Kako sistem može da Vas uništi

omega68 RSS / 09.11.2008. u 15:33

Ovo nije eksperiment u blogovaanju, priča je istinita...

 

        Ustupam prostor g-đi i g. N:

 

Bračni par N: Hvala g.Omega, Vi možete najbolje da nas razumete

 

Gospodin N: Ova priča, da bi bila jasnija, mora da se ispriča iz više uglova.Neka bude 3 ( tri)!

 

                 Politički 

     Gospođu N sam upoznao tako što sam, zahvaljujući politici, postao član školskog odbora jedne škole u jednom gradu...(Ko prati zna da se ta "funkcija"ne plaća.Dakle, od politike nisam profitirao, samo sam se uvalio u problem!).Znači, na proslavi u školi video  sam mladu, lepu nastavnicu i da ne dužim, kasnije se sve odigralo brzo i srećno po jednog klinca...

Gospođa N: Jeste, sve je istina.

Gospodin N: Pre toga, direktor je primio kasniju g-đu N  u radni odnos na određeno vreme, sebi čuvajući mesto koje je bilo upražnjeno jer je postao direktor, jel pratiš Omega?

Omega: pratim, pratim.

G-din. N: Direktor nije imao na to pravo (  stvarno je tako po zakonu ),čak je trebao da je primi za stalno, ali ova moja žena to tada nit je znala, niti bi smela da pita.Ćuti i radi, vidiš koliko je nezaposlenih...Ja isto nisam to znao kao drug član odbora, a niko ko je to trebao, nije ni pominjao.Pošto sam se oženio tražio sam da me promene da ne bih imao sukob interesa(????).Promenio sam školu, uprkos tome da mi je žena na određenom i da bi trebalo da je štitim.Još kad je ostala u drugom stanju, čovek nam je rekao da je to super, da ona nađe zamenu koja će da je menja i ona nađe  svoju najbolju koleginicu sa fax-a, da odradi pripravnički i tako to.Luda, mislim ova moja, videćeš i zašto.    

Omega: Čekajte, šta kad smene direktora, a on primio nekoga za stalno na svoje mesto?

G-din N: Jebiga, onda ga negde rasporede: bibloteka, menjanje koleginica na bolovanju, penzija, otkud znam,malo je glup zakon.Da skratim, promeni se vlast, direktor napravi šemu,shvatajući da ne mogu više da je štitim i da joj otkaz.

                   Pravni 

G-din N nastavlja:To ne bi bio problem da je ona imala ugovor na kome piše da je na određenom mesec, dva, šest,do povratka radnika sa bolovanja ili do smene direktora, pa kad se ispuni neki od uslova prestaje potreba itd bla,bla.E, pošto nisu smeli da napišu razlog što ona tu radi, drugačije nego što je bilo na njenom primerku( bez oročenog datuma ili bilo čega drugog),sekretar na svoj primerak UKUCAVA na mašini datum sa kojim joj prestaje rad.Mi smo tužili školu sa velikim šansama da se dokaže da je po sredi zloupotreba sl. položaja, falsifikovanje, i svašta još, kakp to ide. Iz aviona se vidi da se dva primerka razlikuju.Naravno da je bilo opstrukcija u inspekciji i tužilaštvu, pa smo krenuli u borbu sa vetrenjačama...Jel pratiš ti Omega ili spavaš?( Pali cigaretu )

Omega: Pratim ali slabo kapiram što Vam to rade?(jel mogu jednu da dobijem?, počeću opet da pušim)

G-din N: Sine moj lepi, moj drug iz Gimnazije, četiri godine u odeljenju, rođendani, more, postao poslanik stranke koja nas je zamenila na vlasti.On je protežirao ovu drugu koja je došla umesto g-đe N.njenu najbolju drugaricu!Samo joj je trebala veza i našla je kod njega.

Omega: Stanite, mora da sam glup, zašto bi Vam to radili dobri prijatelji?

G-din N:Dobro pitanje, pare li su ona stvar li je, nemam bre pojma.Kažem ja mom drugaru da on lobira direktora i novi školski odbor, koji je već promenjen, protiv mene, on počne da se izvinjava i obeća da će na glasanju da mi da svog čoveka i ja sad imam većinu.Sutra ujutro, jednog koji je hteo da glasa za G-đu N okrene zbog nekih prljavština i ova druga ipak pobedi.Naravno da sam sve saznao kako je bilo ali samo smo mogli da tužimo školu.

             Evo, već 4,5 godine traje utvrđivanje da li je rešenje o otkazu bilo preporučena pošiljka ili nije?!

Omega: Kakve to veze ima?

G-din N: Ima, ima.Pošto smo dobili običnu, advokat nam je rekao da može da napiše tužbu bilo kad.Ali, ona je poslata preporučena, poštar je potpisao umesto g-đe N, pa je ispalo da nismo tužili u roku.To smo shvatili tek na sudu.

Omega: Jel me Vi to zezate? Pa valjda može da se utvrdi da nije potpis g-đe N?

G-din N: To utvrđivanje traje samo već dve godine!Ročišta su retka, neko ne dođe i tako...Videćemo, promenila se vlast...

 

                 Ljudski

G-din N: Dakle, rekao sam ti da je g-đa N svoju dobru drugaricu dovela na svoje mesto kao zamenu i iz razloga što je ta osoba imala neku porodičnu tragediju pa je ova moja htela da je malo oraspoloži...Ona je to zloupotrebila, pa je ceo kolektiv saznao za njenu situaciju, svi su je sažaljevali i na kraju nikom nije bilo žao što joj je ona preotela mesto.Mi smo imali zdravo dete, a ona jadna...Nema veze, sve to neko vidi od gore.Moj drug, tadašnji poslanik, pita me mrtav ladan na ulici kako sam .Kažem, baš sam dobro kad si mi ostavio ženu bez posla, a mene bez para.Da ga bijem?Malo mi je i ove muke.

Epilog: Nslednica G-đe N na njenom mestu radi već godinama i to na neodređeno, jer kad je krenula frka direktor je morao da je primi - po zakonu.On je ostao bez posla kad je smenjen sa mesta direktora, pa su ga zaposlili u biblioteci.Poslanik je sada svuda bivši i u Skupštini i u stranci.Bračni par N se sprema da tuži Poštu koja je takođe zakuvala, ako treba i u Strazburu.Jedva sastavljaju kraj sa krajem, ali g-din N i dalje voli politiku koja mu je podarila divnu ženu, klinca i uskoro klincezu.

Čekaj Omega,...jel  ti beše na N...?

 EDIT: Gospodin N je u međuvremenu dobio ponudu od sudije da se tužba povuče, a da za uzvrat neće plaćati troškove advokata škole.Znajući ga, verujem da neće to da uradi.



Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 15:54 09.11.2008

....

Omega druže... meni ovo komplikovano za razumevanje... moraću da pročitam još jednom. Pa se ondaK javljam...
Kapiram da je priča tvoja i da ste se nešto opasno zeznuli i ti i žena.:(
omega68 omega68 15:56 09.11.2008

Re: ....

Kapiram da je priča tvoja i da ste se nešto opasno zeznuli i ti i žena.:(

Omega i žena mu nisu na N...
omega68 omega68 15:59 09.11.2008

Re: ....

Omega druže... meni ovo komplikovano za razumevanje... moraću da pročitam još jednom

Jeste a o kondomina sve bilo jasno pa me optužiše da sam žensko
margos margos 16:25 09.11.2008

Re: ....

Jeste a o kondomina sve bilo jasno pa me optužiše da sam žensko

Ebiga, druže... šta da radim kad sam preko 20 godina u privatnim vodama, a u privatnim poslovima se kondomi podrazumevaju - u društvenim su naivnost i verovanje ''neće mene'' još prisutni... :)))
Brooklyn Brooklyn 16:13 09.11.2008

*

savetujem gospodji da batali to i nadje drugi posao.
omega68 omega68 16:21 09.11.2008

Re: *

savetujem gospodji da batali to i nadje drugi posao.

Reče mi jednom ovaj N da im to svi pričaju, ali kaže da mu je žena neviđeno tvrdoglava.Posao traži ali velika je nezaposlenost(((((((
Brooklyn Brooklyn 16:25 09.11.2008

Re: *

velika je nezaposlenost

pa, imala je 4.5 godine da razvije/stekne skills/znanje koje se traze. sedenje i kukanje uzima previse enregije; ne isplati se.
omega68 omega68 16:32 09.11.2008

Re: *

pa, imala je 4.5 godine da razvije/stekne skills/znanje koje se traze

Gde Vi živite?Ovde se tražilo znanje da se učlani u DSS jer su oni držali Ministarstvo prosvete, a neki neće tako...
Za to vreme je g-đa N držala časove i radila na zamenama po selima, nije kukala da ode iz zemlje
Brooklyn Brooklyn 16:51 09.11.2008

Re: *

nije kukala

indeed. kukanje je neproduktivno. treba samo pratiti trziste, i u skladu sa sklonostima, ici za tim gde (u geografskom i smislu vrste posla) ima posla. a kad cekas da ti drzava nesto da, cesto se desi da se nacekas, vise nego sto zelis, pa se na kraju i ne isplati i budes razocaran.
omega68 omega68 17:00 09.11.2008

Re: *

nije kukala


indeed. kukanje je neproduktivno. treba samo pratiti trziste, i u skladu sa sklonostima, ici za tim gde (u geografskom i smislu vrste posla) ima posla. a kad cekas da ti drzava nesto da, cesto se desi da se nacekas, vise nego sto zelis, pa se na kraju i ne isplati i budes razocaran.
*novo

Jes takvi su ovi u Šumadiji.Prvo ih svi jure da budu privatnici - oni neće
Posle im kažu da ima posla na Novom Zelandu oni kažu da je daleko.
A samo kukaju na Beograd i oće pošto- poto da dođu na Dedinje.Čudo jedno kakav narod.Pozdrav tebi i tržišnoj privredi
Brooklyn Brooklyn 17:04 09.11.2008

Re: *

A samo kukaju na Beograd i oće pošto- poto da dođu na Dedinje.Čudo jedno kakav narod.

sto, sta fali dedinju? mislim da je pravo svakog coveka na svetu da zeli da zivi na dedinju.

nego, zasto je mr. N takav sonja koji nije u stanju da izdrzava svoju porodicu pa sirota zena mora da radi da ne bi ziveli na ivici siromastva?
omega68 omega68 17:15 09.11.2008

Re: *

Izdržava ih on, ali žene su se izborile za pravo na rad ,koje nije skopčano samo sa parama.Ima nešto i u emancipaciji.Pravo svake žene na svetu je da radi u skladu sa sposobnostima.Jel su svi na svetu šonje kojima žene rade i dopunjavaju kućni budžet?Šta sad? Ne valja kad kuka, ne valja kad sirota mora da radi.Što bi reko Veliki Unf:
Napiši nešto da mi tebe komentarišemo, ovo je već zajebancija
Brooklyn Brooklyn 17:27 09.11.2008

Re: *

ali žene su se izborile za pravo na rad ,koje nije skopčano samo sa parama.

slazem se. duznost svakog muskarca je da izdrzava svoju partnerku. na zeni je da raducka nesto ako joj je dosadno, ali to nije skopcano sa parama, pa moze i da volontira.
vishnja92 vishnja92 17:49 09.11.2008

Re: *

slazem se. duznost svakog muskarca je da izdrzava svoju partnerku. na zeni je da raducka nesto ako joj je dosadno, ali to nije skopcano sa parama, pa moze i da volontira.

mnogo si davno otisla odavde. veoma mali broj porodica moze da zivi od jedne plate.
sad se prisetih - veoma mali broj porodica moze pristojno da zivi i od dve plate.
omega68 omega68 17:53 09.11.2008

Re: *

veoma mali broj porodica moze da zivi od jedne plate.
sad se prisetih - veoma mali broj porodica moze pristojno da zivi i od dve plate.

Tačno tako.Samo malo je onih koji su sremni o tome da govore.
chao_li chao_li 19:32 09.11.2008

Re: *


slazem se. duznost svakog muskarca je da izdrzava svoju partnerku. na zeni je da raducka nesto ako joj je dosadno, ali to nije skopcano sa parama, pa moze i da volontira.



Jesi li ti pao s Marsa
omega68 omega68 19:43 09.11.2008

Re: *

Jesi li ti pao s Marsa

Nije On nego ONA
vishnja92 vishnja92 19:59 09.11.2008

Re: *

a osim toga sto je ona, to je jos i brooklyn, pa svakako ne treba donositi zakljucke prerano
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:38 09.11.2008

Re: *

sto, sta fali dedinju?


kanalizacija
smrdi,brate
j.predrag j.predrag 16:43 09.11.2008

Omega prijatelju ...

... "pravda je spora ali dostizna". Samo guraj do Strazbura, najverovatnije ces uspeti da im smrsis konce.
Sve najbolje tvojoj porodici.
pOz
omega68 omega68 16:48 09.11.2008

Re: Omega prijatelju ...

... "pravda je spora ali dostizna"

Reče jedan pred streljanje! Šalim se)))
Sve najbolje tvojoj porodici.

Hvala takođe
Samo guraj do Strazbura, najverovatnije ces uspeti da im smrsis konce.

Preneću gospođi i gospodinu tvoju podršku
Brooklyn Brooklyn 16:56 09.11.2008

Re: Omega prijatelju ...

najverovatnije ces uspeti da im smrsis konce.

zanimljivo razmisljanje. samo ti "im" kojima ce biti smrseni konci su poreski obveznici, koji ce isplacivati odstetu, a ne direktor. taj nece ni znati da su mu "konci smrseni". jbg, pravda, pa taka.
omega68 omega68 17:09 09.11.2008

Re: Omega prijatelju ...

samo ti "im" kojima ce biti smrseni konci su poreski obveznici, koji ce isplacivati odstetu, a ne direktor. taj nece ni znati da su mu "konci smrseni". jbg, pravda, pa taka.

E tu si u pravu!U toj ustanovi je već bio jednom blokiran račun jer su morali da plate odštetu nekom radniku, nisu mogli da prime platu pet dana zbog toga.Pričala mi g-đa N dok je radila tamo,platila naravno Država
constrictoria92 constrictoria92 17:59 09.11.2008

I do Strazbura!

Jeste, platice poreski obveznici.
Jeste, placali su i pre.
Jeste, poreski obveznici su krivi sto je drzava ovakva.
Jeste, radice DaNeKazemKakva motka.

Gospodji i Gospodinu N. zelim pobedu, jer im je ucinjena nepravda!

Gospodji N MORA DA BUDE PLACENO I ONA MORA DA BUDE VRACENA NA POSAO I TAČKA!
omega68 omega68 18:19 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

Dobro Const, OK; Biće prosleđeno gde treba a da će da radi motkaaa....radi će kad - tad,pozdrav
constrictoria92 constrictoria92 20:11 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

Biće prosleđeno gde treba a da će da radi motkaaa....radi će kad - tad,pozdrav


Bogami, pre ce da radi nego sto mLogi misle, narocito oni na funkcije kojekakve...
vishnja92 vishnja92 20:35 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

sta ste se bre zajapurili oboje :))))))
constrictoria92 constrictoria92 21:29 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

Zato što ne volim nepravdu...

G-din N mi je pričao da se gdja N preko zime, kad je temperatura ispod minusa, truckala prvim jutarnim pokvarenim autobusom do udaljenog sela u kojem je predavala, a sa stanice pesaka do skole... I ni u jednoj skoli da je prime za stalno... :(

A N-ovi su bas fini i obrazovani ljudi...

omega68 omega68 21:41 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

Zato što ne volim nepravdu...

G-din N mi je pričao da se gdja N preko zime, kad je temperatura ispod minusa, truckala prvim jutarnim pokvarenim autobusom do udaljenog sela u kojem je predavala, a sa stanice pesaka do skole... I ni u jednoj skoli da je prime za stalno... :(

Javila mi G-đa N da ti dam ovaj
constrictoria92 constrictoria92 22:21 09.11.2008

Re: I do Strazbura!

A za gdju N:

mirelarado mirelarado 14:58 10.11.2008

podrška

Velika podrška bračnom paru N, gđa N da se što pre vrati na posao, očito je žrtva nepravde!
omega68 omega68 15:34 10.11.2008

Re: podrška

Velika podrška bračnom paru N, gđa N da se što pre vrati na posao, očito je žrtva nepravde!

E u njihovo ime - hvala

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana