E day 08

serbs4obama RSS / 05.11.2008. u 01:04

E Day 08 je rano počeo za nas, negde oko 6 jutros. Rešili smo da se spakujemo, potrpamo stvari u rentirani auto i palimo tako opremljeni na PA battleground: mobilnost se uvek ceni, a ova laka konjica je spremna da juriša na DC. Tek kad smo se spustili u grad (kuća gde smo živeli je u šumi, na brdu, okružena rakunima, vevericama i free WiFi AP-om) primetili smo neuobičajenu živost među lokalnim stanovništvom. Asocijacija na prvomajski uranak na Košutnjaku je momentalna, parkirana vozila pored puta, vesele grupice i priroda. Svi vilene u 7 ujutru, a uveče u 7 nigde nikog, ni jedna kafana nema da radi (samo shopping centri). Jasno da smo imali Blair witch project svako drugo veče, u sopstvenoj režiji, pošto lokacija upravo tako izgleda.

U nedelju su u PA volonteri Obama - Biden kampanje obišli milion vrata, potpuni trijumf. Uopšte, poslednjih 4 dana se radi samo GOTV (Get Out To Vote), više niko nikog ne ubeđuje za koga da glasa, sada je glavno da oni koji su već ubeđeni zaista i glasaju za kandidata. Zaboravih da napomenem da ovde nema izborne tišine, tako da se udara u sva zvona, a danas posebno jako i ritmično. I mi smo od jutros išli od vrata do vrata, cimali ljude da vidimo da li su bili da glasaju, kad će, da li im treba neka pomoć (prevoz, informacije...) ili prosto kačili doorhanger-e na kuće gde su glasači bili odsutni. Imali smo i bliski susret sa frustriranim seniorima, stariji bračni par tipa „kontramiting 96" koji nas je upozorio da se držimo „svoje" strane ulice, ili... Pa, nas je to „ili" veoma zaintrigiralo, te smo jednostavnom dedukcijom ustanovili da, pored šizofrenih ispada na temu „recite mi vaše ime" (recite vi nama vaše :) to još znači i pozivanje policije. Sjajno, pozovite policiju, ne, evo mi ćemo, da se ne cimate... I odoše, onako stari i ludi, a na njihovoj stani ulice ostadosmo mi. Ispred kuće tapacirane McCain banerima.

„We love our God... We love our guns..." redneck whiskey voice poručuje sa radio reklame, odobrene od strane predsedničkog kandidata McCain-a. Replika stiže odmah nakon muzičke numere, ženski (ali ne preterano sexy) glas govori o srednjoj klasi i oslobađanju od poreza koje joj predstoji, naravno ukoliko Obama pobedi. I tako u krug. Ubedljivo najviše para za oglašavanje oba kandidata su spucali upravo u PA, što govori koliko je ovo bitna država. Poslednjih dana je kamapnja mnogo više prljava, pa čak i za naše stomake: optužbe su direktne, diskredituju se saradnici, produkuju se afere. I sve to na dnevnom nivou. Čak se i Joe the Plumber vratio.

Obama bin Biden ili McCalin? Postovaćemo još ponešto tokom večeri, ima dosta posla ovde, birališta se uskoro zatvaraju... Svakako stižu neke fotke zanimljive.

Vuk



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dangubas dangubas 01:22 05.11.2008

..

ulven ulven 02:06 05.11.2008

Djiha na sve cetri krute

palimo tako opremljeni na PA battleground: mobilnost se uvek ceni, a ova laka konjica je spremna da juriša na DC

promasili ste Getisburg.
Inner Party Inner Party 17:46 05.11.2008

Da li ste ikada razmisljali...

... da se moze desiti da, iz "pitajbogakojihrazlogaverovatnonestouveziljudskihprava" , ova administracija Srbiji tj. Srbima ponovo nanese neku stetu?!

;-)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana