NASA LIPA NIKE!

aguero RSS / 13.11.2008. u 18:58

London 1966.
London 1966.
Ima vesti koje nas ne iznenade,bilo da ih ocekujemo ili ne.Ali ima i onih koje vas prosto zateknu potpuno nespremnim.Te vesti po pravilu dolaze neocekivano.

Danas je objavljeno da je Nikica Marinovic izvrsila samoubistvo u svom stanu u centru Beograda.U vesti se navodi da je zivela sama i da je dugo bila u teskoj depresiji.Za sobom nije ostavila oprostajno pismo...

Nikica Marinovic bila je dugo najsjajnije lice bivse Jugoslavije,prva pratilja na izboru za mis sveta 1 966.godine u Londonu,najlepsa Evropljanka,ponos citave nacije!Kazu - bila je iznad svih po lepoti,ali nije mogla da pobedi jer dolazi iz komunisticke zemlje...

Imala je 19. godina kada su joj ponudili da tamo negde daleko na nekom frontu zabavlja i lepotom gali americke vojnike.Ljubazno se zahvalila na ponudi i uz svoj nadeleko poznati gospodski osmeh rekla:

- Hvala,ali ne!Ja sam Jugoslovenka!

U njenom devicanskom osmehu sakrili su se prkos i prezir zbog stalnog izmisljanja ratova u tudjim zemljama i nanosenja patnje milionima ljudi!

Bilo je neceg gracioznog,plemenitog,krotkog u celoj njenoj pojavi.To se moglo uociti na prvi pogled.Nikada oko nje nije bilo traceva,skandala,pa cak ni medijske euforije.Kada je bila mlada i lepa,svoju lepotu,spoljasnju i unutrasnju,nosila je dostojanstveno,smerno,kao kakva prava princeza.Ona,kci dubrovackog ribara, koja se popela na sam vrh Evrope i sveta!

Kao u bajci!

Odlucila je da sama sebi oduzme zivot u 61.godini.Ko zna zbog cega i zasto.Tek, otisla je iznenada i tiho.Da nikoga ne uznemiri i da nikome ne bude na teretu.

Jer,zivot nije bajka!

Nismo je vidjali cesto na ulici,trgu,pijaci...Odavno nismo culi nista o njoj.Kao da je svesno nestajala u zapenusalim talasima nekog naseg crnog mora.

Mozda,ko zna,neprestano ceznuci za danima lepote,spokoja i srece.I plavetnilom mora oko njenog sve daljeg Dubrovnika!

Dok jezdi nebom ka zvezdama,salje nam svoj poslednji prepoznatljivi osmeh.

A nama ostaje jedino da joj sa tugom i setom uzvratimo jednim velikim - HVALA!

Hvala ti,nasa lepa NIKE!

Atačmenti



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 10:30 18.11.2008

:(((

Hvala i tebi. Tek sad čujem ovu tužnu vest.
Bila je stvarno pojam lepote, gracioznosti, čednosti, nekog neobičnog, bajkovitog bića....
Neka počiva u miru.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana