007

Re: Evo sve pokusavajuci da

Branislave, možda ovo platno nije najvažnije na svetu, ali meni su pune oči suza i naravno da sam se naježila šest puta dok sam čitala vaš post.
Strašno je, nekako mi je jako strašno! Da nešto toliko pozitivno bude prekinuto. Ne znam ni sama, molim vas prenesite im da ne treba da odustanu, da treba svakako da realizuju svoju akciju. Prenesite im i najtoplije pozdrave i podršku.

ps.
Problem pri postavljanju fotki je možda zbog browsera. Ja iz Opere recimo ne mogu da postavljam fotke, ali iz Firefoxa mogu.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:45 08.08.2007

Re: Evo sve pokusavajuci da

Na zalost nisam trenutno blizu njih....ali cu pribaviti informaciju kasnije, da li su nastavili ili ne! Jutros mi je receno da necce...Ne znam, mislim da bi trebali da nastave....ja ne bih odustajao zbog dva idiota...Pri tom zaista bi morao neko i da odgovara, nekad...nije dovoljno dati samo moralnu podrsku...Skupstina Grada JE MORALA DA SVE OBEZBEDI da se zavrsi kako treba!
poz
bkc
ps<i ja idem iz Firefoxa,...ali ovoga puta se nesto dogadja..nestao je opet ceoo tekst????
antioksidant antioksidant 13:21 08.08.2007

?????????????????????????

Pa onu dvojicu...što su noćas isekli platno...

??????????????????????????
Jaril Jaril 13:30 08.08.2007

Prozivanje

I ne treba da nastave. Neka sramota bude potpuna.
Te "sekace" ne treba skidati sa vesti sa sve imenom i prezimenom uz bujicu osude takvih dela (cak i sa RTS-a). Treba rasvetliti njihovu destrukciju.
I naterati grad da se stidi.

Ja se stidim.
AlexDunja AlexDunja 13:38 08.08.2007

BKC

evo i ja sam kriva!
samo dokle?
Jaril Jaril 13:46 08.08.2007

Vesti

Na Internetu nasao samo ovo:

"Dve prekršajne prijave

Policijska patrola indetifikovala dva mladića koji su pokušavali da skinu platno na kome se crta najduži grafit i protiv njih podnela prekršajne prijave
Sinoć oko jedan sat posle ponoći učenici Međunarodnog kampa koji crtaju najduži grafit za Ginisovu knjigu rekorda u Velikom parku prijavili su dežurnoj službi policije da imaju problema s dvojicom mladića.

Policijska patrola je odmah indentifikovala i privela dvojicu mladića koji su pokušavali da pocepaju platno na kome se crtaju grafiti. Protiv njih je zbog remećenja javnog reda i mira podneta prekršajna prijava."

"Huligani napali ''grafitaše''
Skupština grada, inače jedan od pokrovitelja Međunarodnog kampa prijateljstva, najoštrije oosuđuje noćašnji incident u Velikom parku i napad grupe huligana na malde koji žele da obore Ginisov rekord
Napad grupe huligana na učesnike kampa Međunradonog prijateljstva koji učestvu u akciji obaranja Ginisovog rekorda u dužini grafita, najoštrije osuđuje Skupština grada Kragujevca, inače jedan od pokrovitelja ovog kampa.

Jedna grupa huligana drznula se da uništi jednu tako lepu akciju, kaže se između ostalog u saopštenju Informtaivne službe, a upravo cilj kapma je da mladi kroz desetodnevno druženje steknu nova poznanstva, učvrste prijateljstva i razmene ideje, pa se lokalna samouprava kao domaćin izvinjava svim gostima i učesnicima akcije.

Huligani su već indentifikovani, a posebno je važno da napad nije uspeo da zaustavi obaranje Ginisovog rekorda."

http://www.kragujevac.co.yu/vesti/index.php

A gde su imena, javna prozivka... to nam treba... stub srama.
gordanac gordanac 13:55 08.08.2007

fotke






Evo, prijatelju nekih fotki.Sad su na internetu (u ovom mom komentaru), pa ako ti se neka sviđa, samo uradiš "desni clilck" na fotku, zatim "copy" na "properties" i onda "paste" kad ti nakon "izmeni tekst" otvori tvoj editor.

Iseći platno.Nemam reči.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:51 08.08.2007

Re: fotke

Nemam ni ja reci....ali mi se cini da je potrebno nesto PREDUZETI KONKRETNO, ne samo u ovom slucaju...Pogledaj samo naslove novina....DA SE SMRZNES...da ne iskoracis na ulicu..Pri tom se od te dvojice ...da ne kazem kakvih ne vidi stotine druge dece koja su angazovana da sve bude kako treba..Odmah padne senka...
U slucaju Partizana i revans utakmice sa Zrinskim u Beogradu, sve je proslo bez ijednog incidenta,.,,,sto je naravno dobro i za pohvalu..Ali u isto vreme to nam samo govori da drzava i klub mogu kad hoce i da su svi u dilu,,,
A ti si moja dobra vila (SPRAM ONE VESTICE JELICE, KOJA SE BRCKA PO MORU !!!), ali sta to vredi kad sam ja neuki drustvenjak, priuceni kompjuteras, sa pola kursa!
poz
bkc
Ataturk Ataturk 14:18 08.08.2007

dno!

A ja se taman bio odushevio juche kad sam chuo da se u KG deshava neshto i to neshto pristojno i normalno..ovo me je sada mnogo iznerviralo, kakvi degenerici.Verovatno nesrecnici nachuli da tu ima, jelte, i mladih iz Hr i BiH pa im se pomutilo po mozgu!Donje dance dna!FUJ!
jesen jesen 14:48 08.08.2007

Re: dno!

dno dna...ma ne verujem da su ti kreteni uopste znali sta se tu dogadja...ali videli nesto njima nepoznato pa ajd da pokvare....
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:52 08.08.2007

Re: dno!

ma ko to zna,,,,,park je inace uvece pun..setaliste, moguce je da su bili pijani, naduvani...ko ce znati! Sramota ostaje, a senka na mlade kojih ima vishe i koji su hteli da naprave za sve nas plaisir!
EH
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:47 09.08.2007

Re: dno!


Da, ali zar murija nije trebala da bude u blizini da obezbedjuje grafit, radi se o medjunarodnoj manifestaciji. Imaju li ti panduri nesto u cuturama, dovoljno je bilo samo dvojica da dezuraju i ovo se ne bi desilo.
MMMila MMMila 07:41 09.08.2007

"Panduri" imaju preca posla...

...koja god bila!
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 14:48 08.08.2007

ja ne vidim

ceo tekst
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:57 08.08.2007

Re: ja ne vidim

opet je nestao....?????Pokusavam da ga vratim?????
Spiridon Spiridon 14:48 08.08.2007

Cole, molim te izvini za ovaj trol

u soku sam, nisam znao da postoji intervju sa Margitom Stefanovic (iz 4 dela)

upravo sam iskopao

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:59 08.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Kada je Margita u pitanju..sve je dozvoljeno...Poznavao sam je...ali...ostaju samo secanja...i sl!
Spiridon Spiridon 15:03 08.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Kada je Margita u pitanju..sve je dozvoljeno...Poznavao sam je...ali...ostaju samo secanja...i sl!


Hvala na razumevanju
dena-zeka dena-zeka 17:45 08.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Spiridone (i svi ostali blogeri), molila bih vas nesto-posto mi moja konekcija ne dozvoljava da ista sa you tube-a odgledam u kontinuitetu dajte mi savet kako bih to mogla uciniti ili gde bih ga mogla download-ovati sa neta. Izuzetno bih volela da cujem i vidim ovaj intervju.

Pozdrav, Mladena
Radojicic Radojicic 17:52 08.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

dena-zeka
Spiridone (i svi ostali blogeri), molila bih vas nesto-posto mi moja konekcija ne dozvoljava da ista sa you tube-a odgledam u kontinuitetu dajte mi savet kako bih to mogla uciniti ili gde bih ga mogla download-ovati sa neta. Izuzetno bih volela da cujem i vidim ovaj intervju.

Pozdrav, Mladena


Otvori Magin video na Youtube, pa onda klikni na pauzu i cekaj da ti ona crvena linija dole dodje do kraja, pa ces onda moci da gledas da ti ne stekce
A mozes i da skines video sa nekoliko programa, ali moras posle da prebacujes formate itd
zeljudina1 zeljudina1 18:18 09.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Ma nema veze, panduri su pasivni i cekaju naredjenje, a likovi koji divljaju su, sa druge strane, prepuni adrenalina i akcije, bilo kakve, obicno bezidejne, samo da se nesto izdivlja i izurla...

Obicno dodju divlji i oteraju pitome.

Ovde sam cisto zbog EKV...
Kako je samo bilo dobro...
Kako je samo bilo neverovatno...
Kako je samo bilo iskreno...
Kako je samo bilo DAVNO!!!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:23 10.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Ma rekoh ja.,...samo napred...za EKV!
dena-zeka dena-zeka 23:32 10.08.2007

Re: Cole, molim te izvini za ovaj trol

Dragi Radojicicu, veliko hvala. :)

Sve najbolje, Dena
johanna29 johanna29 14:48 08.08.2007

A taman sam se zaradovala...

Nešto mislim - ma nema to veze je li "južna pruga" ili severna tuga, svuda ima mazgi...

Dok im se god budu punile uši glupostima, izrađaće se u ksenofobe. Pa daj, majke ti, uništavaju nešto o čemu blage veze nemaju, niti POJMA, a kamoli da prepoznaju svrhu.

"Ne znam šta je, ali nervira me".

TUGA.

PS: ipak, raduje me ideja, i raduje me što je baš u KG, malo za promenu, čisto da se obnarodi da i tamo ima odlične ekipe sa puno duha.
bocabole bocabole 14:54 08.08.2007

GRAFIT ISPISAN ZILETIMA



HTELI MI TO ILI NE da priznamo i ta dva momka su ispisala u svoje ime i ko zna jos koliko njih svoj grafit.
Kad najjaca pojedinacna stranka u drzavi /po glasacima/ govori da sve nevladine,medjunarodne itd organizacije bez obzira koliko pomazu Srbiji i njenim drzavljanima su ,placenicke stvorene da uniste srpstvo , i kad je pruzena ruka za njih ruka u njihovom dzepu,sta onda ocekivati od mladih. Pa ko im je usadio agresivnost. ka njima?
Meni je zao svih i onih koji su svojim grafitima iscrtavali svoj optimizam ali mi je zao i momaka koji su ziletima ispisivali pesimizam.
A *LETO KOD KUCE* CE JOSH DUGO DUGO POTRAJATI ZA SVE NAS...................

Da mi je blize KG otisla bih da okrpim iseceno platno ,kad vec nemam moc da istupim zilete pojedinih politicara.



bojana
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:55 08.08.2007

Re: GRAFIT ISPISAN ZILETIMA

svaka cast!!! Hvala na podrsci u ime te dece...nase, kako god pateticno zvucalo
poz
bkc
cincili cincili 16:04 08.08.2007

kreni - stani

kod nas ti je sve po sistemu "kreni - stani" ili 2 koraka napred 1 nazad! taman pomislim da smo se u nekom pogledu i po bilo kom osnovu priblizili civilizaciji, kad, ono, medjutim. pomisao postaje sanak pusti, a cin java. jako deprimirajuce je da to "deca cine deci". steta, ali jos dugo ce trajati taj nas pokusaj da postanemo normalni, kao u gramatici "radnja koja traje"...
jaksa scekic jaksa scekic 16:37 08.08.2007

Po Hini postignut rekord :))))

08.08.2007 17:05


Kragujevac: Naslikan najdulji grafit na svijetu

Grafit je dugačak 605 metara



BEOGRAD - Najdulji grafit na svijetu naslikan je u srijedu u srbijanskom Kragujevcu zajedničkim radom skupine mladih iz više europskih zemalja.

Oko 30 mladih sudionika međunarodnog kampa prijateljstva iz Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije naslikalo je 605 metara dugački grafit koji bi trebao biti uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda.

Grafit se sastoji od poruka mira te antifašističkih i antinacionalističkih parola.

Rad na grafitu u gradskom parku u Kragujevcu trajao je 23 sata, pri čemu su autori potrošili oko 700 limenki spreja.

Rekord je dosad držao grafit dug 507 metara naslikan prošle godine u Torinu u Italiji.


(Hina)



joshka joshka 16:51 08.08.2007

hm

Zameraju mi neki na Blogu, kako eto pišem samo o lošim stvarima, kako mi niko ne valja, kako samo “crnim” narod kome pripadam....


A sta lepo covek da napise?
Džudi S Džudi S 17:48 08.08.2007

Re: hm

joshka
Zameraju mi neki na Blogu, kako eto pišem samo o lošim stvarima, kako mi niko ne valja, kako samo “crnim” narod kome pripadam....A sta lepo covek da napise?



Tačno. Već duže vreme ne postoje lepe stvari o kojima bi se moglo pisati.

Što se tiče onih koji su isekli deo platna...šta drugo napisati nego- SRAMOTA!

Da li će akcija biti nastavljena, i zašto SGKragujevca daje saopštenje u kome najoštrije osuđuje incident....neka pomognu tim mladim ljudima.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:07 08.08.2007

policajac

Zameraju mi neki na Blogu, kako eto pišem samo o lošim stvarima, kako mi niko ne valja, kako samo “crnim” narod kome pripadam....

Pa napisao si Cole. Ako neko hoce da gleda. Ne znam da li samo ja to primecujem (i da li uopste tacno primecujem), ali pored sve gorcine, besa. tuge, zelje da se SAD iselim odavde ..... na mene je ostavilo utisak i ovo:
pridje mi jedan milicioner, rekao bih vidno iznerviran…”priveli smo njih dvojicu…” započe komunikaciju sa mnom. Zbunjen…upitah ga : “Koju dvojicu…ne znam o čemu se radi…?”


grafit« Pa onu dvojicu...što su noćas isekli platno...kreteni

E da jos on i "njegovi" dodju u poziciju da odlucuju.....
d@niLo d@niLo 18:24 08.08.2007

dokle?

Dokle god se ne uzmemo u pamet da takve koji to urade treba ostro kaznjavati , da ne kazem surovo, i javno osuditi,(kao sto je neko napisao), i to za primer drugima. Mozda to sad zvuci kao fraza, ali meni se uopste ne cini da mi u celini takve ispade shvatamo ozbiljno, sve u stilu , pa ima i ozbiljnijh problema..A ustvari su ta krupnija pitanja samo opravdanje za nasu lenjost i glupost. Sta recimo policiju sprecava da nadje i uhapsi te koji su isekli platno? Sta je njihov posao uopste ? Pa ako to nisu u stanju , onda za sta primaju platu?To treba da je principijelno pitanje, da resavas ono sto mozes,sto ti je u domenu, koliko god izgledalo sitno..
Slicna je prica sa partizanom i tim navijacima,.,danima se raspravlja da li bas treba partizan da bude izbacen, pa kao sta ce reci uefa,pa steta za nas fudbal, ..Gluposti. Ne prodje "gostovanje" a da ne bude eksces,tuca,da neko ne izgubi prste ili oko ,..Jel nam stvarno trebala uefa da nam kaze da to problem, da to nije normalno??

St.Dushan St.Dushan 20:26 08.08.2007

Mrkli mrak

Rekord je oboren i to je bitno. Da se Kragujevac po necemu lepom pomene. Za ove retarde i moralne patuljke mislim da je kasno i da im nema pomoci. Mislim na ovu dvojicu chobana. E, da ih je samo dvojica, pa da ih obesis kod ''KRSTA'' bez ikakve civilizacijske stete. Nazalost ima ih mnogo, mnogo vise. Zbog takvih primitivaca me je sramota sto sam kragujevcanin ali sam, zbog klinaca koji su ucestvovali u iscrtavanju grafita i obaranju rekorda, na neki nacin i ponosan.
Naravno, kada je Kragujevac u pitanju, ponosan sam i na prijateljstvo sa Coletom Kovacevicem.
Pozdrav

st.duccca

van for d roud van for d roud 22:51 08.08.2007

sto si u mojoj VIP listi

mi je svakim tvojim postom sve jasnije
Mozda je najveci problem sto te nema u vise primeraka,pa da mozes da stignes da pises o svemu sto nam je trn u stopalu i greda u oku...
Igrom slucaja sam bio u prilici, par godina, da svakodnevno obilazim Srbiju i da iz prve ruke vidim koliko nam je ova zemlja lepa....
a sto rece davno jedan aforisticar, lepota i pamet ne idu zajedno
Sta god lepo i pametno da neko pokrene,uvek se nadju SHABANI da uprskaju...
"Ne znam šta je, ali nervira me".

Dokle bre vise,muka mi je,zlo mi je povraca mi se....
Ajnstajn - samo dve stvari su bezgranicne,svemir i ljudska glupost.... s tim da za svemir nisam siguran

jbg,sta vise reci...
otrovnamaraja otrovnamaraja 01:06 09.08.2007

iz kragujevca sam

živim u raseljenju u beogradu. kada čuh prvu vest, da će u velikom parku da iscrataju najveći grafit na svetu skakao sam od sreće do plafona. ovo sad sigurno nekom iz beograda zvuči smešno, al hebiga, daj jednom da kragujevac bude u vestima u nekoj pozitivnoj konotaciji. beogradske dnevne novine, kad nemaju svežih a jakih vesti, kad je dosadan dan, stave , onako nonšalatno naslovnu stranu "kragujevac - dolina gladnih". čisto da popune prostor pričom nad kojom će se dokon građanin moći da sablažnjava na putu do posla. jednom je i moje naselje bilo u b92 vestima, zgradu do moje je zahvatio veliki požar. u mojoj zgradi, ako se neko još toga seća(isto bilo u dnevniku 92), živeo onaj ludak u zajedničkoj prostoriji, te kako nije imao wc, pišao je u flaše te su otkrili štatijaznamkolko stotina litara mokraće u toj jedno sobi u kojoj je on živeo. pa j****m mu miladojku, kad od nas samo takve vesti. i sad prva normalna(znam da nije nešto, i taj ginis mi je glup) , al nema veze, nije bitan povod, bitno je da će se skupiti mladi iz pola evrope i raditi nešto zajedno, zezati se, pozitivom privući pažnju, nešto šareno svetski će se desiti u mom gradu, potonulom u nekakvu apatiju, nekakvu žumadijsku letargiju.
a zatim down, vest o ovim džedajima. pa jebote! pa dokle. žešći šamar, a slap in the face. dokle , o grade moj?doživeo sam sve ovo odavde iz bg-a kao i autor bloga. e sad, neko je gore napisao da ne treba da nastave. naprotiv. jedino ako nastave sve je imalo smisla, ako sad batale, sekači iz parka su pobedili. naravno, policija da uradi posao do kraja, a zatim tužilaštvo. pa valjda ima više nas što volimo svoj grad, nego onih koji ga mrze?
Hemičarka Hemičarka 02:02 09.08.2007

Ne razumem...

Prvo, cestitke svim tim ljudima koji su organizovali i ucestvovali u ovoj akciji. Zaista ne zelim da ostanu u senci kritika na racun dvojice iskompleksiranih budala (ne znam kako drugacije da ih nazovem, mnogo sam se iznervirala) koji su pokusali njihovo delo da uniste.

Nikad nisam mogla da razumem tu, nazalost veoma prisutnu, zelju da se unistava sve sto je nekome strano. Pa ste reci, veliki broj takvih ljudi bi prebio nekoga na ulici samo zato sto je razlicit od njih. Takve postupke treba javno osuditi, da svi znaju ko su ti vandali. I moram da se slozim sa Coletom da to i te kako ima veze sa divljanjem navijaca. Cini mi se da je to isti profil ljudi, ista zelja za destrukcijom. Tako, kad vec nismo otisli da lomimo stolice na stadionu i gadjamo protivnicke fudbalere, nevijace i sudije, 'ajde bar da pokvarimo nesto na sta smo slucajno naisli... Da li cemo ikada tome stati na put?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:47 09.08.2007

IPAK HAPPYEND !!!

Uprkos senci koja je bacena na celu manifestaciju i akciju obaranja Ginisvog rekorda u duzini grafita...MLADI UCESNICI SU SMOGLI SNAGE DA NASTAVE AKCIJU I DA U ZADATOM ROKU ne samo udju u Ginisovu knjigu rekorda, vec i da pokazu kako se vredi boriti....SVAKA CAST.....!!! CESTITAM SVIMA KOJI SU UCESTVOVALI, KAO I ONIMA KOJI SU DOPRINELI DA SE AKCIJA SPROVEDE DO KRAJA......
Lepa vest, koju sa radoscu prenosim svima, koji to vec nisu saznali.....!!!
poz
BKC
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 07:52 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

Jeeee!!! Baš se radujem.
Jako mi je drago što nisu odustali.
Pozdravite ih.
gordanac gordanac 08:30 09.08.2007

:))

sreća, sreća, radost...

WIMBLEDON WIMBLEDON 09:17 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

A штo стe сe гoспoдинe Кoвaчeвићу зaлeтeли, пa jeдвa дoчeкaли дa oбjaвитe кaкo je, eтo, прojeкaт прoпao и дa у Eврoпу нeћeмo ни уз пoмoћ грaфитa! Зaштo нистe сaчeкaли кoнaчaн исхoд, пa oндa сaoпштили кoмплeтну инфoрмaциjу. Мoждa зaтo штo je кoд нaс сaмo ЛОШA ВEСТ прaвa вeст и штo мислитe дa сe сви лeпимo нa њих кao мувe нa...
Нaрaвнo дa ту двojицу вaндaлa трeбa кaзнити, прe свeгa их дoбрo oпaлити пo џeпу, jeр свaкa другa кaзнa билa би нeсврсисхoднa. A гoспoдин Jaкшa Шкeћић Вaм je пoкaзao пут кojим би, убудућe, у сaoпштaвaњу дрaмaтичних и oстaлих вeсти кoje изaбeрeтe, трeбaлo дa сe крeћeтe. Лeпo кaжe нaрoднa: Трипут мeри, jeднoм сeци! Или joш бoљe: Испeци, пa рeци!

С пoштoвaњeм
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:42 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

Prvo uopste se nisam zaleteo..tako da svako ko je zlonameran to samo tako moze da vidi....Ja sam, ako ste pazljivo citali..poshao tamo sa dobrom namerom....i o tome da obavestim sve vas/nas....Kad tamo...jedan policajac, jedan cistac i nesto prolaznika...Policajac mi je rekao da su Organizatori napustili..(odneli su cak i boje, cetke.....)i da se nece vracati....Dakle i ja sam sam doziveo razocarenje...Iz Gornjeg parka sam se spustio na posao i stavio Blog...Platna nisu bila iscrtana do kraja, a na nekima cak ni podloga nije naneta...a rok je bio 24 sata....Tako da sam cak pomislio u jednom trenutku da i ako se sada vrate nece stici da zavrse sve u roku.
Ipak oni su se vratili i uspeli da uz pojacan rad i broj mladih, sve zavrse....
Dakle sami zakljucite da li sam ja to brze bolje saopstio kao losu vest ili mozda indirektno nekoga podstakao da reaguje..kako treba...
Po starom dobrom obicaju u Srbiji nije kriv onaj ko zgresi nego onaj ko na to ukazuje.,...
Zatim treba da razlikujete sta je Blog....a sta su sredstva javnog informisanja....sto ponekad pobrka i g/din Scekic...Ovde, na Blogu, je jako mali broj novinara!
Zatim vecina medija skoro da ne spominje incident, valjda ako se ne pise o njemu ..nije se ni dogodio...Isto tako je i sa navijacima..Partizana..Zvezde..etc...Godinama im se sve tolerise, godinama se sa njima manipulise....a vecina cuti,.....itd
Dragi moj....ne brinite Vi za mene....kao sto ste mozda primetili, jedva sam sacekao da javim da je SVE IPAK ISPALO DOBRO....Ne...Vama je vazno nesto drugo...Pa ok...tako Vi vidite stvari...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:43 09.08.2007

Re: :))

Pa da.....Hvala Bogu da je tako ispalo......ne znam samo zbog cega uvek treba nesto da zabrljamo...a tek onda popravljamo stvari.....ali neka, DOBRO JE!!!
POZ
BKC
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 11:36 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!


Bas mi je drago, cestitke i puno pozdrava rekorderima.

I Vama Gos'n Cole hvala za positive attitude ovde na Blogu. Ne obazirite se mnogo na ova zakerala, sto Vam stalno traze dlaku u jajetu.

Pozdrav
Bojan
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:41 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

Eh pa da nema dlake u jajetu bilo bi dosadno....!!! U svakom slucaju i najvaznije je da se sve dobro svrsilo...kako bi rekao stari dobri Sekspir..
poz
BKC
PS<Hvala
WIMBLEDON WIMBLEDON 12:13 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

Пoштoвaни гoспoдинe Кoвaчeвићу,

Хтeли Ви тo или нe, свe штo нaпишитe нa блoгу, билo кo oд ВИП блoгeрa, jeстe вeст. Иaкo ниje нaмeњeнa срeдствимa инфoрмисaњa, oнa зa нaс oбичнe смртникe, читaoцe блoгa, пoнaвљaм, jeстe вeст. Штa дa ни jeдну другу нисaм прoчитao сeм Вaшe? Вoлим дa нajвишe вeруjeм ВИП блoгeримa, jeр мислим дa су нajoбjeктивниjи.
Зaмeриo сaм Вaм нa нeпoтрeбнoj брзини, jeр сaм прe читaњa Вaшeг тeкстa вeћ видeo и чуo дa су нaстaвили сa писaњeм грaфитa и дa, учeсници, уoпштe нe сумњajу дa ћe успeти.
Гдe сaм ja тo рeкao дa нису криви oни штo су згрeшили? Нaпрoтив! Jeсaм рeкao дa стe прeбрзo зaкључили, у нaслoву, дa oд рeкoрдa a тим и Eврoпe - нeмa ништa. Инaчe, нa блoгу имa итeкaкo нoвинaрски oбрaзoвaних, a бoгaми и нoвинaрa.
Тaкoђe грeшитe у нaвoђeњу дa вeћинa мeдиja нe пoмињe инцидeнт: нa нeкoликo тих прoкaзaних мeдиja сaм и чуo зa инцидeнт. Видитe, пoнeкaд и oни рaдe свoj пoсao oнaкo кaкo бисмo ми вoлeли дa стaлнo рaдe.
Нaрaвнo дa нe бринeм зa вaс, jeр знaм дa ћeтe сe дoбрo снaћи и нaстaвити дa пишeтe нa блoгу. Тo, сa зaдoвoљствoм, oчeкуjeм. Aли, пoнoвићу: нe мoжeтe дa мe убeдитe дa зa вeћину ЛОШA ВEСТ прeдствaљa прaву инспирaциjу, и нeштo скoрo сaсвим нoрмaлнo. Зaтo нaм тaкo и jeстe. A вaљдa мoжe дa сe прoнaђe и нeштo лeпo и пoзитивнo, или грeшим.

С пoштoвaњeм!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:35 09.08.2007

Re: IPAK HAPPYEND !!!

Postovani Gospodine,
velika je razlika izmedju Bloga i sredstava javnog informisanja...te tako sve sto napisu blogeri nije vest...niti moze biti, ali da ne raspravljamo o tome.
Rekoh ja da sam oko 08,oo svratio do G.Parka upravo po lepu vest...nece biti da sam ja kriv sto se desilo kako se desilo..uostalom imam i foku gde je SVE prazno...oko platna sa grafitima. Sra covek u toj situaciji moze da pomisli, nego da je neka budala pokvarila....lepu zamisao....Ne sporim da su drugi mediji javljali da se akcija nastavlja...ali ja naprosto posle toga nisam bio u prilici da slusam sta javljaju drugi mediji....Tehnicki problemi na Blogu su prouzrokovali da se tekst Bloga pojavi mnopgo kasnije, nego kada sam ja tekst poslao....Nesto nije islo kako treba....pojavljivao se tekst bez fotki..pa onda pola teksta.....itd sve dok se nije umesao moderator koji ga je postavio u celosti....ali je u medjuvrmenu proslo mnogo vremena....
Svi incident minimiziraju a ja upravo pokusavam da se on ne sakrije....kao po obicaju (recimo hronika RTK u vecernjim satima koju sam gledao nije ni spomenula...itd)
Staro novinarsko pravilo da nije vest kad pas ujede coveka, nego obrnuto...jeste nekakvo pravilo..ne samo kod nas nego i u svetu....ali ponavljam.,...Blog nema tak cilj a ni zadatak.
Predlozite mi Vi nesto pozitivno o cemu bi pisali....zanima me!
BKC
PS...Nisam ni mislio da treba da se sekirate....
otrovnamaraja otrovnamaraja 12:45 09.08.2007

e vimbldone mrsomude

(tako bi ti rekli u kragujevcu),šta ti sad hoćeš od čoveka? ni meni se nije odmah svideo naslov, priznajem, evo, cole, ne valja ti naslov. al valja tekst. čovek je odreagovao emotivno, a nije jedini kragujevčanin koji je tako odreagovao (pogledaj gore moj post). voli svoj grad i zato je tako odreagovao.i šta ti sad hoćeš? šta si se bre navrzo čoveku? jel treba da ti se izvini lično,jel se osećaš povređenim?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:49 09.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

Naslov je posledica neuspesnih pokusaja da se postavi Blog..pa sam(smo) ga menjali...X puta..jer smo mislili da je mozda negde zapamtio blog pogresno...pa smo menjal;i i naslov....i sve drugo. da bi se Blog konacno pojavio...
U svemu drugome mozemo se slagati ili ne, ali mora da ide u korist grada...
Ne treba tako ostro da reagujete,....i sam sam razmisljao da li da "zabasurim" dogadjaj...ali ne ide...nema smisla..ocutati....
poz
bkc
WIMBLEDON WIMBLEDON 14:20 09.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

„Дрвeних aдвoкaтa” бићe увeк! Нe знaм зaштo сe Ви „oтрoвнaмaрajo” нaђoстe узнeмирeни тимe штa сaм нaписao гoспoдину Кoвaчeвићу. Чини ми сe дa гa ни нa кojи нaчин нисaм уврeдиo, нити сaм сe „нaврзo” нa њeгa. Aкo мислитe дa свe штo нaпишу ВИП блoгeри мoрaмo дa aминуjeмo, oндa нaздрaвљe. Ja свe oвo видим сaмo кao мeстo зa рaзмeну мишљeњa, бeз врeђaњa, eтикeтирaњa, мaлтрeтирaњa, нaмeтaњa искуљчивoсти, aминoвaњa итд... Сaмo сaм рeкao, и oстajeм при тoмe, дa je нaслoв нeoдгoвaрajући и зa дoгaђaj и рeзултaт тoг дoгaђaja. Ништa ни вишe, aли ни мaњe. Уз oпaску, при кojoj тaкoђe oстajeм, дa ВИП блoгeри имajу oдгoвoрнoст зa тo штo нaпишу нa блoгу, jeр тo углaвнoм JEСТE ВEСТ, сeм изузeтaкa и писaњa o личним дoживњajимa и утисцимa. Вaрaтe сe aкo ОВAJ блoг смaтрaтe мeстoм нa кojeм сe ћaскa o свeму и свaчeму, a дa при тoм нe смe дa сe укaзуje нa oдгoвoрнoст зa нaписaнo.
Нe oспoрaвaм врeднoст тeкстa. Цeним и eмoтивaн приступ, aли пoнeкaд eмoциje трeбa oбуздaти, a зaрaд истинe. Знaтe, нe мoрa увeк „нa прву лoпту”, мoжe и сa двa-три дoдaвaњa или дуплa пaсa. Чeстo мoжe дa будe eфeктниje a и рeзултaт бoљи.
Инaчe, гoспoдинe Кoвaчeвићу зaштo бистe зaбaшурили дoгaђaj, нeмa пoтрeбe. Сaмo je трeбaлo избрojaти дo три... A прeдлoжићу Вaм и „лeпшe” и „лaкшe” тeмe.

С пoштoвaњeм! (дa вишe нe „мрсoмудим”)
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:19 09.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

Niti sam sew pravdao, niti sam "trazio" drvene advokate...Prosto neko ima drugaciji utisak o Blogu od Vas,ni vise ni manje.
Samo sam pokusao da objasnim hronologiju dogadjaja...pa i postavljanja Bloga, pa i samog naslova, koji je menjan vise puta iz razloga koje sam vec naveo...pa je mozda neadekvatan...Ipak kada se dovede u vezu sa navijacima Partizana i tim incidentom,,,nekako i ima veze, jedno sa drugim.
Naravno da svako odgovara za ono sto napise...drago mi je da ni Vi ne vidite nista lazno u mom tekstu, a subjektivan osecaj je subjektivan osecaj...Postavicu fotku praznog parka u samom tekst (jer ne umem tehnicki da to izbvedem ovde!!)kakvog sam ga zatekao, pa vi samo zakljucite sta sam mogao da pretpostavim i sam tada.
Predlozite,,,,cekam Vas predlog..videcete da to bas i nije tako lako!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:27 09.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

uspeo sam da postavim slicicu (u osnovnom tekstu..jer ne umem tehnicki da izvedem u postu...???)praznog gornjeg parka u momentu kada sam ja naisao...pa vidite da li to Vama lici na akciju koja ce se uspesno zavrsiti?
WIMBLEDON WIMBLEDON 16:17 09.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

Пo oвим фoтoгрaфиjaмa нe би сe рeклo, aли мoрaли стe дa рaчунaтe нa млaдoст и eнeргиjу кojу сoбoм нoси. И врлo чeстo, a дa ми стaриjи тoгa нисмo свeсни, и изузeтну упoрнoст и смисao зa oдгoвoрнoст.
Збиљa нe бих дa „дaвим”, aли нe прихвaтaм дa oлaкo свe првo видимo црнo, пa oндa нaкнaднo примeћуjeмo дa ниje бaш свe ни тaкo црнo. Слaжeм сe дa нaс je прoтeклих пeтнaeстaк-двaдeсeт гoдинa прoстo нaучилo дa нe видимo свeтлo нa крajу тунeлa (a дa тo свeтлo нхe будe вoз!), aли вaљдa би бaр сaд мoрaли дa пoзитивниje рaзмишљaмo пa aкo мoжe и дa свaкoг дaнa у свaкoм пoглeду... будeмo бaр мaлo бoљи људи и бaр мaлo oптимисти.
Слaжeм сe дa ћe избoр „лeпших” и „лaкших” тeмa бити тeжaк, aли врeди сe пoтрудити и нaћи их. A нaћи ћу их, oбeћaвaм! и Прeдлoжићу.

С пoштoвaњeм!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:26 10.08.2007

Re: e vimbldone mrsomude

Zaista ne znam sta bih Vam jos odgovorio??? I Vi vidte fotku na kojoj nema nikoga, vidite da platna nisu iscrtana, znate da je bio incident....i opet zakljucujete da je bilo neophodno da JA PREDVIDIM MLADALACKU UPORNOST...ITD....
Zatim kazete kako treba da pisem o lepsim stvarima....a ja Vas pitam da predlozite...a Vi eto ne mozete tako brzo da se setite.......vec cete se potruduti, raspitati, saznati.,....i obecavate, jednog dana predloziti...Toliko srece oko nas!
poz
BKC
Zulu Zulu 13:27 09.08.2007

Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Meni stvarno nije jasno, zašto ste se stideli zbog postupaka ta 2 dripca?
Vi ste po stavovima sigurno bliži onim koje su ta dvojica pokušali da spreče.

Te dripce je uzgred uhvatila policija. Čak ih je policajac zvao kretenima. Znači osuđivao.
Stvarno mi nije jasna nečija potreba da se posipa pepelom za sve što uradi neki Srbin?

Sve se lepo završilo. Uđosmo u Evropu, bar uz pomoć grafita. Da li ste sad gordi i ponosni?

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:20 09.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Ako vam nije jasno, onda ne vredi ni da Vam objasnjavam...a sto se Evrope tice...na to cemo jos sacekati..nazalost!!!
Zulu Zulu 20:36 09.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Movim Vas da se potrudite!

Odakle ta potreba da se stidite za svakog idiota, koji radi nešto što osuđujete?

Niste odgovorili ni na to jeste li sad gordi i ponosni što ste iz Srbije.
AcaB AcaB 04:05 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Zulu
Movim Vas da se potrudite!


Zulu
Niste odgovorili ni na to jeste li sad gordi i ponosni što ste iz Srbije.


Svasta. Pa naravno da je gord i ponosan. Svaki pravi Srbin mora osetiti nebesku uzvisenost i rasplinuti se u vaskolikom patriotskom osecanju... Ako se nije vec upiskio znaci da se nije dovoljno potrudio i da ga zaista ne vredi moliti.

Nego, da li ti imas predstavu cega se ostali narodi na svetu stide i zbog cega su gordi i ponosni? Otkuda ti samo ideja da se ne treba stideti huligana (kao i nesposobnosti sistema da istima doaka) i pomisao da treba biti gord zbog ulaska u Ginisovu knjigu rekorda? Da li bi mi otkrio sta si po zanimanju - tacnije sta umes da radis?
Meni licis na profesionalnog Srbina. Totalni amaterizam.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:27 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Rekoh ja da je to jako tesko.....probajte sami...da razumete!
Zulu Zulu 10:31 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

AcaB

Nego, da li ti imas predstavu cega se ostali narodi na svetu stide i zbog cega su gordi i ponosni? Otkuda ti samo ideja da se ne treba stideti huligana (kao i nesposobnosti sistema da istima doaka)


Znam neke Nemce koji se uopšte nisu stideli zbog onog idiota koji je pokušao da ubije Moniku.
To je "malo" ozbiljniji incident. Nisam smatrao da oni treba da se stide što je jedan Nemac to uradio. A Vi?
Sad što je pre izašao iz zatvora, nego Monika iz bolnice, to je sramota nemačke države, a ne ovih koje znam.

Sistem su valjda ona dva pandura. Eto panduri su ih uhvatili i zvali kretenima. Još nek ih osude i to je to.
Šta treba još?

AcaB

Svasta. Pa naravno da je gord i ponosan. Svaki pravi Srbin mora osetiti nebesku uzvisenost i rasplinuti se u vaskolikom patriotskom osecanju... Ako se nije vec upiskio znaci da se nije dovoljno potrudio i da ga zaista ne vredi moliti.


Pitao sam da li je ponosan što je iz Srbije, a ne što je Srbin.
Sad za polupismene, meni je drago što su oni to uspeli, ali ne smatram velikim uspehom.
Ne smatram ni da zbog toga treba biti gord. Deca se okupila i napravila lepu stvar. Lepo, zar ne?
Podjednako ne smatram ni mojom sramotom što neki pokušali da ih spreče, pa nisu uspeli.
Ovi prvi će u Ginisovu knjigu, ovi drugi će biti osuđeni za vandalizam. Svakom po zaslugama.

AcaB

Meni licis na profesionalnog Srbina. Totalni amaterizam.


Vidim da ste Vi, za razliku od profesionalnih Srba, profesionalac. Profesionalno se stidite valjda.
Vi se tim bavite? Moja profesija zahteva najcenjeniji fakultet u zemlji. Ipak je to malo ozbiljnija stvar.

Stidim se i ponosim za postupke onih koji su meni dragi, koji su moji. Ove o kojim se pričalo prezirem.
Ne nalazim nikakvu dodirnu tačku sa onim kojim je uspeh da ometu druge. Meni se oni gade.
Vi se stidite za njih, za navijače , za sve što napravi neka budala. Vi ste profesionalac. To Vam je profesija.

Meni nije sporno što je odmah objavljena vest. Čudila me ta potreba da se stidi za sve što neko napravi.
Hajde što se stide profesionalci, ali autor i oni s kojim je pričao to nisu.

sentinel26 sentinel26 11:45 10.08.2007

Re: Zašto pepeo... ?

Gospodine Kovačevicu,

Zašto se pravdate.
U Kragujevcu postoje vrijedni mladi ljudi koji se hteli nešto lijepo da urade za svoj grad. Pokušali, naišli na probleme ali ipak nijesu odustali i uspeli su. Njima a i vama sve čestitke.

U Kragujevcu očigledno postoje i ljudi koji mu ne žele dobro, koji ne žele da se o njemu čuje nešto lijepo izvan granica Srbije. Nijesu oni sami, manjina su ali su hrabri jer znaju da neće trpjeti nikakve posljedice.

Vi ste odmah, s pravom ukazali na postojanje te žalosne realnosti. U Srbiji se većina deklarativno zalaže za ulazak Srbije u Evropu, ali polovina od te većine ne želi da se Srbija mijenja, pa kada tome zbrojimo i onu manjinu koja je izričito protiv, onda je jasno kako stoje stvari. Istovremeno lažemo i svijet i sebe. Oni imaju svoj sistem vrijednosti i nijesu spremni da ga mijenjaju. Njima je ona ovakva dobra i boje se izlaska u svijet.
Kakva bi korist bila da ste vi to jednostavno "prećutali" i sačekali da prvo objavi "Ruska" radio televizija. Sakrivanje ružnih pojava ne koristi nego šteti.
Poz

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:15 10.08.2007

Re: Zašto pepeo... ?

Hvala....razumemo se!
AcaB AcaB 12:51 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Zulu

Znam neke Nemce koji se uopšte nisu stideli zbog onog idiota koji je pokušao da ubije Moniku.

Ako je to tebi dovoljan razlog da budes kakav jesi - OK, ali nemoj traziti od svih da budu isti. (Osim toga, ne bih se kladio na Moniku u doticnom slucaju).

Zulu

Sistem su valjda ona dva pandura. Eto panduri su ih uhvatili i zvali kretenima.

Pa posto su panduri konacno osudili idiotluke (u ovom, usamljenom slucaju), intelektualci bi valjda trebalo da se sa idiotima solidarisu?

Nisi mi odgovorio: sta umes da radis?
Zulu Zulu 14:18 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

AcaB

Ako je to tebi dovoljan razlog da budes kakav jesi - OK, ali nemoj traziti od svih da budu isti. (Osim toga, ne bih se kladio na Moniku u doticnom slucaju).

Oni su isto kao i ja osuđivali, ali nisu sebe smatrali odgovornim. Nije čak ni Štefi Graf.
Šta ja od Vas tražim? Samo sam pitao odakle ta potreba da se oseća stid za svakog.

AcaB

Pa posto su panduri konacno osudili idiotluke (u ovom, usamljenom slucaju), intelektualci bi valjda trebalo da se sa idiotima solidarisu?

Upravo Vam i govorim da je u "ovom usamljenom slučaju" sistem zasad dobro delovao.
Voleo bih da nađete gde sam se ja solidarisao sa tim idiotima. Samo se ne stidim za njih.
Već sam rekao da takve samo prezirem.

AcaB

Nisi mi odgovorio: sta umes da radis?

Raspitajte se šta se uči na našem najcenjenijem fakultetu, pa će Vam se to samo kasti.
Ne bi bio cenjen i van zemlje, ako ljudi posle njega ne bi umeli da rade ono za šta su školovani.
Ako Vas baš zanima, potrudite se malo. Nije teško. Pomogao sam Vam više nego dovoljno.

Uzgred, šta vi umete da radite, sem da se stidite?

AcaB AcaB 14:47 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Ja sam zavrsio jako cenjen fakultet i mnogo sam dobre ocene imao i puno me cene u inostranstvu a i sire i za sve ostalo se raspitaj pa ce ti se kasti.

Cole:

Ima jedna stvar koja mi ne ide u glavu: otkuda taj utopisticki nagon kod tebe (jel' mogu u jednini? hvala.) da raspravljas sa ljudima koji ne tragaju za istinom, boljitkom, pozitivnim promenama, vec samo lupaju kontre? Ne vidim da to ima bilo kakvog smisla i isto sam zamerio Srdjanu Kusovcu (inace moj skolski drug kojeg jako cenim), koji tvrdi da na taj nacin pomaze zvojim sunarodnicima!?!
Zar ne bi trebalo na neki nacin suziti auditorijum i tako ustedeti energiju, jer nije jednoumlje ako se pridrzavamo osnovnih principa morala, humanosti, estetike...

Rado cu uzeti ucesca u nekom uzem (da ne kazem probranijem) krugu, a do tada cu se ograniciti na citanje tvojih i postova jos par blogera.

Pozdrav i drzi se!
MMMila MMMila 14:58 10.08.2007

Pristalica elitizma????

Ako Aco, samo napred! Cenim ja i dobre ocene! A cenim i cenjenje iz inostranstva (ili u inostranstvu).

Jeli, a sto ti neces da pricas s "masom"? Mislis, bolji si od nje pa neces se spustas na njen nivo??? Ili si "na vreme" pobegao da te ne povuku za sobom, pa sad ko sisa one koji su ostali i koji zele da "plivaju uzvodno".
sentinel26 sentinel26 16:53 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom za sve?

Zulu
AcaB
Oni su isto kao i ja osuđivali, ali nisu sebe smatrali odgovornim. Nije čak ni Štefi Graf.Šta ja od Vas tražim?
AcaB
Pa posto su panduri konacno osudili idiotluke (u ovom, usamljenom slucaju),
Upravo Vam i govorim da je u "ovom usamljenom slučaju" sistem zasad dobro delovao.
Već sam rekao da takve samo prezirem.
AcaB
Nisi mi odgovorio: sta umes da radis?

Uzgred, šta vi umete da radite, sem da se stidite?

1) Pošto vidim da ste brinuli o zdravlju Monike Seleš (koja je povrijedjena u Njemačkoj) da li znate nešto o "brizi i posjeti" predstavnika ambasade države čiji je pasoš tada nosila Monika i čije je boje branila časno, dostojanstveno i nadasve sportski?
2) Današnji sportski novinari i TV komentatori Moniku ne ubrajaju u srbijanske sportiste i njene rezultate i ne spominju. Da je kojim slučajem otišla u Rusiju a ne u Ameriku bilo bi malo drugačije.
3) Kako stojimo sa stidom u slučajevima pod tač. 1. i 2? Da li je trebalo neko da se stidi onda a treba li sada zbog ovakvog odnosa prema Moniki?
4) Da li stvarno mislite da panduri reprezentuju sistem u Srbiji?

AcaB AcaB 17:44 10.08.2007

Re: Pristalica elitizma????

Mila,

Ono o fakultetu, ocenama i inostranstvu je bilo namenjeno iskljucivo piscu prethodnog komentara.

Ne vidim zasto bi trebali svi da budu na nivou "mase"? Pogledao sam par tvojih komentara i ubedjen sam da si iznad proseka mase, pa ne razumem otkuda ti obaveza da se spustas? Zasto se ne podignes na nivo onih koji su daleko iznad mase? (Nemojte, sad, ljudi da zaurlate molim vas; nisam mislio na sebe. I ja tezim da razumem i da se priblizim onima iznad sebe. Jako je bitno prepoznati koji su to.).

Jesam pobegao iz tog ludila, ali ne "da me ne povuku za sobom" (ja sam tonuo i finansijski i psihicki daleko brze nego oni). Sto se tice vas koji se borite da tamo promenite nesto na bolje - svaka cast. Ipak, to radite radi licno sebe, pa ne treba da ocekujete da vam se zahvaljujem. Uz to i ne verujem u uspeh vase borbe, sto nije samo po sebi vasa krivica, ali govori o vasoj sposobnosti da procenjujete.

Koliko sam primetio, nesto nize na ovoj stranici bezuspesno pokusavas da uradis ono za sta me kritikujes da nisam voljan i sposoban.
Zulu Zulu 20:20 10.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom za sve?

sentinel26

1) Pošto vidim da ste brinuli o zdravlju Monike Seleš (koja je povrijedjena u Njemačkoj) da li znate nešto o "brizi i posjeti" predstavnika ambasade države čiji je pasoš tada nosila Monika i čije je boje branila časno, dostojanstveno i nadasve sportski?

Ako nije svakodnevno onda je stvarno bruka.

sentinel26

2) Današnji sportski novinari i TV komentatori Moniku ne ubrajaju u srbijanske sportiste i njene rezultate i ne spominju. Da je kojim slučajem otišla u Rusiju a ne u Ameriku bilo bi malo drugačije.

Neki imaju potrebu da ovo bude nulta godina. Glupo je odricati se onog što je nesporno.
Sporno je da smo 5 puta bili prvaci sveta u košarci, ali Monika je nesporna.
Ako je razlog to što navodite to je pomračenje uma.

sentinel26

3) Kako stojimo sa stidom u slučajevima pod tač. 1. i 2? Da li je trebalo neko da se stidi onda a treba li sada zbog ovakvog odnosa prema Moniki?

Oni koji su odgovorni definitivno, a bogme i svi mi pomalo. Ovo nije isto.
Ovde se radi o odnosu države prema "zaslužnom građaninu", makar i bivšem.
Državu činimo svi mi. Zato i treba da se stidimo za postupke naše države.
Za tamo neka dva debila ja neću, a drugi kako hoće. Shvataš razliku?

sentinel26

4) Da li stvarno mislite da panduri reprezentuju sistem u Srbiji?

Za ovo sistem čine policija i sudstvo. Ovi prvi su odradili koliko su mogli.
Nek ih i sudije adekvatno "nagrade".
Koji sistem treba po Vama da reaguje? Zdravstveni?

P.S.
Kad smo već kod Monike, znam da sam navijao za nju i kad je igrala protiv Jelene Dokić. Znam još neke momke. Ljudi uopšte ne spadaju u dičnu srpsku elitu, neki su i bez fakulteta, a više vole Amerikanku (Mađaricu), nego "sestru Srpkinju".
Sad neko misli da je biti normalan privilegija samo njih odabranih, poznatih u svetu, a i šire.
To je najveći problem srpske "elite".Ta želja da budu elita, pa makar i u blatu, a ne da se zemlja unapredi.
Što je prosek niži lakše je biti elita. Fuj masa mi smo elita. Kako to gordo zvuči.
Zulu Zulu 21:00 10.08.2007

Re: Pristalica elitizma????

AcaB
Mila,
Ne vidim zasto bi trebali svi da budu na nivou "mase"? Pogledao sam par tvojih komentara i ubedjen sam da si iznad proseka mase, pa ne razumem otkuda ti obaveza da se spustas?
Za početak malo jeftinog podilaženja.

AcaB

Zasto se ne podignes na nivo onih koji su daleko iznad mase?
(Nemojte, sad, ljudi da zaurlate molim vas; nisam mislio na sebe...).
Zar Vi niste daleko iznad mase? Niste mislili na sebe? Recite, onako iskreno!

AcaB
Sto se tice vas koji se borite da tamo promenite nesto na bolje - svaka cast. Ipak, to radite radi licno sebe, pa ne treba da ocekujete da vam se zahvaljujem. Uz to i ne verujem u uspeh vase borbe, sto nije samo po sebi vasa krivica, ali govori o vasoj sposobnosti da procenjujete.
Mene bi bilo sramota da šaljem ovakve poruke. Toga bih se baš postideo.
Ismevate ljude koji se trude da bude bolje, makar i uzalud. Pri tom to ne utiče na Vaš život.
Nije li to cinično?
Oni nemaju Vašu sposobnost. Vi procenjujete, Vi znate da se ništa ne može popraviti, za razliku od njih.

Sve mi se čini da Vi jednostavno želite da se ovde ništa ne promeni. Da bi nas mogli gledati tako sa visine.

MMMila MMMila 23:37 10.08.2007

Re: Pristalica elitizma????

Uf, ne moram nista ni da kazem!
MMMila MMMila 23:41 10.08.2007

Re: Pristalica elitizma????

AcaB
Jesam pobegao iz tog ludila, ali ne "da me ne povuku za sobom" (ja sam tonuo i finansijski i psihicki daleko brze nego oni).

Ja, srecom, umem da plivam i nisam ni malo ni podvodljiva, ni povodljiva, ali ni "lakoma" na laskanje.
Jednostavno, milion prilika sam do sada imala priliku da se uverim da oni koji isticu sopstvene vrednosti, znanje, umece u stvari duboko sumnjaju u njih. Osetljiva sam na elitizam, eto! Jer svako ko sebe smatra elitom i to pokaze na odredjeni nacin, zapravo i nije to!

Da, najskuplje la costa majice NEMAJU krokodila! Ali su vrhnuskog kvaliteta, ko zna da ih ceni! I prepozna! A taj ko to zna JESTE elita i ne mora upirati prstom u sebe.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:41 11.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Hm...vrlo cesto pitanje, koje za pocetak postavljam sam sebi....Cemu sve to! ?
Nakon svih ovih godina, pa i decenija, smatram da TO ipak ima smisla...tesko je ziveti bez uverenje, a jos teze bez argumenata i sa pogresnim uverenjima...Ne predstavlja mi problem da polemisem, mada je na Blogu to malo teze (jer nikada ne znate ko zaista stoji iza kog nick/a)...ali sve dok polemika ne predje na teren vredjanja, mislim da ona ima smisla...to je neka moja gornja ili donja granica....
Ja imam jedan znacajan broj ljudi koji mi se javlja mailom..koji ne mogu da polemisu putem Bloga, tako da mi i to oduzima prilicno vremena..ali ..sam sam se "namestio na crtu"...niko me nije terao, zar ne?
Hvala na komplimentima...i naravno javite se kad god osetite potrebu
poz
bkc
Zulu Zulu 14:39 11.08.2007

Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Branislav Kovačević Cole
Ne predstavlja mi problem da polemisem, mada je na Blogu to malo teze (jer nikada ne znate ko zaista stoji iza kog nick/a)...ali sve dok polemika ne predje na teren vredjanja, mislim da ona ima smisla...to je neka moja gornja ili donja granica....

Ko je ovde Vas vređao? Ako jeste sram ga bilo! Meni samo neke stvari nisu bile jasne.

Sad malo o vređanju:
Po meni, stvarno je sramota što oni koji sebe smatraju delom "bolje Srbije" koriste metode onih najgorih. Jedino oni umesto "stranih plaćenika" koriste termin "profesionalni Srbi", za sve s kojim se ne slažu. Naravno ti jeretici su primitivni, krezubi i neuki. Nema šanse da neko ne misli kao oni , a da nije takav.

Pitao sam zašto bih se stideo za neka dva debila, s kojim nemam nikakve veze sem što smo iz iste zemlje. Onda mi je u svetu čuveni gospodin prvo prilepio etiketu "profesionalnog Srbina" , a uz nju ide i ostatak.
Ja bih se stideo takvog ponašanja. Nekim više prija da se "stide" za neka dva debila, nego svojih postupaka.

Mogao sam i ja da okrenem drugi obraz, ali to mi nije baš blisko. Ako me neko bez razloga vređa, ja mu se ne divim.
Poštujem ja što je neko elita ili "elita", ali vrlo dobro znam i ko sam i šta sam, pa ne volim da me gaze. Daleko sam od "profesionalnog Srbina", još manje neuk i primitivan, a tek što su mi zubi dobri.

Branislav Kovačević Cole
Ja imam jedan znacajan broj ljudi koji mi se javlja mailom..koji ne mogu da polemisu putem Bloga, tako da mi i to oduzima prilicno vremena..ali ..sam sam se "namestio na crtu"...niko me nije terao, zar ne?
Hvala na komplimentima...i naravno javite se kad god osetite potrebu
poz
bkc

Svoj stav objasnio sam na primeru odnosa naše države prema Moniki Seleš. Objasnio sam da ima velike razlike.
Za postupke naše države ima razloga da se stidimo, ali za postupke bilo kog pojedinca teško.

Da li to poput Hrista treba da prihvatim sve grehe na svoja pleća?

S poštovanjem NN

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:05 12.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Svako ima svoje vidjenje stida i sramote..ne sporim...Ipak ako pred desetinama mladih iz 4-5 drugih drzava koji su dosli da, ne samo obore Ginisov rekord u duzini grafita,vec i da ispisu parole protiv rata i mrznje, dva sugradjanina pokusaju da to sprece (u kakvom god da su stanju bili i sa kakvim god motivima) onda je, po meni, prvo osecanje svakog coveka stid i sramota...Ne samo zbog njih dvojice vec i zbog cinjenice da drzava, grad, policija....ne mogu ili ne zele ili ne umeju da tako nesto sprece...Cim je nesto javni-medijski dogadjaj prirodno je da ce se naci neko ko je oportun. I sve dok je to na verbalnom nivou (mada i to zna da bude problematicno- vredjanje i sl.) to je manje sporno.
Moguce je da sam ja malo starijeg kova, pa otuda i takav stav...Kad smo vec kod toga da razjasnim jos par detalja...Sramota me je i kada se tako nesto dogodi bilo gde...a sve to proizilazi iz stava da prvo pripadam, valjda, ljudskom rodu, pa tek onda naciji.Nadam se da kosmopolitizam nije bas najveci greh na svetu?
Kazete za postupke drzave imamo razloga da se stidimo ali za postupke BILO KOG POJEDINCA TESKO????
Hm....kao da drzava postoji sama od sebe,...kao da nju ne reperezentuju pojedinci, izabrani, nametnuti, odabrani...Iskren da budem mene je sramota od Milosevica i svih njegovih satrapa....pred sobom i svetom...A Milosevica je birao uglavnom vecinski, srpski, narod, nije on dosao na vlast vojnim udarom (mada ni ta teza nije daleko od istine!!!_)
Eto...
Zulu Zulu 13:05 12.08.2007

Re: Zašto se posipati pepelom baš za sve?

Branislav Kovačević Cole
Svako ima svoje vidjenje stida i sramote..ne sporim...Ipak ako pred desetinama mladih iz 4-5 drugih drzava koji su dosli da, ne samo obore Ginisov rekord u duzini grafita,vec i da ispisu parole protiv rata i mrznje, dva sugradjanina pokusaju da to sprece (u kakvom god da su stanju bili i sa kakvim god motivima) onda je, po meni, prvo osecanje svakog coveka stid i sramota...Ne samo zbog njih dvojice vec i zbog cinjenice da drzava, grad, policija....ne mogu ili ne zele ili ne umeju da tako nesto sprece...
Ma sve je to OK. Ovo što je urađeno je lepo. Ona dvojica su poslednji dripci. Ovaj put je teško okriviti državu.
Policija je pokušala da ih spreči, a odmah su ih uhapsili. Videćemo kako će reagovati sudstvo.
Grad je koliko znam pomogao organizaciju manifestacije.


Branislav Kovačević Cole
Moguce je da sam ja malo starijeg kova, pa otuda i takav stav...Kad smo vec kod toga da razjasnim jos par detalja...Sramota me je i kada se tako nesto dogodi bilo gde...a sve to proizilazi iz stava da prvo pripadam, valjda, ljudskom rodu, pa tek onda naciji.Nadam se da kosmopolitizam nije bas najveci greh na svetu?

Kosmopolitizam uopšte nije loš, čak naprotiv. Meni nije jasna ta potreba da se stidite baš za svakog.
To mi je strano bilo da je na nivou države (nacije), ili celog čovečanstva, ali ne smatram to lošim.
Podseća me na ono da je Isus na sebe primio sve grehe kako bi spasao čovečanstvo. Lepo je to.
Samo je prevelik teret. Šta ću kad nisam ni za sveca, a kamoli za sina Božijeg.

Branislav Kovačević Cole
Kazete za postupke drzave imamo razloga da se stidimo ali za postupke BILO KOG POJEDINCA TESKO????
Hm....kao da drzava postoji sama od sebe,...kao da nju ne reperezentuju pojedinci, izabrani, nametnuti, odabrani...Iskren da budem mene je sramota od Milosevica i svih njegovih satrapa....pred sobom i svetom...A Milosevica je birao uglavnom vecinski, srpski, narod, nije on dosao na vlast vojnim udarom (mada ni ta teza nije daleko od istine!!!_)
Eto...

Pod "bilo kojim pojedincem" nisam smatrao one koji obavljaju državne funkcije, već ove dve budale.
Za razliku od ambasadora ili predsednika oni nisu odabrani i ne reprezentuju državu.
Izgleda da imamo problem s sporazumevanjem. Valjda ste me sad razumeli.

U svakom slučaju, HVALA ZA ODGOVOR.
Lepo i kulturno ste izneli svoje stavove, bez vređanja i omalovažavanja onog s kim se ne slažete.

oldtajmer oldtajmer 16:09 09.08.2007

Ovo me podseti

Na incident pre par godina u NS gde su napravili novi park sa igrackama, spravama za pentranje, itd, i preko noci huligani sve unistili, spalili... to ne znas sta da uradis, cak i da ih uhvati policija, OK ali ta potreba za destrukcijom... neshvatljiva.

Zivim u SAD, koja daleko da je idealna, i da nema svojih socijalnih problema i destruktivnih elemenata, ali kod nas u kraju u parku ljudi ostavljaju igracke za decu - niko ne dira. Ako zaboravite nesto na klupi, tu je tri dana kasnije (licno iskusio!). Ljudi sami skupljaju djubre, ako neko baci, itd...
MMMila MMMila 16:33 09.08.2007

Nekoliko "sitnica"

Prvo, gospodin koji se kulturno (cirilicki) izrazava od gore, kao da nije shvatio sta je blog. Niti su to vesti (iako je informativan), niti je to forum (iako je interaktivan), ali niti je to vase ekskluzivno pravo da nesto kritikujete, pa onda nazivate "drvenim advokatima" kada neko ko nije autor bloga reaguje! Ako ste resili da komentarisete, budite spremni i da vas komentarisu! Jednostavno.

Sledece je po meni bitno, da bitnije ne moze biti. Ljudi, ako se desi nesto lose, pa uradio to i jedan covek, treba ODMAH reagovati. Mister Coleta je naravno zabolela zloba ta dva mlada nevaspitana idiJota. Sta je trebao? Da otcuti? Da oni i sledeci put urade slicno ili gore? Pa zato sto stalno cutimo i desavaju nam se sve gore i gore stvari!

Podjite od sebe samih. Koliko puta ste videli u prodavnici da vam uredno zakidaju kada mere tih trista grama tanko seckanog (sta bilo da je, sunka ili parizer, dorucak je)??? A koliko puta ste reagovali???
Jaril Jaril 16:58 09.08.2007

Re: Nekoliko "sitnica"


Sledece je po meni bitno, da bitnije ne moze biti. Ljudi, ako se desi nesto lose, pa uradio to i jedan covek, treba ODMAH reagovati.


A zasto samo lose? Mislim da je to pitanje. Ako se nesto DESI, treba ODMAH reagovati. BIlo dobro ili lose. Naravno, adekvatnim reakcijama.

Podjite od sebe samih. Koliko puta ste videli u prodavnici da vam uredno zakidaju kada mere tih trista grama tanko seckanog (sta bilo da je, sunka ili parizer, dorucak je)??? A koliko puta ste reagovali???


A koliko puta ste reagovali, kada ne zakinu? Ili se dobro podrazumeva, a lose reklamira? Ima nesto u toj reklami destrukcije (i anti-reklama je reklama) sto treba transformisati. Ja ne znam kako.

PS: I ovde repliciram eto, pomalo iz svoje dosade, a pomalo da drugima ubijem dosadu. Dobro delo za danas :)
MMMila MMMila 17:10 09.08.2007

Re: Nekoliko "sitnica"

I nadje na meni da ubijash dosadu? :)

E ovako ondaK: svako ima svoj nacin reagovanja, izgradjen godinama (vaspitanjem, skolovanjem, okruzenjem). Neki od nas reaguju skoro reflksno na lose, neki ne reaguju uopste ni na sta. Prema tome, svaka izvestacena reakcija je glumatanje, pa necu da se silim da primecujem nesto sto bi trebalo da bude normalno.

Cekaj, kada zakine, UKRAO ti je novac! Platis 300, dobijes...koliko? (Dokoni mere kod kuce!)

Dosada je cudna stvar... vidim:) Ili da ti kazem sta sledece citam???:)
Jaril Jaril 17:22 09.08.2007

Re: Nekoliko "sitnica"

Dosada je cudna stvar... vidim:) Ili da ti kazem sta sledece citam???:)


Nemoj, mora da je neka zenska literatura :))))))))
MMMila MMMila 17:25 09.08.2007

Re: Nekoliko "sitnica"

Da, ja sam poznata po "zenskoj" literaturi...:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana