PETICIJA NA PETICIJU!

aguero RSS / 28.10.2008. u 22:09

Juce su iz pritvora pusteni predstavnik izvodjaca radova (kopaca) i nadzornog organa (posmatraca).Investitor je i dalje iza resetaka.Ova prva dvojica (kao) ne mogu da ponove krivicno delo,a i ne bezi im se.Rupa je zatrpana - ne bi im valjda palo napamet da je opet kopaju...

Sa investitorom ,na sigurnom su i novci.I oni su u apsu.Ne mogu da se pendjaju.Cak ni za sanaciju porusenih kuca.Stanari,nesrecno raseljeni u medjuvremenu,vratili se u devastirane domove.Deca ne mogu da idu u skolu iz hotelske sobe - kazu.Jedino u sobi 131 Hotela Slavija ostala baka Milka,sa svojom macom.A hotel nije za macu.Ne moze u dvoriste,a misevi su joj nedostupni.

Koja je logika da u pritvoru drze samo coveka koji nije ni kopac ni nadzornik?On je samo finansijer.Ili,neka ga puste da popravi sta se popraviti da,pa onda vrate nazad!

Kuce su,ionako,bile predvidjene za rusenje.Ali,tek kada se postigne pravi dogovor sa graditeljima novih kuca.Vlasnici trosnih kuca na Vracaru odugovlacili su cekajuci da postignu sto bolji dogovor za sebe.Sto je sasvim razumljivo.

Investitori su se sada razbezali.A u baka Milkinoj avliji misevi kolo vode.Cuburska pipirevka!Nema mirisa pecene paprike i ajvara,spremanja zimnice...Sve se obrusilo u rupu.

Investitor koji jos cami u tamnici,izbeglica je iz Sarajeva.Pre rata bio je vrlo cenjeni direktor jednog dela vojne industrije Zrak.Pored ostalog,pravili su i vitalne delove za tenkove koji su bili medju najkvalitetnijima na svetu.I kao takvi - izvozni hit.Nedeljko Preljic zavrsio je dva fakulteta - elektrotehnika i fizika.Kazu da nije hteo da ucestvuje u ratu,da je u Sarajevu ostavio zavidnu imovinu i sa celom familijom doselio se u Beograd.Tesko se zivelo nekoliko prvih godina,a onda je malo krenulo na bolje.Gradio je stanove za sebe,svoju rodbinu i trziste.I nije zgrnuo veliko bogatstvo.Daleko od toga da je nekakav tajkun.

Ali kola ce se slomiti na njegovoj grbaci...Rupetina se otvorila bas kada su se mediji na sav glas obrusili na gradjevinsku mafiju!

Sada su svi Prelicevi planovi zatrpani u onoj rupi na Cuburi.Bar dok ga ne puste na slobodu.Ironijom sudbine,ugrozeni stanari spremaju se da potpisu peticiju da ga puste.Da im popravlja kuce.Koliko moze do zime.

Sada kada se halabuka slegla,i kada se i Nedeljko malo presabrao,mozda ce i on da pise peticiju.

Da ga ne pustaju!

Tako mu se vise isplati!A i da malo dane dusom....

 

POSLEDNJA VEST:PUSTILI I NJEGA!Sta ce sad?



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana