Operacija visokog rizika, deo drugi

Jelica Greganović RSS / 03.12.2008. u 19:33

Mask_MTX_Predator_B_lg.jpgOperacija visokog rizika ušla je u svoj deo drugi kada su Naši: Šefik, Nermin, Jasmin, nepoznati moler i hevimetal plakardžija priveli kraju aranžiranje budućeg gnezda za bivanje Babe i Dede. Od tog trenutka počinje akcija visokog napona, u kojoj ja i dalje dužim ljudski faktor, pre svega objekte seljenja, a Žmu se povlači u filozofske dubine razmatranja tog jezičkog i demografskog pojma.

 

Više puta verbalno Deda i Baba bivaju upozoreni da se Dan D bliži, kao i da sam u tu svrhu,  angažovala nepoznatu firmu prijatnog muškog glasa, Selitve.si, koje raspolažu prevoznim sredstvom i fizičkim kapacitetima. Shodno tome neka se objekti seljenja izvole početi pakovati, kako bi imali šta da selimo i utovaramo. Uputstvo se prihvata klimoglavima. Usput najavljujem svoj dolazak u njihov podpohorski stambeni objekat sa ciljem operativne podrške. Koju moj Žmu doduše smatra nepotrebnom, jer kod njega na visinama Olimpa se samo Selitvama.si pokažu predmeti seljenja i dotični plaćenici odrade posao. Što možda radi u razvijenijim društvima i bogatijoj mašti, ali u ovoj priči ne. Uostalom kako Selitve.si da znaju šta im je činiti sa Babom, koja se u troumici drži za sentimentalnu šustiklu – da pakuju obe, samo Babu ili samo štustiklu?

Daklem, u petak pre podne ja ostavljam troje dece ludo, Žmuu saopštavam da sve što ima da učini je da se u subotu prikaže u podbrdskim krajevima i svoje pretke evakuše privremeno kud god zna i ume, ne bismo li izbegli susret poznatih minera i servisa za seljenje. Oko podneva stižem kod Babe i Dede, koji opuštenošću dalaj lama u nirvani, bauljaju veselo po kući, u kojoj se ne da primetiti ni jedna spakovana kutija. Sve je na svom mestu, spremno da upropasti sutrašnji projekat. Sem silne želje da se što pre presele, Baba i Deda očito ne raspolažu ikakvim materijalnim dokazima za taj zahtev.

Tu negde počinje Operacija, naporno slična onoj američkoj seriji, u kojoj odbrojavaju sekunde od 24 sata, tako da ubogi gledalac ima osećaj da će TV da mu bude samoraznesen već u sledećem kadru. U glavnoj ulozi caruje neki Beker bez Bauer, koji nam nabacuje komplekse svojim intelektualnim, fizičkim i moralnim moćima, a sve protiv belosvetskih terorista koji raspolažu neviđenim operativnim mogućnostima, što u tehnici i tehnologiji, što u ljudstvu. Da bi stvari bile još napetije, mestimično se ekran deli na četiri dela, od kojih svaki živi svojim dinamičnim životom, u cilju definitivnog ponižavanja oftamoloških sposobnosti publike. Ugledavši se na pomenutog Bauera, ja upadam nogom u vrata, prepadam Svekra i Svekrvu i naređujem akciju. Tim povodom Deda počinje da trupka u mestu, što je nekorisna ali očita posledica njegovog službovanja u vojsci, dok Baba primenjuje rad Pištanje u strahu od države. Zaključak – pre priprema za seljenje Baba i Deda insistiraju da se odjave iz obližnjeg opštinskog centra, da ih ne bi država kad ilegalno promene mesto stanovanja uapsila. Obzirom da su zatvori već puni Baba i Deda koji su se neprijavljeno seljakali po Sloveniji, ja pristajem da sa Babom odradim taj deo poštovanja državnih propisa, ujedno shvativši da Žmuovi roditelji očito pripadaju ekipi spavača tajne terorističke ćelije, kojoj je cilj da me otera u ludnicu bar na produženi vikend. Vezujem Babu, na žalost samo za sedište i krećemo u obližnju civilizaciju u formi opštine.

Vijugajući lokalnim drumom, srećemo dopisnog člana terorističke ćelije, maskiranog u lokalnu zemljoradnicu, koja za rogove vezane konopcem, preko puta vuče najveći primerak jarca kog sam ikada videla. Izbegavši ovu očitu zasedu, Ja Bauer i Baba sa greškom u koracima, upadamo u opštinu i saznajemo da nam fali Dedino ovlašćenje za akciju Odjavi-prijavi. Ponovo vezujem Babu, a na poznatoj krivini nas čeka već viđena zemljoradnica, koja ovaj put preko druma cima dronjavog psa ovčara, veličine bivola u punoj snazi. Izbegavši i ovu sačekušu stižemo do kuće, Baba ostaje privezana, a ja u trku pišem ovlašćenje i prisiljavam Dedu da ga potpiše. Deda iz ruku ostavlja tanko narezanu pršutu od španskog bika bordo boje, veze potpis predugog nam prezimena i Baba i ja ponovo krećemo u susret zemljoradnici. Ovaj put je preko puta vukla ručna kolica, iako sam bila ubeđena da je na redu bio njen muž. Akcija Odjavi-prijavi biva završena za tren oka, uz ljubljenje opštinske radnice i niz japanskih naklona tokom leđnog otvaranja vrata

Odradivši državničke poslove, Baba i ja se vraćamo kući, gde konačno shvatam da je do seljenja ostalo samo minus 24, a da su spakovane tek tri kutijice sa nepotrebnim višak čašama. U tom trenutku sam bila spremna da bacim lavu kao Etna sestra moja rođena po vulkanskoj liniji...ali brojeći u stilu pomenute serije, sa sve četiri kadra u mozgu, počinjem da grabim kutije i trpam u njih sve što mi ruku pada. Spavači teroristi počinju da kapiraju da je nebeski opozicionar odneo šalu, zbog čega se Baba zavlači u orman, a Deda navlači preko trbe kecelju na cveće.

U roku od samo par sati u garaži temperature bliske aljaskim nagomilala sam planinski venac kutija, dok je Baba bunarila po ormanu, a Deda Cvetni terorista se pojavljivao kao fatamorgana na stazi mog galopa kroz kuću. Prilikom jednog od susreta, ugledavši ga iza kutije, zapovedila sam Cvetnom teroristi da spakuje sve važne dokumente, računajući na njegove vojno-intendantske sposobnosti. Deda konspirativno nestaje kao shvativši uputstvo, da bih kroz pola sata natrčala na njega kako navlači pidžamicu na ključ nepoznate svrhe. Cvetnog teroristu ponovo upućujem na posebni dokumenta-zadatak, on klima i nestaje u kotlarnici. U kojoj ću ga naći kroz dva kruga, kako u rukama drži žice krokodilskih nastavaka za akumulator. Za auto koji nema. Uz Prvu pomoć za isti, nepostojeći auto, koju mi nudi na poklon. Naravno bila bih spremna da ga prihvatim, samo da je sadržao i psihijatrijsku pomoć. Ovako Cvetnom teroristi dajem ostav i bacam trojkama stvari u kutije.

Uveče, Teroristi odbijaju poslušnost, otkrivajući svoje prave ciljeve. Iako je pakovanje u jeku, Baba se priključuje Cvetnom teroristi, koji duvka kao da se otvorio bar deset santimetara i seda pred TV da vidi dvoboj u nekom ovdašnjem rialitišouu, koji se odvija u disciplini testerisanja balvana. Turpijom za nokte. Višesatni doživljaj. Ja, na rubu da postanem serijski ubica, ponovo ubacujem četiri kadra, izrastaju mi još dva para ruku i nastavljam pakovanje dinamikom dopingovanog mrava.

Oko ponoći sam napala tepihe, praherom. Što je izazvalo šok kod kućića i u susednim selima. Dok sam ja u tihoj seoskoj noći, pod caklećim zvezdama na ledenom nebu, mlatila po tepisima, ubogi psi su izbezumljeno lajali i zavijali na svaki udarac prahera zvučno ravan pucnju iz haubice. Komšije su ćutale kao bubice i na žalost nikome nije palo na pamet da se požali na remećenje seoske romantike i ljudskog prava na spavanje. Šteta, baš sam bila raspoložena...

Negde oko noćne dvojke, Teroristi počinju da zaspano cvile sa krpicama u rukama. Ja nastavljam da pakujem, uz dat im poslednji zadatak, da mi upale grejanje u sobi u kojoj ću uskoro da smestim svoje koske na spavanje i zasluženi odmor. Teroristi klimaju glavama, baju po nekim dugmićima i odlaze da spavaju kao premorene temperaturom bebe.

U cik noći, pozdravivši se sa mimoidućim vampirima i ostalim noćnim radnicima iz mašte, pakujem poslednju kutiju i četvoronoške se vučem na sprat. Gde otkrivam poslednji udarac Terorista – kupatilo toplo kao švedska sauna pred samozapaljenjem i moja soba u kojoj vise ledenice sa plafona, temperature idealne za razmnožavanje Jetija. Ugledavši se na Bauera spremnog na sve vremenske neuslove, uvlačim se u krevet skinuvši samo patike. Pokrivam se se tri jorgana, dva ćebeta i nespakovanim tepihom, ostavljajući prašnjave lokne da mi antenski štrče u nadi da postoje civilizacije i van naše planete.

Sutradan sabajle stiže vedar i svež kao rosni cvetić Žmu. Kao podrška tu je i Prestolonaslednik. Dok ja prašnjava i samo reda radi umivena ponovo napadam kutije sa duplim spiskom, Prestolonaslednik i Žmu savatavaju Teroriste, pokušavajući da ih evakuišu iz zone budućeg dešavanja seljenja. Tim povodom konačno stiže i Selitve.si, u obliku dva izgladnela mladića i kamiončeta veličine dečije igračke. Iako sam vlasniku pomenute, cenjene firme objasnila gigantnost predstojećeg projekta. Dođe mi da plačem. Ali, mi Baueri ne plačemo ni kada nam je najteže. Cvetni terorista koristi trenutak nepažnje i izlazi iz sinovljevog auta, da radnicima pero kategorije objasni kako da voze u rikverc. Prestolonaslednik u poslednjem trenutku ispod točkova kamion-igračke spasava pretka i ubacuje ga nazad u auto, dok Žmu u troskoku uskače u isti i konačno se gube na horizontu bolje budućnosti.

Dve gomile kostiju su se prvo opasale širokim, kožnim kaiševima, a onda su brzinom drogiranih puževa nosile kutije u kamion, dovevši me u iskušenje da dignem i njih i kutije i sve ih nabacam u prikolicu u roku od deset minuta. Nakon što su iznemogli blavori uspeli da popakuju samo kutije i jedva deo nameštaja, shvatila sam da me čeka još jedna tura akcije, ali nikako sa pomenutom firmom. Sedam u auto i prašim ka Olimpijskom selu, dok za mnom ropće kamionče. Posle četiri sata čekanja u novom kraju bivanja predaka, iz daljina očekivanja konačno se javljaju veseli puževi sa srećnom vešću da im je nestalo benzina. Bauer u meni je pred dizanjem ruke na sebe. Nakon što eliminišem njih. Kroz pola sata puževi nabavljaju benzin i shvataju da se kamionče-igračka pokvarilo. U imeniku tražim najskupljeg ljubljanskog psihijatra. Nije mi žao para, kada se radi o mom zdravlju. Uskoro slovenačko auto-moto-oto društvo za pomaganje kretenima na putu, produvava kamionče i grešno prevozno sredstvo uspeva da primili do cilja.

Pošto što je par reklama za glad, opet brzinom kineskih vežbi za relaksiranje, unelo kutije u novo stanče (a kako se kasnije ispostavilo zadržavši tepih u svojoj ograničenosti), Žmu je dobio zeleno svetlo da roditelje svoje dokotrlja do pomenutog objekta daljeg bivanja.

Sledio je nastavak Operacije raspakuj spakovano-baci krišom pola, da bih kroz tri dana mogla da se priključim kamiondžijama i svaki dan, nedelju dana, vozim na relaciji raseljene kuće i novostečenog podruma.

Svanulo mi je kad sam ključeve kuće, nakon nedelju dana čistilačke akcije, predala novom, srećnom vlasniku. Teroristi su za to vreme preli u svom gnezdu, temperature se spuštale pod nulu, a moja psihička kondicija konkurisala Bauerovoj. Mada...ako ništa drugo, bar neka korist od silnog jurcanja – moj deo gde se leđa prestaju pristojno zvati može ponovo da stane u broj 38. Jedino što ja više ne mogu da stojim.

 

 

 

 

 

 



Komentari (141)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dunjica dunjica 19:47 03.12.2008

hehehe

ajd da nekom pomrsim lončiće - PRVA!
Redwand Redwand 19:49 03.12.2008

Re: hehehe

Umalo :( nisam se na vrijeme ulogovala :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:56 03.12.2008

Re: hehehe

dunjica je zaslužila višnju diplomu, ali vishnja to duži
pachule92 pachule92 20:18 03.12.2008

Re: hehehe

Hahahahahahahahahaha
Nije Jelice, da se ja tebi smejem, nego eto....tako....

Pa dobro, koliko dana je sve ovo trajalo?
Mada moram da priznam da sam ja tokom celog texta samo cekala kada ce Baba i Deda da se predomisle i zakljuce da im je super tu gde jesu.
sanya92 sanya92 20:23 03.12.2008

Re: hehehe

preporuka :) "Svez kao rosni cvetic" - genijalno :)
Dve gomile kostiju su se prvo opasale širokim, kožnim kaiševima, a onda su brzinom drogiranih puževa nosile kutije u kamion, dovevši me u iskušenje da dignem i njih i kutije i sve ih nabacam u prikolicu u roku od deset minuta.

Auuu poznato, ja se letos selila... Usput, izgletovala zidove, krecila i izlakirala lamperiju... uz mestimicnu pomoc roditeljice i par rodjaka koji rade par sati pa zbrisu, a mene pitaju sto sam umorna... More, sunce vam poljubim, ja se majmunisem ovde po coskovima prethodna 3 dana, a vi tako... Eh... tezak je studentski zivot :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 03.12.2008

Re: hehehe

Što da mi se ne smeješ...i ja bih se sama sebi smejala, da nisam uletela u takvu frku, mada sam povremeno šacovala gde je skrivena kamera. Trajalo je...pa...8 dana ravno...ma l' krepala nisam...od petka do naredne subote, tj. nedelje kada sam srećnom vlasniku predala ključeve. Jurili ga ma l' ne Žmu i ja po selu da mu konačno damo te ključeve i rešimo se bede.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:28 03.12.2008

Re: hehehe

dunjica dunjica 20:37 03.12.2008

Re: hehehe

dunjica je zaslužila višnju diplomu, ali vishnja to duži

neka duži, glavno da ostane među voćkama (diploma)
dolybell92 dolybell92 01:16 04.12.2008

Re: hehehe

Jurili ga ma l' ne Žmu i ja po selu da mu konačno damo te ključeve i rešimo se bede.


Možda je bilo pametnije da si mu dala ključeve pre selidbe ...
onda bi ON morao da ih seli... (??!!)
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:17 04.12.2008

Re: hehehe

Pa, šta misliš zašto je begao po selu ko Otpisani? Jedva smo ga navatali...
dolybell92 dolybell92 11:30 04.12.2008

Re: hehehe

Jelica Greganović
Pa, šta misliš zašto je begao po selu ko Otpisani? Jedva smo ga navatali...



iris.davidovich iris.davidovich 20:26 03.12.2008

Zamisljam

Uostalom kako Selitve.si da znaju šta im je činiti sa Babom, koja se u troumici drži za sentimentalnu šustiklu – da pakuju obe, samo Babu ili samo štustiklu?

zbunjenu babu, i selidbare kako je iznose sa sve sustiklom i to na stolici, ko da je indijska baba
jos se ti dobro drzis
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 03.12.2008

Re: Zamisljam

Jeste, držim se mahom za zidove dok prolazim, još mi se noge k'o od struje tresu, od te akcije...fasovala sam takvu upalu mišića i pacova, da je to čudo jedno...nisam ni znala da posedujem tolike mišiće.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:30 03.12.2008

jelice...

...
stvarno nemam drugi komentar.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 03.12.2008

Re: jelice...


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:32 03.12.2008

Re: jelice...

od sada ona parola "Kad je teško - Čović" zvanično je preimenovana u "Kad je teško - Jelica"!
Uvek mi ulepšaš dan. Ili veče. kako kad.

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:35 03.12.2008

Re: jelice...

milo mi je em drago. Ljubac.
Šifrovana poruka: u utorak sam oko podne u Bgd, firma, kafa?
pachule92 pachule92 20:36 03.12.2008

Re: jelice...

Ulepsa nam svima. Ne? :)

Elem, ja vec razmisljam kako cu se ja seliti na leto jer nam gazde renoviraju stan. Mozda je bolje da malo suri kroz prozore, ma navikli smo.
Samo kad pomislim. Mada nas je 2 (sestre), ali mi se uvek cini da se ova mladja izvuce
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:39 03.12.2008

Re: jelice...

Ne zavidim vam, da mogu pomogla bih vam bogatim iskustvom i fizičkom spremnošću, ali baš tada moram da nosim tetki lek.
Redwand Redwand 20:40 03.12.2008

Re: jelice...

Znaci poludjela bih kad bi morala to da radim!!! I pritom oni kuleri jaoooo.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:46 03.12.2008

Re: jelice...

eee:)
baci pogled na pp:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 03.12.2008

Poludela?

Ma kakvi...



Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:20 03.12.2008

Re: jelice...

Šifrovana poruka: u utorak sam oko podne u Bgd, firma, kafa?

naravno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:22 03.12.2008

Re: jelice...

Ura! (vidi kako sinhronizovano pijemo)
ivana23 ivana23 21:47 03.12.2008

Re: jelice...

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:50 03.12.2008

Re: jelice...

Uključila bih se u projekat, samo da je strelica u obrnutom smeru...
ivana23 ivana23 21:52 03.12.2008

Re: jelice...

Jelica Greganović
Uključila bih se u projekat, samo da je strelica u obrnutom smeru...

dolybell92 dolybell92 20:24 04.12.2008

Re: Poludela?

Jeco, infekcijo jedna !
Ovo se zove ljubav na prvi sluho-pogled ... skinula sam ga i
sad kad priđem kompu - prvo njega odgledam....
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:24 04.12.2008

Re: Poludela?

to mi deca moja pokazala, ima tih stvorova još i svi su smešni ko slike
ocesneces ocesneces 20:40 03.12.2008

:)

aj' i ja da pohvalim, posle nekoliko meseci nekomentarisanja bilo cijeg bloga
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:42 03.12.2008

Re: :)

Sa takvim nickom nije ni čudo da već mesecima ne možeš da se odlučiš za pohvalu
ocesneces ocesneces 21:06 03.12.2008

Re: :)

hahaha, totalno si u pravu, eto kako nadimci govore mnogo o onima koji ih nose
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:44 03.12.2008

pola?

"raspakuj spakovano-baci krišom pola"

:)))

pa ti si stvarno milostiva, sta POLA! 2
2/3 bre! i to minimum:)

:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:03 03.12.2008

Re: pola?

Darling, pola od pola koje je ostalo kada sam pola bacila prilikom pakovanja
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:10 03.12.2008

Re: pola?

aaa, e to moze:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:12 03.12.2008

Re: pola?

I sve noćni rad. Sve po ladu da me ne poznadu...nisu ni provalili da im je ostala samo četvrtina
ivana23 ivana23 21:41 03.12.2008

Re: pola?

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:52 03.12.2008

Re: pola?

Ovaj rad

Черевићан Черевићан 20:46 03.12.2008

посве искрено

гђо Грегановић, дефинитивно Ви сте речни гение дрогиран хумором те неисцрпном списатељском енергијом. ова Ваша два везана штива осеоби нису уопште за релаксацију у доконо поподне јер од кикота човек уистину умори трбушњаке.
алалВам за састав. мисим . . . мени лего.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:04 03.12.2008

Re: посве искрено

Vrlo mi je milo i hvala gazda Čer...a ovo oko trbušnjaka, pa što i vas malo da ne zabole mišići
mirelarado mirelarado 20:48 03.12.2008

Predivno!

Poštovana Jelice,
pročitavši ovu divnu priču o nemogućoj, ali uspešno izvedenoj misiji gđe Bauer, mogu samo da uskliknem: hvala ti do neba što ove bisere deliš sa nama. Nadam se i da posle preseljenja Babe i Dede možeš malo i da predahneš. Veliki pozdrav!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:05 03.12.2008

Re: Predivno!

mirelado, nema na šta...a posle Operacije visokog rizika, sledila je posledična Podzemna akcija, jer sam mazohistički odlučila da sredim podrum...dakle, nastavak sledi, kao uostalom u svakoj poštenoj seriji koja vodi računa o svom ugledu.
AlexDunja AlexDunja 21:16 03.12.2008

Re: Predivno!

mirelado, nema na šta...a posle Operacije visokog rizika, sledila je posledična Podzemna akcija, jer sam mazohistički odlučila da sredim podrum...dakle, nastavak sledi, kao uostalom u svakoj poštenoj seriji koja vodi računa o svom ugledu.

he, he
kad ja mog sina pitam
treba li mu nesto?
sok, grickalice, alkohol? stagod?
on me pogleda, direk'no i kaze:
nemoj da prekidas flow:)
potpuno razumem:)))
mirelarado mirelarado 21:17 03.12.2008

Re: Predivno!

mirelado, nema na šta...a posle Operacije visokog rizika, sledila je posledična Podzemna akcija, jer sam mazohistički odlučila da sredim podrum...dakle, nastavak sledi, kao uostalom u svakoj poštenoj seriji koja vodi računa o svom ugledu.


Sećam se podruma, bilo je reči o tome na tvom prethodnom blogu, samo sam pomislila da si sređivanje ipak odložila, da malo da'neš dušom. Ali, ti si prava sila, nema šta! Jedva čekam nastavak.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:21 03.12.2008

Re: Predivno!

Rudari su mala deca za mene...napravila sam od podruma reprezentativni objekat sa devet zvezdica i tri meseca.
biljanab75 biljanab75 22:55 05.12.2008

Re: Predivno!

Jelica Greganović
mirelado, nema na šta...a posle Operacije visokog rizika, sledila je posledična Podzemna akcija, jer sam mazohistički odlučila da sredim podrum...dakle, nastavak sledi, kao uostalom u svakoj poštenoj seriji koja vodi računa o svom ugledu.



KADA??!! Kada mi nesto ne stima znam gde cu da dodjem po dobro raspolozenje.

Fantasticno!

Btw, nisam nasla knjigu.. Sledeci pohod na knjizare dace bolji rezultat nadam se. :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:58 06.12.2008

Re: Predivno!

Dobrodošla po raspoloženje
Samo da se povratim iz matice, sutra krećem, a upravo sam demolirala ormane, iako to nema baš nikakve veze sa pakovanjem i naterala Žmua ponovo u podrum...
Treće izdanje bi trebalo da se upravo pojavi, ako nije danas, onda u ponedeljak. Tako mi je rečeno, nadam se da ćeš onda lakše naći knjigu.
AlexDunja AlexDunja 20:51 03.12.2008

fir:)

ti si poslednji klin:)
ceo dan se majem po blogu,
nikako da sastavim svoj.
i necu!
samo cu da odmaram:)
ko zna kakve me selidbe cekaju,
pa da se prikupim:)
ajd, odmaraj&uzivaj
zasluzila si!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:06 03.12.2008

Re: fir:)

Fala darling
49 41 49 41 21:02 03.12.2008

Odmori

stize i osvezenje, za uspesno obavljenu akciju.
Preporuka, naravno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:07 03.12.2008

Re: Odmori

Hvala,
uzvraćam aktuelnim buketom pajalica.

dolybell92 dolybell92 02:45 04.12.2008

Re: Odmori

49 41
stize i osvezenje, za uspesno obavljenu akciju.
Preporuka, naravno.


Ja bih da se pridružim, takođe ... uz nešto slično,
što preporučujem u svakom slučaju... seobe su seobe...


49 41 49 41 21:23 03.12.2008

I osvezenje

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:23 03.12.2008

Re: I osvezenje

Fala
Unfuckable Unfuckable 21:35 03.12.2008

dakle

koja Golgota, valjam se od smeha - malo nakiselo na mah, doduše, pošto se sećam sličnih Operacija izvedenih - ali u Srbijici, krajem dvadesetog veka....mošmisti


...perfektno, pročitah komentare, a još se smejem zbog teksta
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:39 03.12.2008

Re: dakle

Hvala druže Unf, ovo mi je bilo doktoriranje na temu seljenja...jeste da smo se naselili u životima, ali ovo, seljenje drugog, pa još cenjenih predaka, e ovo je bio psiho-fizički izazov
ivana23 ivana23 21:44 03.12.2008

Re: dakle

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:54 03.12.2008

Re: dakle

Unfuckable Unfuckable 10:58 04.12.2008

Re: dakle

a jel pao onaj dubokomisaoni rad : uredno popisivanje sadržaja kutija i lepljenje etiketli na iste ?
eh da - i face Predaka kada te na'vataju da si im nešto "jako bitno" zafrljačio u đubre....dakle : trogodišnja devojčica koja gleda svoju polomljenu lutku, otprilike - to
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:14 04.12.2008

Re: dakle

Naravski...em sam morala da se ponovo vozam, po treći put u prvu civilizaciju da pazarim najveći marker na planeti (kojim sam tako istetovirala i ruke i odeću, da se i dandanas vide zebarske crte) i tri koluta braonskog selotejpa. Usput sam uvela blokče, sa kojim sam kao intendant klipsala oko kutija i popisivala, em upisivala komadne momente koji bi mogli biti zaboravljeni po prostranstvima na glavu dignute kuće...
A za ovo navatavanje imam spremljen odgovor, sve što ne mogu da nađu, a nije im neophodimo, je u podrumu... "...ne mogu sad baš da se setim da li u vašem ili našem, ali znam da sam to spakovala na sigurno..."
dolybell92 dolybell92 20:28 04.12.2008

Re: dakle

ali znam da sam to spakovala na sigurno..."


Da je na sigurnom - to nema sumnje...toliko sigurno,
da ga se više ni ne može pronaći
dali76 dali76 21:54 03.12.2008

vest

Da Jelica ima dobar text to odavno nije vise vest 

Kad se sjetim moje selidbe tj selidbi:

Slavonija Beograd
Beograd Sumadija
Sumadija slavonija
Slavonija Subotica
Subotica slavonija
Slavonija Beograd
Beograd texas
Houston Austin
I Austin Houston


Naravoucenije : ne vracajte se starim putem 
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:57 03.12.2008

Re: vest

Hvala :)

Jesi razmišljao da napišeš roman trilogiju, Pakovanje, Seljenje i Raspakivanje.

Divim ti se
49 41 49 41 22:25 03.12.2008

Re: vest

dali76
Da Jelica ima dobar text to odavno nije vise vest 

Kad se sjetim moje selidbe tj selidbi:

Slavonija Beograd
Beograd Sumadija
Sumadija slavonija
Slavonija Subotica
Subotica slavonija
Slavonija Beograd
Beograd texas
Houston Austin
I Austin Houston


Naravoucenije : ne vracajte se starim putem 


Prvih 10 selidbi pada tesko, posle pesma.
Idem novoj kuci pevajuci.

BiH -Beograd-Beograd/Skoplje- Minhen. U Minhenu jedno 5-6 selidbe. Od Grinwalda, Solna, Marienplatza. ...
Minhen - Houston. Houston 3X selidba. Texas/Houston ...
Oste li jos o mojim selidbama???
Sledeca selidba> E, necu nikom da kazem. Samo cu da kazem, idem do coska da prosetam i izgubim se; kao 110.000 mojih sunarodnika-svih profila.

ivana23 ivana23 22:29 03.12.2008

Bogu hvala,

nikada se u zivotu nisam selila.
margos margos 23:55 03.12.2008

Re: vest

Jesi razmišljao da napišeš roman trilogiju, Pakovanje, Seljenje i Raspakivanje.


dali76 dali76 23:57 03.12.2008

Re: vest

pa pozdrav komsiji iz houstona ...
49 41 49 41 01:16 04.12.2008

Re: vest

pa pozdrav komsiji iz houstona ...

Hvala na pozdravu, ali sam ja otselio iz Houstona (Spring Branch).
Sada vam je krasno ali, leti ili do prvog harikena?!?
dali76 dali76 19:19 04.12.2008

Re: vest

kad covijk prezivi oluje bljeskove i slicne balkanske vjetrove , nda ovi uragani ,katrine,ajkovi, postanu ... povjetarci :):)
49 41 49 41 22:00 03.12.2008

Vreme je novac

Opearacija bi bila brza i uspesnija - bez koza i pasa na putu, offskroz.
Ne treba, cak ni pilotska dozvola za nebeskovozilo.

Poletanje i sletanje vertikalno; sa povece krovne terase ili livade.
saphira saphira 22:38 03.12.2008

e,

Svaka cast!
Ja se umorih samo citajuci....

marija_sale marija_sale 22:41 03.12.2008

:)

Najvažnije od svega je, da nam je blogopisačica ostala čitava, a za posledice sam ubeđena da postoje .



Pozdrav


M.
ivana23 ivana23 22:53 03.12.2008

Re: :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:40 03.12.2008

Re: :)

posledice su neizmerno iskustvo za buduće generacije <_<
margos margos 23:40 03.12.2008

Re: :)

BAUER

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:42 03.12.2008

Bauer


jack_bauer jack_bauer 07:48 04.12.2008

Re: :)

BAUER

ko je rekao bauer?

jack_bauer jack_bauer 08:05 04.12.2008

Re: :)

e, nasao sam i avatar, samo ako stane u ono prozorce. moram da ga podelim sa vama, ali prvo disclamer velikim slovima: OVO SE NE ODNOSI NI NA KOGA POSEBNO! posto sam se zadnjih dana osecao nesvacen, pa da ne misite da sad nesto filozofiram...

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:04 04.12.2008

Jack ?!

To si ti ?! Idolu moj!
Hemičarka Hemičarka 23:50 03.12.2008

Joj, sestro slatka...

Ovo je gore od one epizode sa jajima. Evo nesto za tebe, ima upala misica odmah da nestane:



I ja trenutno obavljam operaciju visokog rizika, ali znatno drugacije prirode. Zato me i nema da se javim... Ko zna, mozda me ovo i natera da napisem svoj prvi blog...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:07 04.12.2008

Re: Joj, sestro slatka...

Reci sestro po metli, koga si nameračila da digneš u vazduh...
muaddib92 muaddib92 23:54 03.12.2008

Лоодило!!!

Лелице, само сам прочитао текст и поваљао се од смеја... сутра се јављам. Подсетила си ме на селидбу мојих матораца, ама баш!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:08 04.12.2008

Re: Лоодило!!!

Evo mene sa Žmuom u komšiluku na čašici razgovora...ja usput kljuvam...sutra očekujem prenošenje tvojih iskustava...
muaddib92 muaddib92 23:42 04.12.2008

Re: Лоодило!!!

Е, немам ти ја ни изблиза талента, нити духа (дал' је то чувени бгд дух, пре бих рекао твој сопствени, Јел'чин) - у сваком случају, предигра за селидбу мојих матораца је трајала година 10+, а одлуку да прихвате да поделе 4,5-собни стан за 2 мања, један за њих а други за брата, отац је објавио на породичном самиту вррло увређеним тоном: ''Хтели сте, па ево, сазвао сам Дејтон!!!''
Треба ли рећи да је све остало прошло баш онако како си ти описала селидбу Жмуових... ама у свему, само када ти то опишеш делује забавно. Да не грешим душу, у своме случају за гранде финале сам имао помоћ супруге, пошто смо имали нешто мало праксе са сопственим селидбама. А пошто су моји једне вечери саопштили да из привременог смештаја желе да пређу у свој стан сутра, имали смо да за једно вече разместимо сав намештај (који су мајстори сели(оци)тељи уредно оставили насред собе) на своје позиције.
Наравски да је по усељењу од стране корисника констатовано да распоред није добар, наравски да смо онда(к) мењали/јопет врћали назад... Но селидба се обично оконча тек 6 месеци по усељењу, док последња завесица и кашичица не нађу своје место. И сада -после 5 година - отац ми се хвали како је решио да пола сувишних ствари побаца - није укачио да сам и ја то урадио, баш као и ти.
Хвала Лелице на ведрини којом нас засипаш, али посебно и на предивном тексту о првом снегу, на који нисам успео да пошаљем коментар. Тек ме јуче мој престолонаследник успоставио да могу поново да пошаљем коментаре на блог
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:05 05.12.2008

Re: Лоодило!!!

Hvala Muaddibe...brate rođeni...dakle, znamo kako ta stvar radi...
tyson tyson 23:55 03.12.2008

Die beste


Usuđujem se da primetim Jelice - možda najbolji tekst do sada. Naprosto savršen u svakom smislu.


Jelica Greganović Jelica Greganović 00:09 04.12.2008

Re: Die beste

Hvala tysone
margos margos 00:03 04.12.2008

Sve sve, ali ovo...:)))

Baba i Deda insistiraju da se odjave iz obližnjeg opštinskog centra, da ih ne bi država kad ilegalno promene mesto stanovanja uapsila. Obzirom da su zatvori već puni Baba i Deda koji su se neprijavljeno seljakali po Sloveniji
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:10 04.12.2008

Re: Sve sve, ali ovo...:)))

Ma ne znaš ti koji je ovo režim...kaže Deda: "Baba je dobila već tri opomene jer joj uskoro ističe lična karta"...pred isključenje?...
ivana23 ivana23 00:14 04.12.2008

Re: Sve sve, ali ovo...:)))

Redwand Redwand 00:18 04.12.2008

Re: Sve sve, ali ovo...:)))


Ako se ne ode na vrijeme mozda slijedi ...

Jelica Greganović Jelica Greganović 00:57 04.12.2008

Re: Sve sve, ali ovo...:)))



NNN NNN 02:26 04.12.2008

FENOMENAAAAAALNO!

Znao sam da će drugi deo da bude ovoliiiiko dooobar (tj da ćeš da izmisliš svašta nešto suuuuper )
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:06 04.12.2008

Re: FENOMENAAAAAALNO!

izmisliš


Da izmislim ?! Da sam bar...
NNN NNN 11:35 04.12.2008

Re: FENOMENAAAAAALNO!

Ma šalim se, 'oću da kažem da je ovaj nastavak pravo interdisciplinarno uživanje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:53 04.12.2008

Re: FENOMENAAAAAALNO!

dolybell92 dolybell92 02:39 04.12.2008

Novo !

Jelica Greganović - "Seobe II"

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:07 04.12.2008

Re: Novo !

Lutkolepa, a kravica?! Ko je zaboravio kravicu...

dolybell92 dolybell92 11:34 04.12.2008

Re: Novo !

Ko je zaboravio kravicu...


Gospodja Klara Gospodja Klara 08:58 04.12.2008

Jadni baba i deda

Da nisam veteran u selidbama (za 5 godina 4 selidbe u 3 razlicite drzave sa sve primerkom muza perfekcioniste i dvoje sumanute dece, da ne bude zabune, jedno tinejdzer a drugo beba), posle kojih mi je ostala jaka neuroza sa agresivnim epizodama pri spominjanju slova ili glasa ''S'' (pocetak reci ''selidba''), mozda bih se na ovaj, zaista urnebesan osvrt, samo smejala - grohotom. Ovako, sa iskustvom sa kamionima, transporterima teskog naoruzanja, divizijom vodoinstalatera, molera, elektricara ... (upisati mnogobrojne vrste zanatlija i odgovarajucih im fizionomija iz ameriskih tres psihodelicnih horora) zatim birokrata sa brkovima i bez njih, kao i elementarnim nepogodama tipa curenje vodovodnih instalacija i pojavom nedostatka-kartonskih-kutija-u -odsudnim-momentima (srecom osoba sam sa zavidnom nivoom prakticne inteligencije sa smislom za improvizaciju), i da ne nabrajam dalje, ja samo mogu da kazem: jadni baba i deda! Pa zamisli njih sa mentalnim sklopom i sklonoscu promenama jedne sekvoje, kako moraju da pregrme celo ovo zamesateljstvo, a posluju sa Jelicom koja mamuza i jase levo desno kao pakleni vojskovodja, znaci nezadrzivo i bez mislosti.

Ali kecelja me je oborila totalno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana