yy za Johnn-a

maryjanep RSS / 02.11.2008. u 20:33

o09xd3.jpg

 

To je kao kad zaroniš i ostaviš iznad vode kupače i suncobrane poredjane duž šljunkovitog žala strpljivo spiranog talasima.

Zaobljena namreškana senka tvog tela vuče te ka dnu .Ruke i noge postanu spore, ne hodaš nego te voda gura da lebdiš, usporava te kad hoćeš da potrčiš, kao kada te u snu juri vojnik u čizmama a ti ne možeš da pobegneš, samo ti mišići na nogama trepere od olovne težine. Slično travama koje si uznemirio mahanjem, drhtanju i prikupljanju skakača na dasci tramboline.

Jednom je dečak video svoj lik u zelenoj vodi i otada je često sanjao istu sliku:

More je na žalo izbacilo žensko vlažno telo i ona leži nemoćna jer je velika vlažna svetlucava glatka riba koju će sunce spržiti. Dečak trči da je spase. Uzima je onako klizavu u naručje, brzo da se ne osuši, unosi je u more. Gustina vode pomaže mu da je dugo pridržava na talasima koji je polako oživljavaju. Zadrhtala je onom strujom kojom drhti more, priljubila se uz njega obuhvativši ga kao ruka pesak..Voda se igra njenim grudima koje guraju dečaka kao dve velike lopte. Guraju ga da zaroni. Pod vodom je neverovatno lak, lebdi iznad nje, onda ispod, pokriven velikim belim telom kao dnom porinutog čamca, leži na njoj kao na pitomom albino kitu...

Po nebu su plovila dva iskrzana oblaka. Sunce je po stolu razlilo crvenilo upravo popijenog vina..Dečak je osmotrio ulicu koja se sužavala u kornet razvodnjenog neba..

Uvek je sanjao more i beli grad na suncu, sa kamenim balkonima, koji su se kad je okrenuo glavu zavrteli na vetru pomešavši nekoliko boja i oblika u zemljanoj činiji prepunoj trešanja..

To je bilo kao kad zaroniš i odjednom sve ono na obali što je bilo podeljeno na boju, zvuk i miris postane pod vodom jedno a ti više nisi ono staro telo već se nalaziš u svim stvarima..Školjka si i kamen koji jedva dodiruje dno, podiže se i pušta ribice da ga obilaze sa svih strana...pesak si od kojeg meduze na dnu prave krhke kule i stražare, gradove sa utvrdjenjima, ne dozvoljavaju da voda raznese oblike i udubljenja ispunjena tvojim telom...

Kada je dečak postao čovek zaželeo je da sve to naslika....

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana