Majstorisanje

mariopan RSS / 17.10.2008. u 13:52

   Danas pada kisa.

   Ako pada i kod vas pa ste malo neraspolozeni, nemojte se jediti, kisa je prirodna pojava u ovo doba godine.

   Nije prirodno da ja zbog kise moram cetvoronoske da izlazim iz kuce. Posto sam odbila taj ponizavajuci nacin kretanja sada sedim u kuci zaptivenih prozora, oblepljenih najlonom i lpeljivom trakom i osecam se kao krastavac u tegli. A sve zbog kise.

   Probala sam malocas da tako izadjem na veliku radost mog psa ali sam odustala jer treba puzeci da predjem nekih tri metra ispod skele sa koje kaplje prljava voda ,  a ja u beloj jakni. Zato sam napravila kratak inventar po kujni. Imam hleba od juce, mleka, sira, jogurta i slaninice, i cigara zadosta pa ne moram danas u ducan. Odbijam da idem cetvoronoske.

   Onu jagnjetinu koju sam u velikim kolicinama spremila da danas ispecem majstorima, kada najzad zavrse posao, za rastanak i dugo secanje, spakovacu u zamrzivac, nece da se baci.Sutra, ako se pojave skuvacu klin corbu.Ala sam opasna Gazdarica :-))))Na taj poziv "Gazdariceee" odazivao se jedino ovaj mali pas, ja to ne umem da budem pa su majstori mudro zakljucil da sam ja gluva i za sve sto im treba ulazili u kucu da mi licno kazu.A druzimo se od pocetka septembra.

   Ostalo im je samo pola dana posla pa da sve zavrse i mogli su  to juce da ja nisam dramila kako su najavili kisu...mislim pozurice i oni....Ocin, sto bi rekle Lale, Glavni Majstor se tada seti da napolju ima neka drva koja mora da unese da ne pokisnu pa sede na svoj bicikl i pravac u susedno selo, kuci. Za njim i Majstor nizeg cina, zakljuci da im je samo to malo ostalo pa to mogu i sutra (danas) a danas nisu dosli jer pada kisa. Skelu su ostavili posred ulaznih vrata, jer dotle su stigli pa da je ne pomeraju zabadava. Kako cu ja iz kuce nije vazno, izdrzacu danas a ako mi nestane cigara doturice mi neko kroz prozor, komsije su mi divne inace a u nevolji pogotovo.

   A sve je pocelo pocetkom septembra kada smo ugovorili razne poslove na kuci, sve u cilju ustede na grejanju. Sada kada je gas poskupeo 60% ko mi prvi kaze "dzabe si krecila" dobice banovanje sam tako.

   Kada smo bolje pogledali nasu kucu videli smo da se ta usteda ne moze napraviti dok se ne napravi dobra rupa u novcaniku.

   Onda smo svi na sto stavili i neke svoje zeljice od kojih samo zelja mog muza da se nista ne dira dok je on ziv nije uvazena. Zivece on nama ihahaj koliko i kako lepo kada sve ovo uradimo, a zato i radimo. Ali...

   Deca su se vec dogovorila samo je trebalo mene ubediti da se sve one stvari koje su dotrajale ili koje nisu dobro uradjene sada urade, pa kad je bal nek je bal.Sve to i ja volim ali posto deca ne zive ovde nama je i ovako bilo dobro, deca pomazu pa nije tesko tako ziveti. Ali bili su u pravu, jedino su brinuli kako ce tata da sve to podnese. Iznenadjujuce lako.Bilo mu je cak i interesantno koliko se ljudi moze istovremeno setati kroz kucu bez padanja i karambola.

   Sama pomisao na gastarbajtere koji celog zivota ulazu u neku gradjevinu "najvecu u selu" a zive pasijim zivotom sve dok se ne vrate, onemocali i bolesni, da ne mogu ni na krevet da se popnu a ne na sprat, dva ili tri...meni je izazivala muku u stomaku. Nece moja deca tako, tu je bio moj najveci otpor. Ali deca su bila u pravu, nesto na kuci mora da se uradi ili ce da propada pa ce nam sve teze biti kasnije.. zato popustim.

   Zamenu svih prozora prepustimo Majstoru koga je komsija preporucio recima "posten i pedantan" i nije slagao.Stigao je posle nedelju dana da po dogovoru skine stare i montira nove prozore.Od trenutka kada je "hilti"busilicom poceo da odvaljuje komade betona ispod prozora i zidova okolo, kuca je bila zasuta prasinom. Neverovatne kolicine najlona i lepljive trake pomagale su samo kod krupne prasine, ona sitna bela, kao brasno, lebdela je po celoj kuci. Moje kuce svilene dlake, sada nakostresen i kao  ustirkan, ludovao je po celoj kuci srecan ko prase u blatu.

   A mene srce zabolelo. Taj beton sam licno i svojerucno mesala u mesalici dok je muz ugradjivao  prozore pre dvadesetak godina, a ko da je juce bilo. Izveo me do obliznje drvare da biram prozore a ja ko dete u poslasticarnici, vece mi oci od novcanika. Izaberem tada najskuplje, slovenacke, sva cetiri jednaka ali nemamo para za sve nego ispisemo cekove i posle dugo dugo cekali da vidimo nulu na racunu.Ali ko mu je kriv, ako se vec udvara neka zna da to i kosta.

   Dok me srce bolelo sto skidaju moje divne prozore (a nisu ni morali) majstor je osacovao da je dnevna soba dovoljno velika da on donese i ostale napravljene prozore, balkonska vrata+stakla i da ih tu ostavi "na cekanju" dok zidari ne otvore vece otvore za iste na spavacim sobama.

   Jedno vreme sam se po kuci kretala uz pomoc topografske karte koju sam sama sebi iscrtala, povremeno bih kao saobracajac sihronizovala kretanje elektricara koji je izmestao utikace i prekidace, ugradjivao novi ormaric za struju (kao osrednji orman), Molera, Parketara i Zidara...sve vreme cistila sut i izbacivala kuce iz kuce a on se kao  "jo jo" loptica vracao jos prljaviji nego malopre....ali idemo redom..

   Kada je stigao Majstor Zidar, a njega placam po "dnevnici" ucinilo mi se da se on krece i radi kao usporen film, pa mudro zakljucim da je bolje da mu platim Pomocnika, nekog da mu dodaje malter i cigle za upola manje pare, ne bi li majstor brze radio. Pozovem Pomocnika i ugovorim da za 1000 dinara dnevno dodaje sve sto treba Majstoru ne bih li broj dana i dnevnica po 30 evra  prepolovila......onda utvrdim da su ta dva glumca iz istog usporenog filma koji ja placam i gledam za sve pare.

   Taman su probili otvore za balkonska vrata na decijim sobama i prozor na nasoj sobi koji je izmesten na drugu stranu kuce, ulazna vrata skinuta jer i njih menjamo, a oni me obaveste da je sutra neki svetac..pa subota pa nedelja...a ono hladno vreme u septembru pa kisaaa...meni kuca otvorena sa svih strana ali to ima i jednu dobru stranu. Onih milion muva iz kuce imaju priliku da ako sunce sine samo na minut izadju na suncanje ako zele.

   Brizljivo pratim potrosnju materijala, ako mi zafali malo maltera, mogu kuce da ubacim u mesalicu, samo malo vode da dodam i pola kante maltera ce biti, toliko je pokupio jurcajuci ukrug kroz sve otvore. Inace je uredno sedeo pored majstora na sred djubreta od maltera pazeci da oni ne ponesu i malo prasine po dzepovima kada podju, cuva svoju kucu i sve u njoj, pile moje malo i pametno.

   Najzad se i ta faza zavrsi, nastupi Moler pa Parketar, onda smo tri dana duvali lepak i lak za parket dok nije izvetrio...najzad sam mogla da se uselim u nasu sobu, novu  i renoviranu :-)))Okrecena svetlozuto, kao da sunce sija, parket blista (i smrdi) a ja nazirem kraj i srecna sam neopisivo, samo da se zavrsi.

   Onda pocnem da zovem Majstore za fasadu, uzeli kaparu ali dve nedelje odlazu, sve od petka od ponedeljka pa sledeceg.....pozovem  jedne veceri pa kazem Glavnom Mjastoru da dodje sutra samo da vrati kaparu jer sam ugovorila sa drugim Ozbiljnim Ljudima da rade ako on nece, i oni pocinju sutra....pa samo neka dodje da vrati novac. Stvorili su se sutra ranom zorom sa sve skelom i alatima, evo sad zavrsavaju, ako sutra ne bude kise...zato trpim skelu pred vratima, sve sam to ja platila pa red je i da otrpim.

   Evo kao da prestaje kisa? 



Komentari (91)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:55 17.10.2008

Pre kiše

Hvala Bogu, normalan tekst.
mariopan mariopan 14:15 17.10.2008

Re: Pre kiše

Pod uslovom da sam ja normalna posle svega i ako ziva ostanem shvaticu ovo kao kompliment? Fala, Visocanstvo, ne umem da kacim orden za Prvo mesto ali sad ce neko da pripomogne i da ga okaci.
Hvala na citanju i komentaru
vracarac92 vracarac92 13:57 17.10.2008

Omanuo sam.

Ponadao sam se da sam prvi!
vracarac92 vracarac92 14:01 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Onu jagnjetinu koju sam u velikim kolicinama spremila da danas ispecem majstorima, kada najzad zavrse posao, za rastanak i dugo secanje, spakovacu u zamrzivac, nece da se baci.
A jel mogu ja da svratim na tu jagnjetinu? Mnoooogo je volim.
mariopan mariopan 14:17 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

vracarac92
Ponadao sam se da sam prvi!

Ma ti si Prvi do Prvog a i to je vrlo visoko mesto, sad ces da vidis ko je treci do prvog i tako dalje
mariopan mariopan 14:19 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

vracarac92
Onu jagnjetinu koju sam u velikim kolicinama spremila da danas ispecem majstorima, kada najzad zavrse posao, za rastanak i dugo secanje, spakovacu u zamrzivac, nece da se baci.
A jel mogu ja da svratim na tu jagnjetinu? Mnoooogo je volim.

Ako umes da malterises odmah polazi a ja cu da ulogujem onu janjetinu u rernu, taman dok ti zavrsis i rucak gotov, moze?

vracarac92 vracarac92 14:21 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Ako umes da malterises odmah polazi a ja cu da ulogujem onu janjetinu u rernu, taman dok ti zavrsis i rucak gotov, moze?
Sa zidarskim radovima nisam baš najbolji, al' što umem da pijem pivo s' majstorima...
mariopan mariopan 14:29 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

NEEEEE, zamisli, ovi majstori ne piju ! Niko.A ja odlucila da im zakinem pivo samo ako ne dodju na vreme, jos onda kada su me vukli dve nedelje pa odlagali i kada nisam znala da ne piju, onako da ih zeznem sto me zavlace. Al eto, e piju, ja cu se propiti od srece kada zavrse pa dodji samo.

Pivo ces da pijes samnom )))
vracarac92 vracarac92 14:37 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Pivo ces da pijes samnom )))
Uvek.
A majstorima ukini zovu na razmućivanje!
mariopan mariopan 14:58 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Znas sta Vracarac, trebalo je odmah da mi bude jasno da sa tim majstorima nesto nije u redu cim oni tako cevce kisele vode i sokice, nista rakija kajsijevaca, jabukovaca ni pivo ne piju,,,kakvi su to majstori bre?Al sad je kasnooo...ni vodu ne mogu da im ukinem eno cesmovace koliko hoces.
myredneckself myredneckself 14:58 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Sa zidarskim radovima nisam baš najbolji, al' što umem da pijem pivo s' majstorima...



Ni ja ne umem da zidam, al' što pevam kad popijem pivo...
mariopan mariopan 15:27 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Myredneckself

Hvala za slikicu , sladak je i pravi majstor sa tom maramom ))
Mogao bi da peva samnom cim sve bude gotovo Slavimooooo.
omega68 omega68 16:14 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

cim oni tako cevce kisele vode i sokice, nista rakija kajsijevaca, jabukovaca ni pivo ne piju,,,kakvi su to majstori bre?

Pa... lečeni alkoholičari!
Sjajan i ,već je neko rekao, normalan tekst za nauk i opuštanje, ujedno.Nikad mi neće biti jasno zašto ljudi iako rade za pare ošljare?
mariopan mariopan 16:48 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

omega68
cim oni tako cevce kisele vode i sokice, nista rakija kajsijevaca, jabukovaca ni pivo ne piju,,,kakvi su to majstori bre?

Pa... lečeni alkoholičari!
Sjajan i ,već je neko rekao, normalan tekst za nauk i opuštanje, ujedno.Nikad mi neće biti jasno zašto ljudi iako rade za pare ošljare?

Glavni Majstor je i rekao da on ne pije zato sto je jako mnogo pio pa prestao, i sad, ako bi samo liznuo opet bi poceo, zato ne pije.
A i meni nije jasno, ako su posteno placeni, zasto ne rade dobro i najbolje sto znaju?Morala sam da vracam u pocetku, da objasnjavam da hocu prave uglove i vertikalne ivice, nije to tesko razumeti.Posle su poceli lepo, i vidim da znaju i tako...ali zasto nisu odmah?

A ovo sto su me zavalcili dve nedelje to je zato sto su na kraju sezone i grabe sto vise poslova, uzmu kaparu i taj posao im je osiguran kad tad, pa rade ono sto zgrabe na kratko a ove velike poslove cuvaju za kraj, kada ne bude vise izgleda za neki novi i manji. A mogli su tako do novembra da me dovuku u hladno vreme i kisu, nista ne bih mogla da posklanjam po dvoristu i kuci jer ce i meni to vreme biti hladno i tesko za te poslove. Zato sam i ja malo slagala da sam nasla druge mastore ))) Muke sa njima.
Hvala na komentaru i komplimentu ))
mariopan mariopan 17:36 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

myredneckself
Sa zidarskim radovima nisam baš najbolji, al' što umem da pijem pivo s' majstorima...



Ni ja ne umem da zidam, al' što pevam kad popijem pivo...

Bila na temi, PREPORUCUJEM SVIMA, uzivala i uzdisala za lepotom ako ikada vidis pred nekim takvim izlogom da neka zena place to sam sigurno ja ))) Koja lepota!
Kazezoze Kazezoze 18:40 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Ako umes da malterises odmah polazi a ja cu da ulogujem onu janjetinu u rernu, taman dok ti zavrsis i rucak gotov, moze?

Hahaha, a jesi li zapamtila pasword (shifru), jer ako nisi necesh moci otvoriti rernu na vreme i zagorice ti janjetina))
Super prichica Mariopan, bash me nasmejala... Svi majstori su isti. Ja proshle zime zvao majstore za grejanje i poslali oni jednog - ja ga prozvao 'SMISLOV'.
Smislov ti je chitav dan neshto menjao na peci za centralno i na kraju radnog vremena zakljuchio da mu ne dostaje nekakav deo i da ce doci sutra... K'o da ja mogu dva dana sediti u kuci i chekati da mi on nekako popravi to shto se pokvarilo. Sutradan je doshao drugi majstor, stariji i iskusniji od Smislova jer je popravi grejanje u roku od 15ak minuta i shto je najzanimljivije, uopshte nije nishta zamenio, samo neki mali deo prochistio i ponovo nauljio.Najvishe se namuchio dok je doshao do tog dela...A nije hteo ni kafu da popije.

Re: Omanuo sam.

vracarac92
Ponadao sam se da sam prvi!

to je prirodno :)))
samo hrabro, mariopan!
mariopan mariopan 20:43 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Zdarvo Kazezoze ;-)))

Na temi o Recniku Jaril me naucio da sam HAKER ako provalim u rernu u slucaju zaboravljene sifre, jednom mi se desilo pa sada imam prostu sifru a za hakerisanje cu da se potrudim , to mi je unapredjenje sa statusa smotane blogerke u zvezdane visine provalnika tj "hakera" , svidja mi se ta rec, a nacin kuvanja cu da patentiram...)

Tako se majstori i "majstori" prodaju pa ko sta kupi.Ti si imao srecu da taj iskusni majstor ZNA a onaj drugi samo prikriva da ne zna.

Podsetio si me na pricu koju mi je letos ispricao sin, on ima drugara koji drzi veliku cvecaru i pokvario mu se klima uredjaj ali jako veliki i skup. Majstor iz ovlasceng servisa kaze da ne moze da se popravlja nego da mora da se kupi nov a taj kosta 1700 evra.Ode moj sin na rostilj i slusa kako se drug zali, kaze hajde da pogleda i on, kad ono kabl napajanja presecen i provucen kroz neki zid pa spojen sa druge strane jos pri montazi, mogao je veliki pozar da izazove jer je varnicio a tu je skladiste papira za pakovanje cveca, zamene taj kabl i eno radi klima. To su majstori koji ne znaju sta rade i koliku stetu mogu da nanesu ali prolazi im jer ni mi ne znamo sve. Cutimo i placamo kada moramo.
Drago mi je da si ovde ))
mariopan mariopan 21:27 17.10.2008

Re: Omanuo sam.

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
vracarac92
Ponadao sam se da sam prvi!

to je prirodno :)))
samo hrabro, mariopan!

Hvala, bicu, smejem se na komentar "to je prirodno" ))))))))
Otkad se toga nisam setila ))))
Hvala na komentaru i druzenju.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:28 17.10.2008

Kisa je prestala.

Za sada.
Srecni radovi !
:))
mariopan mariopan 14:30 17.10.2008

Re: Kisa je prestala.

Ninoslav Randjelovic
Za sada.
Srecni radovi !
:))

HVALA, Daj Boze da moji majstori citaju ovaj blog NEKA TE CUJU !
ivana23 ivana23 14:29 17.10.2008

Majstori... i kisa

mariopan mariopan 14:33 17.10.2008

Re: Majstori... i kisa

Ivana tvoje slike su nekako mnogo lepe, ciste i NADREALNE, znas kakve sam slike uslikala da vide deca STA SU MI URADILI. Sve faze sam slikala, sav krs i lom, skelu nasred sobe, moji majstori nisu bili tako lepi i cisti, samo ta lepa zuta boja je skoro ista kao u nasoj sobi, kao da sunce sija .
Hvala za slicke, pokazacu ih mojim majstorima da vide kako to treba da izgleda a ne kao oni!
margos margos 14:29 17.10.2008

Jaoj!

Pa draga moja... pre dvaes' dana je bilo kao završavamo.... Uh, još ta fasada. :(
Ali, ako prestane kiša, to će oni očas posla.

Nego mi bili smešni oni iz sporog filma 3o evriža + hiljadarka... jujuju....
A kučence presrećno - kako ne bi... sve se nešto dešava, a on lep pa prljav, može mu se.

Nego... izdrži još malo, brzo ćeš zaboraviti sve ove muke kad zagudi, a vi u toplom i čistom.:))))))
mariopan mariopan 14:35 17.10.2008

Re: Jaoj!

Draga Margos ja izdrzavam sve po malo

Prvih pet dana sam zujala po kuci i cistila i skupljala a onda sam nekako otupela i samo cekala da se svi pokupe i da odu, fazu po fazu, brze ne moze niti prekoreda, pa sada je kraj i jeste lepo, kazem deci da paze kada dolaze da ne promase kucu, nece je poznati )))))
simkke simkke 14:35 17.10.2008

samo pazzzzzi

mariopan mariopan 14:55 17.10.2008

Re: samo pazzzzzi

Simkke, moji su bas takvi ko ovi tvoji )
Hvala na komentaru trebalo je to da odgeldam PRE a ne posle...
MightyNora MightyNora 18:21 17.10.2008

Ako je trol, brisi...

... ali ovo je jedna od mojih najboljih scena koje sam ikada video



"Jel vidis prijatelju sta skola ucini od coveka..."
mariopan mariopan 18:32 17.10.2008

Re: Ako je trol, brisi...

MightyNora
... ali ovo je jedna od mojih najboljih scena koje sam ikada video



"Jel vidis prijatelju sta skola ucini od coveka..."

Ha ha ha ha ha ha kakav trol ))

Dobrodosao Nocni i hvala za ovo malo smeha, sjajni su )))
NNN NNN 14:46 17.10.2008

Slanina

Imam hleba od juce, mleka, sira, jogurta i slaninice
Je l' to ona što poslao Branko?
mariopan mariopan 14:53 17.10.2008

Re: Slanina

NNN
Imam hleba od juce, mleka, sira, jogurta i slaninice
Je l' to ona što poslao Branko?

Onu sam smazala ali mi doturaju stalno nove kolicine, znaju na sta se palim kurbla mi odavno zardjala.
Hvala na komantaru NNN
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 14:55 17.10.2008

glumci iz usporenog filma

Ovo je divan tekst m. Hvala, bas ste me nasmejali :)))

Pozovem Pomocnika i ugovorim da za 1000 dinara dnevno dodaje sve sto treba Majstoru ne bih li broj dana i dnevnica po 30 evra prepolovila......onda utvrdim da su ta dva glumca iz istog usporenog filma koji ja placam i gledam za sve pare.


:))
mariopan mariopan 15:10 17.10.2008

Re: glumci iz usporenog filma

Hvala tebi na citanju Nikola )
Htela ja da budem pametna, sve nekom logikom idem da to mora da je tako ali ovde logika ne pomaze ;-)))
Drago mi je da sam te nasmejala, i ja se smejem , upoznala sam te ljude bolje, obicni iz naroda, razumem i njihovu muku, zahvatili sto vise poslova pred kraj sezone, ide zima, pa mene stavili na "cekanje"...ali i ja sam umela da slazem za ono da sam nasla druge majstore, nisam, ali sam ih dobila odmah i evo uredice sutra nadam se. Mogli su tako do novembra pa sta onda da radim?Nisam ni ja nevinasce ))))
ssvetlana92 ssvetlana92 15:07 17.10.2008

Uživala sam..

čitajući tvoj blog. Sve je isto samo njega nema! Naime, moj otac je voleo da se maje sa majstorima dok je bio živ. Pogadjao je dnevnice, pa mene angažovao da ih budim.Skele su bile idealne za popodnevni odmor, sa četkom pod glavom! Kad ih poskiam sa skela, nalakte se na lopate i spavaju! Nije ni čudo, kad je moj otac dovlačio gajbe i gajbe piva i hrane. Kad im plati unapred, više ih i ne vidi. Tešio se, kako ionako nisu valjali! :)
Kad mu najzad završe posao, od zahvalnosti se moj otac i kumio sa nekima!
Sad sam navatala strah od majstora, pa jedina solucija je da prodam stan...i odem u nov, sveže okrečen. :))
mariopan mariopan 15:22 17.10.2008

Re: Uživala sam..

E, Svetlna da sam samo mogla negde da odem
Nije lako sve to gledati skoro mesec ipo dana. Trebalo je da sve zavrse do polovine septembra, sada je pola otobra. Jedino je covek za prozore sve uradio dve nedelje pre roka ali mi je sve prozore doneo u kucu i ovde smo se o njih saplitali sve dok zidari nisu uradili svoje, morali smo da pazimo da se nesto ne polomi, stakla su bila posebno a po kuci lete parcadi cigle kao projektili..ma samo kad je ta faza prosla, imam srece sto je sve uradjeno dosta dobro i sto je najzad kraj svemu tome.

Ja sam sama pa nema ko da ih potera i nadgleda, vracala sam ih nekoliko puta u pocetku jer poceli su onako brzo pa lose ali ja ih vratila pa znam, radila sam sve te poslove sa muzem, onda su videli da samnom nece bas tako lako......onda su mi bili jako smesni kada je glavni majstor onako odoka odlucio da je moja kuca velika i da ima sigurno oko 300 kvadrata za fasadu.....pa ja mu onako napamet izracunam kvadraturu, onda me on pita kako sam racunala "zabate" trouglaste pa mu to valjda bilo tesko da izracuna napamet, pa se iznenadio sto ja to znam da izracunam, nema toliko, zeznuo se za skoro 80 kvadrata ali na vise, onda se pitam koliko je ljudi koji zaista koji ne znaju da to izracunaju pa im onako odoka naplacuju ? Ima tu svega pomalo, treba znati dosta i imati dobre zivce za sve.

Plus nabavka materijala, mislim da sam na biciklu presla maraton, a cene su neverovetne.I ja bih se rado preselila u novu i tek okrecenu samo kada deca ne bi bila tako emotivno vezana za ovo mesto, salim se naravno kao i ti.
ssvetlana92 ssvetlana92 15:39 17.10.2008

Re: Uživala sam..

Ma nije šala, moramo sve da znamo ako ih pustimo u kuću. I statiku i kubike i računicu po kvadratu...ma sve , bre! Letos sam mojoj majci pravila kupatilo. Htela sam u pločicama, jer mora žena da sedne na stolicu i da je kupamo. Prvo što je majstor pitao je, da li je kupatilo ispod...zato što će da curi! Kad sam mu objasnila da ne sme da curi i kad bi bilo u prizemlju, rekao je...pa ti kad sve znaš uzmi sama i pravi! Hahaha...to je jedan, od!
Drugi je polepio pločice kako je gde stigao, a ispust za vodu malo višlje. Stručno mi je objasnio da ću ionako morati lavor tu da držim..za skupljanje vode!
Neću dalje da davim...uglavnom sam se nakupovala pločica, i sad je sve idealno! :) Okumila sam se sa majstorom! :))))
mariopan mariopan 15:49 17.10.2008

Re: Uživala sam..

Ha ha ha aha ha aha......jao kao da sam bila tamo )))
To sa kumstvom nisam probala ali sutra imam sansu, javljam sta je bilo, kumim ih Bogom samo da zavrse.))
ssvetlana92 ssvetlana92 16:19 17.10.2008

Re: Uživala sam..

mariopan
Ha ha ha aha ha aha......jao kao da sam bila tamo )))
To sa kumstvom nisam probala ali sutra imam sansu, javljam sta je bilo, kumim ih Bogom samo da zavrse.))

Ma ako treba i da ih usvojim, samo da ne dokupljujem više materijala! :)))
constrictoria92 constrictoria92 15:22 17.10.2008

A jesu l' ovako slatki:



????

More, sve to treba... bicu fina...
mariopan mariopan 15:36 17.10.2008

Re: A jesu l' ovako slatki:

E, da su bili ovako slatki ne bih se bunila))))

Da znas da mi je pomoglo malo skolice sa bloga o "biznismenki pocetnici" bar toliko da trazim da dobijem ono sto placam. Numem da vicem ali kada mi je jedan komsija iz zezanja rekao da ne treba da im kuvam jer to nismo ni dogovorili ja lepo i glasno kazem da ih to ja potkupljujem da bi mi lepo uradili, lepo ja s njima pa treba lepo i oni samnom....ali sve to glasno i lepo dopunim kada sam zavrsila recima " a ako ne urade dobro necu da platim"...malo me cudno pogledali majstori ali su onda pazljivije radili, rezulatat se vidi i lepo je ))))

Inace sve komsije dolaze u vizitu svakodnevno. Lepo kazem majstorima da to nije fasada moje kuce nego izlog u kome stoji njihov rad i ako je dobro svi ce da me pitaju ko je to radio i da traze broj telefona a dobar glas se daleko cije, kao i los...i to popodne stane jedan komsija iz druge ulice i pozove ih da i njemu nesto rade, vidim veliki posao, majstor odmah digao cenu za evro vise po kvadratu, skuplje nego meni, ja cutim a on mi seretski namigne posle...razumem sve
constrictoria92 constrictoria92 16:15 17.10.2008

Re: A jesu l' ovako slatki:

Ih, al' si opasna. :))))))

Svaka cast!

Odgovorno tvrdim da nas samo fino lajanje moze spasiti finih majstora. :))))))

A za lepotu izvedbe i neplacanja ako nisi zadovoljna istom - sasvim regularno! :)
mariopan mariopan 16:53 17.10.2008

Re: A jesu l' ovako slatki:

Hvala draga Const ja ucila od najboljih )))
Anjale Anjale 15:28 17.10.2008

...

Draga mariopan,

Kako vas samo razumem...Na zalost.

Meni su se letos uselili majstori u kucu, sve smo menjali, samo su zidovi ostali skoro isti.

Decu smo uvalili bakama i dekama, jedino je u kući ostao bračni krevet pokriven najlonom. Koji smo uveče pomerali, ne bi li Poletarac i ja spavali. Čista romantika, kao kada smo bili mladi:)

Ali zato sad uživamo svi četvoro:)

I vama želim da što pre dođete do uživancije:)))

mariopan mariopan 15:43 17.10.2008

Re: ...

Joj draga Anjale, i ja uslikala bracni krevet oblepljen najlonom sav beo od prasine, muza nasred sobe u njegovom krevetu a ja sam spavala na fotelji na razvlacenje i jos ne mogu da se ispravim. Jedan kauc mesec dana bio na sred dvorista oblepljen najlonom ali je kisa i vlaga tako usla u njega da sma ga bacila, zao mi je, bilo mu je tek 35 godina i takve vise ne prave...)))

I kod mene samo zidovi su ostali, sve drugo je vadjeno, menjano, nadam se da sam ja sada mirna dok sam ziva...i dobro je sto nismo duze cekali jer ne bih mogla u nekim ozbiljnijim godinama sve ovo da otpratim. Ovako dok sam MLADA uradismo.
Anjale Anjale 15:52 17.10.2008

Re: ...

Bitno je da vam racunar radi:)))
mariopan mariopan 16:12 17.10.2008

Re: ...

RADI !
Imam i rezervni
Da nije radio prolupala bih sasvim, spaso mi zivot ljubim ga i volim )))
jeremija92 jeremija92 16:30 17.10.2008

Majstori, majstori

Mislim na film Gorana Markovića iz 1980.http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
mariopan mariopan 17:13 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

jeremija92
Mislim na film Gorana Markovića iz 1980.http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M

Mislim da sam gledala.
Ja sam ti stara generacija )))
Fala sto si sa nama na gradjevini.Ako umes da malterises kao sto pises dolazi odmah znas koje pare mlate zidari, nesto ne verujem da pisci tako dobro zaradjuju
jeremija92 jeremija92 19:51 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

mariopan
jeremija92
Mislim na film Gorana Markovića iz 1980.http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M

Mislim da sam gledala.
Ja sam ti stara generacija )))
Fala sto si sa nama na gradjevini.Ako umes da malterises kao sto pises dolazi odmah znas koje pare mlate zidari, nesto ne verujem da pisci tako dobro zaradjuju


Dok nisu pronašli mešalice, ja sam mešao beton.
Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.
I kopanje septičkih jama mi je bila specijalnost za vreme ferja.
A uveče....noćom... do zore.
To su bili dani, moja mariopan.
Hebalo me moje današnje pisanje.:((((
Dr M Dr M 20:35 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Nesto mi mnogo mrsav taj beton:))
mariopan mariopan 20:56 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

Dr M
Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Nesto mi mnogo mrsav taj beton:))

Mrsav.
Tri lopate pune
Ali zavisi kakav ti beton treba, ovo je bio sa dodatkom i kreca po jedna lopata da se lakse radi. Srecom ja svega kupila vise nego sto su bile prve procene pa nisam morala da dokupljujem.Nekada sam sve to ja radila zajedno sa muzem, dodejmo sa posla pa na gradiliste, evo taj betomn je sada jedva razbio onaj sa prozorima.Zaci dobar sam Mali Crnac bila.
mariopan mariopan 21:02 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

E, Jeremija, ja nekako mislim da svako treba da radi ono sto najbolje zna ))
Salim se za lopatu ali da znas da zaista ti ljudi dobro zaradjuju i cudim se da nema vise njih koji to uce i rade kao dobar posao.
jeremija92 jeremija92 21:02 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

Dr M
Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Nesto mi mnogo mrsav taj beton:))

Slušao sam majstora, ja sam bio samo fizikalac, na vodi nije štedeo. :)))
mariopan mariopan 21:21 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

jeremija92
Dr M
Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Nesto mi mnogo mrsav taj beton:))

Slušao sam majstora, ja sam bio samo fizikalac, na vodi nije štedeo. :)))

Dok je moj muz bio zdrav i on je dosta na "mobu " radio, prijateljima a tako je i nasa kuca napravljena, jednom prilikom pozali se gazdarici da je zedan a ona mu donela casu vode...on je pogleda pa kaze "Nisam ja prljav, ja sam ZEDAN "...tako i tvoj gazda sa vodom, ne stedi...ali ti bas majstorski pises vec tada se videlo da neces biti bogat zidar nego siroma pisac, muka jedna kako god okrenes, nije ta olovka laksa od lopate samo se cini ))))
Dr M Dr M 21:26 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

Ali zavisi kakav ti beton treba


Jedan od majstora sa kojima sam se nekad natezao tvrdio je da je jedini pravi beton kad se stavi vinjak u pivo:))
mariopan mariopan 21:39 17.10.2008

Re: Majstori, majstori

Dr M
Ali zavisi kakav ti beton treba


Jedan od majstora sa kojima sam se nekad natezao tvrdio je da je jedini pravi beton kad se stavi vinjak u pivo:))

Pa i jeste, betonira iznutra i za njega znaju svi majstori ;-)
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:41 19.10.2008

Re: Majstori, majstori

Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Hebalo me moje današnje pisanje.:((((


Jeremija, mislim da govorim u ime svih kojima su vazhne i solidne kuce i solidne priche. Hebao te 1+8 beton, samo ti pishi.
mariopan mariopan 08:27 20.10.2008

Re: Majstori, majstori

marco_de.manccini
Ako se dobro sećam: 1 lopata cementa, na 6 do 8 lopata šljunka + voda.


Hebalo me moje današnje pisanje.:((((


Jeremija, mislim da govorim u ime svih kojima su vazhne i solidne kuce i solidne priche. Hebao te 1+8 beton, samo ti pishi.

Bravo Marko. ja isto to mislim, kada se umorim od betona eto mene na Jeremijinom blogu da uzivam )))))
Hvala za lep komentar, sad nam se Jeremija lomi da li da uzme lopatu ili olovku, tj kaskaturu))))) pa da ga vratimo na pravi put, i meni se dopada kako pise, samo se malo salim sa njim.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 16:44 17.10.2008

aaaa

Baš sam htela da te pitam kad će biti gotovi radovi da zajedno čitamo :(, ali, ako još uvek ima radova, ja ću ovako na daljinu da šaljem podršku. Za jedno mesec dana ( a i mi smo našli kad ćemo ) i nas čeka neko mini renoviranje Pčelinjaka našeg.
Ako je domaća slaninca, onda je dan potpun :)
Evo jedan Laloški pozdrav iz NS-a
mariopan mariopan 17:10 17.10.2008

Re: aaaa

Fala fala Biljana, domaca je slaninica iz Hopova, od Branka znas ga, pohvalila sam ga jednom sad nema da brinem za redovno snabdevanje ))

Ako mislite nesto da radite tamo u nsadu sve vam je jevtinije jer tamo je kako cujem kubik peska 200 dinara a kod nas 900...pa "A" frakcija je oko 800 din kubik a kod nas 1700 plus prevoz....i ulazna vrata smo kupili u nsadu bila su jeftinija nego ovde za 6000 dinara dosli ljudi i montirali potpuno ista kao ova ovde samo za toliko jeftinija( sigurnosna)...trebace mnogo informacija da pokupite da ne placate istu robu dvaput skuplje, ali i roba vam ne vredi ako ne nadjete dobre majstore. Ono sto oni mogu da upropaste ne moze niko da plati. Ja recimo nisam uracunala hoblovanje i lakiranje parketa, mislila sam da to nece trebati, pa bio je odlican posebno u spavacim sobama. Stavila sam malo parce tepiha do tih proozora da majstorima pada sve sto lupaju na taj tepih a ne na parket pa se nisam uzbudjivala kada cujem kako pada i udara odvaljeno sa zida, jos sam i vrata zatvorila da ne ide prasina bas toliko....kasnije udjem a moj tepih bacen kod vrata, majstori sklonili "da ga ne isprljaju" a po parketu lom, izderano, vukli skelu preko ciglica, ma ne mogu da opisem.....i sta cu nego dodatni posao i dodatni trosak. Znas posto je "Dugin" lak za parket? A najbolji je.

Jedino majstora za prozore hvalim svima ali svi ga hvale i to zasluzeno Pa ako resis ipak treba da znas u sta se upustas.
Pozdrav i hvala na citanju i komentaru.
gorio92 gorio92 17:20 17.10.2008

Svi Majstori su majstori

Dobro veče.
Evo ja ispratio majstore, završavali mi neke poslove u dnevnom boravku, koje su ostavili pre pet ili šest dana. Danas kišni dan pa kako ne mogu da rade napolju setili se mene. Došli jutros da im ne propadne dan, i pivo naravno. Ovi moji još nisu lečeni, kako reče Omega. Još su u originalu.
Mada su radili pod krovom, malo su pokisli.
Bogu hvala na ovoj kiši, ko zna kada bi došli do mene da je potrajalo lepo vreme. Ja sam se o kišu, za razliku od vas, okoristio.
Dopada mi se kako ste ispričali nama svje slatkie muke, sa poslovima i majstorima.
Šaljivo i toplo a baš onako kako jeste.
I slikovito, kao da vidim kuću i majstore i komšije narvno.
Bez komšija i njihove pomoći od takvih poslova ništa.
mariopan mariopan 17:52 17.10.2008

Re: Svi Majstori su majstori

Hvala Gorio, bas tako, dok nekom ne smrkne drugom ne svane.
Ali dobro je sto su ti zavrsili, moglo je to i sneg da doceka )

Bez komsija nista. Sve informacije delimo, oni dolaze da vizitiraju i postavljaju pitanja , na primer "a sto je ono krivo" a majstor pita "koje" pa onda komsija pokaze a majstor se vrati pa popravi )) Meni je kuca bila i bez vrata i bez prozora oko nedelju dana a ja sam morala i u prodavnicu i po lekove a sve su to komsije cuvale kao svoje. Dobri ljudi , ja lepo kazem da ima mnogo dobrih ljudi i ja zivim medju njima, sreca pa je tako.

Hvala na komentaru
Jaril Jaril 18:26 17.10.2008

Ој Мариопан,

мени кад неко каже 'Мајстори ми у кући' ја вратим са 'Моје саучешће'.

Никада нећу разумети мајсторе које питам:

- 'За колико мож' да буде готово?
- За 3 дана.

Пошто то не мож' да буде ни да их је 50, лепо кажем:

- Ма радите колико год, не морате да журите, само ми реците ТАЧНО за колико ће да буде готово. Да знам да организујем остале мајсторе.
- Ма за 3 дана.

Било готово за 20.

Преуређивао сам једну кућу, па другу кућу... па сва срећа па ми понестало кућа... иначе, било би мртвих.
mariopan mariopan 18:38 17.10.2008

Re: Ој Мариопан,

)))))

Ha ha ha , Jarile , sve te razumem , ja sam gradila prvo jedu pa drugu kucu, pa prvu srusila pre dve godine smetala je za ove planirane vece prozore na decijim sobama, evo maltera i peska ne mogu da se otresem 35 godina, vreme je da stanem, sad cu cim zavrse da napravim oprostajnu zurku, izbacujem iz dvorista sav preostali materijl, zatvaram radnju , nema viseeee....

A i meni su rekli za pet dana mogu da mi urade fasadu ))))))))
A ti bre ko moj sin sve hoces TACNO da ti se kaze? Srecom sto je on daleko pa bilo bi mrtvih vec da je blize a ja ga pomalo i pazljivo izvestavam, naprimer kazem da danas ne rade zbog kise, visa sila sto i on da se jedi?

Hvala na drustvu i komentaru.
Unfuckable Unfuckable 19:20 17.10.2008

Čitam tekst

pa mi sve nekako žao (tematika mi bliska)...
ali mi i smešno.
Odlično napisano, mariopan.
Savet - ničim izazvan, a beskoristan (iz edicije : "Mali saveti - nikakva pomoć" : promeni majstore - ti što ne piju, to su bre, neki foliranti.
To - ne postoji : )
mariopan mariopan 19:54 17.10.2008

Re: Čitam tekst

Unfuckable
pa mi sve nekako žao (tematika mi bliska)...
ali mi i smešno.
Odlično napisano, mariopan.
Savet - ničim izazvan, a beskoristan (iz edicije : "Mali saveti - nikakva pomoć" : promeni majstore - ti što ne piju, to su bre, neki foliranti.
To - ne postoji : )

Vidim ja da ne postoji..nema ih nigde ))))
Ako si se zabavio to je i bio cilj, i ja u svemu trazim onu bolju stranu, to je sada ova saljiva, tek kad bi znao kako je jedan majstor hteo da ugradi ulazna vrata, (nova,sigurnosna) ali da bi stala gde je on zamislio (pogresno) hteo je da brusilicom odsece onu ukrasnu lajsnu oko vrata, unutrasnju, mislim covek ce od novog da mi pravi staro i jos trazi 50 evra za to? ))) Ima tu humora koliko hoces ako ti zatrebaju smesni majstori za nesto samo javi.)))))
Hvala za komentar
jasnaz jasnaz 19:52 17.10.2008

prilog

Rečniku !

& zavidim: lepo je Praviti Svoju Kuću - svaka reč lepša od druge.......
mariopan mariopan 20:21 17.10.2008

Re: prilog

jasnaz
Rečniku !

& zavidim: lepo je Praviti Svoju Kuću - svaka reč lepša od druge.......

Lepo je ))
Malo kukam malo se smejem , sve u svemu dosadno nije nikad ))
Svakom preporucujem, tek se uziva posle kada se sve zavrsi, kada se covek opusti i odmori.

Dopala mi se tvoja tema o Recniku, ))))))
Hvala sto si komentarisala tako lepo.
Dr M Dr M 20:52 17.10.2008

Majstorica

Prava ste majstorica!

Uzivao sam u Vasem tekstu iz dva razloga: sto ste divno sve opisali i sto sam ja iz slicne situacije vec isplivao, pre mesec dana:))
mariopan mariopan 21:05 17.10.2008

Re: Majstorica

E, Doktore, onda sve razumes )))
To je solidarnost mucenika i hvala na tome )))
trener92 trener92 22:22 17.10.2008

Re: Majstorica

Potpuno razumem, sve o čemu pišeš, . Celo leto jurim za majstorima, renoviram kućicu na Zlatiboru, a još nisam sve završio. Ne znam da li sam više ovde ili tamo.Ma oni su čudo ,čim ih ostaviš, odmah beže u ladovinu!Ne daj bože da platiš unapred,
mariopan mariopan 22:34 17.10.2008

Re: Majstorica

trener92
Potpuno razumem, sve o čemu pišeš, . Celo leto jurim za majstorima, renoviram kućicu na Zlatiboru, a još nisam sve završio. Ne znam da li sam više ovde ili tamo.Ma oni su čudo ,čim ih ostaviš, odmah beže u ladovinu!Ne daj bože da platiš unapred,

Ja pretim da necu da platim ako ne urade kako treba, sutra prvo pogledamo sve i ako je dobro i nemam primedbi ja placam, tako sam im rekla, znaci nista unapred, samo kaparu su dobili Jedini lek da posteno rade su obecane pare ali ne unapred i nikad vise na dnevnicu.
Ima kod mene jos posla ali sam se opekla sa onim usporenim, sada pitam koliko dana ce da rade, kaze mjastor njih dvojica tri dnevnice...ja kazem vazi, to je tri dana, ja placam tri dana ako rade cetri radice za svoje pare, znaci to je ugovorena cena...gleda me on pa kaze bas sam nezgodan pregovarac ))))
Samo izdrzi, sta da ti kazem.
Hvala sto si ovde
trener92 trener92 00:48 18.10.2008

Re: Majstorica

gleda me on pa kaze bas sam nezgodan pregovarac ))))

U pravu si, a zamisli situaciju kada si upućen na samo jednog majstora u okolini ,koji diktira sve uslove, pa se ubeđuješ ko na pijaci , a kad počne da radi uvek mu nešto smeta ,treba, pa skoro svaki drugi dan je neko " crveno slovo", "De danas da se radi,svetac je, sutra rano ujutru..." a dođe oko podne, ma šta da ti kažem , ali nadam se nekom završetku pre snega,
mariopan mariopan 07:49 18.10.2008

Re: Majstorica

E, ako je samo jedan majstor ti si nadrljao, moze da ucenjuje koliko hoce.
Ja sam mojima bar zapretila da cu posao dati nekom drugom pa su momentalno dosli..to je bio jedini nacin a ni cenu ne mogu da podizu jer se zna uobicajena cena i ta je vec dosta visoka, nemaju ljudi para pa ako bas zacene previse nece ni imati posla. Kada ima konkurencije pada cena i to se videlo i kod mene,
A svetac ili subota pa nedelja zahvatila i mene, sve stoji kao rusevina a njih nema....ja tu zivim pa je to zaista bilo tesko, hladno vreme, kuca pua muva, sve prljavo, jezim se od svega, imam osecaj da peska ima i u krevetu )))
Evo, dosli, popili kaficu, sad ce da pocnu )))
Черевићан Черевићан 22:07 17.10.2008

лака грађевинска

ко се сели тај се невесели
знано звучи и има се право
ал ко крпаж на кући умисли
тај памети нека вели здраво

читам Ваш надахнути текст на истинском базиран гђо мариопан па само лако да приметим , Вама мајстори дођу . . па прођу ,а ја са мојима којима командујем сам застално. Нараваски онираде како су научили а ја пред инвеститором црвеним зарад њихове навике лажући и мажући за рокове завршетка.романи се отом могу саставити како правдати пробијање рокова .И тако укруг ево >40 сезона.
Ови пак тренутни оток-мајстори дотукоше ме задњу деценију начисто а једино што ми нааде даје је мото . . . . само весело . . .од којег не одустајем. јошувек.
mariopan mariopan 22:26 17.10.2008

Re: лака грађевинска

Hvala na drustvu u ove kasne sate g. Cerevican

Nisam se ni setila da su vasi poslovi svakog dana povezani sa majstorima, mozda vam je zato lakse da razumete moju muku , veselo, ni ja ne odustajem i to me spasava, mislim, kada vec ne mogu da ih pobedim ...onda bar da se ne sekiram. Ako se pojave sutra javljam da li je gotovo ili je opete negde pocela kisa da pada ))))
Hvala na razumevanju i drustvu, pesma vam je tacna i prava za ovu priliku, to sam iskusila i potvrdjujem)))
mirelarado mirelarado 23:45 17.10.2008

majstorica

Poštovana Mariopan,
Vi ste ovde prava majstorica u izlaženju na kraj s majstorskim "mudrolijama" i još ste zadržali smisao za zdrav i okrepljujući humor!
Podsetiste me i da je moj muž najavio neke "velike radove" naproleće, pomeranje nekih zidova po stanu, razne "ekipe majstora", brrr, kad bih mogla nekud da uteknem dok se to ne završi... Vašim mukama se nazire kraj, evo današnji dan će biti lep i sunčan :))))
mariopan mariopan 07:53 18.10.2008

Re: majstorica

Draga Mirelarado

Ako mislite bilo sta da radite prvo se naoruzajte dobrim raspolozenjem sta god da se desi, to mi je pomoglo da prezivim radove koji su nekada licili na katastrofu )))
Evo, stvarno lep dan, izlazi i Sunce a moji majstori DOSLI I RADE ))))))
Javljam do uvece da li su zavrsili.
Hvala na komentaru .
mirelarado mirelarado 14:16 18.10.2008

Re: majstorica

Javljam do uvece da li su zavrsili.


Očekujem javku...
mariopan mariopan 16:14 18.10.2008

Re: majstorica

mirelarado
Javljam do uvece da li su zavrsili.


Očekujem javku...

EVO RADE....nista ne javljam dok ne odem u vizitu )))))))
Sad sam bila na potkrovlju, ulaz za potkrovlje popravljaju :((

Ipak sam im pekla jagnjetinu, nije mi zao, neka su lepo pocasceni ovo je domacinska kuca uvek bila ali bez pardona vracam da lepo dovrse. Bice gotovo do veceras )))))
Onda najlepsi deo ISPLATA..
Danas su ugovorili veliki posao u komsiluku i sada zure da zavrse, ali ne mogu da odu dok lepo ne urade, muka jedna i meni i njima.
Budimac Budimac 00:32 18.10.2008

Nemate

vi pojma šta su muke sa majstorima... A ako neko želi da sazna neka proba da gradi kuću u Turskoj. Možda jednom kad se relatvino sveže rane zaleče (a kuća dovrši) podelim s vama serijal na tu temu.
Za sada samo, preporuka za ovaj tekst :)

EDIT: Ovde se svako proglasi majstorom ako prođe pored čekića bez samopovređivanja.
mariopan mariopan 07:57 18.10.2008

Re: Nemate

))))))))
Dragi Budimac

Jedva cekam da citam )))

Mogu da zamislim ali ipak ce biti lepo da procitam iz prve ruke, verujem da je katastrofa od "majstora" i jos kada ti napises,....ma smejacu se svakako, cim moja muka prodje sve ce mi biti lepo )))
Onda tudju muku nekako sa strane gledam i samo kazem "Hvala Bogu sto ne zivim u Turskoj"...cekam da citam
Hvala sto si ovde.
Pozdrav.
mariopan mariopan 18:31 18.10.2008

Re: Nemate

G O T O V O ))))

Otisli !!!!!!!
Placeni, pocasceni i otisli....nismo se okumili, nismo stigli, zurili su vec je vece a sutra idu na novi posao ovde u komsiluku, nisu ni alat uzeli sve ce to sutra da ponesu odavde ))))

Idem da se bacim u kadu pa u nesvest do sutra, a onda pocinjem dvoriste sa drugim "majstorom" ))))
Milina jedna kako je to lepo kada se sve dobro zavrsi.
Hvala sto ste me razumeli , tesili i smejali se samnom ))
Pozdarv svima
mirelarado mirelarado 18:49 18.10.2008

Re: Nemate

Otisli !!!!!!!
Placeni, pocasceni i otisli


E to se zove srećan kraj! Sad možete da uživate u rezultatima! A ona jagnjetina... mmm... blago tim majstorima.
mariopan mariopan 20:36 18.10.2008

Re: Nemate

mirelarado
Otisli !!!!!!!
Placeni, pocasceni i otisli


E to se zove srećan kraj! Sad možete da uživate u rezultatima! A ona jagnjetina... mmm... blago tim majstorima.

Evo da priznam, gresna ja , ne volim jagnjetinu !
Ali sve sam lepo spremila i oni su zadovoljni a i ja ))
Bio je i prijatelj moga muza koji nas redovno obilazi otkad je on bolestan i bas mi je bilo drago da ga ponudim jagnjetinom, a on sa zadovoljstvom prihvatio pa nam je bila puna kuca veceras ))) Dosao i komsija, koji isto voli jagnjetinu, ma sta da kazem, sve po redu i kako treba samo niko ne pije )))))

Da je zdrav, moj muz bi to proslavio, ovako sam ja zamenik, pa se trudim da sve uradim kako bi on voleo, Vec sam zvala coveka za dvoriste, e , samo to jos pre zime da uradim )))))))))))))))))))
ivana23 ivana23 19:03 18.10.2008

Za kraj...

mariopan mariopan 20:29 18.10.2008

Re: Za kraj...

F A L A I V A N A ))))))

KOJA CESTITKA )))))
DA ZNAS DA SAM EUFORICNA I VESELA KO NIKAD ))))

KUCA JE LEPA, MA SAMO DA DECA VIDE A I KOMSIJE BILE NA JAGNJETINU, TAKO MI JE SVE LEPO ))))

HVALA ZA SLICKE ))))
MilutinM MilutinM 22:25 20.10.2008

Majstor

Ovo me podseti nas epizodu iz mladosti. Naime, u nasoj kuci sam zalepio tapete, onako iz radoznalosti. Odmah je krenulo: vidi ga sto lepo radi, mogao bi i kod mene. Tako sam godinama obilazio rodbinu i prijatelje lepeci i njima. Jednom, odem kod zenine (tada devojka) sestre. A bas se natakla subota, kada nam se zenio drug sa folklora. Nekako se izvucem da odem "samo na registraciju". Mac, malo. Ostao sam sve do Dnevnika, pa sam posao zavrsavao posle ponoci((
mariopan mariopan 11:46 22.10.2008

Re: Majstor

Pa ti si ga ipak zavrsio )))
Samo to se racuna.
Neke poslove sam ja samam radila godinama, nisam mogla da podnesem ono da me majstori zavlace, da lose rade a ja i da ih platim ali posebno nered koji ostavljaju.
Meni je brat ( sa drugom) krecio godinama i oni toliko paze da ni jedna kap ne kapne dole, i ako kapne oni obrisu odmah, ja samo normalno spremama tada kucu, nema onog teskog brisanja frabe i nereda, cak mi i namestaj vrate cim sve operem...tako me razmazili da sada kada vidim cirkus koji iza sebe ostavljaju + lose rade, meni je muka odmah.

Mnogo toga ljudi mogu sami da urade, veca je muka naci prave i dobre majstore a nekad mi se cini i da ih nema.

Dobro, ako jos znas da lepis tapete da spremim ja opet jagnjetinu pa da mi dodjes jedan dan u goste? Moze da se radi imam lustere a i svetiljke ako nestane struje, celonocna zurka? ))))))))

Hvala sto si svartio , majstore )))
MilutinM MilutinM 14:48 22.10.2008

Re: Majstor

ako jos znas da lepis tapete da spremim ja opet jagnjetinu pa da mi dodjes jedan dan u goste?

Od 24. novembra imam nekih 10 dana u Begisu, pa ako treba... pojescemo tu jagnjetinu ))
mariopan mariopan 18:08 22.10.2008

Re: Majstor

MilutinM
ako jos znas da lepis tapete da spremim ja opet jagnjetinu pa da mi dodjes jedan dan u goste?

Od 24. novembra imam nekih 10 dana u Begisu, pa ako treba... pojescemo tu jagnjetinu ))

Ja CEKAM, jagnje narucujem iz sela, imam neiscrpan izvor snabdevanja, drugaricu koja ima svoje stado ))))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana