Na Zapadu nista novo - Istok centar komedije

dusanj92 RSS / 13.11.2008. u 17:06

Moj novoizabrani buduci predsednik sa srednjim imenom Husein koji je jahao talas promena pune dve godine izgleda da je odustao od namera da menja svet.  Prvi domaci koraci su konfuzni. Juce u vestima obljavljena  "nova" a zapravo stara imena iz doba Clintona od pre 15 godina koja treba da mu pomazu.

Tu mozete naci i omiljenu Madeleine Albright , pa Sam Nun, Bill Richardson ili Hillary Clinton kao Secretary of State,  .... a cak i podpredsednik Biden uzima za sekretara istog coveka koji je bio sekretar Al Goru.  Sve u svemu od 41 imena na listi 37 su iz Clintonove administracije. Inace na razocarenje svih ne-rasisticki nastrojenih jos jedna konfuzna cinjenica.  Obama jos nije izabrao ni jednog crnca za neku od funkcija.  Mozda to ostavlja za kraj kao slag.

Od promena zabelezeno je jedino sto Dow Jones ide na dole svaki dan od izbora.  Za sada je u minusu 14%.

---------------------------------------------- 

1112bushsaudi.jpgSaudiska Arabija bogata zemlja u kojoj je zakonom zabranjena bilo koja druga religija osim Islama bice domacin dvodnevnoj konferenciji Ujedinjenih Nacija na temu "Tolerantnost u religiji." Bice prisutni mnogi predsednici zemalja koje Arapi mrze i zele da uniste kao  Predsednik Bush, Israelski Predsednik Shimon Peres i British Prime Minister Gordon Brown.   Saudiski King Abdullah napravio je historiski potez pristavsi da po prvi put boravi u istoj sali sa predsednikom Izraela ali je odbio da rucaju sa istim stolom.  Za pocetak tolerancija moze ali sa distance.

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana