RUPA ZATRPANA,KOPACI U APSU

aguero RSS / 24.10.2008. u 12:12

Storija iz Dubljanske 35 na Vracaru nastavlja se!Rupa je zatrpana,stanari raseljeni,uglavnom smesteni u hotel Slavija,a investitor i gradjevinari u apsu!Investitor je pre pokretanja istrage i pritvaranja obecao da ce sanirati objekte koji su uruseni i nadoknaditi stetu.

Gradjevinska sezona jos traje i mozda su se i mogla ispuniti obecanja Nedeljka Prelica,vlasnika firme Optos.Pod uslovom da investitor ima novca za radove.

Sada, kada je covek u zatvoru,jasno je da od obecanja nece biti nista.Uskoro ce prohladna jesen i hladna zima,a stare kuce se ne mogu koristiti.

Zatrpana rupa kazuje da je sahranjen i posao izgradnje visespratnice na tom mestu.A bez izgradnje nema prodaje buducih stanova,a samim tim ni para.Neizvesna je i sudbina onih osmoro suinvestitora koji su raseljeni pre dve godine,kada su ustupili svoju kucu i plac Nedeljku Prelicu.Njihova kuca srusena je planski.

Tim gradjanima firma OPTOS vec dve godine placa i obezbedjuje privremeni smestaj.Sada i njima preti izbacivanje na ulicu.Mada,formalno-pravno,oni kao suinvestitori,saucesnici u poslu,imaju istu odgovornost kao i glavni investitor,ma bio on prvi ili deveti u toj grupi.Toga se jos niko nije setio,ali ako ih izbace iz sadasnjeg smestaja,mozda bi i bilo bolje resenje da dobiju krov nad glavom u zatvoru.Nego da budu napolju pod otvorenim nebom.

Opstina Vracar sve manje je zainteresovana za ovaj slucaj,jer objekat koji se gradio trebalo je da ima preko 8oo kvadrata,a to vec prelazi u nadleznost Grada.To sto je rec o starosedeocima Vracara,manje je vazno nadleznima u ovoj opstini.

Ni Grad se ne pretrze oko ovog problema.Gradu je isplativije da se do kraja poruse sve sada urusene kuce, i oslobodi prostor za veliki plac koji bi nastao spajanjem svih parcela.A to bi znacilo - jos veca zgrada,jos izdasnija investicija i veci prihod gradskoj kasi.

A za postojece stanare - ko u Gradu mari!Oni uglavnom nemaju novca.Bar ne toliko kao novi,sudjeni ili nesudjeni ,stanari jednog od najlepsih delova Vracara.

Mozda je pritvaranje odgovornih moglo da saceka zavrsetak gradjevinske sezone.Mozda bi Nedeljko Prelic i ispunio svoje obecanje...

Da Pravda,ponekad,nije tako brza i dostizna!

A vreme leti!Podzemne vode slivaju se i dalje svakodnevno ispod vracarskog grebena.U onu bezimenu reku ponornicu.Tajnu ljubav plavog Dunava....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana