Mediji

E, ovo jeste dno

libkonz RSS / 07.12.2008. u 22:48

Za sve nas koji smo znali da kritikujemo Grand parade, razne Talk Show emisije tipa "Draga moja, sta si danas kuvala?" i mnogobrojne licencne programe u kojima smo gledali anonimuse zeljne slave i novca, jedna velika televizija pruzice nam iskustvo istinskog prosvetljenja.

Emisija koja ce mnoge od nas nagnati da u dnevnu sobu okacimo poster Sase Popovica (u prirodnoj velicini, naravno), a na fejsbuku se uclanimo u fan grupe vecine reality programa, zove se Trenutak Istine. Imao sam tu nesrecu da deo emisije pogledam na jednoj hrvatskoj televiziji. Nakon tih nekoliko minuta pozeleo sam da televizor iznesem iz kuce, uzmem cekic vecih gabarita i da TV sa nekoliko dobro plasiranih udaraca zauvek onesposobim da mi i dalje truje mozak. Postoje emisije zbog kojih menjam program, ova je jedina zbog koje program brisem iz memorije. Za svaki slucaj.

Nemam zelju da pisem o sadrzaju emisije, a ako neko odluci da je pogleda, imam samo dva saveta: Gledajte da u blizini nema dece i gledajte je praznog stomaka.



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mashha mashha 18:13 08.12.2008

Dno

Ranije sam bila pravi TV manijak i bila u stanju da pratim skoro sve što me interesuje i ne interesuje... ali vec nekoliko meseci unazad retko kad uključujem TV. Da li zbog godina ili čega već, prag tolerancije mi je znatno opao, pa samo ponekad, kao što alexlambros reče, "u trenucima mazohizma" sebe počastim nekim emisijama. A onda sledi reakcija koju si gore opisao
libkonz libkonz 21:31 08.12.2008

Re: Dno

Jedini koji to stanje mogu da promene su oglasavaci. Kada se nekoj televiziji stavi do znanja da zbog odredjene emisije kompanije ne zele da se reklamiraju na toj televiziji uopste, jer lose utice na imidz kompanije, tek tada ce se nesto postici. Do tad nista!
mashha mashha 23:34 08.12.2008

Re: Dno

Do tad će i dalje ići slogan da je svaka reklama dobra reklama...
libkonz libkonz 00:04 09.12.2008

NOVA vest

NOVA TV bi mogla ostati bez koncesije zbog emisije Trenutak istine, koja obiluje seksualnim temama i priznanjima preljuba, rekao je za Novi list predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdravko Kedžo.

Kedžo je rekao kako izgleda da Nova Tv upozorenje ne shvaća ozbiljno, čime Vijeće tjeraju na privremeno ili trajno oduzimanje koncesije.

"Prešli su mjeru dobrog ukusa i prag tolerancije ovog Vijeća", rekao je Kedžo.

Problem je što se Trenutak istine emitira u obiteljskom terminu, a vrvi sadržajem neprimjerenog djeci i mladima. Vijeće je 11. studenog pokrenulo jednu prekršajnu prijavu protiv Nove Tv, no u emisiji nije došlo do promjene sadržaja, te i dalje dominiraju sex, preljubi, prijevare na poslu i slične stvari. U nekoliko navrata nakon emisije je došlo do raspada veza ili brakova zbog različitih šokantnih priznanja.

Na Novoj Tv ističu da poštuju Zakon o elektroničkim medijima i da program prilagođavaju primjeni novog Pravilnika, no odbili su komentirati najave o oduzimanju koncesije.

izvor: index.hr

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana